Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 09:51   #1171
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

No wreszcie doczytałam....

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
To takie krótkie info na początek bo jestem na pooperacyjnej a tu nie można tel mieć

Niestety kończyło się cc. Zaraz po tym jak wam wyslalam info że się nudze majka zaczęła mieć spadek. Taki konkretny do 60 aż...zlecieli się lek i położne, podali mi tlen i po minucie było ok. Tylko powiedzieli że jeszcze 1 taki spadek i od razu cc. Było ich potem trochę a tylko do ok 80-90. I to takie krociutkie. Ale przy okazji wyszło że jak zdjęła mi moja dr prowadząca pessar o 8:30 i z 1cm doszło do 3cm to o 14:20 nadal były 3...
Więc mi mówi że ona miała dyżur do 14 ale zostanie i w takim przypadku kieruje mnie na cc i zostanie na nim. No to się zgodzilam.
Napiszę potem jak to wyglądało bo było i śmiesznie i wzruszająco.
Dziewczyny urodziły się 14:53 Ala i 14:54 Majka
A - 2100g i 49cm
M - 1989 i 47cm
M najpierw dostała tylko 3pkt bo miała małe problemy z oddychaniem przez te spadki ale za chwile podwyższyli do 9.
A od razu 9 pkt.
Poleżą w inkubatorach 2-3 dni potem do końca tygodnia w mydelniczkach i jak będzie to pod koniec tyg wypisują!

Są cudne. Obie kudlate czarnule
Było naprawdę bosko! W takiej atmosferze mogę rodzic co tydzień

Pozdrowienia od całej naszej czwórki

Wielkie brawa dla Was i gratulacje dla mamusi

Happy - gratulacje no i wielkie brawa za poród

WOjtuś pozdrawia nowe wizażowe dzieciaczki (szczególnie że to dziewczynki)
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 09:51   #1172
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem podczas "rutynowej" wizyty w WC na papierze zauważyłam niezidentyfikowany do tej pory obiekt i chyba raczej na pewno był to czop! Na szczęście nie był podbarwiony krwią... Ot takie śluzowato glutowate coś... Czyli już niedługo, coraz bliżej...
Aż mi się gorąco zrobiło...

o! To dokladnie tak jak u mnie! Wiec wiecie, ten czop to fajnie,ze odchodzi ale jeszcze nie musi nic przyspieszac. U Ciebie Szprotka jeszcze troszeczke, nie? Ale.i tak niech sie wszystko toczy wlasnym tempem

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

u Ciebie widze ze też się dzieje, przenieśli Cię na patologię??
Tak, jestem od wczoraj juz na patologii,ale taki tu przemial,ze masakra, ciagle ktos albo idzie rodzic, albo wypis. Ale spoko, laski w miare normalne.

Mialam USG
Sofcia zmierzona na 3200g -sprzet maja ponoc super dokladny wiec.mozna wierzyc, ze taka jest mnie to cieszy. Na 11 dni do terminu to chyba ok waga. Za to wod mam bardzo duzo - 20 AFI, czyli na granicy normy. Stad moj wielgasny brzuchol.
Podczas badania pielegniarka, ktora mnie szykowala zrobila taka mine jak zobaczyla moje rozstepy. Mowie do niej: "wiem, wiem, troche mnie porylo", a ona "troche???". Wiec super wyczucie, no ale nie ma co ukrywac, brzuch mam pocharatany. Ale przynajmniej teraz wiem,ze nie dlatego,ze Sofcia jest za duza tylko przez wody.

Kathrine Ty mowilas,ze dziwisz nam sie,ze sie przejmujemy waga dziecka. Ja sie przejmuje bo mam cukrzyce ciazowa i przez nia dziecko moze nabierac niezdrowej masy i miec w przyszlosci problemy z waga i cukrem. Wiec dla mnie info, ze Sofia nie wazy jeszcze 4kg jest ulga.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 09:52   #1173
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No na pewno bo przecież długi weekend

Ale mi mała kopie po pęcherzu od wczoraj,...masakra.
Ja czuję każdy ruch małej na dole w pipie i kuje... Zastanawiam się, czy jest aż tak nisko Ale jeszcze 6 dni do wizyty. Wytrzymam,.
Stary 2013-04-30, 09:54   #1174
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Znacie jakieś domowe sposoby których można nam używać na grypę?
syrop z cebuli, dużo herbaty z miodem i cytryną, mozesz wziąć kilka rutinoscorbinów, jak masz gorączkę to paracetamol i leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć
niech Cię ktoś przed snem wysmaruje np amolem, a jak nie masz to spirytusem, to działa najlepiej. Plecy, klatka piersiowa, stopy do tego grube skarpety i przykryta pod szyje nie wychodzisz z łóżka
Byłam chora i nic tak nie działało jak smarowanie
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 09:54   #1175
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
oj to ja w styczniu chyba wszystko co się dało przetestowałam.. zależy na co:

Objawy ogólne
(od najbardziej wg mnie skutecznych)
3 ząbki czosnku dziennie, ewentualnie cebule
możesz sobie zrobić syrop cebulowy, ale mi średnio się go chcialo pić, wolałam czosnek
sok malinowy
syrop prenalen
herbata z cytryną, duze ilości cytrusów

Gardło:
Najlepiej mi pomogło Tantum verde w pastylkach
próbowałam chyba wszystkiego na gardło : płukanie solą ( ), gorące mleko z miodem i cytryną, gorący sok malinowy bezpośrednio na gardło.. płukanie oliwą z oliwek ( )

Kaszel:
Tu robiłam jakieś okłady i mi trochę odtykało.. a wiem, z ciepłego ziemniaka.. Gotujesz ziemniaki - ze 2 i jak się ugotują to na ścierkę i takie ciepłą ścierkę przykładasz..
Ewentualnie termofor na klatę
I możesz też syrop prawoślazowy, kosztuje chyba 2 albo 3 zł, tylko też zależy jaki masz katar bo on chyba działanie wykrztuśne ma..

Gorączka :
leki na bazie paracetamolu: apap, panadol itp.. Nie można dopuścić by temp wzrosła powyżej 38 st.

Katar i różne bóle:
amol

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-04-30 o 09:58
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 09:55   #1176
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
o! To dokladnie tak jak u mnie! Wiec wiecie, ten czop to fajnie,ze odchodzi ale jeszcze nie musi nic przyspieszac. U Ciebie Szprotka jeszcze troszeczke, nie? Ale.i tak niech sie wszystko toczy wlasnym tempem

Tak, jestem od wczoraj juz na patologii,ale taki tu przemial,ze masakra, ciagle ktos albo idzie rodzic, albo wypis. Ale spoko, laski w miare normalne.

Mialam USG
Sofcia zmierzona na 3200g -sprzet maja ponoc super dokladny wiec.mozna wierzyc, ze taka jest mnie to cieszy. Na 11 dni do terminu to chyba ok waga. Za to wod mam bardzo duzo - 20 AFI, czyli na granicy normy. Stad moj wielgasny brzuchol.
Podczas badania pielegniarka, ktora mnie szykowala zrobila taka mine jak zobaczyla moje rozstepy. Mowie do niej: "wiem, wiem, troche mnie porylo", a ona "troche???". Wiec super wyczucie, no ale nie ma co ukrywac, brzuch mam pocharatany. Ale przynajmniej teraz wiem,ze nie dlatego,ze Sofcia jest za duza tylko przez wody.

Kathrine Ty mowilas,ze dziwisz nam sie,ze sie przejmujemy waga dziecka. Ja sie przejmuje bo mam cukrzyce ciazowa i przez nia dziecko moze nabierac niezdrowej masy i miec w przyszlosci problemy z waga i cukrem. Wiec dla mnie info, ze Sofia nie wazy jeszcze 4kg jest ulga.

a ile masz w pasie??
Stary 2013-04-30, 09:55   #1177
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Kolejna noc z cyklu "bezsennsość" po tym jak wstałam siku za nic zasnąć z powrotem niemoge wiec przeszłąm do drugiego pokoju, wyciągnełam kołdre i poduszke , ulokowałam się wygodnie by z wami popisac a tu odziwko cichutko...wszystkie śpią...albo rodzą?
mogłaś krzyczeć to posiedziałybyśmy razem

banka jeszcze raz wielkie gratulacje eh aż się wzruszyłam.
Kiedy moja kolej ?

Veronic trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Zapowiadają deszczowy weekend... myślałam, że jeszcze poszalejemy w terenie ze starszym synkiem....eh.
jak to deszczowy? ja chciałam grilla

paulina
to już trzymam kciuki za Twoją cesarkę

nuna wszystkiego najlepszego dla Twojego TŻta
ja swojemu też upiekłam tylko ciasto ale był zadowolony

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 09:55   #1178
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. M

Cytat:

Mialam USG

Kurde co za tupet
Chyba kurde blaszka to ciąża nie spa :banghead:
Ash na solcu leżysz? Fajnie ze z mała ok!!! Teraz Ci rodzic pozostaje
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 09:58   #1179
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
2

ale mnie takie pytanie wkurzają
"i jak rodzisz już?"
"to kiedy Ty masz zamiar rodzić"
"ale urodzisz na weekendzie majowym?"

no rzesz kurna skąd ma wiedzieć

Veronic widzę że u Ciebie piękne uroki macierzyństwa fajnie!
jak tak czytam co piszesz to taki lajcik

Aaś zadziwiasz mnie! brawa za poród i cudowne dziewczyny mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie po cc
nooo... moja mama też się pyta, bo "nie wie, jak sobie ustawić weekend majowy"... powiem wam, że ostatnio mam żal trochę do niej, bo liczy się dla niej tylko moja córka, ja już jestem nieważna odkąd Blanka jest na świecie. Wiem, że nie przyjeżdża do mnie tylko do małej, ja rozumiem, że zakochana jest we wnuczce i w ogóle, no ale sorry...
poza tym wkurza mnie to, że ona się zachowuje, jakby nie była kobietą, która urodziła 2 dzieci... na przykład obiecała koleżance swojej, że zagram u niej na komunii (nie wiem czy pamiętacie, że gram na skrzypcach) 12 maja i dzisiaj mówi mi, że powiedziała jej, że CHYBA jednak nie zagram. I jeszcze z tekstem: no wiesz, chyba to zrozumie.... a ja się jej pytam, jak to chyba, przecież raczej oczywiste, że nie mam wpływu na to kiedy urodzę, ale skoro do tej pory nie urodziłam a mam mieć cc to chyba jest oczywiste, że nie zagram 12 go i chyba nikt normalny nie ma o to pretensji. Ona myśli, że ja po cc, od razu wstanę i pójdę grać czy jak? i jeszcze dzisiaj jej mówiłam o lekarzu, że mi powiedział, że musze iść do ortopedy, to ona to skwitowała: no faktycznie, jakoś tak dziwnie chodzisz w tej ciąży. To jej mówię, że to chyba normalne, bo mam wielki brzuch a jestem bardzo drobna w dodatku miałam ten upadek wtedy... a ona mi z tekstem: no ale w pierwszej ciąży tak dziwnie nie chodziłaś. słuchajcie ja doszłam do wniosku, że moja mama sie po prostu starzeje i już nigdy się nie dogadamy i tyle.
no. ale się wyżaliłam
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:00   #1180
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
syrop z cebuli, dużo herbaty z miodem i cytryną, mozesz wziąć kilka rutinoscorbinów, jak masz gorączkę to paracetamol i leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć
niech Cię ktoś przed snem wysmaruje np amolem, a jak nie masz to spirytusem, to działa najlepiej. Plecy, klatka piersiowa, stopy do tego grube skarpety i przykryta pod szyje nie wychodzisz z łóżka

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
oj to ja w styczniu chyba wszystko co się dało przetestowałam.. zależy na co:

Objawy ogólne
(od najbardziej wg mnie skutecznych)
3 ząbki czosnku dziennie, ewentualnie cebule
możesz sobie zrobić syrop cebulowy, ale mi średnio się go chcialo pić, wolałam czosnek
sok malinowy
syrop prenalen
herbata z cytryną, duze ilości cytrusów

Gardło:
Najlepiej mi pomogło Tantum verde w pastylkach
próbowałam chyba wszystkiego na gardło : płukanie solą ( ), gorące mleko z miodem i cytryną, gorący sok malinowy bezpośrednio na gardło.. płukanie oliwą z oliwek ( )

Kaszel:
Tu robiłam jakieś okłady i mi trochę odtykało.. a wiem, z ciepłego ziemniaka.. Gotujesz ziemniaki - ze 2 i jak się ugotują to na ścierkę i takie ciepłą ścierkę przykładasz..
Ewentualnie termofor na klatę
I możesz też syrop prawoślazowy, kosztuje chyba 2 albo 3 zł

Gorączka :
leki na bazie paracetamolu: apap, panadol itp.. Nie można dopuścić by temp wzrosła powyżej 38 st.

Dzięki dziewczyny biorę sie za to bo coraz gorzej mnie trzyma... Syrop prawoslazowy mam tz dostał instrukcje kupienia amola. Zrobię sobie herbatę z cytryna. Czosnek Juz zjedzony. Dzięki jeszcze raz. Zapisałam sobie w notatkach od razu na przyszłość. Tantum verde mam takie do pryskania
Stary 2013-04-30, 10:00   #1181
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Uwaga prosze jakos na czerwono zrobic bo nie umiem w tel.
Michas 30.04.2013 00:30- okolo bo za szybko wszystko 37tc 6 dni 3370 gr 53 cm cc blondyno- rudziutki hii jest piekny zobacze go dop. Kolo 10 , 8godzin zakaz podn. Glowy
Bankawielkie gratulacje i dla Was

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam się w ten piękny wtorkowy poranek

noc upłynęła lajtowo- spałam całą nockę w łóżku z synkiem ostatni raz karmiłam o 6 , więc teraz mam trochę czasu dla siebie

to niesamowite ile człowiek ma w sobie energii po porodzie, naprawdę
w zupełności wystarczają mi jakieś 4 godziny snu, czuję się wyśmienicie

3majcie kciuki za dzisiejszą wizytę w poradni patologii noworodka o 12:30
no to radzisz sobie świetnie też bym tak chciałą i mam nadzieję, ze się uda
Kciuki 3-mamy z Wojtkiem za Wojtka

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
aaaaaaa banieczko tak się cieszę !!!!!!! gratuluje na pewno jest uliczny

to mi takie coś odchodzi że 3 tygodnie

,as my dalej w szpitalu.
na nocnej zmianie był mój lekarz powiedział że.pewnie wyjde dziś ciśnienie nie jest takie źle ale w nocy talk mnie bolała głową że aż wyemitowałam a oczy to myślałam że mi z orbitę wyjdą. ciśnienie było ok. a teraz rano znów za wysokie ale głową mnie mniej boli także z tym moim wyjściem to różnie może byc
żeby się w końcu wyklarowało Leżenie w szpitalu to nic przyjemnego, więc 3- mam żeby was wypuścili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 10:01   #1182
barwineczek
Wtajemniczenie

dziewczyny, masakra użyłam innego kremu do depilacji bikini, używałam go przed ciążą, ale nie w ciąży i mnie tak podrażnił że nie mogę siusiu zrobić piecze, szczypie i swędzi ale jestem głupia
Stary 2013-04-30, 10:03   #1183
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Ja tak to tylko na siku wstaje ale dzis rozłożyła mnie grypa i Nie dało rady spać. Babel tez chyba nie lubi mamy bo daje ostro popalic. Aż dziwne, że siniaki sie nie robią...

Wyobraziłam sobie jak łazimy takie posiniaczone.

Cytat:
E to nie Jestes sama :p wczoraj u gina waga 83
Ja dzisiaj idę i nie wiem dlaczego, zamiast przejmować się czy wszystko ok i czy młody już się nie pcha, to najbardziej przeraża mnie punkt programu pt. ważenie.

Cytat:
Ja do wszystkiego wtedy walę czosnek. Tylko czy w ciąży można dużo czosnku, to już nie wiem.

Cytat:
Mialam USG
Ale pani ma wyczucie. Pewnie już niejedne widziała i to gorsze, a tutaj taka akcja. dla pani.

Cytat:
To wygrzewać się w końcu, czy nie? Ktoś wcześniej pisał żeby się nie wygrzewać. Chyba, że to tylko przy gorączce?

Kurcze, tak zachwalałam, że młody nie kręci się boleśnie. To się nachwaliłam. Od wczoraj już kilka razy bolało mnie w żebrach, w tym dzisiaj rano 2x, że nie umiałam zmienić pozycji, tak mnie coś cisnęło w tych okolicach. Dopiero jak pomasowałam to mogłam wziąć głęboki oddech i jakoś inaczej usiąść, bo przestało "pikać".

Musiałabym iść się ogarnąć do wanny przed wizytą, a tak mi się chce... Jak wszystkim chyba dzisiaj.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:04   #1184
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
daj znac jak po wizycie pociesze cie, znajoma też miała wizyte 2 dni przed terminem, zero objawów zbliżającego sie porodu, na wizycie gin ze dziecku sie nieśpieszy a tego samego dnia w nocy urodziła sn bo wody odeszły
Pocieszajace jeju, juz nie moge doczekac sie wizyty
Stary 2013-04-30, 10:05   #1185
Magiusa
Zakorzenienie

Ale cudne nowiny od rana!!!

Cytat:
To takie krótkie info na początek bo jestem na pooperacyjnej a tu nie można tel mieć

Niestety kończyło się cc. Zaraz po tym jak wam wyslalam info że się nudze majka zaczęła mieć spadek. Taki konkretny do 60 aż...zlecieli się lek i położne, podali mi tlen i po minucie było ok. Tylko powiedzieli że jeszcze 1 taki spadek i od razu cc. Było ich potem trochę a tylko do ok 80-90. I to takie krociutkie. Ale przy okazji wyszło że jak zdjęła mi moja dr prowadząca pessar o 8:30 i z 1cm doszło do 3cm to o 14:20 nadal były 3...
Więc mi mówi że ona miała dyżur do 14 ale zostanie i w takim przypadku kieruje mnie na cc i zostanie na nim. No to się zgodzilam.
A - 2100g i 49cm
M - 1989 i 47cm
M najpierw dostała tylko 3pkt bo miała małe problemy z oddychaniem przez te spadki ale za chwile podwyższyli do 9.
A od razu 9 pkt.
Poleżą w inkubatorach 2-3 dni potem do końca tygodnia w mydelniczkach i jak będzie to pod koniec tyg wypisują!

Aaś, największe na świecie gratulację dla Ciebie i dziewczynek Cudnie, że małe zdrowe i podnieśli M punktację. Teraz to już w końcu będziesz mogła je spokojnie tulić i wyjdziesz z tego szpitala niedługo

Cytat:
Michas 30.04.2013 00:30- okolo bo za szybko wszystko 37tc 6 dni 3370 gr 53 cm cc blondyno- rudziutki hii jest piekny zobacze go dop. Kolo 10 , 8godzin zakaz podn. Glowy
Banka, za dużego chłopaczka, bo przecież w 37 tc to ma piękną wagę. Wszystkiego naj dla Was

No teraz lecę nadrabiać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:07   #1186
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
A z tż już umawiają się na Pępkowe, faceci to mają dobrze, wszystko na lajcie....
no dokładnie! mój wczoraj zaopatrzył się w %

Justi za 3 tyg do terminu

MoTyleKsw to trzymam kciuki żebyś wyszła z maleństwem
a współlokatorkę olej! szkoda nerwów

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jestem zła chcieliśmy zrobić grilla 2 maja i co? ma lać pół dnia ciekawe czy zdążymy jeszcze przed porodem
nieeeeeeee

metropolitam z tym graniem to już Twoja mama przesadziła. Może jeszcze z porodówki wyskoczysz i będziesz grać;/ masakra
Stary 2013-04-30, 10:08   #1187
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
nooo... moja mama też się pyta, bo "nie wie, jak sobie ustawić weekend majowy"... powiem wam, że ostatnio mam żal trochę do niej, bo liczy się dla niej tylko moja córka, ja już jestem nieważna odkąd Blanka jest na świecie. Wiem, że nie przyjeżdża do mnie tylko do małej, ja rozumiem, że zakochana jest we wnuczce i w ogóle, no ale sorry...
poza tym wkurza mnie to, że ona się zachowuje, jakby nie była kobietą, która urodziła 2 dzieci... na przykład obiecała koleżance swojej, że zagram u niej na komunii (nie wiem czy pamiętacie, że gram na skrzypcach) 12 maja i dzisiaj mówi mi, że powiedziała jej, że CHYBA jednak nie zagram. I jeszcze z tekstem: no wiesz, chyba to zrozumie.... a ja się jej pytam, jak to chyba, przecież raczej oczywiste, że nie mam wpływu na to kiedy urodzę, ale skoro do tej pory nie urodziłam a mam mieć cc to chyba jest oczywiste, że nie zagram 12 go i chyba nikt normalny nie ma o to pretensji. Ona myśli, że ja po cc, od razu wstanę i pójdę grać czy jak? i jeszcze dzisiaj jej mówiłam o lekarzu, że mi powiedział, że musze iść do ortopedy, to ona to skwitowała: no faktycznie, jakoś tak dziwnie chodzisz w tej ciąży. To jej mówię, że to chyba normalne, bo mam wielki brzuch a jestem bardzo drobna w dodatku miałam ten upadek wtedy... a ona mi z tekstem: no ale w pierwszej ciąży tak dziwnie nie chodziłaś. słuchajcie ja doszłam do wniosku, że moja mama sie po prostu starzeje i już nigdy się nie dogadamy i tyle.
no. ale się wyżaliłam

rozmawiałam z kolegą i mówił, żebym się przygotowała na zmiany. Odkąd urodził mu sie sym, to dla jego rodziców tylko wnuk jest ważny. Przykład rozmowy (michał- syn, maciek-wnuk):
"-No cześć Michał. Jak tam Maciuś?
- No wszystko dobrze. Jest zdrowy, ładnie przybiera itp.
- Acha, to super, no to trzymaj się.
-A jak to tato? Nie zapytasz co u mnie?
- No skoro odebrałeś telefon i ze mną rozmawiasz to chyba wszystko dobrze"
Stary 2013-04-30, 10:09   #1188
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
To wygrzewać się w końcu, czy nie? Ktoś wcześniej pisał żeby się nie wygrzewać. Chyba, że to tylko przy gorączce?
nie wygrzewać się! nawet przy gorączce. Zimny prysznic, zimny prysznic i jeszcze raz zimny prysznic. Tak mi kazał lekarz i mi to pomogło.
Stary 2013-04-30, 10:12   #1189
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

A - 2100g i 49cm
M - 1989 i 47cm
A od razu 9 pkt.

GRATULACJE!!!

Cytat:
również gratuluję

Cytat:
Dziewczyny Axelli nie było tu jeszcze dzisiaj, czyżby zaczęła rodzić??
nawet mnie nie denerwuj..

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pewnie śpi, albo szoruje podłogi/okna, ewentualnie robi dziecku wykład że już ma wychodzić
no takie mam plany na dziś

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
zostajemy w szpitalu...
ciśnienie za wysokie
odstawiają fenoterol i będą obserwować skurcZe i ciśnienie które może być wysokie od niego...
zryczałam się...
gdybym wiedziala że czekam na maluszka już byłoby mi latwoej

ash trzymam kciuki byscie wyszli już razem

a złote rady dziewczyny obok już mnie tak denerwują że szkoda gadać
bo nie powinnam leżeć na.płasko nosz kura mac
ciśnienie mi na.pewno skacze od coli której uwaga wypilam wczoraj dwa łyki
nie powinnam pić gazowanej wody i jeść słodkiej bo będę miała zgage

co jej kuxwa do tego
3maj się ciepło a głupim gadaniem się nie przejmuj

Cytat:
2

ale mnie takie pytanie wkurzają
"i jak rodzisz już?"
"to kiedy Ty masz zamiar rodzić"
"ale urodzisz na weekendzie majowym?"

no rzesz kurna skąd ma wiedzieć

Veronic widzę że u Ciebie piękne uroki macierzyństwa fajnie!
jak tak czytam co piszesz to taki lajcik

Aaś zadziwiasz mnie! brawa za poród i cudowne dziewczyny mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie po cc
mnie nawet tż pyta czy "zdążę"

Wstałam,a raczej obudziłam się i nadal w łóżku leżę. kryzys jak stąd do wieczności
jak się obudziłam i pomyślałam,że wstać=rozturlać na boki, zrobić z 5 przesunięć na kraniec łóżka, jakimś cudem schylić się po kapcie, chwycić się sciany, podnieść, złapać równowagę i dopiero iśc to zaczęłam wyć
a dalej co? dokulać się połamana do wc,bo przecież nogi zdrętwiałe, kości bolą,z cycków leci litrami i to wszystko by tylko siknąć i wracać to ogłosiłam strajk i nie idę. jak będzi trzeba to leję pod siebie i już

I JAK JESZCZE RAZ USŁYSZĘ "czy już urodziłam" to wyjde z siebie i trzasne drzwiami
dziś nie ma głupich, ide na parogodzinny spacer, odciac sie,nie myslec i odpoczac..moze cos wychodze,moze ni..ale co sie zmecze to moje..

poza tym Dzień Dobry

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 10:13   #1190
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego

barwineczek w pepku mam 104(rano, przed jedzeniem). Ale ja jestem niska (158 cm) wiec to sporo.

Cytat:
Kurde co za tupet
Chyba kurde blaszka to ciąża nie spa :banghead:
Ash na solcu leżysz? Fajnie ze z mała ok!!! Teraz Ci rodzic pozostaje
No laska sie popisala taktem, tym bardziej,ze to bylo przy badaniu przez ordynatora z calym zastepem lekarzy przygladajacych sie no ale nic, jestem znieczulona, tym bardziej, ze wiem,ze to nie moja wina,ze tak moj brzunio wyglada.
A tak, leze na Solcu.

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:13   #1191
niunka045
Zadomowienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Anoxee no bo tak potrafią te nasze szkraby nieraz kopnąć ze mi to czasem łza poleci. A siniakow brak :p

Stary 2013-04-30, 10:14   #1192
sharpnowaja
Zakorzenienie

wchodzę sobie na strony gdzie są kalkulatory daty tp i mi wychodzi 02.05 albo 08.05 licząc że miałam cykle 26 dniowe. Dziwna rozbieżność;/
Stary 2013-04-30, 10:18   #1193
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
herbata z sokiem malinowym i cytryną albo z miodem i cytryną, apap na gorączkę no i leżeć, dużo spać. Ale nie pod grubą kołdrą, żeby się nie przegrzać.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ja czuję każdy ruch małej na dole w pipie i kuje... Zastanawiam się, czy jest aż tak nisko Ale jeszcze 6 dni do wizyty. Wytrzymam,.
Ja też czuję na dole i wydaje mi się, że w pęcherz ale głowy sobie nie dam uciąć czy nie uciska na szyjkę i stąd to dziwne uczucie. Tym bardziej się boję bo przed ostatnio wizytą właśnie szyjka mnie kuła i od razu gin stwierdziła, ze szyjka się skróciła.
Pocieszam się, że w pon zacznie się 36tc a to zawsze już inaczej.

Cytat:
Mialam USG

super wagę ma. Ja bym chciała, żeby moja tyle ważyła jak się urodzi. Nie wiem ile teraz waży.
Nie dziwię się, że martwisz się wagą. Myślę, że każda z nas troche się tym martwi nawet te co nie mają cukrzycy. Nie oszukujmy się ale łatwiejszy jest poród małego dziecka niż dużego.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:19   #1194
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdz

Cytat:
barwineczek w pepku mam 104(rano, przed jedzeniem). Ale ja jestem niska (158 cm) wiec to sporo.

No laska sie popisala taktem, tym bardziej,ze to bylo przy badaniu przez ordynatora z calym zastepem lekarzy przygladajacych sie no ale nic, jestem znieczulona, tym bardziej, ze wiem,ze to nie moja wina,ze tak moj brzunio wyglada.
A tak, leze na Solcu.

No właśnie kurde wczoraj gin do mnie że strasznie potrzaskalam a wcześniej nie było nic i trzeba to sprawdzić. Po czym stwierdził na moje marudzenie śmiejąc sie, że ciąża to nie spa i teraz są takie sposoby, że jak sie za to wezmę to zostaną mi tylko cienkie paski:p
Stary 2013-04-30, 10:20   #1195
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj idę i nie wiem dlaczego, zamiast przejmować się czy wszystko ok i czy młody już się nie pcha, to najbardziej przeraża mnie punkt programu pt. ważenie.

Ja do wszystkiego wtedy walę czosnek. Tylko czy w ciąży można dużo czosnku, to już nie wiem.

Ale pani ma wyczucie. Pewnie już niejedne widziała i to gorsze, a tutaj taka akcja. dla pani.

też nie lubię ważenia, zwłaszcza, że na początku przez pierwsze 5 miesięcy podawałam wagę z porannego ważenia na czczo w domu bez ubrania, a jak się zmieniła połozna to kazała mi wejść na wagę u nich normalnie w ubraniu i to na drugi dzień po świętach Bożego Narodzenia, więc wyszło, że w miesiąc przytyłam 5 kg

ja tam się wygrzewałam i najbardziej pomagało mi smarowanie na noc
Stary 2013-04-30, 10:21   #1196
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz

Cytat:
A tak, leze na Solcu.

Oj Ash to nie rozstępy to sexi panterka na brzuchu
ja jestem sexi orka ty jesteś sexi panterka:p

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:21   #1197
candace1
Zakorzenienie

lonely - wizytę miałam o 22
_pola- chcemy się wybrać gdzieś niedalko-moze Włochy? Francja? Jeszcze nie podjelismy decyzji. Może Chorwacja...Bo Egipt itp odpadaą ze względu na choróbska tam panujące...
Aaś kochanie - ogromnie Ci gratuluję Cieszę się, żemiałas taką dobrą opiekę. Przy bliźniakach to baaardzo wazne Ucałuj dziewczynki
banka- ty tez już po??? O matko - sporo mnie omineło- dla Ciebi też kochanaogromne gratulacje. ucałuj Michasia

----------------------------
Krótko napszę co się dowiedziałm na wizycie.
Szyjka trzyma dalej
Michaś ma główkę wysoookooo - nawet się nie szykuje do wyjścia.
cc mam w przyszłym tygodniu chyba żeby młodemu zachcialo się wczesniej - to wtedy wczesniej.
Dostałam skierowanie, zeby komuś nie przyszło do głowy zmuszać mnie do rodzenia sn gdyby poród zaczął się w majowy weekend - bo mojagin leci sobie w ciepłe kraje odpoczywać
Waga młodego to 4100 na chwilę obecną.
Aa i nie mam paciorkwca

Resztę nadrobię później bo teraz jadę na zakupy bo w lodówce tylko świtło i jogurty

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-04-30 o 10:23
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:22   #1198
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
wchodzę sobie na strony gdzie są kalkulatory daty tp i mi wychodzi 02.05 albo 08.05 licząc że miałam cykle 26 dniowe. Dziwna rozbieżność;/
kiedy miałaś ostatnią miesiączkę, pierwszy dzień??

Edytowane przez barwineczek
Czas edycji: 2013-04-30 o 10:28
Stary 2013-04-30, 10:23   #1199
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
nie wygrzewać się! nawet przy gorączce. Zimny prysznic, zimny prysznic i jeszcze raz zimny prysznic. Tak mi kazał lekarz i mi to pomogło.
Jednak coś zapamiętuję w tej ciąży.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
I JAK JESZCZE RAZ USŁYSZĘ "czy już urodziłam" to wyjde z siebie i trzasne drzwiami
dziś nie ma głupich, ide na parogodzinny spacer, odciac sie,nie myslec i odpoczac..moze cos wychodze,moze ni..ale co sie zmecze to moje..

poza tym Dzień Dobry
Wszystkie tutaj już miały wizję, że axella napisze, że wita się z Zuzią z poporodowej.

Cytat:
Jak przyjmowali mnie do szpitala w 6tc, to mówię, że cykle były 27 dni, to mi położna powiedziała, że to nie ma znaczenia. Dopiero jak są duże rozbieżności w cyklach, np. 35-40-dniowe, to wtedy terminem porodu jest ten z usg. A tak to liczą normalnie cykl 28 dni i na tej podstawie jest tp. Ale to opinia jednej położnej, więc nie wiem.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 10:24   #1200
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
cudownie zaczynać dzień od takich wiadomości )

Aśś i banka serdeczne gratulacje mamuśki, wielkie brawa dla Was i dla maluszkówklask i: życzę Wam szybkiego powrotu do sprawności i do domku

barwineczek - powodzenia na wizycie, a nuż widelec powie ma Pani 2 cm rozwarcia, rodzimy dziś

witamy z rana z moim szaleńcem brzuszkowym, wczoraj caly dzien skakał, a teraz śpi jak suseł
dostałam opieprz od teściowej za to że odmówiłam pójścia na wesele za tydzień ja tu ledwo chodzę, co chwilę szpital i antybiotyki, a ta mi tu z weselem wyskakuje, nie nie...
Ale masz kochaną teściową
Jak to mówią, teściowa to skarb....

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No i zapomniałam się pochwalić
Zostały nam 3 tygodnie do tp 21 dni
mnie 20 dniIdziemy prawie łeb w łęb

Cytat:
Tak mnie wszystko boli ze nie moge z łóżka wstać :'( masakra jakaś... Nienawidzę byc chora płakać mi sie chce

Cytat:
domowy to nie jest, musiałabyś kogoś do apteki wysłać - syrop Prenalen dla ciężarnych i matek karmiących na bazie czosnku i malin,mwzmacnia odporność, całaciiąze go piłąm, jak tylko się coś zaczynało dziać i nie rozwinęło się choróbsko ani razu, a zwykle raz/dwa razy w roku kończę z zantybiotykami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości