Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-27, 11:38   #4231
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
dzien dobry Mamuski, ja dopiero wstałam ale mialam traumatyczne sny......najpierw śnilo mi sie ze byłam w szpitalu i poroniłam...strasznie realne to wszystko było, obudziłam się uryczana, potem jak poszłam spac to znow śniło mi się że urodzilam dziecko tylko było chore na jakas chorobe ze lekarz powiedział ze pożyje max 3 mies a w tym czasie nasz blok sie zawalil i nie mielismy gdzie wracac....a nad ranem sniło mi się że bylam w jakims kosciele i tam było duzo ludzi bo na oltarzu skazywali jakiegos złoczynce i mieli go na oczach wszystkich zabić, a potem biegały jakies wielkie psy i wszystkich zagryzały......umordowana jestem strasznie....
Straszne
mi się tygrys śnił że mi rękę odgryzł ale to w ubiegłym tygodniu

Cytat:
oj ja wczoraj pierwszy raz od kiedy zaszłam w ciażę to miałam ochotę na piweczko ale to chyba że wzgledu na pogodę i ze na ogrodzie już można posiedziec nawet wieczorem i grill sie rozgrzewał...
Nawet mi nie mów o piwku ..... ale kupiłam sobie ostatnio tą bavarie 0%. NAWET całkkiem dobra

Ale mi się nic nie chce ale odliczam czas do wyjazdu i lekarza ale lekarz w poniedziałek więc luz

Dostałam wczoraj taki krem na rozstępy z perfecty i nie wiem czy mogę go stosować, bo wzięłam sobie tyci na nodze rozsmarowałam ( czy nie mam alergii) i on tak fajnie "mrozi" no i nie wiem czy na brzuch się nadaje..

Skład: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Isodecyl Neopentanoate, Dimethicone, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryoylmethyl Taurate Copolymer, Glyceryl Stearate, Steareth-25, Ceteth-20, Stearyn Alcohol, Glycerin, Butylene Glycol, Centella Asiatica Extract, Darutoside, Coffeine, Tocopheryl Acetate, Mentol, Ethylparaben, Methylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum.
A opinie ma pozytywne że niby pomaga a mi właśnie dzisiaj wyskoczyły masakryczne czerwone krechy ;/
Stary 2013-04-27, 11:50   #4232
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam!
Udało mi się Was nadrobić. Nie wiem co to będzie jak wróce z majówki...w życiu tego wszystkiego nie przeczytam
Jestem w 100% za ankietą w sprawie tytułu ale też nie wiem jak ją zrobić :P

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie kciuki przydały się. Ginekolog potwierdził ciążę, a co najważniejsze serduszko bije Niestety ciążę określił jako zagrożoną, zarodek walczy o dobre zagnieżdżenie się. Aby pomóc w tej walce mam całą torbę lekarstw Luteina, Duphaston i Accard. Mam odpoczywać i nie wolno mi dźwigać. A więc już dziś dziadkowie zostali już zaangażowani do pomocy! Teraz są na spacerku z Młodym, a później obiecali posprzątać w mieszaniu bo wstyd przyznać ale mam taki bałagan, że mogłabym chyba zgłosić się do programu "Perfekcyjna Pani domu". Pewnie nie będę tutaj na razie tak często zaglądać ale jak przetrwamy obiecuję często udzielać się Na razie idziemy walczyć! Kolejna wizyta za 2 tyg. Kciuki nadal są mile widziane
Leż i odpoczywaj a my będziemy trzymały kciuki! Fajnie, że masz kogoś do pomocy.

Cytat:
Napisane przez JagaHamburg Pokaż wiadomość
Czesc Kochane!

W końcu udało mi się znaleźć wątek dla siebie Przyjmiecie mnie?

Obecnie jestem w 8t5dc, a termin mam na 9 grudnia, chociaż pewnie wypadnie wcześniej, bo będę miała cesarke Moj Maluszek 4 dni temu miał już 9 mm, a na trzecim już z kolei usg serducho biło jak dzwon

Trzymam za Was kciuki, żebyście Wy i Wasze Malenstwa czuły się jak najlepiej
Witam nową mamusię!

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny można się do was przyłączyć ?

według kalendarzyka termin wyjścia na świat maleństwa 23 grudnia prosto pod choinke

pierwszą wizytę z usg mam 6 maja - będzie to początek 8 tyg

trochę się boję bo 2 lata temu zaszłam w ciążę i okazało się, że mam pusty pęcherzyk płodowy

inne wyniki na razie ok i hcg przyrosło po 48 h o ponad 100 %
Witaj! Jak beta rośnię to trzeba być dobrej myśli Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie ok! A wizyta w dobrym terminie bo już powinno być serducho

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Pochwalę się i swoim brzuszkiem . Jutro zaczynam 14 tydzień
Piękny! Tak sobie planowałam powiedzieć w pracy mniej więcej pod koniec maja a to już będzie 15 tydz to pewnie będzie widać! Chyba muszę zmienić plany :P

Cytat:
teraz jestem w 6 tc i dziewczyny powiedzcie mi czy tez macie takie "ssanie" na jedzenie?

zawsze jadlam obfite sniadanie i obfita obiado kolacje tyle potrzebowal moj organizm i waga byla super

a teraz jem sniadanie, dwa obiady i kolacje no i miedzyczasie cos dziabne.... chce miec zdrowa wagę w ciązy ale jak tak dalej pojdzie to bede jak sumo

jak nie zjem to mi niedobrze
Mam dokładnie to samo. Ssie mnie ciągle i MUSZĘ zjeść! A zaraz znowu mnie ssie. Zaczęło mi się to dopiero tydzień temu tak mniej więcej....eść, jeść, jeść! A rano budzę się taka głodna, że jak w ciągu 5 minut czegoś nie wrzucę na ruszt to oszaleję!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- inny zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta

Pierwszy trymestr, JEST NOWINA.! Dwóch chłopczyków i dziewczyna. Mamy XI-XII 2013

Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. Mamy Listopadowo-grudniowe

No to moje i męża pomysły
Jak od ostatnich czasów doszła jakaś dziewczynka/chłopiec to sorki, ale miałam kilka stron nadrabiania i mogłam przeoczyć :d
Podoba mi się zaznaczone! Ale z Was poeci

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Piękne cześć cześć. Tak jak radziłyście zmieniłam gin, i jestem uspokojona i szczęśliwa! JUŻ WIEM!!!!
Mam nowego prowadzącego gin i od razu konkretnie powiedział, że przypisuje mi antybiotyk jedną dawkę na moje podwyższone leukocyty..., i już zrobił usg na cito!!!! I wiem i jest dobrze!!!!
Cieszę się

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 11:57   #4233
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
dzien dobry Mamuski, ja dopiero wstałam ale mialam traumatyczne sny......najpierw śnilo mi sie ze byłam w szpitalu i poroniłam...strasznie realne to wszystko było, obudziłam się uryczana, potem jak poszłam spac to znow śniło mi się że urodzilam dziecko tylko było chore na jakas chorobe ze lekarz powiedział ze pożyje max 3 mies a w tym czasie nasz blok sie zawalil i nie mielismy gdzie wracac....a nad ranem sniło mi się że bylam w jakims kosciele i tam było duzo ludzi bo na oltarzu skazywali jakiegos złoczynce i mieli go na oczach wszystkich zabić, a potem biegały jakies wielkie psy i wszystkich zagryzały......umordowana jestem strasznie....
Ale sny... aż sama się przeraziłam...
Ja też miałam kiepską nockę... dziś jakaś niemrawa jestem...

Cytat:
oj ja wczoraj pierwszy raz od kiedy zaszłam w ciażę to miałam ochotę na piweczko ale to chyba że wzgledu na pogodę i ze na ogrodzie już można posiedziec nawet wieczorem i grill sie rozgrzewał...
Grill Chodzi za mną już od dłuższego czasu

Ja nigdy nie robiłam ankiety więc nie mam zielonego pojęcia jak to się robi.. ale może zaraz się znajdzie jakaś chętna
Więc jak ktoś ma propozycje tytułów to pisać!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:10   #4234
ryba91
Zakorzenienie

http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/

Może któraś się załapie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Hmm.. no z tego co się dowiedzialam to można zrobić tak : otworzyć nowy temat, potem go zamknąć. NO ale czy jakieś obce osoby nie będą się wtryniać?

dżokeroo jak wizyta? bo albo nie doczytałam albo nie pisałaś ?

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-04-27 o 12:14
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:13   #4235
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Koszmary ciążowe,ale splot snów.

Też się kiedyś obudziłam z płaczem w nocy,bo śniło mi się że jestem w szpitalu,moje dziecko jest chore,nikt nie wiedział na co i nikt nam nie chciał pomóc,a ja chodziłam i prosiłam o jakąś reakcję.Każdy lekarz miał nas gdzieś
A innym razem miałam sen że urodziłam, ale nie wiedziałam jaka płeć.Wszyscy się pytali a ja mówiłam, że nie potrafię określić że chyba dziewczynka. Po czym w końcu poszłam sprawdzić, odchylam pampersa a tam siusiak wystaje- jednak chłopak.I potem wszystkim pokazywałam,chłopak chłopak...zboczona matka
No i w tym śnie byłam wyrodna matką,zostawiłam dziecko w swoim pokoju,płakało a ja bawiłam się obok na imprezie
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kończę 5ty dopiero Mam jakieś opory przed założeniem suwaczka - chyba dopiero po usg to zrobię...

Przygotowania spoko, planowaliśmy wszystko prawie od roku, więc teraz tylko jakieś drobiazgi zostały. Stres jeszcze nie, zobaczymy co będzie potem
To Ty spoko wyluzowana jesteś
Mnie stres dopadł dopiero w Kościele na wejściu(nie mogłam się opanować,ściskałam rękę mężulowi,łzy mi do oczy napływały, a najgorsze było mega drżenie brody). Potem już wszystko puściło.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A mnie właśnie jakoś sam zapach już nie pasuje. Wczoraj jak ogłaszaliśmy dziadkom nowinę to najpierw był szampan później jeszcze jakieś martini i nie dobrze od tego zapachu mi było. Tak samo mam przy piwie.
Mnie też od alkoholu odrzuciło totalnie a lubiłam się napić piwka,drineczka.Jeszcze na początku piłam lecha bezalkoholowego niby, ale później na sama myśl niedobrze mi było.

Mam parę tytułów
1.Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest.
2.Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek.
3.Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy.
4.W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają.
5.Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka.
6.W brzuchach rosną Bobasy cóż to za piękne czekają nas czasy.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:22   #4236
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Też się kiedyś obudziłam z płaczem w nocy,bo śniło mi się że jestem w szpitalu,moje dziecko jest chore,nikt nie wiedział na co i nikt nam nie chciał pomóc,a ja chodziłam i prosiłam o jakąś reakcję.Każdy lekarz miał nas gdzieś
A innym razem miałam sen że urodziłam, ale nie wiedziałam jaka płeć.Wszyscy się pytali a ja mówiłam, że nie potrafię określić że chyba dziewczynka. Po czym w końcu poszłam sprawdzić, odchylam pampersa a tam siusiak wystaje- jednak chłopak.I potem wszystkim pokazywałam,chłopak chłopak...zboczona matka
No i w tym śnie byłam wyrodna matką,zostawiłam dziecko w swoim pokoju,płakało a ja bawiłam się obok na imprezie

Mnie stres dopadł dopiero w Kościele na wejściu(nie mogłam się opanować,ściskałam rękę mężulowi,łzy mi do oczy napływały, a najgorsze było mega drżenie brody). Potem już wszystko puściło.

Mnie też od alkoholu odrzuciło totalnie a lubiłam się napić piwka,drineczka.Jeszcze na początku piłam lecha bezalkoholowego niby, ale później na sama myśl niedobrze mi było.

Mam parę tytułów

pogrubione mi się podobają
Stary 2013-04-27, 12:23   #4237
Anoula
Zakorzenienie

No ciężko będzie wybrać najlepszy tytuł

Nemosek
Twoje sa takie uniwersalne będą mogły być do kolejnych wątków tez
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:26   #4238
Messsuah
Raczkowanie

Nie było mnie od wczoraj a tu już 3 strony do nadrobienia

wczoraj jak robiłam sobie kolacje to tak mnie zemdliło, że myslałam że już pawia puszcze ale jakoś wytrzymałam i dzisiaj rano to samo

pytanie do dziewczyn, które biorą eutyrox.... jak bierzecie rano eutyrox tak minimu z 30 min przed sniadaniem to nie macie wrażenia, że mdłości po tym eutyroxie się nasilają?

dzisiaj już mnie mniej ssie na jedzenie, zjadlam tylko pół śniadania tak mi się niedobrze zrobiła no i wogóle kisiłam się w łóżeczku do 11
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:37   #4239
JagaHamburg
Przyczajenie

Cytat:
Nie było mnie od wczoraj a tu już 3 strony do nadrobienia

wczoraj jak robiłam sobie kolacje to tak mnie zemdliło, że myslałam że już pawia puszcze ale jakoś wytrzymałam i dzisiaj rano to samo

pytanie do dziewczyn, które biorą eutyrox.... jak bierzecie rano eutyrox tak minimu z 30 min przed sniadaniem to nie macie wrażenia, że mdłości po tym eutyroxie się nasilają?

dzisiaj już mnie mniej ssie na jedzenie, zjadlam tylko pół śniadania tak mi się niedobrze zrobiła no i wogóle kisiłam się w łóżeczku do 11
Cieżko powiedzieć...Ja mam mdłości przez cała dobę, czasami tylko wieczorem dopuszczają na godzinie lub dwie, więc z samego rana siła rzeczy i tak jest mi niedobrze Euthyrox biorę jakieś 10 min. przed śniadaniem, więc żadnej różnicy (w kwestii nasilenia mdłości) nie odczuwam.
JagaHamburg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:38   #4240
Espere
Raczkowanie

Hej, hej! Dziękuję Wam
Melduję, że plamienia ustały!
I mam nadzieję, że nie pojawią się już więcej Ale ciągle leżę i odpoczywam.
Dzisiaj nawet mam "wolną chatę" by nikt nie przeszkadzał mi w tym leniuchowaniu - mąż z synkiem pojechali sobie na wycieczkę
Zaraz zjem zupkę i chyba jakąś drzemkę urządzę. A co!
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:43   #4241
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
To dobre wieści, cieszę się że u Ciebie już w porzadku
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:43   #4242
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam parę tytułów
Mi się ostatni podoba

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:59   #4243
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej! Dziękuję Wam
Dzisiaj nawet mam "wolną chatę" by nikt nie przeszkadzał mi w tym leniuchowaniu - mąż z synkiem pojechali sobie na wycieczkę
Stary 2013-04-27, 13:17   #4244
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam weekendowo
Zawiozłam męża do pracy, zrobiłam zakupki i pranie a teraz sobie odpoczywam przy ince i ciachu fransuskim z jabłkami

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Piękne cześć cześć. Tak jak radziłyście zmieniłam gin, i jestem uspokojona i szczęśliwa! JUŻ WIEM!!!!
Mam nowego prowadzącego gin i od razu konkretnie powiedział, że przypisuje mi antybiotyk jedną dawkę na moje podwyższone leukocyty..., i już zrobił usg na cito!!!! I wiem i jest dobrze!!!!
Cieszę się, że wreszcie trafiłas na fajnego lekarza Super wieści

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Podoba mi się to ostatnie a może by tak "Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki" ?
podoba mi się

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ależ mnie dzisiaj męczą wymioty od rana. Najgorzej, że cały dzień poza domem. Najpierw jadę na uczelnię, później na USG. Przyjadę do domu, coś zjem i idę na nauki. Oj coś czuję, że to będzie ciężki dzień.
współczuję samopoczucia, oby w ciągu dnia się tylko poprawiło!

Cytat:
]My wczoraj wieczorem powiedzieliśmy teściom że będą mieli wnuka, TŻ pokazał im zdjęcie Na początku byli w ogromnym szoku ale w sumie po chwili jak zaczęło di nich docierać to teść powiedział: "to teraz trzeba żyć bo się będzie trzeba opiekować wnukiem albo wnuczką", a teściowa zaczęła wymyślać, co mi dać do jedzenia żeby mi dogodzić nie wciskała na siłę, ale co chwilę wymyślała nową rzecz hehe
O to super, że dobrze przyjęli nowinę

Cytat:
Jeszcze wymyśliłam propozycje tytułu:
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ten tytuł jest super

Cytat:
współczuję takich przeżyć w nocy ale takie dziwne i zywe sny to podobno normalka w ciąży...

Cytat:

Mam parę tytułów
Wow też niezłe sny skąd takie dziwactwa się biorą

wszystkie fajne, takie uniwersalne

Cytat:
Hej, hej! Dziękuję Wam
no to pięknie!
Odpoczywaj dalej póki możesz
Stary 2013-04-27, 13:31   #4245
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mam parę tytułów
Coś czuję że ciężko będzie nam się zdecydować na jakiś tytuł bo dobrych pomysłów cała masa

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Hej, hej! Dziękuję Wam
Super że plamienia ustały ! Wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam weekendowo
Zawiozłam męża do pracy, zrobiłam zakupki i pranie a teraz sobie odpoczywam przy ince i ciachu fransuskim z jabłkami
Ależ mi smaka zrobiłaś tym ciachem francuskim !

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

My wczoraj wieczorem powiedzieliśmy teściom że będą mieli wnuka, TŻ pokazał im zdjęcie Na początku byli w ogromnym szoku ale w sumie po chwili jak zaczęło di nich docierać to teść powiedział: "to teraz trzeba żyć bo się będzie trzeba opiekować wnukiem albo wnuczką", a teściowa zaczęła wymyślać, co mi dać do jedzenia żeby mi dogodzić nie wciskała na siłę, ale co chwilę wymyślała nową rzecz hehe
Super reakcja teściów !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 13:36   #4246
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, hej! Dziękuję Wam
Super

Cytat:
Napisane przez JagaHamburg Pokaż wiadomość
Cieżko powiedzieć...Ja mam mdłości przez cała dobę, czasami tylko wieczorem dopuszczają na godzinie lub dwie, więc z samego rana siła rzeczy i tak jest mi niedobrze Euthyrox biorę jakieś 10 min. przed śniadaniem, więc żadnej różnicy (w kwestii nasilenia mdłości) nie odczuwam.
Zapomniałam wczesniej, tez mam ten nieszczęsny syndrom niespokojnych nóg i czasem nawet rąk- nie cierpię

W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają.- mi ten się podoba, sama to pomysłu nie posiadam, a i tak tyle fajnych, że problem będzie

Ryba nie miałaś nigdy wczesniej problemów z tym puchnięciem nóg? Bo w ciąży to często bywa, ale chyba troszkę później, a ogólnie to wiem, że jak chore serce albo nerki, to może tak być, a Ty te leki odstawiłaś, może to dlatego

Weźcie sprzedajcie jakiś pomysł na obiad, tylko mięsny, bo chce mi się mięcha, ale nie wiem zupełnie jak wszystkie potrawy, które zawsze robiłam mi nie pasują dziś jakoś za to na deser będzie to jabłuszkowe cudeńko Dzidzi z lodami już się normalnie ślinię jak durna

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-04-27 o 13:41
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:04   #4247
Messsuah
Raczkowanie

zjadłam 3/4 całego opakowania lodów smietankowej algidy az mi mdłości przeszły :brzyda l:
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:07   #4248
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Super

Zapomniałam wczesniej, tez mam ten nieszczęsny syndrom niespokojnych nóg i czasem nawet rąk- nie cierpię

W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają.- mi ten się podoba, sama to pomysłu nie posiadam, a i tak tyle fajnych, że problem będzie

Ryba nie miałaś nigdy wczesniej problemów z tym puchnięciem nóg? Bo w ciąży to często bywa, ale chyba troszkę później, a ogólnie to wiem, że jak chore serce albo nerki, to może tak być, a Ty te leki odstawiłaś, może to dlatego

Weźcie sprzedajcie jakiś pomysł na obiad, tylko mięsny, bo chce mi się mięcha, ale nie wiem zupełnie jak wszystkie potrawy, które zawsze robiłam mi nie pasują dziś jakoś za to na deser będzie to jabłuszkowe cudeńko Dzidzi z lodami
już się normalnie ślinię jak durna
No nie miałam nigdy takich problemów.. gdzieś wyczytałam właśnie że takie puchnięcie to w III trymestrze i to pod koniec! No nic, jak leże sobie i mało nóg używam to wtedy są normalne jak tylko kawałek przejdę albo cały dzień w pracy na nogach to mam masakre- buty mnie upijają . :/

A co do mięsa- Filet z kurczaka/schab zapiekany z pieczarkami i serem
(robisz normalnie schaba/fileta w panierce smażysz, potem jak już będzie gotowy podsmażasz drobno pokrojone pieczarki dajesz na tego schaba i przykrywasz plastrem sera i do piekarnika aż ser się rozpuści/ ew. mikrofala

Kotlety mielone w środku z serem albo pieczarkami

Zapiekanka z mięsem mielonym ,garnek serowy

żeberka w miodzie

kurczak z jabłkiem w - ale ma potem taki fajny, inny smak

de Volay'e czy jak to się pisze ( dewolaje )

rolada śląska

potrawka z kurczaka w ziołach

Zależy jakie mięso preferujesz Mój mąż jest mięsożerny i nie lubi obiadu bez miesa więc mam zapas kilku przepisów

Chili con carne

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-04-27 o 14:13
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:10   #4249
Pomadka2012
Przyczajenie

Poproszę którąś z was o wysłanie mi wszystkich propozycji tytułu na 2 część na priv.
Ankieta będzie na 1 stronie.
Pomadka2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:12   #4250
anulka2205
Wtajemniczenie

ooo garnek serowy tego mi trzeba
może jak będziesz u tego kardiologa to wspomnij o tych nogach dla świętego spokoju, ale może to po prostu przemęczenie, dobrze że teraz trochę odpoczniesz sobie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-27, 14:17   #4251
ryba91
Zakorzenienie

Pomadko - wszystkie tytułu zbierzemy wieczorkiem i podeślę na PW ok, dziewczyny? ;>
Stary 2013-04-27, 14:24   #4252
Trele_Morele
Zakorzenienie

Kurde , wy oszalałyśćie - mnie nie było od wczoraj od południa , i tak cud że zdąrzyłam przed nowym wątkiem , który chyba powstanie nie później niż jutro ?
Ja wczoraj dałam ogłoszenie na jednym z polskich portali w Londynie , dotyczące mojego mieszkania . Po prostu szukam kogoś kto je po mnie przejmie , i myślałam że mi rozsadzi telefon :O Dziś swie pary oglądały , jutro kolejne .. Aż nie wiem czy się nie rozpędziłam , bo przecież ja jeszcze nie mam gdzie się wyprowadzić ?
Mój Tżt już zgrzędzi , że za szybko to sobie wszystko wzięłam , a ja nie lubie tak w zawieszeniu być . Chcę już urządzać pokoik dla naszej niuni , a przecież nie będę robila tego tutaj , jeśli zaraz mamy się wyprowadzać W ogóle to musze powiedzieć że już z dwa trzy razy poczułam jak ten mój robaczek się tam przesuwa NIe są to żadne kopniaki , ale tak jakby przesuwanie czegoś w brzuchu , jelita to tez nie są . To takie uczucie , jakiego jeszcze nigdy nie doznałam, ale aż mi serce zaczyna walić jak szalone jak to poczuje Dobra teraz zacznę czytać co tam wczoraj naskrobałyście ..
Cytat:
Napisane przez Messsuah
Cześć Dziewczyny można się do was przyłączyć ?
Witamy
Cytat:
Napisane przez domii29
Pochwalę się i swoim brzuszkiem . Jutro zaczynam 14 tydzień
Piękny brzusio Piłeczka a nie arbuz jak u mnie
Cytat:
Napisane przez Messuah
Dobrze wiedzieć, że nie jestem w tym sama ale to ssanie na jedzenie zaczyna robić się męczące bo czuje, że mam pełny brzuch a dalej mnie ssie....

no i zawsze byłam typem spiocha, móc wyspać się do 9-10 to było super a teraz budze się zawsze po 6 rano za to między 16-17 zaczyna mnie łamac snużenie i chętnie idę na drzemkę, teraz własnie już mnie ciągnie do poduszki...zbudze sie ok 20-21 wypije herbatke i znowu spać...

też tak macie ?
Ja apatyt miałam od początku , rozdzieliłam na 5 ( no może 6 ) posiłków , głownie owoce i warzywa , dużo nabiału , i wiecznie bylam głodna .. Przeszło z 11 tygodniem . Teraz jem normalnie .Ale co z tego jak mam już 5 kg na plusie Dodam że ja mdłości miałam od świeta Co do spania natomiast , to podobno bije wszelkie rekordy. Zawsze spałam dużo , później już więcej ( całe wakacje w Hiszpani przespałam ) i teraz tez mi nie przeszlo ..
Cytat:
Napisane przez ryba91
rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- inny zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta

Pierwszy trymestr, JEST NOWINA.! Dwóch chłopczyków i dziewczyna. Mamy XI-XII 2013

Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. Mamy Listopadowo-grudniowe

No to moje i męża pomysły
Ryba mi się podoba ostatni pomysł .
Tak sobie myślę że Twój mąż musi być udany , że mu się chce tytuł wątku wymyślać , na jakimś babskim forum :brawo:

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:27   #4253
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Wróciłam z USG Wszystko jest w porządku Maleństwo ma 5,27 cm. Jejku jakie cudowne uczucie zobaczyć i usłyszeć bicie serduszka . Ciąża pojedyncza Miałam USG dopochwowe i na brzuchu, także Tż nie mógł wejść. Kolejne zaplanowaliśmy na dzień moich urodzin, czyli 26 czerwca, wtedy płeć poznamy. Lekarka wspaniała, niesamowicie miła. Wszystko dokładnie tłumaczyła. Duma mnie rozpiera

Akuku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (38,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (41,7 KB, 43 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:33   #4254
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wróciłam z USG Wszystko jest w porządku Maleństwo ma 5,27 cm. Jejku jakie cudowne uczucie zobaczyć i usłyszeć bicie serduszka . Ciąża pojedyncza Miałam USG dopochwowe i na brzuchu, także Tż nie mógł wejść. Kolejne zaplanowaliśmy na dzień moich urodzin, czyli 26 czerwca, wtedy płeć poznamy. Lekarka wspaniała, niesamowicie miła. Wszystko dokładnie tłumaczyła. Duma mnie rozpiera

Akuku
Ooo mamy w tem sam dzien urodziny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:35   #4255
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ooo mamy w tem sam dzien urodziny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

TP z USG wyszedł mi na 9 listopad Z OM był na 5.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:43   #4256
anulka2205
Wtajemniczenie

Miki gratulacje

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-27, 14:46   #4257
ryba91
Zakorzenienie

Miki-

Trele- on to nawet nie wie co tu się u nas dzieje ja mu tylko mówię, żeby mi nie przeszkadzał bo myślę nad nazwą to on sam z siebie mi pomaga a przy tym śmiejemy się na cały wieżowiec bo mój to tak większość pod jakieś siusiaczki i piczki wymyśla np. Jest dziewczynka jest chłopaczek- jedna piczka i siusiaczek no albo coś podobnego

Ej, dużo już tych tytułów mamy, chyba z 13 :P
Stary 2013-04-27, 14:50   #4258
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie przepadam za alkoholem..... można wyliczyć na palcach u jednej ręki ile razy w roku cokolwiek piłam ..... a dziś jak zobaczyłam w lodówce piwko mojego TŻ-ta to aż ślinotoku dostałam....kazałam mu otworzyć i napiłam się łyczka jak nigdy nie pijam piwa bo nienawidzę tak dzisiaj mi smakowało... łyczek nie powinien zaszkodzić dzidziusiowi

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:56   #4259
kruszynka86
Raczkowanie

uff nadrobiłam

primo po 1 dziękuję za miłe słowa i wsparcie
primo po 2 gratuluje wizyt i dobrych wieści i mamy już kolejnego siusiaka
espere odpoczywaj wypoczywaj

my w tym roku też mamy 2 wesela na początku czerwca i lipca, brzuszek mam na razie bardzo mały, praktycznie nic nie widać i na razie na minusie waga, wiec może uda się założyć jakąś swoją sukienkę albo pożyczoną? Przynajmniej na to pierwsze wesele.

Jeśli chodzi o macierzyński to ja na 6 mies, a potem może małż pójdzie ale zobaczymy jak to nam finansowo się przekalkuluje, bo Tż pracuje zmianowo, więc opiekunka byłaby niepełny etat.

Zaczęły się mi zachcianki matko ogórki to

miłego popo i trzymam kciuki za najbliższe wizyty

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:56   #4260
Trele_Morele
Zakorzenienie

Swoją droga widziałyście nowy watek mam chyba majowo- czerwcowych ? *Wyłaź z mego brzucha .. ! * Jak to brzmi Myślałam że padne. Kilka miesięcy różnicy a jakie różne podejścia .. Ja już też chcę ten moment
Cytat:
Napisane przez Azealia
Jak ja Wam zazdroszczę tego siedzenia do 23... Ja o tej porze już się na drugi bok przewracam, jeszcze w nocy był taki straszny halny, a zostawiłam książkę na balkonie i tak mi wywijało kartkami że w końcu o 1 się zwlokłam z łóżka żeby ją zabrać..
Ja nie mam wyboru pracuję do 22 , przed 23 jestem w domu .. Na szczęście weekendy mam wolne , choć walczyłam o nie dwa lata ..
Opuchnięcia - Lekarze o to pytaja , bo może to być jednym z objawów zatrucia ciążowego . Mnie o dziwo tez pyta położna na każdej wizyci e..
Cytat:
Napisane przez Antibia86
musze pranie zrobic bo mam taką góre w lazience że maskara....dzis w TVN Style dzien z porodem i dziećmi po południu, TŻ juz ma traume heheh
Ja zastanawiam się czy to oglądać . Należę do tych co przezywają takie programy , i potem właśnie śnia mi się takie dziwne rzeczy . Tak czy siak włączyłam nagrywanie
Cytat:
Napisane przez Anoula
A mnie właśnie jakoś sam zapach już nie pasuje. Wczoraj jak ogłaszaliśmy dziadkom nowinę to najpierw był szampan później jeszcze jakieś martini i nie dobrze od tego zapachu mi było. Tak samo mam przy piwie.
U mnie w pracy wczoraj strzaskała się zgrzewka piwa . Masakra ! Ślinotok , ale jaki ja piwo pijałam od świeta .. a teraz jeg zapach doprowadza mnie do szału . Musialam uciec , żeby nikt się nie zorientował , bo mogło by to wyglądać na alhoholiczkę w ciąży
Miki ; Dzidziolek prześliczny Cieszymy się że wszystko dobrze )

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-04-27 o 15:01
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości