Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 20:17   #961
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
banka za rozwarcie

iekawe jak .. pewnie tuli już dziewczynki
pewni tak...
bosko

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:17   #962
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Zel zaaplikowany skurcze bolesnee
Tu mamy dopiero relacje na zywo! Kochana trzymamy mocno kciuki za Ciebie i Michasia!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:21   #963
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Zel zaaplikowany skurcze bolesnee
Trzymaj się banka
Stary 2013-04-29, 20:29   #964
Veronic
Wtajemniczenie

Hej, hej

banka- ja też 3mam kciuki

dzisiaj miałam trochę zalatany dzień- najpierw wizyta pediatry, potem na krótko przyszła moja mama, potem karmienie, zostawiłam Małego z tatusiem, a sama poszłam na zakupy <rossman, biedra, pepco wyszalałam się > , odwołałam wizytę 6 maja u gina i załatwiłam zaświadczenie do becikowego, potem domek- karmienie, lekkie sprzątanie, przygotowanie obiadku,
a potem pierwsza kąpiel maluszka- było cudownie
i o 20 Wojtuś poszedł spać

aha i odpadł nam dzisiaj pępuszek

jutro musimy jechać do Torunia na wizytę w poradni patologii noworodka

a 2 maja mamy wizytę położnej
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:32   #965
Kamciatka
Rozeznanie

No moje Drogie Zaciążone, od rana 13 stron Wy nic tylko
No to nadrabiam

Acha, ktg ok. Takze następna wizyta dopiero 16.maja, Jenny jak mozesz zapisz please
A 20 maja termin, to moze już urodzę
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:33   #966
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

tatuś teraz powinien pępkowe dobić
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:33   #967
potterka
Zakorzenienie

Veronic Ty nie masz za dużo czasu?
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:35   #968
Veronic
Wtajemniczenie

aa i co do mojego porodu, to trwał 7 godzin i 45 minut ( 1 faza) , ale od odejścia wód do narodzin Małego minęło 17 godzin i 45 minut, natomiast 2 faza czyli skurcze parte trwała tylko 30 minut

trochę się namęczyłam, ale warto było

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Veronic Ty nie masz za dużo czasu?
hehe no chyba mam teraz jest czas na seriale <bo jestem daleko w tyle > , no a potem sobie zrobię spa
a potem karmienie- spanie- karmienie- spanie wiadomo
Stary 2013-04-29, 20:40   #969
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj zrobić wynik na cholestazę :/, bo mnie przez weekend ręce i noga swędziały, a babka do mnie zdziwiona: "Co to za badanie, bo ona pierwsze słyszy " i musiała dzwonić do labu, co to i za ile...
O matko, to się do kabaretu nadaje pani chyba na zajęciach zasypiała

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Aaś KCIUKI!!!!!

Veronic to widzę,że Ty jeszcze dłużej w szpitalu byłaś i GRATULACJE tak wogóle Wyprzedziłaś mnie o kilka godzin

NIe mam jak nadrabiać, może później się uda coś poczytać.

Dziewczyny tak na świeżo to powiem Wam, że myślałam że mnie minie problem karmienia piersią. Syna karmiłam ponad rok i od roku nie karmię, więc myślałam, że będzie luzik. Tym bardziej, że nie miałam nigdy problemów z karmieniem.
A ten żarłoczek tak mi cyce zmasakrował, że do siostry o 6 rano dzwoniłam ze szpitala, że ma jechać do apteki i mi kupić nakładki. I to uratowało moje karmienie piersią bo inaczej nie dała bym rady. Miałam strupy i żadne cudowne maści, wcześniej niezawodne nic nie dały.
Nakładki można używać dopiero jak ruszy laktacja tak na dobre (3doba), ale są zbawienne. Tylko te najmniejsze trzeba. NIeduży wydatek (koło 20zł) więc radze Wam na wszelki wypadek do torby wrzucić. Teraz się ładnie pogoiło i mogę już normalnie karmić.
Na 4 dziewczyny na sali, 3 używałyśmy.
Stwierdziłyśmy, że codziennie coś nowego. Najpierw boli rana, potem problem, że nie ma pokarmu, za chwilę problem, że za dużo pokarmu i cycki bolą i tak w kółko
A jak się w środę okazało, że nie wyjdziemy (ja i mama bliżniaków) to wyłyśmy cały dzień jedna przez drugą. Aż położna przychodziła czy ma nam kielicha przynieść (jakąś waleriane taką mają). I takie to uroki szpitalne

A tak w ogóle mały jest cudny. Śpi bardzo dużo. I uwielbia być cały pozawijany w jakieś pieluszki i koce.
Starszy syn przyjął braciszka z miłością tylko na sekundę nie mogę ich samych zostawić bo albo wspina się na wózek, ale robi głasiu głasiu i trzeba cały czas uważać.
Ja już w miarę odespałam i fizycznie też jestem juz sprawna. Szwy mi zdjeli jeszcze w piątek w szpitalu więc nie musiałam jechać specjalnie. Blizna mała i bardzo nisko, więc nawet w bikini nie będzie widać
A i jestem juz -12 kg
dla Was
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:40   #970
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

wydzwaniają do mnie wszyscy z pytaniem "i jak?"
:
mnie jeszcze jedna osoba zapyta kiedy rodzę, jak się czuję albo jak się czuje Nikodem to szlag mnie trafi
Stary 2013-04-29, 20:42   #971
nuna2
Zakorzenienie

Kurde nie zaglądałam tu do teraz, a tu tyle stron Biorę się za nadrabianie

Metropoli dasz jeszcze tydzień radę Domyślam się, że byłaś nastawiona na dziś, albo jutro ale jeszcze kilka dni

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
justyna my dalej w szpitalu ale ciśnienie w normie leki na skurcze działają choć brzuch się stawia. ale szczerze to już się nie boję bo moje dZiecko jest tak duże jak trzech kobitek tutaj w terminie więc tyle jestem spokojniejsza. wychodzę jutro albo pojutrze

gratuluje kolejnego tygodnia
Super, że was tam nie będą trzymać Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Na pewno napiszę jak się dowiem czegoś konkretnego To ja na szczepienia będę męża wysyłać

Jak nie więcej chyba... Same rotawirusy 700 zł. Nie wiem zobaczymy, ale ja już tak zdecydowałam, że będziemy z nfz brać. Moja przyjaciółka miała te zwykłe i mówiła, że nie jest źle - najgorzej jak dziecko ma gorszy dzień i później bardzo marudzi po tych szczepieniach A becikowe to szczerze mówiąc nie wiem czy dostaniemy
Ja tak jak Ty będę szczepić tymi z nfz
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj zrobić wynik na cholestazę :/, bo mnie przez weekend ręce i noga swędziały, a babka do mnie zdziwiona: "Co to za badanie, bo ona pierwsze słyszy " i musiała dzwonić do labu, co to i za ile...
Nie ma co, doświadczone babeczki
Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Aaś KCIUKI!!!!!

Veronic to widzę,że Ty jeszcze dłużej w szpitalu byłaś i GRATULACJE tak wogóle Wyprzedziłaś mnie o kilka godzin

NIe mam jak nadrabiać, może później się uda coś poczytać.

Dziewczyny tak na świeżo to powiem Wam, że myślałam że mnie minie problem karmienia piersią. Syna karmiłam ponad rok i od roku nie karmię, więc myślałam, że będzie luzik. Tym bardziej, że nie miałam nigdy problemów z karmieniem.
A ten żarłoczek tak mi cyce zmasakrował, że do siostry o 6 rano dzwoniłam ze szpitala, że ma jechać do apteki i mi kupić nakładki. I to uratowało moje karmienie piersią bo inaczej nie dała bym rady. Miałam strupy i żadne cudowne maści, wcześniej niezawodne nic nie dały.
Nakładki można używać dopiero jak ruszy laktacja tak na dobre (3doba), ale są zbawienne. Tylko te najmniejsze trzeba. NIeduży wydatek (koło 20zł) więc radze Wam na wszelki wypadek do torby wrzucić. Teraz się ładnie pogoiło i mogę już normalnie karmić.
Na 4 dziewczyny na sali, 3 używałyśmy.
Stwierdziłyśmy, że codziennie coś nowego. Najpierw boli rana, potem problem, że nie ma pokarmu, za chwilę problem, że za dużo pokarmu i cycki bolą i tak w kółko
A jak się w środę okazało, że nie wyjdziemy (ja i mama bliżniaków) to wyłyśmy cały dzień jedna przez drugą. Aż położna przychodziła czy ma nam kielicha przynieść (jakąś waleriane taką mają). I takie to uroki szpitalne

A tak w ogóle mały jest cudny. Śpi bardzo dużo. I uwielbia być cały pozawijany w jakieś pieluszki i koce.
Starszy syn przyjął braciszka z miłością tylko na sekundę nie mogę ich samych zostawić bo albo wspina się na wózek, ale robi głasiu głasiu i trzeba cały czas uważać.
Ja już w miarę odespałam i fizycznie też jestem juz sprawna. Szwy mi zdjeli jeszcze w piątek w szpitalu więc nie musiałam jechać specjalnie. Blizna mała i bardzo nisko, więc nawet w bikini nie będzie widać
A i jestem juz -12 kg
Dobrze wiedzieć o tych osłonkach, że jednak często kobietom się przydają, bo bratowej też kupowaliśmy w aptece, jak była w szpitalu i wtedy dopiero pierwszy raz o czymś takim usłyszałam.
Super, że Twój aniołeczek taki grzeczny Dzięki za każdą cenną radę
Stary 2013-04-29, 20:43   #972
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
aa i co do mojego porodu, to trwał 7 godzin i 45 minut ( 1 faza) , ale od odejścia wód do narodzin Małego minęło 17 godzin i 45 minut, natomiast 2 faza czyli skurcze parte trwała tylko 30 minut

trochę się namęczyłam, ale warto było

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

hehe no chyba mam teraz jest czas na seriale <bo jestem daleko w tyle > , no a potem sobie zrobię spa
a potem karmienie- spanie- karmienie- spanie wiadomo
to tak naprawdę 8,5h trwał poród, czyli nie za krótko i nie za długo. Słyszałam, że zbyt krótkie porody są tak samo męczące co te bardzo długie
Stary 2013-04-29, 20:44   #973
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Potterka, z tymi kremami do pupy, to jest tak, że te z tlenkiem cynku są na odparzenia. Linomagu są 2 rodzaje, jeden wlasnie z tlenkiem cynku, a drugi z witaminami A + E. Do codziennej pielęgnacji myślę, że ten drugi będzie gites.

Banka
Ash
Motylek

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:45   #974
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Hej, hej

banka- ja też 3mam kciuki

dzisiaj miałam trochę zalatany dzień- najpierw wizyta pediatry, potem na krótko przyszła moja mama, potem karmienie, zostawiłam Małego z tatusiem, a sama poszłam na zakupy <rossman, biedra, pepco wyszalałam się > , odwołałam wizytę 6 maja u gina i załatwiłam zaświadczenie do becikowego, potem domek- karmienie, lekkie sprzątanie, przygotowanie obiadku,

Miło się czyta to co piszesz Wszystko się takie proste wydaje Pisz częściej i za pępuszek.
Stary 2013-04-29, 20:47   #975
lonely_lady
Zakorzenienie

Właśnie.. ciekawe jak tam Aaś, Maja i Ala..

Cytat:
"moje" najmłodsze trzymane miało ok pół roku

wszystko byłoby łatwiejsze gdyby nie różne informacje w internecie i taki wybór wszystkiego w sklepach
to jestem lepsza, trzymałam 4miesięczne ale tylko mi je podano i zaraz zabrano
faktycznie wszystko by było łatwiejsze gdyby nie ten wybór który teraz mamy
z wyborem wózka miałam straszny dylemat, aż się dziwie że się udało

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile koszul zabieracie do szpitala?
ja zabieram dwie. Ale do porodu nasz szpital daje państwowe i po porodzie też daje czystą

Cytat:

super, no i ładnie Wam poszło z pępuszkiem
jak pielęgnowałaś? ja mam octenisept kupiony

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 20:52   #976
potterka
Zakorzenienie

czyli jeśli linomag to ten http://www.do z.pl/apteka/p7297-Lino...iemowlat_50_ml

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2013-04-29 o 20:53
Stary 2013-04-29, 20:56   #977
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam właśnie ten. Tego z cynkiem nie brałam bo mam sudocrem na wszelki wypadek

Stary 2013-04-29, 20:57   #978
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
na ktg wyszedł aż jeden skurczybyk, do 100 prawie doszedł a ja go nie czułam, tzn takie napięcie jak zwykle położna przedłużyła zapis ale stwierdziła że to taki chyba jednorazowy albo mały się wypiął tam gdzie jest pelota od skurczy, pytałam o kłucia w szyjce, niby normalne ale nie każda kobieta ma to
wgl zimno, deszcz pada, poprasowałam trochę i chyba wstawię pranie, muszę wymyślić coć na obiad, mam fileta z kuraka, może devolaje zrobie.
o to może faktycznie te kłucia są normalne
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
O matko ale nudy jak założą to zzo...

Trochę się spoznilam między 1 a 2 dawką i dopadły mnie takie zwykłe. Powiem wam że hardkor

Także o. Pozdrawiam z porodówki

Aaa a jakby któraś się bała zakladania zzo to luz. Mnie w ogóle nie bolało.
hahaha Ty to dajesz czadu Ciekawe, czy zaraz doczytam, że malutkie na świecie
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Co za dzien!

Aas sie nudzi na porodowce, a mialysmy ja z Marchewka dzis odwiedzic.
Aas szkoda,ze nie mozemy Ci dotrzymac towarzystwa Ale mysle o Was caly czas.

Ja po ktg dostalam skierowanie do szpitala, bo malej w pewnym momencie spadlo tetno bardzo... I chca obserwowac. Pozniej na IP zrobili zapis jeszcze raz i byl idealny, no ale musza zobaczyc przez kilka dni, czy sie zdarzaja te spadki tetna czy to jednorazowa sytuacja... Wiec zostaje tu na 3dni przynajmniej...

Biedna Marchewka przyjechala przywiezc mi moja czesc zakupow, jakie robilysmy na allegro wspolnie ale nawet nie moglam sie z nia zobaczyc bo trzymaja mnie na porodowce, bo na patologii miejsca nie ma i czekaja az sie zwolni (niby ktos dzis wychodz ). Wiec tylko TZa wyslalam do niej po rzeczy.
Marchewka, Ty to masz dzien. Mam nadzieje,ze na gimnastyce bylo fajnie i jeszcze troszke sobie pochodzisz

Katate super czytac Twoje relacje. Fajnie,ze chlopcy sie "dogaduja" i za kg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To trzymam kciuki za zapisy Szkoda, że musicie leżeć w szpitalu, ale to dla bezpieczeństwa małej
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Uwaga bo chwalę się pokoikiem małej
Jedna ściana fioletowa, pozostałe waniliowe, w oknie beda makarony z koralikami ale to po wypłacie majowej kupie
Szablon nad łózeczkiem zrobiliśmy sami, ściagenliśmy wzór z neta, narysowałam go na dużym szarym papierze, wycieliśmy odpoweidnie kawałki, przykleliliśmy do sciny i pomalowałam luki, planuje jeszcze dosrysować w innym kolorze kilka motylków ale teraz brak mia weny na to

W jednej komodzie ciuszki leżace, te co musza wisieć jak np. sukieneczki czy koszule to w szafie, a w drugiej komodzie wszystkie akcesoria do przewijania, pielegnacji,
a wózek to bebetto luca

No i jak wam sie widzi pokoik?? wszystko tu sami zrobiliśmy,pocżawszy od wyrównywania ścian, podłogi, położenia paneli, zamontowania drzwi, pomalownia pokoju.....jeszcze tylko półki na scianach sie powiesi ale czekamy na zamówione płyty meblowe by do mebli pasowały
No piękny pokoik
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Chyba do torby na porodówkę dopakuję książkę i gazety
świetny pomysł Pomiędzy partymi gazetka
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zaciskam
wrocilam od rodzinnego - wysepilam skierowanie na ostatnie badania przed porodem jutro rano sobie zrobie i wyniki beda na 6go. obrze to sobie wymyslilam przy okazji dopytalam o spuchniete stopy.

ok ide nadrabiac, a pozniej musze jeszcze wyskoczyc po pojemnik na siuski
Cwaniak
Stary 2013-04-29, 20:59   #979
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

super, no i ładnie Wam poszło z pępuszkiem
jak pielęgnowałaś? ja mam octenisept kupiony
pępek zgodnie z zaleceniami ma być pielęgnowany "na sucho", ale ja wczoraj wysmarowałam octeniseptem i dzisiaj też , no i potem odpadł

mam nadzieję, że jutro w poradni powiedzą , że wszystko ok z Małym
Stary 2013-04-29, 21:01   #980
barwineczek
Wtajemniczenie

macie normalne czucie na brzuchu?? zaczął mnie swędzieć a jak się podrapałam to tak jakby zdrętwiały był,
Stary 2013-04-29, 21:03   #981
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Potterka, kurcze, nie otwiera mi się link na telefonie, ale po opisie widzę, że to wlasnie ten A + E. Ja tak jak lonely, tego z tlenkiem cynku nie kupuję, bo mam sudocrem, a na codzien ten A + E..

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 21:08   #982
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
bardzo dobrze, że o tym mówisz! tż chyba sobie nie zdawał po prostu sprawy, że to jedyna możliwość załatwić wszystko szybciej. może dawno sam nie miał żadnej sprawy u lekarza i nie wie, że kolejki na rok są, choćby człowiek umierający...
a co do pach, mi się wiecznie jakieś babraniny i podrażnienia robiły od pospolitych antyperspirantów, a działać i tak nie działało nic, i teraz "jadę" na naturalnych dezodorantach i jest gicior
rodzinny dal skierowanie do chirurga. w jednej przychodni powiedzieli, ze powinnam jechac do szpitala onkolog. w koncu pojechalam do mojej ulubionej endokrynolog. zrobila usg, wymacala i jak dla niej to zapchane pory potowe. wypisala mi skierowanie do chirurga zeby obejrzal (jutro wizyta!), ale to na pewno nie od tarczycy i na pewno nie wezly chlonne
panikara jestem...wiem! ale juz mam tego dosc. naprawde chcialabym miec ciazowe dolegliwosci, a nie wszystko inne
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 21:12   #983
potterka
Zakorzenienie

Diabli
Stary 2013-04-29, 21:13   #984
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
rodzinny dal skierowanie do chirurga. w jednej przychodni powiedzieli, ze powinnam jechac do szpitala onkolog. w koncu pojechalam do mojej ulubionej endokrynolog. zrobila usg, wymacala i jak dla niej to zapchane pory potowe. wypisala mi skierowanie do chirurga zeby obejrzal (jutro wizyta!), ale to na pewno nie od tarczycy i na pewno nie wezly chlonne
panikara jestem...wiem! ale juz mam tego dosc. naprawde chcialabym miec ciazowe dolegliwosci, a nie wszystko inne
Lepiej dmuchać na zimne. Lepiej pójść i się upewnić, że wszystko OK niż niepotrzebnie denerwować.
Stary 2013-04-29, 21:17   #985
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Potterka, kurcze, nie otwiera mi się link na telefonie, ale po opisie widzę, że to wlasnie ten A + E. Ja tak jak lonely, tego z tlenkiem cynku nie kupuję, bo mam sudocrem, a na codzien ten A + E..
musisz usunąć spację, która jest tam gdzie postawiłam kropki
www.do....z
ale to był właśnie ten z witaminami A+E

Stary 2013-04-29, 21:18   #986
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nadal czekam na te upragnione objawy porodu, a tu jak zwykle cisza
to może pobiegaj po schodach, zrób okład z samca i przede wszystkim - zrelaksuj się kobietoooo
Cytat:
jedną na poród i 3 na pobyt mamy leżeć dwa dni, w razie czego mąż dowiezie (jakbym się pociła jak świnka)

pochodziliśmy 1,5h, pogoda idealna na takie spacery ale teraz bolą mnie stopy, kręgosłup i coś kłuje pod żebrami

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-29, 21:23   #987
karolina2121
siedzę i myślę

Nie ma żadnych nowych dzidziolków to idę spać... mam jakieś obolałe żebra
Dobranoc
Stary 2013-04-29, 21:28   #988
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny znalazłam coś takiego w informacjach o moim szpitalu. Dobrze interpretuje, że poród zabiegowy to poród z nacięciem?

"Pobyt w oddziale trwa średnio 2 dni po porodzie drogami natury, 3 dni po porodzie zabiegowym, 3 po cesarskim cięciu. Na prośbę kobiety jest możliwy szybszy wypis ze szpitala."
Stary 2013-04-29, 21:28   #989
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to może pobiegaj po schodach, zrób okład z samca i przede wszystkim - zrelaksuj się kobietoooo

jedną na poród i 3 na pobyt mamy leżeć dwa dni, w razie czego mąż dowiezie (jakbym się pociła jak świnka)

pochodziliśmy 1,5h, pogoda idealna na takie spacery ale teraz bolą mnie stopy, kręgosłup i coś kłuje pod żebrami
no właśnie problem w tym, że mam dość relaksu, chcę coś robić, coś konkretnego, ta bezczynność jest najgorsza
Stary 2013-04-29, 21:30   #990
karbie1984
Raczkowanie

Cytat:
ja mam spakowane 2 na pobyt po porodzie i dodatkowo jedną na porodówkę
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości