|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
chyba trzeba temat zglebic
zeby jakas dyskusje nawiazac z polozna hehe.polozna z j&j baaardzo zachwalala ich produkty (no ale tu sponsorowany wyklad, wiec to co innego), rozbawila mnie mowiac, ze ich plyn do mycia ciala i wlosow ma tylko 3 skladniki, glowny to parafina ![]() ---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ---------- Cytat:
i nie moge isc spac. no to zaciskamy! rano juz pewnie doczytam, ze Helenka jest na swiecie. pierwsza forumowa laseczka! jak to bylo? po dwa maluszki na watek? ![]() ---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- Cytat:
i mnie oberwalo sie za cale meskie towarzystwo siostra pyta Szymka: jaki ciocia ma brzuch? "eee no duzy, taaaaki" a wiesz co w nim ma? "tak! dziewczyne" ![]() ![]() ![]() a pozniej przyniosl mi kinder czekoladke i mowi, ze to dla Neli, wiec pytam jak mam jej ja dac "mozesz jej zostawic na pozniej" hehehe. uwielbiam go ![]() ---------- Dopisano o 02:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ---------- a mnie sie wydaje, ze to fajna opcja patrzac na zniecierpliwienie Barlineczek i innych "terminowych" u nas :P stawiasz sie, robia badania i wiesz na czym stoisz. albo do domu i rodzimy za kilka dni, albo wywolujemy...no ale cos sie w Twojej sprawie dzieje. a nie, ze siedzisz w domu ciagle myslisz, ze moze to juz :P---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- Ty sie nie smiej z golebiego hasla...przeganiam go z jednego parapetu to leci na kolejny. biegne do 2 pokoju, a on czmycha do kuchni. i codziennie tylko grrrrrrrrr grrrrrrr tutaj cisza, spokoj, czysty parapet. podobno niedlugo bedzie plaga biedronek, ale one przy golebiach to jakos srednio mnie ruszaja.---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Cytat:
wybacz happy, nie moglam sie powstrzymac, hehe.---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ---------- Cytat:
![]() no to niezly falstarcik zaliczylas, biedny maz...baby go stresuja :P nadrobilam, wiec moge isc spac. matko 3 w nocy! kolorowych!!! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-27 o 02:36 |
||||
|
|
|
#4922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
witam...
happy blue trzymam kciuki kochana wszystko będzie dobrze.. nie dam rady nadrobic ![]() duzo piszecie..a Ja biegam za Wikulem po laskach ..parkach i ogrodzie...diabełka utrzymac w domu nie mozna jak tak na dworze rozkosznie jest ![]() wczoraj jak tż wrócił z roboty.. przeszliśmy z tż i małym z 7 km..laskami i parkami..wokół mnóstwo kolorowych kwiatkow i śpiewających ptaków..cudnie..i jeszcze lody z maszyny..te zakręcone(chyba włoskie sie zwą) |
|
|
|
#4923 | ||
|
BAN stały
|
Hey
Jeszcze załapałam się na końcówkę wątku, lecę nadrabiać wczorajsze zaległości ![]() A najważniejsza wiadomość jaką wczoraj usłyszałam, psiapsióła która niestety straciła pierwsze dziecko i była dokładnie w tym samym tc co ja, nawet termin porodu nam się wtedy zrównał jest w 14 tygodniu ![]() Cytat:
![]() Zauważyłam, że u nas weekendy zaczynają się najczęściej jakąś informacją o porodzie, lub pierwszymi wyjazdami do szpitala, oby ten weekend majowy przyniósł nam wiele maluszków Cytat:
za wizyty
Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-04-27 o 06:27 |
||
|
|
|
#4924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
nie wiem czy moj mi wypisze bo tez wspominal o tym macierzynskim, tylko nie wiedzialam czy mowi sero czy zartujeDziewczyny mam problem, Tz ma jutro wazny zjazd na uczelni w wawie, jakies 240km od nas :/ i nie wiem czy go puscic czy nie, niby czuje sie dobrze, ale to nigdy nic niewiadomo zwlaszcza 3 dni po pelni
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Pierwsze, co wyłapałam, to że happy blue odeszły wodykciuki za was ![]()
|
#4926 |
|
Rozeznanie
|
pawie - ja bym swojego puściła, ale ja wcale nie mam potrzeby, żeby on gdzieś tam przy porodzie się kręcił, jak dla mnie mógłby przyjechać dopiero po jak mały będzie na świecie,
no to dziewczyny, gdzie nasze nowe wątkowe maleństwa?! pewnie w nocy się coś wykluło
|
|
|
|
#4927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
urodze 3 maja w tp najbardziej mi wtedy pasuje i tz bedzie mial wolne My jeszcze bujamy sie z kredytem w banku![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Happy- 3mam kciuki za Was ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Szczesliwa- kupilas juz materac i przescieradla do lozeczka? Ja zamowilam przescieradla 140x70 bo te 95x65 byly strasznie drogie..
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() diabli, metropolitan mój Julek też jakieś diablę, chociaż ostatnio faktycznie trochę mniej się rusza, ale były dni, kiedy myślałam, że on w ogóle nie śpi, zaraz mi wyjdzie dołem, przez brzuch, a mi tylko gwiazdy w oczach świeciły... Teraz też boleśnie się wierci, ale mniej. No i czuję jego kończyny jak mi się przesuwają na boku.Cytat:
Ja nigdy nie płaciłam. Wczoraj cały dzień chodziłam i wieczorem miałam pierwsze bolesne skurcze, ale wzięłam nospę i przeszło. Jeszcze do tego 6 maja chociaż wytrzymam może Wczoraj mąż złożył meble ogrodowe i będę mogła sobie siedzieć w wakacje z wózeczkiem na tarasie....tzn. względnie siedzieć, bo mi pewnie starszy nie da A dzisiaj jeszcze jedziemy do okulisty z młodym, bo ciągle oczy trze...:/
|
||
|
|
|
#4929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przestroga dla kolejnych - po cc LEŻEĆ !!! ![]() Cytat:
![]() mieliśmy próbkę balsamu dla dzieci od pierwszego dnia życia Pharmaceris Baby - okazał się świetny i kupiliśmy całą butlę. drogie draństwo ale bardzo fajne Happy trzymam mocno kciuki za Was !!! |
||
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Witam:-*
Mało mnie ostatnio znowu:-/ ale jestem z wami na bierząco. Mam sporo problemów na głowie i nic nie zapowiada ich końca.:-( Do tego po niedzieli przeprowadzka a tu wczoraj wylądowałam z mama na pogotowiu. Dzień wcześniej,a dokładnie wieczór bolała ją głowa,a rano wstała z niedowładem lewej strony. Normalnie rozmawiała i tak dalej ale miała problem z chodzeniem bo rzucało nią. Na pogotowiu wezwano karetke i na szpital. Okazało się ,że to mały udar był:-( porobili jej tomograf i inne badania i jest wszystko ok.nie ma uszkodzeń w mózgu i tak dalej. Tak więc mam do kompletu brata do opieki. Jutro zaczynamy 35 tc a ja nawet nic gotowe nie mam. Ani nie poprane ani nic bo ta przeprowadzka. Brakuje mi pampersów,tetry,gruszki,k osmetyków do kąpieli i pielęgnacji małego. Dla mnie do szpitala koszul,kapci,podpasek,ręc zników dla małego. Także sporo brakuje a ja już wiem,że tego nie kupie i nie zdąrze kupić bo kasy nie ma,a jak będzie to musimy z rachunkami dojść do ładu. A jak już z kasa wyjdziemy na prosta to mały już będzie. :-( Kuźwa ani tak ani siak. Do doopy już z tym wszystkim. Ja się poddaje:-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- HAPPY BLUE MOCNE KCIUKI KOCHANA!!!!!!!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Diabli, w szpitalu mieli swoj srodek, jakas pianke nie wiem co to bylo, nie uzywali emolientow i polozna mi tez mowila, ze nie musze. A lekarka powiedzialam tylko, ze najtanszy jest ollium czy cos i zadnego nie proponowala. A my mamy z 10 probek po sr emollium i olliatum - czy jakos tak :p wiecbje zuzyje i sprobuje wrocic do hippa i oliwki
A w szpitalu potrzebowalismy krem do pupy, pieluchy i chusteczki nawilzane po ktorych Kuba ma czerwona pupe wiec uzywamy platkow kosmetycznych dla niemowlat i wody
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-04-27 o 09:31 |
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ups, ale Happy miała termin po mnie, zaczynam się chyba bać
|
|
#4933 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby wszysstkie zmiany się cofnęły
|
||||
|
|
|
#4934 |
|
Raczkowanie
|
Codziennie Was czytam ale jakoś do odpisania się nie mogę zebrać.
Byłam na wizycie, lekarz stwierdził ze wytrzymam do 02.05., czop na miejscu, szyjka krótsza ale powinna dać radę. I miałam pierwsze ktg, skórczów brak, oczywiście we wszystkich innych sytuacjach brzuch się spina tylko nie przy badaniu... Jeszcze porobilam ostatnie badania do cesarki -układ krzepniecia i mam wszystkie papiery. Dopakowalam torbę i strasznie się zaczynam bać tego wszystkiego. Happy trzymam kciuki! |
|
|
|
#4935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
żeby wszsytko było dobrze, jak wody poszły to już nie ma odwrotu ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Happy trzymam kciuki mam nadzieje ze Helenka szybko wyskoczy z brzuszka i ze nie bedziesz cierpialaaa Color dasz rade musisz , jakos pokonacie te przeciwnosci losuu jestem z Wami
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
ech przeleciałam na telefonie x nadzieją że dowiem się że mamy już pannice na wątku a tuuuuu cisza...Idę dalej w kime tylko muszę orzeszki odcedzic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4938 |
|
Wtajemniczenie
|
mój tata mnie wczoraj pocieszył: "tak ciężko to się przechodzi tylko pierwsze 5 ciąż i ostatnie 3, wszystkie pozostałe to lajcik"
|
|
|
|
#4939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja mama tak na mnie czekała, czekała i czekała, w końcu się wkurzyła, wypisała na własne żądanie, pojechała do domu i na drugi dzień wróciła z akcją porodową nie ma to jak w domu ![]() --- Cześć Myślałam, że może już coś wiadomo w sprawie Helenki Mam nadzieję, że Happy już jest po i nie męczy się bidula tyle godzin spadam się szykować i jadę na targ
|
||
|
|
|
#4940 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
ziew:/ witam po nocy z refluksem
nagadałam młodemu, że może zapomnieć o rodzeństwie jak nie odpuści, ale nie słucha jeszcze mi się alergia zaczęła, a za cholerę nie pamiętam, które to można brać w ciąży:/ zyrtec? na razie tylko oczy kropie, ale katar męczy:/ Tity, pisałaś, że młody oczy trze, a to nie alergia? mi się zaczęło w środę i właśnie oczy, katar od wczoraj dopiero idę się ogarnąć i lęcę do lidla, super maty piknikowe są
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Colorku dacie radę
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
bedzie kolejna dzidzia!!
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten rok dla alergików ma być ciężki i zgadzam się, bo po 4 latach odczulania nie miewałam taki ataków jak teraz:/
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Melli jak u Ciebie??;*
|
#4947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też czekam niecierpliwie na wieści od Happy..
Mam nadzieję,że się akcja rozkręciła i nie musiała mieć cesarki ![]() Ja nie płacę, chodzę do przychodni przyszpitalnej gdzie chcę rodzić i nie muszę płacić. Mimo, że zleciła mi regularne KTG od 37tc lekarka, która nie pracuje w tym szpitalu. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-27 o 09:01 |
||
|
|
|
#4948 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no tak z 2-3 razy podskoczę
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby się ułożyłaCytat:
dzień dobry liczyłam na jakieś info o Helence i Happy, ale widzę że wciąż czekamy. mam nadzieję że wszystko idzie sprawnie i jest OK
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa troche lipa. Bylam wczoraj zlozyc papiery na staz. Mialam niby wszystko ugadane ze mam przyjsc tego i tego dnia. Pojechalam sobie z wszystkimi dokumentami a tam uslyszalam, ze wnioski byly przyjmowane do 3.04 i teraz kasy nie maja
myslalam, ze kudly powyrywam tym baba. Oczywiscie glosno troche zrobilam, poszlam do kierowniczki, ze mnie w blad wprowadzili, ale i tak uslyszalam, ze czekaja na pieniadze i wtedy beda organizowac kolejne. W ponedzialek jade do szefowej biura pogadac, chce sie zapytac czy mnie przyjmie na platny staz. Ale cos mi sie wydaje, ze nie da rady. ogolnie to jest duze biuro bo jest 8 babek i maja duzo pracy ale nie wiem. Podlamalam sie, cieszylam sie z tego stazu i teraz Zastanawiam sie za ile czasu nasze kochane ministerstwo da te pieniazki.. Jakby to byla kwestia , ze np beda organizowac od czerwca to jeszcze przezyje, ale jak dalej to ja dostane na glowe siedzac i nic nie robiac. Bede szukac jakiejs pracy, a jak nie uda sie to pojade do Londynu do pracy. Na poprawe humoru, jade do kosmetyczki na 11 na pazury ![]() A u Ciebie nunka wszystko w porzadku?
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2013-04-27 o 09:17 |
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
happy już pewnie tuli malutką
![]() jestem z mężem na zjeździe, ponad 100 km od domu ale dałam radę, niby nie daleko a mam stracha że coś sie zacznie dziać i będe w obcym mieście przy tej końcówce ciąży normalnie osiwieć można, coś mi się dzieje z nerką i co chwilę krew przy podcieraniu, dobrze że z cewki a nie z pochwy, ale stres jest, w pon dzwonie do swojego gin i mu powiem że jest coś nie tak, bo wcześniej nie krwawiłam tylko po założeniu tego badziewnego cewnika, a teraz co chwilę jakiś skrzep. dzisiaj jadę na zakupy do h&mu zobczymy czy mają coś ciekawego, wydrukowałam ten kupon, a jutro w końcu do domu, najlepiej jest u siebie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

zeby jakas dyskusje nawiazac z polozna hehe.
i nie moge isc spac. no to zaciskamy!
rano juz pewnie doczytam, ze Helenka jest na swiecie. pierwsza forumowa laseczka! 

Kuba ładnie przybiera na moim mleku 170g od poniedziałku 

nagadałam młodemu, że może zapomnieć o rodzeństwie jak nie odpuści, ale nie słucha
liczyłam na jakieś info o Helence i Happy, ale widzę że wciąż czekamy. mam nadzieję że wszystko idzie sprawnie i jest OK