|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#13352 |
|
Zakorzenienie
|
A to Orzeszka nie powinno interesować
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#13353 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja nie rezygnowałabym raczej z kolacji![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak jak jesz teraz jest ładnie![]() Cytat:
troche czasu i cierpliwości,a efekty murowane![]() Cytat:
.Jogurt spokojnie szamaj cały i brawa dla Ciebie za zmiane twarogu .
|
|
#13354 |
|
BAN stały
|
- jogurt activia sliwkowa, 2 lyzki otrebow, 2 lyzki muesli, kawa
- jabłko - grahamka z serem bialym i wedlina, cola light - lyzka muesli i lyzka otrebow, 200ml mleka, marchewka, z serem bialym, kawa - jabłko gigant, zielona herbata - filet z łososia got. na parze, pu-erh |
|
|
|
#13355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13356 |
|
Zakorzenienie
|
No za ten podwieczorek będę biła
.Jogurt spokojnie szamaj cały i brawa dla Ciebie za zmiane twarogu .[/quote]To jutro moze zakupie 400g jogurciku naturalnego zott i wszamie na obiadek z patelnią warzywek na patelnie moze byc taki obiadek, czy wypadałoby jakis węgli troche, np ze dwie łyzki jakiejs kaszy?Dzieki Tobie kupiłam ten półtłusty. Byłam dzis w sklepie, miałam do wyboru, chudy albo półtłusty. Wybrałam półtłusty. Dzieki Tobie |
|
|
|
#13357 | |
|
xxyy
|
Cytat:
moze byc taki obiadek, czy wypadałoby jakis węgli troche, np ze dwie łyzki jakiejs kaszy?Dzieki Tobie kupiłam ten półtłusty. Byłam dzis w sklepie, miałam do wyboru, chudy albo półtłusty. Wybrałam półtłusty. Dzieki Tobie wypadaloby troche wegli
|
|
#13358 |
|
Raczkowanie
|
cześć Kobietki
do oceny 1ś kromka pełnoziarnistego + 2 grube plastry twarogu chudego czyli tak ok 1/4 kostki kawa zmlekiem 0,5% 2ś w pracy jogurt nat z ziarnami ( taki Danona czy to duże zło? bo on chyba słodzony jest) jabłko ob cycek kurzy got + warzywa na patelnię duszone na wodzie podw jak zwykle problem dziś wżarłam tylko marchewkę kol wiejski 3% 150 g+ szczypiorek i ogórek postanowiłam porzcić wszystkie light czyli jogobelki i pieczywo chrupkie tylko najgorzej u mnie z podwieczorkiem bo w sumie nie jestem az taka głodna między obiadem i kolację można z niego zrezygnować a np dorzucić coś wcześniej aha liczyłam zapotrzebowanie kaloryczne i ponieważ mam mało ruchu(współ aktywności wziełam ten dla nieaktywnych) wyszło mi coś koło 1500 -1600 czyli odcinam 300 to wychodzi ok 1200 LoLcIa i jak
|
|
|
|
#13359 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: Mleko (250ml), Płatki + herbata zielona
2Ś: Kanapka [2 kromki orkiszowego] z serkiem do smarowania piątnicy O: Zupa ogórkowa "profi" (500ml) P: Serek naturalny homo 3% (140g) K: Bułka żytnia ze słonecznikiem (70g)+dwie łyżki wiejskiego, +zrobiłam sok z marchewek - ok. 250-300ml Właśnie wypity ;P I jak to wygląda?
|
|
|
|
#13360 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja tak:
S: owsianka prawie cala micha pollitrowa ![]() IIS: grahamka z twarogiem pomidorem i pare orzeszkow O: no powiedzmy ze to byl obiad (brak czasu) bulka + tofu i ogorek (taka jakby salatka: tofu wedzone z ogorkiem, nawet dobre polaczenie) P: banan....... ![]() K:wiesniak |
|
|
|
#13361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.No ten podwieczorek kolacja okNiemożliwe,że wyszło Ci tyle kalorii minimum,minimum to 1400kcal i mniej jeść nie możesz! Cytat:
|
|
#13362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no serio serio mi tak wyszło bo ja mała i już nie taka młoda jestem
|
|
|
|
|
#13363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a staram się utrzymac wagę
|
|
|
|
|
#13364 |
|
xxyy
|
ja tez jem wiecej niz Mangolina, a staram sie utrzymac wage
|
#13365 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła
Nie mogę nigdzie mojego twarożka znaleźć |
|
|
|
#13366 |
|
Wtajemniczenie
|
ś: jabłko, grahamka z jajkiem
IIś: grahamka z szynką drobiową o: porządna miska chudej zupy <warzywa, kasza , ziemniaki> p: dwie marchewki, 200g serka wiejskiego, pięć orzechów włoskich, 250ml mleka 0,5% z kawą Inką, jajko k: 100g twarożku <100g półtłustego twarogu+odrobina mleka>, ogórek kiszony jestem niezadowolona :/
|
#13367 |
|
xxyy
|
a ja znalazlam dzis w takim malym sklepiku kefir Piatnicy
ale niestety twarozka nie widzialam
|
#13368 |
|
Raczkowanie
|
Do ocenki
![]() Ś: 2 mandarynki wielkości małych pomarańczy + jogurt naturalny zott w szkole: 2 grahamki posmarowane serkiem kanapkowym naturalnym turka 3% + jabłko O (był późno bo szkoła :/): talerz pomidorowej z makaronem pełnoziarnistym fit K: wieśniak 3% + kilka (ok 6) sporych pomidorków koktajlowych wiem, że nie są do końca zbilansowane, ale może powiecie mi ile mniej więcej kalorii? i czy to nie wygląda czasem trochę jak na redukcji?
|
#13369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwsze sniadanko za male raczej. przydalo by sie cos takiego jak orzeszki lub inne zdrowe tłuszcze no i brak podwieczorku ![]() jesli dobrze pamietam to mialas przyytyc (prawda to?) wiec wg mnie troszke malo tego jedzonka. |
|
|
|
|
#13370 |
|
Raczkowanie
|
Obiad jadłam ok 17, a kolacyjkę jem zazwyczaj 19-20, więc... Miałam przytyć, ale przytyło mi się zbyt dużo, wszystko wraca do normy, a ja chcę wyglądać jak człowiek w lato, więc muszę wrócić do normalnego jedzenia
![]() Nawet już mój lekarz powiedział, że muszę trzymać teraz wagę...
|
#13371 |
|
Wtajemniczenie
|
Lemon16 bardzo malo. Co to za sniadanie?2 mandaryki i jogurt zott? sniadanie to najwazniejszy posilek dnia. Obiad to samo, co to jest talerz zupy?dorzuc jakies zdrowe tluszcze, warzywa..
Tyle sie na tym watku trabi o zdrowym odzywianiu,zbilansowanych posilkach a ciagle zdarzaja sie takie ''kwiatki''.. Moze zalozyc podwatki dla tych co jedza do 500 kalorii, 500-1000 a potem te co jedza przynajmniej 1000 czyli odzywiaja sie normalnie. Przynajmniej nie bedzie to takie denerwujace jak sie pisze w kolko to samo a do niektorych ciagle nie dociera..
|
#13372 |
|
Raczkowanie
|
Matko, agolek, ja już sama nie wiem co mam robić. raz jem "normalnie", raz tyle co nic, a potem mam przez okrągły tydzień takie kompulsy, że szok... ale dobrze, że mi powiedziałyście, że to nadal mało
![]() I proszę nie mów, że jestem "kwiatkiem" bo piszę tu tylko, aby wysłuchać opinii rozsądnych dziewczyn i dążyć do jakiejś poprawy, a nie, aby pochwalić się "jak mało dziś zjadłam". I po prostu przykro mi, jak ktoś tak mówi...
|
#13373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#13374 |
|
Wtajemniczenie
|
Lemon nie chcialam cie urazic, pisalam ogolnie o dziewczynach,ktore czasem naprawde przeginaja. Odnosze wrazenie,ze pisza jak malo zjadly po to,zeby wzbudzic zainteresowanie swoja osoba i wywolac dyskusje. Bo nie rozumiem czemu ktos zamieszcza jadlospisy typu:
S brak bo zaspalam II S baton(bo tylko to bylo w sklepiku) O talerz zupy kolacja brak bo juz jestem tak napchana ze ledwo sie ruszam do tego godzina aerobiku i 2 godzinny spacer z psem wiadomo,ze umieszczanie takich menu od razu wywoluje fale krytyki wiec zakladam,ze o to autorkom tego typu jadlospisow chodzi. Ciesze sie,ze ten watek pozwala tobie na wyciagniecie konstruktywnych wnioskow. Trzymam kciuki. Pozdrawiam
|
#13375 |
|
Raczkowanie
|
Dlatego zależy mi na waszych opiniach, bo dzięki nim udało mi się przytyć (choć zbytnio się nie udzielałam) - no może ostatnio pofolgowałam ze słodyczami
, wracam do normy fizycznie i psychicznie, tylko boję się, że ta "bomba", która we mnie siedzi, może znów wybuchnąć, bo niestety myśli wciąż pozostały takie same, ale na szczęście przez nie przebija rozsądek.
|
#13376 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę napisać moje menu na jutro
![]() Ś: owsianka z bananem kocham II Ś: nie będzie gdyż iż wychodzę z domu o 13 i nie wiem o której wrócę, więc zjem wcześniej obiad ![]() O: makaron ciemny ok 50 g + sos szpinakowy z kawałeczkami piersi z kurczaka P: wiejski z warzywkami K: taka rybka... yyyy... jak to się nazywa to w puszce no? takie w sosie własnym )
|
|
|
|
#13377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie pije mleko,Wasze zdrowie Tak BTW ostatnio na policzku pojawiło mi się kilka nieznanych osobników,nie wiecie od czego to może być?
|
|
#13379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13380 | |
|
xxyy
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Mówi, że ona zawsze jak chciała schudnąć to tak właśnie jadła, a że ja na takiej 'diecie' to w życiu nie schudnę
Ale 5-6 to już by było super cool 

Nie mogę nigdzie mojego twarożka znaleźć
kocham
)