|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Czyli jednak wieczorem na pierogach Cię nie będzie?
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40475558] Dziewczyny mój syn na pewno jest chłopakiem, ale nie mogę Wam wkleić dzisiejszego zdjęcia, bo obawiam się, że mnie kiedyś pozwie za to do sądu :P Otóż na dzisiejszej focie moje maleństwo łapie się za jajuszka ( już nie chciałam mówić przy lekarzu - zupełnie jak tatuś:P, no ale lekarz sam powiedział, że to męska rzecz )[/QUOTE]Haha ![]() Mam nadzieję, że mój Młody mnie nie pozwie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale się obśmiałam |
||||||
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
En no wiesz...?!
No to wróciliśmy, kupiłam loda, ale leży w zamrażarce, bo coś pełna się czuję (obżarłam się rogalikami z marmoladą z ciasta francuskiego )..zrobiłam sałatkę na jutro na urodziny ojca (makaron mini kolanka, wędzone udko z kurczaka, ogórek zielony, żółta papryka, czerwona papryka konserwowa, kukurydza, majonez) i czas się myć....na jutro zapowiedziała się teściowa.. dziwne trochę, że chce jej się jechać do miasta busem na 15, wiedząc że przed 17 wychodzimy i jeszcze ze mną się umawiała, a nie ze swoim synem.. węszę jakiś interes do mnie w każdym razie po pracy nie odpocznę..dobra idę po prysznic.. aaaaaa..... w Lidlu miałam spotkanie twarzą w 'twarz' z pająkiem!!! wisiał z sufitu ..prawie oczami na niego wleciałam w ostatniej chwili zrobiłam unik.....obrzydlistwo wyglądał na małego krzyżaka ...YEHH!!
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrej nocki
|
|
#3754 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za lekarz ja wcześniej badał? Ale surprise ![]() Cytat:
Cytat:
Kup sobie surfinie- długo kwitną, trzeba je tylko codziennie i obficie podlewać, a czasem dać nawozu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-04-24 o 21:31 |
||||||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Napisze krotko :
LEZE I KWICZE... ANTYKONCEPCJA antygwaltki i seni na mojej xxl doopie ...wyobraznia dziala. A ja sie glowie jak sie zabezpieczac po ciazy... |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie by słyszał cały sklep ![]() boję się cholernie tych potworów
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Ide spac. Paaa
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
"Maluch najada się, jeśli:
- jest karmione min 8 razy na dobę (prawidłowa pozycja i mechanizm ssania) - jest aktywne przy piersi, słychać łykanie (nie cmokanie), które trwa min 10min przy jednej piersi - matka odczuwa mrowienie lub lekki ucisk w piersi związany z wypływem mleka, piersi są pełniejsze przed niż po karmieniu - dziecko jest aktywne, zadowolone, budzi się do karmienia - moczy min 6 razy pieluchę, mocz jest jasny i bezwonny - oddaje 3-4 papkowate stolce (oprócz 2 pierwszych dób, kiedy oddaje smółkę)"
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ,
Dziękuje Wam za kciuki Ja nie byłam dzis u lekarza. Tz z rana jak usłyszał moj głos to kazał mi leżeć. Zadzwonił do gina, ze jestem chora i ten kazał leżeć i moge syrop pic i ziolka. Nic innego. Gardło mi rozsadzi z bólu. Kaktus ![]() Jestem mega osłabiona . W nocy wstawalam z 10 razy sikac bo tyle pilam od tego, ze mam tak suche gardło. Wieczorem przychodzi do mnie masazystka bo ja juz ledwo chodzę tak mi plecy bola. W nocy to wyje jak wstaje lub sie na drugi bok obracam. Jeszcze trochę to będę jak na jakims wyciągu leżała Lachryma- świetny wybór lodów . Moje ulubione Trzymam kciuki za wizyty i za nowe tygodnie.Ja jestem juz w 27 tyg ciazy
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masażystki to zazdroszczę ![]() Mnie nawet TŻ nie chce masować
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewielkie, bo niewielkie, ale ma... cieeeekawe skąd się wzięły? A co do lekarskich zakazów - jak koleżanka z mężem była na usg, dr rzekł: - i zakaz seksu... A koleżanka do męża: - Słyszałeś? A dr: - Ale to PANI MA ZAKAZ...
|
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lekarz miał poczucie humoru, normalnie boki zrywać
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się, ale nie mogę więcej pisać, bo siłą wyższa w łóżku mi nie pozwala :-P buziaki Brzuchatki !!
|
|
|
|
#3768 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ stwierdził, że mnie nie wypuści przez 3 miesiące z łóżka po porodzie... Taaa już to widzę, pewnie będziemy oboje zakochani w małym+zbyt zmęczeni na coś więcej niż hendżobik :P
Dziękuję Wam za miłe słowa ![]() Oliath Twoja wyprawka to jest po prostu szok :O |
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cd dalszy ale to juz z SR (ale widzę że to samo w książce), któraś pytała kiedys o przechowywanie pokarmu, wrzucam dla dzieci urodzonych o czasie (mam jeszcze wersję dla wcześniaków i dzieci chorych) - temperatura pokojowa - do 12h - torba lodówkowa - do 24h - lodówka (+4) - 2-5dni - zamrażalnik lodówki (-10stopni) - 2 tygodnie - zamrażarka (-18-20) - 6-12 miesięcy - rozmrożony pokarm w lodówce 48h i jeszcze w czym przechowywać: 'bezpieczny wydaje sie polipropylen lub polisulfonian - nie wykazuje migracji żadnej substancji do żywności. Trzeba więc zwracać uwagę na oznaczenia: trójkąt z cyfrą w środku 1,2,3 lub 5 i napis BPA - free oznacza dla dzieci bezpieczny plastik"
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-04-24 o 21:57 |
||
|
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mnie wlasnie Tz tez nie chce dlatego niech płaci komuś innemu ![]() Ostatnio doszłam do wniosku, ze to jest mega niesprawiedliwe , ze tylko my kobiety nosimy ten ciężar, rodzimy w bólu, mamy rozstepy i celulit , wyciągnięte cycki do ziemi, a faceci se wywala fajurke i u nich bez zmian ![]() Mowie mu, ze boje sie porodu ,ze bedzie boleć, a on mi odp."dasz radę" Mysle czekaj jak następnym razem na meczu dostaniesz kopa w jaja lub bedzie wjazd w mięsień z korka to krzykne " dasz radę!" Ide leżeć bo szlag mnie trafia jak siedzę, a za oknem mam piękne słońce dzis :/ Spokojnej nocki Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Dziękuje
|
|
|
#3771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamiast Kaktus przeczytałam Qtas ![]() Cytat:
![]() A tż pewnie podwójną stawkę
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dotyczy przechowywania mleka matki w tych specjalnych woreczkach czy może też w tych kubeczkach?
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam takie przemyślenia ale taka mściwa nie jestem |
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki skopiuje wpis jaki napisalam na innym forum bo bardzo sie zdenerwowalam . najwyzej wpis olejecie ale wygadac sie musze i przepraszam ze tyle napisalam
dziewczyny u mnie tesciowa wiec nie mam jak nawet pisac od kiedy przyszla tylko mnie denerwuje a to ze mala powinna tak robic a to ze mala droga powinnam nauczyc pic wode a nie slodkie picie i takie tam ... a jak Wiktoria nam zaczela w samochodzie wymiotowac to przez to ze sie zaktusila i ze nie powinna i ona z moim Tz do Wiktorii z geba ze co ona robi bo nie powinna tak robic i takie tam . Nie wytrzymalam i do nich z morda tylko dwa razy glosniej zeby ich przekszyczec nawrzeszczalam zeby juz sie zakneli bo to nie wiktorii wina bo skarzyla mi sie juz wczesniej ze jej jest niedobze i wtedy odposcili jeszcze chciala mi wmowic ze dziecko ma chorobę lokomocyjna a ja do niej ze znam dziecko a teraz jelitowka panje bo Tz mi mowil jakies tydzien temu ze cos jest na zeczy i mojej kolezanki mala tez podlapala . Juz mam dosyc tesciowej wtracania sie do nas. Dobrze ze nie mieszka z nami bo bym sie juz dawno wyprowadzila do Tz bo on zawsze ze mamusia zawsze racje ma i td.
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam więcej takich opowieści, z czasów pracy w przychodni, opowiadały położne, pacjentki, sami lekarze... Jeden "zabawny" dr z mojego miasta wiecznie sypie dwuznaczne komentarze do pacjentek, ale raz się przejechał... Z moją koleżanką była taka sytuacja, że była pierwszy raz w gabinecie, pierwszy raz u faceta ginekologa i lekko zestresowana... Pogadali i dr mówi: "proszę się rozebrać i na fotel, przebadam Panią", a ona stanęła jak wryta, bo nie wiedziała, gdzie ma się rozbierać, a on do niej "mam Pani pomóc? jeśli tak, to nie ma sprawy, ale wizyta + usługi dodatkowe 200zł"... Tak ją wystraszył, że zmieniła gina ![]() a pacjentka (taka po 50-tce) po wizycie u niego opowiadała ostrzejszy numer... leży na leżance na usg, dr trzyma głowicę w jej pochwie i pokazuje jej coś na ekranie i tłumaczy, a ona ni w ząb, jeszcze cała spięta sytuacją. Trzy raz coś jej pokazywał, w końcu się wkurzyła i mówi, że ona NIC tam nie widzi i żeby jej powiedział, czy wszystko ok, a nie uczył ją "czytania usg", a ten na to: "no tak... baba... jak ma coś między nogami to nie myśli". Dr dostał strzała - nie wiem czy w łeb czy w dziób, ale wyszła wściekła... O nim ogólnie krążą "niezłe" opinie... |
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mamy taki tematyczny wieczór po prostu
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40478005]Mój TŻ stwierdził, że mnie nie wypuści przez 3 miesiące z łóżka po porodzie... Taaa już to widzę, pewnie będziemy oboje zakochani w małym+zbyt zmęczeni na coś więcej niż hendżobik [/QUOTE]
jaki hendżobik- sliping Cytat:
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak w praktyce widać, że duża część populacji teściowych powinno się |
|
|
|
|
#3779 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

no ale! dziś podjeżdża jakiś facet dostawczakiem i mówi do TŻ: "Panie, pomóż mi rozpakować auto!", a TŻ, że już jest 16:00 więc jedzie do domu, a żona w ciąży i się spieszy, facet mu na to: "Odwdziecze sie!", no to mój super mąż pomyślał, że dostanie zgrzewke piwka lub dwie to się zlitował i pomógł. Skończyli i facet mu daje... 15 wyprawek dla noworodków (te co dają w szpitalach)
), aaaa no i w każdej nawet smoczek jest! Tylko w sumie nam nie potrzeba 15 smoczków, bo generalnie nie chcemy w ogóle dawać smoka, chyba, że nas sytuacja zmusi - chcieliśmy kupić 1-2 na wszelki wypadek, ale nie musimy
( już nie chciałam mówić przy lekarzu - zupełnie jak tatuś:P, no ale lekarz sam powiedział, że to męska rzecz
)[/QUOTE]

wyglądał na małego krzyżaka ...YEHH!!

Mojej siostrze skończył się staż i nie było wiadomo czy uda się jej dostać umowę. Okazało się, że się udało (a nie było łatwo, bo to w urzędzie) i dostała od razu na rok. Ja bardzo się z tego cieszę, ale doszło do mnie, że tylko ja przez najbliższy rok nie będę chodzić do pracy, będę sprzątać i gotować i będę do niczego

za nowe tygodnie.