|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Mykam na dziś |
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym tak zrobiła Chociaż ja jestem znana z tego, że będę ścieżkę wydeptywała przy lodówce, aż znajdę cenę ![]() oooo Ja, z racji tego, że się porządnie przygotowałam na wizytę u gina może odnajdę swoje libido tż byłby w szoku;dza póżno już en a co do połączenia to hmm.. przed ciąża już preferowałam dziwne, także teraz zbytnio nie szaleję
|
|
#3694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40472105]
To samo moja mama powiedziała że jak kurczaczek... ...[/QUOTE] dokładnie,lepiej zawsze zadzwonic.... Cytat:
![]() Cytat:
Zwłaszcza bab ,tych starszych....Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że mój TŻ często pracuje na szpitalach ( jest informatykiem) i ostatnio najczęściej jest na ginekologiczno-położniczym - tam gdzie chcemy rodzić, więc będę miała wtyki
no ale! dziś podjeżdża jakiś facet dostawczakiem i mówi do TŻ: "Panie, pomóż mi rozpakować auto!", a TŻ, że już jest 16:00 więc jedzie do domu, a żona w ciąży i się spieszy, facet mu na to: "Odwdziecze sie!", no to mój super mąż pomyślał, że dostanie zgrzewke piwka lub dwie to się zlitował i pomógł. Skończyli i facet mu daje... 15 wyprawek dla noworodków (te co dają w szpitalach) ), aaaa no i w każdej nawet smoczek jest! Tylko w sumie nam nie potrzeba 15 smoczków, bo generalnie nie chcemy w ogóle dawać smoka, chyba, że nas sytuacja zmusi - chcieliśmy kupić 1-2 na wszelki wypadek, ale nie musimy
|
#3696 |
|
Konto usunięte
|
Tweed gratuluję również wizyty
Mimo lakonicznych informacji ![]() En fajne ubranka ![]() Dziewczyny mój syn na pewno jest chłopakiem, ale nie mogę Wam wkleić dzisiejszego zdjęcia, bo obawiam się, że mnie kiedyś pozwie za to do sądu :P Otóż na dzisiejszej focie moje maleństwo łapie się za jajuszka ( już nie chciałam mówić przy lekarzu - zupełnie jak tatuś:P, no ale lekarz sam powiedział, że to męska rzecz )
|
|
|
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
Z tym chyba jeszcze trochę poczekam,bo jak "pochwowe zakwasy" wrócą to nie dojadę jutro na spotkanie z fiazo i na warsztaty
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz wyprawki na każde kolejne dziecko, możecie szaleć
|
|
#3699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że płeć nam stwierdził tylko gin na połówkowym, bo mój ma za słabe usg, a na 3 usg płatne się nie wybieram... Cytat:
u nas w każdym lab. badania z jednego skierowania trzeba robić jednego dnia |
||
|
|
|
#3700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Własniee,oszczędzaj Psa ![]() Cytat:
A do pracy wrócisz jak bedziesz chciała....Cytat:
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40475558]Tweed gratuluję również wizyty
Mimo lakonicznych informacji ![]() En fajne ubranka ![]() Dziewczyny mój syn na pewno jest chłopakiem, ale nie mogę Wam wkleić dzisiejszego zdjęcia, bo obawiam się, że mnie kiedyś pozwie za to do sądu :P Otóż na dzisiejszej focie moje maleństwo łapie się za jajuszka ( już nie chciałam mówić przy lekarzu - zupełnie jak tatuś:P, no ale lekarz sam powiedział, że to męska rzecz )[/QUOTE]100% mężczyzny jeszcze przed narodzinami
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po dniu wędrownym.
Oblukałam i rozeznałam się i niestety stwierdzam, że w mojej mieścinie nie ma lumpków gdzie sprzedają na kg! Są obniżone ceny, ale nie na kg! Chyba umówię się z Oliath i będziesz mi kupowała i przesyłała ![]() Ale parę rzeczy upolowałam. Jutro zrobię zdjęcia to wam pokażę. A teraz idę dziecko pod prysznicem umyć i do wyrka.
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40475558]Tweed gratuluję również wizyty Mimo lakonicznych informacji ![]() En fajne ubranka ![]() Dziewczyny mój syn na pewno jest chłopakiem, ale nie mogę Wam wkleić dzisiejszego zdjęcia, bo obawiam się, że mnie kiedyś pozwie za to do sądu :P Otóż na dzisiejszej focie moje maleństwo łapie się za jajuszka ( już nie chciałam mówić przy lekarzu - zupełnie jak tatuś:P, no ale lekarz sam powiedział, że to męska rzecz )[/QUOTE]![]()
|
|
#3704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haha, a jakie smaki?
one są pyszne, fakt.. ale i tak bym nie dała za nie tyle $ ![]() Cytat:
Ja wolałabym mieć zachcianki takie jak w I trymestrze typu kapusta kiszona czy ogórki, niż moje obecne na same słodycze ![]() Cytat:
Możecie się seksić ile wlezie.. no, tak z 15 razy ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40475558] Dziewczyny mój syn na pewno jest chłopakiem, ale nie mogę Wam wkleić dzisiejszego zdjęcia, bo obawiam się, że mnie kiedyś pozwie za to do sądu :P Otóż na dzisiejszej focie moje maleństwo łapie się za jajuszka ( już nie chciałam mówić przy lekarzu - zupełnie jak tatuś:P, no ale lekarz sam powiedział, że to męska rzecz )[/QUOTE]mały zboczuszek
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wolałabym nie mieć takich zachcianek, jak w I trymestrze("rzygnąć czy nie rzygnąć?")... jakoś ciśnienia na słodycze nie mam, ot jak mam ochotę jem całą tabliczkę I tak jem stanowczo mniej słodyczy niż przed ciążą teraz za to chodzą za mną ostre i słone rzeczy...a wiem, że nie mogę, to jest bólEn 15 razy, ale SKUTECZNIE
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahhhh no i Wy- kusicielki. Normalnie
Cytat:
![]() No właśnie krysia- powiedz tam mężowi, żeby bez ślepaków te 15 razy było i macie wykorzystane zestawy ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze wolałam paluszki i czipsy a teraz częściej jem słodkie.Ale moze to przez to ze nie mam piwa do słonych przekąsek
|
|
#3710 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40471073]Hej! Dziękujemy za wszystkie kciuki
![]() Zaraz nadrabiam... Artuś waży 1090 g i TP mamy na 15.07 wg dzisiejszego USG Przyrósł cudownie, o 2 tygodnie i nadrobił jeszcze 10 dni! Wody OK, łożysko bez zarzutu. Szyjka trzyma, rozwarcia nie ma. Jedyny problem, to że Mały leży pośladkowo, a więc niech się obraca, bo inaczej cc :/ Jak poczuję mocne wypychanie, mam wziąć Nospę, żeby rozluźnić brzuszek, żeby się obrócił. A on mi 2 ostatnie dni tak się pcha, że myślałam już, że wyjdzie przez brzuch... Jestem dumna z Małego Dostałam Bepanthen dla dzieci pełnowymiarowy, a Artusiowi kupiłam pierwszą książeczkę Moje dziecko, podobnie jak margosiowy Glut nie ma łóżeczka, wanienki ani pieluszek, ale już ma pierwszą książeczkę (biało-czarną).[/QUOTE]TAK STRASZNIE SIE CIESZE I GRATULUJE, KOCHANA!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja bym sie zastrzelila chyba nie mam NIC neutralnego ani chlopczykowego, wozek chyba tylko ![]() Cytat:
GHIA, wygrzebalam do paczki:
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój pierwszy must have, jak przestanę karmić piersią
|
|
#3712 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
A masz dobrze poprzestawiane z tyłu?
Mój jak go odpale z tyłu to najpierw bulgocze a jak mu wcisne brzuchol to gra melodyjki..więc nie wiem..
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.e-piotripawel.pl/zakupyp...&sortuj=cena_m https://www.e-piotripawel.pl/zakupyp...&sortuj=cena_m
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Dooobra, a teraz zalaczam fotki niektorych prezentow z wczoraj:
Aaaa, i mam NOWY KOMPUTER szooooook
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jadę w piątek do Mamusi ![]() Więc nie będę robić nic innego Chodzę do maca na wielicką Parę razy dziennie Sałata właśnie też mi się skończyła Ja nie posiadam... Chyba Karolajna go ma tylko na razie
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Z książki:
"pamiętajmy, że bardzo ważne dla laktacji są karmienia nocne. W nocy jest bardzo duże stężenie prolaktyny we krwi,a im jej poziom wyższy, tym większa produkcja mleka. Noworodek nie powinien przesypiać całej nocy. Dobrze jest karmić w nocy przynajmniej przez kilka miesięcy, tak aby najdłuższa przerwa nie przekraczała u noworodka 4,a u niemowlęcia 6 godzin' i tyle z przespanych nocy:P
|
#3717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
|
#3718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie, żebym się nastawiała na super nocki, ale ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() To dieta wysokotłuszczowa zapewnia taką sylwetkę
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Doszliśmy pod pracę Tż i pies padł
Tż biedny musiał zanieść ją do auta na rękach bo się położyła i nie chciała więcej ruszyć Nie wiem czemu mnie nie zaniósł, ja tyle samo przeszłam Oliath same śliczności, ale przecież to wiesz
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40475558]Dziewczyny mój syn na pewno jest chłopakiem, ale nie mogę Wam wkleić dzisiejszego zdjęcia, bo obawiam się, że mnie kiedyś pozwie za to do sądu :P Otóż na dzisiejszej focie moje maleństwo łapie się za jajuszka ( już nie chciałam mówić przy lekarzu - zupełnie jak tatuś:P, no ale lekarz sam powiedział, że to męska rzecz )[/QUOTE]ja się ostatnio uśmiałam jak mój 4-letni syn przygotowując się do kąpieli kazał mi poczekać, bo "jeszcze siku"... I stanął nad kibelkiem, zaczyna sikać i taaaaaaki bąk i zaraz potem wielki uśmiech. Więc ja "a TO co??" "Wiesz mamusiu - tylko prawdziwi twardziele pierdzą przy sikaniu" a jakby ktoś chciał wiedzieć jak wyglądają majty SENI: http://www.2o2.pl/produkt,21070,elas...ozmiar-xl.html i taka ciekawostka zamiast fridy / katarka - szkoda, że taka cena, bo kupiłabym... http://www.2o2.pl/produkt,3586,elekt...easy-2012.html |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

ja niestety nie pomogę, bo tej zabaweczki nie mam... a na innych forach internetowych nic na ten temat nie piszą?

Chociaż ja jestem znana z tego, że będę ścieżkę wydeptywała przy lodówce, aż znajdę cenę
, żeby ból przeszedł, ale jak nie to dzwoń 
no ale! dziś podjeżdża jakiś facet dostawczakiem i mówi do TŻ: "Panie, pomóż mi rozpakować auto!", a TŻ, że już jest 16:00 więc jedzie do domu, a żona w ciąży i się spieszy, facet mu na to: "Odwdziecze sie!", no to mój super mąż pomyślał, że dostanie zgrzewke piwka lub dwie to się zlitował i pomógł. Skończyli i facet mu daje... 15 wyprawek dla noworodków (te co dają w szpitalach)
), aaaa no i w każdej nawet smoczek jest! Tylko w sumie nam nie potrzeba 15 smoczków, bo generalnie nie chcemy w ogóle dawać smoka, chyba, że nas sytuacja zmusi - chcieliśmy kupić 1-2 na wszelki wypadek, ale nie musimy
Mimo lakonicznych informacji
( już nie chciałam mówić przy lekarzu - zupełnie jak tatuś:P, no ale lekarz sam powiedział, że to męska rzecz

Mojej siostrze skończył się staż i nie było wiadomo czy uda się jej dostać umowę. Okazało się, że się udało (a nie było łatwo, bo to w urzędzie) i dostała od razu na rok. Ja bardzo się z tego cieszę, ale doszło do mnie, że tylko ja przez najbliższy rok nie będę chodzić do pracy, będę sprzątać i gotować i będę do niczego
toż to jedno skierowanie jest