Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 22:33   #4531
Charlize89
Rozeznanie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Żegnamy się z wami.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:33   #4532
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Charlize to tak jak mnie i jedyna poza do spania to lewa strona gdzie przerzucenie sie na druga strone albo wstanie jest cierezkie:+)bardzo:-P

en ty jeszcze jestes podjarana prawkiem..zdawalas na balickiej?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Istnieją jednak kochane teściowe
dla niej !
Heee dokladnie.chodz na moja nie narzekam

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:34   #4533
dzoan
Zakorzenienie

Ja też się kładę.. dzisiaj to mnie już niemal wszystko boli..kark, plecki, nogi i nawet stopy od spodu pieką.. dobrze choć, że brzusio ma się dobrze

Słodkich snów

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:35   #4534
d0tkaaa
Zakorzenienie

Zaraz bd ten horror przerazajacy straszny gigant stulecia lol oszukac przeznaczenir...hahahaha

Zuza

Razem
Stary 2013-04-26, 22:38   #4535
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
N

dla samolubnego Męża !!!!
Przesyłam Ci wirtualnie 3 słodkie babeczki, które jeszcze mam w lodówce. Specjalnie dla Ciebie!
dziękuję kochana od razu mi lepiej
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Dobranoc...zostaje ktoras bo jak nie to tez ide z tad:-P

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Czy was tez tak plecy bola?ze lezec sie nie da eh...
mnie nieraz mocno bolą, a tak na coi dzień to do przeżycia, tylko jak leże na plecach

dobranoc uciekam spać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:41   #4536
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Charlize to tak jak mnie i jedyna poza do spania to lewa strona gdzie przerzucenie sie na druga strone albo wstanie jest cierezkie:+)bardzo:-P

en ty jeszcze jestes podjarana prawkiem..zdawalas na balickiej?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Heee dokladnie.chodz na moja nie narzekam
No a jak myślisz? ja to moje prawko będę jeszcze spokojnie z tydzień przeżywać bo w koncu po 2 latach od ukonczenia kursu doprowadziłam do zdania egzaminu i to z wielkim brzucholem, a to duzy wyczyn jak na mnie
Tak, na Balickiej zdawałam

Wszyscy mnie opuszczają pogadam ze sobą najwyżej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:43   #4537
d0tkaaa
Zakorzenienie

En ja jeszcze chwile jestem chodziaz niewiem ile..uff...

Zuza

Razem
Stary 2013-04-26, 22:45   #4538
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
En ja jeszcze chwile jestem chodziaz niewiem ile..uff...
kiedy jakaś randka na mcflurry w macu?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-26, 22:48   #4539
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy jakaś randka na mcflurry w macu?
Pewnie w ktorys piatek bo widze ze Twoj poszedl w tango i moj tex to akurat haaaa ale siedzimy na polku tym razem haaa no chyba ze bd deszcz..i bedziemy objadac Twoje prawko..

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Zostawiam Was dobranoc

Zuza

Razem
Stary 2013-04-26, 22:49   #4540
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

boli mnie zab z wlasnej glupoty, ale coz. Bo przeciez jak pol roku temu wypadla plomba to po co isc zalatac dziure, trzeba czekac az bedzie bolalo.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:54   #4541
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
boli mnie zab z wlasnej glupoty, ale coz. Bo przeciez jak pol roku temu wypadla plomba to po co isc zalatac dziure, trzeba czekac az bedzie bolalo.
ojejku, koniecznie idz do dentysty, bo stan zapalny jest niebezpieczny!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:55   #4542
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie w ktorys piatek bo widze ze Twoj poszedl w tango i moj tex to akurat haaaa ale siedzimy na polku tym razem haaa no chyba ze bd deszcz..i bedziemy objadac Twoje prawko..

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Zostawiam Was dobranoc
Okej, to będziemy zajadały

Cytat:
Ooooj, współczuję. Ale powiem Ci, że ja mam DOKŁADNIE tak samo. U dentysty byłam na sciaganiu kamienia jakies 1,5 roku temu i pamietam, ze mi mówiła, że w 3 zebach jest coś drobnego do roboty..a ja co? oczywiście olałam. Muszę się przejść w koncu, bo nie chcę mieć ruiny zamiast zębów, a w ciąży mnie pare razy ząb bolał, ale na szczęście przeszło

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-26, 23:00   #4543
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
fajne ciuszki

Ok, relacja z wizyty:

1. NIE MA ZADNEGO CIENIA WATPLIWOSCI, ze Lilo JEST DZIEWCZYNKA kreseczka az milo !!
2. Lilo jest albo o tydzien starsza niz z OM (czyli identycznie jak mam w suwaczku, co do dnia), albo jest jakims klocusiem z ta swoja waga blisko 1,5 kg (700 g w 3 tygodnie!!!) i grubiutkim brzuszynkiem wypadajacym na 31 tc
3. Szyjka 4,32 czyli
4. Mialam 3d, ale zlosliwa zolza przytulila buzinke do lozyska, zakryla oczusie piastka i jedyne, co okazala, to nozdrza od dolu, pieknie wykrojone usteczka i jezorek - oblizywala sie jakbym co najmniej wrabala milke jogurtowa na sniadanie a to byl tylko jogurt z muesli
5. Lilo ulozyla sie glowka do dolu, ciut z ukosa, i tak juz pewnie zostanie
6. W zwiazku ze zlosliwa pozycja nie mam fot, moze to oblizywanie jakos zlapie na stop-klatce z filmiku, ale to jest w 2d, bo - kuriozalnie - tym razem 2d bylo sto razy lepsze niz 3d (bo pyszczek przy lozysku i nie lataly wody miedzy pyszczkiem a glowica USG).
7. Lozysko bdb, tetnice i naczynia pepowinowe bdb, serduszko idealnie, choc sie kruszynka przestraszyla glowicy na poczatku i tak serdulko trzepotalo szybko

Moja sliczna slodka krolewna
Super ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Hej,nie byłaś sama,ja nadal nie mam nic dla Małego jutro lecę na urlop i po powrocie mam zamiar zacząć zakupy,bo chyba naprawdę jestem ostatnią na wątku,która nic kompletnie nie ma. A ciuszki pięknie

Czas leci jak szalony

Cudo!!!
Ja dla niuni z kupionych rzeczy mam tylko kocyk z Biedronki.
Stwierdzam ze jeszcze jest duzo czasu. Niby po Matim mam ciuszki, wozek, wanienke, lozeczko, przewijak ale musze przejzec to wszystko. Wozek jest w dobrym stanie strasznie ciezki ale nie moge wybrzydzac i kupic innego bo budzet nie pozwala.

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Hello Ciężaróweczki.
Byłam dzisiaj na tej glukozie Wynik na czczo 96, a po 2h 166 więc dieta. Matko boska, co ja będę jadła a wszystko co lubię jest zabronione. I zdałam sobie sprawę z tego jaka jestem ograniczona, bo nic o cukrzycy ciążowej nie wiem.

Anulka dalej Anulką, ułożona główką w dół, waga 1,7 kg. Lekarz mówił, że pewnie przy porodzie będzie ponad 4 kg. Ciśnienie mi trochę dziś skoczyło (133/99), bo miałam małe spięcie z położną. Nie miałam robione cytologi, powiedział, że to za dużo badań jak na jeden dzień. Glukoza, mocz (idealny wynik), krew itd... Waga wstyd mówić, ale 12 kg na plusie

A sama glukoza w smaku zła nie jest, miałam wymieszaną z wodą i cytryną, więc momentalnie ją wypiłam. Tylko trochę mnie mdliło, ale dałam radę. Czas szybko zleciał, bo w międzyczasie miałam wizytę i książkę zabrałam ze sobą.

Idę mieszkanie trochę ogarnąć zanim TŻ wróci do domu, i zacznę was nadrabiać.
Jaka duza ta twoja niunka

Cytat:
Hej dziewczyny bardzo przepraszam ze mnie nie było ale od wczoraj całe dnie poza domem byłam. Noc nie mówiłam bo nie chciałam zapeszac i musiałam się wyciszyć troszkę ale ZDALAM PRZED CHWILĄ EGZAMIN NA PRAWKO!!! wiedziała tylko moja mama, nawet tz nie wiedział. Strasznie się cieszę, będę mogła wozić bezika ! Nie bądźcie źle, oczywiście was nadrobie jak wrócę do domu koło 17 caluję !!!
Brawo Prawko za☠☠☠ista sprawa. Ja mam od 4 lat prawko i jestem dzieki temu niezalezna a wczesniej to byla masakra...

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
to widzę, że moja jednak nie taka wielka, skoro jesteś 27 tc

Oliath- klockiem to jest moje dziecko! w 30 tc 1800g Lilo się chowa

biorę się za nadrabianie, bo dziś miałam intensywny dzionek
Oj kobietki i po co sie tak droczyc

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40508491]niestety nie mam dobrych wieści.. ryczę od 2 godzin...
Leoś ma bardzo duży ubytek przegrody międzykomorowej w cześci mięsniowej i pani dr mówi że jest małe prawdobodobieństwo jego zrośnięcia... a jak się nie zrośnie to czeka nas w pierszych miesiącach życia operacja ;( jestem załamana... to w sumie jedna z najczęstszych wad wrodzonych u dzieci, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza umówiłam się na wizytę kontrolną za 6 tygodni...[/QUOTE]
Trzymaj sie kochana

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja teściowa drażni mnie swoim byciem poprostu. Ona ma wiecznie pomysły jak tu coś wykombinować, nachapać się i nic z siebie nie dać. We wszystko się wtrąca, ale dziś to się już wyłączałam.
Po jej wizycie widziałam, że nawet mój mąż chodzi poddenerwowany, mimo, że to nie on z nią gadał!
tez tak mam

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
DZOAN to jest z dedykacja dla Ciebie

http://demotywatory.pl/4114734/W-USA...o-nazwisku-Lol

Ja właśnei pochłonęłam mus bananowo-trauskawkowo-jabłkowo-pomarańczowy mniaaaam!!!
Ale to jest syte!
Mateuszka nazywalam jak byl maly Lol-Lolo-Lolek bo jak dostal na pierwsze urodzinki rowerek z sygnalem to staral sie powtorzyc ten sygnal dzwiekowy jaki byl wygrywany i mowil ololololo

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
mój brzusio 23tc
I najprawdopodobniej będzie Mateuszek-Mati
Sliczne imie wiem co mowie

Cytat:
Dobranoc...zostaje ktoras bo jak nie to tez ide z tad:-P

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Czy was tez tak plecy bola?ze lezec sie nie da eh...
Plecy bola jak staram sie zrobic tyle co jak w ciazy nie bylam.. Boze ale to nic w porownaniu do boli kregoslupa jakie mialam jak Matiego urodzilam. Przewijajac go na lozku plakalam i odgiac sie nie moglam..i szlam potem na "tofika" jak stara babcia..

Edytowane przez Katerine2
Czas edycji: 2013-04-26 o 23:02
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 23:04   #4544
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ewewee : ładne postepyw remoncie i fajna masz tesciowa
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
mój brzusio 23tc
I najprawdopodobniej będzie Mateuszek-Mati
ladnie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Wiecie jaka przykrosc mnie dzis spotkala stalam w lidlu w mega kolejce bylo strasznie duszno a ja chcialam tylko sok pomaranczowy kupic. Zrobilo mi sie naprawde slabo i poprosilam ludzi by mnie przepuscili Bo zle sie czuje i jestem w ciazy a to Co uslyszalam od tych szwabow mnie dobilo:
kolejka obowiazuje wszystkich,albo ja tez bylam w ciazy i Jakoś zyje i uslyszalam jeszcze kazdy by chcial miec przywileje kasjerka popatrzyla na brzuch i nic powiedziala. Myslalam ze zemdleje ale Dalam rade szkoda ze mojego tz ze mna nie bylo
mega nieprzyjemna sytuacja..
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja bym wyszła

No to szacuneczek, bo ja poległam
Ledwo obcięłam i opiłowałam! Najgorsze są te malutkie paluszki- ani w te ani wewte nie mogłam się do nich wygodnie dostać
dobra jesteś..ja to ledwo daje rade obcować a co dopiero jeszcze doszliwowac..

Domciatko: zdrówka!
Rocky: dobrze ze się meldujesz

Ja juz w domku,nadaje z łóżeczka. Gdańsk mogą fajnie się prezentuje,szczególnie ze mgła jeszcze jest..za długo nie polazilismy bo mnie w okolicy wątroby zaczęło bolec.. do tej pory od siedzenia tylko...a teraz jakoś tak bardziej..chyba muszę więcej odpoczywać...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 23:25   #4545
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Dzoan czy to Ty tak ostatnio chcialas wskoczyc na lozko ?

http://demotywatory.pl/4114809/Niby-...-niespodzianek

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Wiecie co, tż mnie zmotywował i spakowałam już połowę torby do szpitala I mimo,że tobra jest duża,to nie zmieszczę w nią wszystkiego co chcę zabrać,więc będę musiała mieć 2 torby
ja mam spakowaną koszulę, kapcie, ręcznik, art. higieniczne, a jutro jak mi nie będzie lepiej, dopakuję szczoteczkę i podjedziemy na IP, bo mi całe popołudnie macica trenuje, 2 no-spy zeżarłam i efektów nie ma... idę spać, oby rano było lepiej

Cytat:
W ogóle wysłałam mu zdjecie z tym formularzem i tam napisane "pozytywny" i chyba nie czytał tego formularzu ani nic bo mi odpisał: "masz hiv"? potem już na szczęście doczytał hahaha
kocham Was

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Wiecie jaka przykrosc mnie dzis spotkala stalam w lidlu w mega kolejce bylo strasznie duszno a ja chcialam tylko sok pomaranczowy kupic. Zrobilo mi sie naprawde slabo i poprosilam ludzi by mnie przepuscili Bo zle sie czuje i jestem w ciazy a to Co uslyszalam od tych szwabow mnie dobilo:
kolejka obowiazuje wszystkich,albo ja tez bylam w ciazy i Jakoś zyje i uslyszalam jeszcze kazdy by chcial miec przywileje kasjerka popatrzyla na brzuch i nic powiedziala. Myslalam ze zemdleje ale Dalam rade szkoda ze mojego tz ze mna nie bylo
banda buraków

Cytat:
ogilnie...mam dosc ...a jeszcze wczesniej na slepo kape golilam zyc nie umierac heeee
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja też "kapę" dziś już prawie na ślepo goliłam
ale się ubawiłam

Cytat:
Wiecie jaka mam kochana tesciowa. Przyszla kobieta po 8 h pracy w sklepie spozywczym, zobaczyla, ze my nadal walczymy z panelami i mowi "to ja wezme Marysie do siebie poloze spac, a wy konczcie" mojej mamy to bym musiala sie prosci i wogole i tak by sie nie zgodzila, a z tesciowa bez problemu. Do mamy napisalam, ze mi pomoc jutro potrzebna przy myciu okien i co - cisza, zignorowala to. ehhh
super, ja mam mamę, która zachowuje się jak Twoja teściowa

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 00:12   #4546
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja mam spakowaną koszulę, kapcie, ręcznik, art. higieniczne, a jutro jak mi nie będzie lepiej, dopakuję szczoteczkę i podjedziemy na IP, bo mi całe popołudnie macica trenuje, 2 no-spy zeżarłam i efektów nie ma... idę spać, oby rano było lepiej
Trzymam mocno kciuki żeby ci przeszło Ale chodzi o to że tak boli? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
Stary 2013-04-27, 03:24   #4547
Samantha7
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,

Ja zdycham dalej. Czuje sie fatalnie, dostałam dzis gorączkę, gardło mi piekielnie boli , nos , zatoki i ledwo chodzę. Praktycznie dwa dni nie spalam. Wczoraj w nocy o 4am pojechałam do sklepu po krople do nosa bo nie szło juz oddychać. Babka w sklepie obsluzyla mnie bez kolejki, a ludzie se papier i inne domowe rzeczy kupowali . Mylę porabalo ich,spać nie moga
Jak powiedziałam do babki hello i dziękuje to patrzyla z niedowierzaniem, ze mozna mieć taki głos. A moj cały koszyk był w lekach. Ciężarna lekomanka
Za ten wypad Tz mnie tak ochrzanil, ze masakra. Ja szczerze to nie wiem jak ja pojechałam taka nieprzytomna i wróciłam,ale nie miałam wyjścia mogłam zdechnac, albo zasnąć.

Boże nigdy w życiu taka chora nie byłam. Całe szczescie, ze tesciowa mną sie zajmuje. Obiad zrobiła. Smarowala mnie mascia. Nacierala. I obkladala mnie zimnymi kompresami, a ja sie tak trzeslam, ze az sie poplakalam, a ona mi dała busi w czulko i oczywiście moj Tz dostał mega ochrzan, ze nic mi nie pomaga.
Moj Tz jest prawdziwym twardzielem i jak choruje to nigdy. Raz pamietam miał jeden dzień gorączkę ponad 39 i na drugi dzień wstał jak nowo narodzony, a wziął tylko jakis ibuprofen. No i moj Tz uważa, ze skoro on jest taki twardy to kazdy powinien byc i ja tez. I nie zdawał sobie sprawy, ze ja naprawde juz zdycham tylko , ze jak to baba wyolbrzymiam i przesadzam.
Ale jak zobaczył mnie w delirce to nie wiedział co sie dzieje w ciagu kilku minut miałam cos chciałam.

Moj maluszek czuje sie dobrze chyba. Ładnie mnie kopie jak zawsze

A moja sierść jak nigdy (bo ona tylko jest dla mnie miła jak jeść chce) przyszła do mnie kładla sie koło brzucha i czuwała

Lecę sie kłaść.

Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-04-27 o 03:26
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 07:14   #4548
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry

Charlize, dzięki za wyrozumiałość

Myszolka, nie tylko tam u Ciebie taka znieczulica. Ja chodzę wściekła na pewien urząd. Babki wchodziły mi w dooope, jak się bały, że norm nie powyrabiają, byłam najlepszym klientem, a jak się sprawa uspokoiła u nich to teraz już dwa razy miałam przejścia z nimi, żeby mnie bez kolejki obsłużyły, żeby mi papier wydały...
O sklepach to wogóle nie mówię, bo ok postać mogę, albo po prostu nie kupię ale żeby gdzieś ktoś mnie przepuścił - mowy nie ma...
Raz w szpitalu mi facet miejsce ustąpił jak czekałam na Mame i jedna bardzo starsza kobieta też chciała, ale tu na miejscu wszyscy się pytają, jak się czuję ale nikt mi miejsca czy kolejki nie ustapił..... fruuuu z nimi

Co do pedi.... Pedi to ja na czuja tnę i nawet nieźle mi to idzie, ale ja nie maluję i raczej w tym roku malować nie będę. Niech sobie odpoczną.

Dziś pakuję drobnice do pudeł i szykuję się do remontu. Facet ogród ma ogarnąć, oby zdążył bo jakieś ponoć burze zapowiadają.
Jadę zaraz na targ może jakieś bratki kupię przed dom i zahaczę o faceta z jajami

Roxi, trzymam kciuki żeby przeszło

Samantha, ale Cię wzięło. Wyleż to paskudztwo koniecznie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 07:27   #4549
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczynki

Nie śpię już od niemal godziny. Mąż szykował się do pracy i rozbudziło mnie to. Wolę się nie kłaść, bo się zmulę..zresztą poprosiłam męża, żeby kanapę już złożył..nie mam do czego wracać Zaraz śniadanko sobie zrobię i pranie nastawię. Łydki troszkę mnie bolą od wczorajszego chodzenia albo od zbliżającego się 3 trymestru

Cytat:
oj kurcze kurcze umawiaj się szybko do dentysty

a propo zębów śniło mi się, że wypadły mi 2 trzonowce a w sennikach, że to oznacza nieszczęście lub śmierć w rodzinie niepotrzebnie czytałam te bzdury..

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Mateuszka nazywalam jak byl maly Lol-Lolo-Lolek bo jak dostal na pierwsze urodzinki rowerek z sygnalem to staral sie powtorzyc ten sygnal dzwiekowy jaki byl wygrywany i mowil ololololo
hee..czyli nasz Lol może mieć jakiekolwiek imię, niekoniecznie Karolek, żeby nadal był naszym Lolem

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja zdycham dalej. Czuje sie fatalnie, dostałam dzis gorączkę, gardło mi piekielnie boli , nos , zatoki i ledwo chodzę. Praktycznie dwa dni nie spalam. Wczoraj w nocy o 4am pojechałam do sklepu po krople do nosa bo nie szło juz oddychać. Babka w sklepie obsluzyla mnie bez kolejki, a ludzie se papier i inne domowe rzeczy kupowali . Mylę porabalo ich,spać nie moga
Jak powiedziałam do babki hello i dziękuje to patrzyla z niedowierzaniem, ze mozna mieć taki głos. A moj cały koszyk był w lekach. Ciężarna lekomanka
Za ten wypad Tz mnie tak ochrzanil, ze masakra. Ja szczerze to nie wiem jak ja pojechałam taka nieprzytomna i wróciłam,ale nie miałam wyjścia mogłam zdechnac, albo zasnąć.

Boże nigdy w życiu taka chora nie byłam. Całe szczescie, ze tesciowa mną sie zajmuje. Obiad zrobiła. Smarowala mnie mascia. Nacierala. I obkladala mnie zimnymi kompresami, a ja sie tak trzeslam, ze az sie poplakalam, a ona mi dała busi w czulko i oczywiście moj Tz dostał mega ochrzan, ze nic mi nie pomaga.
Moj Tz jest prawdziwym twardzielem i jak choruje to nigdy. Raz pamietam miał jeden dzień gorączkę ponad 39 i na drugi dzień wstał jak nowo narodzony, a wziął tylko jakis ibuprofen. No i moj Tz uważa, ze skoro on jest taki twardy to kazdy powinien byc i ja tez. I nie zdawał sobie sprawy, ze ja naprawde juz zdycham tylko , ze jak to baba wyolbrzymiam i przesadzam.
Ale jak zobaczył mnie w delirce to nie wiedział co sie dzieje w ciagu kilku minut miałam cos chciałam.

A moja sierść jak nigdy (bo ona tylko jest dla mnie miła jak jeść chce) przyszła do mnie kładla sie koło brzucha i czuwała

Lecę sie kłaść.

Zdrówka!! W ogóle to dla teściowej..kochana kobieta.
W ciąży niestety ciężko się wykurować.. bo jak tak zupełnie bez leków..normalnie wzięłoby się jakąś aspirynkę na wygrzanie..a tu lipa Trzymaj się Kochana! Ale jak jest tak tragicznie, to nie powinnaś udać się jeszcze raz do lekarza? może jednak potrzebny Ci jakiś mocniejszy lek? dla ciężarnej ostatecznie też coś się znajdzie

Stary 2013-04-27, 07:59   #4550
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z rana.
Cytat:
no dobra, to Ty nam bułę, a my Ci ananasa bo mamy całego deal?

też jestem pod wrażeniem własnej osoby, że udało mi się tego dokonać

Basiu a jak tam Twoja starsza córeczka? lepiej się już czuje??
Dziekuje ze pytasz . Nie wymiotuje stan podgoraczkowy miala w nocy z czwadtku na piatek . Ale juz szaleje wiec jest dobrze.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Dzisiaj nie bede miala czasu wiec Was nadrobie pewnie dzisiaj lub jutro.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:19   #4551
dzoan
Zakorzenienie

Ale tu z rana cichutko....gdzie się wszystkie podziały?

Stary 2013-04-27, 08:26   #4552
shestiger
Rozeznanie

Odebrałam wypis i chyba u mnie to nie było tak prewencyjnie napisane o porodzie przedwczesnym oO już wam przepisuje :
Epikryza:
Pacjentka przyjęta do szpitala dn. 20.04.13 w CII PII w 26 tygodniu ciąży z objawami porodu przedwczesnego zagrażającego oraz niedokrwistością. Po zastosowanym leczeniu farmakologiczno-spoczynkowym uzyskano poprawę. Wypisano do domu w stanie dobrym z ciążą utrzymaną z zaleceniami.

Noo i to jest najlepsze że nawet nie wspominają o zapaleniu pęcherza z którym się niby zgłosiłam tylko mowa o samym porodzie... co sądzicie?

A tak wgl leci 27 tydzień
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:32   #4553
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Odebrałam wypis i chyba u mnie to nie było tak prewencyjnie napisane o porodzie przedwczesnym oO już wam przepisuje :
Epikryza:
Pacjentka przyjęta do szpitala dn. 20.04.13 w CII PII w 26 tygodniu ciąży z objawami porodu przedwczesnego zagrażającego oraz niedokrwistością. Po zastosowanym leczeniu farmakologiczno-spoczynkowym uzyskano poprawę. Wypisano do domu w stanie dobrym z ciążą utrzymaną z zaleceniami.

Noo i to jest najlepsze że nawet nie wspominają o zapaleniu pęcherza z którym się niby zgłosiłam tylko mowa o samym porodzie... co sądzicie?

no brawa za tydzień
hmm..no dziwne, że o zapaleniu pęcherza nawet nie wspomniane..
jakie dostałaś zalecenia? i jak się czujesz?

Stary 2013-04-27, 08:37   #4554
yevele
Zadomowienie

Hej dziewczyny, witam weekendowo

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

yevele: o to widzę ze podobnie jak u mnie..a do jakiego gina chodzisz?
do wielu ale głównie do Papińskiej-Stachowiak, a teraz czekam na SR na klinicznej
Stary 2013-04-27, 08:40   #4555
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki żeby ci przeszło Ale chodzi o to że tak boli? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
Nie bolało, po prostu macica się stawiała co chwilkę, zeżałam przez popołudnie i wieczór 2 no-spy forte, bez skutku, nie byłam w stanie się z boku na bok obrócić bez skurczu. Wizytę mam dopiero 9.05, ale w pon rano jadę niezapowiedziana do gina (tzn. rano zadzwonię, bo ma go nie być do 7.05, nie wiem od kiedy sobie robi długi weekend... Dziś od rana dużo lepiej, mała bardzo aktywna, zobaczymy, w razie W zostaje mi IP (ale unikam jak ognia, bo nie mam co z Norbertem zrobić - u męża w pracy sytuacja taka, że w grę nie wchodzi opieka czy L4)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:44   #4556
idzia111
Zakorzenienie

hej,

alez tu spokój ostatnio Nie wszyscy chodza sobie po dworze.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:55   #4557
fiazo
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40512798]
czytam o ten wadzie i czytam ... i staram się nastrajac mimo wszystko optymistycznie... niestety prawda moze być taka, że tylko operacja wchodzi w grę bo ubytek jest za duży... a operacja jest na otwartym sercu, z zatrzymanie akcji serca i z zastosowaniem krążenia pozaustrojowego ;( więc nie jest to niestety błaha sprawa ...
nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać te 6 tygodni i modlić się zeby stał sie cud! zobaczymy..[/QUOTE]
Najważniejsze, że wada wcześnie wykryta i już cały czas będzie wszystko monitorowane.
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale brata córki wykryli dziurę w sercu po urodzeniu (nie pamiętam ile) i to dzięki temu, że bratowa świrowała, że coś jest nie tak. Po skończonym roku miała operację na otwartym sercu, dokładnie tego typu jak piszesz wyżej. Teraz ma 4 lata i wszystko jest dobrze
Najgorszy jest stres, który jest wokół tego.

Cytat:
Wiecie jaka mam kochana tesciowa. Przyszla kobieta po 8 h pracy w sklepie spozywczym, zobaczyla, ze my nadal walczymy z panelami i mowi "to ja wezme Marysie do siebie poloze spac, a wy konczcie" mojej mamy to bym musiala sie prosci i wogole i tak by sie nie zgodzila, a z tesciowa bez problemu. Do mamy napisalam, ze mi pomoc jutro potrzebna przy myciu okien i co - cisza, zignorowala to. ehhh
dla teściowej

Samantha dla teściowej , też jak ostatnio chorowałam, to już płakałam tak mi było źle
życze szybkiego powrotu do zdrowia

Dzień dobry
wysłałam o 5:30 męża na wieś, a sama wróciłam dalej spać, trochę odespałam ten wyjazd do wawy

Teraz powinnam siedzieć na zajęciach w szkole...dojadę tam jak się ogarnę i tak cały dzień z jednym facetem

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej,

alez tu spokój ostatnio Nie wszyscy chodza sobie po dworze.
u mnie ma dziś padać więc chyba nici ze spacerów

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 09:03   #4558
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Lecę sie kłaść.

Oj biedaku, współczuję i mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie !
Teściowa super się zachowała z tego co piszesz, a dla Tżta że nie pomaga tak jak powinien!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki

Nie śpię już od niemal godziny. Mąż szykował się do pracy i rozbudziło mnie to. Wolę się nie kłaść, bo się zmulę..zresztą poprosiłam męża, żeby kanapę już złożył..nie mam do czego wracać Zaraz śniadanko sobie zrobię i pranie nastawię. Łydki troszkę mnie bolą od wczorajszego chodzenia albo od zbliżającego się 3 trymestru
Ranny ptaszek Dzoan
Mój Tż wrócił o 4 rano i zaczął mi napieprzać dzwonkiem do drzwi mimo posiadanych kluczy, więc wstałam przed Tobą, ale mimo wszystko nie kazałam mu łóżka chować, bo bym raczej nie dotrwała i na ziemi spała

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Epikryza:

Gratki za tydzien
Najważniejsze, że już wszystko w porządku, a skoro Cię wypuścili to inaczej być nie może
Jak Ci się mieszka w Krakowie? jak sprawy alimentów? Masz już przy sobie Marikę?

Wstaliśmy z Bezem, Tż pijany mi chucha jeszcze prosto w twarz więc wolałam usiąść niż wdychać te opary
Dzisiaj będzie dzien lenia
Gdzie są wszystkie dziewuszki?

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-04-27 o 09:04
Stary 2013-04-27, 09:15   #4559
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Lecę sie kłaść.

Idz do lekarza, Sam... ja sie swego czasu sama kurowalam w ciazy i z przeziebienia rozwinelo sie zapalenie pluc - antybiotyk max dawka przez 10 dni.... myslalam, ze zejde

Dzien dobry.

Ciezka noc, nie moglam sie ulozyc, duszno, straszne skurcze sciegien, hemoroid dziad meczy i boli... kupilam juz czopki, poki co poprawy brak. Niewiele jem poza jogurtami z muesli i pitnymi. Na dziada uzywam tylko TYCH czopkow i oliwki J&J w zelu. Dzien, w ktorym to sie zacznie cofac albo zniknie, bedzie ostatnim dniem mojego narzekania na cokolwiek, przysiegam. Nie wyobrazam sobie gorszej dolegliwosci w ciazy wszystko przezyje z usmiechem, tylko nie TO!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 09:21   #4560
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Lenia mam od rana, bo słoneczka dziś brak Zmykam zaraz zrobić sobie jakieś śniadanko

Myszolka- współczuję sytuacji. Ja bym chyba ostentacyjnie zostawiła ten sok i wyszła. Nie prosiłam jeszcze o przepuszczenie w kolejce. Raz tylko poczułam się w ciąży słabo. Było to w kościele i po prostu całą mszę przesiedziałam. Czułam się tak fatalnie, że wiem, że w klejce sklepowej padłabym na miejscu, gdybym nie mogła odetchnąć, usiąść. Na pewno nie wytrzymałabym do momentu kiedy mnie obsłużą. Szkoda, że musiałaś to przeżyć. Nikomu nic by się nie stało, nie spóźniłby się nigdzie, bo stałaś tylko po sok. Więcej czasu i energii zabrało im to głupie komentowanie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości