|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
|
|
|
|
#3662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz jeszcze Gratulacje za Porod i ha kochana u mnie sie to za niedlugo skonczy ... ![]() babcia wraca do PL wiec bede sama samiutka z Milusiem i trza bedzie jakos sie ogarnac - plus tylko z tym ze mi ponagotowala Gulasze, sosy i wsio w zamrazalce ... przeciez Ryz ugotowac zadna mi wielka filozfia - chociaz ja to nawet wode w czajniku przypale Cytat:
![]() Cytat:
![]() oraz DZIEKUEJ za mile slowa odnosnie Bajki .... az mi sie Milo strasznie zrobilo co do BABCI .. ja po czesci sie ciesze ze mama juz Leci do Pl - po czesci sie boje - jak sobie sama dam rade no ale wczoraj sie smialam i mowie do mamy '' wiesz Anusia serce bedzie sie krajac jak wyjedziesz, ale USZY to mi odpoczna u nas noc z koszamru ... ale milus odwalil popisowe od 2 do 5 nie RYK jakby go ze skory .... ani tulenie ani smoczek ani butla a o cycu to juz dawno zapomnial :/ i co okazalo sie ze kupe robil ... eeee 1wszy raz tak mial ... wiec nie wiedzialam co mu jest - no ale juz na szczescie wszystko okteraz jest z babcia na spacerze .. poszedl kupic mleko ... bo dzis nalesniki ![]() . |
|||
|
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Hejo ją nadal w szpitalu, akcji brak , ktg 3 razy dziennie. Czekam do przyszłego tygodnia - będą powtarzać test wydajności łożyska i usg. Biorą pod uwagę wywołanie ale to zależy od wielu czynników. Pozostaje mi czekać do następnego tygodnia. Pozdrawiam!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
|
|
|
#3665 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Roszek dziś ma 7 tyg . , na serio -od zajścia w ciążę mam codziennie piątek ... Cytat:
za wagę Cytat:
bajka fajna !Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za bioderka ,biedny nadenerwował się ha,ha,ha .... pamiętaj ze teraz nie mamy przykrywać kocykiem Cytat:
co do szczepienia to u mnie tylko szczepią ty co w przychodni kupię .Na kontrole nie chodzę .tylko usg bioderek 2 razy i szczepienia. Cytat:
za rozkręcenie
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-04-26 o 12:55 |
||||||||
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie można się wyginać karmiąc na siedząco. ja siadam normalnie na wersalce bo fotela też wygodnego nie mam (żadnego nie mam), pod nogi podstawiam mały, niski stołeczek żeby mieć wyżej, na kolanach poduszka (grubszy jasiek) i trzymam go na ręku a ręka leży mi na poduszce żeby nie trzymać w powietrzu. drugą ręką wczoraj pisałam na wizażu próbowałam też chodzić i karmić, też się da, tylko ręka boli bo dziecko jednak waży swoje.ja mam czas jak przychodzi mama. Jakub prawie nie śpi a jak już to na rękach, więc jak jestem sama to nie mam czasu nawet żeby się herbaty napić. mieszkanie ostatnio żeby ogarnąć to posłałam męża na spacer z dzieckiem i miałam 1,5 godz "wolnego", gotuje mi teraz mama. |
|||
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
mam pytanie z serii szybkich.. pisalam Wam o witaminie K.. i pisalyscie ze mozna brac od 8 doby ta k + d, dostalismy probke darmowa z 12 sztukami tych ampulek do wyciskania i mam pytanie jakiej firmy kupic teraz sama k i sama d i tak podawac czy sa takie pakiety k + d juz?? dzis 2 raz na spacer mamy isc to w aptece bym sie rozejrzala pupka i okolice nozek i siusiaka po masci od pani dr ladnie juz wygladaja.. synus spi a mama pisze zlecenie.. moze juz w weeknd Was nadrobie ale idzieie jak burza...
|
|
#3669 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
kciuki za rozkręcenie ![]() Cytat:
ja mam codziennie piątek od porodu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3670 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za kupeCytat:
az poszłam zmierzyc gondola ma niecałe 80 cm julka 107 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzieki to nie kocyk to pieluszka flanelowa ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
![]() Maksiu śpi, więc może uda mi się nastukać opis porodu. Jak już wiecie dnia 18.04.2013r. miałam stawić się w szpitalu na oddziale o 7.00. Tak też, po nieprzespanej ze stresu nocy stawiłam się na oddziale. Po wypełnieniu wszystkich tych papierkowych micyji kazali się położyć na łózko nr 1. Tam podpięli KTG i sobie leżałam i słuchałam bicia serduszka małego. Oczywiście skurczy - ZERO ;/. O godzinie 8 przyszedł jakiś doktorek, no i że będzie badał - bada bada i mówi że rozwarcie na palec Było nas na porodówce 5 babeczek - wszystkie już zdążyły urodzić, albo zrobili im cięcie. Koło 15 znów przyszedł mój doktorek i mi mówi, żebym się nie martwiła, że jak akcja się nie rozkręci to przyjedzie w nocy i mnie potnie ;/ Aż mnie ciarki przeszły jak mi to powiedział Uwaga - nic nie krzyczałam !!! no raz może, jak mnie babeczka zbadała a tak to nic a nic - jestem z siebie dumna !!! A i zaliczyłam chyba wszystkie łózka na porodówce ![]() Ahhh miało być krótko, ale się nie dało. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-26 o 12:52 |
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocno mocno .... w sumie KWIECIEŃ się zaraz kończy dla wszystkich dzieci Które dziś Kończą swoje tygodnie u mnie zrobiła się o dziwo Ładna pogoda ... no Słonko wyszło AZ Szok po prostu
|
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dopóki nie zobaczę nie uwierzę No i jak się okaże to prawdą to będę mieć zagwozdkę ![]() Mam dzisiaj dziecko anioła: je - "bawi się" - śpi -je -.... no, pojękuje jak po spaniu mu zmieniam wkład między nóżkami, a on chce JUŻ jeść! Eh, to znak, że jutro będzie brykał ostro... dobrze! bo jedziemy do mojej mamy na weekend ![]() A dzisiaj zabieramy smyka, żeby wybrał płytki do kuchni, a potem do znajomych
|
|
|
|
#3674 | |||||
|
Kniaginia
|
Dzięki za odpowiedzi.
Ja byłam jak narazie raz u pediatry i miałam 1 wizytę położnej. I następna wizyta u lekarza dopiero przy okazji szczepień. A położną wzięłam prywatnie, bo państwowa...nie chce do mnie przyjść, twierdząc, że to nie jej rejon Teraz niby nic się nie dzieje. Jedynie mam wątpliwości co do pępka, bo jeszcze nie odpadł, a Róża ma 3 tygodnie. Położna mówiła, że może się długo trzymać, bo ma szeroką podstawę. Cytat:
a jak kopnie w cycka...![]() Cytat:
Tydzień przez nich neta nie miałam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawo! Ale te teksty lekarzy... |
|||||
|
|
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzieci są gumowe ![]() Cytat:
za poród ! WIECIE CO ,jestem w szoku -myslałam ,że jako mama 3 dzieci jestem jakimś prawie wyjątkiem zwłaszcza ze mam 30 lat .... a tak sobie rozmawiam z innymi rodzicami i pytam dokładnie kto ile ma dzieci bo następna mama w ciąży (a przecież nie kazdy odbiera dziecko całą rodziną więc nie wiem ile dzieci mają ) i szok !!! w samej klasie Jakuba - jest ok 22-24 dzieci i uwaga !!!! 2 rodziny z 4 dzieci i 7 rodzin z 3 dzieci !!!! tylko 3 rodziny z jedynakami a reszta z parką .... a mówią ,że licznych rodzin jest mało . a jak pomyślę to mój kuzyn ma 3 (chce jeszcze 1), mój wója ma 3 ,drugi wuja tez ,teść pochodzi z 3 , moja znajoma tez ma 3 .... i to wszystko ludzie wykształceni i w majętni (aby uniknąć zarzutu patologii bo w klasie kuby tylko 1 rodzina z 4 jest jakby niższych standartów społecz.) ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Roszek miał grubszy pępek i odpadł w 3 tyg i 4 dniu , i przez 2-3 dni jeszcze był taki mokry jakby(nie zasechł od razu), więc się nie martw .
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka jest w trakcie robienia kupki
|
|
#3677 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i fajnie, że mamy roczne macierzyńskie. Wiadomo,że nie każda mama będzie chciała skorzystać ale ważne, że w ogóle ma jakiś wybór
|
|||||||
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajnie ze jednak ludzie się rozmnażają a tak z ciekawosci sie zapytam o pogrubione ... co uwazasz za Patologie a co za Nizszy Standard zycia ...?? bo w sumie tak Moim zdaniem, wyszlo dziwnie jakbys wlasnie Patologie uwazala za ten nizszy stanrad ... i chcialabym znac twe zdanie - jaka jest roznica no ale to tylko tak sobie Glosno myslem. Mlody Spi i cienie oj cisnie ... ja w koncu usiadlam nad norweskim co skupic sie nie moge .. leci mi ksiazka do nauki w tle czytam ja powtarzam zapisuje i du.pa blada NIC a nic mi pewnie nie zostanie - a tak sie napalilam po obiedzie ze siade i cos w koncu choc 1dzial nadrobie ehhh. |
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak długo po porodzie miałyście odchody poporodowe i bolące cycki?? U mnie 10 dni po i wkładka czyściutka, cycki za to obolałe jak na 3 dobę. Wczoraj dostałam gorączki 38 stopni. Dzisiaj byłam u lekarza i udrażniał mi jakiś tam kanał szyjki macicy bo niby się przytkał
Do tego dostałam antybiotyk i jestem cała "pos.....". Mam laktator, odciągam mleko do zera, mały też ciągnie ale co 2 godziny mam znowu przepełnione i bolące cycki. Jestem w skrajnej rozpaczy i nie wiem co robić na taką obfitą i bolącą laktację
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3681 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
mam nadzieję, że te bączki przechodzą koło 3 miesiąca.. Cytat:
![]() No i za tyg Roszka, fakt czas nieźle pędzi ! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za szybką akcję !Coś mi nie zacytowało... wrrrr... tak to właśnie jest jak się na raty czyta/odpisuje achna ![]() pani a zakupów dokonałam w TK MAXX w Bonarce. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#3682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ciagle wkladki, podpaski cienkie zabrudzone nie wiem ile jeszcze..dzis mi troche jakby palec u reki odpuchl prawie obraczke wlozylam, ale wole nie ryzykowac czekam ![]() a i z wiesci dla mnie lepszych spodnie sprzed ciazy dzinsy takie jedne mam i w nie wchodze choc jakby mi brzuch spadl do zera to byloby git. przeslalam zdjecia, ale chyba nikt nie zauwazyl... i czekam do pon to poznam swoja wage heh dzieki dziewczyny za info nt. witamin kupie w pon jakies sobie nie wiem czy kupic te dla karmiacych :conf used:![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
))![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :brzyda l: maz trzyma pampersa dlugo aby skonczyl co zaczal nasz synus..a mama za szybko chciala przewinac i masz babo placek haha ![]() Dziewczyny mojemu maluszkowi lzawi jedno oczko lekko...zglosic sie do lekarza?? mysle, ze ma oczka po mnie, ja mam jakby jedno mniejsze wogole jestem dziwna doszukuje sie roznych rzeczy, martwie sie bardzo, ze to czy tamto jakos nie tak .. mam fobie ale juz nie ciazowa.. chyba chcialabym jakas polozna badz lekarza 24 h na dobe zeby na moje zapytania odpowiadali ![]()
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 2,3,4 tyg bylismy teraz pojdziemy w 2 miesiqacu na szczepienie Cytat:
Cytat:
za szybką i sprawną akcje no tż pojechał babcie odwieść a potem zakupy bo lodowka swieci pustkami. ale zupa pomidorowa jest ![]() mamy na spacerku pospal a teraz spi po cycu na kolanach. zaraz bede go odkladac ciekawe czy sie obudzi
|
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
nie dam rady Was nadrobić ;/ wpadam tylko na chwilę pokazać Wam moją Ewę! |
|
|
|
|
#3686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja też łzawi i trochę jej ropieje. poczytaj o zatkanych kanalikach łzowych, pomaga masowanie podobno ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#3687 | |||
|
Zakorzenienie
|
spryciula
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też... choć moja mama, mój chłop nie mają dylematu, tylko cieszą się jak gUpki ![]() Cytat:
![]() sobie chyba nigdy tam nic nie kupiłam (znaleźć nie mogę ), ale dla znajomych dzieci zawsze coś ![]() ależ Księżniczka ![]() My byliśmy na prawie 6 godzinnym spacerze, wylądowaliśmy na cyca (i obiad dla mamy) w Ikei. Pokój matki z dzieckiem - super
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski jak w taką pogodę jak dziś ubrałyście maluchy na spacer?
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał ma na sobie bodziaka- bezrękawnik + śpiochy bez stópek + skarpetki. w torbie miałam bluzę na wszelki wypadek. w wózku kocyk i pieluchę flanelową (też na wszelki wypadek )ale żaden wypadek się nie zdarzył flaneli użylismy w Ikei, bo jednak róznica temp. była.u mnie tylko problem z zasłanianiem tetrą przed słońcem. muszę jakiś patent wymodzić...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

raz jeszcze Gratulacje za Porod i
)
eeee 1wszy raz tak mial ... wiec nie wiedzialam co mu jest - no ale juz na szczescie wszystko ok
, na serio -od zajścia w ciążę mam codziennie piątek ...
pewnie mi zazdrosci bo sama piekniejszej by nie umiala wnukowi opowiedziec hihi
za rozkręcenie
Nie umiem utrzymać własnego dziecka tak, żeby było i jemu i mnie wygodnie 

kciuki za rozkręcenie 
05.07.2008 

a jak kopnie w cycka...