|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() A który to tydzień(pewnie pisałaś ale ja początkująca na wątku i dopiero się oswajam )A tak z innej beczki widzę że ślubujesz za 2 tygodnie,jak ostatnie przygotowania, stresik jest? Ostatnio tez robiłam tsh i hormony bo też się leczę na tarczycę i o dziwo wszystko w normie.Ja biorę Letrox. Miki ![]()
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-04-26 o 23:02 |
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
Nowe mamuśki też JEEEEEEEEJKU wiecie co? 3 godziny ślęczałam nad jakimś głupim piteeeeem :/ ale w końcu rozliczyłam 3 godziny tłumaczenia 4 zadań A jutro z rańca do roboty :/ Dziewczyny, nie martwcie się że brzuszków nie macie -> prędzej czy później "wyskoczą". Ja w poniedziałek wkleję swój i jak dam radę to zdjęcie dzidziola po USG Zaczęłam 16tydzien Mamuśki - jest coraz bliżej nowego wątku Może jakieś pomysły na nowy tytuł? bo potem trzeba wspólnie wybrać, a wiadomo że trzeba kilka żeby było w czym wybierać no chyba że będzie normalny : Listopadowo-grudniowe mamusie cz II ? ;>
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba miłej,spokojnej pracy
Późna godzina jak na mnie.Dobranoc |
|
|
|
#4204 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
Zaległam na kanapie i wcinam skittlesy małż wybył do kumpla i jeszcze będe musiała po niego pojechać...Cytat:
trzymam!Cytat:
chyba też sobie sprawię ![]() Cytat:
Współczuję tych wszystkich objawów Cytat:
Ciesze się, że lek działa i samopoczucie się poprawiło ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
ale na pewno jest przekochana Cytat:
Oczywiście czekam na dobre wieści |
|||||||
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niunia_20 - zdecydowanie bardziej podoba mi się to łóżko KORNELIA ![]() tako laret - fajne ![]() Azealia- świetne literki Nemosek - ja jeszcze mam trochę papierkowej roboty, coś czuje że ze dwie/trzy godzinki mi jeszcze zleci i jak zdązę to jeszcze przed pracą się zdrzemnę do 6 sporo czasu :P Mam pytanko dziewczyny, strasznie puchną mi kostki i ogólnie stopy, nawet jak nie długo chodze, tylko tak po prostu o.. i to zawsze wieczorem koło 21-22 ..... też tak macie? ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- inny zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta Pierwszy trymestr, JEST NOWINA.! Dwóch chłopczyków i dziewczyna. Mamy XI-XII 2013 Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. Mamy Listopadowo-grudniowe No to moje i męża pomysły ![]() Jak od ostatnich czasów doszła jakaś dziewczynka/chłopiec to sorki, ale miałam kilka stron nadrabiania i mogłam przeoczyć :d
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Witam rano z pyszną czekoladką na gorąco
![]() Aleee się niee wyspałam ![]() Powiem Wam,że u mni pogoda zapowiada się całkiem ciekawie Wpadne koło 10
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Piękne cześć cześć. Tak jak radziłyście zmieniłam gin, i jestem uspokojona i szczęśliwa! JUŻ WIEM!!!!
Mam nowego prowadzącego gin i od razu konkretnie powiedział, że przypisuje mi antybiotyk jedną dawkę na moje podwyższone leukocyty..., i już zrobił usg na cito!!!! I wiem i jest dobrze!!!! |
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z Wami w ten piękny poranek i uciekam szykować się do szkoły |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć!! ja dzisiaj wyspana, do córy w nocy wstał mąż, nawet nie wiem kiedy się oudziła. - nie było płaczu przez zęby. rano wstałam - mąż szykował śniadanko ![]() o ile nie będzie padać, to będziemy, tzn mąż będzie malować balkon no i na zakupy jeszcze i posprzątać trzeba |
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ależ mnie dzisiaj męczą wymioty od rana. Najgorzej, że cały dzień poza domem. Najpierw jadę na uczelnię, później na USG. Przyjadę do domu, coś zjem i idę na nauki. Oj coś czuję, że to będzie ciężki dzień. |
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tytułu też bardzo podoba mi się ten: Pierwszy trymestr, JEST NOWINA.! Dwóch chłopczyków i dziewczyna. Mamy XI-XII 2013 My wczoraj wieczorem powiedzieliśmy teściom że będą mieli wnuka, TŻ pokazał im zdjęcie Na początku byli w ogromnym szoku ale w sumie po chwili jak zaczęło di nich docierać to teść powiedział: "to teraz trzeba żyć bo się będzie trzeba opiekować wnukiem albo wnuczką", a teściowa zaczęła wymyślać, co mi dać do jedzenia żeby mi dogodzić nie wciskała na siłę, ale co chwilę wymyślała nową rzecz hehe
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Co do tytułu mi się podoba ta sama propozycja co Domi a można by taką ankietę zrobić, widziałam że mamusie wrześ-paź często tak robią. Każda z Nas by zaglosowała na tytuł który się jej podoba i ten co by miał najwięcej głosów by wygrał.![]() Tż idzie na 13-stą do pracy więc później zajrzę Miki-3mam kciuki za wizytę! ![]() Anoula- no to jedno macie już za sobą;-) U Nas dziś kiepska pogada, słoneczka brak...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-27 o 09:27 |
|
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja Wam zazdroszczę tego siedzenia do 23... Ja o tej porze już się na drugi bok przewracam, jeszcze w nocy był taki straszny halny, a zostawiłam książkę na balkonie i tak mi wywijało kartkami że w końcu o 1 się zwlokłam z łóżka żeby ją zabrać..
Rybko mi tak samo podoba się tytuł o 2 chłopcach i dziewczynce ![]() Kabrielo strasznie się cieszę że w końcu trafiłaś na normalnego lekarza, który uspokoił Cię i powiedział co i jak ![]() O matko jak ja doceniam fakt, że mieszkamy z moimi rodzicami w 1 domu... Na początku wahaliśmy się na dobrą sprawę nie będzie problemów, ale od prawie roku nie było najmniejszego problemu z faktem, że mieszkamy z nimi, a dzisiaj to już zaczęłam Bogu dziękować za tą decyzję. TŻt w pracy, a ja wstałam z mega mdłościami i myślę sobie że jak wstanę to na bank będę wymiotować, a przy łóżku nie zostały mi już żadne krakersy... A tutaj mama puka do drzwi z kanapkami z chrupiącego chleba i gorącą herbatą. Jest kochana... No dobra, wylałam swoje poranne hormonalne uczucia, poleżę jeszcze chwilę i zabieram się do sprzątania.
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze już nie musieć tego ukrywać ![]() W Rabce tez dziś nie ma słońca ale jest 20 stopni, ale chyba będzie później padać. Jeszcze wymyśliłam propozycje tytułu: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 |
|
|
|
|
#4216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka z rana
![]() Cytat:
Fajne tytuły Cytat:
Cytat:
![]() Dzastin ankieta to dobry pomysł tylko jak się ją robi wiesz?
|
|||
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
tez się cieszę, teściowa teraz wałkuje TŻ kiedy ślub haha
Ankietę chyba musiałaby zrobić Pomadka, chyba że zrobimy ja na jakiejś innej stronie a tutaj wrzucimy sobie tylko linka? |
|
|
|
#4219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4220 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
jak dziś samopoczucie? ja dziś o dziwo... czuje sie cudnie
|
|
#4221 |
|
Wtajemniczenie
|
witam nowe mamusie
Bardzo cieszę się z udanych wizyt, za dzisiejsze kciukasy Z udanych rozmów tez się cieszę Miłego dnia, zmykam na spacer
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
No to szybciutko burza mózgów i rzucać hasełkami!!!!
![]() Idę posprzątać może uaktywnią mi się szare komórki i też coś mi do głowy wpadnie. |
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry Mamuski, ja dopiero wstałam ale mialam traumatyczne sny......najpierw śnilo mi sie ze byłam w szpitalu i poroniłam...strasznie realne to wszystko było, obudziłam się uryczana, potem jak poszłam spac to znow śniło mi się że urodzilam dziecko tylko było chore na jakas chorobe ze lekarz powiedział ze pożyje max 3 mies a w tym czasie nasz blok sie zawalil i nie mielismy gdzie wracac....a nad ranem sniło mi się że bylam w jakims kosciele i tam było duzo ludzi bo na oltarzu skazywali jakiegos złoczynce i mieli go na oczach wszystkich zabić, a potem biegały jakies wielkie psy i wszystkich zagryzały......umordowana jestem strasznie....
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez samopoczucie ok
mialam b, fajną noc no to jak ktos umie ta sonde zrobic?? to moze tak do wieczora beda podaWANE tytuly potem sie je wezmie w kupe i do 166 strony bd glosowanie?? albo do jutra :P
|
#4225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O Matko to jakis strasznie traumatyczny sen... ale czesto jak sie takie pierdoły śnia oznacza (jezeli ktoś w to wierzy) ze bedzie wszystko dobrze z dzidzią ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- jest jeszcze opcja że poprostu sie czegos najadłąs przed snem dlatego takie pierdoły Ci się śniły...
|
|
|
#4226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehehemusze pranie zrobic bo mam taką góre w lazience że maskara....dzis w TVN Style dzien z porodem i dziećmi po południu, TŻ juz ma traume heheh |
|
|
|
|
#4227 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie pepsi to pepsi
![]() ja wcinam czekolade mojej krewetce bardzo smakuje
|
|
#4228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jakieś opory przed założeniem suwaczka - chyba dopiero po usg to zrobię... Przygotowania spoko, planowaliśmy wszystko prawie od roku, więc teraz tylko jakieś drobiazgi zostały. Stres jeszcze nie, zobaczymy co będzie potem Cytat:
Cytat:
Mnie w ciągu ostatniego tygodnia dwa razy sniło się, że piłam po kryjomu alkohol.
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
oj ja wczoraj pierwszy raz od kiedy zaszłam w ciażę to miałam ochotę na piweczko
ale to chyba że wzgledu na pogodę i ze na ogrodzie już można posiedziec nawet wieczorem i grill sie rozgrzewał...
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie właśnie jakoś sam zapach już nie pasuje. Wczoraj jak ogłaszaliśmy dziadkom nowinę to najpierw był szampan później jeszcze jakieś martini i nie dobrze od tego zapachu mi było. Tak samo mam przy piwie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

)

Nowe mamuśki też
3 godziny tłumaczenia 4 zadań
Luteina, Duphaston i Accard. Mam odpoczywać i nie wolno mi dźwigać. A więc już dziś dziadkowie zostali już zaangażowani do pomocy! Teraz są na spacerku z Młodym, a później obiecali posprzątać w mieszaniu bo wstyd przyznać ale mam taki bałagan, że mogłabym chyba zgłosić się do programu "Perfekcyjna Pani domu". Pewnie nie będę tutaj na razie tak często zaglądać ale jak przetrwamy obiecuję często udzielać się 

Ślub 25.08.2012 

ale w sumie po chwili jak zaczęło di nich docierać to teść powiedział: "to teraz trzeba żyć bo się będzie trzeba opiekować wnukiem albo wnuczką", a teściowa zaczęła wymyślać, co mi dać do jedzenia żeby mi dogodzić