|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Barwinek, jak nie będziesz miała to Cię ze szpitala nie wygonią
A jak masz swoją położną i z nią wszystko ustalone to tym bardziej nie musisz mieć na piśmie każdego swojego życzenia A co do skurczy: jak czuję je często to zaczynam notować czas, kiedy się pojawiają i widzę czy są regularne czy nie. Moje są raczej bezbolesne, tylko czasem zaboli mnie podbrzusze. I mam nadzieję, że właśnie ból mi podpowie, że to już nie przepowiadacze a właściwe skurcze porodowe
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Próbuję Was nadrobić ale keipsko mi idzie.. mam nadzieję, że zaraz skończę.. tymczasem.. jesteśmy po wizycie.. niby wszystko ok, 6.05 odstawiamy leki i wyciągamy pessar natomiast mam problem z wynikiem GBS... lekarka twierdzi, ze ujemny, a ja na papierku mam:
Neisseria gonorrhoeae - nie wyhodowano staphylococcus spp.-koag.neg. - nieliczne jak patrzę w necie to nic to wspólnego z paciorkowcem nie ma ![]() Jak Wy macie wyniki poopisywane?
|
|
|
|
#3783 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2. zazdroszczę tych spacerków
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to jej płacę niemałe pieniądze moja koleżanka przed porodem spotkała się z położną i omówiły wszystko |
|
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie, mała jest dalej mała waży jakieś 2600 i wymiarami jest tydzień do tyłu. Mam skierowanie na cc i mam się zjawić 15 maja na IP a cięcie albo 15 stego albo 16stego w zależności od ruchu na porodówce, wyników badań itd.
Dowiedziałam się, że do naszego szpitala nie potrzebuje żadnych ubrań dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i krem. I rzeczy na wyjście, w sumie myślę że dam radę w jednej torbie się spakować, a rzeczy na wynos zostawię mężowi naszykowane w domu. No i mam stresa i jakiś niepokój po wizycie... może dlatego że to była ostatnia ![]() Jejq teraz wiem, co czujecie Wy te pierwsze z listy
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Robie gofry z bita smiatana i owocami
![]() A po wizycie super maluszek ma taka sliczna twarzyczke n tym usg duze usta az wypukle to po tz ale ciekawe czy tak bedzie wygladal po narodzinach nie moglam sie na niego napatrzec |
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
spadam do biedry i do rodziców na troszkę..
skurcze-nie bolą ale przeszkadzają
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
melduje sie i ja
wizyta u endo jak zwykle szybko i sprawnie, luuubie tam chodzic. na pytanie "to kiedy nastepna wizyta?" lekarka napisala mi "prosze zarejestrowac w kazdej chwili" wiec moge sobie termin dostosowac pod siebie poza tym jak zawsze konkretne badanie, dluuugie usg (guzki nie rosna!!! najwiekszy nadal ma 4cm), ogladniete z kazdej strony wezly chlonne, tchawica lekko przesunieta. poza tym cisnienie, ogladniete nogi (czy puchna), zlecone kolejne badania (jakby pani szybko nie urodzila to mozna sobie jeszcze raz zrobic hormony), wypisany papierek o cesarce, ktora powinna byc rozwazona ba, nawet serce osluchane. poza tym dzien minal tak ekspresowo, ze nie zauwazylam kiedy pochwale sie nowym produktem nello zrobionym na specjalne zamowienie dla malej Martusi i jej rodzicow - fanow zyrafowych nawet nie wiecie jak to wciaga najgorsze jest to, ze robie cos...i od razu chce takie samo dla Nelci hehe.Cytat:
dziewczyny podpowiedzcie, jesli kocyki letnie to jaki material? pytalam o dzianine bawelniana, ale panie nie kumaja o co chodzi azurkowych tez nie ma...na haslo kocyk niemowlecy wszystkie odsylaja mnie do polarkow i flaneli...ale to jest za cieple na lato ![]() kupilam dzisiaj piekny material patchworkowy http://i35.tinypic.com/29c2x4z.jpg nie moge sie zdecydowac co fajnego z niego stworzyc poza tym dopadl mnie jakis pech, bo pod sama hurtownia urwal mi sie pasek z japonki juz pod domme jak na zlosc, wszyscy sasiedzi zatrzymywali sie samochodami, zeby mnie przepuscic z parkingu, wiec ledwo kulalam sie na druga strone, zachowujac resztki pozorow, ze ciaza jednak mi sluzy ok nadrabiam dalej, bo mam spore zaleglosci. |
|
|
|
|
#3791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i mnie niestety nikt nie przrepuścił.. a były 2 babki w średnim wieku i obie widziały mój brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaszaleli ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok. 20zl 30x2 kapsulki/tabletki.---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
femibion jest strasznie drogi, a nic w nim nie ma...to juz lepiej kupic centrum materna dha
|
||
|
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczekuję żeby mi nie przeszkadzała, bo wydaje mi się że moge dostać głupawkiściągnęłam jakiś przykładowy plan porodu i wydają mi się tam tak oczywiste rzeczy, że nie wiem czy to rzeczywiście potrzebne u nas na porodówce o wszsytko pytają przed zastosowaniem za wyjątkiem nacięcia krocza |
|
|
|
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
daleko od siebie nie są![]() Cytat:
![]() Może jakiś przed-weekendowo-majowy wzmożony ruch? Agnes, diabli za wizyty Historia z klapkiem bezcenna |
||
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam dwie sytuacje, że mnie ktoś przepuścił, nie ma naewt co liczyć na to, jedyne co to panie na stoisku z wędlinami u mnie proszą mnie bez kolejki, spotkałam się nawet z tym, że jak ktoś widział że jestem w ciąży to przyspieszał, żeby zdążyć przedemna
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie nie popatrze to ciuszki. najmniejsze juz wyprane, wyprasowane. troszke wieksze czekaja na desce do prasowania, jeszcze wieksze (takie do roku) w walizce...czekaja na sortowanie. oprocz tego dwie wielkie walizki (takie xxl) pelne ubran do 5 lat wlacznie sporo kasy zaoszczedzimy ![]() Motyl nie placz tylko sortuj. ja juz kilka dzieciakow forumowych obdarowalam i troche mi lzej
|
|
|
|
|
#3797 |
|
siedzę i myślę
|
Dziewczyny od którego tygodnia łykacie olej z wiesiołka i ile tabletek dziennie?
Bierzecie rożek do szpitala?
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-24 o 20:18 |
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak pójdę na komunie. Nie wysiedzę 2,5h w kościele żeby wcześniej przyjść. A jak wejdę zaraz przed mszą to raczej nie będę wymagać od nikogo żeby mi ustąpił miejsca. Chyba każę Tż zaparkować na parkingu kościelnym i będę w aucie siedzieć...
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie lubię bo to tak jakbym przychodziła sobie na ostatnią chwile bo przecież w ciązy jestem i ktoś mi ustąpi.
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejszy dzień to nie mój dzień
Byłam u lekarza, na wcześniejszy poród nie mam co liczyć- szyjka długa i zamknięta. Na paciora powiedział że nie można nic brać wcześniej (a pearl chyba tak bierze) bo to może zaszkodzić dziecku i że leki daję się gdy jest faktycznie akcja porodowa i wiadomo że kobieta na 100% już urodzi. Termin mam na 3 maja, w karcie mi wpisał 5 maja a na wizytę mam przyjść 7 maja bo powiedział że małe szanse że wcześniej urodzę a jak dalej nie urodzę to 13 mam iść do szpitala.Jeszcze łosiek zapisał na jedną godzinę 7 kobiet! i siedziałam tam dwie i pół godz, jeszcze jeden babsztyl się wrypał w kolejkę bo tylko "po receptę" a siedziała 40 parę minut nie ma to tamto jak już będę po ciąży to zmieniam lekarza.no a żeby mi było mało to sobie zamarzyłam pizze. A że tyle siedziałam u gina to TŻ miał zrobić ciasto, no ale po co przeczytać ile czego się daje |
|
|
|
#3802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic Cię to nie kosztuje, myślę, że warto się zastanowić. ![]() Muszę Wam powiedzieć, że co swój ziemniak, to swój. Dałam tylko niecałą łyżkę mąki i są takie chrupiące. Zjadłam 4 i pękam. A taaaaaaką miałam ochotę i taaaaaaaaka byłam głodna.
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
jakiś 86 choć tych największych najmniej. zebrało się tak ze sklepów i lumpeksow bo niestety nikt nas nie obdarowal ale sił już nie mam to i nic nie przybędzie a uszykowac coś uszykuje bo bez sensu trzymać. Swoją droga te co urodza pierwsze mogą się dzielić z.tymi ostatnimi ![]() Swoją droga padam na pysk. jutro leze jak zbity pies. pokój sypialnia gotowy tylko nieogarniety nawet lozecKo złożone foto zrobię jak ktoś posprzata.dwa.prania zrobione i jakieś eee 4-5 przed nami a nie ma konu prasowac :/ leże w wannie i czytam Was diabli dobrze ze Cię tak przejrzala na wylot i że na szczęście wszystko po staremu ash to czekamy na ta dziolche Twoja bo chłopaki póki co nie mają w czym wybierać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
upaćkałam się sokiem z jagód (zajadając kaszę manną z jagodami), polałam kropelką Vanisha i plamy nie ma. Normalnie chyba zacznę wierzyć reklamom, bo po plamie na białej bluzce nie ma śladu ![]() A w międzyczasie zarzuciłam se na twarz maseczkę z drożdży, mleka i oliwy z oliwek - jest genialna. Siedzę teraz z gładziutką cerą ![]() Za chwilę mecz, super
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porodu to ja nie wiem do czego wam sie tak spieszy. Ja to się tak boję, ze chciałabym, żeby mała jeszcze długo posiedziała w brzuszku. Mój Tż dzisiaj stwierdził, że mogłabym urodzić 24 maja bo 25 jest finał ligi mistrzów i wolałby, żebym wtedy nie rodziła Mam nadzieję usłyszeć jutro to co ty.
|
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te chłopy już tak mają. Ja nawet czasem nie mam siły na niego nawrzeszczeć w takich sytuacjach, bo wtedy robi minę jak zbity pies i jest mi go szkoda, bo wiem, że nie zrobił tego specjalnie. Tylko czemu zawsze okazuje się, że ja mam rację? Później ta skrucha i... "miałaś rację". Wtedy mam ochotę nakopać mu do |
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przenosić źle. urodzić wcześniej dużo też źle pomysl sobie że będziesz miała spokojną majowke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, my niedawno wróciliśmy do domku. padam
![]() a co tu się działo ciekawego.. bo mam od wczoraj do nadrobienia 15 stron ![]() i nie wiem kiedy to zrobię ![]() Urodził się jakiś Maluszek od wczoraj ? ![]() byliśmy dzisiaj w innym mieście żeby pooglądać wózki i świra dostaję, jestem jeszcze bardziej zielona niż byłam ![]() w każdym sklepie mówią inaczej, wszędzie zachwalają inne wózki Muszę Wam powiedzieć, że po dzisiejszym rozeznaniu pojawił mi się nowy faworyt ![]() TAKO City Move- to nowy wózeczek tako, wyszedł w tym roku w marcu. Zrobił na mnie naprawdę fajne wrażenie.. Myślałam też o Mutsy Transporter, tylko zniechęca mnie to, że spacerówki nie można montować w obu kierunkach, no i wolałabym jednak koła pompowane |
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
aaaa no i pozostałym dziewczynom gratuluje wizyt i całkiem sporych maluszkow. trzeba pamiętać o marginesie bledu a ja tak myślę że więcej zdarza się że podają mniej niż więcej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla endo! Super,że możesz mieć wizytę kiedy chcesz Ta patchworkowa tkanina bardzo fajna jest na pościel. Już taką widziałam na allegro i bardzo mi się podobała Co do kocyków to dla mnie bawełna koniecznie! Szkoda mi malca nawet pod cieniutki polar wkładać w lato, przecież to nie oddycha. Flanelka może być (bo to też bawełna! ) ale taka cienka jak pieluszka Współczuję historii z klapkiem Cytat:
)Cytat:
Szyjka się nie skraca bo nie masz skurczy, ale jak się zaczną to może się zgładzić w ciągu kilku godzin ![]() A z pizzą A że nie wyszło takie, jak Ty byś zrobiła to cóż, ktoś musi być lepszy w te klocki
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

A jak masz swoją położną i z nią wszystko ustalone to tym bardziej nie musisz mieć na piśmie każdego swojego życzenia

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Najgorsze jest to, że rozmiar rozmiarowi nierówny, a ciężko mi na oko ocenić czy coś jest maluśkie czy wielkie.

a myślałam, że w sobotę...
za wizyty
Ślub 27. X. 2012
a jak dalej nie urodzę to 13 mam iść do szpitala.
Dałam tylko niecałą łyżkę mąki i są takie chrupiące.
Zjadłam 4 i pękam.
Te chłopy już tak mają. Ja nawet czasem nie mam siły na niego nawrzeszczeć w takich sytuacjach, bo wtedy robi minę jak zbity pies i jest mi go szkoda, bo wiem, że nie zrobił tego specjalnie.
Tylko czemu zawsze okazuje się, że ja mam rację?
pomysl sobie że będziesz miała spokojną majowke