|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
Do obiadu doszły jeszcze przetarte buraczki, co innego miałabym dołożyć? Ryba już jest białkowa ![]() na podwieczorek i kolację planuję zjeść bardzo ubogo, bo ta waga nigdy nie ruszy :/ dla mnie 1 kg na miesiąc to jest stanowczo za mało |
|
|
|
|
#13322 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sn: owsianka(4x płatki owsiane,2x otręby pszenne i2x śliwkowe,2suszone morele, pare owoców z mieszanki studenckiej,200ml mleka0,5 2gieŚn: wiejski200g,2kromki grahama+fit up Potem duze zielone jabłko Ob:patelnia warzyw na patelnie ,kuskus, jogurt naturalny zott200gszklanka soku marchewkowego karotka ![]() Podw: znowu brak, będzie jabłko;/ kol: sie zobaczy, na co orzeszek bedzie miał ochote ![]() i jak..? Lolcia, nie uwierzysz, ale kupiłam dzis półtłusty z piątnicy ![]() Mam pytanko, tylko sie nie złoścćie ze orzeszek znowu pyta Bardzo lubie jarzyny z patelni polac jogurtem. Z reguły 200g to nie jest zbyt duzo jogurciku Tak więc, czy mozna użyć 400 g tj to duze opakowanie jogurtu zott?Do obiadku z warzywkami?nie chce przedobrzyc z jogurcikiem naturalnym(zwłaszcza ze jem go codziennie prawie
|
|
|
|
#13323 |
|
Zakorzenienie
|
|
#13324 |
|
Zakorzenienie
|
a dzisiaj dostałam w paczuscze z zagranicy płatki do mleka, jakies takie "specjalne" w sensie z jakimis ballaststoffami z suszonymi jabłkami i figą, obstawiam ze to cos w stylu muesli
patrzac na skład, w porcji tj 30 g płatków jest 26g węgli,w tym 14 cukru, z czego "starke" 12g. Duzo chyba, nie? Ps.30 g to jest 3 stołowe łyżki? |
|
|
|
#13325 |
|
Zadomowienie
|
niop bo skonczyly mi sie wszelkie platki, otreby itp.
a miałam jabłko pod reką
|
#13326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche sie zdziwiłam tym połączeniem , bo mój żołądek jest (... delikatnie mówiąc ...) bardzo wrażliwy i raz miałam z takich powodów pewne nieprzyjemności .
|
|
#13327 |
|
Zadomowienie
|
acha juz myslałam że jakieś niedozwolone połaczenie
ja daje je do bardzo płynnego jogurtu SANOK 0% prawie bez owoców zeby "cos " pływało
|
#13328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#13329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#13330 |
|
Zadomowienie
|
przez te jabłka zjedzone prze dzień czuje sie jak bym zjadła solidny kg ziemniaków
![]() lubie tez dodac w.kokosowe albo rodzynki lub tradycyjna wersja otręby granulowane i płatki górskie owsiane ...pyszna sprawa
|
#13331 |
|
Raczkowanie
|
Witam
śniadanko: owsianka z bananem i słonecznikiem i do tego 2 łyżki otręb z jakimś musli pomieszanych, kawka, pare orzeszków 2 śniadanko: jogo naturalny ze zbożami +pomidorek + marchewka obiad: mieszanka warzyw(pare kalafiorków,troche fasolki szparagowej i troche marchewki), surówka z selera, ryba (po moich nieudanych próbach - bardziej duszona na parze niż smażona :d), pare orzeszków i mały kawałek prawdziwejwiejskiej kiełbasy kolacja: serek wiejski +ogórasek zielony i może coś jeszcze jak najdzie ochota ![]() I jak? ładnie? ![]() P.s. mam pytanie :LoLcIa123 napisałaś że nie polecasz płatków fitness czemu??
|
#13332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#13333 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje za odpowiedz
a jak mój jadłospis? wszystko ok?
|
#13334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OOooo takkkkkkkk .
|
|
#13335 |
|
Raczkowanie
|
hmm... mam do was dziewczyny taką sprawę... uwielbiam chleb razowy... i chleb wasa... każdy... nie mogę sie mu oprzeć jak niektóre z was np. czekoladzie... dziś zjadłam ogółem 7 kromek razowca (na sucho... do posiłków) i 7 wasy graham... wiem, wiem... ze to za duzo... ale ile mogę max. zjesć...?... dodam ze jestem na diecie... i chcę schudnać parę kilo... zdaję sobie sprawę ze muszę ograniczyc mój "przysmak"... ale jak bardzo..?..
|
#13336 |
|
Zakorzenienie
|
Podwieczorek zaliczony-dodałam jeszcze troszkę otrębów. No i dodałam herbatę XD
|
|
|
|
#13337 |
|
Zadomowienie
|
śniadanie: pol kubka mleka(0,5%), 3 lyzki owsianych platkow, lyzka siemienia lnianego, lyzka otrebow pszennych
2śniadanie: 3 kromki chleba razowego, 80g chudego twarogu, plasterek sera zółtego, 3 liscie salaty, kilka plasterkow ogorka, 2 kostki bialej czekolady obiad: gotowane udko, talerz kapusty kiszonej, niedlugo po obiedzie: 6 orzechów włoskich, mala garsc rodzynek podwieczorek: jabłko, grahamka, serek wiejski(150g), kilka plasterkow ogorka oj jakos duzo dzis kcal wyszlo chyba kolacji juz nie bedzie, powieczorek zjadlam niedawno.
|
#13338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#13339 |
|
xxyy
|
pierwszy dzien odkad nie licze kalorii.. kusi mnie ale nie dam sie. powiedzcie tylko czy nie za duzo
sniadanie: 200 ml mleka sojowego + 5 lyzek platkow owsianych na uczelni: -150 g jogobella light, kanapka (2 kromki) grahama z salata i plasterkiem sera topionego light, -serek wiejski z truskawkami, obwarzanek obiad: 5 kotletow sojowych, surowka z jednej marchewki i chrzanu, 500 ml soku warzywnego Vega kolacja: 150 g wiejskiego 3% i dwie kawy z odrobina mleka ![]() prosze o komentarz
|
#13340 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę zacząć liczyć
![]() P: grahamka z szynką z indyka i pomidorem + szklanka kefiru K: będzie wiejski na pół z mamą Dzisiaj i ja miałam problem z matką Ona uważa, że jem za dużo, wg niej żeby schudnąć trzeba się ograniczyć do 3 posiłków, albo najlepiej tylko do śniadania, obiadu i owoców Mówi, że ona zawsze jak chciała schudnąć to tak właśnie jadła, a że ja na takiej 'diecie' to w życiu nie schudnę
|
|
|
|
#13341 | |
|
xxyy
|
Cytat:
nie sluchaj mamy ze np weglowodany tylko w snaidaniu, II sniadaniu i obiedzie, a podiweczorek i kolacja bialkowe? duzo masz do zrzucenia?
|
|
#13342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry ten sok warzywny vega? Po mojemu ładnie...i mało a co myślisz o moim jadłospisie? wyzej napisałam damy rade bez liczenia |
|
|
|
|
#13343 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=iwciunia;4054240]A ja muszę zacząć liczyć
![]() to jest jak uzależnienie... absolutnie Ci to odradzam |
|
|
|
#13344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podwieczorek i kolacja będą białkowe ![]() Nie wiem czy to dużo czy mało 5-6 kg ![]() Edit Tzn... jakbym zrzuciła 3 kg to już bym była wniebowzięta Ale 5-6 to już by było super cool |
|
|
|
|
#13345 | |||
|
xxyy
|
Cytat:
sok warzywny nawet dobry, choc nie przepadam ogolnie za sokami warzywnymi, wole owocowe ale smakowal mi Cytat:
30 g platkow to 3 stolowe lyzki co to "ballaststoffy "? Cytat:
mam nadzieje ze tej kaszy kus-kus na obiadek bylo duzo? ![]() ogolnie bardzo ladnie
|
|
#13346 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#13347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na kolacje planuje resztki chudego piątnicy, coby to skonsumowac do końca, troche ogórka zielonego i tuńczyka, jak jeszcze zjadliwy ![]() a no do 2giego sniadanka była 1/3ogórka zielonego ![]() czekam na opinie Agness i Lolci,,ciekawe co powiedzą..
|
|
|
|
|
#13348 |
|
xxyy
|
a co Ty sobie tak oszczedzasz?
mialas jesc wiecej weglowodanow
|
#13349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdyby był ten podwieczorek to by super było Ale może zadbaj jeszcze o jakieś zdrowe tłuszcze ![]() I ta kolacyjka,to mam nadzieję,że nie jakieś śladowe ilości tego twarożka
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#13350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

do obiadku dołożyłabym jeszcze coś białkowego
Ryba już jest białkowa

Ale 5-6 to już by było super cool
Ale może zadbaj jeszcze o jakieś zdrowe tłuszcze