|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Akurat kończę sondę
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
moge jutro? albo dziś w nocy niech się zacznie...
ewentualnie niech zostanie ten 28 ![]() łoooo paaaaniii, jaki luksus ![]() nie mam pojęcia skąd biorą mi się te sny
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamawiałam literki, 2 zestawy z autami i 3 samoloty, wyszło mi 200, ale jeszcze nie dostałam zamawiałam tydzień temu w poniedziałek i gość napisał, że rękodzieło i 14 dni roboczych na realizację dam znać jak będą, ale nie nastawiam się na przyszły tydzień, bo święta
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
tym bardziej, że wydaje mi się, że takie zakupy za 300zł to dla nich nic wielkiego...
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę obrać ziemniaczki na zewnątrz
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe ile jeszcze części przed nami nim wszystkie się rozpakujemy
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ten anthelios mi się wcale nie widzi dla dzieciaczka a co do wydajności - na dzieciaczku będzie wydajny, bo posmarujesz tylko wystające z ubrań części ciała i jako że maluch nie będzie i tak mógł być bezpośrednio nasłoneczniony, to nie trzeba aż tak szaleć... ale np. do twojej twarzy, która pewnie w słonku będzie sporo, to musisz użyć porządnego psika, jak nie dwa - już nie pamiętam ile ta pompka daje... ale mniej kosmetyku = mniejsza ochrona chociaż na spacer wystarczy... nie ma co popadać w paranoję w razie czego spójrz też na filtry firmy lavera - też mineralne, mają serię dzieciaczkową. cenowo korzystniejsze, a podobno dają radę jeśli chodzi o filtry chemiczne, to pamiętam, że kiedyś znalazłam jakieś sensowne dla dzieci. które konkretnie to dopiero wieczorem pewnie sprawdzę, ale na pewno coś też z firmy ladival i... nosz kurde nie pamiętam
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
nie zdziwiłoby mnie to
![]() ciagle chce mi się sikać.. |
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
106/ 58 i puls 89 to normalne ciśnienie?
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to też zaraz już ![]() Cytat:
|
|
#4516 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne, że kasa jej pasuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mają piękny błękitny kolor. Wzięłam też fioletowy. No i smoczki do butelek TT 3m+ były po 4,99zł. /edit Tutaj znalazłam realną fotkę tego niebieskiego http://img.bazarek.pl/151226/11560/8...391f24319f.jpgCytat:
Cytat:
Już dziewczyny wcześniej pisały.Cytat:
Ja bym chyba w razie czego załatwiała L4 od rodzinnego wtedy.
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-04-26 o 10:18 |
|||||||
|
|
|
#4517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też u niego zamawiałam ale dopiero na początku tego tygodnia, więc jeszcze sobie poczekam na dostawę Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-26 o 10:18 |
||||
|
|
|
#4518 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po kolejnej ciężiej nocy
![]() Myślałam, że się przed pojawieniem się WOjtka na świecie wyspię, ale skądze |
|
|
|
#4519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba Klorane miał fajny filtr dla dzieci, ale nie mogę nigdzie dostać. Zostanę raczej przy JMO i dzięki za opinię odnośnie Antheliosa, bo się zamierzałam. Lavery nic mi się nie udało znaleźć na ich stronie.
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam ostatnio problemy ze snem ![]() |
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to, co o Kubusiu piszesz, to takie słodkie... aż chcę się z moim... (dalej nie wiem, jak się będzie nazywał) potulić.......
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, jeśli oczka będą ładne będę przemywała przegotowaną wodą
Solą jeśli pojawi się jakaś ropa czy coś
|
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja też ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?ja muszę poprasować pranie zainstalować niankę, dopakować torbę- ręczniki, sztućce itp. no i tyle a potem to tylko materca rozpakowac ubrać prześcieradło no i nakleić literki
|
|
|
#4525 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo ona i tak taka drobniutka jest![]() --------------- Zaczęłam spisywać co się działo na szkole rodzenia i mi 7 stron w wordzie wyszło.. a jeszcze nie dopisałam wszystkiego... No ipamiętamy - mięśnie KEGLA!! |
||||||
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
ma się ten refleks
![]() się nie spodziewałam że tak szybko będzie nowy wątek.. ja planuje przegotowaną wodą. nam na sr mówili ogólnie że dopiero jak coś się dzieje, to żeby przemywać solą
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo u nas motyw misia ![]() To mąż zrobi jak będziemy w szpitalu, a literki przykleimy dopiero na nowym mieszkaniu. |
|
|
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam wizytę 30 kwietnia więc dowiem sie co lekarz zamierza ze mną zrobićjak najbardziej normalne zastanawiam sie czy mogę sobie pozwolić na wyjazd na majówkę, jakieś 100 km, jeśli by się poród zaczął skurczami lub odpłynięciem czystych wód to spoko, gorzej jakby były zielone |
|
|
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
hej lasencje, witam się z .... rana
wstałąm o 7 i znów poszłam spać, przed chwilą sie obudziłam.sluchajcie, chciałam odnieść się do tematu kosmetyków dla dzieci. Bo z mojego doświadczenia wynika, że nie do końca tak jest, że im mniej kosmetyków tym lepiej. Tzn. chodzi mi o to, że trochę się nacięłam na takim myśleniu i przez to moja Blanka miała okropne problemy ze skórą, za co do dziś mam wyrzuty sumienia. Ogólnie podchodziłam tak, że jak się nic nie dzieje, to tylko ją myłam i nic nie robiłam, skórę twarzy przemywałam tylko wodą, i nie natłuszczałam niczym, ze skórą głowy też nic takiego nie robiłam poza myciem. No i mała bardzo szybko zaczęła mieć problemy ze skórą, zaczęła się łuszczyć, miała szorstkie plamki, na głowie pojawiła się ciemieniuszka, która nie chciała zejść nawet po oliwce i systematycznym wyczesywaniu, w końcu zaczęło to wyglądać tak okropnie, że zaczęło schodzić na czołoi brewki! jak poszłam do lekarza z nią, to wstydziłam się, jak ludzie się na nas gapili, bo pewnie myśleli że tak ją zaniedbałam. A ja po prostu nie uważałam, że jakoś specjalnie musze o to dbać, a u dzieci takie zmiany postępują błyskawicznie. Lekarka dała wtedy okropne leki typu salicylol, lek robiony pachnący czystym spirytem i krem antybakteryjny avene cicalfate. Miałam straszne opory przed stosowaniem tego spirytu, ale ponieważ było coraz gorzej, to zaczęłam i szybko dość jej to zeszło. Nie znam się na składach i w ogóle, jak wiadomo, cloche jest naszą specjalistką, ale po tych przejściach z małą stwierdzam, że trzeba jednak tą skórkę natłuszczać i myślę, że teraz z Kubusiem od razu będę używać emolienty do kąpieli i do smarowania, oliwkę na włosy też będę profilaktycznie stosować, bo nie chcę dopuścić do czegoś takiego jak z Blanką. A filtrami w sumie tak bardzo się nie przejmuję, bo moim zdaniem nie ma co popadać a paranoję, one faktycznie mogą zapychać, tak jak piszecie, więc na początku będę po prostu go bardzo osłaniać od słońca, a potem może jakiś delikatny filtr. Może taki minimalizm z kosmetykami jest ok u dzieci, które mają totalnie bezproblemową skórę, ale ta skóra jest jednak u większośći dzieci jeszcze niedojrzałą i mam wrażenie, że sama sobie nie poradzi.... Może dobre jest też na wzór zachodni nie-mycie dziecka codziennie, ale ja osobiście sobie tego nie wyobrażam. A jak to niejedna pani pediatra mi powiedziała, rzadko zdarzają się dzieci z taką bezproblemową skórą i gładką jak z reklamy moja Blanka niestety do tej pory ma rogowacenie mieszkowe i czasami mnie to trochę załamuje, bo to widać na policzkach.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Akurat kończę sondę

zamawiałam tydzień temu w poniedziałek i gość napisał, że rękodzieło i 14 dni roboczych na realizację