|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Kejt, jak wygląd doppler nóg? Doktorek kazał mi zrobić i idę w poniedziałek, a tego jeszcze nie miałam....
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Ja też bucików nie będę kupowała dla malusiego dzieciątka.
Orientujecie się może w tych bujaczkach -leżaczkach fisher price? Chodzi o to, że są np dwa modele podobne: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...169291347.html http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...171138646.html http://allegro.pl/fisher-price-lezac...169926279.html http://allegro.pl/fisher-price-lezac...176292589.html czym one sie roznia? |
|
|
|
#4203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mamę! i za sprawny remoncik ![]() i dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W 'dzień dobry tvn' o ubieraniu niemowlaków! Teraz! Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-04-26 o 09:31 |
|||
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam lecieć, ale wyszykowałam się i mam jeszcze trochę czasu
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Oj koniec... było o tendencji do przegrzewaniu dzieciaczków:
-dziecko do roku powinno mieć na sobie warstwę więcej niż my, -po roku już się to wyrównuje, -czy dziecku nie jest za gorąco sprawdzamy wkładając dłoń pod plecki lub na klatkę piersiową.. jak dziecko ma mokre ubranko, to już na pewno jest mu za gorąco, -normalne jest, że ma zimne dłonie, stópki, nosek, uszka..to nie jest oznaką, że jest mu zimno.. po prostu ma jeszcze nierozwinięte do końca naczynia.. dopiero ok 6 lat są już rozwinięte do końca.. -w ciepłe letnie dni czapeczkę zakładać tylko w wietrzne dni i też czapeczka jednowarstwowa, tyle tylko by osłoniła uszka przed wiatrem i nic więcej, żeby malec się nie pocił tyle zdążyłam odsłuchać |
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana
![]() Kciuki za wizyty dzisiejsze! Muszę się pochwalić, co wczoraj upolowałam: http://allegro.pl/show_item.php?item=3168738247 To moje pierwsze ciuszki dla Kubana Już nie będę jedyna na wątku, która nie ma nic dla małego |
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane za wszystkie kciuki
Jeszcze dzisiaj w 'dzień dobry tvn' - jak prawidłowo odżywiać wcześniaka. Nie przewiduję u nas wcześniaczków, ale ja to sobie mogę Obejrzeć zawsze warto w razie w
|
|
|
|
#4208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
dla mamyI nie stresuj, bo macie jeszcze dużo czasu na remont dla Ciebie też
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajowe.. mały modniś będzie lepiej ubrany niż niejeden facet
|
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już naprawdę uciekam, miłego dnia
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam do labka.. Jeszcze sobie kanapusię zrobię, żeby zjeść zaraz po
|
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie!!!
Gratuluje rozpoczetych tygodni nie bylo mnie tutaj jeden dzien a mega nadrabiania, juz to zrobiłam ufff ![]() Ja wczoraj mialam miec wizyte u gin ale przelozylam ja na dzien wczesniej bo mi nogi zaczely puchnac. Wczoraj zrobilam badania i wszystko ok, nie ma zatrucia itp gin mowil, ze przy takiej pogodzie juz tak raczej bede miala ;/ w ogole wczoraj bylismy na zakupach caly dzien!! ufff wieczorem bylam mega zmeczona, nogi masakrycznie opuchniete, brzuch ciagnie, w nocy kiepsko sie przewrocic na drugi bok, juz jest mega ciezko, musze jeszcze dzis posprzatac bo moje kolezanki przyjada a syf... no i tez chcialam sie pochwalic, ze zamowilismy wozek Tako Laret )
|
|
|
|
#4215 |
|
Wtajemniczenie
|
no i na usg znow nie widzial gin plci, czyli od 23tc jest facet jak na razie
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- w DDTVN było o karmieniu wczesniaka i był chłopczyk urodzony z wagą 1200 g a moja mała ma juz 1600, troszke odetchnelam z ulgą jakby coś poszło za wczesnie niż powinno
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
moj maly tez na usg srododowym mial niecale 1600
a Tobie co gin powiedział? ze bedzie miala wieksza wage urodzeniowa niz srednia?
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo urodzone w 27 tc. Nie chcę sobie nawet wyobrażać co przeżywali jego rodzice.
|
|
|
|
#4219 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Coś mi się poprzestawiało dzisiaj... Wczoraj poszłam spać trochę po 21. Zasnęłam bez problemów i nawet dobrze mi się spało. 5:40 obudziłam się na siku i jak wróciłam do łóżka to stwierdziłam, że już mi się nie chce spać i jestem głodna. Posiedziałam pół godziny z tatą na dole, w tym czasie mąż zajął mi kompa, więc koło 7 położyłam się i zasnęłam A kot chodzi i miauczy non stop. Chyba za ciepło mu się zaczyna robić, bo tylko na panelach się kładzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla mamy![]() Cytat:
I na dodatek są całe mięciutkie, a nie sztywne.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wózek
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc moje drogie zabki
mnie ostatnio mniej ale nie mam czasu albo mnie nie ma w domu a wieczorem padam na pysk..juz odczuwam to ze jest mi coraz ciezej no i plecy mnie bola eh ale to nic jeszcze heee trzymam kciuki za wszystkie wizyty,glukozy,wyniki i co tam chcecie znowu sloneczny dzien sie zapowiada przymierzalam wczoraj krotkie spodenki i z moich chyba 10par zmiescilam sie w 2mamy ta komunie w ostatni weekend maja no i cos z tz gadamy a on mowi "no a co jak bedziesz juz w szpitalu bo mala stwierdzi ze chce wyjsc wczesniej troszke?"(to bd 34tydz ciazy)a ja zonk i uswiadomilam sobie ze zaraz bedzie.u nas rozpakowywanko!i jak mi ktos liedys powie ze czas nie leci mega szybko to niewiem..przeciez dopiero byly dwie kreski i wogole..a zaraz malizny beda z nami ![]() (niech siedzi w brzuszku do conajmniej 38tyg:-P) od ktorego tyg ciaza jest donoszona?od 38? Wogole tz zaakceptowal Amelke na sto proocent mowil ze i tak nic lepszego nie wymysli a jemu sie podoba tez to fajniutko myslalam ze bd gorzej he
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-04-26 o 10:21 |
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To następnym razem proszę się wpisać na listę, w końcu od tego ona tu jest o!
![]() tylko w drodze wyrozumiałości )Cytat:
Cytat:
)Ale myślę, ze jak będzie gorąco to w użyciu będą tylko cieniutkie skarpetki tudzież gołe stópki ))Wszystkie czekamy... Udanej podróży Mało meczącej ![]() Cytat:
)Cytat:
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze Tż zaakceptował imię swojej córeńki )Dotkaa gdzie chodzicie na spacery? Bo już mi brakuje pomysłów, a czasami chodzimy z sierścią po takich wertepach, że z wózkiem nie przejedziemy ![]() Byłam rano tylko po bułki i wiem, ze mi się nie podoba ta temperatura
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że skończony 36 tydzień to już donoszona ciąża
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
po 36 tc jest zazwyczaj bezpiecznie, ale donoszona raczej po skończonym 37tc więc w 38
![]() Generalnie 40tygodni +/- 2 tygodnie )Ale w sumie i tak bardzo dużo zależy od wagi Dzidziusia )
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Ale upał u mnie ![]() Brzuszek wygrzany na słoneczku+śniadanie w towarzystwie męża na balkonie zjedzone i kawa wypita ![]() Uwielbiam takie poranki A na śniadanie mieliśmy sorbet truskawkowy mojej produkcji - maślanka zmiksowana z mrożonymi truskawkami ![]() Cytat:
Siuśki z 2 w nocy są już "przeterminowane", bo trzeba je oddać do labo w ciągu 3 godzin max. Ale to już pewnie wiesz ![]() Trzymam kciuki za glukozę ![]() A wodę można pić przed badaniami Idę nadrabiać. |
|
|
|
|
#4228 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Ja dzisiaj na szybko bo jestem w trakcie sprzątania i pakowania, bo po pracy wieczorem wyjeżdżamy z mężem do moich rodziców Mamy w planach tez podjechać do ikea, mam nadzieje ze uda nam sie coś fajnego kupic ![]() Nie martwcie sie jak nie będę sie odzywać za często. Nie zamierzam rodzic Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40498848]Hej! Oli i inne mamy wizytujące - trzymam kciuki! Czarownica za Twoją mamę również!!!!! Dziewczyny jak wyszła wczoraj Rewolucja Kuchenna? Mnie bolała głowa, że zasnęłam o 22.15 chyba... Udało się? No sok nie bardzo, bo sok=owoce=fruktoza. Ale jak już musisz, to dobry wybrałaś, właśnie jabłkowy czy pomarańczowy ma niskie IG, więc powinno być OK. Tylko nie mieszaj go już wówczas z żadnymi węglami prostymi. Ja wiem, że już pewnie za późno, ale nasikaj drugi raz. Mocz nie powinien czekać dłużej niż 2 godziny od pobrania.[/QUOTE] Ja oglądałam rewolucje. Udały sie. Magda była bardzo zadowolona, zachwalala i mówi ze warto tam jeść bo jest mega pysznie i tanio ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać jak wyniki. Buziaki slodziaki dla LolaCytat:
Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam
|
|
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także mieliśmy jajecznicę na śniadanie ![]() Małgosia a macie i ie wybrane dla corci? Tak w razie W bo ja i tak juz sie przyzwyczailam ze bedziesz miała synka. Jakoś tak Glutek mi sie z synkiem skojarzyl ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40499763]Kejt, jak wygląd doppler nóg? Doktorek kazał mi zrobić i idę w poniedziałek, a tego jeszcze nie miałam....[/QUOTE] Ja nie Kejt ale gdzieś mi sie obilo o uszy ze jest to takie bardzo dokładne i szczegółowe USG.
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A co będziemy dziecku żałować ![]() Smakował Tz wczoraj obiad?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

, najwyżej jak się nie wyrobimy to dziecko na kartonach będzie spało
).
za mamę! i