Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 09:25   #3961
xal
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
określenie olejek, czyli to zdrobnienie, odnosi się do olejków eterycznych, ewentualnie do jakichś mieszanek. a olejek różany (eteryczny) "tylko" pachnie (i jest meeeeega drogi). dużo witamin i właściwości rozjaśniające, lecznicze, powinien mieć dobrej jakości olej z dzikiej róży (Rosa mosqueta / Rosa canina / Rosa rubiginosa (Rose) Hip Oil). fajny też powinien być z rokitnika - oba oleje występują jako oleje z miąższu owoców i z pestek, ponoć dobre są mieszanki obu. oczywiście tylko i wyłącznie na noc!
czy na plamy to pomoże to nie wiem, u każdego co innego się sprawdzi... ale najważniejsza jest prewencja, czyli filtry. w razie wu na jesień, jak już słońce osłabnie, zastosujesz jakąś kurację kwasami i wszystko ładnie zejdzie
Teraz stosuję 50tkę ...
To po porodzie na spokojnie poszukam jakiegoś olejku, kiedyś jak była mowa o olejkach migdałowych to się przewinął różny i doczytałam w opisie, że na przebarwienia. No i rozstępy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a ja znam moja przyjaciółka siedziała pod prysznicem, bo jej to dawało ulgę, potem wzięła zzo i mówiła, że rewelka, większość przespała, obudziłą się dopiero na parte bez nacięcia, pęknięcia urodziła zrelaksowana i zadowolona
Kusisz, kusisz

Jenny bo my pytałysmy w szpitalu czy dają znieczulenia do SR, a pytałaś czy za darmo czy za dopłatą, bo mi to do głowy nie przyszło.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:26   #3962
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

[QUOTE=sharpnowaja;4048242 1]stojąc jak Ci się łapka mieści na prosto to znaczy że brzuch jest obniżony

a gdzie ta łapka ma sie mieścić??/ zaraz pod piersiami??
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:26   #3963
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Ja jestem ciekawa jak ten obniżony brzuch będzie wyglądał, bo mi się wydaje, że ja mam ogólnie nisko, więc jak mi się obniży to mi chyba na cipce będzie wisiał

E spoko...Polska kultura. Ja dziś stałam w Super Pharm, przede mną 7 osób i absolutnie nikt nie przejmował się moim brzuszkiem. Co więcej jak otworzyli drugą kasę to ludzie by się w biegu pozabijali by być pierwsi.
Co przy okazji w dniu dzisiejszym jeszcze bardziej mną poruszyło bo spotkałam się z kumpelą, która była w Japonii i jak ona opowiadała o ich kulturze to szok. Tam np. ona raz weszła gdzieś pod prąd, bo się pomyliła i się musiała wycofać to ludzie ją przepraszali, że ona jako turystka musiała im ustąpić. W metrze jakoś stała po prawej stronie ( zamiast po lewej bo u nich tak się stoi) i zagradzała ludziom wyjście, więc jak się zorientowała i się przesunęła to też ją ludzie przepraszali, że ona dla nich musi ze swoich przyzwyczajeń rezygnować.
No i do tego przyłożyć kulturę Polską to normalnie szok.
jestem w szoku.. u nas to wyzwaliby jeszcze od debili
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

za wizytę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
;

Najlepsze jest to:
http://allegro.pl/zuzala-liscie-mali...173722350.html

LIŚCIE MALIN - 100g
PRZYSMAK DLA KRÓLIKÓW I GRYZONI ORAZ ŻÓŁWI

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o poród, to ja się dzisiaj podłamałam..
ta kuzynka tż, która urodziła 30 marca dzisiaj jk do niej zadzwoniłam to wręcz mnie prosiła, żebym przemyślała czy na pewno chcę tu rodzić
zaraz po porodzie była zadowolona, poród szybko, w miarę lekko.. nacięli ją delikatnie i pozszywali. Później okazało się, że mały ma jakąś bakterię i musieli zostać dłużej w szpitalu, więc już była zła..
Ale teraz to już całkiem jest przybita i załamana.. bo krocze jej ropieje, nie goi się i wygląda masakrycznie...
dzisiaj położna jej wyciągnęła dwa szwy i jeszcze je ma ( a niby miały byc rozpuszczalne)
była u lekarza, dostała jakiś zastrzyk, podobno mega bolący... boi się jak cholera bo lekarz mówił, że możliwe że będą musieli ją jeszcze raz zszywać..
jakaś bakteria jej się wdała w tą ranę i dlatego tak się paskudzi

powiem Wam, że jestem załamana.. bo to druga osoba którą znam, która tu rodziła i jest tak strasznie niezadowolona
o kurde
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mialam ochote zrobic wojne w kauflandzie - kasa z pierwszenstwem, a przede mna 3 chlopow, kazdy z czteropakiem... kasjerka ani be ani me.
o ile na zwykłych kasach panie mają prawo nie rozglądać się czys toi ciężarna, tak na kasie z peirwseństwem po prostu tego nie rozumiem to powinien być ich za..any obowiązek
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pocieszające to nie jest...
masakra, brak słów

dokładnie..
Musimy się nastrajać pozytywnie..
Będzie dobrze, nasze wszystkie porody będą szybkie i lekkie !!!!!!

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ale są też takie kobitki co przy każdym skurczu drą się w niebogłosy, moja mama mi opowiadała że rodziła z nią kobita, która krzyczała jakby ją żywcem palili, a przecież sama rodziła i wie jak to jest. Połozna w sr powiedziała że krzyczeć można ale dopiero przy skurczach partych, nie ma sensu wcześniej bo to tylko męczy kobietę

A czy ja wiem czy dzieci niedotlenionych rodzi się dużo (nie licze innych chorób i wad) byłam 2 tyg na noworodkach i 4 na ginekologii i w tym czasie nie urodziło sie ani jedno takie, czytałam kiedyś artykuł o niedoltenieniu dzieci, mogą się zdarzyć nawet po cc, ale to jest prawda, lekarz to nie Bog i jedyne co może zrobić to działać według wytycznych z należyta starannością tylko zaniedbanie go dyskwalifikuje, a ciało człowieka to nie robot i nigdy nie wiadomo ci sie wydarzy "w kinie i medycynie wszystko jest możliwe".
trzeba jednak myśleć pozytywnie
poród porodowi nie równy.. może akurat ją aż tak bolało
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:27   #3964
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
u mnie wszpitalu jeśli chjodzi o znieczulenie zewnątrz oponowe, to myślałam ze jest dostępne dla kązdej rodzącej, okazło się ze nie.....dostanie się jej jak wykupi się pobyt po porodzie w pokoju 1 osobywm o podwyższonym standardzie---koszt 400 zł bez zapłaty za pokój zzo niema jak rodzisz normalnie, nawet jakby się za samo to zzo chciało zapłacić znieczulenie jakie pozostaje to nospa, jakeiś tam leki, i gaz rozweselający
masakra:/ strasznie mnie wkurza takie zdzieranie kasy
Stary 2013-04-25, 09:29   #3965
niunka045
Zadomowienie

Zostawić was na jeden dzień same
Lonely mi tam się wózek podoba. Widać że solidny, a że duży to na dłużej starczy mi się podoba kolor Dubai. Samu myśleliśmy nad Tako no ale jednak wybór padł na Jedo
rozumiem że nikt nie urodził dziś pełnia więc może się dziać. Lecę was po nadrabiać bo tylko podczytywałam na telefonie
Diabli jak Ty mi całe pudło wypchałaś ubrankami to naprawdę jesteś Prze KOCHANA
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja;4048242 1
stojąc jak Ci się łapka mieści na prosto to znaczy że brzuch jest obniżony
To ja mam tak cały czas. Wszyscy mi mówią że mam brzuszek nisko i że urodze przed terminem

Edytowane przez niunka045
Czas edycji: 2013-04-25 o 09:31
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:31   #3966
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mój tż pracuje na monitoringu,ostatnio "złapał" jakas laske,ale falszywy alarm.

ONA do niego dzwoni,ze pozwie o oszczerstwa itd

1.kto dal jej numer?!
2.on tylko wykonuje obowiazki, to firma jest odpowiedzialna
3.oficjalnie go zwolnili,ale laskawie pozwolili zostac na najgorzym mozliwym miejscu pracy...

brak mi slow by opisac,jak bardzo nienawidze pracodawcow w tym kraju
ale zwolnili go przez sytuacje z ta panna?

Cytat:

Odebrałam wczorej wyniki na paciora- BRAK

Popołudiu wczorej tak ryczałam że szok, tż pytał się dlaczego płacze to nawet nieumiałam mu wytłumaczyć czemu- tak po prostu się we mnie nazbierało na płacz, ale taki porządny płacz przez godzine

Powiem wam,że wczorej rano jak wstałam , zaraz po śniadaniu naszła mnie ochota na sapkowanie torby do szpitala....10 min później torba była już spakowana.....wieczorem tż jak zobaczył torbe to zapytał się czy źle się czuje , czy poród się zbliża bo torbe nagle spakowałam- mówie mu że "coś mnie tak z rana poprstu naszło"- a on do mnie- "niestrasz mnie"

OD DZIŚ 30 DNI DO TP
za paciora i torbe

Cytat:
a swoją drogą, jak szpital argumentuje takie podejście? ja byłam na sr w moim i ordynator mówił, że mimo, że nfz nie płaci za znieczulenie to oni podają i nie traktują tego jako zachcianki tylko szanują decyzję kobiety i nie odmawiają
w szpitalu w ktorym mam rodzic jest tak sam-znieczulenie jest przewidziane dla kazdej pacjentki bez wyjatków...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:33   #3967
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
masakra:/ strasznie mnie wkurza takie zdzieranie kasy
mnie też tymradziej ze już wydałam 369 zł na SR, jeśli chiałabym opłacić sobie położna kolejne coś koło 400 zł , plus zzo 400 zł no to kasy tyle jak prawie za pobyt w prywatnej klinice a nie w prowincjonalnym szpitalu

Co do szpitala to we wtroek byłam zwiedzać odział położniczy i się podłamałam salą do porodu ogólnego---->takie poodzielane łózka małymi ścianki jakby boksy dla koni--->takie mam skojarzenie....Sala do porodu wodnego ok i do rodzinnego też ok, wiec licze ze po zapłaconej SR bede rodzic w wodzie lub w sali do rodzinnego bo w sumie za to płaciłam!!!!
Stary 2013-04-25, 09:33   #3968
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
ale zwolnili go przez sytuacje z ta panna?

za paciora i torbe

w szpitalu w ktorym mam rodzic jest tak sam-znieczulenie jest przewidziane dla kazdej pacjentki bez wyjatków...
tak
to jest chore

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:33   #3969
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Tak ja za realem. Ale z ręką na sercu mogę powiedzieć, że swoją dzisiejszą gra zasłużyli na baty, a borusja zasłużenie wygrała. Szacun dla Lewego, ale sercem zostaję z Madrytem
Wkurzają mnie Ci komentatorzy bo zachowują się tak jakby borusja była nasza reprezentacją.

Pocieszę Cię, że z mojego szpitala też nie płyna pozytywne informacje

Tylko dla osób o mocnych nerwach wiec na biało
Justynko szacun szok totalny. Ja się tak boje pobobnej sytuacji, że to masakra po prostu
Stary 2013-04-25, 09:34   #3970
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mnie też tymradziej ze już wydałam 369 zł na SR, jeśli chiałabym opłacić sobie położna kolejne coś koło 400 zł , plus zzo 400 zł no to kasy tyle jak prawie za pobyt w prywatnej klinice a nie w prowincjonalnym szpitalu

Co do szpitala to we wtroek byłam zwiedzać odział położniczy i się podłamałam salą do porodu ogólnego---->takie poodzielane łózka małymi ścianki jakby boksy dla koni--->takie mam skojarzenie....Sala do porodu wodnego ok i do rodzinnego też ok, wiec licze ze po zapłaconej SR bede rodzic w wodzie lub w sali do rodzinnego bo w sumie za to płaciłam!!!!
u mnie na szczęście każda salka do porodu jest jednoosobowa,tzn jdno łóżko i wszystkie urządzenia,nie ma opcji by coś/kogoś dostawiać. a łóżko-fotel do rodzenia meeega futurystyczny, i like it

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 09:35   #3971
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

za paciora i torbe

dzieki
jade rodzić do was , gdzie dają znieczulenie
Stary 2013-04-25, 09:35   #3972
niunka045
Zadomowienie

W szpitalu w którym pracuje mój lekarz znieczulenie niby cegiełka ale 700 zł no powariowali całkowicie

Axella ale żeby tak od razu zwolnić??? coś mi tu nie pasuje, skąd ona niby miała numer???
Stary 2013-04-25, 09:36   #3973
axella
Zakorzenienie

GG do axella

łoo,na wątku tylko dwie Zuzinki będą

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 09:37   #3974
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie mówię, że my które mamy już za chwilę rodzić, przenosimy dzieciaczki, a inne dziewuszki się pospieszą lepiej odrazu tak myśleć, wtedy to mniej denerwuje
no ja muszę to "przegryźć" bo jak na razie to jestem tym podłamana

Cytat:
szyjka zamknięta (przynajmniej tydzień temu była, na wizycie), czop dalej na miejscu, brak jakiegokolwiek bólu, ruchy nadal silne
czyli tak jak u mnie. A z USG mi ciągle wychodził termin wcześniej tak 23-26.04 dopiero od 7 m-ca mam termin na maj. I dlatego liczyłam że urodzę w kwietniu. Eh biedne jesteśmy

Cytat:
Sharp nieprzejmuj się tym co gin powiedziłą co do porodu, mojej kuzynce tez gin powiedział,że w terminie pewnie niurodzi, bo szyjka twarda,zamknięta, a na drugi dzień urodziła
też znam takie przypadki czyli dziś rodzę eh ja naiwna
Stary 2013-04-25, 09:38   #3975
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
W szpitalu w którym pracuje mój lekarz znieczulenie niby cegiełka ale 700 zł no powariowali całkowicie

Axella ale żeby tak od razu zwolnić??? coś mi tu nie pasuje, skąd ona niby miała numer???
od panów ochroniarzy którzy ją łapali na miejscu. to nie pierwsza taka akcja,że ktoś dzwoni zwkle jednak JEST złodziejem i tylko sobie pogada...

a ona jednak nie kradła.. (to na cholere pakuje rzecz do torby?! ok,potem wyjela ale najpierw schowala!!!) i sie wkurzyła... idiotka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 09:38   #3976
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
tak
to jest chore
nosz kutwa masakra..
Ale tak jest z prywatnymi firmami na kogoś trzeba zwalić winę
Stary 2013-04-25, 09:39   #3977
antoinettee
Zadomowienie

Ja już po wizycie Wszystko OK Przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg Od początku ciąży przytyłam 9kg. No ale mała waży 1610 to troszkę w nią poszło Ciśnienie książkowe 120/80. Hemoglobina urosła do 12.2 więc odstawił prochy Serduszko małej Ok i wszystko super Ciężko mu było stwierdzić czy Julcia będzie mała czy duża, ale skoro ja i moje rodzeństwo ważyliśmy przeszło 4300 to i ona może być spora. Pobrał materiał na paciora i za 2 tygodnie wynik i wizyta.
Jenny jakbyś znalazła chwilkę to dopisz mi wizytę na 13 maja. Dziękuję

Dziś zaczynamy 32 TC
Stary 2013-04-25, 09:39   #3978
nuna2
Zakorzenienie

axell a skąd ta dziewczyna miała nr??
Stary 2013-04-25, 09:39   #3979
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no ja muszę to "przegryźć" bo jak na razie to jestem tym podłamana
może to Cię pocieszy, że ja mam jeszcze 7 tygodni minimum czekania
Stary 2013-04-25, 09:41   #3980
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
od panów ochroniarzy którzy ją łapali na miejscu. to nie pierwsza taka akcja,że ktoś dzwoni zwkle jednak JEST złodziejem i tylko sobie pogada...

a ona jednak nie kradła.. (to na cholere pakuje rzecz do torby?! ok,potem wyjela ale najpierw schowala!!!) i sie wkurzyła... idiotka
Bo złodziejem jest osoba, która wyniesie coś ze sklepu bez płacenia a taka, które włożyła coś do torby i wyjęła to na terenie sklepu złodziejem nie jest.
Złodzieje to wykorzystują bardzo często-mamy takie właśnie z..ste prawo w Polsce..
Dlatego u nas czekają aż "podejrzany" wyjdzie ze sklepu...
Stary 2013-04-25, 09:41   #3981
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
hejo...

boli łeb,spałłam z taaakimi przerwami,że szok, chcę owoce jeść a nie mam

ale słoneczko się zapowiada dziś

11days to go
coraz blizej ....coraz blizej ...
Cytat:
A ja jak czytam takie opisy porodów jak zamieściła justyna to coraz bardziej przekonuję się do cc...
Najgorsze jest to, że takich porodów z "przygodami" jest dużo a się o tym milczy... a jak się zaczyna mówić to się "lud" oburza bo po co o tym mówić? No kuźwa po to, żeby mieć świadomość że lekarz to nie Bóg a decyduje o naszym i dziecka życiu-mimo wszystko...
Jak byłam z Z. w szpitalu ostatnio to mi salowa codziennie opowiadała "cud narodzin" z piętra niżej.. i włosy stają dęba...
Nie nakręcam się ale po prostu takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. A ponieważ mamy ogólną znieczulicę to jak kobieta drze się na porodówce, że ją boli itp.. to oczywiście jest histeryczką z niskiem progiem bólu bo lekarz (szczególnie facet) wie lepiej (no przecież rodził...)...
----------------------------

Dzień dobry
Lecę na ostatnie badania
Potem śniadanko
zgadzam sie z Toba w 100%
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
szykuję się na wizytę. Oby wszystko było OK
Wczoraj znalazłam z TŻ łóżeczko, pewnie będziemy je zamawiać, ale nie podoba mi się materacyk i napisałam zapytanie czy mogę zamienić na inny. Ciekawe co odpiszą
Oto łóżeczko http://allegro.pl/arus-11el-lozeczko...178310009.html . Chcemy te "Miś na księżycu" + pościel "Beżowy miś na księżycu". Oby odpisali, że wymienią materacyk.
trzymam kciukiiii za wizyte i czekam na relacje
Cytat:
WŁAŚNIE!!!!!
BANKA śniłaś mi się
oooo a jakkkk??? rodzilam pewnie hehehe
Cytat:
ale są też takie kobitki co przy każdym skurczu drą się w niebogłosy, moja mama mi opowiadała że rodziła z nią kobita, która krzyczała jakby ją żywcem palili, a przecież sama rodziła i wie jak to jest. Połozna w sr powiedziała że krzyczeć można ale dopiero przy skurczach partych, nie ma sensu wcześniej bo to tylko męczy kobietę

A czy ja wiem czy dzieci niedotlenionych rodzi się dużo (nie licze innych chorób i wad) byłam 2 tyg na noworodkach i 4 na ginekologii i w tym czasie nie urodziło sie ani jedno takie, czytałam kiedyś artykuł o niedoltenieniu dzieci, mogą się zdarzyć nawet po cc, ale to jest prawda, lekarz to nie Bog i jedyne co może zrobić to działać według wytycznych z należyta starannością tylko zaniedbanie go dyskwalifikuje, a ciało człowieka to nie robot i nigdy nie wiadomo ci sie wydarzy "w kinie i medycynie wszystko jest możliwe".
trzeba jednak myśleć pozytywnie
pewnie ze sa takie kobitki , a skad wiesz ze Ty do nich nie bedziesz nalezala??? jak mozna tak mowic i to na dodatek kobieta, kazdy inaczej znosi porod tak jak inny bol, jeden bedzie latal po operacji po 4 godzinach a drugi bedzie zdychal przez 4 dni , tak jak z porodami jedna bedzie wspominala i opowiadala jaka to piekna chwila a druga przezyje tarume , tak samo jest z odczuwaniem bolu i z reagowaniem na niego .... jedna bedzie pochlipywala w ciszy , druga skupi sie i bedzie odczuwala bol ale bedzie panowala na nim a trzecia bedzie darla kopare przy kazdym skurczu .... i najsmieszniejsze jest ze polozna powiedziala ze krzyczec mozna na partych no masakra po pierwsze to na partych raczej nie powinno sie krzyczec tylko cala energie wlozyc w parcie a po drugie jak moze obca baba ci mowic jak masz reagowac na bol głupota ...... wrrrrr

Ide poprasowac
dzisiaij na obiad - podudzia kurczaczkowe , ziemniaczki i surowka z kapusty, marchewki , pora i selera :P
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:42   #3982
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie ta łapka ma sie mieścić??/ zaraz pod piersiami??
wkładasz wyprostowaną dłoń między piersi a brzuch.
Mi na prosto to się jeden palec mieści

Mi wczoraj lekarz opowiadał że ma pacjentkę która jak rodziła pierwsze dziecko to W OGÓLE nie miała skurczy i jak jej odeszły wody i pojechała na ip to się okazało że mała już wychodzi i szybka akcja- dalej brak skurczy. A teraz jest w ciąży i się boi że urodzi i nawet nie będzie wiedziała kiedy.
Stary 2013-04-25, 09:43   #3983
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

No kurde ale co to za baba przecież każdemu zdarzają się pomyłki!!! Poza tym ewidentnie pakowała do torby u nas w pracy też niby pakowały do torby a potem się okazywało że nie wszystko wyjęły. Złodziejki jedne i to jeszcze umalowane, widać że kasy mają. W tej firmie też nie poważni no cholera jasna przecież chłop chciał dobrze od tego jest żeby zgłaszać jak ktoś coś pakuje do torby. Od tego są koszyki i wóżki
Stary 2013-04-25, 09:43   #3984
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Wszystko OK Przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg Od początku ciąży przytyłam 9kg. No ale mała waży 1610 to troszkę w nią poszło Ciśnienie książkowe 120/80. Hemoglobina urosła do 12.2 więc odstawił prochy Serduszko małej Ok i wszystko super Ciężko mu było stwierdzić czy Julcia będzie mała czy duża, ale skoro ja i moje rodzeństwo ważyliśmy przeszło 4300 to i ona może być spora. Pobrał materiał na paciora i za 2 tygodnie wynik i wizyta.
Jenny jakbyś znalazła chwilkę to dopisz mi wizytę na 13 maja. Dziękuję

Dziś zaczynamy 32 TC
czyli wszystko super. Oby paciora nie było i bedzie extra.
Stary 2013-04-25, 09:43   #3985
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

fajny powód znaleźli do zwolnienia

antoniette za wizytę Na razie Julcia nie zapowiada się duża Szybko Ci wziął wymaz
Stary 2013-04-25, 09:43   #3986
sharpnowaja
Zakorzenienie

antoine za wizytę i 32 tc
Stary 2013-04-25, 09:45   #3987
niunka045
Zadomowienie

antoniette za wizytę, rośnie Ci maleńtas pomału ogółem to nie jest to jakoś dużo mój miał w 30tc 1500 gram
Stary 2013-04-25, 09:45   #3988
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
coraz blizej ....coraz blizej ...

zgadzam sie z Toba w 100%

trzymam kciukiiii za wizyte i czekam na relacje

oooo a jakkkk??? rodzilam pewnie hehehe

pewnie ze sa takie kobitki , a skad wiesz ze Ty do nich nie bedziesz nalezala??? jak mozna tak mowic i to na dodatek kobieta, kazdy inaczej znosi porod tak jak inny bol, jeden bedzie latal po operacji po 4 godzinach a drugi bedzie zdychal przez 4 dni , tak jak z porodami jedna bedzie wspominala i opowiadala jaka to piekna chwila a druga przezyje tarume , tak samo jest z odczuwaniem bolu i z reagowaniem na niego .... jedna bedzie pochlipywala w ciszy , druga skupi sie i bedzie odczuwala bol ale bedzie panowala na nim a trzecia bedzie darla kopare przy kazdym skurczu .... i najsmieszniejsze jest ze polozna powiedziala ze krzyczec mozna na partych no masakra po pierwsze to na partych raczej nie powinno sie krzyczec tylko cala energie wlozyc w parcie a po drugie jak moze obca baba ci mowic jak masz reagowac na bol głupota ...... wrrrrr

Ide poprasowac
dzisiaij na obiad - podudzia kurczaczkowe , ziemniaczki i surowka z kapusty, marchewki , pora i selera :P
nie, byłam u Ciebie,uczyłaś mnie przewijac dzieci
miałas taka różowa piankową kanapę

mam taki sam obiad,ale mizeria zamiast surówki

can-chore to,ale co zrobic... :<

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 09:47   #3989
Kamciatka
Rozeznanie

Witam sięi od razu lecę nadrabiaćbo jak zwykle dużo naprodukowane. A o 12.00 wizyta u pani ginzobaczymy, co u synka
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:49   #3990
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
No kurde ale co to za baba przecież każdemu zdarzają się pomyłki!!! Poza tym ewidentnie pakowała do torby u nas w pracy też niby pakowały do torby a potem się okazywało że nie wszystko wyjęły. Złodziejki jedne i to jeszcze umalowane, widać że kasy mają. W tej firmie też nie poważni no cholera jasna przecież chłop chciał dobrze od tego jest żeby zgłaszać jak ktoś coś pakuje do torby. Od tego są koszyki i wóżki
no wlasnie,kase maja i dlatego takie madre...
gdyby bulke z glodu ukradla slowa by nie powiedziala a leb spuscila bo wstyd...

przede wszystkim:FIRMA odpowiada,maja procedury,moj M je wykonal jak trzeba, nie on powinien odpowiadac.

poa tym kto normalny w sklepie do torby laduje?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
fajny powód znaleźli do zwolnienia

antoniette za wizytę Na razie Julcia nie zapowiada się duża Szybko Ci wziął wymaz
powód pierwsza klasa.

najgorsze,że dostał "inną prace" gorszą milon razy a powinien srodkowy palec pokazac i wyjsc..
ale zosta z wiadomych wzgledow..eeeh.. i takie prywaciarskie scierwa beda zerowac wlasnie na takich osobach..strasznie sutne

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości