|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Hej czytam was codziennie z telefonu ale nie mam niestety czasu żeby pogadać z wami. Co u nas, mam anioła nie dziecko, śpi całe dnie i noce, w nocy śpi z nami po 3-4 godz a w łóżeczku budzi sie co godzine więc narazie bierzemy go do siebie. w dzień śpi 3-4 godz budzi sie na jedzenie przebieramy i dalej śpi
cały czas karmie piersią, puki co mały sie najada, a pokarm leje sie sie ciurkiem i musze pilnować żeby sie nie krztusił. zero płaczu, tylko bardzo się męczy na kupkach i bączkach wtedy popłakuje i kwili... przychodzi do nas położna co tydzień, jeździmy na kontrole do poradni, wszystko jest ok, wyniki morfologii też dobre ale musze je sprawdzać co by żelazo nie spadało. Dziś był pierwszy spacer (oczywiście przespany) wózek puki co rewelacja. Tata bardzo sie udziela i mi pomaga, sam kąpie małego i czasem nawet w nocy wstaje Mały się jeszcze nie uśmiecha, narazie skupia wzrok na kolorach... waży już 3,740 i ma miesiąc i dwa tygodnie. Jest najpiękniejszy na świecie i największą moją miłością, a rodzina oszalała na jego punkcie. W wolnym czasie wrzuce zdjęcie. pozdrawiam wszystkie mamusie
Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2013-04-25 o 19:30 |
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego naj dla dzidzi za pępuszekze spaniem to normalka trzymam kciuki za chrzest, my 5 maja, ale Kinga ma już 2 m-ce a i tak się boję ![]() ![]() o herbatce nie słyszałam ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do podających dzieciom bio gaię, jak podajecie? chodzi mi o to czy przed/po jedzeniu, rano/wieczorem? ma to jakieś znaczenie? bo w ulotce jest tylko ile kropel na dzień podać.
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wieczorem do mleka. Znaczenia raczej nie ma kiedy i jak.
|
|
|
#3635 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej przed wczoraj byłam z synkiem na USG bioderek na szczęście wszystko jest ok
a dzisiaj byliśmy na szczepieniu i Leonek został zaszczepiony tylko na WZW , pozostałe szczepienia zostaną podane dopiero po konsultacji z lekarzem z poradni wczesnej interwencji :/ pani doktor przy badaniu zauważyła, że mały leżąc na brzuszku za słabo podnosi główkę i przy podnoszeniu za paluszki główka jest cały czas odchylona do tyłu ![]() Na pierwszą wizytę idziemy 17.05 (prywatną) bo na NFZ zapisy są dopiero na sierpień...... Leonek waży 5100 i mierzy 62 ![]() super ![]() [QUOTE=jolanT;40490204]hej mamusie! dnia 21 kwietnia o godzinie 0.51 na świat przyszła moja córeczka Ewa! miała 3860g i 53cm urodziłam SNGratuluję Cytat:
Cytat:
cudowny skarb ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- alliw wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
śliczny słodziutki ![]() Cytat:
|
|
|
#3636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra ide spac bo niedługo pobudka heh. jutro troche was zaniedbam bo babcia przyjeżdża
|
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Leonikowa;40495118]Hej przed wczoraj byłam z synkiem na USG bioderek na szczęście wszystko jest ok
a dzisiaj byliśmy na szczepieniu i Leonek został zaszczepiony tylko na WZW , pozostałe szczepienia zostaną podane dopiero po konsultacji z lekarzem z poradni wczesnej interwencji :/ pani doktor przy badaniu zauważyła, że mały leżąc na brzuszku za słabo podnosi główkę i przy podnoszeniu za paluszki główka jest cały czas odchylona do tyłu ![]() Na pierwszą wizytę idziemy 17.05 (prywatną) bo na NFZ zapisy są dopiero na sierpień...... Leonek waży 5100 i mierzy 62 ![]() super ![]() Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() gratki!hehe normalne u normalnych. ja żrę i tyję na potegę... Cytat:
![]() ![]() dobze, ze bedziecie pod kontrolą
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jak WY znajdujecieczas na regularnentu podczytywanie?Kacper niby spi w dzien soro, ale to jedyna okJ, zeby ogarnąc dom i cos ugotowac... Z nowości Mały wazył w 6 tygodniu 5200 czyli przytył w 2 tyg 800g...:O Ale co się dziwić, jak za cycka by sprzedał całą rodzinę... A pomyślec,że urodził się t było 3300.... Bylismy dzis z Nim na konferencji przed chrztem i był mega grzeczny...Mam nadzieje, ze bedzie w niedziele powtórka;p |
||
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Leonikowa
dle Leonka a bioderka co do innych spraw na pewno bedzie wszystkk okQrde musze sie wam "pozalic" Mama sie ze mnie smiala :-( : - tulilam dzis mlodego po jedzonku i zaczelam mu opowiadac bajke ( com na poczekaniu wymyslala ) "- o przystojnym, lecz samotnym - drwalu Emilianie co zima uratowal sarenke, ktora miala zlamana nozke. Cala zime sie nia opiekowal, karmil bawil. I na wiosne wypuscil zdorwa do lasu, by chasala sobie z rodzina. Tydzien po tym jak ja wypuscil, do dzwi Drwala ktos sastukal. Na progu stala Najpiekniejsza kobieta - jaka Emilian widzial na swiecie, wnet sie w niej zakochal. Okazalo sie ze sarenka pochwalila Drwala Mamie Ziemi, i ona postanowila wynagrodzic to Emilianiwi dajac mu za zone jedna z nimf-Lesnych. Oczywiscie po wspanialym lesnym weselu zyli dlugo i szczesliwie w chatce drwala na skraju Lasu. " No nie wiem co tu bylo do smiania sie Przeciez widac jakzem sie postarala z ta bajka - pewnie mi zazdrosci bo sama piekniejszej by nie umiala wnukowi opowiedziec hihi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
Meldujemy ze wychodzimy jutro z Krzysiem ze szpitala do domciu
)Jestem na maxa w Nim zakochana TŻ zresztą też Oszalelismy na punkcie Krzysia ![]() W domu może wreszcie Was nadrobie
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-04-26 o 00:58 |
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam kolejnego dnia Julka w przedszkolu, keks w piekarniku to sie biore za śniadanie i czytanie Jutro JUlka oficjalnie kończy 4 latka i robimy kinder bal dla znajomych tak więc kolejna impreza przede mną na dziś w planach jeszcze 1 ciasto i tort jutro sałatki albo i dziś jak zdąże
|
|
#3643 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
idą równo nasze chłopaki Jasiek po szczepieniu przespał prawie cały dzień i cała noc. I jeszcze spi, na rekach ![]() Cytat:
Cytat:
za Kacperka![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dla Leonka. Jasiek tez słabo podnosi głowke ale nam nic nie mówiła lekarka ze cos nie tak ![]() dzieki za zyczenia Widze ze nie zacytowało mi: Achna79 GRATULACJE!!!! No to już mamy prawie komplet rozpakowań ![]() Ciekawe co u Joanny200 i Czarnego flamastra. Dawno nic nie pisały... Miłego dnia No i bym zapomniała. Jaś kończy dziś 8 tygodni!
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-04-26 o 08:09 |
|||||||
|
|
|
|
#3644 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze lekarze szybko zareagowaliCytat:
za wagę i kciuki za wizytęCytat:
![]() Cytat:
za bajkę niedługo własną książkę wydasz ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() za tygodnie to my też 8 dziś
|
|
|
#3645 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
DOBRY DZIEŃ!
OC, bo wczoraj zapomniałam dopisać - nie daję Filipowi nic na brzuszek...liczę, że to przejdzie. Kupę jak robi nie ma problemu (ładnie mu się unormowało i jak tatuś robi kupkę rano i wieczorem, a w ciągu dnia tylko elementy kupki przy pierdnięciach), ale przy bączkach okropnie się pręży. Dzisiaj rano spał, nagle się budził, prężył i płakał, i po 5 sek znów spał - okropnie mi go szkoda i zaczynam myśleć czy jednak jakoś mu nie pomóc ![]() BRAWO! Pannica rośnie ![]() nie było źle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
troszkę późno ![]() U nas bioderka OK, pomijając jaką popisówkę strzelił mi Filip podczas badania - ryk jakby go ktoś ze skóry obdzierał, potem 15 min go nie mogłam uspokoić... On mokry z płaczu, ja mokra z nerwów... łoj... ostro było ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() brawo!!! również brawo!!! Oj dziewczyny... co tu zrobić, żeby nie usypiać wieczorem o 21? Wczoraj dałam małemu jeść o 23 i spał do 3, a potem do 7 Taki układ mi odpowiada Szczególnie, że się przekonałam i karmię go w nocy na leżąco - tym razem nie usnęłam bo musiałam go przebrać więc się rozbudziłam. A rano mi niespodziankę zrobił - zasikał nam łózko - nie wiem którędy przeleciało przez pieluchę
|
|
|
|
#3646 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
za wagę ![]() Cytat:
![]() za bajeczkę za tygodnie
|
|
|
#3647 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wage i za grzecznosc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
za bioderka, a sie biedaczek wystraszyl a my czekamy na babcie do godziny bedzie ugotuje zupke pomidorową
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
tvn uczy jak ubierać dzieci
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- w dzień dobry tvn, zero kocyków na spacerkach teraz
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bioderka ------------- fotka jak Julka wlazła do gondoli z wózka
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Coś mi lobuz nie chce spać a zawsze o tej porze mam czas na prysznic i porządki a później spacer do 19 Ptaszysko popieram Cie! Zdajesz sobie sprawę ile daje mleko matki ale jednocześnie myślisz że to akurat dla niej może nie najlepsze wyjście. Ja też się.tak uzeralam i do dziś w sumie uzeram bo mi ryczy przy cycu... Dlatego rozwazam odciaganie do butli ale zachodu z tym dużo. I.szczerze gdyby nie nacisk rodziny to napewno dałabym spokoj z karmieniem piersią... Kwiatuszek mieliśmy nystatyne ale nie przeszło wiec znów się wybieram do lekarza ale to przy okazji szczepień Monika nam pomagał sab simplex z niemiec ale jednak nie do końca bo zaczęły się krzyki podczas jedzenia jak u Mokki i koleżanka poleciła biogaie tutaj na forum też była polecają, droga ale juz po 1 dniu widać zmianę, maly je spokojnie.. Kosztuje 38zł na 4 tyg i warto ją stosowac z czymś na kolki typu bobotic Jeju jak czytam te wasze relacje z porodów to faktycznie można powiedzieć że są do przeżycia.. A mój? Mój był z takich w których bólu się nie zapomina :-( i tego zawodu i strachu ehh |
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziewczyny ja jestem jakaś lewa, nie potrafię karmić na siedząco Nie umiem utrzymać własnego dziecka tak, żeby było i jemu i mnie wygodnie Martwi mnie to strasznie, bo przecież nie będziemy cały okres karmienia siedzieć w domu i się dokarmiać na leżąco...
|
|
|
|
|
#3652 | |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- a u nas kupy brak - 3 dzień a ze mamy dopiero 13 dni to na żadne krople się nie łapiemy
|
|
|
#3653 | ||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że trafiłaś na mądrych lekarzy i fajne położne. Cytat:
Cytat:
Dziś moja mam przyjeżdża na kilka dni, wreszcie pierwszego wnuka zobaczy. mam nadzieje, że przetrzymam ten najazd ![]() Słuchajcie, szczepionki są na receptę? Ja byłam dopiero jeden raz u pediatry, żadnej recepty nie dostałam. Jak często chodzicie na kontrole? ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Ja też mam z tym problem, karmię na siedząco, ale krzyż mi odpada, bo wyginam się w pałąk jakiś. Nie mam wygodnego fotela, więc schylam sie nad dzieckiem na siedząco i ta pozycja jest mecząca. Na leżąco jest super. No i jeszcze spod pachy, ale wtedy to też robię z poduszką dziwne akrobacje. |
||||
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() mój Jasiek jest pod tym względem niesamowity, uwielbia jak coś się dzieje, jeszcze ani razu nie płakał u lekarza (oprócz chwili na wczorajszych szczepieniach ) uwielbia takie przygody. Poza tym jest mega grzeczny przy ubieraniu/rozbieraniu (wkładanie body przez głowę nie stanowi problemu) oprócz ubierania czapeczki - tego nie cierpi i zawsze jest ryk ![]() ja patrze w ścianę, bo jednak wciąż dla mnie karmienie jest wyzwaniem i muszę się mocno skupić podziwiam mamy które pisały że karmią na stojąco ![]() omatko, niezła jest Kochana, nie wiem czy cie to pocieszy, ale ja po 8 tygodniach też niezbyt sobie radzę na siedząco. O ile do lewego cyca jest ok, to z prawym mam straszliwy problem (młody po chwili zaczyna krzyczeć i się wić i nie wiem o co mu chodzi), dziś chyba spróbuję tą pozycję spod pachy bo już nie mam pomysłu co robić. Poproś może położną niech ci pokaże jak przystawiać prawidłowo. |
|
|
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nasz też jakby go kto wrzątkiem polewał ![]() Cytat:
wstaje ok. 6ej i chyba muszę zainwestować w ciemną/czarną roletę do sypialni ![]() a system poduszek? a ze stolkiem pod nogami? a spod pachy? może się uda... ![]() najpierw co tydzien (kontrola wagi), teraz termin mamy po miesiacu.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-04-26 o 10:29 |
||
|
|
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Malpka, widzę, że gondola na długo Wam starczyła
![]() Co do karmienia na siedząco kluczem do sukcesu sa poduszki i głebokie siedzenie w fotlu, na krześle... nie dupcią na skraju, ale głęboko pod opieradło pleców... Jak źle siądę to po 3 min już zdycham na kręgosłup Śmiać mi się chce bo w ciąży w ogóle nie bolały mnie plecki... a teraz jak dłużej mam Filipa na rękach to mnie bolą ![]() Luna, widzę, że Ty też po porannym karmieniu masz akcję zajmowania się sobą. Powiem Wam, że odkąd mamy ten bujaczek jestem wniebowzięta. Usadawiam w nim maluszka i chodze po miszkaniu, krzatam się, coś tam robię, mówię do niego... a on tak mądrze patrzy... a potem usypia ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
U lekarza jest raczej grzeczny, wczora go wkurzyło to, że mu trzymałam te nóżki do badania na siłę... a potem wkurzenie przybrało na sile i to znacznie ![]() A ja mam lewą pierś problematyczną Zawsze przy niej się pręży i robi kupę I synuś trzyma mi sutka w buzi i się wygina, a mój cycek wyciągany jak guma Ja głównie spod pachy karmię... jakoś tak mi najwygodniej - chyba, że na szybko to klasycznie....
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka ten sab simplex chyba tylko na allegro
a ten priobiotyk biogaia w aptekach, poczytaj sobie opinię na necie pediatrzy bardzo polecają i to i toMonika u mnie jak jest typowy atak kolki to pomaga noszenie pionowo i robienie na leżąco rowerku małego nozkami tylko tak żeby pupa się podnosiła, oczywiście uspokaja się dopiero po chwili ale jak ręką odjął taki spokojny, niestety z chwilą zaprzestania płacz powraca.... Ale zawsze to chwila odpoczynku bez ![]() Maly zasnął w końcu na rękach eh więc lecę się myć. Mielismy mieć neta już parę dni temu ale orange wali w preta co wcale mnie nie dziwi... Jesteśmy wściekli bo mieliśmy oglądać mecz z lewandowskim a nie widzieliśmy przez nich i na dodatek nie możemy się doczekać żeby oglądnąć powtórke |
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
a co zamiast kocyka?? tak na goło? czy może to okrycie na nóżki (ja nazywam to plandeką i jeszcze tego nie używałam bo dziecka nie widzę jak to jest założone)?
Cytat:
My na kontroli byliśmy dwa razy. Co do szczepionek to nie wiem, ja miałam z przychodni i płaciłam na miejscu. |
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
ponoć wystarczy pielucha jak już chcemy przykryć
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

cały czas karmie piersią, puki co mały sie najada, a pokarm leje sie sie ciurkiem i musze pilnować żeby sie nie krztusił. zero płaczu, tylko bardzo się męczy na kupkach i bączkach wtedy popłakuje i kwili... przychodzi do nas położna co tydzień, jeździmy na kontrole do poradni, wszystko jest ok, wyniki morfologii też dobre ale musze je sprawdzać co by żelazo nie spadało. Dziś był pierwszy spacer (oczywiście przespany) wózek puki co rewelacja. Tata bardzo sie udziela i mi pomaga, sam kąpie małego i czasem nawet w nocy wstaje

fakt schudłam już sporo no ale to chyba normalne karmiąc piersią...
baaaaardzo polecało mi ją kilka dziewczyn w tym dwie różne połozne ponoć rewelacja i bez cukru
Wszystkiego naj dla dzidzi
za pępuszek

....
)

na pewno bedzie wszystkk ok
pewnie mi zazdrosci bo sama piekniejszej by nie umiala wnukowi opowiedziec hihi 

05.07.2008
... jakies odświeżenie by się przydało czasem, raz na kilka lat