|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
![]() Ś: owsianka z bananem IIś: szklanka kefiru z Piątnicy O: de volaille z kurczaka z szynką z indyka + warzywa z patelni P: owoce jakieś będą K: wiejski Ten de volaille myślicie, że jest bardzo zły?
|
|
|
|
#13232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do dupy bo dzisiaj wszystko jest takie
|
|
#13233 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że jak narazie zjadłam dużo, nie licząc tego, że 2śn. nie wypaliło
Ś: Mleko, płatki IIŚ: mała pomarańcz O: 3 większe kawałki ryby=jeden wielgachny filet w sosie śmietanowo-kopierkowym, prawie cała torebka kaszy |
|
|
|
#13234 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a co sadzicie o kaszkach dla dzieci?
http://dziecko.nestle.pl/produkty_etap3.asp na tej stronie sa podane wartosci odzywcze. |
|
|
|
#13235 |
|
Zakorzenienie
|
phenomena ale bym taką zjadła
Też jestem ciekawa czy to aby zdrowe?
|
|
|
|
#13236 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie też się zastanawiałam
|
#13237 |
|
Rozeznanie
|
twaróg półtłusty piątnica to różnica TYLKO 20kcal w 100g w stosunku do chudego, a jest o wiele gęstszy, smaczniejszy i bardziej śmietankowy, postaw orzeszku na smak i jakość (bo pamiętaj, że witaminy wchłaniają się w obecności tłuszczy) i przełam w stosunku do półtłustego.
Ja dzisiaj: -śniadanie: owsianka z otrębami i suszoną śliwką -2śniadanie: 2 kromki i piętka razowca z pomidorem i szynką drobiową (potem 1,5 godzinki na rowerze jeździłam z tatusiem, piękna wycieczka po polach i wertepach nam wyszła, wszędzie wiosna już...pszczoły, motyle, ptaki...no cuda natury )- obiadek typowo niedzielny-rodzinny: 2 plastry piersi kurczaka pieczonego w rękawie(coraz bardziej doceniam ten sposób preparowania mięsa), 5 łyżek ryżu gotowanego z curry i imbirem oraz mizeria z jogurtem bałkańskim zamiast śmietany -podwieczorek: będzie jabłko pieczone -kolacja: dwie kromki razowca z twarogiem i szczypiorkiem myślicie że ładnie, i nie za dużo tego chleba? taki pyszny razowiec w domku że odmówić sobie nie mogę... kurcze, przy waszych dietkowo-białkowych jadłospisach to niezbyt ładnie i obficie wygląda, ale niedziela jest tradycyjna u mnie i obiadek solidny być musi, a ja staram się dodatkowo nie żałować sobie, coby w końcu zaokrąglić się chociaż troszeczkę...
|
#13238 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli Twój obiad był obfity, to jak myślę o tym co ja zjadłam-łapię się za głowę ;P
|
|
|
|
#13239 |
|
♥
|
te kaszki to nie sa zdrowe same węglowodany ale sa bardzo smaczne
|
|
|
|
#13240 |
|
xxyy
|
wiecej. tak ok 1900-2000 moim zdaniem
|
#13241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13242 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis tez troszke szaleje z jedoznkiem
![]() sn; duza jogobella z otrebami sliwkowymi i wkrojonym bananem - c u d o ![]() 2sn; 2 jablka , grachamka z maslem orzechowym , troche salatki jaryznowej ob; mlode ziemniaczki ze szczypiorkiem , duzo fasolki szparagowej , piers z kurczaka z patelni tkaiej specjalnej jak grill , kawalek mamusinego serniczka po; to bedzie jogo naturlany z musli i miodkiem i moze wkroje ze 2 plastry ananasa ko; bedzie grachamka z twarozkiem domowym i do tego salatka z pomidorkow , cebulki , kukurydzy i salaty zalana jogo naturlanymi niech tu ktoras powie ze za duzo je :P |
|
|
|
#13243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczerze mowiac, to je uwielbiam zwlaszcza malinowe. ale z tego co wiem wszlekie kaszki manne sa tuczace wiec nie nalezy przeginac.a co do tego czy zdrowe, to skoro dla dzieci, to chyba nie moga byc niezdrowe, a przynajmniej - nie moga szkodzic. przynajmnej mi sie tak wydaje. ja tam sobie podjadam czasem,np zamiast owsianki, choc to nei tak sycace jak owsianka. |
|
|
|
|
#13244 |
|
Zakorzenienie
|
czyli tak jem oko 1700 dziennie. Zeby przytyc musze jesc ok 2000dziennie, tak?
Zrobic to stopniowo, w sensie w tym tyg orzeszek je 1800, potem 1900, potem 2000 kcal? po osiągnięciu chociaz 54 kg, ogranicze sie do 1700.Bo takie jest moje zapotrzebowanie. |
|
|
|
#13245 |
|
Zakorzenienie
|
2sn; 2 jablka , grachamka z maslem orzechowym , troche salatki jaryznowej
Jakie masło orzechowe jadasz? Ja mam w domu snickersa krem do smarowania pieczywa, i zastanawiam sie czy to mozna nazwac masłem orzechowym.
|
|
|
|
#13246 |
|
Zadomowienie
|
śniadanie: 2 kromki razowca, jajko na twardo, 2 liscie salaty, 2 rzodkiewki
2 śniadanie: pol kubka mleka(0,5%), 3 lyzki owsianych platkow, lyzka siemienia lnianego, lyzka otrebow pszennych, garsc rodzynek obiad: talerz gotowanych warzyw, kostka czekolady podwieczorek: 6 orzechów włoskich, garsc rodzynek kolacja: serek wiejski z salata i rzodkiewką i jak?
|
#13247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#13248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej gdyby na podwieczorek wskoczyły np 2jaja+warzywka a co do obiadku,to nie wiem co to jest,albo i pewnie wiem,ale u nas mówi się na to inaczej,wiec musiałabym wiedzieć dokładniej jak to wygląda i z czym to się je![]() Cytat:
.Cytat:
.Nie powiedziałabym,że dużo![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Tak ogólnie to mi się podoba i jest ok![]() Cytat:
|
|
#13249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jest pierś z kurczaka, na którą został położony plasterek szynki z indyka i trochę papryki i została zawinięta w rulonik i panierowana w jajku i bułce tartej , smażona na oliwie z oliwek
|
|
|
|
|
#13250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#13251 |
|
♥
|
źle to napisałam bardziej mi chodziło o to ze zawieraja prawie same węgle i to raczej produkt który raczej nie sprzyja odchudzaniu i lepiej go unikac ,
|
|
|
|
#13252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co nei znaczy ze nie jest dla ludzi i czasem nei mozna sobie zjesc |
|
|
|
|
#13254 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#13255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#13256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13257 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=LoLcIa123;4047674]Nie ma żadnego stopniowo,już dzisiaj orzeszek je 1900 i musi przytyć,a jak już przytyje to oblicza na nowe zapotrzebowanie kaloryczne,które będzie wynosiło nieco więcej i na nim się wzoruje.
Do tej pory zjadłam: bułke grahamke+jogobella z ziarnami+serek homo jabłko zielone duze+wiesniak 200 g z fit upem 5łyżek kaszy gryczanej+kawałek piersi ugotowanej+warzywa na patelnie+jogurt naturalny 200g kefir piątnicy+jabłko to co na kolacje zeby sie jakos w miare wyrównało? bo chyba niezbyt duzo/// |
|
|
|
#13258 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia, kolacja białkowa TYLKO DLA OSÓB ODCHUDZAJĄCYCH JEST, tak?
Czyli jak sie nie odchudzam, a wrecz odwrotnie moge zjesc to na co mam ochote, nawet jak to ma mnóstwo węgli, np podusiaki z mlekiem? Mam do Ciebie pytanie. Jak TY wyłączyłaś myslenie o kcal, przestałas tak z dnia na dzien liczyc, zwiększyłas od razu czy stopniowo? |
|
|
|
#13259 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie:
*kromka czarnego z serem lajt *sałatka z pół pomidora i ogorka 2 śniadanie: *maly lizak *sok fit wiśniowy obiad: *200g warzyw z patelni, rybka mintaj mała podwieczorek: *cafe latte bez cukru kolacja: *jogurt truskawkowy 150g, szklanka soku marchwiowego *dwa suchary |
|
|
|
#13260 |
|
Zakorzenienie
|
Włąsnie wrocilam od siostry - ile ja zjadłam! Chwalić się nie będę, bo tyle ile zjadłam to.. no po prostu post byłby za długi
Teraz znowu dietkowanie eh... Musze jakoś to sobie wyrównac, spalić, itp
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

wcale nie
Też jestem ciekawa czy to aby zdrowe?

.Nie powiedziałabym,że dużo
.Tak ogólnie to mi się podoba i jest ok