Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 12:14   #3961
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Podziwiam ja z TŻ od razu ustaliliśmy ze w ciąży wesela nie będę bo sie własnie obawiałam swojego samopoczucia.

Gratuluje takie szefa Pozazdrościć
Ja właśnie miałam brać slub kościelny 14 września, ale to było ustalone zanim dzidzi się pojawiła, wcześniej staraliśmy się ale nam się nie udawalo więc odpuściliśmy i od razu zaskoczyło. No i tak jak już mieliśmy salę na wesele, kamerzyste, fotografa i orkiestrę tak musieliśmy odwołać bo nie wyobrażam sobie że dopiero w maju miałabym zająć się dalszą częścią ślubnego przygotowania ( I trymestr w każdej wolnej chwili przespałam, II też się tak zaczął) poza tym we wrześniu byłabym miesiąc przed porodem, a wtedy to juz róznie, może urodzić się wcześniej, mogę mieć MEGA brzuch, mogę źle się czuć... więc co mogliśmy odwołaliśmy i tyle. Mąż co prawda nalega na koscielny rok óźniej jak bąbel będzie mieć ok roczku bo wtedy już bez cyca jest i może siedzieć sobie spokojnie, nie bedzie tak płakać itd, ale nie wiem teraz kasa jest potrzebna a jak bedzie rosnąć maluszek to jeszcze więcej kasy potrzeba ..
Stary 2013-04-25, 12:15   #3962
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
no to tak, samo skracanie szyjki może przebiegac bezobjawowo, a każde bole przypominajace bóle menstruacyjne powinny nas niepokoić, u mnie to 3 ciąża w poprzednich mi sie skracaa z dnia na dzień, nikt nie zna przyczyny. w pierwszej sie skróciła i pozniej miałam mocne bóle a potem krwawienia. nie chce nikogo denerwowac tylko po prostu uprzedzić. ja nie mam tego komfortu że konczy sie 1 trymestr i moge sie w pełni cieszyc, poki nie urodze to nie bede sie cieszyc.
co dziwne Trele napisała ze ma szyjke 3cm ja mam tyle samo a moj lekarz powiedział że jest bardzo ładna i jest ok...więc wydaje mi sie że niepotrzebnie lekarze czasem strasza...chociaż warto chuchac na zimne. ja sie umowiłam jutro na samo badanie gin na 9,20 bo tak o tych szyjkach czytam i mysle i wole iśc sprawdzic bo do 10 jescze troszke czasu, a ostatnio troszke przegiełam z chodzeniem i wysiłkiem.

alergologa mam na 15.15 jak mi nie pomoze to zamkne sie w plasikowej bombce
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia
skrobania nie znam, a z tego co wiem skracania szyjki nie da się odczuć. A skurcze to przecież macicy, a nie szyjki
Dziewczyny jak ja się cieszę że Was wszystkiem mam , że tu jestem .
Ja tak jak antibia nie odetchnęłam z końcem I trymestru , ja do porodu będę jak na szpilkach . Ale od dziś odpuszczam , żadnych googli nic z tych rzeczy .. za dwa tygodnie mam połówkowe , pomęczę ich żeby zbadali szyjke , jeśli nie to wybiorę się na wizytę do polskiej ginekolożki Tymczasem wydaje mi się że moja nie taka mała faolka , daje już o sobie znać i drapie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:16   #3963
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość

podczytuję Was od dłuższego czasu i wkońcu postanowiłam sie ujawnić :P
witamy

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
Własnie skończyłam rozmowe.... ale mi ulżyło
gratuluję ! masz świetnego szefa i super pracę, tym bardziej nie musisz się niczego obawiać.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ola_k jestem w podwójnej ciąży. W 8 tygodniu trafiłam do szpitala z krwotokiem.
dzidzia nie wiedziałam. strasznie mi przykro ze względu na Twojego aniołka ale teraz ciesz się tym, ze druga dzidzia rośnie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hmm.. no właśnie jak to jest z tym mięskiem z grilla? i grilla elektrycznego? bo jak wyjadę na ten tydzień to ja do neta dostępu nie mam a na pewno jakiś grill będzie..

zazdroszczę takiego szefa!!!
ja pamiętam, że w pierwszej ciąży jadłam grilla tylko długo piekłam żeby mięso nie było surowe. Myślę, że jeśli chodzi o grilla elektrycznego, to nie ma problemu, bo to jak z patelni.

I jeszcze chciałam dodać, że znowu się wciągam w forum, bo od rana Was czytam... ide wziąć się do pracy...

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2013-04-25 o 12:17
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:20   #3964
olenka1304
Raczkowanie

[QUOTE=niunia_20;40484441]
Jestem w 9 tygodniu ciąży. II kreski zobaczyłam jesszcze przed Świętami Wielkanocnymi i nawet nie wiecie jak mnie to uszczęśliwiło ponieważ z mężem staraliśmy sie prawie 4 lata i wkońcu sie udalo Byłam na diecie tak jak niektóre z Was i zrzuciłam w 4 miesiące 16 kg i to chyba pomogło. Ostatnią miesiączkę miałam 24 lutego a TP mam wyznaczony na ok 1 grudnia. Ostatnią wizyte miałam 19 kwietnia i dzidzia miałam 15mm

Witaj w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bylas 19 kwietna bo ja tez 19 kwietnia mialam usg i dzidzia rowniez miala 15 mm u mnie bylo 8t4d, a wg Om 8t1d.

27.05 .2013 Aniołek 13t3d
olenka1304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:25   #3965
Antibia86
Rozeznanie

Dziewczyny bo moze gdzieś przeoczyłam co sie dzieje z Emilka?
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:26   #3966
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie miałam brać slub kościelny 14 września, ale to było ustalone zanim dzidzi się pojawiła, wcześniej staraliśmy się ale nam się nie udawalo więc odpuściliśmy i od razu zaskoczyło. No i tak jak już mieliśmy salę na wesele, kamerzyste, fotografa i orkiestrę tak musieliśmy odwołać bo nie wyobrażam sobie że dopiero w maju miałabym zająć się dalszą częścią ślubnego przygotowania ( I trymestr w każdej wolnej chwili przespałam, II też się tak zaczął) poza tym we wrześniu byłabym miesiąc przed porodem, a wtedy to juz róznie, może urodzić się wcześniej, mogę mieć MEGA brzuch, mogę źle się czuć... więc co mogliśmy odwołaliśmy i tyle. Mąż co prawda nalega na koscielny rok óźniej jak bąbel będzie mieć ok roczku bo wtedy już bez cyca jest i może siedzieć sobie spokojnie, nie bedzie tak płakać itd, ale nie wiem teraz kasa jest potrzebna a jak bedzie rosnąć maluszek to jeszcze więcej kasy potrzeba ..
W sumie to nie dziwię się ze zrezygnowaliście w 8 miesiącu wesele to już szaleństwo. My stwierdziliśmy ze jak za 4-5 lat się dorobimy i będzie nas stać to będzie może jakoś ślub kościelny z weselem, a teraz tak na szybko przed narodzinami dziecka cywilny I mam dylemat z tego powodu, bo nie wiem czy chce po ślubie mieć dwuczłonowe nazwisko czy mieć po mężu
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:29   #3967
nena1984
Zakorzenienie

ale mi dzisiaj nic nie idzie...a roboty tyle, że

Cytat:
szef powiedział, ze teraz to ja jestem najważniejsza i że mam o siebie dbać, ze zawsze mam gdzie wracać i ze jak bede miała potrzebe to moge czasem pracować z domu powiedział, ze jak tylko bedzie coś nie tak to mam sie pracą nie przejmować ...
a jego pierwsze słowa na to ze jestem w ciązy to "to cudownie gratuluję!"
to jest naprawde super szef
woow, to naprawdę niecodzienne podejście, dla szefa, oby więcej takich

[QUOTE=olenka1304;40485975]
Cytat:

Jestem w 9 tygodniu ciąży. II kreski zobaczyłam jesszcze przed Świętami Wielkanocnymi i nawet nie wiecie jak mnie to uszczęśliwiło ponieważ z mężem staraliśmy sie prawie 4 lata i wkońcu sie udalo Byłam na diecie tak jak niektóre z Was i zrzuciłam w 4 miesiące 16 kg i to chyba pomogło. Ostatnią miesiączkę miałam 24 lutego a TP mam wyznaczony na ok 1 grudnia. Ostatnią wizyte miałam 19 kwietnia i dzidzia miałam 15mm

Witaj w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bylas 19 kwietna bo ja tez 19 kwietnia mialam usg i dzidzia rowniez miala 15 mm u mnie bylo 8t4d, a wg Om 8t1d.
witaj
długo się staraliśce, super że w końcu się udało

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:40   #3968
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Hej, ja na chwile z telefonu.
Przestraszylam sie troche
Bylam w wc na grubszej sprawie i musialam mocniej przycisnac no i zauwazylam taki rozowo - czerwony sluz na papierze na moje pocieszenie to mialam tak juz przed ciaza, ale wtedy sie tym nie martwilam...wydaje mi sie, ze jakies naczynko musialo peknac. Zadnego plamienia nie mam co mnie cieszy i wkladka czysta
Mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko ok
Pocieszcie mnie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-25, 12:44   #3969
Soborowska
Raczkowanie

Dot.: Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

na pewno wszystko dobrze czesto przy grubszych sprawach pękają naczynka ale czego Ci niezycze wewnętrzna hemorojdy które wcale nie muszą boleć
Stary 2013-04-25, 12:51   #3970
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo moze gdzieś przeoczyłam co sie dzieje z Emilka?
z Emilką , De28 i innymi dziewczynami, ślimaczka już dłuuuuuuuuuugo nie ma, misię trzeba wykreślić.. no zrobi się porządek
Cytat:
W sumie to nie dziwię się ze zrezygnowaliście w 8 miesiącu wesele to już szaleństwo. My stwierdziliśmy ze jak za 4-5 lat się dorobimy i będzie nas stać to będzie może jakoś ślub kościelny z weselem, a teraz tak na szybko przed narodzinami dziecka cywilny I mam dylemat z tego powodu, bo nie wiem czy chce po ślubie mieć dwuczłonowe nazwisko czy mieć po mężu
Powiem Ci tak: jak masz swoje bądź męża krotkie nazwisko to ok, ja mam długie ( ale bez przesady :P) imię i mialam długaśneeeeeeee nazwisko, chciałam dwuczłonowe ale jak poznałam swojego męża to wyglądałoby to bardzo śmiesznie, długo. Ewelina Xxxxxxxxxx-Xxxxxxxxxxxxxx a jak poszłam do banku połączyć konto z mężem to powiedzieli mi że i tak mamzadługie nazwisko i imię i będzie E.Xxxxxxxxxxxxx na karcie. a w rubryczce na podpis też musiałąm wpisać E. Xxxxxxxxxxxxx bo się nie mieściło
Stary 2013-04-25, 12:58   #3971
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Bylam w wc na grubszej sprawie i musialam mocniej przycisnac no i zauwazylam taki rozowo - czerwony sluz na papierze na moje pocieszenie to mialam tak juz przed ciaza, ale wtedy sie tym nie martwilam...wydaje mi sie, ze jakies naczynko musialo peknac. Zadnego plamienia nie mam co mnie cieszy i wkladka czysta
Pocieszcie mnie...

Pewnie, że dobrze to tylko naczynko, albo niestety jak Soborowska pisze hemoroidy, bo zdarza się, ze nie bolą i nie widać, a w ciąży to dość częsta przypadłość

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:02   #3972
_Peggy
Zakorzenienie

Siema Mamuśki

Wczoraj w nocy dopadł mnie bardzo bolesny, kilkusekundowy (może z 3 sekundy) skurcz w podbrzuszu Wystraszyłam się okropnie. Na szczęście nie krwawie i dziś czuje się normalnie. Eh, TŻ się bardzo martwi i twierdzi że jak się powtórzy jedziemy na pogotowie. Miała któraś z Was coś podobnego?

niunia_20 Wiem co czujesz My staraliśmy się 5 lat i w końcu się udało Ta radość, szczęście, niedowierzanie i strach

paulinaizabela To na 100% naczynko. Moja sis miała podobnie. Wprowadź otręby do diety i sprawa się pewnie nie powtórzy

Widziałam że wczoraj był temat co jemy a czego unikamy. Ja mam taką zasadę że jem tylko to co podałabym dwulatkowi. Coli, kawy, chipsów, kupnych batonów, mocnej herbaty itp. nie podam, więc też nie jem. Pije soki owocowe ale tzw. jednodniowe i niedosładzane (pomarańcza z grejpfrutem ), sama w domu robię sobie coś na kształt Kubusia
Stary 2013-04-25, 13:07   #3973
Mya1989
Zakorzenienie

Żebym ja mogła znaleźć u siebie takie produkty to by było fajnie, ja to się ciesze, że chociaż jeden supermarket tutaj mamy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:16   #3974
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszcie mnie...

to na pewno naczynka- miałam tak przed ciążą..

Cytat:
na pewno wszystko dobrze czesto przy grubszych sprawach pękają naczynka ale czego Ci niezycze wewnętrzna hemorojdy które wcale nie muszą boleć
a jak je w takim razie rozpoznać? Sorki za takie głupie pytania ale nigdy nie miałam, ani nikt w mojej rodzinie i nawet nie mam kogo zapytać jak coś i jakoś się tego meeeeeeeeeeeeeega obawiam. da się to jakoś w ciąży zwalczyć? bo normalnie to widziałam reklamę co dooopy skaczą i to właśnie reklama leku na to..

Peggy- nie wiem czy to to samo co ja miałam, ale miałam na początku gdzieś koło 7tc /8tc takie silne krótkie skurcze tak ze 3 razy na dzien maks. A następnego dnia czułam się ok i potem dopiero miałam zaparcia bóle i myślałam ze umrę, wtedy też miałam coś takiego jak te skurcze..
Stary 2013-04-25, 13:19   #3975
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Żebym ja mogła znaleźć u siebie takie produkty to by było fajnie, ja to się ciesze, że chociaż jeden supermarket tutaj mamy
U mnie są dwa Ale ja soczki itp. kupuje w sklepie ze zdrową żywnością, albo w sieci Spróbuj soki robić w domu. Marchew, jabłko i pomarańcza do miksera, brym brym i pyszna przekąska gotowa

Wiecie... ja się obawiam cukrzycy ciążowej i cukrzycu u dziecka. Mam w mojej i TŻa najbliższej rodzinie cukrzycę, sama długo miałam wysoki cukier i... panikuje. Bardzo uważam na to co jem i nie będę dziecu podwać tzw. pustych cukrów.

Ma może któraś z Was urządzenie do gotowania na parze? Rozglądamy się z małżem, ale nie wiemy w sumie czym kierować się przy zakupie
Stary 2013-04-25, 13:23   #3976
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
U mnie są dwa Ale ja soczki itp. kupuje w sklepie ze zdrową żywnością, albo w sieci Spróbuj soki robić w domu. Marchew, jabłko i pomarańcza do miksera, brym brym i pyszna przekąska gotowa

Wiecie... ja się obawiam cukrzycy ciążowej i cukrzycu u dziecka. Mam w mojej i TŻa najbliższej rodzinie cukrzycę, sama długo miałam wysoki cukier i... panikuje. Bardzo uważam na to co jem i nie będę dziecu podwać tzw. pustych cukrów.

Ma może któraś z Was urządzenie do gotowania na parze? Rozglądamy się z małżem, ale nie wiemy w sumie czym kierować się przy zakupie
Właśnie myślę o zakupie sokowirówki, takiej maciupkiej, albo takiego miksera z tą nasadką do dziabania soczków

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:23   #3977
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Dzieki Kochane moje uspokoilyscie mnie...uff

Witam nowe mamusie i Gratuluje II kreseczek

Za wszgstkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i czekam na dobre wiesci

Ciekawe kiedy mi podlacza internet... Jakos w tel kiepsko mi sie pisze...ale dobrze, ze jest taka opcja wogole

Zajrze pozniej

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-25 o 13:27
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:31   #3978
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie myślę o zakupie sokowirówki, takiej maciupkiej, albo takiego miksera z tą nasadką do dziabania soczków
My mamy tylko zwykły mikser z hmm dzbankiem i daje radę. Myslimy o sokowirówce, choć na razie wole pić gęste soki z pulpą (mają więcej błonnika).

Mój chłopina się śmieje że w wyprawce dziecięcej najwięcej wydamy na sprzęt kuchenny
Stary 2013-04-25, 13:34   #3979
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam- tefel steam cuisine. Teraz też, ale szczególnie potem przy maluchu- niezastąpiona sprawa, Anula dostawała od małego, to tak się przyzwyczaiła do tego zdrowego mdłego żarełka że do tej pory wcina mięcho, rybki bez przypraw, ew. tylko z ziołami jakimiś. Ja nie powiem, że kocham takie jedzenie, ale genaralnie polecam. A co kupić, to zależy, jak chcesz w tym pełne obiady przygotowywać- z ziemniaczkami czy ryżem plus warzywka za jednym zamachem, to warto kupić taki z kilkoma piętrami. Nie wiem co jeszcze, bo ja z reguły nie kupuję przebajerzonych urządzeń, bo potem nie używam i tak połowy funkcji, a im więcej cudeniek, tym częściej coś siada.

Cytat:
Ja jeszcze robię sobie marchew, jabłuszko i trochę buraka, to na moją hemoglobinkę- tez smaczny.

I witam nową mamusię

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-25, 13:35   #3980
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Soborowska ja Cię rozumiem w pierwszej ciąży pracowałam do 6 miesiąca.

Teraz też planuję tak jak Ty gdzieś do września. Wszystko zależy od tego jak się bedziemy czuły a po drugie od tego jaką się ma pracę. Mi też na mojej pracy zależy, mam dobre warunki, więc chcę się zachować fair ... mój szef już wie, popgratulował, powiedział, ze się cieszy i żebym dbała o siebie

Nie powiem, że nie było fajnie siedzieć na zwolnieniu w ostatnim trymestrze, bo było ! i to bardzo wszystko trzeba jakoś wyważyć...
ola_k11 kojarzę twoje linka,ale nie wiem skąd?Widze,że masz już 1 dziecko,może na jakimś starankowym wątku razem byłyśmy

Ja w ciązy pracowałam do początku 8 miesiąca i tylko dlatego wzięłam l4,że sie już z Brzuchem do busa nie mieściłamA tak powaznie to juz chciałam odpocząć i przygotwać wszystko na przyjście malucha na świat.

Cytat:

Na poczatku koło 5 tygodnia miałam delikatne mdłości a teraz raczej dobrze się czuję tylko jak większość z Was zasypiam koło 20-21

Trzymam za Wasze wizyty.
Ja kolejną mam 10 lub 13 maja.
Witaj Wielki GRATULACJE!!!Tym większe,ze tyle wam starania zajęły.My o pierwsze dziekco staraliśmy sie 3 lata,a drugie zaskoczyło niespodziewanie w 1 cyklu
Cytat:
szef powiedział, ze teraz to ja jestem najważniejsza i że mam o siebie dbać, ze zawsze mam gdzie wracać i ze jak bede miała potrzebe to moge czasem pracować z domu powiedział, ze jak tylko bedzie coś nie tak to mam sie pracą nie przejmować ...
BRAWA DLA SZEFA!Oby więcej takich jednostek.

Cytat:
Ja brałam slub cywilny dokładnie w połowie 7 miesiaca.brzuch miałam niezłyA na przyjęciu szalałam,10 minutową salsę tańczyłam z kolega i mi chyba dziecko w dół obrócił,bo sie mała nie chciałam główką w dół ułożyc,a po slubie juz była w dobrej pozycji

Cytat:
Pocieszcie mnie...

paulinaizabela to na pewno hemoroidy.Też tak miałam przed ciążąkilka razy

Cytat:
Siema Mamuśki

Wczoraj w nocy dopadł mnie bardzo bolesny, kilkusekundowy (może z 3 sekundy) skurcz w podbrzuszu Wystraszyłam się okropnie. Na szczęście nie krwawie i dziś czuje się normalnie. Eh, TŻ się bardzo martwi i twierdzi że jak się powtórzy jedziemy na pogotowie. Miała któraś z Was coś podobnego?
Oczywiście peggy!Mnie bardzo często kłuje W pierwszej ciązy miałam tak samo.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-04-25 o 13:37
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:45   #3981
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Siema Mamuśki

ja kilka dni temu wstawałam z kanapy i z przyzwyczajenia zrobiłam to tak jakby od brzucha, kurde nie wiem jak to wytłumaczyć - taki skok z kanapy w którym uczestniczą mięśnie brzucha, i właśnie doznałam czegoś podobnego. Silny kilkusekundowy skurcz, teraz już uważam i się nie wygłupiam. Myślę jednak, że to nic poważnego, ale zapytam na następnej wizycie.

Cytat:
dostaliśmy od rodziców, jak tylko się dowiedzieli o ciąży - tefal vita couisne. Ze dwa razy coś w nim zrobiłam, ale jestem kiepską kucharką i wszystko mi takie mdłe wychodzi. Warzywa mrożone tylko lubię, ale wszelkie mięsa mi z parowaru nie smakują. No i nie mówiąc o tym, że oparzyłam parą rękę na maksa, zapomniałam, że przecież para parzy i bez namysłu podniosłam pokrywę. Na pewno jednak takie urządzenie jest dobre na okres karmienia, kiedy trzeba jeść bardzo delikatne potrawy

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:47   #3982
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ja idąc za doświadczeniem mojej siostry, która kupiła sobie mega wypasione urządzenie i używała go tylko przez pierwszy miesiąc stwierdzilam że kupię garnek zwykły do gotowania na parze. Mam dwa - jeden mały a drugi duży. Nie robię tego codziennie ale jak mam jakieś warzywo do obiadu to gotuję własnie w takim garnku np. brokuł. Ryby też w folii aluminiowej z cebulką zawijam i ziołami tak piekę. Mięsa nie próbowałam, jakoś mnei nie przekonuje. Jak chcę zdrowe, niesmażone to biorę patelnię grillową.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
ola_k11 kojarzę twoje linka,ale nie wiem skąd?Widze,że masz już 1 dziecko,może na jakimś starankowym wątku razem byłyśmy
wiesz, że ja pomyślałam o Tobie to samo... Mam wrażenie, że skądś już Cię znam. Jedynie gdzie pisałam na wizażu, to wątek ślubny ale to 5 lat temu, starankowy ale też przed pierwszą ciążą, więc jakieś 3 lata temu. A potem to juz głównie na ciążowym lipiec-sierpień 2010 i na tym dotyczącym kosmetyków mineralnych to może z minerałków?
Stary 2013-04-25, 13:48   #3983
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ja kilka dni temu wstawałam z kanapy i z przyzwyczajenia zrobiłam to tak jakby od brzucha, kurde nie wiem jak to wytłumaczyć - taki skok z kanapy w którym uczestniczą mięśnie brzucha, i właśnie doznałam czegoś podobnego. Silny kilkusekundowy skurcz, teraz już uważam i się nie wygłupiam. Myślę jednak, że to nic poważnego, ale zapytam na następnej wizycie.

dostaliśmy od rodziców, jak tylko się dowiedzieli o ciąży - tefal vita couisne. Ze dwa razy coś w nim zrobiłam, ale jestem kiepską kucharką i wszystko mi takie mdłe wychodzi. Warzywa mrożone tylko lubię, ale wszelkie mięsa mi z parowaru nie smakują. No i nie mówiąc o tym, że oparzyłam parą rękę na maksa, zapomniałam, że przecież para parzy i bez namysłu podniosłam pokrywę. Na pewno jednak takie urządzenie jest dobre na okres karmienia, kiedy trzeba jeść bardzo delikatne potrawy
to nie Ty jesteś kiepska kucharka, tylko parowane żarełko zawsze jest mdłe dla kogoś, kto raz spróbował fajnie przyprawionego jedzenia i lubi słono itd.

A powiedz jeszcze, parowałaś taką gotową mieszankę mrożonych warzyw? Jeśli tak to jak długo, bo tam to w sumie drobno wszystko pociapane. Ja jakoś zawsze tylko normalne warzywka surowe parowałam, a mam paczkę mieszanki i jakoś narobiłas mi ochoty na takie uparowane warzywka

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-04-25 o 14:04
Stary 2013-04-25, 14:07   #3984
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ja mam- tefel steam cuisine. Teraz też, ale szczególnie potem przy maluchu- niezastąpiona sprawa, Anula dostawała od małego, to tak się przyzwyczaiła do tego zdrowego mdłego żarełka że do tej pory wcina mięcho, rybki bez przypraw, ew. tylko z ziołami jakimiś. Ja nie powiem, że kocham takie jedzenie, ale genaralnie polecam. A co kupić, to zależy, jak chcesz w tym pełne obiady przygotowywać- z ziemniaczkami czy ryżem plus warzywka za jednym zamachem, to warto kupić taki z kilkoma piętrami. Nie wiem co jeszcze, bo ja z reguły nie kupuję przebajerzonych urządzeń, bo potem nie używam i tak połowy funkcji, a im więcej cudeniek, tym częściej coś siada.

Ja jeszcze robię sobie marchew, jabłuszko i trochę buraka, to na moją hemoglobinkę- tez smaczny.

I witam nową mamusię
Zapisałam sobie nazwę.

Nam też nie zależy na wybajerzonym, bo nie wiemy czy nie trzeba będzie go zostawić jak będziemy racać do PL (znajomi jak wracali obliczyli że lepiej opłaca im się kupić drobny sprzęt w PL niż wynajmować przeprowadzkę z UK). Ja właśnie chcę przygotowywać normalne obiady dla dwojga (mój chłopina nie schabowy chłop, woli duszone warzywa), a z czasem dla trojga no tyle że zdrowsze i delikatniejsze. Chciałabym by np. na raz się dało zorbić ziemniaka, rybcie i brokuła. Wiesz wszystko wrzucam a maszyna gotuje. Wracam ze spaceru a obiad gotowy Rozmarzyłam się

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

U nas mięso odpada (jedynie ryba i owoce morza) więc pół biedy My lubimy takie hmmm niedosolone i hmm mdławe papu Ja nie sole od ho ho (jedynie wode na jajka i makaron) i dobrze nam z tym No i wiadomo że nie będziemy 100% posiłków robić w tym urządzeniu, ale na pewno będzie w codziennym użytku.

Niestety ja na razie nie mam kogo zapytać czy ten kurcz to norma. Jak już spotkam się z Położną to ... już Jej współczuje. Mam notes z pytaniami

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Ja idąc za doświadczeniem mojej siostry, która kupiła sobie mega wypasione urządzenie i używała go tylko przez pierwszy miesiąc stwierdzilam że kupię garnek zwykły do gotowania na parze. Mam dwa - jeden mały a drugi duży. Nie robię tego codziennie ale jak mam jakieś warzywo do obiadu to gotuję własnie w takim garnku np. brokuł. Ryby też w folii aluminiowej z cebulką zawijam i ziołami tak piekę. Mięsa nie próbowałam, jakoś mnei nie przekonuje. Jak chcę zdrowe, niesmażone to biorę patelnię grillową.

wiesz, że ja pomyślałam o Tobie to samo... Mam wrażenie, że skądś już Cię znam. Jedynie gdzie pisałam na wizażu, to wątek ślubny ale to 5 lat temu, starankowy ale też przed pierwszą ciążą, więc jakieś 3 lata temu. A potem to juz głównie na ciążowym lipiec-sierpień 2010 i na tym dotyczącym kosmetyków mineralnych to może z minerałków?
Ja na dzień dzisiejszy mam metalowe sito, duży gar i tak robie warzywa na parze (zajadam się brokułami ) to tak robie. Wychodzi mniam
Stary 2013-04-25, 14:12   #3985
Antibia86
Rozeznanie

ja ze zdrowych to sie wczoraj nawbijałam pomaranczy, no tak mi sie chciało że szok...a dzisiaj to nawet nie patrze w tamta strone Jabłka mnie strasznie alergizuja, usta mam jak Jolie i cała buzia mnie swedzi....podobno czytałam ze jabłka sa najbardziej alergizujacym owocem nawet bardziej niz cytrusy. ale nie wiem. ja tam nie wydziwiam ze zdrowa zywnościa, nie daje się zapedzić w jakies szalenstwo. jem duzo mięska i warzyw a czasem i zjem cala czekolade naraz.....lekarz mówi ze jak organizm potzrebuje to sie sam upomni. co fakt to fakt...soli niet...ale to juz od dawna tak mam no i mlecznych staram sie nie jesc bo mi szkodzą.
aa apropo jedzenia, w kóncu udowodniłam TŻ że można zdrowo chudnać nie chodząc głodnym i nie stosować jakiś chorych diet....w ciagu tyg stracił 3kg...tylko w tym jakies 60% wody ale wyglada już o niebo lepiej, nie jest taki nalany i spuchniety. nawet dumny chodzi ze takie dobre jedzenie mu szykuje i ze juz nie ma napadów głodu i o wiele więcej energii.....a ja ciagle powtarzam..A NIE MÓWIŁAM

zmykam do alergologa...
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:16   #3986
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak,chodzi mi o ten starankowy to pewnie stamtąd kojarzę twojego linka.Ja byłam na "walczymy o swoje marzenia",albo "próbowac do skutku".Na którymś musiałas pisać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:28   #3987
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci tak: jak masz swoje bądź męża krotkie nazwisko to ok, ja mam długie ( ale bez przesady :P) imię i mialam długaśneeeeeeee nazwisko, chciałam dwuczłonowe ale jak poznałam swojego męża to wyglądałoby to bardzo śmiesznie, długo. Ewelina Xxxxxxxxxx-Xxxxxxxxxxxxxx a jak poszłam do banku połączyć konto z mężem to powiedzieli mi że i tak mamzadługie nazwisko i imię i będzie E.Xxxxxxxxxxxxx na karcie. a w rubryczce na podpis też musiałąm wpisać E. Xxxxxxxxxxxxx bo się nie mieściło
U mnie by było Anna Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx czyli niby trochę krócej niż u Ciebie ale zawsze długo. Dzieci i tak będą miały nazwisko po mężu wiec w sumie skłaniam się ku tej opcji żeby mieć tylko po mężu też.

Cytat:
mamy taki z TŻ, ale nadaje się tylko o wyciskania pomarańczy, grejpfrutów itp, ja dla mnie teraz idealny bo na taki soki mam ochotę

Cytat:
Ja brałam slub cywilny dokładnie w połowie 7 miesiaca.brzuch miałam niezłyA na przyjęciu szalałam,10 minutową salsę tańczyłam z kolega i mi chyba dziecko w dół obrócił,bo sie mała nie chciałam główką w dół ułożyc,a po slubie juz była w dobrej pozycji
Wiadomo wszystko zależy od samopoczucia Twoje maleństwo miało niezłe atrakcje, że aż fikołek był
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:33   #3988
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
no ta wizyta wyglądała już normalnie lekarz mnie zbadał zrobił usg na miejscu zbadał moje piersi.... wszystko mi wyjaśnił .... wypisał leki na podtrzymanie ciązy duphaston i femibiol natal 1..... kolejna wizyta 7 maja podobno może już coś usłyszę....
A położna jest ekstra pogadałysmy o pracy o ciazy i o l4 .......rewelacyjna kobitka
Cieszę się bardzo

Cytat:
Ucałuj go ode mnie! A moje szefa wyślę do Twojego na korepetycje

Cytat:
Pocieszcie mnie...

Myślę, że to nic poważnego, obserwuj się i jakby co to do lekarza.

Ciągle mi się chcę jeść, też tak macie? Konia z kopytami bym zjadła! A potem się wyspała Bo już padam na buźkę a kończę pracę o 19...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:34   #3989
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Tak,chodzi mi o ten starankowy to pewnie stamtąd kojarzę twojego linka.Ja byłam na "walczymy o swoje marzenia",albo "próbowac do skutku".Na którymś musiałas pisać
mi się kojarzy ten "walczymy o swoje marzenia"...
Stary 2013-04-25, 14:38   #3990
_Peggy
Zakorzenienie

ktosiula ja też mam ogrooooomny apetyt. Niestety nie mogę jeść do pełna bo mnie wtedy okrutnie mdli (jak jestem głodna też mdli ). Małe porcje ale często, niestety

Idziemy na spacer. Pogoda pod psem ale co robić. Chce się bułe i brokuła to trzeba naginać do Lidla (3km)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości