Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 09:04   #3841
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie, że dziś znów muszę być miła dla męża
M imieniny
Zażyczył sobie loda-całe szczęście, że jedziemy na zakupy to kupię mu w Lidlu

Lecę
tylko czy z tego lidlowego będzie na tyle zadowolony?

w Lidlu uważaj na wiszące pająki.. nowa dekoracja

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:08   #3842
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ma gust różowy i tyle w tym temacie
Aha. To masz problem
Cytat:
największe gaduły chyba jeszcze śpią

moja ZUzia Was pozdrawia daje czadu że ho ho
Ta. Śpią.
Młody o 6 chciał przez pępek wyskoczyć, spać się nie dało. Wyleżałam do 6.30 aż

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
tylko czy z tego lidlowego będzie na tyle zadowolony?

w Lidlu uważaj na wiszące pająki.. nowa dekoracja
Ok

Nie wiem-powiedział, że chce "takiego w łóżku" No nic-podam mu do łóżka

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-25 o 09:11
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:09   #3843
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
szczerze, co do wieku to ja sie nie zgadzam, ja mam 25 lat, jak urodze po 23 czerwca to bede miec 26, a również mam bóle kregosłupa promieniujace do pośladka, biodra bola jak diabli, wiec nie jest to uzasadnione wiekiem, obalam ten mit
sama po sobie widze, ze musze zwolnić, jak np jeden dzien posprzatam np cały dom + coś tam jeszcze, to na drugi dzien nie mam siły trzymać długopisu aby krzyżówke rozwiązać
więc nie tłumaczcie sie wiekiem tylko do dzieła kobitki, trzeba powiekszyc przyrost naturalny w PL
popieram,choć też tu należę do starszyzny...) wiek ma jakieś znaczenie,bo wiem teraz ze może trzeba było wcześniej myśleć o dziecku..ale wcześniej nie chciałam,wychodzi mi ze nie te okoliczności..nie ten czas i nie ten partner..a czy będzie drugie? Pewnie tak,chociaż narazie tylko o tym wspomnieliśmy raz czy dwa..skupiamy się ja Igorku. A szczerze to zazdroszczę wszystkim młodszym mamusiom..)

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się w ten piękny wiosenny poranek!Melduje że dziś o.k 15 wizytuje!Więc proszę o kciukasy bo szczerze mówiąc martwie się straszecznie:czy zdrowe,czy urosło,czy łożysko przesuneło się we właściwe miejsce itp.No nic mam nadzieje,że dziś usłysze odpowiedz na te wszystkie moje pytania!
3mamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Chyba będę musiala
Obstawiam druga opcje po porodzie będziesz tak wyglodniala seksualnie ze TZ nie będzie cię musiał namawiac

No moj tez raczej nie zdaje sobie sprawy z tego co go czeka, nigdy nie miał do czynienia z małym dziekiem

Mnie by zamknęli w Tworkach gdybym miała spędzić choć tydzień z takimi wrzaskami

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Bawie sie z Maja od rana. Pukam w brzuszek a ona mi odpowiada zauważyłam ze mało do niej mówię gdy jestem sama. Jakoś tak mam wrażenie ze gadam do siebie
A w ogóle myślicie ze to pukanie w brzuch jej nie stresuje? Bo juz sobie wbilam fazę ze moze ona tego nie lubi
dzieci bardzo lubią taka zabawę,jest wskazana i u mnie w Sr dużo położna o tym mówiła o tej formie kontaktu z dzieckiem. Myślę ze jej się podoba)
Cytat:
zapomniałam Was poinformowac, że dzisiaj zaczynamy 31 t.c
jeszcze 8/9 tygodni i koniec lenistwa i błogostanu
gratulacje! Poważny tydzien
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziś mamy dzień lenistwa i idziemy na plażę . oby nie wiało za mocno wczoraj zwiedzilismy gdańsk, byliśmy też w sopocie na molo, pogoda piękna! wypoczywamy porządnie, a Filip się cieszy z wakacji wczoraj mieliśmy 100dniowke :-D

trzymam kciuki za wizyty, badania i gratuluje rozpoczętych tygodni mimo, że mało tu zaglądam, to myślę o Was Kochane
foch ze nie dałaś znać żeby spotkać się na kawę szybka..
Cytat:
wiecie co sie zastanawiam jak to rozegrać boo...
moja teściowa chce kupić posciel do łóżeczka, a że nie mam z nią zbyt rewelacyjnych relacji (ona ciagle gada a ja sie usmiecham i milcze ), to jak mam jej podsunąć jaka mi sie podoba?
w sumie juz wybrałam jaka chce
moze napisac do siostry TZ ze jak coś to bym coś takiego widziała, nie wiem ile chcą na to przeznaczyc, potem wyjdzie, że jakieś drogie coś wybrałam
chyba ze kupie sama a od niej bedzie na zmiane

no nie wiem
siostrze tz można wspomnieć o tym co ci się podoba,a co tesciowa kupi to się okaże.najwyzej kupisz potem ja sama

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:10   #3844
madi82
Zakorzenienie

Witam się porannie....

Mamo ile mam nadrabiania.....

Szalone jesteście....
Pewnie szło dalej o lodach i pierogach
Ale nic ciekawi mnie co pisałyście zboczuszki więc leceeeee

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-04-25 o 09:11
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:10   #3845
Neni1984
Zakorzenienie

Dobra idę już na serio
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:11   #3846
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
największe gaduły chyba jeszcze śpią

moja ZUzia Was pozdrawia daje czadu że ho ho
Ciocie tez pozdrawiaja mała Zuzie

Cytat:

Jakby wiedział, że o nim rozmawiamy..tak mnie tu konkretnie lutuje w brzuch Oj zafunduje mu mamusia kiełbachy, bułeczek i tortexu
No rodzice od kilku lat dużo jeżdżą, jak nigdy wcześniej.. za moich i brata smarkatych lat nie pamiętam byśmy tyle jeździli w roku.. jedne wakacje, ewentualnie jakieś jednodniowe wypady zimą w pobliskie góry.. A teraz szaleją z młodszą siostrą włącznie z wczasami zagranicznymi ale dobrze, niech korzystają..później bez wnuków im nie pozwolę
Moze twoja siostra ma mniejsze wymagania na wycieczkach a z tobą było za drogo

Cytat:
ma gust różowy i tyle w tym temacie
To zacznij ćwiczyć minę mówiąca "jaka cudowna pościel"

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:14   #3847
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cześć Rybeńki!!
Cytat:
Tez bym chętnie ruszyła gdzieś tyłek, ale ja nawet po krótkim spacerze mam bóle brzucha nie umiem po prostu wolno chodzić i pędze jakby ktoś mnie gonil
ja też tak mam i zawsze tż musi mnie uspokajać

Cytat:
moja teściowa chce kupić posciel do łóżeczka, a że nie mam z nią zbyt rewelacyjnych relacji (ona ciagle gada a ja sie usmiecham i milcze ), to jak mam jej podsunąć jaka mi sie podoba?
moze napisac do siostry TZ ze jak coś to bym coś takiego widziała, nie wiem ile chcą na to przeznaczyc, potem wyjdzie, że jakieś drogie coś wybrałam
ja bym zagadała jak ona wygląda, bo chcesz mniej więcej zobaczyć czy będzie Ci pasowała np. do ochraniacza a masz jakiś na oku
a jak nie to będzie na zmianę
u mnie jest ten plus, że teściowa siadła ze mną na allegro i kazała wybierać co mi się podoba

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziś mamy dzień lenistwa i idziemy na plażę . oby nie wiało za mocno wczoraj zwiedzilismy gdańsk, byliśmy też w sopocie na molo, pogoda piękna! wypoczywamy porządnie, a Filip się cieszy z wakacji wczoraj mieliśmy 100dniowke
ale macie super!! bawcie się
Cytat:
to już z górki
Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się w ten piękny wiosenny poranek!Melduje że dziś o.k 15 wizytuje!Więc proszę o kciukasy bo szczerze mówiąc martwie się straszecznie:czy zdrowe,czy urosło,czy łożysko przesuneło się we właściwe miejsce itp.No nic mam nadzieje,że dziś usłysze odpowiedz na te wszystkie moje pytania!
kciuki trzymamy!
Cytat:
szczerze, co do wieku to ja sie nie zgadzam, ja mam 25 lat, jak urodze po 23 czerwca to bede miec 26, a również mam bóle kregosłupa promieniujace do pośladka, biodra bola jak diabli, wiec nie jest to uzasadnione wiekiem, obalam ten mit
sama po sobie widze, ze musze zwolnić, jak np jeden dzien posprzatam np cały dom + coś tam jeszcze, to na drugi dzien nie mam siły trzymać długopisu aby krzyżówke rozwiązać
ja mam to samo, a jesteśmy w tym samym wieku. Wczoraj po wyprawie na uczelnie Tż myślałam, że umrę. Bolał mnie kręgosłup, stawy, mięśnie- dosłownie każdy cm mojego ciała...
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mam identycznie - chwile paniki, o Boze mebli nie zdaze, podlogi u Lali nie zrobie, tyle zostalo jeszcze wydatkow i roboty przed narodzinami Lili i przeprowadzka, sufit w sypialni, cyklinowanie w sypialni, ocieplenie gory styro od zewnatrz, OMG ja chce byc w ciazy do gruuuuudnia i obudzic sie PO porodzie!!!
Kochana! Ty nie dasz rady??
Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że mój TŻ często pracuje na szpitalach ( jest informatykiem) i ostatnio najczęściej jest na ginekologiczno-położniczym - tam gdzie chcemy rodzić, więc będę miała wtyki no ale! dziś podjeżdża jakiś facet dostawczakiem i mówi do TŻ: "Panie, pomóż mi rozpakować auto!", a TŻ, że już jest 16:00 więc jedzie do domu, a żona w ciąży i się spieszy, facet mu na to: "Odwdziecze sie!", no to mój super mąż pomyślał, że dostanie zgrzewke piwka lub dwie to się zlitował i pomógł. Skończyli i facet mu daje... 15 wyprawek dla noworodków (te co dają w szpitalach) Myślałam, że się uduszę ze śmiechu jak z tym wchodził do domu! Ale w sumie rewelacja, bo pełno płynów do kąpieli, płynow do prania, mleko, espumisan (), aaaa no i w każdej nawet smoczek jest! Tylko w sumie nam nie potrzeba 15 smoczków, bo generalnie nie chcemy w ogóle dawać smoka, chyba, że nas sytuacja zmusi - chcieliśmy kupić 1-2 na wszelki wypadek, ale nie musimy
do 15 razy sztuka

więcej nie cytuję
Perse dla was z Arturkiem ogromne rośnie kawaler zdrowo i to najważniejsze!
ale mnie ubawiłyście wczoraj tymi majtasami podczytywałam na telefonie i mówie tż, żeby sobie w guglu wpisał majtki SENI
i że w takich sexi będę śmigać On: o k****! aż mnie przetrzepało
więcej grzechów nie pamiętam
Surka i co z tym koniem?

mój pies się tak nauczył już, że zawsze do spania go puszczamy to jak się pakuje do łóżka ze mną to go też zabiera ( tzn. próbuje, bo ma za mały ryjek ) a , że on leży z reguły na ziemi przy łóżku to ciężko z nim wskoczyć

a co do mojej wizyty wczorajszej:
Chyba moje dziecko jest niedożywione bo waży dalej 1800g z czymś ja schudłam 0,5kg więc mam 65,5kg z tej okazji po drodze do domu wpadłyśmy z Hanią do Maka na rybkę i sałatkę grecką
Stary 2013-04-25, 09:14   #3848
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Neni: życzenia dla męża loda chce? To aż do miała musisz??:pp

Hm ..dziwna sprawa..przez dwa dni moja waga rano pokazywała 69 lub 69,5..wskoczyla nagle z 68. A dzisiaj rano 67,5..zjadlam wczoraj 4 rocher i 2 małe Prince pola, makaron z twarogiem i cukrem a na kolacje winogrona...czyli same cukrowe rzeczy...nie rozumiem..z woda doszłam prawie do 1,5litra dziennie ale wczoraj ani mniej ani więcej ...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-25, 09:16   #3849
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzieci bardzo lubią taka zabawę,jest wskazana i u mnie w Sr dużo położna o tym mówiła o tej formie kontaktu z dzieckiem. Myślę ze jej się podoba)
)
to super bo ja tez to lubie tylko TZ mnie stopuje bo mówi ze jego córka zadyszki dostanie

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-25, 09:17   #3850
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że mój TŻ często pracuje na szpitalach ( jest informatykiem) i ostatnio najczęściej jest na ginekologiczno-położniczym - tam gdzie chcemy rodzić, więc będę miała wtyki no ale! dziś podjeżdża jakiś facet dostawczakiem i mówi do TŻ: "Panie, pomóż mi rozpakować auto!", a TŻ, że już jest 16:00 więc jedzie do domu, a żona w ciąży i się spieszy, facet mu na to: "Odwdziecze sie!", no to mój super mąż pomyślał, że dostanie zgrzewke piwka lub dwie to się zlitował i pomógł. Skończyli i facet mu daje... 15 wyprawek dla noworodków (te co dają w szpitalach) Myślałam, że się uduszę ze śmiechu jak z tym wchodził do domu! Ale w sumie rewelacja, bo pełno płynów do kąpieli, płynow do prania, mleko, espumisan (), aaaa no i w każdej nawet smoczek jest! Tylko w sumie nam nie potrzeba 15 smoczków, bo generalnie nie chcemy w ogóle dawać smoka, chyba, że nas sytuacja zmusi - chcieliśmy kupić 1-2 na wszelki wypadek, ale nie musimy
hehe, smoczki zawsze możecie sprzedać , a inne produkty pewnie się przydadzą
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40475558]Dziewczyny mój syn na pewno jest chłopakiem, ale nie mogę Wam wkleić dzisiejszego zdjęcia, bo obawiam się, że mnie kiedyś pozwie za to do sądu :P Otóż na dzisiejszej focie moje maleństwo łapie się za jajuszka ( już nie chciałam mówić przy lekarzu - zupełnie jak tatuś:P, no ale lekarz sam powiedział, że to męska rzecz )[/QUOTE]

100% facet

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A masz dobrze poprzestawiane z tyłu?
Mój jak go odpale z tyłu to najpierw bulgocze a jak mu wcisne brzuchol to gra melodyjki..więc nie wiem..
A sprawdzę jeszcze raz, dziękuję za odp.

Cytat:
Dooobra, a teraz zalaczam fotki niektorych prezentow z wczoraj:
  • maty (ale bez pałąkow i zawieszek, bo jeszcze sie susza)
  • kombinezon satynowy
  • kozuszek i kurteczka
  • pajacyki
  • kozaczki Hello Kitty
  • polarowy komplet spodenki+plaszczyk+kapelu sik
  • skarpetulki z grzechotkami
tak sie ciesze

Aaaa, i mam NOWY KOMPUTER smiga jak blyskawica, az sie go boje szooooook
Fajne prezenciki

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja się ostatnio uśmiałam jak mój 4-letni syn przygotowując się do kąpieli kazał mi poczekać, bo "jeszcze siku"... I stanął nad kibelkiem, zaczyna sikać i taaaaaaki bąk i zaraz potem wielki uśmiech. Więc ja "a TO co??" "Wiesz mamusiu - tylko prawdziwi twardziele pierdzą przy sikaniu" SZKOŁA TATUSIA!

Cytat:

Cytat:
A co do wieku i dolegliwości to wg mnie jest to bez większego związku. Młoda dziewczyna może przechodzić ciążę zarówno super jak i z pełnym zestawem dolegliwości.
Jestem z tych średnio młodych (29 lat) i jak na mój gust przechodzę (póki co tfu tfu) ciążę super. Wiadomo, że jest to odmienny stan organizmu i z pewnymi ograniczeniami trzeba się liczyć-ja na przykład zawsze spacerowałam sprintem, a teraz nóżki by chciały, ale w główce się kręci, słabo mi i trzeba zwolnić
Też mi się tak wydaje, moja siostra jest odemnie o 2 lata starsza, rodziła w tym roku w styczniu i ona swoją ciążę przeszła tak, jakby wolgóle jej nie miała. Dzień przed porodem była jeszcze na 5 godzinnych zakupach po CH Codziennie miała shopping i długoe spacery spotkania ze znajomymi, godzinami mogłabyć na nogach i wogóle tego nie odczuwała, ja jak pospaceruję z nią i wózkiem teraz przez 2 godzi. to w nocy nie mogę spać, tak mnie nogi bolą
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:21   #3851
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Hm ..dziwna sprawa..przez dwa dni moja waga rano pokazywała 69 lub 69,5..wskoczyla nagle z 68. A dzisiaj rano 67,5..zjadlam wczoraj 4 rocher i 2 małe Prince pola, makaron z twarogiem i cukrem a na kolacje winogrona...czyli same cukrowe rzeczy...nie rozumiem..z woda doszłam prawie do 1,5litra dziennie ale wczoraj ani mniej ani więcej ...
To ja od dzisiaj stosuje twoja "dietę"
Swoją droga nie ograniczalas sie wczoraj

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Cześć Rybeńki!!

Wyobrazilam sobie jak mówi o ciebie "prrrrrrrrrrrr":hahah a:

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-25, 09:21   #3852
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz. A ja pierwsza ciaze przeszlam niezauwazalnie wrecz - w dniu porodu jeszcze bylam w szkole, do konca 19 lat, ehhhh.....
Druga ciaze gorzej przez pierwsze miesiace, ale spiewajaco od 2 trymestru, bez rzygow, skurczy, hemo, zadyszki, obrzekow etc. - a przypominam niesmialo, ze ciezkie stresy wtedy mialam (bialaczka i smierc Mamy ). 29 lat.
Trzecia ciaza , jak widac na zalaczonym obrazku, masakra jakas dzieki Bogu choc za to, ze Lili zdrowa i ciaza ok - ale JA ponad 35-letnia nie ok absolutnie
Cytat:
wiecie co sie zastanawiam jak to rozegrać boo...
chyba ze kupie sama a od niej bedzie na zmiane

no nie wiem
Tak bym zrobila

Cytat:
A co do wieku i dolegliwości to wg mnie jest to bez większego związku. Młoda dziewczyna może przechodzić ciążę zarówno super jak i z pełnym zestawem dolegliwości.
Ja tylko o sobie pisalam, po rowni pochylej w dol
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:23   #3853
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ciocie tez pozdrawiaja mała Zuzie

To zacznij ćwiczyć minę mówiąca "jaka cudowna pościel"
wiecie co jak w zyciu lubie jasne sytuacje, potrafie wsio załatwić co trzeba, w pracy musze być czasami twardą zołzą, tak z tesciową obchodze sie jak z jajkiem, uwazam że nie ma co sie wychylac, widzimy sie mało kiedy wiec po co robić jakies spiecia, wiecie ona ma racje i wie najlepiej i nogi NA PEWNO mi spuchna i bede mieć NA PEWNO zgage w ciazy
bede miec wszystkiej jej objawy ciązy a nie od mojej mamy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:23   #3854
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Surka i co z tym koniem?
Jak to brzmi

No właśnie sprawdzam i o dziwo działa, więc już sama nie wiem o co chodzi , bo jak przyszedł to tylko był ocean

Cytat:
To tylko się cieszyć
Stary 2013-04-25, 09:23   #3855
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Iwona: chyba się Twoja Zuzia komunikuje z moim Igorkiem bo też nawala jak szalony i przesuwa się raz z jednej w druga
Cytat:
Cześć Rybeńki!!

ja bym zagadała jak ona wygląda, bo chcesz mniej więcej zobaczyć czy będzie Ci pasowała np. do ochraniacza a masz jakiś na oku
a jak nie to będzie na zmianę
u mnie jest ten plus, że teściowa siadła ze mną na allegro i kazała wybierać co mi się podoba

ale macie super!! bawcie się

to już z górki

kciuki trzymamy!

ja mam to samo, a jesteśmy w tym samym wieku. Wczoraj po wyprawie na uczelnie Tż myślałam, że umrę. Bolał mnie kręgosłup, stawy, mięśnie- dosłownie każdy cm mojego ciała...

Kochana! Ty nie dasz rady??

do 15 razy sztuka

więcej nie cytuję
Perse dla was z Arturkiem ogromne rośnie kawaler zdrowo i to najważniejsze!
ale mnie ubawiłyście wczoraj tymi majtasami podczytywałam na telefonie i mówie tż, żeby sobie w guglu wpisał majtki SENI
i że w takich sexi będę śmigać On: o k****! aż mnie przetrzepało
więcej grzechów nie pamiętam
Surka i co z tym koniem?

mój pies się tak nauczył już, że zawsze do spania go puszczamy to jak się pakuje do łóżka ze mną to go też zabiera ( tzn. próbuje, bo ma za mały ryjek ) a , że on leży z reguły na ziemi przy łóżku to ciężko z nim wskoczyć

Chyba moje dziecko jest niedożywione bo waży dalej 1800g z czymś ja schudłam 0,5kg więc mam 65,5kg z tej okazji po drodze do domu wpadłyśmy z Hanią do Maka na rybkę i sałatkę grecką
najważniejsze ze zdrowa! A waga i tak juz sluszna

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-25, 09:26   #3856
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

podobno waga spada tuż przed porodem
Stary 2013-04-25, 09:28   #3857
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Jak to brzmi

No właśnie sprawdzam i o dziwo działa, więc już sama nie wiem o co chodzi , bo jak przyszedł to tylko był ocean
No jak brzmi?! Przecież te tematy tutaj na porządku dziennym
ważne, że działa teraz dzidzi możesz zapuszczać
idę suszyć włosy, z futrem na spacer i do Katowic jadę na Mama Pyta
będę was śledzić w tel, a jak będzie nudno to będę pisać mam nadzieję, że się czegoś ciekawego dowiem, bo ma być spotkanie z położną ze szpitala Bonifratów w Kcach
Stary 2013-04-25, 09:30   #3858
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
No jak brzmi?! Przecież te tematy tutaj na porządku dziennym
ważne, że działa teraz dzidzi możesz zapuszczać
idę suszyć włosy, z futrem na spacer i do Katowic jadę na Mama Pyta
będę was śledzić w tel, a jak będzie nudno to będę pisać mam nadzieję, że się czegoś ciekawego dowiem, bo ma być spotkanie z położną ze szpitala Bonifratów w Kcach
zdaj relacje o co mamy sie pytaly
Stary 2013-04-25, 09:30   #3859
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
to super bo ja tez to lubie tylko TZ mnie stopuje bo mówi ze jego córka zadyszki dostanie
nie dostanie

Cytat:
To ja od dzisiaj stosuje twoja "dietę"
Swoją droga nie ograniczalas sie wczoraj

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Wyobrazilam sobie jak mówi o ciebie "prrrrrrrrrrrr":hahah a:
haha..zdecydowanie się nie ograniczalam ale naprawdę miałam ochotę na słodkie wczoraj..:p a nie lubię sobie odmawiać dlatego nigdy nie stosowałam diety żeby schudnąć tylko raczej próbowałam zmobilizować się do większego ruchu..

Oliath: jak dla mnie to i tak świetnie i bardzo aktywnie przechodzisz ciążę z Lilo

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-25, 09:31   #3860
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
popieram,choć też tu należę do starszyzny...) wiek ma jakieś znaczenie,bo wiem teraz ze może trzeba było wcześniej myśleć o dziecku..ale wcześniej nie chciałam,wychodzi mi ze nie te okoliczności..nie ten czas i nie ten partner..a czy będzie drugie? Pewnie tak,chociaż narazie tylko o tym wspomnieliśmy raz czy dwa..skupiamy się ja Igorku. A szczerze to zazdroszczę wszystkim młodszym mamusiom..)
ja będę miała pierwsze dziecko po skończonych 27 latach.. ostatnio usłyszałam od moich rocznikowych koleżanek, że planują już kolejne dzieci (jedna ma roczne, druga 2 miesięczne)..chcą, żeby ich dzieci rocznikowo miały 2-3 lata różnicy.. Ja się tak nasłucham i później myślę o kolejnym, by przed 30 zdążyć..a za chwile karcę się w myślach, że głupia jednego dziecka nie urodziłam, nie nacieszyłam się..a ja o drugim myślę, jakby to jakaś gonitwa była

Cytat:
jak ją obserwuję to myślę, że jednak to ona bardziej wymagająca teraz więcej kuszących rzeczy niż kiedyś... ale widać byłam upierdliwa w innej kwestii

Cytat:
a od ilu tygodni waga mu się nie zmieniła? i czemu Ty chudniesz? Dostałaś już polecenie jak Margosia by więcej jeść zwłaszcza słodyczy? Ja też ważę ok. 65,5kg

Cytat:
moja też skacze.. od 65,1 do 66,2.. i w ciągu dnia raz wyższa, raz niższa..to zależy od pory dnia, od tego co i ile się zjadło, co masz na sobie.. tak sobie tłumaczę..

Stary 2013-04-25, 09:34   #3861
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
zdaj relacje o co mamy sie pytaly
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...l-w-katowicach raczej będą miały czego słuchać

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:

a od ilu tygodni waga mu się nie zmieniła? i czemu Ty chudniesz? Dostałaś już polecenie jak Margosia by więcej jeść zwłaszcza słodyczy? Ja też ważę ok. 65,5kg
od tygodnia
ale spoko- w 31 tc jest wymiarami w 34 tc więc mała nie będzie
a czemu chudne?hmm..nie wiem?chyba dlatego, że przez parę ostatnich dni jadłam mniej słodyczy ale spoko- mam 11kg na plusie
Stary 2013-04-25, 09:35   #3862
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Iwona: nie strasz, bo ja z przygotowaniami to tylko teoretycznie a w praktyce rozsyłka..meble nadal w Pucku stoją i czekają na przewiezienie razem z sama gondola, wózek tzn stelaż i spacerowka w pin wypłynęły z usa statkiem..a ja sobie teraz leze i oglądam na canal+ film o pearl jam ) mam przecież jeszcze 10 tygodni!!:p

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-25, 09:35   #3863
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...l-w-katowicach raczej będą miały czego słuchać

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

od tygodnia
a czemu chudne?hmm..nie wiem?chyba dlatego, że przez parę ostatnich dni jadłam mniej słodyczy ale spoko- mam 11kg na plusie
kurczaki szkoda ze nie widziałam o tym bym sie wybrała z checia, i bym miałą wycieczke do moje studenckiego miasta
Stary 2013-04-25, 09:35   #3864
mela1234
Zakorzenienie

Witam z rana
Małgosia w przedszkolu, pijaczki za sklepem od rana obradują, ja po śniadaniu, czyli wszystko tak jak powinno być. Nawet udało mi się w męża kanapkę wmusić bo zwykle kawę rano pije i do 11-12 nie je nic!
Kupiłam sobie Magnum szampańskie (to różowe), ale tak się nażarłam śniadaniem, że nie mam siły zjeść loda. A jak za lodami nie przepadam, tak przez was zaczęłam codziennie jeść!

Cytat:
Dooobra, a teraz zalaczam fotki niektorych prezentow z wczoraj:
Wiesz co nie odzywaj się do mnie bo mnie dobijasz! Masz już tyle rzeczy, a ja nawet lumpka na kg tu nie mam. Wczoraj zwiedziłam kilka i w każdym powiedzieli, że dla małych dzieci to bardzo rzadko się coś trafia!

Cytat:
Trzecia ciaza , jak widac na zalaczonym obrazku, masakra jakas dzieki Bogu choc za to, ze Lili zdrowa i ciaza ok - ale JA ponad 35-letnia nie ok absolutnie
Pierdzielisz. Jesteś o 300% aktywniejsza ode mnie! I zawstydzasz nie jedną młodszą laskę na tym forum!

Dobra porobię zdjęcia wczorajszych zdobyczy i idę je prać.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:37   #3865
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
kurczaki szkoda ze nie widziałam o tym bym sie wybrała z checia, i bym miałą wycieczke do moje studenckiego miasta
jak nie wiedziałaś? piszę o tym od paru dni i nikt nie chciał ze mną jechać
Stary 2013-04-25, 09:40   #3866
magolina
Wtajemniczenie

Hej wpadłam tylko prosić Was o kciuki, jadę do szpitala. Ból brzucha od wczoraj nie przeszedł, na szczęście czuje Małego ale jestem przerażona bo powtarza się moj koszmar - w tamtej ciązy też w 24 tc wylądowałam w szpitalu....
Prosze o kciuki i modlitwę żeby wszystko było z nami w porządku.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:41   #3867
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzoan: ważę się zawsze rano w samej koszulce przed śniadaniem..w ciągu dnia nawet w poprzednich dniach waga doszła do 70kg dlatego zawsze tak samo się ważę..

Karolajn: widzę ze u ciebie słodycze zadziałały jak u mnie..spadkiem wagi zastanawiam się czy nie wprowadzić tego na dłuższą metę

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-04-25, 09:42   #3868
surka
Zakorzenienie

Kurcze jadę disiaj odwiedzić koleżankę mieszkającą 30 km ode mnie i jestem tak zestersowana, ze mam wsiąść w samochód, że ż mi słabo.Teraz żałuję, że się z nią umówiłam
Stary 2013-04-25, 09:42   #3869
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

od tygodnia
to rzeczywiście niedożywiona, skoro od tygodnia waga ani rusz

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
1) A jak za lodami nie przepadam, tak przez was zaczęłam codziennie jeść!

2)Pierdzielisz. Jesteś o 300% aktywniejsza ode mnie! I zawstydzasz nie jedną młodszą laskę na tym forum!
1)
2) np. mnie

Stary 2013-04-25, 09:44   #3870
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

magolinka: bardzo mocne kciuki!!! Oby wszystko było ok,jak będziesz mogła to daj znac

Galeria pazurkowa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości