Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 18:20   #3631
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Margoś, kurcze nie było o czym!

Na wizycie dowiedziałam się, że... uwaga, uwaga.... moje dziecko żyje!!!! Tak jakby kopniaki, którymi mnie stale raczy mnie o tym nie informowały
Wizyta, jak to wizyta na nfz - uboga w informacje. Ale może powinnam się cieszyć, bo małe rośnie jak powinno serducho bije, skurcze macicy przeszły, dzięki czemu mogę odstawić Duphaston, tak więc nie ma o czym dyskutować Nawet ciśnienie miałam super (to pewnie wynik godzinnego czekania na wizytę, bo prawie w poczekalni usnęłam), jedyne co się nie zgadza, to waga Muszę skorygować, bo przytyłam jednak 3kg
Także nie wiem ile waży małe, ile mierzy, ani tym bardziej co ma między nogami

Super Perse
mały rośnie baaardzo zdrowo... co ja bym dała, żeby wyjść z tyloma informacjami

Super rzeczy przechwyciłaś, En! Ja jeszcze nawet nie wyczaiłam żadnych lumpków w pobliżua gdzieś przecież muszą się przede mną kryć

A co do spojrzeń - ja mam to samo Strasznie przykuwam kobiecie spojrzenia... nie wiem czy to ja wyglądam jak taki dzieciak, źle się ubieram czy co
gratuluje wizyty mimo tak "licznych" informacji :P
a ja mam kazda wizyte z nfz ale mam swietnego lekarza i nie narzekam

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dobrze, że mi nie opada

Ja bym 28.90 zainwestowała w pizze
najadłam sie spaghetti a pizze zjem jutro ale na to mam gotówke, a 28 zł mam na koncie i silna potrzeba kupienia czegoś fajnego
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:21   #3632
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny, mojej siostrze zrobili w szpitalu USG. Mają tam lepszy sprzęt i jej córeczka ma jajeczka i siusiaka I co ja zrobię z tymi pięknymi body w różowe kropeczki i tymi z napisem- "I'm little girl" ? No nic...- Zrobię sobie drugie dziecko i się przyda
Nie żartujesz?

Chyba nie chciałabym się w 9 miesiącu dowiedzieć, że płeć się zmieniła

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:21   #3633
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejszą rzecz jednak wiesz, ze żyje i tego się trzymajmy

Ja się tam zawsze cieszę, jak pan dr mi mówi podczas usg, że mam w brzuszku jeden żywy płód ludzki... Jakoś mnie to uspokaja
Kiedyś miałam nadzieję, że to żyrafa...ale chyba wydoroślałam
margo czasami zabijasz przemyśleniami

no fakt, po mnie to w sumie spłynęło, bo zbyt wiele to nie zmienia:P ot, mogłabym już za niedługo od siostry rzeczy zwozić, a tak muszę czekać... za to tż zaklął siarczyście, jak się dowiedział, że tyle czekałam, a ciągle nie wiadomo może też będziemy mieli niespodziankę
Stary 2013-04-24, 18:21   #3634
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze dziewczyny, mojej siostrze zrobili w szpitalu USG. Mają tam lepszy sprzęt i jej córeczka ma jajeczka i siusiaka I co ja zrobię z tymi pięknymi body w różowe kropeczki i tymi z napisem- "I'm little girl" ? No nic...- Zrobię sobie drugie dziecko i się przyda
żartujesz :szok: powaznie?? a ciuszek mozesz mi sprzedac :P
Stary 2013-04-24, 18:24   #3635
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
najadłam sie spaghetti a pizze zjem jutro ale na to mam gotówke, a 28 zł mam na koncie i silna potrzeba kupienia czegoś fajnego
To poniekąd zmienia postać rzeczy... ale ja bym chyba miała pizze dwa dni z rzędu i tak
Cytat:
margo czasami zabijasz przemyśleniami

no fakt, po mnie to w sumie spłynęło, bo zbyt wiele to nie zmienia:P ot, mogłabym już za niedługo od siostry rzeczy zwozić, a tak muszę czekać... za to tż zaklął siarczyście, jak się dowiedział, że tyle czekałam, a ciągle nie wiadomo może też będziemy mieli niespodziankę
Niespodzianki są fajne
I wtedy się tak nie zdziwisz jak Siostra Anulki

Mały
Stary 2013-04-24, 18:27   #3636
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze, chyba takiego zwrotu akcji to bym nie chciała - póki nie wiem nic na 90%, to się po prostu nie nastawiam, ale gdyby teraz lekarz powiedział mi, że na pewno będzie chłopiec czy dziewczynka, a wyszłoby inaczej, chyba bym zapaści dostała
Cytat:
gratuluje wizyty mimo tak "licznych" informacji :P
a ja mam kazda wizyte z nfz ale mam swietnego lekarza i nie narzekam
wiesz co, mój w sumie nie jest najgorszy, bo do takiego na pewno bym nie chodziła, mam wrażenie po prostu, że nie zajmuje się "pierdołami":rolleyes :
gdyby mi strasznie zależało, to poszłabym prywatnie na wizytę, ale tak sobie myślę, że głupie to strasznie płacić 150zł tylko po to, by płeć poznać

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Niespodzianki są fajne
I wtedy się tak nie zdziwisz jak Siostra Anulki
no właśnie

Zwłaszcza, że płeć jest pewna na 100% dopiero po urodzeniu zobaczymy, co następna wizyta przyniesie

iwona335 ja mam 23zł, dawaj szalejemy razem

Aaa no i dostałam skierowanie na glukozę 75g dzisiaj zaczęłam 24tc, jak myślicie, kiedy najlepiej iść?
Stary 2013-04-24, 18:31   #3637
madi82
Zakorzenienie

Anulka...jak napisałaś o tej Twojej siostrze to od razu o naszej Oliath pomyślałam.....

aa i dotarła do mnie przesyłka od rp7 czy jak mu tam tak, ze wkładki, butelke, smoka, pieluszki itp juz mam na dzien dobry

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt.
Maluszki rosną jak na drożdżach chyba tych z pizzy

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:

o kurcze, chyba takiego zwrotu akcji to bym nie chciała - póki nie wiem nic na 90%, to się po prostu nie nastawiam, ale gdyby teraz lekarz powiedział mi, że na pewno będzie chłopiec czy dziewczynka, a wyszłoby inaczej, chyba bym zapaści dostała

wiesz co, mój w sumie nie jest najgorszy, bo do takiego na pewno bym nie chodziła, mam wrażenie po prostu, że nie zajmuje się "pierdołami":rolleyes :
gdyby mi strasznie zależało, to poszłabym prywatnie na wizytę, ale tak sobie myślę, że głupie to strasznie płacić 150zł tylko po to, by płeć poznać

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

no właśnie

Zwłaszcza, że płeć jest pewna na 100% dopiero po urodzeniu zobaczymy, co następna wizyta przyniesie

Aaa no i dostałam skierowanie na glukozę 75g dzisiaj zaczęłam 24tc, jak myślicie, kiedy najlepiej iść?
oj współczuję. Zrób kiedy Ci będzie pasowałao moze po długim week?

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-04-24 o 18:29
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:32   #3638
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Za 23 zł to bym wzięła dwa kebaby

Ja zawsze robię badania dzień przed kolejną wizytą, wtedy mam ładnie na świeżo )

Mały
Stary 2013-04-24, 18:34   #3639
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Nie żartujesz?

Chyba nie chciałabym się w 9 miesiącu dowiedzieć, że płeć się zmieniła
Nie żartuję Początkowo mojej siostrze marzył się chłopak, bo między nim a Filipem byłoby tylko 2 lata różnicy i byliby świetnymi kompanami do zabawy, ale kiedy okazało się, że dziewczynka, to wpadła w zakupowy szał. Obkupiła się jak nasza Oliath Ma chyba z dwa ogromne wory ubranek dla dziewczynki Mimo wszystko jest zadowolona. Teraz tylko chce żeby maleństwo rosło i przybierało na wadze, ale wyprawkę trzeba skompletować teraz inaczej. Są rzeczy po Filipie, ale trzeba coś jeszcze dokupić. Na szczęście jest ciocia Ania. Poszukam czegoś ładnego dla mojego drugiego siostrzeńca i dziadkowie będą mieć trzech wnuków- rozrabiaków prawie w jednym wieku
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:35   #3640
Margosia__
Zakorzenienie

Dobra idę z tym psem na spacer

Łącznie nam dzisiaj wyjdzie jakieś 12-13 km...
Jak tak dalej pójdzie to po porodzie może w jakimś maratonie wystartuje co by mi się nie nudziło

Mały
Stary 2013-04-24, 18:35   #3641
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Tez mamy Komunie w meza rodzinie 12 maja jak ja to przezyje, nienawidze takich spedow, gdzie zaprasza sie kogos tylko dlatego, ze jest ciotecznym prawnukiem szwagra kuzynki prababci

Duszno mi dzis i wszystko mi smierdzi.

Lala chora, wymiotuje, odebralam ja wczesnie z przedszkola.

Awaria netu i totalna awaria mojego starego kompa. Maz mi obiecal o 16.30 NOWY juz go panowie informatycy skladaja do kupy
ja też nie lubię i często mam wrażenie (może chamskie), że ludzie zapraszają kogo się da tylko po to, żeby zebrać więcej prezentów czy kasy dla swojego dziecka..
zdrówka dla Lali
za nowy sprzęcior

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 30 tygodniu Ja tylko na chwilę dziś,bo tż przyjechał i mamy dalszą część ogarniania mieszkania. Dziś skłądamy łóżeczko,szafkę (taki zamykany duży regał) na rzeczy dla Gabi,sprzątamy i pierzemy ubranka Bóle w kroczu na szczęście już przeszły,mogę wreszcie normalnie chodzić
za trzydziechę .. cieszę się, że bóle przeszły

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
To Twój mąż ma taką młodziutką siostrę?? Wow
My oboje mamy młodziutkie siostry.. nasi rodzice jakby to powiedzieć powpadali moja siostra ma 11 lat, przy moich nieskończonych 27 (nasz brat 28), a siostra męża ma 9, gdzie on 30

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40469583]
my tez 12 maja mamy komunię w rodzinie, a 18 maja idziemy na ślub mojej siostry szczerze to niecierpię wesel... brrrr cieszę się jej szczęściem ale jak sobie pomyślę o weselu to mi się słabo robi... brrrr

pojechałam wymienić opony, potem zostawić je na przechowanie, potem do OBI po roślinki do ogródka ( znów wpadłam po uszy w prace ogródkowe ), do pracy już mi się nie chciało jechać więc wróciłam do domu... i miotam się między pójściem spać a sadzeniem roślinek ...[/QUOTE] my mielibyśmy wesele znajomych na początku sierpnia, no ale 'niestety' raczej nie damy rady pójść, skoro na koniec lipca rodzę

też myślałam o sadzeniu kwiatków na balkonie, tlyko muszę kupić skrzynki i jakieś kwiatki..a zupełnie się na tym nie znam.. balkon od wschodu.. jakie kwiatki polecicie? proste w obsłudze i długo kwitnące?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Hej! Dziękujemy za wszystkie kciuki
Zaraz nadrabiam...

Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni!
Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma.
Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch...

Za to ja chyba muszę zrobić dopplera z tą opuchlizną. Poza tym mam pewien dziwny problem jelitowy, ale gin kazał się nie martwić nim, w razie gdyby się powtarzał, mam zrobić badania (wątrobowe).

Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE] dla Artusia..silne chłopaczysko rośnie bardzo się cieszę z Waszej udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
H
Ehh i do czego to doszło, że Dzoan czuje się jak wieloryb
Też nie lubię teraz zjazdów rodzinnych, a zwłaszcza jak jest dziewczyna brata Tż-ona wygląda jak modelka
Neni Ty to laska jesteś i dziewczyna brata tylko może Ci pozazdrościć pięknie wyglądającej ciąży.. buźka śliczna, włoski śliczne, szczupłe ciałko.. i brzusio okrągła piłeczka

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A ja się troche martwie bo już mnie parę godzin brzuch boli wzięłam no-spe po 13tej, cały czas leże i zaraz biorę drugą. Jak nie przejdzie dzwonie do ginki
oby przeszło

ja sobie uświadomiłam, że w domowej apteczce nie posiadam no-spy w razie w.. do tej pory nie potrzebowałam i pewnie dlatego się nie zaopatrzyłam jeszcze..

Cytat:
Dzień dobry
Późno dziś do was dotarłam, ale moja siostra miała jakieś bóle brzucha; poszła do lekarza i dostała skierowanie do szpitala. W sumie nic się nie dzieje, jest już w 37 tc, więc teoretycznie mogłaby rodzić, ale jej maleńka waży tylko 2600 g i lekarz wolał żeby poleżała, poodpoczywała, pobrała leki i jeszcze nie rodziła. My w związku z tym od wczorajszego wieczora mamy u siebie jej osiemnastomiesięcznego syneczka. Teraz mały z tatusiem swoim pojechał odwiedzić mamę w szpitalu, ja wykorzystałam moment żeby odkurzyć i teraz chwilkę odsapnąć. Nie wiem czy dam radę was nadrobić, ale spróbuję wieczorem
za siostrę i maleńką żeby jeszcze troszkę poczekała..
możecie poćwiczyć na jej synusiu jak to jest być rodzicami

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:36   #3642
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie

ja byłam w 27 t.c na glukozie

http://allegro.pl/rozowa-posciel-do-...179295068.html
to mi sie podoba, tylko ze to jest rózowe, a obicałam sobei ze różowego nie kupie, no i zabraknie mi 2 zł
Stary 2013-04-24, 18:36   #3643
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie żartuję Początkowo mojej siostrze marzył się chłopak, bo między nim a Filipem byłoby tylko 2 lata różnicy i byliby świetnymi kompanami do zabawy, ale kiedy okazało się, że dziewczynka, to wpadła w zakupowy szał. Obkupiła się jak nasza Oliath Ma chyba z dwa ogromne wory ubranek dla dziewczynki Mimo wszystko jest zadowolona. Teraz tylko chce żeby maleństwo rosło i przybierało na wadze, ale wyprawkę trzeba skompletować teraz inaczej. Są rzeczy po Filipie, ale trzeba coś jeszcze dokupić. Na szczęście jest ciocia Ania. Poszukam czegoś ładnego dla mojego drugiego siostrzeńca i dziadkowie będą mieć trzech wnuków- rozrabiaków prawie w jednym wieku
Ale na razie nie sprzedawajcie wyprawki Dziewczynkowej... Tak wiecie na wszelki wypadek

Niezbadane są wyroki...

Mały
Stary 2013-04-24, 18:37   #3644
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze robię badania dzień przed kolejną wizytą, wtedy mam ładnie na świeżo )
jesteś głodna czy mi sie wydaje?
Stary 2013-04-24, 18:37   #3645
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra idę z tym psem na spacer

Łącznie nam dzisiaj wyjdzie jakieś 12-13 km...
Jak tak dalej pójdzie to po porodzie może w jakimś maratonie wystartuje co by mi się nie nudziło
miałaś nie chodzć tyle...tak przykazał lekarz!!!!
Siedz tuu!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-04-24, 18:37   #3646
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
aa i dotarła do mnie przesyłka od rp7 czy jak mu tam tak, ze wkładki, butelke, smoka, pieluszki itp juz mam na dzien dobry

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt.
Maluszki rosną jak na drożdżach chyba tych z pizzy

oj współczuję. Zrób kiedy Ci będzie pasowałao moze po długim week?
też jestem żądna kolejnych przesyłek wyprawkowych

tak kombinuję i chyba tak zrobię, nie wiem tylko czy od razu po długim weekendzie czy 13.05. bo mam jeszcze morfo i mocz do zrobienia
Cytat:

kebabem nawet teraz bym nie pogardziła Mam wrażenie momentami, że mój żołądek nie ma dna
Stary 2013-04-24, 18:40   #3647
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

to mi sie podoba, tylko ze to jest rózowe, a obicałam sobei ze różowego nie kupie, no i zabraknie mi 2 zł
Pożyczyć Ci?
Na mały procent

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
miałaś nie chodzć tyle...tak przykazał lekarz!!!!
Siedz tuu!!!!
Siedzieć będę jutro jak mi dziś nogi do tyłka wlezą

Dobra idę bo nie zdążę dojść zanim Tż skończy pracę

Dobrej Laseczki

Mały
Stary 2013-04-24, 18:40   #3648
yevele
Zadomowienie

Cytat:
no to nieźle, w którym tygodniu?
Stary 2013-04-24, 18:41   #3649
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
też jestem żądna kolejnych przesyłek wyprawkowych

tak kombinuję i chyba tak zrobię, nie wiem tylko czy od razu po długim weekendzie czy 13.05. bo mam jeszcze morfo i mocz do zrobienia

kebabem nawet teraz bym nie pogardziła Mam wrażenie momentami, że mój żołądek nie ma dna
a ja zrobłąm za jednym zamachem..bo pomyślałam co mnie bedą tyle razy kłu/óli....

28.07.2013r.
Stary 2013-04-24, 18:42   #3650
magdalennne
Wtajemniczenie

Jakoś mi się smutno zrobiło Mojej siostrze skończył się staż i nie było wiadomo czy uda się jej dostać umowę. Okazało się, że się udało (a nie było łatwo, bo to w urzędzie) i dostała od razu na rok. Ja bardzo się z tego cieszę, ale doszło do mnie, że tylko ja przez najbliższy rok nie będę chodzić do pracy, będę sprzątać i gotować i będę do niczego
A jeszcze mamy iść rodzinnie na pizzę świętować z tej okazji

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 30 tygodniu Ja tylko na chwilę dziś,bo tż przyjechał i mamy dalszą część ogarniania mieszkania. Dziś skłądamy łóżeczko,szafkę (taki zamykany duży regał) na rzeczy dla Gabi,sprzątamy i pierzemy ubranka Bóle w kroczu na szczęście już przeszły,mogę wreszcie normalnie chodzić

Cytat:
a my czekamy na szafe, miała byc do 4 tygodni, jeszcze 1 tydz został, potem bedziemy wkladac łóżeczko do sypialni i tworzyc kacik dla Zuzi łóżeczko stoi w jadalni i sie wietrzy, mimo zapewnien producenta śmierdzi farbą, mam nadzieje ze sie wywietrzy do czasu pojawienia sie dziecka w domu. No i ubranka Małej czekają też na tą szafe, wtedy zaczne prać, prasować, układać, przekłądać i wogole delektować tymi małymi ciuszkami
Czym oni pomalowali to łóżeczko? Ja mam zamiar kupić wcześniej, ale poskładać przed samym terminem...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Hej! Dziękujemy za wszystkie kciuki
Zaraz nadrabiam...

Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni!
Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma.
Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch...

Za to ja chyba muszę zrobić dopplera z tą opuchlizną. Poza tym mam pewien dziwny problem jelitowy, ale gin kazał się nie martwić nim, w razie gdyby się powtarzał, mam zrobić badania (wątrobowe).

Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE]

dla Artusia.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Wstąpiłam do lumpka obok babci na chwilę i wyłowiłam łącznie 4 rzeczy dla Bezika- 2x body, pajacyk i takie cieplejsze wdzianko ze ślicznym wzorem, aż Wam pokażę, bo się zakochałam w tym króliku.
Całe 8 zł, rozmiar 3-6msc więc jak znalazł będzie na chłodniejsze dni, a w ogóle niezniszczone

Body i pajacyk wyszły łącznie 5,75 ale to w sumie takie zwyklaczki to co Wam będę wrzucać
Super łowy

Cytat:
Dzień dobry
Późno dziś do was dotarłam, ale moja siostra miała jakieś bóle brzucha; poszła do lekarza i dostała skierowanie do szpitala. W sumie nic się nie dzieje, jest już w 37 tc, więc teoretycznie mogłaby rodzić, ale jej maleńka waży tylko 2600 g i lekarz wolał żeby poleżała, poodpoczywała, pobrała leki i jeszcze nie rodziła. My w związku z tym od wczorajszego wieczora mamy u siebie jej osiemnastomiesięcznego syneczka. Teraz mały z tatusiem swoim pojechał odwiedzić mamę w szpitalu, ja wykorzystałam moment żeby odkurzyć i teraz chwilkę odsapnąć. Nie wiem czy dam radę was nadrobić, ale spróbuję wieczorem
Poleży w szpitalu i małe spokojnie podrośnie A z tą płcią niezły numer... Chyba nie chciałabym, żeby nasz syn został córeczką... Chociaż na początku żal mi było, że nie jest dziewczynką
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:45   #3651
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
ja też nie lubię i często mam wrażenie (może chamskie), że ludzie zapraszają kogo się da tylko po to, żeby zebrać więcej prezentów czy kasy dla swojego dziecka..
zdrówka dla Lali

My oboje mamy młodziutkie siostry.. nasi rodzice jakby to powiedzieć powpadali moja siostra ma 11 lat, przy moich nieskończonych 27 (nasz brat 28), a siostra męża ma 9, gdzie on 30

ja sobie uświadomiłam, że w domowej apteczce nie posiadam no-spy w razie w.. do tej pory nie potrzebowałam i pewnie dlatego się nie zaopatrzyłam jeszcze..
bo tak to niestety wygląda i jeszcze te prezenty... bo kto to widział teraz kupić jakiś pamiątkowy prezent, a nie dawać w kopercie po kilkanaście setek Ja dostałam od chrzestnej kolczyki i książkę pamiątkową i bardzo się cieszyłam. Ciekawi mnie co będzie, jak moja dwójka chrześniaków wejdzie w okres komunii - chyba zbankrutuję

Ja też jestem takim wpadkowym dzieckiem moja siostra ma 31lat

ja mam no-spę, ale zjadłam tylko raz chyba w 3mcu teraz jak odstawiłam duphaston może się przydać
Cytat:

mogę ci pożyczyć, na tyle mnie stać

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Pożyczyć Ci?
Na mały procent
margoś ty pazero na kebaby zbierasz?
Cytat:
a ja zrobłąm za jednym zamachem..bo pomyślałam co mnie bedą tyle razy kłu/óli....
no chyba też tak zrobię, nawet nie wiem czy mogę osobno robić glukoze i morfo z moczem toż to jedno skierowanie jest
Stary 2013-04-24, 18:45   #3652
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Na wizycie dowiedziałam się, że... uwaga, uwaga.... moje dziecko żyje!!!! Tak jakby kopniaki, którymi mnie stale raczy mnie o tym nie informowały
Wizyta, jak to wizyta na nfz - uboga w informacje. Ale może powinnam się cieszyć, bo małe rośnie jak powinno serducho bije, skurcze macicy przeszły, dzięki czemu mogę odstawić Duphaston, tak więc nie ma o czym dyskutować Nawet ciśnienie miałam super (to pewnie wynik godzinnego czekania na wizytę, bo prawie w poczekalni usnęłam), jedyne co się nie zgadza, to waga Muszę skorygować, bo przytyłam jednak 3kg
Także nie wiem ile waży małe, ile mierzy, ani tym bardziej co ma między nogami
za bijące serducho, brak skurczy, odstawienie duphastonu, super ciśnienie

Cytat:
Ło matko!! ale jaja a więc za siostrę i synusia, zeby poczekał jeszcze trochę
body w różowe kropeczki może jeszcze kiedyś się przyda..a na razie trzymaj na pamiątkę będzie co kiedyś wspominać

Stary 2013-04-24, 18:46   #3653
tweedledee
Zakorzenienie

dzoan dziękujemy może jednak jakieś informacje z tej wizyty pozbierałam
Stary 2013-04-24, 18:48   #3654
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

za siostrę i maleńką żeby jeszcze troszkę poczekała..
możecie poćwiczyć na jej synusiu jak to jest być rodzicami
Jak być rodzicami? Męcząca sprawa

Cytat:
Ale na razie nie sprzedawajcie wyprawki Dziewczynkowej... Tak wiecie na wszelki wypadek

Niezbadane są wyroki...
Nawet jeśli siusiak i jajeczka jakieś urojone, to w końcu z siostrą jesteśmy ciągle zdolne i całkiem chętne do powiększania populacji świata i w końcu dziewczynka musi się nam trafić

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
no to nieźle, w którym tygodniu?
W 37 tc. Ma termin na maj
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:49   #3655
dzoan
Zakorzenienie

aaa..

Enlevee fajne ciuszki upolowałaś..zwłaszcza ogrodniczki i te misiate śpioszki czy pajacyki? nie rozróżniam

Stary 2013-04-24, 18:49   #3656
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40472105]
Mój też ma 47, więc kupowanie butów to masakra. Ale on nosi glany niezależnie od pory roku, więc często nie kupujemy :P
[/QUOTE]
glany? kiedy to było?

Perse, cieszę się, że wszystko ok i trzymam kciuki za ułożenie małego
Stary 2013-04-24, 18:51   #3657
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Pożyczyć Ci?
Na mały procent

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Siedzieć będę jutro jak mi dziś nogi do tyłka wlezą

Dobra idę bo nie zdążę dojść zanim Tż skończy pracę

Dobrej Laseczki
chyba za duzo powietrza sie dzisiaj nałykałaś :p
nie dziekuje, okazuje sie ze to licytacja a nie kup teraz i po ptokach
Stary 2013-04-24, 18:52   #3658
czarownica1
Zakorzenienie

Neni, no ENIGMA to jest to. Wszystkie płyty mam, ale dawno nie słuchałam, bo wieża odłączona. Dziś sobie ją podłączyłam i dawaj w kółko

Anulka, to dopiero wiadomość. Znam jedną co była wrabiana przez ginke w corke przez cała ciaze a 2 tyg przed porodem okazało się, ze chłopak.... trzeci jej chłopak...
mój gin ma super dokładny sprzęt więc pomyłki mam nadzieję, że nie będzie

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Margosia, a Ty masz siedzieć w domu i tyć!
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:53   #3659
yevele
Zadomowienie

Cytat:

W 37 tc. Ma termin na maj
No już właśnie doczytałam, dzięki.
Trochę się przestraszyłam taką wieścią bo właśnie kupiłam 3 sukienki
Stary 2013-04-24, 18:57   #3660
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Jakoś mi się smutno zrobiło Mojej siostrze skończył się staż i nie było wiadomo czy uda się jej dostać umowę. Okazało się, że się udało (a nie było łatwo, bo to w urzędzie) i dostała od razu na rok. Ja bardzo się z tego cieszę, ale doszło do mnie, że tylko ja przez najbliższy rok nie będę chodzić do pracy, będę sprzątać i gotować i będę do niczego
A jeszcze mamy iść rodzinnie na pizzę świętować z tej okazji

Czym oni pomalowali to łóżeczko? Ja mam zamiar kupić wcześniej, ale poskładać przed samym terminem...

dla Artusia.

Super łowy

Poleży w szpitalu i małe spokojnie podrośnie A z tą płcią niezły numer... Chyba nie chciałabym, żeby nasz syn został córeczką... Chociaż na początku żal mi było, że nie jest dziewczynką
http://www.arus.pl/lozeczko-opuszcza...-ksiezycu.html
dokladnie to łóżeczko mamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości