Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 16:26   #361
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Tato od tygodnia w szpitalu, nie wiadomo kiedy go wypiszą - pogorszyły mu się wyniki po przeziębieniu.. Babcia w szpitalu leży na zapalenie płuc, niedawno po zawale albo wylewie, ma wstawiony rozrusznik.. a ja wszystkiego dowiaduje się dopiero dzisiaj przez przypadek..
O kurczak... To nie dobrze... Mam nadzieję, że i Babcia i Tata dojdą do siebie szybciutko... Pewnie rodzina nie chciała Cię denerwować, ale ja nienawidzę jak się ukrywa takie rzeczy....

Cytat:
dobre, ale fakt ja do biedronki to czasami wyjdę ubrana w dresie i bez makijażu, a już do rossmanna który jest obok w życiu

Pomimo smutnych wiadomości mam też wesołą - zlożyliśmy łóżeczko, wyląda super, jeszcze TŻ zrobi pożądek z komodą i obfocę
No ja do rossmanna też, ale to dlatego, że musiałabym najpierw wsiąść w tramwaj
Ale w sumie, nawet do tej biedry wychodzę ubrana jak człowiek, bo nie mam za bardzo dresów

za łóżeczko i czekamy na fotki

Napisałam wreszcie plan porodu (choć "napisałam" to tak na wyrost powiedziane ). Na SR dostaliśmy takie zeszyciki do wypełnienia ale dziwne są, mało user friendly więc skorzystałam z kreatora na stronie fundacji rodzić po ludzku:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Szybko jak wypełnianie PITa przez e-deklaracje Polecam dla tych, co jak ja jeszcze się za to nie wzięły

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-04-28 o 16:28
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 16:58   #362
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ejjj, czy tylko ja zachwycam sie chlodem za oknem? stopy wracaja do normalnosci, nie jest mi duszno, nie mam dylematu ubraniowego. zyc nie umierac fajnie jak tak pokropi i mozna pooddychac rzeskim powietrzem.
ja może się nie zachwycam ale nie narzekam za bardzo bo moje stopy mają dziś luzik ale mam nadzieję, że się rozpogodzi

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Dlatego też kupiłam go przed ciążą, jednak żadna nic wcześniej o tym nie pisała, więc zastanawim się czy w ciąży działa tak samo
może nie pisały bo nie skojarzyły, że to może być od tego, pod koniec ciąży w ogóle może być więcej śluzu

Cytat:
Tato od tygodnia w szpitalu, nie wiadomo kiedy go wypiszą - pogorszyły mu się wyniki po przeziębieniu.. Babcia w szpitalu leży na zapalenie płuc, niedawno po zawale albo wylewie, ma wstawiony rozrusznik.. a ja wszystkiego dowiaduje się dopiero dzisiaj przez przypadek..

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Napisałam wreszcie plan porodu (choć "napisałam" to tak na wyrost powiedziane ). Na SR dostaliśmy takie zeszyciki do wypełnienia ale dziwne są, mało user friendly więc skorzystałam z kreatora na stronie fundacji rodzić po ludzku:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Szybko jak wypełnianie PITa przez e-deklaracje Polecam dla tych, co jak ja jeszcze się za to nie wzięły
też muszę się za to zabrać

Magiusa ja mam 3 tygodnie do końca i śpię bardzo dobrze, wstaję w nocy raz na siku, ciężko się skulać, trochę stękam ale zazwyczaj (o ile kot nie buszuje) bez problemu zasypiam. Miałam kilka dni takich, że obudziłam się z małżem o 5:00 i spać mi się nie chciało już ale to tylko kilka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 17:24   #363
potterka
Zakorzenienie

Ja plan porodu już dawno stworzyłam.. terwz tylko go wydrukować muszę ale jakoś się zebrać nie mogę
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 17:52   #364
Mysia mysz
Zakorzenienie

halo
my już po chrzcie wytrzymałam godzinę w szpilkach
powiem Wam, że ważę się codziennie rano na czczo i w ciągu ostatnich 2 dni tyłam po 0,5 kg dziennie:/ przeraża mnie ile wody zbieram:/ z tym, że nie puchnę bardzo, a siedzę w ogrodzie w upale i luzik

przejrzałam ten plan porodu i stwierdziłam, że nie ma sensu go drukować, bo 90% z tego z automatu szpital przewiduje, zresztą wiem, że omawiają plan przy przyjęciu (mają jakiś tam swój), a ustalę też z położną swoją
generalnie to większość punktów jest oczywista dla nowoczesnych szpitali
Stary 2013-04-28, 17:56   #365
justyna_g4
Zakorzenienie

Ale tu cicho dzisiaj...

Ja tam sobie myślałam czego nam brakuje i doszłam do wniosku ze nie mamy dla malej ani jednej pary skarpetek...po ile par macie??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 17:59   #366
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ale tu cicho dzisiaj...

Ja tam sobie myślałam czego nam brakuje i doszłam do wniosku ze nie mamy dla malej ani jednej pary skarpetek...po ile par macie??
z 12?
Stary 2013-04-28, 18:01   #367
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
zycze zdrowka dla Taty i Babci oby szybko od zdrowia wrocili
Cytat:
Ale tu cicho dzisiaj...

ja mialam ze 2 pare ale polecialam do tesco i kupilam 5 pack słodkich new bornow heheh i mam z 7 par a moze 10 ..

Ja dzis kiepsko sie czuje
cisnienie mi skoczylo niedawno mialam 167/92 a teraz siedze i zaraz powtarxzam pomiar caly dzien mam wysokie i czuje na glowie - masakra
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 18:22   #368
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Ale tu cicho dzisiaj...

Cisza jak to w weekendy

Ja mam około 8 i tyle samo czapeczek Kupiłam tylko 2, resztę mama mi przyniosła ze strychu po nas Nie wiem po co aż tyle malutkich czapeczek dziecku, które urodzi się praktycznie latem
Stary 2013-04-28, 18:25   #369
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu cicho dzisiaj...

14

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Cisza jak to w weekendy

Ja mam około 8 i tyle samo czapeczek Kupiłam tylko 2, resztę mama mi przyniosła ze strychu po nas Nie wiem po co aż tyle malutkich czapeczek dziecku, które urodzi się praktycznie latem
Ja mam4 czapeczki z czego dwie z HM te zwierzaczkowe, więc nie do wszystkiego założę i dwie wiązane... Jeszcze ze dwie malutkie, bawełniane bez wiązania chcę dokupić

Stary 2013-04-28, 18:26   #370
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
przejrzałam ten plan porodu i stwierdziłam, że nie ma sensu go drukować, bo 90% z tego z automatu szpital przewiduje, zresztą wiem, że omawiają plan przy przyjęciu (mają jakiś tam swój), a ustalę też z położną swoją
generalnie to większość punktów jest oczywista dla nowoczesnych szpitali
To fakt ja się będę czuła bezpieczniej mając to na piśmie - przy porodzie niepotrzebne mi rozczarowania Poza tym było tam parę punktów, nad którymi musiałam się zastanowić, co wolę więc cieszę się, że wypełniłam i kilka decyzji podjęłam

Cytat:
Ale tu cicho dzisiaj...

Mam ok 10 par Myślę, że będziemy korzystać w lato - body i skarpetki na same stópki, jeśli będą marzły, a i łatwo zdjąć jeśli będzie maluszkowi za ciepło
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 18:35   #371
Veronic
Wtajemniczenie

Dziewczyny jestem!! pierwszy raz odpaliłam kompa od ponad tygodnia !! hurraa!! wypuścili nas dzisiaj do domku!!!
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 18:37   #372
potterka
Zakorzenienie

Veronic
Stary 2013-04-28, 18:39   #373
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem!! pierwszy raz odpaliłam kompa od ponad tygodnia !! hurraa!! wypuścili nas dzisiaj do domku!!!
Cudnie

Stary 2013-04-28, 18:43   #374
katherine271
Raczkowanie

czytam nasze forum na bieżąco choć czasem mam wiele do nadrabiania i zanim kończę nadrabiać to nie mam sił pisać i tak w kółko ale dziś mam lajt w porównaniu do ostatnich, leżę dziś dużo z nogami trochę do góry bo puchnął mi niesamowicie niestety że ciężko na nich ustać.

Byłam w piątek na wizycie, mała ok, waży ok 2800, szyja zamknięta i długa więc szybciej pewnie nie urodzę a chciałabym ale cóż, luzuję w tym temacie, grunt że wszystko ok tylko że jestem wielka, już ma 20 kilo plus a nie obżerłam się wcale, teraz mam za to parcie na słodkie, lody zwłaszcza i mogłabym trzy na raz zjeść i wogóle mam ssanie w żołądku non stop a do tego nie wiem na co ochotę, beznadzieja po prostu. No a jeszcze miesiąc to kilogramy dojdą, makabra jak pomyślę co będzie po porodzie, po pierwszej ciąży zostało mi 14 kilo nadmiaru i dopiero po roku i ścisłej diecie schudłam chociaż chodziłam z wózkiem po 15 km dziennie, podziwiam jak piszecie jak to wszystko zleci po porodzie, chciałabym ale wiem że to u mnie tylko marzenie, cieżka dieta mnie czeka a najpierw zaś problem bo nie będzie co na siebie włożyć, i kupować duże ciuchy by potem schudnąć i tak w kółko, ech, dobra, pożaliłam się ale ten temat mnie zżera

złozyliśmy wczoraj łożeczko choć najpierw musieliśmy latac po sklepach po śruby bo łożeczko ok ale śruby się zawieruszyły przez te lata i nie było jak złożyć, wykorzystałam też stolik z półkami który miałam poprzednim razem z przewijakiem tyle że szwagier przykręcił mi nowy przewijak do tego bo nie było jak tego zrobić ale wiertarka i wkrętarka dały radę i skonczyłam wczoraj prasowanie ale nienawidzę tego, czy zamierzacie długo prasować? ja nie pamiętam jak robiłam z córą a teraz widzę że akurat te ciuszki jak ładnie powieszę to są ekstra bez prasowania a to prasowanie plus cała reszta ciuchów córy i innych to mnie wykończy już później

syndrom wicia gnaizda u mnie trwa, ciągle bym robiła porządke gdzieś, a to szafki w kuchni zrobiłam, a to szafę z ubraniami a to jaieś papiery, szafki drobne itp. ciągle coś jeszcze wynajduję, nawiedzona jestem po prostu

czekam na pizzę bo zamówiliśmy bo złapałam smaka a tak poza tym nie wiem co robic na obiady bo nie mam smaków, normalnie prócz płatków owsianych rano na mleku które kochami codziennie wcinam plus grzanka z miodem,to nie wiem co jeść a jadłabym ciągle a jedzenie musi być w sumie takie by moja córa zjadła i mąż, ech, mam wyczerpanie siedzenia w domu tylko i wyłącznie, pracy mi brakuje choć przez ostatnie dwa miesiące dawałam trochę lekcji więc to inaczej, dużo wychodziłam z domu, dużo załatwiłam na spokojnie spraw ale mimo to jakoś mam dość.
moje marzenie być już po, wyglądać choc w miarę jak człowiek by coś włożyć na siebie i ganiać z wózkiem gdzie popadnie korzystając z pieknej pogody, którą niech przyniesie lato

a i wrzucę Wam jeszcze coś co napisała jednak dziewczyna na mamach listopadowo grudniowych, podczytywałam je wtdy i tak mi się to spodobało a teraz tym bardziej fajnie się to czyta:

"A wiecie na co ja mam ochotę?

1. Zrobić sobie salon spa, wypięknić, wypachnieć, kupić jakieś
super seksi nieciążowe ciuchy, superextra kozaczki na zimę i megadopasowany płaszczyk zimowy zapinany w talii

2. Słyszeć stukot moich megawypaśnych kozaczków na chodniku, w mega niespuchniętych stopach i łydkach.

3. Wbiec we wcześniej zakupionych łupach na 3 piętro do mamy i nie mieć zadyszki i stanu przedzawałowego

4. W ogóle biegać mam ochotę, bez dziecka w brzuchu. Podbiec do sklepu, do samochodu, skoczyć do biedronki, podlecieć do babci, a nie non stop się wlec, toczyć i kulać wszędzie. No i do tego ciągle nie jęczeć wszystkim, że mnie macica się spina i terroryzować każdego, kto idzie szybciej niż 5 metrów na godzine.

5. Mierząc megawypaśne
ubrania na sylwestra nie patrząc na to, że w pasie nic się zapiąć nie chce. I nie podglądać w przebieralni żadnych chudych lasek i nie płakać z zazdrości, że one w coś wchodzą, co ja bym chciała mieć, a nie wiem czy po ciąży w to wejdę, więc kupić nie mogę bo przewale kase na rzecz, która będzie przyprawiała mnie o kompleksy

Ogólnie rzecz biorąc chcę wrócić do stanu używalności

"
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 18:46   #375
Veronic
Wtajemniczenie

Nawet nie wiecie jak się cieszę

ale oczywiście żeby nie było tak pięknie, ledwo co wrócilismy do domu, nakarmiłam Małego, a tu przyjeżdżają teściowie.... Myślałam, że ich uduszę, zero wyczucia i taktu itp... tak mnie w☠☠☠☠**li ehhhh, już na samym wstępie teść złapał mnie znienacka za brzuch i mówi : "oooo już drugie w drodze" ja pierd**lę , po prostu szok

normalnie nie przeklinam, wybaczcie

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Mam w ogóle tyle do opowiadania, nie wiem od czego zacząć ,mam mętlik w głowie... a tak w ogóle to dopiero teraz po 8 dniach (i praktycznie nieprzespanych nockach) czuję zmęczenie
ale zarazem jestem szczęśliwa, bo mam już moje małe cudo przy sobie jest taki kochany, teraz sobie grzecznie leży w łóżeczku, zaraz może wrzucę jakąś jego fociczkę

aha : miałam 71 kg jak szłam do porodu, teraz mam już 63 , 3 dni temu miałam 65

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-04-28 o 18:47
Stary 2013-04-28, 18:49   #376
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Witaj Opowiadaj jak się czujesz i jak dzieciątko
Stary 2013-04-28, 18:50   #377
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

ale oczywiście żeby nie było tak pięknie, ledwo co wrócilismy do domu, nakarmiłam Małego, a tu przyjeżdżają teściowie.... Myślałam, że ich uduszę, zero wyczucia i taktu itp... tak mnie w☠☠☠☠**li ehhhh, już na samym wstępie teść złapał mnie znienacka za brzuch i mówi : "oooo już drugie w drodze" ja pierd**lę , po prostu szok

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Mam w ogóle tyle do opowiadania, nie wiem od czego zacząć ,mam mętlik w głowie... a tak w ogóle to dopiero teraz po 8 dniach (i praktycznie nieprzespanych nockach) czuję zmęczenie
ale zarazem jestem szczęśliwa, bo mam już moje małe cudo przy sobie jest taki kochany, teraz sobie grzecznie leży w łóżeczku, zaraz może wrzucę jakąś jego fociczkę

aha : miałam 71 kg jak szłam do porodu, teraz mam już 63 , 3 dni temu miałam 65
Ja bym ich chyba nie wpuściła a teść to kawał buraka

Katherine jeszcze trochę
co do prasowania nie wiem ile dam radę bo nienawidzę tego robić

Stary 2013-04-28, 18:50   #378
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Info od Happy z ostatniej chwili:

"Urodziła się o 11:15 sn. Brak mi słów by opisać Nasze szczęście. Ssie jak szalona!!"

i dla Helenki i jej rodziców!

Wielkie gratulacje
Stary 2013-04-28, 18:52   #379
potterka
Zakorzenienie

Veronic ale cham z teścia

opowiadaj i wrzucaj fotki
Stary 2013-04-28, 18:52   #380
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witaj Opowiadaj jak się czujesz i jak dzieciątko
Czuję się bardzo dobrze, tylko dopadło mnie po prostu zmęczenie ...
nie czuję jakbym rodziła tydzień temu, jedynie co mam tłuszcz na brzuchu ale ogarnę to, już w szpitalu robiłam trochę brzuszków byłam weteranką na tamtym oddziale, normalnie to babki wychodziły po 2/3 dobach , tyle lasek poznałam , że szok- od wieśniar totalnych do super dziewczyn już na samym końcu, nawet poznałam dziewczynę z Ciechocinka - będziemy razem chodzić na spacerki
Stary 2013-04-28, 18:53   #381
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
a i wrzucę Wam jeszcze coś co napisała jednak dziewczyna na mamach listopadowo grudniowych, podczytywałam je wtdy i tak mi się to spodobało a teraz tym bardziej fajnie się to czyta:

"A wiecie na co ja mam ochotę?

1. Zrobić sobie salon spa, wypięknić, wypachnieć, kupić jakieś
super seksi nieciążowe ciuchy, superextra kozaczki na zimę i megadopasowany płaszczyk zimowy zapinany w talii

2. Słyszeć stukot moich megawypaśnych kozaczków na chodniku, w mega niespuchniętych stopach i łydkach.

3. Wbiec we wcześniej zakupionych łupach na 3 piętro do mamy i nie mieć zadyszki i stanu przedzawałowego

4. W ogóle biegać mam ochotę, bez dziecka w brzuchu. Podbiec do sklepu, do samochodu, skoczyć do biedronki, podlecieć do babci, a nie non stop się wlec, toczyć i kulać wszędzie. No i do tego ciągle nie jęczeć wszystkim, że mnie macica się spina i terroryzować każdego, kto idzie szybciej niż 5 metrów na godzine.

5. Mierząc megawypaśne
ubrania na sylwestra nie patrząc na to, że w pasie nic się zapiąć nie chce. I nie podglądać w przebieralni żadnych chudych lasek i nie płakać z zazdrości, że one w coś wchodzą, co ja bym chciała mieć, a nie wiem czy po ciąży w to wejdę, więc kupić nie mogę bo przewale kase na rzecz, która będzie przyprawiała mnie o kompleksy

Ogólnie rzecz biorąc chcę wrócić do stanu używalności

"
Ja mam chwilowo podobne marzenia Dzisiaj nawet nie mogłam kurtki zapiąć, a wiało strasznie...
Veronic dobrze, że już w domu. No teść faktycznie taktowny...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 18:54   #382
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się bardzo dobrze, tylko dopadło mnie po prostu zmęczenie ...
nie czuję jakbym rodziła tydzień temu, jedynie co mam tłuszcz na brzuchu ale ogarnę to, już w szpitalu robiłam trochę brzuszków byłam weteranką na tamtym oddziale, normalnie to babki wychodziły po 2/3 dobach , tyle lasek poznałam , że szok- od wieśniar totalnych do super dziewczyn już na samym końcu, nawet poznałam dziewczynę z Ciechocinka - będziemy razem chodzić na spacerki
brzuszki w szpitalu
kobieto daj sobie trochę czasu!!

Stary 2013-04-28, 18:56   #383
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
brzuszki w szpitalu
kobieto daj sobie trochę czasu!!
nie ma na co czekać !! za 10 miesięcy kolejna ciąża !!

a tak w ogóle to poród boli cholernie, ale jakie wynagrodzenie
Stary 2013-04-28, 18:58   #384
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma na co czekać !! za 10 miesięcy kolejna ciąża !!

a tak w ogóle to poród boli cholernie, ale jakie wynagrodzenie
tylko, żebyś sobie nie zrobiła krzywdy
za 10miesięcy? Super

Stary 2013-04-28, 18:58   #385
Veronic
Wtajemniczenie

Może teraz napiszę Wam moje spostrzeżenia i wskazówki dotyczące porodu, karmienia itp ?? chcecie ?? ostrzegam , że to będzie długie
Stary 2013-04-28, 19:00   #386
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

hehe mistrz komplementow
ja dzisiaj tez slyszalam rozmowe mojej mamy z jej kolezanko-sasiadka "Gosia, a widzialas Kate? no ta ksiezna. ma termin na lipiec i nie jest gruba. ma taki fajny maly brzuszek" mistrz yni taktu

fajnie, ze juz jestescie w domu czekam na fotki malucha

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-04-28 o 19:51
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 19:00   #387
potterka
Zakorzenienie

chcemy
Stary 2013-04-28, 19:01   #388
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Może teraz napiszę Wam moje spostrzeżenia i wskazówki dotyczące porodu, karmienia itp ?? chcecie ?? ostrzegam , że to będzie długie
Dajesz wszystkie rady i spostrzeżenia mile widziane!

Stary 2013-04-28, 19:06   #389
Veronic
Wtajemniczenie

Przydatne informacje (wynikające z moich obserwacji)

1) podkłady poporodowe idą jak woda , u mnie w szpitalu całe szczęście "były na stanie" <jedyna rzecz hehe> Absorgyn z Matopatu i moim zdaniem są lepsze niż Bella Mana, bardziej chłonne , więc polecam

2) majtki siateczkowe firmy Hartman- rewelacja ! przewiewne, miłe, nie uciskają, ale dobrze trzymają podkłady, no i można je prać (ja kupiłam tylko 3 sztuki, bo nie przewidziałam, że będzie siedzieć 8 dni,ale prałam je sobie)

3) podkłady na sedes- generalnie warto kupić, szczególnie gdy idzie się na numer 2 , ale równie dobrze, można obłożyć ubikację papierem toaletowym

4) staniki!! rzecz absolutnie niezbędna gdy leci mleko z piersi, ja miałam sportowe i wystarczyły, takie z odpinanymi miseczkami lepiej kupić po porodzie , bo nie jest się w stanie przewidzieć jak duże będą nasze piersi....

5) wkładki laktacyjne - też idą jak woda, szczególnie przy nawale mlecznym , polecam te Johnsona- bardzo miłe, nie podrażniają sutka i ładnie chłoną

ok ...część dalsza za chwilę, bo muszę iść rozwiesić pranie i wstawić następne
Stary 2013-04-28, 19:10   #390
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy macie te terminy z miesiączki czy z usg brane pod uwagę. Bo ja w karcie mam wpisane dwa i ten z USG na 30 kwietnia.

Dodam, że pierwszą córkę urodziłam w dzień z terminu z USG.

Poza tym cisza. Nic. Jak przed burzą. Nawet śluz mi zanikł od 2 dni.

Pogoda pochmurna...tylko 12 stopni za oknem....więc robię sałatkę warzywną na pocieszenie.
ja też nie mam śluzu prawie w ogóle od 3 dni

w widzę, że w przeciwieństwie do większości do tego czasu nie miałam problemów ze spaniem, przerwy na siusiu od 2 do 7, ale potem wracam do łóżeczka i zasypiam w minutę

doszłam do wniosku, że jak dzisiaj nie urodzę to do wtorku nie urodzę a we wtorek mam wizytę to dowiem się co dalej
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości