|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Dlatego warto dowiedzieć się wcześniej jaka położna ma dany rejon i do niej zadzwonić i się jakoś umówić. Aaa, no i pamiętać o podaniu w szpitalu adresu przebywania dziecka. Czasem się zdarza, że mężowie kończą jeszcze remont ( ) i mama z dzidziusiem przebywają u babci, wtedy trzeba podać ten babciny adres. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłam 10 szt. podkładów za 8,60zł chyba. Cytat:
I myślę, że on sobie da świetnie radę z mężem, czy babcią. Tylko czy mamusia wytrzyma tą rozłąkę? ![]() Cytat:
Tamten niech spada na drzewo. Zdecydowaliśmy się na k-p-g, tutaj link: http://allegro.pl/show_item.php?item=3182112072 Byłam zawieźć mamę do pracy, wychodzę z auta i chcę iść do piekarni i poczułam jak młody napiera mi na szyjkę. Ale tak, że ledwo szłam. Normalnie czułam jakby mi ktoś coś włożył w podwozie. Wlazłam więc do domu, siadłam na chwilę i mi przeszło. Mam nadzieję, że Leon nie świruje pawiana, a tylko się zgrywa i tam jeszcze przynajmniej z miesiąc posiedzi. Teraz jak siedzę na krześle przed kompem, to wariuje troszkę, więc mam nadzieję, że jest ok. ![]() Dzień dobry! I idę nadrabiać dalej.
|
||||||
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
piękne zdjęcie i się tak wpasowałaś w krajobraz ze normalnie myślałam ze to jakiś obrazek
ślicznie. Ja robie sesje w weekend majowy ale nie za bardzo lubię sie fotografować wiec nie wiem czy to fajnie wyjdzie ale chce mieć jakąś pamiątkęvil84 twój synuś to śpi cały czas w rożku? bo sie zastanawiam do jakiego okresu ma spać w rozku i czy latem nie bedzie mu za gorąco? jedno pranie już zrobione lece prać dalej i dzisiaj USG ostatnie podglądanie maluszka niestety ide sama tż w pracy na szkoleniu nie da rady sie wyrwać szkoda
|
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyznaję bez bicia, że uciekłam od Was i nadrobiłam teraz tylko troszkę... A wszystko przez beznadziejny humor- znowu napiętrzyły się problemy. Jak dorzucić do tego hormony, to niezła mieszanka wyszła. Dodatkowo byłam wczoraj na wynikach i niestety moja tarczyca szaleje (z niedoczynności zrobiła się nadczynność Tak więc wczoraj popołudnie i wieczór przeryczałam jęcząc Mężowi, że mam już dosyć i nie daję rady... (trochę mi głupio, że moje dziecko to słyszy, ale szkrabika kocham nad życie Dzisiaj jest podobnie, ale czas wziąć się w garść. Tak więc wybaczcie, że nie nadrabiam wszystkiego... Trzymam za wizyty i za rozpoczęte nowe tygodnie ciąży... My dzisiaj zaczynamy 34 tc! ![]() Któraś urodziła albo trafiła do szpitala pod moją nieobecność?
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że udało Wam się coś wygrać ![]() to ten: http://www.aptekaslonik.pl/images/pr...stop-forte.jpg
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez przesady?! za nagrody
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
nie, to zdjęcie sprzed paru tygodni
musiałam spróbować, zanim wpadłam na pomysł uwiecznienia moich pierwszych muffinków a przepis banalny i szybki, w sam raz dla takiego lenia kuchennego jak ja
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
u nas to samo
o jaaa przepis proszę
|
|
|
|
#3518 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z raarbarem i kruszonką![]() kurde, myślała, ze cos się zaczeło przez to "aaaaaa" |
|||
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkłady też planuję, ale bardziej mi chodzi do wózka przykładowo pod prześcieradełko albo zamiast, żeby materacyka nie pobrudziła.
|
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a najbardziej kocham "resztkowe" mufiny na maslance. czyli resztki pootwieranych wszelkich czekolad kusze,wrzucam w ciastto z maslanki i już do piekarnika czekoladowe rozplywajace sie kuleczki ![]() Cytat:
ale mam wiosennego pacmana :P trzeba sie spieszyc bo jak bede karmic bedzie lipka
|
||
|
|
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zanim tam pojechałam długo marzyłam żeby akurat to miasto zwiedzić |
|
|
|
|
#3522 | |||
|
Wtajemniczenie
|
taaaa, na godzinkę bo przed 3 kolejna pobudka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pocieszę cię, ze jeśli chodzi o samopoczucie to nie jesteś sama. Bóli mi wiele dolega, długo by wymieniać i też mam juz dość - ale wiadomo, że nie dzidziusia, tylko ciazy i tego, ze straciłam panowanie nad swoim ciałem, jestem w szoku, jak bardzo. Zawsze byłma bardzo aktywna fizycznie, miałma dużo energii, a podczas ciaży organizm sam mi to tak wyregulował, ze jak szybciej maszeruję to mi się słąbo robi i kurde musze małymi kroczkami. Więc moke marzenia o aktywnej ciąży spełzły na niczym.... |
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ale mam humor do przedwczorej z tż mogliśmy czas spedzic tytlko 2 godziny przed snem bo cały dzień do 20 był w pracy, wczorej okazało się ze musi spedzić w pracy cały dzien a na noc miał wyjazd, widzieliśmy się tylko 20 min jak po mnie przyjechał po SR , wrócił dziś o 8 i co....i ku...wa jego szef zaraz zadzwonił ,żeby jechał sie do domu przespać bo jest pilny wyjazd popołudniu i pewnie zejdzie znów z praca całą noc Ale już niesmęce....musiałm sie wyżalić bo niemam kompletnie do kogo tu w tym mieście...... Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-04-24 o 10:04 |
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że mimo to się zdecydowałaś Pamiątka będzie cudowna!No właśnie dziewczyny coś wspominały, że nie można pomidorów i ogórków na początek Czekam na tę listę od Jenny z produktami na które warto uważać i z tymi, które można śmiało wcinać. Bo już się gubię w tym wszystkim Cytat:
Niby dla męża ale sama też coś skubnełam Dla zdrowszego efektu zawsze dodaję otręby/płatki owsiane do mąki i robię na jogurcie naturalnym, a nie na mleku (i daję mało oleju). Poza tym, trochę cukru (albo miodu), jajko, łyżeczka sody lub proszku ale ja wolę na sodzie). Do tego daję owoce jakie mam w domu: jabłko, banan, suszone, cokolwiek w zasadzie. Jak mam ochotę to kakao. Łącze składniki suchę i mokre oddzielnie, potem szybko wszystko mieszam i do formy. I zawsze wychodzą, a na proporcje dużej uwagi nie zwracam
|
||
|
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3527 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziś znalazłam właśnie taki śluz przezroczysty z niteczkami krwi i się zastanawiam czy to czop ale z tego co piszecie to mógł być on. Taki żel jakby. Ale to kompletnie co innego niż to co było całą ciążę. Jak dobrze ze to dziś - za godzinę wychodzę do giną, to się dopytam.Cytat:
Cytat:
Mam tylko nadzieję ze dotrwam do czwartku następnego kiedy mam termin. Boję się tej pełni w weekend. |
|||
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko bo nie moge znalezc tego posta ktoras z was pisala o witaminach tanszych niz femibion 2 a ponoc o lepszym skladzie mozecie mi przypomniec nazwe ?
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mieszam mokre/suche osobno, dodaje "główny składnik" (czekolda,owoce,cokolwiek ) i juz ![]() co do jedzenia przy karmieniu, bede sprawdzac kazdego dnia inny alergen bym jak najszybciej wiedziala co i jak.. ![]() moja mama jadła wszystko i nie bylo problemow,obym tez tak miala
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no to zostało przesądzone - w weekend robię ciasto drożdżowe z kruszonką
|
#3532 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też mi tak gin zaesze mówi - szyjka zamknięta... oby sie wkrótce zmieniłoCytat:
|
||
|
|
|
#3533 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
A JA cI powiem ze mi hemolobina poprawila sie po falvit mama :P i nie sa drogie
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
Ash śliczne zdjecie !! ślicznie wygladasz - ciąża ci służy
![]() Aś fajnie wyszło z tym wózkeim, nam moi rodzice zasponsorowali, a łożeczko teściu,... teściowa narazie nawet słowem niewspomniąła ze cokolwiek chce kupić małej, a pracuje i mieszka na stałe we włoszek wiec ja stać...ale cóż jak nawet się nieinteresuje przebiegiem mojej ciąży Axella ale ty robisz od rana smaka na rózne rzeczy ...że chyba se naleśników zronie z dżemem truskawkowym....a chłodnik też bym zjadła ![]() Paulina Szprotka za 34 tc ![]() Sharp wczorej mała niechciała opuścić "swejgo apartamentu" i zrobic tatusiowi naiespodzianke na urodziny, może w weekend sie zdecyduje??
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-04-24 o 10:17 |
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz się robi coraz bardziej ciemny na stare lata i ma brązowe włosy...
|
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze troszkę i będzie z górki ![]() Moje dziecko czuję tam gdzie włosy łonowe czekam, aż wystawi rączkę z pochwy bez kitu :|Do tego wywaliłam wszystkie ubranka dla małej i jest tego taka ilość, że TŻ prawie zszedł na zawał a ja się popłakałam Bo nie wiem kiedy to ogarnę, połowy nie założę - MASAKRA!Chyba sprezentuję coś którejś z okazji dnia dziecka ![]() ![]()
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
oj,np pare dni pod rzad pomidory,potem czekolada itd.. zobaczymy :P
oby tylko wszystko było ok ![]() jest po 10teja ja jeszcze nie wstałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Dlatego warto dowiedzieć się wcześniej jaka położna ma dany rejon i do niej zadzwonić i się jakoś umówić. Aaa, no i pamiętać o podaniu w szpitalu adresu przebywania dziecka. Czasem się zdarza, że mężowie kończą jeszcze remont (
) i mama z dzidziusiem przebywają u babci, wtedy trzeba podać ten babciny adres. 

i tak wieczorem poszłam spać i o 11:30 zbudziło mnie uczucie, że coś się ze mnie leje, ale często miałam takie schizy więc w półśnie pomyślałam, że mi się wydaje, no ale po kolejnym chlupnięciu klęknęłam na łóżku zapaliłam lampkę i budzę męża, on zły, zaspany powiedział, że to na pewno nie to i mam spać, ale wtedy otworzył oczy i zobaczył jak klęczę i leje się na łóżko 
Kupiłam 10 szt. podkładów za 8,60zł chyba.
I myślę, że on sobie da świetnie radę z mężem, czy babcią. Tylko czy mamusia wytrzyma tą rozłąkę? 
Ale tak, że ledwo szłam. Normalnie czułam jakby mi ktoś coś włożył w podwozie. Wlazłam więc do domu, siadłam na chwilę i mi przeszło. Mam nadzieję, że Leon nie świruje pawiana, a tylko się zgrywa i tam jeszcze przynajmniej z miesiąc posiedzi. 

za rozpoczęte nowe tygodnie ciąży... My dzisiaj zaczynamy 34 tc!
) a w torebeczkach z gratisami były same ulotki + długopis 

dumnie brzmi!

Jeszcze troszkę i będzie z górki
czekam, aż wystawi rączkę z pochwy bez kitu :|