Sponsoring - co o tym myslicie? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 11:54   #91
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Sponsoring

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Sorry, ale jak dla mnie za ostro pojechałaś. Też się nie zgadzam z oceną whateveryouwant, ale kobiety pracujące w seksbiznesie też zapier.dalają na swoje utrzymanie, a stwierdzenie że robią to nieuczciwie jest dla nich mocno krzywdzące. Nieuczciwe jest zamknięcie oczu na ich działalność. Gdyby tylko miały szansę legalnie ją zarejestrować, płacić podatki, odprowadzać składki na ubezpieczenie zdrowotne. Ten zawód to jest ich wybór - w czym jest mniej uczciwa prostytutka od telewizyjnego jajcarza z szołbiznesu, który nie musi dawać dupy, a za swoje głupie i nieśmieszne często żarty dostaje kilkanaście razy więcej?
nie doczytałaś mojej wypowiedzi...
nie twierdzę,że nie pracują ciężko,ale nie płaca podatków uczciwie,nie składają na emeryturę,nie płacą na służbę zdrowia ,a korzystają ze wszystkich przywilejów jakie daje państwo i jeszcze pluja na tych uczciwych
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 11:57   #92
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
nie doczytałaś mojej wypowiedzi...
nie twierdzę,że nie pracują ciężko,ale nie płaca podatków uczciwie,nie składają na emeryturę,nie płacą na służbę zdrowia ,a korzystają ze wszystkich przywilejów jakie daje państwo i jeszcze pluja na tych uczciwych
To, że niektóre plują nie znaczy że wszystkie. "Uczciwi" też plują jadem. To takie nasze piekiełko.

A to że nie pracują na etacie - to do cholery dajmy im taką szansę jak w Holandii, co?
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 12:05   #93
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
To, że niektóre plują nie znaczy że wszystkie. "Uczciwi" też plują jadem. To takie nasze piekiełko.

A to że nie pracują na etacie - to do cholery dajmy im taką szansę jak w Holandii, co?
wiesz,że ode mnie to nie zalezy,gdyby ktoś dałby mi prawo głosu,pierwsza bym podpisała taka liste.a tak, niech siedzi cicho i nie naśmiewa się z uczciwych ludzi
Stary 2013-04-30, 12:08   #94
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz,że ode mnie to nie zalezy,gdyby ktoś dałby mi prawo głosu,pierwsza bym podpisała taka liste.a tak, niech siedzi cicho i nie naśmiewa się z uczciwych ludzi
Dlaczego dzielisz ludzi na uczciwych i nieuczciwych? W takim razie budowlaniec pracujący na czarno i opiekunka do dziecka bez umowy są równie nieuczciwi co prostytutki.
Stary 2013-04-30, 12:51   #95
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego dzielisz ludzi na uczciwych i nieuczciwych?
uczciwie pracujących i nieuczciwie pracujących

Cytat:
W takim razie budowlaniec pracujący na czarno i opiekunka do dziecka bez umowy są równie nieuczciwi co prostytutki.
zauwaz,że nie wpadła tu żadna opiekunka na forum i nie naśmiewała się z pracujących za 1800z ł

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2013-04-30 o 12:52
Stary 2013-04-30, 13:24   #96
Ballantines_1
Rozeznanie

Cytat:
uważasz,że problemu nie ma skoro ty nie miałaś styczności z takimi osobami?
wiele osób slyszało o sponsoringu tak samo jak o "galeriankach",ja nawet znam osobe,która ma kilku sponsorów,czy to już podchodzi pod prostytucję?
ty liznęłaś tylko problem ,więc trudno jest ci się wypowiadać rzeczowo .możesz oczywiscie opisywać swoje doświadczenia,jednak panowie na pierwszym spotkaniu byli tobie życzliwi. nie wiesz jednak jacy sa na co dzień,w łóżku,lub jak reagują na ewentualną odmowę jakiegoś rodzaju seksu
nie jest to tak cudowny pomysł na zarobkowanie,jak się wszystkim wydaje.
Nie mówię, że jest to cudowny sposób zarobkowania, bo sama się z niego wycofałam(z powodów moralnych, poza tym czułam się za młoda, żeby zaczynać taki rozdział w życiu), ale w sytuacji, gdy kobieta staje pod ścianą lub po prostu dobrze się z tym czuje, a takie też są (historia jednego z panów o kobiecie, którą sponsorował), nie uważam, że można ją nazywać prostytutką. Oczywiście mówię o pani, która ma jednego sponsora. Jestem w stanie przychylić się do opinii, że sponsoring to odłam prostytucji, ale na równi dwóch pań nigdy nie ustawię. Ale nie miałam takiego pomysłu przypadkowo, moja kuzynka od wtedy już była sponsorowana, jest do dzisiaj, ale już przez innego pana. Dziewczyna wyjechała na studia i nie umiała się utrzymać za stanowisko w jakimś butiku, rodzice ubodzy, mieszkali na wsi. Dała mi wskazówki kogo szukać i na kogo zwrócić uwagę. Jej ówczesny sponsor był panem po 40, ponoć zadbany i wyglądający na młodszego. Mówiła, że bardzo go lubi, spotkania umawiają obydwoje, tak, żeby nie było sytuacji "za pół godziny idziemy uprawiać seks, rzuć wszystko". Czasami zostawiał jej jakieś bilety do kina rano w hotelu, raz dostała łańcuszek, kolejny raz kolczyki. Bardzo ją wspierał, bo był właścicielem firmy, a ona studiowała zarządzanie. Dawał wskazówki, a nawet po skończeniu studiów poznał z kilkoma osobami. Zawsze mówiła o nim ciepło. Pytałam się też o sprawy związane z seksem, powiedziała, że sama wyznaczyła granice na pierwszych spotkaniach i obydwoje bez problemów się ich trzymają. Układ przetrwał kilka lat. Więc nie uważam, że tylko liznęłam tematu. Znałam jeszcze 2 dziewczyny(jedna z mojego otoczenia, inna ze środowiska kuzynki), które miały sponsorów. Jedna z nich rzeczywiście źle trafiła, mężczyzna uważał, ze jest ona jego własnością, ale szybko uciekła z tego układu, miała szczęście, że bez większych konsekwencji.
A o Galeriankach większość z nas słyszała z filmu.. Przynajmniej u mnie takich dziewczyn nie widuję, a w Galeriach handlowych jestem 2-3 razy w tyg Nie mówię, że np. w stolicy czy innych miastach tego nie ma, ale na Śląsku słowo daję, że się nie spotkałam, gdyby nie film, ani ja, ani moi znajomi nie mieliby pojęcia o co chodzi
Wracając do tematu, to na pewno układy takie są ryzykowne, trzeba się liczyć, że można trafić na różnych ludzi i tutaj przyznaję rację. Mało tego kobieta musi być na tyle silna psychicznie, żeby te doświadczenia w przyszłości nie zaważyły na jej życiu, albo chociaż nie w znacznym stopniu, bo jakiś tam ślad zawsze jest.

Cytat:
Napisane przez whateveryouwant Pokaż wiadomość
Ciekawa historia. Ja z rodzicami miałam większą lipę - nawet obiadu nie chcieli mi dawać. Cholera, jak ja wtedy doceniałam ciepły, pyszny obiad... który dostawałam co najwyżej od rodziców moich znajomych. Próbowałam dorabiać normalnymi pracami, ale jak wiadomo w Polsce z normalnej pracy żeby móc się samemu utrzymać, trzeba ją dostać po znajomości. Po skończeniu 18stki dorabiałam trochę na kamerkach (w przebraniu). Ci wchodzący na kamerki też nieraz mają dziwaczne życzenia, ale czatowałam tylko z tymi normalnymi, też nieraz zaskakująco fajnymi, inteligentnymi ludźmi, na których zwróciłabym uwagę w realu.
No właśnie, tutaj kolejny raz widać, ze w naszym kraju nie za bardzo jest się za co utrzymać, 2/3 młodych dziewczyn nie ma szczęścia, żeby od razu trafić na inne stanowisko, niż np. McDonald's. I też czułabym się w pewnym sensie oszukana. Teraz pracuję (tzn. w wakacje wracam, po przerwie ze względu na szkołę) jako kelnerka. I nie ukrywam, że z pracą, jako jedynej z koleżanek, udało mi się dobrze trafić. Pensja jest mała, ale z napiwków wychodzi ok. 120 zł dziennie. Praca ciężka, ale miesięcznie na oko zarabiałam ponad 2500. Starczyło, bo mieszkam u rodziców. Ale rozumiem i nie potępiam dziewczyn, które myślą tak, jak Ty. To w końcu nie nasza wina, że z pracą jest jak jest, a branża erotyczna nie zna pojęcia kryzys

Cytat:
wiesz,nikt nie ma pretensji do ciebie,że pracowałaś jako striptizerka,ale o to jakie masz zdanie o tej uczciwej części społeczeństwa,która zapier****,płaci podatki,aby taka prostytutka miała dostęp do darmowej służby zdrowia.nie dość,że korzysta z dobrodziejstwa tej uczciwej grupy to jeszcze pluje im w oczy
Dlatego zastanawiałam się, czy opodatkowanie i legalizacja tej działalności nie byłaby pozytywna, bo chociaż panie straciły by część zarobku, ludzie tacy, jak Ty nie mięliby za dużo do powiedzenia. No i dziewczyny pracujące w branży erotycznej stałyby się uczciwymi obywatelkami Chociaż z drugiej strony myślę, że te dziewczyny już są tak zahartowane psychicznie, że takie opinie raczej ich nie interesują, więc po co mają oddawać pieniądze państwu, które legalnie nas okrada Nie ma co się czepiać dziewczyn, żyjemy w kraju, gdzie żyjąc uczciwie najczęściej zostaniesz w skarpetkach.. A co do służby zdrowia, to i tak jak chcesz się leczyć to idź prywatnie.. Ja wczoraj uszkodziłam sobie słuch, latałam od godz. 15 do 21 po szpitalach. Aż w końcu musiałam iść prywatnie, bo "Nie jest Pani z Katowic"(tam mnie wysłali z innego szpitala), "Nie ma laryngologa na ostrym dyżurze", "Nie możemy teraz pani przyjąć", "proszę się zapisać do poradni, termin za 3 miesiące". Mogłam stracić słuch.. Spytałam się w końcu, czy mam sobie k*rwa uciąć to ucho, to może mnie przyjmą i też nic.. Od szpitala do szpitala przez pół śląska. W d*upie mam taką służbę zdrowia.

Edytowane przez Ballantines_1
Czas edycji: 2013-04-30 o 13:39
Ballantines_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 15:35   #97
Dopamine99
Zadomowienie

Dot.: Sponsoring - co o tym myslicie?

Kiedyś to zjawisko nazywało się ku...stwem, a dzisiaj mówimy na to ładnie 'sponsoring' i filozofujemy, szukając w nim czegoś pięknego, ba, nawet zastanawiamy się, czy osoby, które to robią nie są ofiarami sytuacji, społeczeństwa itd.

To tak jak kiedyś mówiło się 'sprzątaczka', a dziś 'konserwatorka powierzchni płaskich'. Ah, jak te słowa dużo zmieniają, w postrzeganiu tego samego zjawiska na różne sposoby.

Któraś z Pań tutaj ładnie napisała - 'jak nie miałam pieniędzy, to poszłam pracować w supermarkecie'. To kwestia szacunku do siebie, który nie jest kwestią subiektywnej opinii, a wynika z wychowania, wpływu grup rówieśniczych, środowiska, a także, jak u każdego dorosłego mentalnie człowieka, z introspekcji. Sory, ale tekst, że 'każdy ma swoją subiektywną moralność', jest tak samo wyświechtany i głupio-mądry, jak tekst, że 'kobieta gdy uprawia seks z różnymi partnerami, to dziwka, a mężczyzna to maczo'. Poraża mnie ta głębią analizy, doprawdy. I przekonuje do tego, że ludzie używają prostackich struktur myślowych, do usprawiedliwiania swoich czynów. 'Bo przecież mi też się należy coś od życia' - jak dobrze jest tak do siebie mówić, gdy się trudni się 'sponsoringiem', albo zdradzi partnera, prawda?
Dopamine99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 16:08   #98
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dopamine99 Pokaż wiadomość
Kiedyś to zjawisko nazywało się ku...stwem, a dzisiaj mówimy na to ładnie 'sponsoring' i filozofujemy, szukając w nim czegoś pięknego, ba, nawet zastanawiamy się, czy osoby, które to robią nie są ofiarami sytuacji, społeczeństwa itd.

To tak jak kiedyś mówiło się 'sprzątaczka', a dziś 'konserwatorka powierzchni płaskich'. Ah, jak te słowa dużo zmieniają, w postrzeganiu tego samego zjawiska na różne sposoby.

Któraś z Pań tutaj ładnie napisała - 'jak nie miałam pieniędzy, to poszłam pracować w supermarkecie'. To kwestia szacunku do siebie, który nie jest kwestią subiektywnej opinii, a wynika z wychowania, wpływu grup rówieśniczych, środowiska, a także, jak u każdego dorosłego mentalnie człowieka, z introspekcji. Sory, ale tekst, że 'każdy ma swoją subiektywną moralność', jest tak samo wyświechtany i głupio-mądry, jak tekst, że 'kobieta gdy uprawia seks z różnymi partnerami, to dziwka, a mężczyzna to maczo'. Poraża mnie ta głębią analizy, doprawdy. I przekonuje do tego, że ludzie używają prostackich struktur myślowych, do usprawiedliwiania swoich czynów. 'Bo przecież mi też się należy coś od życia' - jak dobrze jest tak do siebie mówić, gdy się trudni się 'sponsoringiem', albo zdradzi partnera, prawda?

moze zamiast kobieta sponsora nazwijcie się call girl.ładniej brzmi
Stary 2013-05-06, 19:59   #99
whateveryouwant
Raczkowanie

TmargoT, w jaki sposób osoba niepłacąca składek ma mieć dostęp do darmowej służby zdrowia..?
whateveryouwant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 20:18   #100
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
TmargoT, w jaki sposób osoba niepłacąca składek ma mieć dostęp do darmowej służby zdrowia..?
ponieważ każda osoba w polsce płacąca składki może dopisac do siebie inną nie płacącą.wychodzi na to,że jeden opłaca,a dwoje korzysta
Stary 2013-05-19, 19:24   #101
ktoska10111
Przyczajenie

Spotkania sponsorowane

Pytanie kieruję do dziewczyn, które miały styczność z tematem. Osoby, które mają potrzebę umoralniać proszę o znalezienie innego tematu.
Otóż czy jesteście już w takim układzie oraz jakie jest Wasze wynagrodzenie? W tygodniu mam zamiar spotkać się z facetem 2h spotkanie zapoznawcze. Przyznam, że troszkę się denerwuję. Jakie są Wasze wrażenia.
ktoska10111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 00:37   #102
whateveryouwant
Raczkowanie

Ja wprawdzie nie miałam sponsora, ale mogę Ci doradzić. Na pewno nie ceń się za nisko, 300 pln to minimum za jedno takie spotkanie. Optymalne jest 500 pln. Warto jest zażądać więcej, jeśli facet chce jakieś rzeczy typu anal, oral z połykiem.

Edytowane przez whateveryouwant
Czas edycji: 2013-05-20 o 11:56
Stary 2013-05-20, 01:22   #103
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Sponsoring - co o tym myslicie?

Cytat:
Ja wprawdzie nie miałam sponsora, ale mogę Ci doradzić. Na pewno nie ceń się za nisko, 300 pln to minimum za jedno takie spotkanie. Optymalne jest 500 pln. Warto jest zarządać więcej, jeśli facet chce jakieś rzeczy typu anal, oral z połykiem.
No ja nigdy nie mialam takiej przygody i jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic ale wydaje mi sie, ze kwoty ktore piszesz sa mocni za niskie. Przeciez to jest cialo wlascicielki, jej osobista "swiatynia" i do wlasnego ciala ma sie raczej szacunek, wiec kwota 300-500pln to chyba jakas kpina. Tyle to moim zdaniem zarzadac mozna za spotkanie kulturalne jako osoba towarzyszaca na kawie czy jakis bankietach a nie za oddanie sie...Nie znam sie na takich rzeczaxh, ale sponsoring i dziewczyny, ktore sie temu oddaja to chyba nie malo wyksztalcone Panie przy drodze. Ja zawsze takie osoby odbieralam jako wyksztalcone, zadbane Panie do towarzystwa z ktorymi nie tylko uprawia sie sex ale ktore tez w sposob intelignetny prowadza rozmowy i towarzysza przy spotkaniach wiec za samo spotkanie z nimi cena jest chyba wysoka. Tym bardziej ze dla mnie dziewczyna poddajaca sie sponsoringowi towarzyszy jednemu mezczyznie przez kilka lat, a nie ma 5 panow tygodniowo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 08:07   #104
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wprawdzie nie miałam sponsora, ale mogę Ci doradzić. Na pewno nie ceń się za nisko, 300 pln to minimum za jedno takie spotkanie. Optymalne jest 500 pln. Warto jest zarządać więcej, jeśli facet chce jakieś rzeczy typu anal, oral z połykiem.
jak wyskoczysz z taką stawką,to on pójdzie do agencji,lub na droge.tam za 50 zł dostanie full serwis
Stary 2013-05-20, 08:27   #105
patiasym
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Sponsoring - co o tym myslicie?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Przeciez to jest cialo wlascicielki, jej osobista "swiatynia"
Do której przybywają tłumy pielgrzymów
Stary 2013-05-20, 11:10   #106
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Cytat:
Przeciez to jest cialo wlascicielki, jej osobista "swiatynia" i do wlasnego ciala ma sie raczej szacunek, wiec kwota 300-500pln to chyba jakas kpina.
Dać sobie włożyć czyjegoś fiutka aż zaleje ją swoim nasieniem za 300 złotych - brak szacunku do własnego ciała. Bo taka kwota to kpina. Ale za 30 000 to już wszystko jest cacy. Bo więcej hajsów za to samo. No to już nie kpina. LOL
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 11:55   #107
whateveryouwant
Raczkowanie

Magiusa, ja też uważam, że te kwoty są niskie. Jeszcze gdzieś czytałam o dziewczynie, którą ktoś zaczepił na ulicy i zaoferował 4 tys. miesięcznie za jedno spotkanie w tygodniu. Sporo facetów szukających utrzymanki nie stać jednak na takie kwoty. Najlepiej, żeby koleżanka po daniu ogłoszenia odsortowała oferty i znalazła kogoś, kogo stać jednak na płacenie bardziej godziwych kwot.
Stary 2013-05-20, 12:31   #108
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Przeciez to jest cialo wlascicielki, jej osobista "swiatynia" i do wlasnego ciala ma sie raczej szacunek, wiec kwota 300-500pln to chyba jakas kpina.
słowo szacunek tu nie pasuje Ktoś, kto ma szacunek do własnego ciała będzie pracować na 2 etatach jak trzeba.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 15:35   #109
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Sponsoring - co o tym myslicie?

Wypowiadalam sie jak wypowiadalam bo byla prosba by nie moralizowac i krytykowac wiec pominelam jaki jest moje zdanie na temat sponsoringu. Z reszta uwazam ze to kazdego indywidualna sprawa i to jest cialo kogos wiec dlaczego ja mam krytykowac co on z nim robi? Nie jestem zadnym autorytetem w tej kwesti

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-05-20 o 15:39
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-20, 16:09   #110
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusa, ja też uważam, że te kwoty są niskie. Jeszcze gdzieś czytałam o dziewczynie, którą ktoś zaczepił na ulicy i zaoferował 4 tys. miesięcznie za jedno spotkanie w tygodniu. Sporo facetów szukających utrzymanki nie stać jednak na takie kwoty. Najlepiej, żeby koleżanka po daniu ogłoszenia odsortowała oferty i znalazła kogoś, kogo stać jednak na płacenie bardziej godziwych kwot.
musiała mu dać coś więcej niż seks.
i chyba od tego zależy jaka jest kwota wyjściowa.
jeśli ktoś jest przecietny to stawka też jest przeciętna
Stary 2013-05-20, 16:20   #111
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
musiała mu dać coś więcej niż seks.
i chyba od tego zależy jaka jest kwota wyjściowa.
jeśli ktoś jest przecietny to stawka też jest przeciętna
Jak dla mnie dwie możliwości:
1. Ona była nieprzeciętna.
2. Sex był nieprzeciętny.
Stary 2014-08-15, 16:01   #112
Reign of light
Zakorzenienie

Dot.: sponsoring nieco inaczej, pytanie

Cytat:
Napisane przez carmen_88 Pokaż wiadomość
To widocznie cos w moim zwiazkiem nie tak,bo zaczal sie wlasnie od utrzymywania i prezentu w postaci zaplacenia mi szkoly. O ja niedobra, to sponsoring a ja nie zdaje sobie z tego sprawy.
nie mialam pracy wiec mnie utrzymywal, za szkole rowniez zaplacil, mimo ze sama chcialam to zrobic.ba dostalam nawet samochod,zeby do tej szkoly jezdzic. I tez nie wiedzial czy bedziemy razem. Dla niego sie przeprowadzilam, zrezygnowalam z ukochanek pracy i zaczynalam wszystko od nowa w zupelnie innym miejscu. Zaryzykowalam nie znajac go az tak dobrze. Rownie dobrze mogloby sie nie udac i bysmy sie rozstali (a tyle pieniedzy we mnie zainwestowal) I jeszcze starszy jest ode mnie Na poczatku jak go poznalam tez wydawalo mi sie,ze jest cudowny facet ale moze nie uda nam sie byc razem,ze roznica wieku,ze 2rozne swiaty..ze to tylko na chwile(zadne z nas nie potrafilo tego definitywnie zakonczyc) ze nie bedziemy w przyszlosci razem, a tu prosze! zaryzykowalam, przeprowadzilam sie do niego i jestesmy szczesliwi.
Mysle,ze nic nie jest takie czarno biale. Moze Autorko kolezanka tez nie powiedziala Ci wszystkeigo.
Dalabym sobie za to na wstrzymanie z ocenianiem.
Bylam zawsze bardzo dumna osoba, nie wyobrazalam sobie brac od mezczyzny pieniadze, uzywac jego karty, przyjmowac drogie prezenty..ale zycie weryfikuje nasze poglady. Ma na to by ja rozpieszczac, pomagac to niech to robi jesli nie ma z tym problemu.
Domyslam sie,ze gdyby kolezanka powiedziala "jestem z nim w zwiazku, bedzie mi pomagal finansowo" nie byloby nawet tej dyskusji. Jak dla mnie to jest zwiazek, to ze sie asekuruja,ze "nie beda razem w przyszlosci" tego nie zmienia. Nigdy nie wiadomo co sie wydarzy.
Reign of light jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-16, 09:36   #113
Raczyna
Raczkowanie

Cytat:
fajna bajka te 4 tysiaki
dostała tę kasę? mogę się założyć o wszystko, że nie

na każdym rynku są określone stawki, do nich trzeba się dostosować
podana 300-500zł jest ok
Raczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-16, 12:39   #114
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Raczyna Pokaż wiadomość
na każdym rynku są określone stawki, do nich trzeba się dostosować
podana 300-500zł jest ok
Kurcze, bieda w Polsce aż piszczy, żeby puszczać się za abonament miesięczny w wysokości 300zł
To już nawet Ukrainki przy drogach więcej w miesiąc wyciągają, niedługo sponsoringiem będzie słoik korniszonów i kilo słoniny + klapki kubota
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-17, 00:25   #115
Raczyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Kurcze, bieda w Polsce aż piszczy, żeby puszczać się za abonament miesięczny w wysokości 300zł
To już nawet Ukrainki przy drogach więcej w miesiąc wyciągają, niedługo sponsoringiem będzie słoik korniszonów i kilo słoniny + klapki kubota
pisałyśmy o kwocie za jedno spotkanie

nie wiem, ile wyciągają Ukrainki przy drodze, bo nie miałam z tymi paniami styczność, wiem natomiast że co najmniej połowę oddają
tutaj laska nikomu nic nie oddaje, wszystko ma dla siebie
Raczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-17, 00:45   #116
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość

A co do kosztów to "abonament" powinien moim zdaniem uwzględniać koszty "eksploatacji" czyli przynajmniej antykoncepcji i badań lekarskich bo przecież kupczenie własnym ciałem wiąże się z ryzykiem zawodowym o charakterze medycznym. W innej sytuacji kobieta jeszcze dopłaca do tego interesu, więc jaki sens się czymś takim zajmować?
Dla mnie sponsoring jest niemoralny i poniżej ludzkiej godności kobiety, ale gdyby ktoś chciał zastosować neoliberalne kryteria czysto rynkowe to kobieta powinna racjonalnie oszacować bilans zysków i strat z takiej działalności.
Stary 2014-08-19, 14:04   #117
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość

A co do kosztów to "abonament" powinien moim zdaniem uwzględniać koszty "eksploatacji" czyli przynajmniej antykoncepcji i badań lekarskich bo przecież kupczenie własnym ciałem wiąże się z ryzykiem zawodowym o charakterze medycznym. W innej sytuacji kobieta jeszcze dopłaca do tego interesu, więc jaki sens się czymś takim zajmować?
Dla mnie sponsoring jest niemoralny i poniżej ludzkiej godności kobiety, ale gdyby ktoś chciał zastosować neoliberalne kryteria czysto rynkowe to kobieta powinna racjonalnie oszacować bilans zysków i strat z takiej działalności.
Amen

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości