Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 09:15   #4201
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Kejt, jak wygląd doppler nóg? Doktorek kazał mi zrobić i idę w poniedziałek, a tego jeszcze nie miałam....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:22   #4202
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Ja też bucików nie będę kupowała dla malusiego dzieciątka.

Orientujecie się może w tych bujaczkach -leżaczkach fisher price? Chodzi o to, że są np dwa modele podobne:

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...169291347.html

http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...171138646.html

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...169926279.html

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...176292589.html

czym one sie roznia?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:29   #4203
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Nieśmiało proszę o kciuki, ale za moją Mamę, dziś II zabieg:pros i:, temat ogarnia moja Siostra więc nie muszę jechać do stolicy (dziś ma być b. ciepło i nie wydoliłabym w dusznej stolicy).
Ja z kolei będę dziś załątwiać kilka urzędowych spraw z Tż ale prawie na miejscu, więc mam nadzieję wytrzymać.

Jedziemy też dzisiaj kupić farbę do sypialni (jednak remont , najwyżej jak się nie wyrobimy to dziecko na kartonach będzie spało).
Wszystko byłoby ok z farbą, gdyby nie fakt, że to farba która nie jest ot tak na zadupiu w ogólnej sprzedaży (pisałam Wam kiedyś, że malujemy farbą, która jest jak najmniej szkodliwa dla dotoczenia, czyli nie uwalnia zapachów i innych lotnych substancji przez długi czas)...
za mamę! i za sprawny remoncik

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
ja jeszcze mam wizytę, więc może jednak ?
W pon też mam
i dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez Oliath;40498904[B
][/B]
Tak, to ja, to ja! moj ulubiony pan sprzedawca od ciuchow
Ja dzis u niego wygrywam ostatnia aukcje i place zbiorczo - ta paczusia dla Lili ktora kiedys pokazywalam (http://allegro.pl/mega-paka-dla-dzie...164677027.html), pojedyncze ciuszki i baleriny dla Lali, sliniaczki nie moge sie doczekaz az przyjdzie paczka
szalejesz...bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Jeśli masz siłę myśleć o śniadanku, to widać, że ta glukoza nie była dla ciebie tragiczna
Muszę zagryźć coś na słono

W 'dzień dobry tvn' o ubieraniu niemowlaków! Teraz!

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-04-26 o 09:31
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:32   #4204
surka
Zakorzenienie

Miałam lecieć, ale wyszykowałam się i mam jeszcze trochę czasu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:39   #4205
dzoan
Zakorzenienie

Oj koniec... było o tendencji do przegrzewaniu dzieciaczków:
-dziecko do roku powinno mieć na sobie warstwę więcej niż my,
-po roku już się to wyrównuje,
-czy dziecku nie jest za gorąco sprawdzamy wkładając dłoń pod plecki lub na klatkę piersiową.. jak dziecko ma mokre ubranko, to już na pewno jest mu za gorąco,
-normalne jest, że ma zimne dłonie, stópki, nosek, uszka..to nie jest oznaką, że jest mu zimno.. po prostu ma jeszcze nierozwinięte do końca naczynia.. dopiero ok 6 lat są już rozwinięte do końca..
-w ciepłe letnie dni czapeczkę zakładać tylko w wietrzne dni i też czapeczka jednowarstwowa, tyle tylko by osłoniła uszka przed wiatrem i nic więcej, żeby malec się nie pocił

tyle zdążyłam odsłuchać

Stary 2013-04-26, 09:42   #4206
arrabbiata
Zadomowienie

Witajcie z rana

Kciuki za wizyty dzisiejsze!
Muszę się pochwalić, co wczoraj upolowałam: http://allegro.pl/show_item.php?item=3168738247

To moje pierwsze ciuszki dla Kubana Już nie będę jedyna na wątku, która nie ma nic dla małego
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:42   #4207
dzoan
Zakorzenienie

Dziękuję Kochane za wszystkie kciuki i odpowiedzi odnośnie siuśków

Jeszcze dzisiaj w 'dzień dobry tvn' - jak prawidłowo odżywiać wcześniaka. Nie przewiduję u nas wcześniaczków, ale ja to sobie mogę Obejrzeć zawsze warto w razie w

Stary 2013-04-26, 09:45   #4208
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Mam kryzys- czuję się jak orka Boli mnie kolano- to pewnie przez zdobycie tych dodatkowych kilogramów w krótkim czasie. Udało mi się zablokować kartę w sklepie- wróciłam z niczym a nie z zakupami, i czułam się jak totalny półmózg wklepując 3 razy PIN Dzisiaj jest zdecydowanie nie mój dzień.
I jeszcze surka wstawia zdjęcia takich pyszności- TO N-I-E-H-U-M-A-N-I-T-A-R-N-E-! dobijcie mnie

Lepiej dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A ja dzis wizytuje o 9
za wizytę

Cytat:
Nieśmiało proszę o kciuki, ale za moją Mamę, dziś II zabieg:pros i:, temat ogarnia moja Siostra więc nie muszę jechać do stolicy (dziś ma być b. ciepło i nie wydoliłabym w dusznej stolicy).
Ja z kolei będę dziś załątwiać kilka urzędowych spraw z Tż ale prawie na miejscu, więc mam nadzieję wytrzymać.

Jedziemy też dzisiaj kupić farbę do sypialni (jednak remont , najwyżej jak się nie wyrobimy to dziecko na kartonach będzie spało).
Wszystko byłoby ok z farbą, gdyby nie fakt, że to farba która nie jest ot tak na zadupiu w ogólnej sprzedaży (pisałam Wam kiedyś, że malujemy farbą, która jest jak najmniej szkodliwa dla dotoczenia, czyli nie uwalnia zapachów i innych lotnych substancji przez długi czas)...
dla mamy
I nie stresuj, bo macie jeszcze dużo czasu na remont

Cytat:
W pon też mam
dla Ciebie też

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:46   #4209
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Witajcie z rana

Muszę się pochwalić, co wczoraj upolowałam: http://allegro.pl/show_item.php?item=3168738247

To moje pierwsze ciuszki dla Kubana Już nie będę jedyna na wątku, która nie ma nic dla małego
hehe fajowe.. mały modniś będzie lepiej ubrany niż niejeden facet

Stary 2013-04-26, 09:47   #4210
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie z rana

Fajna paka
Stary 2013-04-26, 09:48   #4211
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie z rana

Fajne ciuszki

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:57   #4212
surka
Zakorzenienie

Teraz już naprawdę uciekam, miłego dnia
Stary 2013-04-26, 09:59   #4213
dzoan
Zakorzenienie

Uciekam do labka.. Jeszcze sobie kanapusię zrobię, żeby zjeść zaraz po później do sklepu chcemy zajechać..to żebym nie padła

Stary 2013-04-26, 10:02   #4214
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Witam sie!!!
Gratuluje rozpoczetych tygodni nie bylo mnie tutaj jeden dzien a mega nadrabiania, juz to zrobiłam ufff

Ja wczoraj mialam miec wizyte u gin ale przelozylam ja na dzien wczesniej bo mi nogi zaczely puchnac. Wczoraj zrobilam badania i wszystko ok, nie ma zatrucia itp gin mowil, ze przy takiej pogodzie juz tak raczej bede miala ;/ w ogole wczoraj bylismy na zakupach caly dzien!! ufff wieczorem bylam mega zmeczona, nogi masakrycznie opuchniete, brzuch ciagnie, w nocy kiepsko sie przewrocic na drugi bok, juz jest mega ciezko, musze jeszcze dzis posprzatac bo moje kolezanki przyjada a syf...
no i tez chcialam sie pochwalic, ze zamowilismy wozek Tako Laret )

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:03   #4215
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

no i na usg znow nie widzial gin plci, czyli od 23tc jest facet jak na razie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f9a0209261326cc53e04e8eb495cc8b3.jpg (38,6 KB, 13 załadowań)

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-04-26, 10:11   #4216
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie z rana

ale ślicnzosci upolowałaś wow

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

w DDTVN było o karmieniu wczesniaka i był chłopczyk urodzony z wagą 1200 g a moja mała ma juz 1600, troszke odetchnelam z ulgą jakby coś poszło za wczesnie niż powinno
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:14   #4217
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

moj maly tez na usg srododowym mial niecale 1600 a Tobie co gin powiedział? ze bedzie miala wieksza wage urodzeniowa niz srednia?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-04-26, 10:15   #4218
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

[/COLOR]w DDTVN było o karmieniu wczesniaka i był chłopczyk urodzony z wagą 1200 g a moja mała ma juz 1600, troszke odetchnelam z ulgą jakby coś poszło za wczesnie niż powinno
Maleństwo urodzone w 27 tc. Nie chcę sobie nawet wyobrażać co przeżywali jego rodzice.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:15   #4219
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Coś mi się poprzestawiało dzisiaj... Wczoraj poszłam spać trochę po 21. Zasnęłam bez problemów i nawet dobrze mi się spało. 5:40 obudziłam się na siku i jak wróciłam do łóżka to stwierdziłam, że już mi się nie chce spać i jestem głodna. Posiedziałam pół godziny z tatą na dole, w tym czasie mąż zajął mi kompa, więc koło 7 położyłam się i zasnęłam

A kot chodzi i miauczy non stop. Chyba za ciepło mu się zaczyna robić, bo tylko na panelach się kładzie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej
Wróciłam z zajęć. Sędzia akurat omawiała wyniki egzaminu radcowskiego tegorocznego bo wczoraj były wyniki więc gorący temat. No i pięknie się nasza Izba zaprezentowała 70% osób nie zdało końcowego egzaminu radcowskiego noooo pięknie przygotowali aplikantów a kasę koszą nieziemską za każdy rok aplikacji Ja to się chyba już zaczynam uczyć sama
Podobno nie łatwy ten egzamin jest...

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
hej Melduję się. Ale dziś wietrznie! Na szczęście znaleźliśmy łódkę na plaży za którą schowaliśmy się przed wiatrem, bo nie dało się wytrzymać bez schronienia. Na spacer koszulka, 2 swetry i płaszczyk i brrrr... a za wiatrem jak na załączonym obrazku
Na wybrzeżu zapowiadali na dzisiaj opady, ale mam nadzieję, że jeszcze wykorzystacie pobyt

Cytat:
A ja dzis wizytuje o 9

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
Trzymam kciukasy za wizyty gratuluje rozpoczetych tygodni .
Przyszlam sie przywitac i lece po kwiatki na bukiet na wesele. Ciekawe co wykombinuje z nich . Zobacze . Natchnienie mam dopiero jak kwiaty biore do reki
Z jakich kwiatów robisz bukiet?

Cytat:
dla mamy

Cytat:
W pon też mam

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie- czy naszym maluszkom potrzebne są buciki? Wiadomo, że nigdzie nie pójdą ale czy na spacerku wystarczają skarpetunie, kocyk i żadnej więcej ochrony na stópki? W sumie myślę sobie, że buciki są zupełnie zbędne, ale oglądam aukcje na allegro i są takie w rozm. 0+ od pierwszego dnia życia i ten fakt zaburzył mój osąd
Ja mam jedne buciczki, ale mam zamiar je zakładać tylko na oficjalne wyjścia I na dodatek są całe mięciutkie, a nie sztywne.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jestem w domciu.. na 10.20 mam być z powrotem na pobranie krwi. Siedzę i staram się nie ruszać, bo żołądek taki przesłodzony.. pani w labku miała cytrynkę, to sobie troszkę wycisnęłam..ogólnie dało radę to wypić i nawet szybko mi poszło
Mąż jest dzisiaj ze mną, też zrobił sobie wolny dzień i przy okazji morfologię krwi i badanie ogólne moczu. Marzy mi się teraz śniadanko
Ładnie zniosłaś glukozę

Cytat:
Oj koniec... było o tendencji do przegrzewaniu dzieciaczków:
-dziecko do roku powinno mieć na sobie warstwę więcej niż my,
-po roku już się to wyrównuje,
-czy dziecku nie jest za gorąco sprawdzamy wkładając dłoń pod plecki lub na klatkę piersiową.. jak dziecko ma mokre ubranko, to już na pewno jest mu za gorąco,
-normalne jest, że ma zimne dłonie, stópki, nosek, uszka..to nie jest oznaką, że jest mu zimno.. po prostu ma jeszcze nierozwinięte do końca naczynia.. dopiero ok 6 lat są już rozwinięte do końca..
-w ciepłe letnie dni czapeczkę zakładać tylko w wietrzne dni i też czapeczka jednowarstwowa, tyle tylko by osłoniła uszka przed wiatrem i nic więcej, żeby malec się nie pocił
Święta prawda. Bardzo nie chciałabym przegrzewać mojego dziecka. No a wiadomo, że i o potówki znacznie łatwiej.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Ja wczoraj mialam miec wizyte u gin ale przelozylam ja na dzien wczesniej bo mi nogi zaczely puchnac. Wczoraj zrobilam badania i wszystko ok, nie ma zatrucia itp gin mowil, ze przy takiej pogodzie juz tak raczej bede miala ;/ w ogole wczoraj bylismy na zakupach caly dzien!! ufff wieczorem bylam mega zmeczona, nogi masakrycznie opuchniete, brzuch ciagnie, w nocy kiepsko sie przewrocic na drugi bok, juz jest mega ciezko, musze jeszcze dzis posprzatac bo moje kolezanki przyjada a syf...
no i tez chcialam sie pochwalic, ze zamowilismy wozek Tako Laret )
Dobrze, że to nic poważnego. Mi póki co nic nie puchnie i mogłoby tak zostać
za wózek
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:16   #4220
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc moje drogie zabkimnie ostatnio mniej ale nie mam czasu albo mnie nie ma w domu a wieczorem padam na pysk..juz odczuwam to ze jest mi coraz ciezej no i plecy mnie bola eh ale to nic jeszcze heee

trzymam kciuki za wszystkie wizyty,glukozy,wyniki i co tam chcecieznowu sloneczny dzien sie zapowiada przymierzalam wczoraj krotkie spodenki i z moich chyba 10par zmiescilam sie w 2superrr :-P
mamy ta komunie w ostatni weekend maja no i cos z tz gadamy a on mowi "no a co jak bedziesz juz w szpitalu bo mala stwierdzi ze chce wyjsc wczesniej troszke?"(to bd 34tydz ciazy)a ja zonk i uswiadomilam sobie ze zaraz bedzie.u nas rozpakowywanko!i jak mi ktos liedys powie ze czas nie leci mega szybko to niewiem..przeciez dopiero byly dwie kreski i wogole..a zaraz malizny beda z nami
(niech siedzi w brzuszku do conajmniej 38tyg:-P)
od ktorego tyg ciaza jest donoszona?od 38?

Wogole tz zaakceptowal Amelke na sto proocent mowil ze i tak nic lepszego nie wymysli a jemu sie podoba tez to fajniutko myslalam ze bd gorzej he

Zuza

Razem

Edytowane przez d0tkaaa
Czas edycji: 2013-04-26 o 10:21
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:17   #4221
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moj maly tez na usg srododowym mial niecale 1600 a Tobie co gin powiedział? ze bedzie miala wieksza wage urodzeniowa niz srednia?
U mnie między 1200 a 1500 g . Pani doktor stwierdziła, że jest dobrze, ale do której z wag się odniosła tak oceniając to nie wiem
Stary 2013-04-26, 10:19   #4222
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
W pon też mam
To następnym razem proszę się wpisać na listę, w końcu od tego ona tu jest o!

tylko w drodze wyrozumiałości )
Cytat:
Też bym nie wytrzymała dwóch miesięcy, a 20. 06 mam zamiar NIE rodzić. To moje urodzinki i jakoś egoistycznie chciałabym żeby zostały tylko moje Za to po 20.06 niech się dzieje !
Ja tam myślę, że się wyrobie przed swoimi w listopadzie
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie- czy naszym maluszkom potrzebne są buciki? Wiadomo, że nigdzie nie pójdą ale czy na spacerku wystarczają skarpetunie, kocyk i żadnej więcej ochrony na stópki? W sumie myślę sobie, że buciki są zupełnie zbędne, ale oglądam aukcje na allegro i są takie w rozm. 0+ od pierwszego dnia życia i ten fakt zaburzył mój osąd
Ja mam butki takie skarpetowe )
Ale myślę, ze jak będzie gorąco to w użyciu będą tylko cieniutkie skarpetki tudzież gołe stópki ))
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że będą już jakieś informację od magoliny
Wszystkie czekamy...

Udanej podróży Mało meczącej
Cytat:
Jestem w domciu.. na 10.20 mam być z powrotem na pobranie krwi. Siedzę i staram się nie ruszać, bo żołądek taki przesłodzony.. pani w labku miała cytrynkę, to sobie troszkę wycisnęłam..ogólnie dało radę to wypić i nawet szybko mi poszło
Mąż jest dzisiaj ze mną, też zrobił sobie wolny dzień i przy okazji morfologię krwi i badanie ogólne moczu. Marzy mi się teraz śniadanko

Lol chyba też przesłodzony, bo strasznie leniwe ma ruchy
Dobrze, że Ci w miarę smakowało )
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

w DDTVN było o karmieniu wczesniaka i był chłopczyk urodzony z wagą 1200 g a moja mała ma juz 1600, troszke odetchnelam z ulgą jakby coś poszło za wczesnie niż powinno
W Położnych było urodzone w 30tc z wagą 1400 i pomyślałam wtedy dokładnie to samo co Ty

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:20   #4223
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc moje drogie zabkimnie ostatnio mniej ale nie mam czasu albo mnie nie ma w domu a wieczorem padam na pysk..juz odczuwam to ze jest mi coraz ciezej no i plecy mnie bola eh ale to nic jeszcze heee

trzymam kciuki za wszystkie wizyty,glukozy,wyniki i co tam chcecieznowu sloneczny dzien sie zapowiada przymierzalam wczoraj krotkie spodenki i z moich chyba 10par zmiescilam sie w 2superrr :-P
mamy ta komunie w ostatni weekend maja no i cos z tz gadamy a on mowi "no a co jak bedziesz juz w szpitalu bo mala stwierdzi ze chce wyjsc wczesniej troszke?"(to bd 36tydz ciazy)a ja zonk i uswiadomilam sobie ze zaraz bedzie.u nas rozpakowywanko!i jak mi ktos liedys powie ze czas nie leci mega szybko to niewiem..przeciez dopiero byly dwie kreski i wogole..a zaraz malizny beda z nami

Wogole tz zaakceptowal Amelke na sto proocent mowil ze i tak nic lepszego nie wymysli a jemu sie podoba tez to fajniutko myslalam ze bd gorzej he
skonczony 38 tydzień to ciąża donoszona
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:24   #4224
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

Dobrze, ze Tż zaakceptował imię swojej córeńki )

Dotkaa gdzie chodzicie na spacery? Bo już mi brakuje pomysłów, a czasami chodzimy z sierścią po takich wertepach, że z wózkiem nie przejedziemy

Byłam rano tylko po bułki i wiem, ze mi się nie podoba ta temperatura

Mały
Stary 2013-04-26, 10:28   #4225
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
skonczony 38 tydzień to ciąża donoszona
Myślałam, że skończony 36 tydzień to już donoszona ciąża
Stary 2013-04-26, 10:35   #4226
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że skończony 36 tydzień to już donoszona ciąża
po 36 tc jest zazwyczaj bezpiecznie, ale donoszona raczej po skończonym 37tc więc w 38

Generalnie 40tygodni +/- 2 tygodnie )

Ale w sumie i tak bardzo dużo zależy od wagi Dzidziusia )

Mały
Stary 2013-04-26, 10:40   #4227
Neni1984
Zakorzenienie

Heeej
Ale upał u mnie
Brzuszek wygrzany na słoneczku+śniadanie w towarzystwie męża na balkonie zjedzone i kawa wypita
Uwielbiam takie poranki
A na śniadanie mieliśmy sorbet truskawkowy mojej produkcji - maślanka zmiksowana z mrożonymi truskawkami

Cytat:
Pisze z tel męża. Wybaczcie błędy. O 2 siuśki mnie tak cisnely, że musiałam nasikac do pojemniczka. Ale teraz nie wiem .. To chyba za wcześnie było??? Lab od 8 dopiero. Mam jeszcze jeden poj... powinnam bliżej 6-7 nasikac?? I strasznie chce mi się pic mogę przed badaniem moczu, krwi, toxo i glukoza napić się wody??? Dlaczego ja głupia pytam w nocy ?
Dzoan wiem, że przeżywałaś dramat, ale uśmiałam się jak nie wiem Przepraszam
Siuśki z 2 w nocy są już "przeterminowane", bo trzeba je oddać do labo w ciągu 3 godzin max. Ale to już pewnie wiesz
Trzymam kciuki za glukozę
A wodę można pić przed badaniami

Idę nadrabiać.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:40   #4228
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dobry
Ja dzisiaj na szybko bo jestem w trakcie sprzątania i pakowania, bo po pracy wieczorem wyjeżdżamy z mężem do moich rodziców
Mamy w planach tez podjechać do ikea, mam nadzieje ze uda nam sie coś fajnego kupic
Nie martwcie sie jak nie będę sie odzywać za często. Nie zamierzam rodzic

Cytat:
Pisze z tel męża. Wybaczcie błędy. O 2 siuśki mnie tak cisnely, że musiałam nasikac do pojemniczka. Ale teraz nie wiem .. To chyba za wcześnie było??? Lab od 8 dopiero. Mam jeszcze jeden poj... powinnam bliżej 6-7 nasikac?? I strasznie chce mi się pic mogę przed badaniem moczu, krwi, toxo i glukoza napić się wody??? Dlaczego ja głupia pytam w nocy ? ;(

---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ----------

no i wlazłam na lapka..muszę poprawić błędy, bo mi całe słowa pozamieniało

---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 03:04 ----------

Rany naprawdę głupia jestem, żeby nie spytać w dzień, tylko teraz z sobą gadam
Jakiegoś stresa przeżywam jak nigdy..moze to ta glukoza nigdy nie miałam problemu z głodem i pragnieniem przed badaniami, a teraz mnie normalnie ściska w żołądku, aż lekką zgagę mam..a suszy niemiłosiernie

Zostawię włączonego lapka i spróbuję się zdrzemnąć do 6.. może któraś z Was zdąży wstać i mi odpowiedzieć co zrobić choć z tymi siuśkami. Cos mi się wydaje, że jednak nasikam drugi raz..powtórzę się- jaka jak głupia!!
Oj ty biedaczku moj chyba sie stresowalas ta glukoza ze spać nie możesz. Co do siuskow to najlepiej z rana bo nie mogą zbyt długo lezakowac to nie wino

Cytat:
Joan, no pewnie ze 2 raz nasikaj, luz. Niektorzy chodza spac o 3 i dla nich to bylby wieczorny sik

A ja dzis wizytuje o 9

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40498848]Hej!

Oli i inne mamy wizytujące - trzymam kciuki!
Czarownica za Twoją mamę również!!!!!

Dziewczyny jak wyszła wczoraj Rewolucja Kuchenna? Mnie bolała głowa, że zasnęłam o 22.15 chyba... Udało się?

No sok nie bardzo, bo sok=owoce=fruktoza. Ale jak już musisz, to dobry wybrałaś, właśnie jabłkowy czy pomarańczowy ma niskie IG, więc powinno być OK. Tylko nie mieszaj go już wówczas z żadnymi węglami prostymi.

Ja wiem, że już pewnie za późno, ale nasikaj drugi raz.
Mocz nie powinien czekać dłużej niż 2 godziny od pobrania.[/QUOTE]
Ja oglądałam rewolucje. Udały sie. Magda była bardzo zadowolona, zachwalala i mówi ze warto tam jeść bo jest mega pysznie i tanio

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej,

Trzymam kciuki za wizyty i badania

czarownico za Mamę również zaciskam

Ja musze pic codziennie 2,5-3 l wody, ciezko jest ale mam sposób. Przelewam wodę do małej 0,5l butelki, wtedy szybciej ją wypijam i szybciej osiągam ,,sukces". Działa, bo wypijam tyle ile trzeba, a nie mam poczucia, ze mecze te nieszczesna 1,5l butelką

zamotana jestes rzeczywiscie
2 godz to czas dostarczenia siuskow do labu
Cytat:
Musze zgapic od ciebie sposób picia wody bo mnie wlasnie ta wielka butelka zniechęca. Bo ja wypije 3 łyki i jestem pełna

Cytat:

Lol chyba też przesłodzony, bo strasznie leniwe ma ruchy
daj znać jak wyniki. Buziaki slodziaki dla Lola

Cytat:
Dziękuję Kochane za wszystkie kciuki i odpowiedzi odnośnie siuśków

Jeszcze dzisiaj w 'dzień dobry tvn' - jak prawidłowo odżywiać wcześniaka. Nie przewiduję u nas wcześniaczków, ale ja to sobie mogę Obejrzeć zawsze warto w razie w
Oglądałam. To niesamowite, maluch urodził sie w 27tc i teraz jest taki słodki i pulchniutki bardzo dobrze sie rozwija. To bardzo uspokaja ze lekarze potrafią uratować takie maluchy, ale moja Maja niech siedzi w brzuchu ile chce

Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:46   #4229
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Dobrze, ze Tż zaakceptował imię swojej córeńki )

Dotkaa gdzie chodzicie na spacery? Bo już mi brakuje pomysłów, a czasami chodzimy z sierścią po takich wertepach, że z wózkiem nie przejedziemy

Byłam rano tylko po bułki i wiem, ze mi się nie podoba ta temperatura
Moj TZ tez poszedł z rana po bułki i nie wziął kasy także mieliśmy jajecznicę na śniadanie
Małgosia a macie i ie wybrane dla corci? Tak w razie W bo ja i tak juz sie przyzwyczailam ze bedziesz miała synka. Jakoś tak Glutek mi sie z synkiem skojarzyl

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40499763]Kejt, jak wygląd doppler nóg? Doktorek kazał mi zrobić i idę w poniedziałek, a tego jeszcze nie miałam....[/QUOTE]

Ja nie Kejt ale gdzieś mi sie obilo o uszy ze jest to takie bardzo dokładne i szczegółowe USG.

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:48   #4230
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Małgosia a macie i ie wybrane dla corci? Tak w razie W bo ja i tak juz sie przyzwyczailam ze bedziesz miała synka. Jakoś tak Glutek mi sie z synkiem skojarzyl
Synek Saturninek, córeczka Saturninka )
A co będziemy dziecku żałować

Smakował Tz wczoraj obiad?

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości