|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
dziewczyny pochwale sie, udalo mi sie z tym stazem. Dogadalam sie z wlascicielka i od przyszlego tygodnia jestem pania ksiegowa
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Witam po długiej przerwie.
Dziewczyny gratuluję!!!!!!!! I widzę że cesarki żądzą! Jeszcze się kulam z brzuchem, ale dziś mam taki zły dzień, wszystko mnie boli, mam biegunkę i ży..gam Męczą mnie też silne przepowiadacze. Coś to źle wróży, ale do cc tylko niecałe 2 dni.
|
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja oddawałam próbkę w sobotę a w poniedziałek miałam wynik Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
![]() i status mam "przekazano do wyplat" czyli ze juz na dniach moge sie spodziewac chyba? a kwota...
|
|
|
|
#1386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z meg
Cytat:
![]() ale Tż się cieszy, że to poród zwiastuje- Wariat ręczniki dopakowane już wczoraj dzięki dzisiaj miałam jeszcze szlafroczek kupić, ale w końcu nie znalazłam takiego jak chciałam Cytat:
bo nie wiem jak mam liczyć w którym teraz jestem tygodniu.. mój gin w karcie ciąży wpisał mi późniejszy termin (30maj) i liczy według tego, czyli pojutrze skończyłabym 36tc według USG termin zawsze się wahał między 20-23maja i ja też obstawiam te daty.. na usg IIItrym gin powiedział że od 10maja mogę rodzić i Tż tak to wziął do siebie, że jest pewny że do 10 urodzę (liczy nawet na majówkę) i wszystkim rozpowiada, że niedługo rodzę więc tak sobie myślę, że chyba zacznę brać tego wiesiołka i pić maliny bo jak jego proroctwa się spawdzą to nawet ich nie posmakuję Cytat:
nie wiem czemu Ci nie smakują liście malin, właśnie wypiłam pierwszy raz i stwierdzam że są pyszne ![]() a z tymi wodami, to może zadzwoń i dopytaj.. bo jeśli nie miałaś usg to przez brzuch chyba ciężko wyczuć
|
|||
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tam ostatni dzień kwietnia wam upływa?
ja upiekłam biszkopt z bitą śmietaną i owocami, poszłam też odebrać firankę z szycia. Pooglądałam po drodze co ludzie w ogródkach mają i wróciłam zdegustowana bo wszyscy mają wypas jakieś tulipany, bratki, skalniaki a u mnie szaro i buro. Idę projektować ogród Cytat:
![]() A Ty odpoczywaj bo masz tam niezły odjazd
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z meg
Cytat:
ja pije na zimno bo mi na ciepło w ogóle nie wchodzą.. |
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej zatkam nos i duszkiem wypiję |
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smakuje trochę jak bardzo słabej jakości zielona herbata..
|
|
|
|
|
#1391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do początku sirpnia bardzo bym chciała już w miarę dojść do siebie, bo mamy wtedy weselicho.. i zazdrosna, zawistna bratowa już się cieszy, że będę wyglądała jak 7nieszczęść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cudnyyyy
kla ski: ślicznyCytat:
Cytat:
Ale myślę, ze gdyby jej się śluz nie podobał to by to sprawdziłą dokłądniej... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie !!! muszę jej nosa utrzeć i wyglądać szałowo
![]() ale na wszelki wypadek zacznę rozglądać się za długimi sukniami.. bo żylaki z łydek same mi na pewno nie znikną ![]() chyba tak ![]() na czas porodu to by było dobre rozwiązanie, obaj byliby spokojniejsi |
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
za ktg i szyjke Co do wod to jesli Cie to martwi to przejedz sie na ip tylko po to zebu ci sprawdzili papierkiem lakmusowym. Ponoc mozna tez w aptece kupic. To czy Ci sacza sie.wody nie wyjdzir przy zwyklym badaniu brzuszka, bo niby do czego ma porownac lekarz? Norma na wody jest dosc duza. I jak widac na moim przykladzie moze to sie mocno roznic w czasie. W 32tc mialam 12 afi a w 38 20 ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ładna buźka |
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
jaaaaka nuda
![]() ale humorek mega poprawiony hehe na dniach utulam Zuzinka |
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Tż będzie z Wami przy porodzie?
|
|
|
|
|
#1401 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To może ma to wyglądać podobnie, lekarz mi dokładnie nie wyjaśnił a ja nie dopytywałam i tak go zrozumiałam... Zobaczymy co dziś powie. 2 kg ważył 2 tygodnie temu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super! |
|||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
on bardzo chce byc... i ja tez chce by był
![]() mam nadzieję,że wszystko będzie jak trzeba.. najśmieszniejsze że na kązde moje "aua" albo "dziwnie się czuję" reaguje : "rodzisz?!" zabawne
|
|
|
|
#1403 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Śliczny!
![]() Cytat:
za KTGCytat:
![]() Cytat:
Będziesz wyglądała jak szałowa mamuśka!!! --- Laski, czy czop może sobie wychodzić na raty? Wczoraj wylazł glut, dzisiaj rano coś podobnego, ale mniejszego i teraz znowu coś takiego jak wczoraj?!? A może to jednak nie czop?!? Ja już nie wiem
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak się urodzi, ale charakterek będzie mieć, nie ma po kim być spokojnym i ugodowym dzieckiem Ja mam 3 tygodnie do porodu według moich maksymalnych obliczeń więc już mogę zaczynać z wiesiołkiem
|
|
#1405 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokładnie - wyjęłaś mi to z ust !
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Rana boli, rano przesadzili z morfina i do 16 bylam nacpan masakra teraz dostalam diclofenac czopek a . Ale wstalam w konxu bo krecilo.mi sie i pic nie moglam dostalam 2 zastrzyki p. Wymiotne i pomogly teraz. Malego zabraly na szczepienie i zrobily mu cukierbi spadalu wiec na karmienie mlekiem zabraly
|
#1407 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Jakie jasne włoski ma maluszek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1408 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uroczy bąbelek rzeczywiście złotowłosy ![]() Cytat:
Cytat:
wróciłam właśnie od lekarza, Nikodem waży 3900, szyjka absolutnie nie gotowa do porodu, mam sobie zrobić KTG 03.05 i jeśli do 05.05 nic się nie zadzieje to mam przyjechać do szpitala i zrobi mi cc, wolałabym rodzić sn ale do tego czasu mały będzie pewnie 4 kg ważył więc w trójkę zdecydowaliśmy, że jeśli do 5 nie urodzę to wydobędą Nikosia polepszył mi się humor, bo mamy już jakiś sensowny plan, a nie takie wyczekiwanie |
|||
|
|
|
#1410 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja znów mam kryzys
barwineczek zaraziłam się od CiebieTŻ wybył z kolegami więc siedzę sama w domu Cytat:
Cytat:
axella na moją małą też nic nie działa, w nosie nas mają te nasze córcie banka Michaś jest piękny |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

) 3x2 ale tak mam napisane na opakowaniu 
ja oddawałam próbkę w sobotę a w poniedziałek miałam wynik

bo wszyscy mają wypas jakieś tulipany, bratki, skalniaki a u mnie szaro i buro. Idę projektować ogród 

kla ski:

Ślub 27. X. 2012

barwineczek zaraziłam się od Ciebie