|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Soborowska ja Cię rozumiem
w pierwszej ciąży pracowałam do 6 miesiąca. Teraz też planuję tak jak Ty gdzieś do września. Wszystko zależy od tego jak się bedziemy czuły a po drugie od tego jaką się ma pracę. Mi też na mojej pracy zależy, mam dobre warunki, więc chcę się zachować fair ... mój szef już wie, popgratulował, powiedział, ze się cieszy i żebym dbała o siebie ![]() Nie powiem, że nie było fajnie siedzieć na zwolnieniu w ostatnim trymestrze, bo było ! i to bardzo wszystko trzeba jakoś wyważyć...
|
|
|
|
#3932 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba być cały czas w gotowości,niestety nie da się wszystkich klatek super zrobić.Tak, jak się juz ma dziecko to druga ciążą to już inna ciąża.Nie ma się tyle czasu,zwłaszcza na leniuchowanie i odsypianie.Ciekawa jestem jak to będzie jak będę mieć 2 maluchy ![]() magarska z doświadczenia wiem,że młode mamy doskonalne potrafią się zorganizować,z resztą zwykłe wybranie się z dzieckiem np.w odwiedziny,lekarza czy sklepu to niezłe logistyczne przedsięwzięcie.A jak się ma dwójką to już w ogóle ![]() Cytat:
Mnie mdli niemiłosiernie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||||
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się za bardzo nie nakręcać na serduszko, żeby nie było wieczorem rozczarowania. Wiadomo fajnie by było jakby serducho było słychać, ale w sumie najważniejsze to lekarz musi sprawdzić czy Junior rozwija się prawidłowo w stosunku do prognozowanego zapłodnienia, bo z moimi nieregularnymi cyklami to nie było 2 tyg. temu wiadomo czy maleństwo jest odpowiedniej wielkości.
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
podczytuję Was od dłuższego czasu i wkońcu postanowiłam sie ujawnić :P Jestem w 9 tygodniu ciąży. II kreski zobaczyłam jesszcze przed Świętami Wielkanocnymi i nawet nie wiecie jak mnie to uszczęśliwiło ponieważ z mężem staraliśmy sie prawie 4 lata i wkońcu sie udalo Na poczatku koło 5 tygodnia miałam delikatne mdłości a teraz raczej dobrze się czuję tylko jak większość z Was zasypiam koło 20-21 Trzymam za Wasze wizyty.Ja kolejną mam 10 lub 13 maja.
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
) Ja w II symestrze czuję się super w porównaniu z pierwszym , choć przyznam się bez bicia że I też spokojnie mi przeleciał , w porównaniu z niektórymi z Was. Trzymam za Wszystkie wizyty Czy takie drapanie od środka , jakby ktoś paznokciem skrobał to może być TO? W ogóle czy ktoś mi by mógł łopatologicznie wytłumaczyć jak poznać skurcze szyjki ? To są takie same skurcze jak macicy ? Jak przy okresie ?
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz o której masz wizytę i czy jest to tylko wizyta czy etż USG to dopiszę Cię do naszej listy wizyt
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele nie mam pojęcia o takich skurczach. Moje pierwsze odczucia to były skrzydełka motyla, ale jeśli "drapanie" delikatne i milutkie, to może
Niunia witaj |
|
|
|
#3939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozostaje mi jeszcze kwestia powiedzenia w pracy czym się troche stresuję.
Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-04-25 o 11:19 |
|
|
|
|
#3941 |
|
Raczkowanie
|
no ta wizyta wyglądała już normalnie lekarz mnie zbadał zrobił usg na miejscu
zbadał moje piersi.... wszystko mi wyjaśnił .... wypisał leki na podtrzymanie ciązy duphaston i femibiol natal 1..... kolejna wizyta 7 maja podobno może już coś usłyszę....A położna jest ekstra pogadałysmy o pracy o ciazy i o l4 .......rewelacyjna kobitka
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Antibia a możesz jednak tutaj tez napisać, jak takie skurcze wyglądają, lepiej żeby nikomu się nie przydała ta informacja, ale zawsze lepiej wiedzieć, na co trzeba uważać Byłaś już u alergologa? |
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam zapisaną wizytę na jutro ale mam też na 9 maja (z innych przyczyn byłam dużo wcześniej zapisana). Ostatnio byłam 11 kwietnia, więc teraz jakbym poszła z wynikami badań to pewnie by mi nie zrobił usg a jak przetrzymam i pójdę 9 maja, to pewnie zrobi ... i mam dylemat :/
i wogóle mam tą swoją schizę czy wszystko dobrze... w pierwszej ciąży tak nie miałam... i dopiero pewnie po usg w 13 tc będę mogła się uspokoić. TŻ mnie uspakaja, że przecież nie plamię, nic mnie nie boli to na pewno wszystko jest dobrze... Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-04-25 o 11:31 |
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dbaj o siebie i maleństwo
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
no to tak, samo skracanie szyjki może przebiegac bezobjawowo, a każde bole przypominajace bóle menstruacyjne powinny nas niepokoić, u mnie to 3 ciąża w poprzednich mi sie skracaa z dnia na dzień, nikt nie zna przyczyny. w pierwszej sie skróciła i pozniej miałam mocne bóle a potem krwawienia. nie chce nikogo denerwowac tylko po prostu uprzedzić. ja nie mam tego komfortu że konczy sie 1 trymestr i moge sie w pełni cieszyc, poki nie urodze to nie bede sie cieszyc.
co dziwne Trele napisała ze ma szyjke 3cm ja mam tyle samo a moj lekarz powiedział że jest bardzo ładna i jest ok...więc wydaje mi sie że niepotrzebnie lekarze czasem strasza...chociaż warto chuchac na zimne. ja sie umowiłam jutro na samo badanie gin na 9,20 bo tak o tych szyjkach czytam i mysle i wole iśc sprawdzic bo do 10 jescze troszke czasu, a ostatnio troszke przegiełam z chodzeniem i wysiłkiem.alergologa mam na 15.15 jak mi nie pomoze to zamkne sie w plasikowej bombce
|
|
|
|
#3946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak planujemy
![]() Cytat:
Jakoś od początku podświadomie to czuję, chociaż nie ukrywam że chyba bardziej chciałabym dziewczynkę. Będę cieszyć się z tego co przyniesie los, oby tylko zdrowe było ![]() Mama dba o córkę ![]() I pewnie pyszny Wtedy będzie 5,5 miesiąc. Oby za bardzo nie było widać, chociaż i tak większość rodziny wie, że jestem w ciąży. Suknia już zamówiona, szyje się ![]() U mnie o dziwo dobrze. Chyba rozłożę się zaraz na balkonie z kubkiem herbaty z cytryną ![]() Cytat:
U nas tak szybko wszystko załatwialiśmy, ale na szczęście wszystko idzie po naszej myśli Ślub planowaliśmy dopiero w 2015 ale wyszło jak wyszło Tyle już jesteśmy razem, w sumie dobrze, że tak się stało. Cytat:
Mnie ginekolog uspokoiła, że na początku te bóle są zupełnie normalne. |
|||
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
A chciałam jeszcze zapytać- mięsko, które wczesniej było surowe po upieczeniu na grillu elektrycznym też może być przyczyną toksplazmozy?? nie pomyslałam o tym wczesniej, ale takie z normalnego grilla to faktycznie tylko dymem, to tak jak wędzone, chociaz nie wiem jak z temperaturą na grillu, bo wędzone nawet ale na ciepło wolno, ale taki elektryczny to chyba bardziej jak patelnia co?
|
|
|
|
#3948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Własnie skończyłam rozmowe.... ale mi ulżyło ![]() szef powiedział, ze teraz to ja jestem najważniejsza i że mam o siebie dbać, ze zawsze mam gdzie wracać i ze jak bede miała potrzebe to moge czasem pracować z domu powiedział, ze jak tylko bedzie coś nie tak to mam sie pracą nie przejmować ...a jego pierwsze słowa na to ze jestem w ciązy to "to cudownie gratuluję!" to jest naprawde super szef
|
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
piste jajo rośnie tak długo, jak długo za jego odżywianie nie jest odpowiedzialne łożysko. Chyba, że wcześniej je poronisz. Nie można go usunąć mechanicznie, bo polecą oba.
Lekarz ostatnio mi je pokazał na usg-wyglądało tak, jakby w środku był tylko cień dziecka. Żadnego ruchu i przepływu. A szkoda. Ale wielkości jest praktycznie identycznej do maluszka. Cytat:
Cytat:
Ola_k jestem w podwójnej ciąży. W 8 tygodniu trafiłam do szpitala z krwotokiem. Dziecko żyło, wiec zatrzymywali krwawienie, był krwiak, sam wypadł. Krwotoli powtarzały się.Dopiero jak macica się opróżniła ordynator odkrył drugie jajeczko. Wcześniej prawdopodobnie raz lekarze widzieli jedno, raz drugie. Była między nimi różnica wieku wiec wpadałam w paranoje bo raz miało 8tyg, a raz niepełne 7. Myślałam, że umiera. Ale ze względu na moją budowę nikt nie pofatygował się dokładnie zbadać. Dopiero przy wypisie wyszło, że noszę dwa,ale jedno obumarło. No i noszę dalej.Złuszcza się to puste,dlatego brudzę od miesiąca i końca nie widać. Żywy Dzidzius wg usg ma 11t5d. Trzymam kciuki za wizyty!
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Magalska- w którym tygodniu dowiedziałaś się płci? bo nie pamiętam
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Antibia dzięki. I obyś się jednak nie musiała zamykać
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
jestem bardzo happy! ze mam to juz za sobą
a jutro mam wolne
|
|
#3953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo to źle wpływa na dzidzię
|
||||
|
|
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę takiego szefa!!!
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia, kurcze. Szkoda tego drugiego bobo
![]() Tak czasami o nim myślę sobie. Byśmy mięli bliźniaki pierwsze.
|
|
|
|
#3956 |
|
Raczkowanie
|
dzięki jestem barzdo szczęśliwa!
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z TŻ od razu ustaliliśmy ze w ciąży wesela nie będę bo sie własnie obawiałam swojego samopoczucia.Cytat:
Pozazdrościć
|
||
|
|
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko pozazdrościc ![]() ja sie szykuję na sobote aby porozmawiać z moją menagerką na mnie już pora- uciekam do pracy a Wam życze miłego popołudnia
|
|
|
#3960 |
|
Raczkowanie
|
niunia trzymaj sie i koniecznie daj znać po rozmowie
ja jutro odpoczywam......
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

w pierwszej ciąży pracowałam do 6 miesiąca. 

ciężko w słowach opisać co się czuję, ale na pewno nie są to kopniaki
hihi co do zdjęć to faktycznie nie ma jak portret, masz czas wszystko przemyśleć i przygotować
Trzeba być cały czas w gotowości,niestety nie da się wszystkich klatek super zrobić.

pyszna kolacyjka 

bo to źle wpływa na dzidzię