Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 07:34   #3871
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Witam Was Mamuśki z ranka ja już po herbatce, czas się malować i zmykać do pracy

Pytalam pod którymś postem o ten ból jak się leży na prawej stronie w nocy - może być tak że po prawej stronie boli niemiłosiernie a po lewej śpi się zaje*iście?

ALEEEEEEEEEEEEEEE SŁOOOONKO

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
3 razy dziennie można; w skrajnych przypadkach 3x2. Radzę powiedzieć lekarzowi o nadciśnieniu. W ciąży istnieje coś takiego jak stan przedrzucawkowy. Skoro teraz tak jest to potem może być znacznie gorzej.

Mnie dziś boli brzuch. Raz tu, raz tam. Byłam na wc i skończyło się bardzo silnym skurczem w okolicach biodra. Ciągle mi bulgocze a prawie w ogóle nie mam wzdęcia, więc dziwnie mi. I wraca ból cycuchów. Poza tym mam samotny wieczór. Mała została u babci na noc, a mój Ł. pojechał spotkać się z kolegami, pierwszy raz odkąd jesteśmy razem, więc 6 i pół roku gdzieś poszedł beze mnie . Będę odbierać w nocy zwłoki
Tak tak, powiem napewno, ale czasem już nie umiem wytrzymać z tego bólu. A dzisiaj jeszcze doszedł ból brzucha z tym że jest on tylko po prawej stronie- normalnie nie wyczuwalny ale jak sie położe do spania po prawej stronie to umieram z bólu..?MOZE tak byc?

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
W ciąży, dokładnie w lipcu

Super żeby imprezka się udała. a całonocna imprezka? ;>

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja nie miałam cytologii teraz w ciąży, ostatnio robiłam we wrześniu Ginka nic nie wspomniała o niej, może na następnej wizycie zapytam.

Ale głupie te zabobony najlepiej to z domu nie wychodzić
Ja codziennie noszę chustę albo szalik i co mam się teraz bać??

Mnie jakoś na pepsi nie bierze...wogóle podczas ciązy jak narazie to chyba z jedną szklankę wypiłam, a czipsy czasem skubię, ale dużo mniej niż wcześniej
Łososia wędzonego mi brakuje, ale jak nie wolno to przeżyję

Ciekawe czy Ci się spełni sen na dziewczynkę

pyszna kolacyjka

piękny torcik

Antibia możesz
cytologia jest ważna ROK tak mi lekarz powiedział, więc może nie widzi potrzeby jej ponownego robienia. Ja dopiero na ostatniej wizycie miałam cytologie bo właśnie minął rok od ostatniej.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dobra, dziewczyny mam dość, wiem, że nic nie wiem a dezinformacja mnie zabija. Wolę wiedzieć cokolwiek niż nic nie wiedzieć.
Dzisiaj idę do nowego gin i zobaczymy jednak same mi powiedzcie czy jest możliwe, by w 11 tygodniu ciąży na usg genetycznym ( o czym dowiedziałam się jak już leżałam z żelem na brzuchu) aby dziecko było za małe i nie mógł ściągnąć pomiarów i abym nie słyszała serca, tętna i abym nie wiedziała ile cm mm ma dzidzia? Abym nie wiedziała nic? I aby lekarz nic mi nie powiedział?
A i jeszcze oprócz tego czy możecie mi powiedzieć kiedy powinno się robić usg genetyczne?
Szczerze? też zmieniłam bym lekarza, nie chcę Cię straszyć czy coś ale może ten jest mało/nie kompetentny bo w 9 słyszałam serce, dało się zmierzyć bąbla widziałam wszystkie parametry... USG genetyczne między 11 a 13 tygodniem bodajże
Stary 2013-04-25, 07:50   #3872
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Kabriela a ten 11 tydzień to Ci się dopiero zaczął czy już miałaś skończony 11 tydzień na tym usg gen? bo to akurat jest istotne..

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 07:59   #3873
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Gratuluje wszystkim udanych wizyt!!!

abby pamiętam,że dzisiaj masz wizytę.Czekam na wieści,wiem że będą dobre!!!

A ja jestem zarobiona,bo w weekend robiłam zdjęcia na wesele mojej znajomej w ramach prezentu.W sobotę pstrykałąm od 12:30 do 2:30 w nocy,myslałam że padnę.No i jeszcze w niedzielę na poprawinach.Teraz musze zrobić selekcje (zrobiłam 1800 zdjęć) i to wszystko obrobić,a to czasochłonne,a sił i energii zero.

Do tego dziecko,praca,dom.Oby drugi trymestr był lepszy

magarska robisz śluby?Ile średnio fotek pstrykasz?To jest ilość bez sesji,bo czekam aż wszystko zakwitnie,bo mam pomysł na plener w sadzie brzoskwiniowym.Robiłam tam siostrze i wyszły piekne fotki.

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
no wg OM u mnie 14tc4d a wg usg 15tc2d więc piszą że można już zacząć odczuwać ruchy w 15-16 tygodniu.. niby piszą że można to pomylić z ruchami w brzuchu jelit itp ale ja np widzę wyraźną różnicę między tymi a tymi ruchami.. no ale ciężko to opisać słowami....

ja jestem wrażliwa na jakiekolwiek dźwięki, ruchy itp w nocy a co będzie jak będą nas kopać? bo akurat zachcę im się pobawić o 4 nad ranem
Ja uważam,ze na ruchy za wcześnieDziecko ja za małe.Nawet jeśli czujesz "ruchy" to raczej jelita i wzdęcia.

Na tym etapie można co najwyżej poczuć delikatne muśnięcia,ale wiadomo każdy ma inaczej.

Ja poczułam pierwszy ruch córki w 17 tc i było to raczej jak muśnięcie skrzydłami motyla i takie bąbelki,a nie wielkie ruchy.

Co do kopania to mogą budzić w nocy,ale to raczej przyjemnę.No chyba,ze w późniejszej ciązy dzidzia przywali np.w żebraA moje ulubione to uderzenia główką w pęcherz
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:16   #3874
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Gratuluje wszystkim udanych wizyt!!!

A ja jestem zarobiona,bo w weekend robiłam zdjęcia na wesele mojej znajomej w ramach prezentu.W sobotę pstrykałąm od 12:30 do 2:30 w nocy,myslałam że padnę.No i jeszcze w niedzielę na poprawinach.Teraz musze zrobić selekcje (zrobiłam 1800 zdjęć) i to wszystko obrobić,a to czasochłonne,a sił i energii zero.

Do tego dziecko,praca,dom.Oby drugi trymestr był lepszy

magarska robisz śluby?Ile średnio fotek pstrykasz?To jest ilość bez sesji,bo czekam aż wszystko zakwitnie,bo mam pomysł na plener w sadzie brzoskwiniowym.Robiłam tam siostrze i wyszły piekne fotki.

Ja uważam,ze na ruchy za wcześnieDziecko ja za małe.Nawet jeśli czujesz "ruchy" to raczej jelita i wzdęcia.

Na tym etapie można co najwyżej poczuć delikatne muśnięcia,ale wiadomo każdy ma inaczej.

Ja poczułam pierwszy ruch córki w 17 tc i było to raczej jak muśnięcie skrzydłami motyla i takie bąbelki,a nie wielkie ruchy.

Co do kopania to mogą budzić w nocy,ale to raczej przyjemnę.No chyba,ze w późniejszej ciązy dzidzia przywali np.w żebraA moje ulubione to uderzenia główką w pęcherz
Jeżeli chodzi o zdjęcia to ślub + sesja około 1200, po obróbce zostaje jakieś 600-700, ale to różnie.. u mnie obróbka trwa bardzo krótko, robiąc zdjęcia staram się już uzyskać dany kadr/oświetlenie/balans bieli/głębie ostrości żeby tego na kompie nie musieć robić.. raczej w photoshopie nie pracuje, tzn nie "upiększam sztucznie zdjęć", stawiam na naturalność, dlatego obróbka dla mnie to góra kilka, w skrajnych sytuacjach kilkanaście godzin...

co do ruchów, wiem jakie są u mnie ruchy jelit itp dziecko jeszcze mnie nie kopie, ale jego ruchy jestem w stanie odróżnić od jelit, lekarz zresztą powiedział że jest to możliwe, bo od 15 tygodnia jesteśmy w stanie czuć ruchy dziecka tylko nie każda z nas odróżni je od tych innych ruchów w brzuchu...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Edytowane przez magalska
Czas edycji: 2013-04-25 o 08:17
Stary 2013-04-25, 08:25   #3875
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli chodzi o zdjęcia to ślub + sesja około 1200, po obróbce zostaje jakieś 600-700, ale to różnie.. u mnie obróbka trwa bardzo krótko, robiąc zdjęcia staram się już uzyskać dany kadr/oświetlenie/balans bieli/głębie ostrości żeby tego na kompie nie musieć robić.. raczej w photoshopie nie pracuje, tzn nie "upiększam sztucznie zdjęć", stawiam na naturalność, dlatego obróbka dla mnie to góra kilka, w skrajnych sytuacjach kilkanaście godzin...

co do ruchów, wiem jakie są u mnie ruchy jelit itp dziecko jeszcze mnie nie kopie, ale jego ruchy jestem w stanie odróżnić od jelit, lekarz zresztą powiedział że jest to możliwe, bo od 15 tygodnia jesteśmy w stanie czuć ruchy dziecka tylko nie każda z nas odróżni je od tych innych ruchów w brzuchu...
magarska nie chciałam Cie urazić,więc jeśli tak to odebrałaś to przepraszam.To nie było moją intencją.

Chodziło mi raczej o to,że na tym etapie dziecko nie może np.kopać,bo jest zbyt małe.

Ja nawet tych kilka godzin nie jestem w stanie wyłuskać,bo w dzień nie mam czasu.Po pracy zakupy,spacer z dzieckiem itd.Nawet jak siadam do kompa to dziecko mi nie daje popracować Ja"sztucznie" nie upiekszam,cokolwiek to znaczy.Nie znoszę zdjęć,na których ludzie wyglądają jak cyborgi,a jest niestety taka tendencja ostatnio....Ja nawet czasu nie mam żeby selekcje zrobić,bo nie mam siły przeglądać fotki.J apracuje głównie w photoshopie,ale moja praca w tym programie skupia się głównie na zmianie kontrastu,rozjasnieniu czy uzyskaniu większej głebi ostrości.No i preferuje raczej zdjęcia czarno-białe,więc głównie je obrabiam.Ja też głównie zamin pstryknę mam koncepcje na zdjęcie,ale wiadomo jeśli chodzi o ślub i wesele wszystko dzieje się szybko,czasem nie ma czasu na ustawienia.

Ja głównie robię portrety,to jest to co lubię.Tutaj moge ustawiac do woli,bo mam na to czas

Oglądałam z ciekawości fotki na twojej stronie.

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-04-25 o 08:27
Stary 2013-04-25, 08:26   #3876
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Coralady z tym"przyjemne" to różnie bywa jeśli chodzi o ruchy. Moja młoda jedną stopę miała cały czas praktycznie w szyjce macicy. Tak tak gmerała,że nie szło się ułożyć i co chwile kłucia. Raz jak zasadziła to wylądowałam na kolanach-tak mnie złamało. Ale generalnie to wspaniałe uczucie .

Rybko, ale boli Cie brzuch dzidziowy czy po prostu brzuch. Na moje to wątroba, ale stanowczo powinnaś pójśćdo lekarza. To za wiele.

Kabriela mój lekarz w ogóle nic nie mierzył.sugerowal w 9tyg bo powiedzial ze to zbyt wczesna ciąża (kontrola poszpitalu). 11 musi być skończony, a dzidzia mieć minimum 45mm aby zrobić usg genetyczne.

Zwłoki nie wypiły dużo i w zasadzie były w stanie wręcz idealnym . Byliśmy domu koło północy. Chyba chciał mimo wszystko być przy mnie trzeźwy względnie gdyby się coś działo.

U nas tylko jeden dzień majówki ma być ciepły, wiec pewnie się ubierzemy i odwiedzimy jakieś zoo albo ogród dendrologiczny. A chcieliśmy na działeczkę do rodziców Ł :/.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:38   #3877
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Coralady z tym"przyjemne" to różnie bywa jeśli chodzi o ruchy. Moja młoda jedną stopę miała cały czas praktycznie w szyjce macicy. Tak tak gmerała,że nie szło się ułożyć i co chwile kłucia. Raz jak zasadziła to wylądowałam na kolanach-tak mnie złamało. Ale generalnie to wspaniałe uczucie .
dzidzia no tak,czasem dziecko potrafi "przywalić",dlatego napisałam,że jak walnie w żebra(u mnie tak często było)to fajnie nie jest No i końcówka ciąży cudowna jak mnie główką w pęcherz uderzała,a szyjka tez mnie ciągle kłuła.Ale zgadzam się - to cudne uczucie

Dobra zmykam,bo moje dziecko kończy oglądać "Kubusia Puchatka",więc idziemy na mały spacer przed moją pracą. Jest pięknie,trzeba korzystać

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-04-25, 08:41   #3878
magalska
Zadomowienie

Cytat:
magarska nie chciałam Cie urazić,więc jeśli tak to odebrałaś to przepraszam.To nie było moją intencją.

Chodziło mi raczej o to,że na tym etapie dziecko nie może np.kopać,bo jest zbyt małe.

Ja nawet tych kilka godzin nie jestem w stanie wyłuskać,bo w dzień nie mam czasu.Po pracy zakupy,spacer z dzieckiem itd.Nawet jak siadam do kompa to dziecko mi nie daje popracować Ja"sztucznie" nie upiekszam,cokolwiek to znaczy.Nie znoszę zdjęć,na których ludzie wyglądają jak cyborgi,a jest niestety taka tendencja ostatnio....Ja nawet czasu nie mam żeby selekcje zrobić,bo nie mam siły przeglądać fotki.J apracuje głównie w photoshopie,ale moja praca w tym programie skupia się głównie na zmianie kontrastu,rozjasnieniu czy uzyskaniu większej głebi ostrości.No i preferuje raczej zdjęcia czarno-białe,więc głównie je obrabiam.Ja też głównie zamin pstryknę mam koncepcje na zdjęcie,ale wiadomo jeśli chodzi o ślub i wesele wszystko dzieje się szybko,czasem nie ma czasu na ustawienia.

Ja głównie robię portrety,to jest to co lubię.Tutaj moge ustawiac do woli,bo mam na to czas

Oglądałam z ciekawości fotki na twojej stronie.
nie no coś Ty, ja nie z takich łatwo obrażalskich ciężko w słowach opisać co się czuję, ale na pewno nie są to kopniaki hihi co do zdjęć to faktycznie nie ma jak portret, masz czas wszystko przemyśleć i przygotować a na weselu to po prostu żywioł, dwa razy dana scena się nie zdarzy i jak nie zdążysz to klops no domyślam się że przy dziecku to całkiem inaczej dzień się rozkłada a jeszcze ciąża do tego.... ja nie mam jeszcze dzidziusia na świecie a już brak mi czasu ciekawa jestem jak po porodzie pogodzę życie osobiste i pracę
co do PS to rzeczywiście niektórzy dążą to tak nienaturalnych efektów, że głowa mała, ja często robię też tak że zaznaczam większą ilość zdjęć w których były dane warunki oświetleniowe (np wszystkie zdjęcia w kościele) i jak widzę że brakuję im kontrastu lub coś jest nie tak na wszystkich to robię taką grupową korektę wtedy jest duża oszczędność czasu

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-25, 08:43   #3879
Soborowska
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! jak samopoczucie dziś?
Stary 2013-04-25, 08:44   #3880
Azealia
Raczkowanie

Hej

Kabrielo ja serduszko już widziałam w 7 tc ale wydaje mi się że Twój gin albo ma kiepski sprzęt albo mu się po prostu nie chce... Kurde jak tam można! Ja wiem że dla gina to kolejna z wielu pacjentek, ale dla każdej z Nas każda z tych wizyt to prawdziwe święto.. Dałabym po pysku takiemu pacanowi !

Miki weselicho na wątku się szykuje super!! Liczymy na placki
My mamy niedługo pierwszą rocznicę tęsknię za przygotowaniami i całym tym czasem, było bosko..

Rybko skonsultuj ten ból bo to może być np nerka? Albo inny narząd.

Co do ruchów to zastanawiam się czy szczuplejsze osoby mogą odczuwać je wcześniej? No i strrasznie jestem ciekawa kiedy pojawi mi się brzuszek, bo ja raczej do szczupłych się zaliczam, brzuch mam płaski jak deska.

Wczoraj odpadłam o 20.30 i tak mi się fajnie spało Ale męczy mnie już to że muszę wstać to łazienki koło 5 rano. Nawet jak TŻt nie nastawia budzika bo ma na później do pracy to mój budzik w głowie mnie budzi i ledwo dojdę do łazienki bo mam taki pełny pęcherz... A później znowu zasnąć nie mogę bo się zdążę rozbudzić.. Też musicie w nocy latać do sikanowic?
Stary 2013-04-25, 08:46   #3881
Soborowska
Raczkowanie

no jeżeli wstajesz ra to super, ja wstaje 3 raz koło 1 w nocy koło 3 i przed 6.... a wstaje o 06:30 pracy... masakra
Stary 2013-04-25, 08:53   #3882
nena1984
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40466748]
Nie miałam, ale bujałam córcię w nosidełku i to jest niesamowicie przydatna opcja! Dziecko zadowolone, śpi sobie i ja mogłam odpoczywać w tym czasie. Ale taka sielanka trwała tylko z 4, 5 miesięcy Później dzieci chcą więcej ;ppp A matki chodzą na rzęsach![/QUOTE]
eh chyba wiem o czym piszesz, przedwczoraj byłam na urodzinach siostrzeńca męża - 13 dzieci, sajgon

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Też słyszałam wiele dobrego o książce "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi E. Murkoff. Na allegro jest sporo tego Koleżanka mówiła, że jest tam też trochę rozdziałów dla tatusiów. Moja siostra już sprawiła mi w prezencie w pakiecie z kolejną częścią "Pierwszy rok życia dziecka" i tylko czekam aż przesyłka dojdzie! Jak przeczytam to będę się wypowiadać więcej
ja też polecam tę książkę. Jest też druga część - dieta przyszłej mamy czy jakoś tak, też muszę się w nią zaopatrzyć

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
A ja już po pierwszym usg przez brzuch Słodki ten mój dzieciaczek! Kręcił się i wiercił kiedy pan doktor chciał mi go pokazać w całej okazałości, ale i tak sporo widziałam Wszystko z dzidzią w porządku, dostałam tabletki na moje silne mdłości - diphergan zobaczymy czy pomoże ;P
ale fajnie, super że wizyta się udała

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Mam smaka na miecho z grilla albo lasagne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
też mam ochotę na grilla, ale trzeba pamiętać, żeby nie jeść mięsa typu karkówka (czyli takiego które jest surowe przed włożeniem na ruszt), bo łatwo o toksoplazmozę

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Staram się Was nadrobić więc póki co jeszcze nie cytuję bo nie doczytałam wszystkiego .
Chciałam się tylko pochwalić że byłam dzisiaj na USG genetycznym, maleństwo od małego dokucza rodzicom i się przed nami chowało , ciężko było je nawet zmierzyć ale ma coś ponad 6cm . Ogólnie wszystko jest tak jak być powinno i nawet pan doktor pocieszył nas tym że maleństwo nie odziedziczy cukrzycy po moim tż-cie . Oczywiście tż przeeeszczęśliwy wyszedł, dzisiaj ma urodziny więc dzidziol mu prezencik sprawił i się mu pokazał . Jestem już spokojniejsza i szczęśliwa
kochana powiedz, czy USG genetyczne różni się czymś od zwykłego, wizyta jest dłuższa?

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Wgl dzisiaj byłam na tym badaniu i czekając na panią pielęgniarkę widziałam jak wiozą dziewczynkę noworodka na jakieś badanie. Najpierw myślałam, że tylko jakies szmatki tam lezą bo się nie ruszało to bobo, ale jak przejeżdzała pani tym wózeczkiem to widziałam taką kruszyneczkę w różowej czapeczce przykrytą kołderką zakochałam się. Chcę już być po porodzie
ehh
mnie też co chwila prześladują mamusie z wózeczkami pełnymi niemowlaków, jakoś wcześniej nie zwracałam na to uwagi, teraz oceniam wózki itp.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dobra, dziewczyny mam dość, wiem, że nic nie wiem a dezinformacja mnie zabija. Wolę wiedzieć cokolwiek niż nic nie wiedzieć.
Dzisiaj idę do nowego gin i zobaczymy jednak same mi powiedzcie czy jest możliwe, by w 11 tygodniu ciąży na usg genetycznym ( o czym dowiedziałam się jak już leżałam z żelem na brzuchu) aby dziecko było za małe i nie mógł ściągnąć pomiarów i abym nie słyszała serca, tętna i abym nie wiedziała ile cm mm ma dzidzia? Abym nie wiedziała nic? I aby lekarz nic mi nie powiedział?
A i jeszcze oprócz tego czy możecie mi powiedzieć kiedy powinno się robić usg genetyczne?
to chyba jednak niemożliwe, zmien gina. Przecież takie rzeczy widać już na wcześniejszych USG.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:56   #3883
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula Pokaż wiadomość
A co św Rodziny, to slyszalam, ze tam wszystko baaaaaardzo naturalnie, bez znieczuleń itp
ja prawodopodobnie będę tam rodziła, wiec mam nadzieje ze ewentualnie jakies znieczulenie dostanę

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Też słyszałam wiele dobrego o książce "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi E. Murkoff.
ksiązka jest świetna, prosto napisana, szybko sie czyta a dużo jest tam informacji -polecam.
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:58   #3884
Soborowska
Raczkowanie

odnośnie usg genetycznego mnie lekarz powiedział, że musi byc zrobione koło 13 -1 4 tydzień bo wcześniej własnie za dużo nie widać wiec może coś w tym jest
Stary 2013-04-25, 09:06   #3885
Anoula
Zakorzenienie

Część dziewczyny

Aż mam dzisiaj mdłości :x
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:12   #3886
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

ja też i konczę w wc w pracy
Stary 2013-04-25, 09:14   #3887
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Część dziewczyny

ja na szczęście nie wiem już co to mdłości teraz jestem na etapie śpiocha 21 i już idę lulu

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-25, 09:20   #3888
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
ja też i konczę w wc w pracy
Ja na szczęście jeszcze nie wymiotowała, ale jak tak dalej pójdzie to o zajęciach dzisiaj muszę zapomnieć :x

Cytat:
ja na szczęście nie wiem już co to mdłości teraz jestem na etapie śpiocha 21 i już idę lulu
Mi się się powoli włącza coś takiego, kiedyś do 1 siedziałam bez problemu i dłubałam zadania teraz 23 max i trzeba się położyć. Ale 21 to na razie abstrakcja jakaś I jak się tak kładziesz o 21 to do której śpisz?
Stary 2013-04-25, 09:28   #3889
Soborowska
Raczkowanie

ja jak w weekend sobie moge pozwolić to śpie od 21 do 9...
Stary 2013-04-25, 09:30   #3890
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Ja na szczęście jeszcze nie wymiotowała, ale jak tak dalej pójdzie to o zajęciach dzisiaj muszę zapomnieć :x

Mi się się powoli włącza coś takiego, kiedyś do 1 siedziałam bez problemu i dłubałam zadania teraz 23 max i trzeba się położyć. Ale 21 to na razie abstrakcja jakaś I jak się tak kładziesz o 21 to do której śpisz?
nad ranem tak ok 4 idę na siku a wstaję tak przed 8 na ddtvn nawet na początku ciąży mi się tak spać nie chciało jak teraz... przychodzi godzina 20 a ja już nic nie jestem w stanie zrobić bo zmęczona jestem... trochę oglądam tv, idę się kąpać i do wyrka czasem i o 20 przed tv odpływam

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

a jak któregoś dnia musiałam wstać o 6 bo do lekarza jechałam to o 12 musiałam sobie zrobić drzemkę bo byłam padnięta...... a piszą że w II trym ma się więcej sił

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-25, 09:30   #3891
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
nad ranem tak ok 4 idę na siku a wstaję tak przed 8 na ddtvn nawet na początku ciąży mi się tak spać nie chciało jak teraz... przychodzi godzina 20 a ja już nic nie jestem w stanie zrobić bo zmęczona jestem... trochę oglądam tv, idę się kąpać i do wyrka czasem i o 20 przed tv odpływam

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

a jak któregoś dnia musiałam wstać o 6 bo do lekarza jechałam to o 12 musiałam sobie zrobić drzemkę bo byłam padnięta...... a piszą że w II trym ma się więcej sił
Mnie budzi o 8 na sikanie jak się położę o 23 a później już zasnąć nie mogę. Moi rodzice są w szoku że tak się budzę bez budzika haha. Ale juz niedługo i poznają powód hehe
Stary 2013-04-25, 09:33   #3892
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
nie mam dzis głowy do roboty, zle sie czuje

Cytat:
ja od kilku lat chodze spać ok 21, max 21.30, ale wstaje o 5, a mąz o 4 rano
Stary 2013-04-25, 09:36   #3893
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam dzis głowy do roboty, zle sie czuje

ja od kilku lat chodze spać ok 21, max 21.30, ale wstaje o 5, a mąz o 4 rano
No i skończyłam nad toaletą, ale nie było za bardzo czym zwymiotować, bo jeszcze nic konkretnego nie zjadłam

No jak praca zmusza to trzeba dać organizmowi się wyspać. My na studiach mamy bardzo nieregularny plan zajęć (co nie było dobre do mojego trybu spania.

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-04-25 o 09:38
Stary 2013-04-25, 09:38   #3894
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Rybko, ale boli Cie brzuch dzidziowy czy po prostu brzuch. Na moje to wątroba, ale stanowczo powinnaś pójśćdo lekarza. To za wiele.

.
Hm.. no nie wiem czy to brzuch czy to dzidziowy brzuch nie jest to napewno żołądek, ani wyrostek a boli tylko i wyłącznie jak położę się na prawym boku. A co d wątroby.. w sumie może i mogłoby być bo zjadłam koło 22 jajko na szynce no ale o 24 poszłam dopiero spać. no nie ukrywajmy zbyt zdrowe nie było, bo i to smażone i późna godzina.. zobaczymy jak dzisiaj. A wizyta już za 4 dni

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Hej

Kabrielo ja serduszko już widziałam w 7 tc ale wydaje mi się że Twój gin albo ma kiepski sprzęt albo mu się po prostu nie chce... Kurde jak tam można! Ja wiem że dla gina to kolejna z wielu pacjentek, ale dla każdej z Nas każda z tych wizyt to prawdziwe święto.. Dałabym po pysku takiemu pacanowi !

Miki weselicho na wątku się szykuje super!! Liczymy na placki
My mamy niedługo pierwszą rocznicę tęsknię za przygotowaniami i całym tym czasem, było bosko..

Rybko skonsultuj ten ból bo to może być np nerka? Albo inny narząd.

Co do ruchów to zastanawiam się czy szczuplejsze osoby mogą odczuwać je wcześniej? No i strrasznie jestem ciekawa kiedy pojawi mi się brzuszek, bo ja raczej do szczupłych się zaliczam, brzuch mam płaski jak deska.

Wczoraj odpadłam o 20.30 i tak mi się fajnie spało Ale męczy mnie już to że muszę wstać to łazienki koło 5 rano. Nawet jak TŻt nie nastawia budzika bo ma na później do pracy to mój budzik w głowie mnie budzi i ledwo dojdę do łazienki bo mam taki pełny pęcherz... A później znowu zasnąć nie mogę bo się zdążę rozbudzić.. Też musicie w nocy latać do sikanowic?
Ja też chodzę ze 3 razy w nocy :/ i nie podoba mi się to bo jak wstaję do robot o 6;30 a o 5:30 ide do wc to potem nie mogę zasnąć :|

Cytat:

No ja to raczej jak wrócę z pracy to idę się kąpać + ew jakiś posiłek ( zależy czy w pracy coś jadłam :P ) i spać, chyba że muszę coś zrobić , papiery po wypisywać to siedzę do północy i dopiero wtedy. A jak jestem w domu to zawsze koło 14-15 robię sobie godzinną drzemkę bo wtedy mogę dalej działać i lepiej się czuje
Stary 2013-04-25, 09:41   #3895
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
No i skończyłam na toaletą, ale nie było za bardzo czym zwymiotować, bo jeszcze nic konkretnego nie zjadłam
tez tak czesto mam i wymiotuje "niczym" przed a pozniej samym sniadaniem

Cytat:
No jak praca zmusza to trzeba dać organizmowi się wyspać. My na studiach mamy bardzo nieregularny plan zajęć (co nie było dobre do mojego trybu spania.
w obecnym stanie wykancza mnie to bo o 12 chodzę jak zombie i chce mi sie masakrycznie spać
Stary 2013-04-25, 09:47   #3896
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
w obecnym stanie wykancza mnie to bo o 12 chodzę jak zombie i chce mi sie masakrycznie spać
Przydałaby Ci się taka drzemka jak Ryba pisała ale domyślam się ze w pracy się nie da
Stary 2013-04-25, 09:49   #3897
Soborowska
Raczkowanie

no niestety wszytskie jesteśmy padnięte w I trymestrze podobno w drugim ma sie duzo energi i sił.... oby
Stary 2013-04-25, 09:53   #3898
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kochana za pamięć!
Ja zaczynam się stresować
Wizyta wieczorem, dam znać jak wrócę.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:54   #3899
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
no niestety wszytskie jesteśmy padnięte w I trymestrze podobno w drugim ma sie duzo energi i sił.... oby
w moim przypadku to tylko mit, na razie mam mniej sił niż w pierwszym, a w tyg nie chodzę do pracy, czyli na mojej głowie jest tylko dom (tzn pracuję jako fotograf więc zależy od zlecenia, na razie mam zlecenia do początku lipca i dalej nie biorę bo wiem że pewnie sił nie będę miała i później od lipca na l4)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-25, 09:55   #3900
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
A ja już po pierwszym usg przez brzuch Słodki ten mój dzieciaczek! Kręcił się i wiercił kiedy pan doktor chciał mi go pokazać w całej okazałości, ale i tak sporo widziałam Wszystko z dzidzią w porządku, dostałam tabletki na moje silne mdłości - diphergan zobaczymy czy pomoże ;P

Gratuluję! Oby nudności przeszły i żebyś nie musiała tabsów więcej łykać.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ogolnie umieram, wstretne paskudne pyłki daja mi sie strasznie we znaki. od 3 dni męcze sie strasznie.....niestety w nocy musiałam wstac i wziąć tabletke zyrtec bo piekło mnie wszystko wlącznie z uszami w srodku, gardłem i podniebieniem. krople z sola morska nie pomagaja, wapna nie chce za duzo zreszta ono tylko działa na 1 godz...woda twarzy przemywac nie moge( jakiegos dziadostwa od zimy dodaja do wody i mam wysypkę po wodzie z kranu) po prostu tragedia.....jutro mam na cito alergologa i mam nadzieje ze cos wymysli bo oszaleje, siedze teraz w sypialni z pozasłanianymi oknami i mysle ze powinnam byc na dworze a nie więźniem wlasnego domu;/

Strasznie Ci współczuję. A może wodę termalna sobie kup w sprayu, albo mineralną się spryskuj jeśli to ma coś pomóc. Daj znać jak tam u alergologa.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------
mamuśki pomóżcie. Ile paracetamolu albo apapu można przyjąć na dobę??????? bo ja nie wiem czy dam radę. Ogólnie to mierzę od tygodnia ciśnienie i miałam coś takiego, 100/60 ; 120/80 ; 140/60, 137/65 wczoraj 150/68 a dzisiaj miałam niecałe 140 na 70
I nie wiem już co mam robić. Wszystkie ciśnienia są przed wypiciem ewentualnej kawy .nie wiem co robić..
Ryba a co ma paracetamol do ciśnienia? Głowa Cię boli bo masz wysokie ciśnienie, jak łykasz paracetamol to tylko działasz na objawy a na ciśnienie nie ma to wpływu. Idź choćby do lekarza rodzinnego bo są leki na nadciśnienie które są bezpieczne w ciąży. Przepraszam ale aż się we mnie gotuje rybko. Nie bagatelizuj tego, nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne! I stawaj na głowie, żeby skonsultować się z kardiologiem.

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Mam plamienia! Przełożyłam wizytę na jutrzejszy wieczór ale to cała wieczność. Buuu....

Trzymam kciuki! Daj znać. Kochana może to nic poważnego.

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Chyba ja mam naprawdę pecha..... poszłam do gin bo kazał przyjść jak zrobię usg przyszłam a on mi powiedział ,że mam przyjść za dwa tygodnie... to da mi skierowanie na kolejne usg....ze usg jest zrobione ze nie ma tętna czyli nic nie wiemy... że szkoda mojego i jego czasu dziękuje widzimy się za 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Szczerze jestem załamana..... zamiast się cieszyć to jestem zła...
Na jakiś konowałów trafiasz… Trzeba mieć szczęście, żeby trafić na dobrego lekarza i w dobrych warunkach na nfz. Jak kolejny okaże się do d.. to poszukaj prywatnie. Dla mnie to dziwne, że usg gdzie indziej, lekarz inny i w ogóle.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
wiecie co mam straszna ochote na pepsi....pije i pije i az mam wyrzuty sumienia....
Też mi się ciągle chcę ale staram się nie pić. Po co zalewać siebie i dzidka masą cukru i kofeiny. Pepsi to syf…. Mimo to ostatnio wypiłam 2 szklanki bo nie mogłam się opanować :/

Cytat:
Witam mamusie
Cytat:
Staram się Was nadrobić więc póki co jeszcze nie cytuję bo nie doczytałam wszystkiego .
Chciałam się tylko pochwalić że byłam dzisiaj na USG genetycznym, maleństwo od małego dokucza rodzicom i się przed nami chowało , ciężko było je nawet zmierzyć ale ma coś ponad 6cm . Ogólnie wszystko jest tak jak być powinno i nawet pan doktor pocieszył nas tym że maleństwo nie odziedziczy cukrzycy po moim tż-cie . Oczywiście tż przeeeszczęśliwy wyszedł, dzisiaj ma urodziny więc dzidziol mu prezencik sprawił i się mu pokazał . Jestem już spokojniejsza i szczęśliwa
Jak fajnie, gratuluję!

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a robiłyście lub macie zleconą cytologie? mi gin kazał zrobić biocenoze i cytologie

Cytologia jest bezpieczna w ciąży i nawet zalecana jeśli ostatnio nie miałaś jej robionej. Można po pobraniu plamić, mnie się już to zdarzało. Ja mam cytologię co pół roku bo moje wyniki są kiepskie. Będąc w bardzo wczesnej ciąży miałam nawet pobierane wycinki z tarczy i kanału szyjki! I w niczym to nie zaszkodziło.

Myślałam, że Was nie nadrobię. Ledwie doczytałam i muszę uciekać do pracy. Też chodzę ja zombie, jestem ciągle potwornie zmęczona. Jak mam do pracy na rano to popołudni śpię i przesypiam też całą noc... mam nadzieje, że to minie.
Ktoś ma dzisiaj wizyty? Jeśli tak to trzymam kciukaski!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-04-25 o 10:01
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości