|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Normalnie jest tak, że mogę robić u nich badania za darmo tylko jesli mam skierowanie od ich lekarza. W ciazy robią wyjątek i jeśli ma się założoną kartę ciąży można robić badania za darmo ze skierowaniem od innego lekarza. Będę prowadzić prywatnie, u lekarki, która pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. A na pierwszą wizytę pójdę do normalnego gina , tylko właśnie pracującego w siecówce. Wizyty nie są późno, ja po prostu jestem w bardzo wczesnej ciąży Pierwsza wizyta będzie 6 tygodni i 5 dni (a nawet pewnie ciut wcześniej, bo prawie na pewno miałam później owulacje). Druga tydzień później.
|
|
#4352 |
|
Raczkowanie
|
Ja bede miala pierwsze usg poczatkiem 8tyg, chodze do prof gina prywatnie niby najlepszy w miescie i jakos udalo mi sie do niego dostac, powiedzial ze nie zrobi mi wczesniej usg bo coraz czesciej mowi sie o szkodliwosci usg na pozniejszy rozwoj a w pierwszym trymestrze ksztaltuje sie wazny uklad nerwowy wiec o filmik wole go nawet nie pytac bo sie zlosci
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko nie wiem jak u tej lekarki do której się wybieram, ale jej szef robi za 220. Jak będę wiedzieć to dam znać.
Mya ja od jakiegoś czasu jestem bardzo nerwowa
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje
Nie wiem czy to z tych emocji, czy na zmianę pogody ale od wczoraj tak mnie głowa boli
|
|
|
|
#4355 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
![]() Anoula melduj ![]() Pszczółka Ty już chyba miałaś mieć wizytę, napisz coś |
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Tata mi dzisiaj kupił trochę frykasów
Chyba dopiero w ciąży zaczynam doceniać jak to dobrze mieszkać z rodzicami
|
|
|
|
#4357 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo nie nalegał, żeby wejść za pierwszym razem, więc stwierdziłam, że nie będę się wykłócać z lekarzem odrazu na pierwszej wizycie Moje zdanie jest takie, że to ci lekarze wstydzą się wkładać to "coś" (co mi kojarzy się po prostu ze sztucznym penisem)w krocze kobiety, na oczach jej partnera. Innej opcji nie widzę. Oczywiście są też kobiety, które same nie chcą, ale to już inny temat.Cytat:
I jeszcze ku pokrzepieniu, na internecie często czyta się, że puste jajo płodowe zdarza się tylko raz. Głowa do góry. Trzymam mocno kciuki. Cytat:
![]() Poruszacie takie mądre tematy Odnośnie szkoły uważam, że ani teraz, ani za moich czasów nie było dobrze. Mnie też nie uczyli myślenia, tylko wkuwania na pamięć, a matura... to dopiero była kpina. Obładowana byłam kilogramami ściąg i chyba mogłabym napisać tam "dupa, dupa", a i tak dostałabym najniżej 4, bo miałam 5 z tego przedmiotu.Może już nasze dzieci załapią się na lepsze czasy ![]() Także szkoła nauczyła mnie dosyć mało i teraz siedzę i czytam mało ambitną literaturę jaką jest "Pięćdziesiąt twarzy Greaya". No kurnia co to za książka jest Długo się opierałam, a wczoraj jak przysiadłam, to do 4 rano czytałam. Mąż jak przeczytałam mu fragment, stwierdził, że nie jestem normalna
Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-04-28 o 19:08 |
||||
|
|
|
#4358 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju jak mnie to gardlo boli,każde przełykanie śliny to koszmar
Uciełam sobie 2 godzinną drzemkę wiec mam nadzieje,że nie będe miała problemu z zaśnięciem... w dodatku coś głowa zaczyna mnie boleć... Cudny dzień...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może zapodaj sobie na wszelki wielki magiczny czosnek A ktoś tu kiedyś wspominał, że dentysta polecał czymś płukać buzię. Możecie przypomnieć czym, bo jakoś nie zakodowałam, a coś mnie ćmi połowa zębów, to nie wiem czy gdzieś stan zapalny jakiś może się nie robi albo gdzies ząb do leczenia, bo i trochę na zimno i ciepło reagują |
|
|
|
|
#4360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja zjadłam obiadokolacje i idę zaraz do wanny się zrelaksować przed jutrzejszą wizytą. Małż chce iść ze mną.. Ależ mam stresa.A w pogodzie- zimno, buro, deszczowo. Temperatura na pólnocy 14-18 stopni, na południu 20-27 maks. ale opady,opady,opady. ;(
|
|
#4361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam kotlecikami,suróweczką,og óreczkami.Na deser lody tiramisu i serniczek a co!!!
A teraz nadrabiam... Cytat:
Cytat:
głodomorzeNena No co Ty ,czasem trzeba sobie dogodzić ![]() Anoula Piękny tekst Twojego męża Cytat:
dostali.Wiesz na niektórych świadomość że obcy facet "grzebie"Dla mnie to totalnie niezrozumiałe,ale cóż różne są charakterki ![]() Ale masz fajnie,Zakopiec uwielbiam Polecam termy w Bukowinie i Białce w ramach relaksu wodnego.Super sprawa!!!Miłego wypoczynkuCytat:
![]() Anoula A co to taka ciężka przeprawa z teściami?Powodzonka Messuah Będzie dobrze!!! Dzastin Zdrówka,kuruj się.Spróbuj płukać szałwią albo solą jak dasz radę.Polecam też duże dawki czosnku,herbatkę z sokiem malinowym.To tak z naturalnych metod.Ja stosowałam też tantum verde w sprayu. I tak ogólnie napiszę że z humorem u mnie dzisiaj też do bani,chodzę wkurzona nawet nie wiem o co,masakra jaką się jędzą zrobiłam w ciąży,znaczy wcześniej też byłam ale chyba mniejszą jednak Moja propozycja tytułu:Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki- Mamy Listopadowo-grudniowe 2013 |
||||
|
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja jestem padnięta po weekendzie na uczelni więc wybaczcie że nie cytuję i nie odpisuję. Przeczytałam wszystko.
Co do nazwy wątku moje typy to 4,5 lub 10. Padam na pyszczek i muszę się iść w końcu położyć, ogólnie dzisiaj mnie jakoś żołądek boli i jestem taka nie do życia.
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za wizytę. To Twoje 2 usg jak myślę
|
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gardła to może zapalenie okostnej zęba/szczęki? bo to i ząb i gardło potem i nawet czasem ucho czy głowa boli. Mnie bolał właśnie kiedyś ząb potem gardło i miałam gorączke i właśnie zapalenie okostnej miałam. A do płukania to ja słyszałam że szałwią należy, ale czy to prawda to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Ja mam co wizytę USG, znaczy to bedzie moje 4 no chyba ze ni liczymy tego na którym nic prawie nie było widać No chyba że mu się coś odwidzi i nie zrobi
|
|
#4366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() miałam już ostatnio napisać,ale czasu brak na wszystko...a tyle piszecie,że ciężko mi nadrobić ![]() byłam na USG w ostatnią środę - Niunio już ma 12 mm widziałam głowe, rączki i jedną nogę![]() były plamienia, na które dostałam dupka i teraz nie mam. ale gin powiedzial,ze nic zlego sie nie dzieje, wiec nawet nie musze isc na zwolenienie ![]() znalazł za to polipa i to moze byc od tego... w kazdym razie dostalam skierowanie na badania i 14.05 kolejna wizyta ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
i dla mnie to jest krępujące przy ginie, a i on nie chce tego ogladac po wszystkim ubieram sie i wolam do srodka i juz razem rozmawiamy z ginem zacznie wchodzic jak juz będę miala przez brzuch Cytat:
i ciesze sie,ze nie mam mdlosci ![]() na pewno wszystko jest ok ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luesita dla Niunia
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za rady
Rybka,3mam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę!!! Lusesita, super!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-28 o 20:25 |
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin, ja pilam 3 razy dziennie pol litra parzonej wody z cytryna jak mnie rozbieralo, czasem herbatke z sokiem z malin i przechodziło, na szczęście. Walcz.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze. Ja za to kupiłam wczoraj lody manhattan o smaku pina colada i jestem nimi zachwycona
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Odwiozłam dopiero TŻ na mieszkanie, bo było oblewanie haha. Powtórzył się trochę schemat z rozmowy z teściami, że wyciągnęliśmy szampana żeby oblać zaręczyny a wtedy powiedzieliśmy że ja nie mogę % i pokazaliśmy zdjęcie. Mama się popłakała i powiedziała ze musi się napić. Po pierwszym szoku pogratulowali, mama powiedziała do TŻ: "no to witaj synek w rodzinie" i powoli zaczęli się dopytywać o nasze plany odnośnie najbliższej przyszłości. Żadnych wyrzutów ani nic ale na razie wielkich okrzyków radości nie było, bo się nie spodziewali. W sumie powiedzieli tak, że samych nas z tym nie zostawią i oczywiście pomogą. Tata w między czasie wykonał telefon do swoich rodziców i do mamy mojej mamy powiedzieć im ze będą mieli prawnuka i dziadkowie też wpadki na chwilę z wizytą. Tym sposobem myślę że pół rodziny już wie o mojej ciąży bo smsy od kuzynów zaczęły przychodzić z gratulacjami.
A rodzice już pod koniec wieczoru do mnie ze muszę dbać o siebie mama stwierdziła, że musi mi jakieś soczki naturalne kupić. Myślę że jak przyzwyczai się do myśli to wpadnie w szał zakupów hehe. A póki co bierzemy się z TŻ za organizację ślubu cywilnego i będziemy szukać mieszkanie intensywnie ![]() Ryba za jutrzejszą wizytę
|
|
|
|
#4372 |
|
Raczkowanie
|
halo cześć dziewczyny. Witam wieczorową porą. Dopiero teraz czuję się jakoś znośnie. Cały dzień potworne mdłości.
Jak już poczułam się lepiej to zjadłam torta przyniesionego przez sąsiadkę. I teraz jest mi strasznie ciężko. Ogólnie to mam na coś smaka a jak coś zje to od razu koszmar źle się czuję jestem napchana i mam mega mdłości. Też tak macie..? Dzastin008 zdrowia życzę .. Ryba91 kciuki za wizytę. Jeśli chodzi o temat to podoba mi się nr 5 |
|
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wam zazdroszczę, że możecie sobie pospać. Mój synek budzi się codziennie koło 5-6 rano, więc też muszę wtedy wstać, dać mu jeść itd. Potem już spania nie ma. Jak w dzień śpi to robię zaległe rzeczy w domu. Ostatnio zaczęłam chodzić spać o 22.00, ale to wciąż za mało, bo i tak w nocy wstaję do niego kilka razy (a to się rozkopał, a to zapłakał, więc sprawdzam itd.). Rok temu o tej porze leżałam z wielkim brzuchem i czekałam na poród, jaka ja byłam wtedy wyspana i wypoczęta, echhhh...
|
|
|
|
#4374 | ||
|
Zakorzenienie
|
NFZ
Cytat:
no i powiedziała że w ostateczności- jak ból nie ustąpi, to bedzie musiała otwierać mi zęba i sprawdzać bo RTG i tak nie zrobi . No na szczęście nic mnie nie boli ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
) to że nie dam rady i będę siedziała i z nim płakała ..... zamiast mu pomóc...
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
a to po wyrwaniu zęba coś boli? bo ja wyrwałam bo bolał, a jak już Go nie było to nic nie czułam
Ogląda ktoś przepis na życie??????? NO JAK ON TAK MOŻE ZDRADZAĆ ANKĘ!!! sorki- ale nie mogę normalnie tego zdzierżyć.
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Pola będzie w ciąży?? ;D Anka napewno pogodzi się z Jerzym,ale to kilka odcinków musi przeleciec. Ja oglądałam też odcinek do przodu ale teraz mi tak tnie że ja nie wiem
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzruszyłam się jak o tym przeczytałam.Powodzenia w szukaniu mieszkania, sama jestem na tym etapie,ale u nas jakiś zastój normalnie,nic ciekawego w rozsądnych pieniądzach w naszym mieście znaleźć nie można.I jeszcze jestem w tym wszystkim sama bez Tżta,ciężko....Cytat:
![]() Ja często czuję się pełna,zwłaszcza jak pomieszam ze sobą różne smakowite rzeczy albo zjem właśnie coś na co mam ogromną ochotę a później pufam. .Ale mdłości nie mam. Rinco Pamiętam jak niedawno chwaliłaś się na innym wątku że jesteś w ciąży, a tutaj proszę drugi bobas w drodze.
|
||
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba ja miałam rwaną 8 nie dlatego, że bolala ale ze zaczęła mi inne żeby przesuwać i krzywić zgryz. Powinnam mieć usunięte wszystkie, ale po tej rzekomo " najprostszej" ktora trza było dlutowac i rozwiercać na 4 części podziękowałam. To bolało, potem długo i boleśnie spuchnięta.nigdy więcej.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

Oczywiście powiedziała, że musi mi zmienić zajęcia, że będę musiała uważać na siebie i wogóle. Także cieszę się że tak wyszło 

Za wizytę. To Twoje 2 usg jak myślę
zresztą tak źle i tak niedobrze .....
dla Niunia
Wzruszyłam się jak o tym przeczytałam.