|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
hej dziewczyny
gratulacje za dobre wyniki wizyt, super, że wszystko dobrze ![]() magalska czujesz dzidzuś już się rusza tzn. po kąpieli tak się jakoś mi wnętrzności przelewają,że brzuch fałduje jak galaretka, a ja nie czuję, żebym nim ruszała. Wcześniej czegoś takiego nie miałam, dziwne ![]() ryba "niemożliwe" ![]() ja też ostatnio mam fazę na małosolne i dziś jak pomyślałam o kwaśnicy to cały dzień w pracy o tym myślałam ale od kilku dni mam też apetyt na chipsy ![]() koala miałam robioną cyto w 8 tyg. i żadnego krwawienia nie było
II 23.02.2013 r. Krzyś Edytowane przez kruszynka86 Czas edycji: 2013-04-24 o 19:58 |
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Wgl dzisiaj byłam na tym badaniu i czekając na panią pielęgniarkę widziałam jak wiozą dziewczynkę noworodka na jakieś badanie. Najpierw myślałam, że tylko jakies szmatki tam lezą bo się nie ruszało to bobo, ale jak przejeżdzała pani tym wózeczkiem to widziałam taką kruszyneczkę w różowej czapeczce przykrytą kołderką
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Kruszynka, chipsy też jem, ale już nie tak często. No ale wszystkiego sobie odmawiać nie będę, w końcu w ciaży można pozwalać sobie na wszystko
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
) ja np : dowiedzialam sie od polskiej gin ze mam krotka szyjke , czym sie martwie ale od nikogo innego bym sie tego niedowiedziala bo jak? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
W końcu zjadłam dzisiaj coś ze smakiem- spaghetti napoli. I od 2 godzin walczę z mdłościami
Masakra...Koala ja miałam teraz robioną cytologię i odpukać, nic się złego nie dzieje, Z tego co wiem to jest to obowązkowe badanie. Mój gin mówił mi że w ciąży wymazu nie pobiera się z szyjki macicy jak w normalnym przypadku tylko ze ścianek pochwy, więc szyjka macicy zostaje nieruszona, także nie martw się. Aha no i ja nawet nie poczułam tego, więc spokojnie, nie denerwuj się bo Dzidziuś będzie to czuł. Już mam mega spanie, więc miłego wieczoru a właściwie dla mnie już nocy...
|
#3845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja od dwóch dni jestem na mc Donaldzie i pepsi Wiem, masakra, ale co ja na to poradzę, ze się oprzec nie mogę i mi się chce ale przyrzekłam sobie, ze dziś to był ostatni raz
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-04-24 o 20:24 |
|||
|
|
|
#3847 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja po wizycie u dentysty, miałam dwa małe ubytki, które za jednym razem załatwił (bez znieczulenia ale przeżyłam ) i kamień z serca mi spadł a i powiedział że u kobiet w ciąży rozpulchniaja się dziąsła i warto płukać usta np. melisą....
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
ja też miałam robioną i wszystko ok
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak to jest z tymi tygodniami na pierwszym usg ? bo wedlug moich obliczeń było to 6tyg 1 dzień a na usg było 5 tyg 4 dni a lekarz mnie dzisiaj zapytał w którym tygodniu jestem ....powiedziałam ,że według usg teraz wychodzi 5tygodni i 6 dni ..... powiedział,żeby się tym nie sugerować...
Na to wychodzi,że nawet nie wiem który to tydzień
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję w imieniu Tżta
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
świętować będziemy dopiero w weekend bo on jutro do pracy, z resztą ja też więc impreza przełożona |
|
|
|
|
#3852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję udanej wizytydzięki nie ma za co, sama jak zobaczyłam dwie kreski i pomyślałam sobie o tym piciu na weselu to struchlałam, dobrze ze mnie lekarz uspokoił Cytat:
![]() Cytat:
same dobre wiadomościCytat:
Jutro o tej porze będę już po wizycie ja chcę żeby już było jutro
|
||||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jakoś źle dzisiaj spałam. Obudziłam się po 5 i za nic nie mogłam już usnąć. Śniła mi się sobotnia wizyta u ginekologa na której dowiedziałam się, że dziecko jest olbrzymie Zrobiła mi USG i widziałam dokładne rysy, była to na pewno dziewczynka. Schizuję już ![]() Jak to dobrze jak ktoś poda kolację. Mama mi właśnie przyniosła kanapeczki z serem białym, szczypiorkiem i rzodkiewką Niestety mnie od samego otwierania lodówki strasznie mdli ![]() Wybraliśmy tort weselny http://www.finezja.swidnik.pl/img/torty/20.jpg |
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
![]() Ilona mam nadzieje,ze jutro ten nowy lekarz rozwieje Twoje wszystkie wątpliwości... Co do coca-coli to ja też ją piję, nie codziennie ale dość często szklankę dziennie. Chipsy,ostatnio rzadko. No i Mc Donald's też się zdarzał,uwielbiam cheseburgery hehe.To są takie moje mini grzeszki Uciekam do łożeczka, jutro rano jadę z mamą do Selgrosu więc się zamleduję troszkę później. ![]() Miłego wieczorku
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3855 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. I u nas jutro barszczyk ukraiński . Ale to zupa, że łyżka staje, więc przechodzi względnie ![]() Cytat:
Tak na marginesie- to drugie już się przytula z moim dzieciątkiem i kurde zamiast zmniejszać, rośnie ;/. Więc i ja rosnę podwójnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na razie zrobić nie mogę, ze względu na brudzenie. Wyszłoby, że gniję od środka Mnie dziś boli brzuch. Raz tu, raz tam. Byłam na wc i skończyło się bardzo silnym skurczem w okolicach biodra. Ciągle mi bulgocze a prawie w ogóle nie mam wzdęcia, więc dziwnie mi. I wraca ból cycuchów. Poza tym mam samotny wieczór. Mała została u babci na noc, a mój Ł. pojechał spotkać się z kolegami, pierwszy raz odkąd jesteśmy razem, więc 6 i pół roku gdzieś poszedł beze mnie . Będę odbierać w nocy zwłoki ![]() Trele skracająca się szyjka jest groźna, ale jeśli Twoja z natury po prostu jest krótka, to nie ma powodu do obaw. ola_k nie stresuj się. ja biorę kwas foliowy dopiero od jakichś 3 tygodni. wyszłam z założenia, że skoro mam mimo krwotoków i problemów dobrą morfologię, to na pewno są jakieś zapasy w organizmie. Poza tym pierwsze tygodnie są dla dziecka takim azylem. Gdzie jest De?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-04-24 o 21:03 |
||||||||
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
W ciąży, dokładnie w lipcu
|
|
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam stresa na punkcie szyjki, przez to straciłam córeczke w 22 tyg a i synka w 25 bym tez straciła gdyby nie sczescie że akurat wizyte miałam. umnie niestety dzialo sie to z dnia na dzien. z córeczka 3 dni przed tym wszystkim byłam u gina i szyjkamiała 28mm a to tylko 3 dni....dlatego bede mieć zakładany szew cytologię miałam, nie wiem skąd miałay by byc krwawienia, przecież to tylko bagietka sie przejeżdza... Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-04-24 o 21:56 |
|
|
|
|
#3860 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za to mam wysyp czerwonych plam na twarzy i popękane od strasznej suchości dłonie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
coby nie za ciężkie były, albo ktoś do samochodu pomógł wrzucić Trele już sobie wyobrażam poziom Twojego zestresowania po tym co o szyjce poczytasz. Dobrze, że dziewczyny ostrzegają, może dla pewności jeszcze za jakiś czas warto do tej babeczki się umówić, żeby skontrolowała i stwierdziła czy jest potrzebna częstsza ocena, ale proszę nie przejmować się na zapas i Majeczki nie stresować Acelinka jak się udał debiut Natalki? Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-24 o 22:32 |
||||||
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny bo ja blond....czy ja bedac w PL mogę kupowac na ebay GB?
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale głupie te zabobony najlepiej to z domu nie wychodzić ![]() Ja codziennie noszę chustę albo szalik i co mam się teraz bać?? ![]() Mnie jakoś na pepsi nie bierze...wogóle podczas ciązy jak narazie to chyba z jedną szklankę wypiłam, a czipsy czasem skubię, ale dużo mniej niż wcześniej Łososia wędzonego mi brakuje, ale jak nie wolno to przeżyję ![]() Cytat:
![]() pyszna kolacyjka piękny torcik Antibia możesz
|
||
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3865 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam jak zwykle z wieczora. Nadal jestem szczęśliwa i nadal jeszcze nie wymyśliłam sobie czym mogłabym zacząć się martwić
![]() Gratuluję udanych wizyt, za jutrzejsze trzymam kciuki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Haha na dłoniach oczywiście, a nie na słoniach
|
|||
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Antibia - moja szyjka ma aktualnie 3cm . Ginekolog - oczywiscie polka , kazala mi skontrolowac ja za 4 tyg zeby sprawdzic czy sie skraca. A badala mi szyjke prxez usg dopochwowe. Moglabys mi napisac na co mam uwarzac, albo co mnie powinno nie pokoic ? Nawet nie otwieram googli bo zwariuje !
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam 5 maja, to będzie 11t 6d
|
||
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anulka2205]Trele już sobie wyobrażam poziom Twojego zestresowania po tym co o szyjce poczytasz. Dobrze, że dziewczyny ostrzegają, może dla pewności jeszcze za jakiś czas warto do tej babeczki się umówić, żeby skontrolowała i stwierdziła czy jest potrzebna częstsza ocena, ale proszę nie przejmować się na zapas i Majeczki nie stresować
Googli nawet nie otwieram bo tylko zacznie się znowu panika Ale dziękuje Masz rację Majeczka najważniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) A dzień póżniej okazało się ze w brzuchu mieszka dziewczynka
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-04-25 o 00:00 |
||
|
|
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, dziewczyny mam dość, wiem, że nic nie wiem a dezinformacja mnie zabija. Wolę wiedzieć cokolwiek niż nic nie wiedzieć.
Dzisiaj idę do nowego gin i zobaczymy jednak same mi powiedzcie czy jest możliwe, by w 11 tygodniu ciąży na usg genetycznym ( o czym dowiedziałam się jak już leżałam z żelem na brzuchu) aby dziecko było za małe i nie mógł ściągnąć pomiarów i abym nie słyszała serca, tętna i abym nie wiedziała ile cm mm ma dzidzia? Abym nie wiedziała nic? I aby lekarz nic mi nie powiedział? A i jeszcze oprócz tego czy możecie mi powiedzieć kiedy powinno się robić usg genetyczne? |
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do slyszenia bica serca, moze nie mial lekarz wlaczonego echosondy dziecko moze byc mniejsze niz wg OM a lekarz dziwny skoro nic nie mowi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

tzn. po kąpieli tak się jakoś mi wnętrzności przelewają,że brzuch fałduje jak galaretka, a ja nie czuję, żebym nim ruszała. Wcześniej czegoś takiego nie miałam, dziwne 

Moja mama urodziła mnie, była pol roku na macierzyńskim poczym wróciła do pracy i zaszła w kolejną ciąże
) ja np : dowiedzialam sie od polskiej gin ze mam krotka szyjke , czym sie martwie ale od nikogo innego bym sie tego niedowiedziala bo jak?
KCIUKI DLA ANI
Masakra...
a te ćwiczenia oddechowe nie pomagają. Czy AMOL jest dozwolony dla kobiet w ciąży? bo słyszałam pozytywne opinie

Ślub 25.08.2012 

Gratuluję udanej wizyty

pyszna kolacyjka