|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
![]() Cytat:
Może ze 2 razy w ciągu dnia jest deczko bardziej aktywna (ale też bez szału). Miejsca mało, główka w kanale rodnym, więc nie łatwo jej się ruszać. Poza tym zbiera siły na wyście smoka! ![]() Cytat:
Cytat:
I nie jest tragiczna. Właśnie taka zielona herbata/yerba. Już się przyzwyczaiłam
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-25 o 11:37 |
|||
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
a corcia raczej z tych sredniaczkowych na razie, ale jak widac na naszym watku i ze sredniakow wyrastaja duze dzieci super, ze prochow mniej, a kg zupelnie sie nie przejmuj. 9kg na tym etapie to wiekszosc z nas moze Ci pozazdroscic ja jestem jakis miesiac wyzej (terminowo) i mam jz 16,5kg na plusie :P
|
|
|
|
|
#4083 |
|
siedzę i myślę
|
Moje rozstępy pojawiły się w poniedziałek czyli pod koniec 34 tygodnia
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc jak mam przytyć to nawet na diecie przytyję :P kurier!ale nie do mnie ![]() no jak dzis nie przyjdzie to bede zla
|
|
|
|
|
#4085 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem już zapisana, ale nic mi nie przyszło, więc zapisałam się na drugiego maila i mam A że "MOŻE" mój Małż mnie gdzieś łaskawie zabierze, to może się przydać ![]() Cytat:
Cytat:
Kuba się rozszalał, więc idę poleżeć, a później do wanny... Zajmę łapy maszynką do golenia
|
|
#4086 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
podkradasz dziecku balsam wczoraj odkryłam super sposób na oparzenia po opalaniu, tż po godzinie przebywania na słońcu zjarał całą szyję na czerwono i wieczorem jak zawsze jęki, że go piecze. Nie miałam nic do smarowania na oparzenia, więc natarłam go nivea baby przeciw odparzeniom, dziś skórkę miał jak niemowlak |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio z pod maszynki wyszłam jak w rzeźni
|
|
|
|
|
#4088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A to się da? Ja nie umiem się pohamować pod koniec ...
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Atena z tym L4 to jest tak, że jeśli masz do powiedzmy 30 maja, a urodzisz 15 maja, to L4 od 16 maja automatycznie zamienia się w macierzyński, a L4 przepada. No i ciekawostka w drugą stronę - mam L4 do 8 maja, czyli dzień po terminie, jeśli nie urodzę do 8 maja to i tak automatycznie przechodzę na macierzyński już od 9 maja, a nie od dnia porodu wtedy - nikt nie ma prawa mi wystawić już L4... Czy orientuje się któraś z Was jak to jest z tymi 2 dniami urlopu z okazji urodzenia się dziecka? Bo nam też przysługuje przecież, jak to można wykorzystać?
Dziewczyny Wy tu o rozstępach, a ja póki co - tfu tfu nie mam ani jednego - może jakaś dziwna jestem albo dopiero się zacznie po porodzie jak będę zbijać wagę Muszę zakupić jakiś krem ujędrniający czy coś i będę się smarować chyba razem z twarzą ![]() Ale gorąco, nie wyłażę nigdzie - nie mam żadnych pasujących ciuchów na lato, a w długich spodniach od razu mi tyłek zaparuje =/ |
|
|
|
#4090 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4092 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nóż widelec z tą trzynastką się zaprzyjaźnicie ![]() Ash dzięki za odpowiedz, bo nie powiem, że mnie pocieszyła, choć Ty masz termin wcześniej, ale moja sytuacja "rodna" jest podobna
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-04-25 o 11:44 |
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
hej laski!
byłam wczoraj na tej wizycie, ale już mi się nie chciało pisać nic wczoraj.... może kilka stron pod rząd o żarciu mnie zniechęciło ![]() aale tak serio, to ja teraz tez jestem maszyną do pożerania wszystkiego po prostu i ciągle jestem głodna... no więc tak: nie wiem co mój gin odwala, ale coś chyba kręci z tą moją cesarką. Bo miałam mieć we wtorek, chyba, ze nic nie będzie zwiastowało porodu. Jeszcze przed zbadaniem mnie ( ) stwierdził, że rodzimy dopiero 5-6 maja, bo jednak stwierdził, że wtorek to jeszcze za wcześnie.... wtf? ale powiedział, że mnie zbada i zobaczymy. Zbadał, stwierdził, że szyjka bardzo krótka, ale nie ma rozwarcia żadnego, skurcze na ktg tez nie zapisały się (tu reprymendy udzieliłam w myślach Kubusiowi, bo w domu spina mi się brzuch cały czas, a na ktg zero skurczy ZAWSZE!) no i generalnie przepływy ok, wód sporo, łożysko jeszcze ok, Kubuś waży już prawie 3 kg... i po badaniu powiedział, żebym przyszła w poniedziałek, będzie taki inny doktor i on mnie zbada... ale mam przyjść z rana na czczo i z torbą.... Więc nie wiem, czy on chce mi jednak może robić w poniedziałek tą cesarkę, tylko może nie chce, żebym się denerwowała i tak z zaskoczenia chce mnie wziąć??? czy to jednak faktycznie tylko badanie??? generalnbie stwierdziłam, że nie nastawiam się na cc w poniedziałek, żeby się nie rozczarowac, więc nastawiam się , że to tylko badanie...nie wiem, co on odwala... Cytat:
Edytowane przez metropolitan Czas edycji: 2013-04-25 o 11:44 |
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mezowi naleza sie baty
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
niecały tysiąc postów do końca tej części.
mam nadzieję,że się wyrobię
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pozwolę jej meczu więcej oglądać...może to przez te moje emocje z tym związane. JA jakoś wiele o tym nie myślałam ale teraz od jakiegoś tygodnia to masakra. Strach w oczach. NA prawdę zaczęłam się zastanawiać czy nie zapytać gin o jakieś tabletki uspokajające bo bóle mogą też być nerwobólami. Na razie zwiększę ilosć melisy.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-04-25 o 11:50 |
|
|
|
|
#4100 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie rozumiem jak mozna powiedziec "prosze dawac dziecku mniej jesc"
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
za pierwsyzm razem jak zakladasz i potwierdzisz to na saaaaamym dole jets kupon
|
|
#4103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A już tym bardziej nie rozumiem tego, że Ktoś doprowadza do takiej awantury mając świadomość, że "pakowanie do torby" mogło być źle zinterpretowane. Ja bym chyba raczej myślała "kurde, ale jestem głupol" niż leciała na ochroniarza...a przynajmniej nie tak by doprowadzać do jego zwolnienia. Cytat:
Lecę dalej nadrabiać ![]() p.s. zjadłam sobie to wstawione wczoraj śniadanko. PYYYCHA
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie wczoraj kurier byl 17.30 ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
ups
|
|
|
#4105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smaruję sie teraz często i masuje, zobaczymy, czy jeszcze wyjdą...Uciekam do gin, słoneczko w końcu wyszło zza chmurki i sie zrobiło gorąąąącooooo Trzeba będzie sie lodem ochłodzic |
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
da się
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
helloł z rana
właśnie wróciłam z zakupów z tż, w końcu od dawien dawna ma wolniejszy dzień, tak więc go wykorzystałam : kupiłam sobie jegginsy i tunikę taką groszkową, chciałam jeszcze buty ale tel sie rozdzwonił i musiał jechać do biura. Nakupowałam też górę mięsa, jutro porobię dewolajów i roladek na czas po porodzie, bynajmniej będe miała zajęcie w niedzielę teściowa ma urodziny, więc muszę jeszcze storczyka kupić ![]() pogoda jest cudna, właśnie zjadłam rożka i śmigam sprzątać trochę no i w majówkę marzy mi się grill, karkóweczka pyszna a potem mogę rodzićmetro jakiś dziwny ten Twój lekarz, raz gada tak a raz inaczej
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam tego Palmersa praktycznie od 3 miesiąca ciąży na zmianę z oliwką, ale nie smaruję się codziennie nawet... Co drugi dzień czasami, a tam niby zalecają dwa razy dziennie. Ja tam nie mówię hop, bo może dopiero wszystko przede mną.... Nie wiem od czego to zależy, że jednej wyskoczą a drugiej nie....
|
|
|
|
#4109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

Może ze 2 razy w ciągu dnia jest deczko bardziej aktywna (ale też bez szału). Miejsca mało, główka w kanale rodnym, więc nie łatwo jej się ruszać. Poza tym zbiera siły na wyście smoka! 

I nie jest tragiczna. Właśnie taka zielona herbata/yerba. Już się przyzwyczaiłam 
Ciśnienie książkowe 120/80. Hemoglobina urosła do 12.2 więc odstawił prochy 

musli, druga porcja musli z platkai i ide robic jajka z majo i kukurydza 

) stwierdził, że rodzimy dopiero 5-6 maja, bo jednak stwierdził, że wtorek to jeszcze za wcześnie.... wtf? ale powiedział, że mnie zbada i zobaczymy. Zbadał, stwierdził, że szyjka bardzo krótka, ale nie ma rozwarcia żadnego, skurcze na ktg tez nie zapisały się (tu reprymendy udzieliłam w myślach Kubusiowi, bo w domu spina mi się brzuch cały czas, a na ktg zero skurczy ZAWSZE!) no i generalnie przepływy ok, wód sporo, łożysko jeszcze ok, Kubuś waży już prawie 3 kg... i po badaniu powiedział, żebym przyszła w poniedziałek, będzie taki inny doktor i on mnie zbada...
Ślub 27. X. 2012