|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
a ja mam kazda wizyte z nfz ale mam swietnego lekarza i nie narzekam ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- najadłam sie spaghetti a pizze zjem jutro ale na to mam gotówke, a 28 zł mam na koncie i silna potrzeba kupienia czegoś fajnego |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Nie żartujesz?Chyba nie chciałabym się w 9 miesiącu dowiedzieć, że płeć się zmieniła
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no fakt, po mnie to w sumie spłynęło, bo zbyt wiele to nie zmienia:P ot, mogłabym już za niedługo od siostry rzeczy zwozić, a tak muszę czekać... za to tż zaklął siarczyście, jak się dowiedział, że tyle czekałam, a ciągle nie wiadomo
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciuszek mozesz mi sprzedac :P
|
|
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I wtedy się tak nie zdziwisz jak Siostra Anulki
|
|
#3636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kurcze, chyba takiego zwrotu akcji to bym nie chciała - póki nie wiem nic na 90%, to się po prostu nie nastawiam, ale gdyby teraz lekarz powiedział mi, że na pewno będzie chłopiec czy dziewczynka, a wyszłoby inaczej, chyba bym zapaści dostała ![]() Cytat:
gdyby mi strasznie zależało, to poszłabym prywatnie na wizytę, ale tak sobie myślę, że głupie to strasznie płacić 150zł tylko po to, by płeć poznać ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() Zwłaszcza, że płeć jest pewna na 100% dopiero po urodzeniu zobaczymy, co następna wizyta przyniesie![]() iwona335 ja mam 23zł, dawaj szalejemy razem Aaa no i dostałam skierowanie na glukozę 75g dzisiaj zaczęłam 24tc, jak myślicie, kiedy najlepiej iść?
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Anulka...jak napisałaś o tej Twojej siostrze to od razu o naszej Oliath pomyślałam.....
![]() aa i dotarła do mnie przesyłka od rp7 czy jak mu tam tak, ze wkładki, butelke, smoka, pieluszki itp juz mam na dzien dobry![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Dziewczynki gratuluję udanych wizyt. Maluszki rosną jak na drożdżach chyba tych z pizzy![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-04-24 o 18:29 |
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze robię badania dzień przed kolejną wizytą, wtedy mam ładnie na świeżo )
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początkowo mojej siostrze marzył się chłopak, bo między nim a Filipem byłoby tylko 2 lata różnicy i byliby świetnymi kompanami do zabawy, ale kiedy okazało się, że dziewczynka, to wpadła w zakupowy szał. Obkupiła się jak nasza Oliath Ma chyba z dwa ogromne wory ubranek dla dziewczynki Mimo wszystko jest zadowolona. Teraz tylko chce żeby maleństwo rosło i przybierało na wadze, ale wyprawkę trzeba skompletować teraz inaczej. Są rzeczy po Filipie, ale trzeba coś jeszcze dokupić. Na szczęście jest ciocia Ania. Poszukam czegoś ładnego dla mojego drugiego siostrzeńca i dziadkowie będą mieć trzech wnuków- rozrabiaków prawie w jednym wieku
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę z tym psem na spacer
![]() Łącznie nam dzisiaj wyjdzie jakieś 12-13 km... Jak tak dalej pójdzie to po porodzie może w jakimś maratonie wystartuje co by mi się nie nudziło
|
#3641 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), że ludzie zapraszają kogo się da tylko po to, żeby zebrać więcej prezentów czy kasy dla swojego dziecka.. zdrówka dla Lali za nowy sprzęcior ![]() Cytat:
za trzydziechę .. cieszę się, że bóle przeszły ![]() My oboje mamy młodziutkie siostry.. nasi rodzice jakby to powiedzieć powpadali [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40469583] my tez 12 maja mamy komunię w rodzinie, a 18 maja idziemy na ślub mojej siostry szczerze to niecierpię wesel... brrrr cieszę się jej szczęściem ale jak sobie pomyślę o weselu to mi się słabo robi... brrrrpojechałam wymienić opony, potem zostawić je na przechowanie, potem do OBI po roślinki do ogródka ( znów wpadłam po uszy w prace ogródkowe ), do pracy już mi się nie chciało jechać więc wróciłam do domu... i miotam się między pójściem spać a sadzeniem roślinek ...[/QUOTE] my mielibyśmy wesele znajomych na początku sierpnia, no ale 'niestety' raczej nie damy rady pójść, skoro na koniec lipca rodzę ![]() też myślałam o sadzeniu kwiatków na balkonie, tlyko muszę kupić skrzynki i jakieś kwiatki..a zupełnie się na tym nie znam.. balkon od wschodu.. jakie kwiatki polecicie? proste w obsłudze i długo kwitnące? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Hej! Dziękujemy za wszystkie kciuki ![]() Zaraz nadrabiam... Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni! Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch... Za to ja chyba muszę zrobić dopplera z tą opuchlizną. Poza tym mam pewien dziwny problem jelitowy, ale gin kazał się nie martwić nim, w razie gdyby się powtarzał, mam zrobić badania (wątrobowe). Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE] dla Artusia..silne chłopaczysko rośnie bardzo się cieszę z Waszej udanej wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja sobie uświadomiłam, że w domowej apteczce nie posiadam no-spy w razie w.. do tej pory nie potrzebowałam i pewnie dlatego się nie zaopatrzyłam jeszcze.. Cytat:
żeby jeszcze troszkę poczekała..możecie poćwiczyć na jej synusiu jak to jest być rodzicami
|
|||||
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/rozowa-posciel-do-...179295068.html to mi sie podoba, tylko ze to jest rózowe, a obicałam sobei ze różowego nie kupie, no i zabraknie mi 2 zł |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezbadane są wyroki...
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś głodna czy mi sie wydaje?
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedz tuu!!!! |
|
|
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak kombinuję i chyba tak zrobię, nie wiem tylko czy od razu po długim weekendzie czy 13.05. bo mam jeszcze morfo i mocz do zrobienia Cytat:
Mam wrażenie momentami, że mój żołądek nie ma dna
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mały procent ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Siedzieć będę jutro jak mi dziś nogi do tyłka wlezą Dobra idę bo nie zdążę dojść zanim Tż skończy pracę ![]() Dobrej Laseczki
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś mi się smutno zrobiło
Mojej siostrze skończył się staż i nie było wiadomo czy uda się jej dostać umowę. Okazało się, że się udało (a nie było łatwo, bo to w urzędzie) i dostała od razu na rok. Ja bardzo się z tego cieszę, ale doszło do mnie, że tylko ja przez najbliższy rok nie będę chodzić do pracy, będę sprzątać i gotować i będę do niczego A jeszcze mamy iść rodzinnie na pizzę świętować z tej okazji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Hej! Dziękujemy za wszystkie kciuki ![]() Zaraz nadrabiam... Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni! Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch... Za to ja chyba muszę zrobić dopplera z tą opuchlizną. Poza tym mam pewien dziwny problem jelitowy, ale gin kazał się nie martwić nim, w razie gdyby się powtarzał, mam zrobić badania (wątrobowe). Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE] dla Artusia. Cytat:
![]() Cytat:
A z tą płcią niezły numer... Chyba nie chciałabym, żeby nasz syn został córeczką... Chociaż na początku żal mi było, że nie jest dziewczynką
|
|
#3651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze te prezenty... bo kto to widział teraz kupić jakiś pamiątkowy prezent, a nie dawać w kopercie po kilkanaście setek Ja dostałam od chrzestnej kolczyki i książkę pamiątkową i bardzo się cieszyłam. Ciekawi mnie co będzie, jak moja dwójka chrześniaków wejdzie w okres komunii - chyba zbankrutuję![]() Ja też jestem takim wpadkowym dzieckiem moja siostra ma 31lat![]() ja mam no-spę, ale zjadłam tylko raz chyba w 3mcu teraz jak odstawiłam duphaston może się przydać![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- margoś ty pazero ![]() Cytat:
toż to jedno skierowanie jest
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
body w różowe kropeczki może jeszcze kiedyś się przyda..a na razie trzymaj na pamiątkę będzie co kiedyś wspominać
|
||
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan dziękujemy
może jednak jakieś informacje z tej wizyty pozbierałam
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W 37 tc. Ma termin na maj
|
||
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
aaa..
Enlevee fajne ciuszki upolowałaś..zwłaszcza ogrodniczki i te misiate śpioszki
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40472105]
Mój też ma 47, więc kupowanie butów to masakra. Ale on nosi glany niezależnie od pory roku, więc często nie kupujemy :P [/QUOTE] glany? kiedy to było? ![]() Perse, cieszę się, że wszystko ok i trzymam kciuki za ułożenie małego
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziekuje, okazuje sie ze to licytacja a nie kup teraz i po ptokach |
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, no ENIGMA to jest to. Wszystkie płyty mam, ale dawno nie słuchałam, bo wieża odłączona. Dziś sobie ją podłączyłam i dawaj w kółko
Anulka, to dopiero wiadomość. Znam jedną co była wrabiana przez ginke w corke przez cała ciaze a 2 tyg przed porodem okazało się, ze chłopak.... trzeci jej chłopak... mój gin ma super dokładny sprzęt więc pomyłki mam nadzieję, że nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Margosia, a Ty masz siedzieć w domu i tyć! |
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
No już właśnie doczytałam, dzięki.
Trochę się przestraszyłam taką wieścią bo właśnie kupiłam 3 sukienki
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie to łóżeczko mamy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

), jedyne co się nie zgadza, to waga

a gdzieś przecież muszą się przede mną kryć
Nie żartujesz?
a ciuszek mozesz mi sprzedac :P

jak ja to przezyje, nienawidze takich spedow, gdzie zaprasza sie kogos tylko dlatego, ze jest ciotecznym prawnukiem szwagra kuzynki prababci
i wszystko mi smierdzi.

wzięłam no-spe po 13tej, cały czas leże i zaraz biorę drugą. Jak nie przejdzie dzwonie do ginki

żeby jeszcze troszkę poczekała..
teraz jak odstawiłam duphaston może się przydać