|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
|
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak jak antibia nie odetchnęłam z końcem I trymestru , ja do porodu będę jak na szpilkach . Ale od dziś odpuszczam , żadnych googli nic z tych rzeczy .. za dwa tygodnie mam połówkowe , pomęczę ich żeby zbadali szyjke , jeśli nie to wybiorę się na wizytę do polskiej ginekolożki Tymczasem wydaje mi się że moja nie taka mała faolka , daje już o sobie znać i drapie
|
|
#3963 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję ! masz świetnego szefa i super pracę, tym bardziej nie musisz się niczego obawiać. Cytat:
Cytat:
I jeszcze chciałam dodać, że znowu się wciągam w forum, bo od rana Was czytam... ide wziąć się do pracy... Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-04-25 o 12:17 |
|||
|
|
|
#3964 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=niunia_20;40484441]
podczytuję Was od dłuższego czasu i wkońcu postanowiłam sie ujawnić :P Jestem w 9 tygodniu ciąży. II kreski zobaczyłam jesszcze przed Świętami Wielkanocnymi i nawet nie wiecie jak mnie to uszczęśliwiło ponieważ z mężem staraliśmy sie prawie 4 lata i wkońcu sie udalo Witaj w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bylas 19 kwietna bo ja tez 19 kwietnia mialam usg i dzidzia rowniez miala 15 mm u mnie bylo 8t4d, a wg Om 8t1d. |
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bo moze gdzieś przeoczyłam co sie dzieje z Emilka?
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam dylemat z tego powodu, bo nie wiem czy chce po ślubie mieć dwuczłonowe nazwisko czy mieć po mężu
|
|
|
|
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale mi dzisiaj nic nie idzie...a roboty tyle, że
![]() Cytat:
dla szefa, oby więcej takich[QUOTE=olenka1304;40485975] Cytat:
długo się staraliśce, super że w końcu się udało
|
||
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Hej, ja na chwile z telefonu.
Przestraszylam sie troche ![]() Bylam w wc na grubszej sprawie i musialam mocniej przycisnac no i zauwazylam taki rozowo - czerwony sluz na papierze na moje pocieszenie to mialam tak juz przed ciaza, ale wtedy sie tym nie martwilam...wydaje mi sie, ze jakies naczynko musialo peknac. Zadnego plamienia nie mam co mnie cieszy i wkladka czysta Mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko ok ![]() Pocieszcie mnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
na pewno wszystko dobrze czesto przy grubszych sprawach pękają naczynka ale czego Ci niezycze wewnętrzna hemorojdy które wcale nie muszą boleć
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
z Emilką , De28 i innymi dziewczynami, ślimaczka już dłuuuuuuuuuugo nie ma, misię trzeba wykreślić.. no zrobi się porządek
Cytat:
|
|
#3971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Siema Mamuśki
![]() Wczoraj w nocy dopadł mnie bardzo bolesny, kilkusekundowy (może z 3 sekundy) skurcz w podbrzuszu Wystraszyłam się okropnie. Na szczęście nie krwawie i dziś czuje się normalnie. Eh, TŻ się bardzo martwi i twierdzi że jak się powtórzy jedziemy na pogotowie. Miała któraś z Was coś podobnego?niunia_20 Wiem co czujesz Ta radość, szczęście, niedowierzanie i strach ![]() paulinaizabela To na 100% naczynko. Moja sis miała podobnie. Wprowadź otręby do diety i sprawa się pewnie nie powtórzy Widziałam że wczoraj był temat co jemy a czego unikamy. Ja mam taką zasadę że jem tylko to co podałabym dwulatkowi. Coli, kawy, chipsów, kupnych batonów, mocnej herbaty itp. nie podam, więc też nie jem. Pije soki owocowe ale tzw. jednodniowe i niedosładzane (pomarańcza z grejpfrutem
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Żebym ja mogła znaleźć u siebie takie produkty to by było fajnie, ja to się ciesze, że chociaż jeden supermarket tutaj mamy
|
|
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Peggy- nie wiem czy to to samo co ja miałam, ale miałam na początku gdzieś koło 7tc /8tc takie silne krótkie skurcze tak ze 3 razy na dzien maks. A następnego dnia czułam się ok i potem dopiero miałam zaparcia bóle i myślałam ze umrę, wtedy też miałam coś takiego jak te skurcze..
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj soki robić w domu. Marchew, jabłko i pomarańcza do miksera, brym brym i pyszna przekąska gotowa ![]() Wiecie... ja się obawiam cukrzycy ciążowej i cukrzycu u dziecka. Mam w mojej i TŻa najbliższej rodzinie cukrzycę, sama długo miałam wysoki cukier i... panikuje. Bardzo uważam na to co jem i nie będę dziecu podwać tzw. pustych cukrów. Ma może któraś z Was urządzenie do gotowania na parze? Rozglądamy się z małżem, ale nie wiemy w sumie czym kierować się przy zakupie
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Dzieki Kochane moje
Witam nowe mamusie i Gratuluje II kreseczek Za wszgstkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i czekam na dobre wiesci Ciekawe kiedy mi podlacza internet... Jakos w tel kiepsko mi sie pisze...ale dobrze, ze jest taka opcja wogole ![]() Zajrze pozniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-25 o 13:27 |
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i daje radę. Myslimy o sokowirówce, choć na razie wole pić gęste soki z pulpą (mają więcej błonnika).Mój chłopina się śmieje że w wyprawce dziecięcej najwięcej wydamy na sprzęt kuchenny
|
|
#3979 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że do tej pory wcina mięcho, rybki bez przypraw, ew. tylko z ziołami jakimiś. Ja nie powiem, że kocham takie jedzenie, ale genaralnie polecam. A co kupić, to zależy, jak chcesz w tym pełne obiady przygotowywać- z ziemniaczkami czy ryżem plus warzywka za jednym zamachem, to warto kupić taki z kilkoma piętrami. Nie wiem co jeszcze, bo ja z reguły nie kupuję przebajerzonych urządzeń, bo potem nie używam i tak połowy funkcji, a im więcej cudeniek, tym częściej coś siada.Cytat:
I witam nową mamusię |
||
|
|
|
#3980 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w ciązy pracowałam do początku 8 miesiąca i tylko dlatego wzięłam l4,że sie już z Brzuchem do busa nie mieściłam Cytat:
![]() Cytat:
Oby więcej takich jednostek.Cytat:
A na przyjęciu szalałam,10 minutową salsę tańczyłam z kolega i mi chyba dziecko w dół obrócił,bo sie mała nie chciałam główką w dół ułożyc,a po slubie juz była w dobrej pozycji![]() Cytat:
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-25 o 13:37 |
||||||
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostaliśmy od rodziców, jak tylko się dowiedzieli o ciąży - tefal vita couisne. Ze dwa razy coś w nim zrobiłam, ale jestem kiepską kucharką i wszystko mi takie mdłe wychodzi. Warzywa mrożone tylko lubię, ale wszelkie mięsa mi z parowaru nie smakują. No i nie mówiąc o tym, że oparzyłam parą rękę na maksa, zapomniałam, że przecież para parzy i bez namysłu podniosłam pokrywę. Na pewno jednak takie urządzenie jest dobre na okres karmienia, kiedy trzeba jeść bardzo delikatne potrawy |
|
|
|
|
#3982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to może z minerałków?
|
||
|
|
|
#3983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie Ty jesteś kiepska kucharka, tylko parowane żarełko zawsze jest mdłe dla kogoś, kto raz spróbował fajnie przyprawionego jedzenia i lubi słono itd.A powiedz jeszcze, parowałaś taką gotową mieszankę mrożonych warzyw? Jeśli tak to jak długo, bo tam to w sumie drobno wszystko pociapane. Ja jakoś zawsze tylko normalne warzywka surowe parowałam, a mam paczkę mieszanki i jakoś narobiłas mi ochoty na takie uparowane warzywka
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-25 o 14:04 |
|
|
|
|
#3984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam też nie zależy na wybajerzonym, bo nie wiemy czy nie trzeba będzie go zostawić jak będziemy racać do PL (znajomi jak wracali obliczyli że lepiej opłaca im się kupić drobny sprzęt w PL niż wynajmować przeprowadzkę z UK). Ja właśnie chcę przygotowywać normalne obiady dla dwojga (mój chłopina nie schabowy chłop, woli duszone warzywa ), a z czasem dla trojga no tyle że zdrowsze i delikatniejsze. Chciałabym by np. na raz się dało zorbić ziemniaka, rybcie i brokuła. Wiesz wszystko wrzucam a maszyna gotuje. Wracam ze spaceru a obiad gotowy Rozmarzyłam się Cytat:
My lubimy takie hmmm niedosolone i hmm mdławe papu Ja nie sole od ho ho (jedynie wode na jajka i makaron) i dobrze nam z tym No i wiadomo że nie będziemy 100% posiłków robić w tym urządzeniu, ale na pewno będzie w codziennym użytku.Niestety ja na razie nie mam kogo zapytać czy ten kurcz to norma. Jak już spotkam się z Położną to ... już Jej współczuje. Mam notes z pytaniami ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
ja ze zdrowych to sie wczoraj nawbijałam pomaranczy, no tak mi sie chciało że szok...a dzisiaj to nawet nie patrze w tamta strone
Jabłka mnie strasznie alergizuja, usta mam jak Jolie i cała buzia mnie swedzi....podobno czytałam ze jabłka sa najbardziej alergizujacym owocem nawet bardziej niz cytrusy. ale nie wiem. ja tam nie wydziwiam ze zdrowa zywnościa, nie daje się zapedzić w jakies szalenstwo. jem duzo mięska i warzyw a czasem i zjem cala czekolade naraz.....lekarz mówi ze jak organizm potzrebuje to sie sam upomni. co fakt to fakt...soli niet...ale to juz od dawna tak mam no i mlecznych staram sie nie jesc bo mi szkodzą.aa apropo jedzenia, w kóncu udowodniłam TŻ że można zdrowo chudnać nie chodząc głodnym i nie stosować jakiś chorych diet....w ciagu tyg stracił 3kg...tylko w tym jakies 60% wody ale wyglada już o niebo lepiej, nie jest taki nalany i spuchniety. nawet dumny chodzi ze takie dobre jedzenie mu szykuje i ze juz nie ma napadów głodu i o wiele więcej energii.....a ja ciagle powtarzam..A NIE MÓWIŁAM ![]() zmykam do alergologa... |
|
|
|
#3986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Twoje maleństwo miało niezłe atrakcje, że aż fikołek był
|
|||
|
|
|
#3988 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciągle mi się chcę jeść, też tak macie? Konia z kopytami bym zjadła! A potem się wyspała Bo już padam na buźkę a kończę pracę o 19...
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
ktosiula ja też mam ogrooooomny apetyt. Niestety nie mogę jeść do pełna bo mnie wtedy okrutnie mdli (jak jestem głodna też mdli
). Małe porcje ale często, niestety ![]() Idziemy na spacer. Pogoda pod psem ale co robić. Chce się bułe i brokuła to trzeba naginać do Lidla (3km)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

ja z TŻ od razu ustaliliśmy ze w ciąży wesela nie będę bo sie własnie obawiałam swojego samopoczucia.

nic z tych rzeczy ..
KCIUKI DLA ANI
zazdroszczę takiego szefa!!!

na moje pocieszenie to mialam tak juz przed ciaza, ale wtedy sie tym nie martwilam...wydaje mi sie, ze jakies naczynko musialo peknac. Zadnego plamienia nie mam co mnie cieszy i wkladka czysta 

), a z czasem dla trojga no tyle że zdrowsze i delikatniejsze. Chciałabym by np. na raz się dało zorbić ziemniaka, rybcie i brokuła. Wiesz wszystko wrzucam a maszyna gotuje. Wracam ze spaceru a obiad gotowy