|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
nie mam właśnie ![]()
![]() |
#3932 |
Lurker ;)
|
ehh ja pewnie i tak bym nie skorzystala... Umowa by mi sie konczyla na miesiac przed koncem rocznego urlopu a jednak chcialabym zeby znowu przedluzyli...
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i non stop tesciowa go nosila, bo ona mu pomagala ...raz nawet powiedziala mi wredna baba zebym go jej oddala bo zle go trzymam i prawie mi go wyrwala ;/ ... a ja od czego bylam? przynies - podaj - pozamiataj .. jak go cciala przebrac to nie mogla z nim isc po ubranka tylko ja z dziura w brzuchu i takimi bolami ktregoslupa ze zgiac sie nie moglam musialam jej pomagac w pilnowaniu mojego dziecko i w jego obsludze ... ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
jest dokladnie tak jak mowisz, ona zaczyna panikowac :d ale wiesz co .. czasem jej robie na zlosc i odpisuje na szybko ale bardzo lakoicznie, np. jak sie pyta jak sie malu czuje i jak noc minela to pisze " dobrze" albo jak pyta czy lpeiej juz je, to odpisuje "tak" ![]() ![]()
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczna sukienka :d czasami zaluje ze nie mam coreczki - tak ladnie mozna stroic dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3937 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale ja osobiście niestety nie skorzystam ![]() Cytat:
A śpioch cudny ![]()
![]() |
#3938 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Marsi, nie chcę mu nic udowadniać. Chodzi o to, że, paradoksalnie, zmotywował mnie do pracy nad sobą, a jak w końcu osiągnę jakiś efekt, to wtedy mu mina zrzednie. ![]() Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-04-25 o 19:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wisienko, on nigdy nie bedzie Cie szanowal skoro widzi, ze jest wredny, chamski, itp, a Ty i tak wszystko za niego robisz. I po co? Zeby sie nie klocic? Illusion i inne bezsmoczkowe mamy, ja Was strasznie podziwiam. Sa takie sytuacje, ze nie wiem jakbym sobie bez smoczka poradzila... Jesli chodzi o butelke Tommee Tippee, to ja podejrzewam, ze jej zawdzieczam to, ze jeszcze karmie piersia. Swego czasu Kubus jadl z tych zwyklych smoczkow, a potem zaczely sie cyrki przy piersi. Jak zmienilam na TT to cyrkow i wrzaskow jest o wiele mniej (wlasciwie tylko przed snem). Z tych tradycyjnych smoczkow mleko mu szybciej lecialo, a z TT podobnie jak z cyca musi sie troszke nameczyc. Szok, 30 min usypiania, bez mm i moje dziecko spi? Węszę podstep.... ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-25 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze sama Darii nie kąpałam,jakoś nie umiem się przełamać ![]() A co do Tżta ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale prezydent zgodził się na roczny macierzyński od stycznia. Tylko wszystko zależy od rządu i od Tuska ![]() Sorki że ja ciągle o tym ale naprawdę nie umiem się pogodzić z tym że miałoby to być tylko od marca..... krew mnie zalewa jak sobie pomyślę o tym.....!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3941 |
Rozeznanie
|
Nawijko, cały czas mnie to nurtuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa to nie wiedziałam ![]() i co wzięłabys rok wtedy ??? wysłałam ci odnośnie nocek na pw |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie drugi raz sama kąpałam Igorka bo mąż dziś pracuje do 22. Ale się wiercił skubaniec
![]() ![]()
#3944 |
Rozeznanie
|
Illusion, oj, u nas to samo. I zaczęło się chlapanie wodą na wszystkie strony. Już całkowicie świadome - Pola ma przy tym twarz zbrodniarza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
witam pozwolę sobie napisać wiadomość
![]() urodziłaś nie dawno dziecko ... masz już dziecko ... a twoja figura nadal odbiega od tej Sprzed Ciąży - Dołącz do Nas ... Wspierając się Wzajemnie na pewno sobie pomożemy ![]() zapraszam do Klubu Mamusie - zrzucamy po ciążowe Brzusie klub jest otwarty dla chętnych - każda z was może dołączyć Lecz na pól zamknięty - by moc zobaczyć co się u nas dzieje, musisz być członkiem Klubu. pozdrawiam i zapraszam, jeśli tylko macie ochotę ![]() Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3948 | |||
Zakorzenienie
|
Ufff nadrobiłam
![]() Muszę się poskarżyć - Domcia coraz gorzej śpi w nocy ![]() ![]() A w ogóle muszę jakoś zakończyć laktację tylko nie wiem jak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra, biorę się za odciąganie mleka, bo mi cycki wybuchną ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Wisienko ja bym specjalnie nie pasowała tylko jego rzeczy ! Co za palant!
Pstryczku gratulacje kąpieli. Brawo! Marsi trzymaj się Kochana! Lady mimo że wygasła Ci umowa to Zus Ci zapłaci macierzyński,jeśli Ci pio należy. Mogliby wprowadzić od stycznia. Wiecie,jeśli tak będzie,to te Matki Pierwszego kwartału wykonały kawał dobrej roboty! Wielki szacunek! Co do wesela,to u nas też rodzice płacili na pół. Taka jest niepisana tradycja ![]() Moja Niunia dzisiaj była nie do wytrzymania. Cały czas tylko łeee! Padam na twarz. Dziękuje za wszystkie miłe komentarze w klubie ![]() Zasnela więc i ja idę spać. Bo to może potrwać tylko 2godz ![]() Dobranoc! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() trzymam cie za słowo Wisnia, a jak jedną uprasowaną rzecz zobacze to wylatujesz z sekty ![]() ![]() kobitki- z całego serca wspólczuje tego odrzucania butli (Basia chyba tez musiała cyca odczepiac na wyjscie ![]() ![]() ![]() jak sie zaczną upały to jaką wode można dawac bobasowi? bo podobnie jak Lady nie wyobrazam sobie toplesu co 10 minut w celu napojenia ssaka.... w ogóle to sfochowana jestem na amen bo małżon wrócił z pracy, poszedł psa wypuscic zeby sie wybiegał, potem prysznic i w kimono ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Zakorzenienie
|
JASNE że wzięłabym rok jakbym miała taką możliwość! Tyle miesięcy dłużej z moją dziecinką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3952 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz, ja mam trochę takie podejście jak nawijka, a poza tym - pieniądze to zazwyczaj śliski temat. Bałabym się, że jak zrobię "po swojemu" to rodzice będą czuli się urażeni, bo w końcu to oni za to płacą. A ponadto myślę, że mogły by się zacząć żale, np. rodziców do mnie, że za drogie wesele sobie urządziłam, albo np. moje do nich, że nie zrobiłam takiego jak chciałam, bo nie miałam od nich wystarczająco dużo pieniędzy. No nie wiem, po prostu bałabym się tego. A tak to robimy wesele takie, na jakie nas stać i takie, jakie chcemy ![]() A w ogóle w chwili obecnej nie chciałabym też, bo jakoś tak głupio: ja pracowałam, mam dochody, TŻ też, mamy już ślub cywilny i dziecko, mieszkamy na swoim, czyli generalnie jesteśmy samodzielną rodziną i nagle rodzice by nam mieli robić wesele ![]() [QUOTE=Wisienka_0809;40489 914]Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę, nienawidzę chuja!!!!!!!!! ☠☠☠☠☠☠☠ony cwel!!!!!!!!!!!![/QUOT,E] Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja wam powiem, że kąpię sama Anię od 6 doby jej życia ![]() ![]() Cytat:
![]() i też jego najgroźniejszą groźbą jest: bo ci zablokuje dostęp do wizażu! ![]() Cytat:
- my już dawno zachowujemy się jak stare dobre małżeństwo, więc zazdroszczę ![]() ![]() -annę jak się wsadzi do wózka to chćbyś na igłach ją położyła - ryk i wrzask nie z tej ziemi ![]() -od początku moja odrzuciła niestety, a ostatnio butelkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja polecam tak jak dziewczyny butelki tommee tippee, dzięki nim utrzymałam moje kp ![]() Cytat:
Cytat:
co do braku smoczka - no właśnie nie radzę sobie bez smoczka... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie cierpie zmieniac avatara, wiec od kilku lat mam ten sam. Siostra juz ciut wieksza ![]() Cytat:
Coraz mniej karmisz piersia...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
Mała, u nas do chrapania dochodzi jeszcze kot
![]() ![]() Fewciu, no ja wiem, teraz dostaję z ZUSu, ale nie wiem jak to będzie w razie, gdyby weszło to od stycznia ![]() Sylwia, ja staram się dawać tą wodę z BabyDream, w Rossie za 1,99, łyżeczką w sumie idzie łatwiej niż z butli ![]()
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3957 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem ci, że moja Agatka mając 6 mcy skończone ważyła 6,6kg ![]() Cytat:
![]() Fotelik po nosidle Agatka miała i do dzisiaj ma (on do 18kg jest, a ona ma 12) chicco http://dobra-mama.pl/wydarzenia/prod...y-collection_b ale bez izofixa I dla Dorki w ogóle będziemy chyba kupować niestety 0-18kg, bo ona wagę 9kg (a tym samym wyrośnięcie z nosidła) osiągnie zapewne zanim zacznie siedzieć. Cytat:
Tak, podrażnia śluzówkę i wzmaga powstawanie wydzieliny. Cytat:
A butelki to tomy tippee Cytat:
Białko krowie do 2 tygodni. Śpioch słodziak ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dzień już w ogóle. Dziś w nocy z piersi zjadła raz. Następnym razem jak się obudziła to już nie chciała cycka - od razu był płacz, więc możliwe, że już i w nocy nie będzie chciała jeść. Mleko odciągam i jej daję, ale nie za każdym razem, bo tyle nie uzbieram. I jeszcze gdzieś za dwa tygodnie idę do pracy, więc tylko będę się mordować z pełnymi cyckami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A praca w naszej firmie jest naprawdę dobra i nie ma co narzekać. Ale to się będę martwić jutro, jak się okaże, że wejdzie to. I zobaczę co mąż na to powie...... Ale rok z Zuzią ..ehh marzenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sobie nie wyobrazam karmic tylko piersia w lecie...
Pomijam juz fakt, ze juz teraz czasem jestem cala mokra w czasie karmienia (strasznie cieplo mamy w mieszkaniu), a co dopiero bedzie w lecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.