|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Żegnamy się z wami.
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Charlize to tak jak mnie i jedyna poza do spania to lewa strona gdzie przerzucenie sie na druga strone albo wstanie jest cierezkie:+)bardzo:-P
en ty jeszcze jestes podjarana prawkiem.. zdawalas na balickiej?---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Heee dokladnie.chodz na moja nie narzekam
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się kładę.. dzisiaj to mnie już niemal wszystko boli..kark, plecki, nogi i nawet stopy od spodu pieką.. dobrze choć, że brzusio ma się dobrze
![]() Słodkich snów |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz bd ten horror przerazajacy straszny gigant stulecia lol oszukac przeznaczenir...hahahaha
|
|
|
|
#4535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobranoc uciekam spać
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to moje prawko będę jeszcze spokojnie z tydzień przeżywać bo w koncu po 2 latach od ukonczenia kursu doprowadziłam do zdania egzaminu i to z wielkim brzucholem, a to duzy wyczyn jak na mnie Tak, na Balickiej zdawałam Wszyscy mnie opuszczają pogadam ze sobą najwyżej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
En ja jeszcze chwile jestem
chodziaz niewiem ile..uff...
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy jakaś randka na mcflurry w macu?
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie w ktorys piatek bo widze ze Twoj poszedl w tango i moj tex to akurat haaaa ale siedzimy na polku tym razem haaa no chyba ze bd deszcz..i bedziemy objadac Twoje prawko..
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Zostawiam Was dobranoc |
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
boli mnie zab
z wlasnej glupoty, ale coz. Bo przeciez jak pol roku temu wypadla plomba to po co isc zalatac dziure, trzeba czekac az bedzie bolalo.
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
ojejku, koniecznie idz do dentysty, bo stan zapalny jest niebezpieczny!
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooooj, współczuję. Ale powiem Ci, że ja mam DOKŁADNIE tak samo. U dentysty byłam na sciaganiu kamienia jakies 1,5 roku temu i pamietam, ze mi mówiła, że w 3 zebach jest coś drobnego do roboty..a ja co? oczywiście olałam. Muszę się przejść w koncu, bo nie chcę mieć ruiny zamiast zębów, a w ciąży mnie pare razy ząb bolał, ale na szczęście przeszło
|
|
|
|
|
#4543 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stwierdzam ze jeszcze jest duzo czasu. Niby po Matim mam ciuszki, wozek, wanienke, lozeczko, przewijak ale musze przejzec to wszystko. Wozek jest w dobrym stanie strasznie ciezki ale nie moge wybrzydzac i kupic innego bo budzet nie pozwala. Cytat:
![]() Cytat:
Prawko za☠☠☠ista sprawa. Ja mam od 4 lat prawko i jestem dzieki temu niezalezna a wczesniej to byla masakra...Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40508491]niestety nie mam dobrych wieści.. ryczę od 2 godzin... Leoś ma bardzo duży ubytek przegrody międzykomorowej w cześci mięsniowej i pani dr mówi że jest małe prawdobodobieństwo jego zrośnięcia... a jak się nie zrośnie to czeka nas w pierszych miesiącach życia operacja ;( jestem załamana... to w sumie jedna z najczęstszych wad wrodzonych u dzieci, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza umówiłam się na wizytę kontrolną za 6 tygodni...[/QUOTE]Trzymaj sie kochana ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sliczne imie wiem co mowie ![]() Plecy bola jak staram sie zrobic tyle co jak w ciazy nie bylam.. Boze ale to nic w porownaniu do boli kregoslupa jakie mialam jak Matiego urodzilam. Przewijajac go na lozku plakalam i odgiac sie nie moglam..i szlam potem na "tofika" jak stara babcia..
Mateuszek http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei39q7tb9tv.png Justynka http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei3ryek4edn.png Edytowane przez Katerine2 Czas edycji: 2013-04-26 o 23:02 |
|||||||
|
|
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
ewewee : ładne postepyw remoncie i fajna masz tesciowaladnie
![]() Cytat:
Cytat:
Domciatko: zdrówka! Rocky: dobrze ze się meldujesz Ja juz w domku,nadaje z łóżeczka. Gdańsk mogą fajnie się prezentuje,szczególnie ze mgła jeszcze jest..za długo nie polazilismy bo mnie w okolicy wątroby zaczęło bolec.. do tej pory od siedzenia tylko...a teraz jakoś tak bardziej..chyba muszę więcej odpoczywać...
|
|
#4545 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chodzi o to że tak boli? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Ja zdycham dalej. Czuje sie fatalnie, dostałam dzis gorączkę, gardło mi piekielnie boli , nos , zatoki i ledwo chodzę. Praktycznie dwa dni nie spalam. Wczoraj w nocy o 4am pojechałam do sklepu po krople do nosa bo nie szło juz oddychać. Babka w sklepie obsluzyla mnie bez kolejki, a ludzie se papier i inne domowe rzeczy kupowali . Mylę porabalo ich,spać nie moga ![]() Jak powiedziałam do babki hello i dziękuje to patrzyla z niedowierzaniem, ze mozna mieć taki głos. A moj cały koszyk był w lekach. Ciężarna lekomanka Za ten wypad Tz mnie tak ochrzanil, ze masakra. Ja szczerze to nie wiem jak ja pojechałam taka nieprzytomna i wróciłam,ale nie miałam wyjścia mogłam zdechnac, albo zasnąć. Boże nigdy w życiu taka chora nie byłam. Całe szczescie, ze tesciowa mną sie zajmuje. Obiad zrobiła. Smarowala mnie mascia. Nacierala. I obkladala mnie zimnymi kompresami, a ja sie tak trzeslam, ze az sie poplakalam, a ona mi dała busi w czulko i oczywiście moj Tz dostał mega ochrzan, ze nic mi nie pomaga.Moj Tz jest prawdziwym twardzielem i jak choruje to nigdy. Raz pamietam miał jeden dzień gorączkę ponad 39 i na drugi dzień wstał jak nowo narodzony, a wziął tylko jakis ibuprofen. No i moj Tz uważa, ze skoro on jest taki twardy to kazdy powinien byc i ja tez. I nie zdawał sobie sprawy, ze ja naprawde juz zdycham tylko , ze jak to baba wyolbrzymiam i przesadzam. Ale jak zobaczył mnie w delirce to nie wiedział co sie dzieje w ciagu kilku minut miałam cos chciałam. Moj maluszek czuje sie dobrze chyba. Ładnie mnie kopie jak zawsze A moja sierść jak nigdy (bo ona tylko jest dla mnie miła jak jeść chce) przyszła do mnie kładla sie koło brzucha i czuwała Lecę sie kłaść. Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-04-27 o 03:26 |
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Charlize, dzięki za wyrozumiałość Myszolka, nie tylko tam u Ciebie taka znieczulica. Ja chodzę wściekła na pewien urząd. Babki wchodziły mi w dooope, jak się bały, że norm nie powyrabiają, byłam najlepszym klientem, a jak się sprawa uspokoiła u nich to teraz już dwa razy miałam przejścia z nimi, żeby mnie bez kolejki obsłużyły, żeby mi papier wydały... O sklepach to wogóle nie mówię, bo ok postać mogę, albo po prostu nie kupię ale żeby gdzieś ktoś mnie przepuścił - mowy nie ma... Raz w szpitalu mi facet miejsce ustąpił jak czekałam na Mame i jedna bardzo starsza kobieta też chciała, ale tu na miejscu wszyscy się pytają, jak się czuję ale nikt mi miejsca czy kolejki nie ustapił..... fruuuu z nimi Co do pedi.... Pedi to ja na czuja tnę i nawet nieźle mi to idzie, ale ja nie maluję i raczej w tym roku malować nie będę. Niech sobie odpoczną. Dziś pakuję drobnice do pudeł i szykuję się do remontu. Facet ogród ma ogarnąć, oby zdążył bo jakieś ponoć burze zapowiadają. Jadę zaraz na targ może jakieś bratki kupię przed dom i zahaczę o faceta z jajami Roxi, trzymam kciuki żeby przeszło Samantha, ale Cię wzięło. Wyleż to paskudztwo koniecznie
|
|
|
|
#4549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Nie śpię już od niemal godziny. Mąż szykował się do pracy i rozbudziło mnie to. Wolę się nie kłaść, bo się zmulę..zresztą poprosiłam męża, żeby kanapę już złożył..nie mam do czego wracać Cytat:
a propo zębów śniło mi się, że wypadły mi 2 trzonowce a w sennikach, że to oznacza nieszczęście lub śmierć w rodzinie niepotrzebnie czytałam te bzdury..Cytat:
![]() Cytat:
dla teściowej..kochana kobieta. W ciąży niestety ciężko się wykurować.. bo jak tak zupełnie bez leków..normalnie wzięłoby się jakąś aspirynkę na wygrzanie..a tu lipa Trzymaj się Kochana! Ale jak jest tak tragicznie, to nie powinnaś udać się jeszcze raz do lekarza? może jednak potrzebny Ci jakiś mocniejszy lek? dla ciężarnej ostatecznie też coś się znajdzie |
|||
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana.
Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Dzisiaj nie bede miala czasu wiec Was nadrobie pewnie dzisiaj lub jutro.
|
|
#4552 |
|
Rozeznanie
|
Odebrałam wypis i chyba u mnie to nie było tak prewencyjnie napisane o porodzie przedwczesnym oO już wam przepisuje :
Epikryza: Pacjentka przyjęta do szpitala dn. 20.04.13 w CII PII w 26 tygodniu ciąży z objawami porodu przedwczesnego zagrażającego oraz niedokrwistością. Po zastosowanym leczeniu farmakologiczno-spoczynkowym uzyskano poprawę. Wypisano do domu w stanie dobrym z ciążą utrzymaną z zaleceniami. Noo i to jest najlepsze że nawet nie wspominają o zapaleniu pęcherza z którym się niby zgłosiłam tylko mowa o samym porodzie... co sądzicie? A tak wgl leci 27 tydzień ![]()
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm..no dziwne, że o zapaleniu pęcherza nawet nie wspomniane.. ![]() jakie dostałaś zalecenia? i jak się czujesz? |
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, witam weekendowo
![]() Cytat:
ale głównie do Papińskiej-Stachowiak, a teraz czekam na SR na klinicznej
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bolało, po prostu macica się stawiała co chwilkę, zeżałam przez popołudnie i wieczór 2 no-spy forte, bez skutku, nie byłam w stanie się z boku na bok obrócić bez skurczu. Wizytę mam dopiero 9.05, ale w pon rano jadę niezapowiedziana do gina (tzn. rano zadzwonię, bo ma go nie być do 7.05, nie wiem od kiedy sobie robi długi weekend... Dziś od rana dużo lepiej, mała bardzo aktywna, zobaczymy, w razie W zostaje mi IP (ale unikam jak ognia, bo nie mam co z Norbertem zrobić - u męża w pracy sytuacja taka, że w grę nie wchodzi opieka czy L4)
|
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
alez tu spokój ostatnio Nie wszyscy chodza sobie po dworze.
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40512798]
czytam o ten wadzie i czytam ... i staram się nastrajac mimo wszystko optymistycznie... niestety prawda moze być taka, że tylko operacja wchodzi w grę bo ubytek jest za duży... a operacja jest na otwartym sercu, z zatrzymanie akcji serca i z zastosowaniem krążenia pozaustrojowego ;( więc nie jest to niestety błaha sprawa ... nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać te 6 tygodni i modlić się zeby stał sie cud! zobaczymy..[/QUOTE] Najważniejsze, że wada wcześnie wykryta i już cały czas będzie wszystko monitorowane. Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale brata córki wykryli dziurę w sercu po urodzeniu (nie pamiętam ile) i to dzięki temu, że bratowa świrowała, że coś jest nie tak. Po skończonym roku miała operację na otwartym sercu, dokładnie tego typu jak piszesz wyżej. Teraz ma 4 lata i wszystko jest dobrze ![]() Najgorszy jest stres, który jest wokół tego. Cytat:
dla teściowejSamantha dla teściowej , też jak ostatnio chorowałam, to już płakałam tak mi było źleżycze szybkiego powrotu do zdrowia Dzień dobry wysłałam o 5:30 męża na wieś, a sama wróciłam dalej spać, trochę odespałam ten wyjazd do wawy Teraz powinnam siedzieć na zajęciach w szkole...dojadę tam jak się ogarnę i tak cały dzień z jednym facetem ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- u mnie ma dziś padać więc chyba nici ze spacerów |
|
|
|
|
#4558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa super się zachowała z tego co piszesz, a dla Tżta Cytat:
![]() Mój Tż wrócił o 4 rano i zaczął mi napieprzać dzwonkiem do drzwi mimo posiadanych kluczy, więc wstałam przed Tobą, ale mimo wszystko nie kazałam mu łóżka chować, bo bym raczej nie dotrwała i na ziemi spała Cytat:
![]() Najważniejsze, że już wszystko w porządku, a skoro Cię wypuścili to inaczej być nie może ![]() Jak Ci się mieszka w Krakowie? jak sprawy alimentów? Masz już przy sobie Marikę? Wstaliśmy z Bezem, Tż pijany mi chucha jeszcze prosto w twarz więc wolałam usiąść niż wdychać te opary ![]() Dzisiaj będzie dzien lenia ![]() Gdzie są wszystkie dziewuszki?
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-04-27 o 09:04 |
|||
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry. Ciezka noc, nie moglam sie ulozyc, duszno, straszne skurcze sciegien, hemoroid dziad meczy i boli... kupilam juz czopki, poki co poprawy brak. Niewiele jem poza jogurtami z muesli i pitnymi. Na dziada uzywam tylko TYCH czopkow i oliwki J&J w zelu. Dzien, w ktorym to sie zacznie cofac albo zniknie, bedzie ostatnim dniem mojego narzekania na cokolwiek, przysiegam. Nie wyobrazam sobie gorszej dolegliwosci w ciazy
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lenia mam od rana, bo słoneczka dziś brak Zmykam zaraz zrobić sobie jakieś śniadanko Myszolka- współczuję sytuacji. Ja bym chyba ostentacyjnie zostawiła ten sok i wyszła. Nie prosiłam jeszcze o przepuszczenie w kolejce. Raz tylko poczułam się w ciąży słabo. Było to w kościele i po prostu całą mszę przesiedziałam. Czułam się tak fatalnie, że wiem, że w klejce sklepowej padłabym na miejscu, gdybym nie mogła odetchnąć, usiąść. Na pewno nie wytrzymałabym do momentu kiedy mnie obsłużą. Szkoda, że musiałaś to przeżyć. Nikomu nic by się nie stało, nie spóźniłby się nigdzie, bo stałaś tylko po sok. Więcej czasu i energii zabrało im to głupie komentowanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

zdawalas na balickiej?
dla niej !
ja to moje prawko będę jeszcze spokojnie z tydzień przeżywać bo w koncu po 2 latach od ukonczenia kursu doprowadziłam do zdania egzaminu i to z wielkim brzucholem, a to duzy wyczyn jak na mnie 

Wynik na czczo 96, a po 2h 166 więc dieta. Matko boska, co ja będę jadła a wszystko co lubię jest zabronione. I zdałam sobie sprawę z tego jaka jestem ograniczona, bo nic o cukrzycy ciążowej nie wiem.
umówiłam się na wizytę kontrolną za 6 tygodni...[/QUOTE]

Ale chodzi o to że tak boli? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
Trzymaj się Kochana! Ale jak jest tak tragicznie, to nie powinnaś udać się jeszcze raz do lekarza? może jednak potrzebny Ci jakiś mocniejszy lek? dla ciężarnej ostatecznie też coś się znajdzie