Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 19:27   #631
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Misie Ptysie Kolorowe
Niestety nie mam czasu nadrobić co u Was ale zdaję relację z wizyty.
Antoś ma się dobrze, mój klocuszek waży już 1500 g Pupka nadal uparcie na dole więc na chwilę obecną nadal cesarka, ale już chyba się przyzwyczaiłam do tej myśli poczytałam trochę wypowiedzi i w sumie dziewczyny jakoś nie narzekają na cesarki więc może nie będzie tak źle.
Wyniki też mam dobre profilaktycznie dostałam tylko żelazo i raz na 3 dni mam brać jakieś witaminy dla ciężarnych jak chcę. A i mam liczyć ruchy i od 9 do 16 mam czuć 10 ruchów jak będzie mniej natychmiast do szpitala. Kolejna wizyta za miesiąc a do tego czasu mam jeszcze usg prenatalne zrobić no to na tyle
Teraz lecę się ogarnąć bo znajomi do nas przychodzą Paaaaa
No to faktycznie klocuszek
Uświadomiłaś mi, że nie zapytałam lekarza jak jest Młody ułożony
Ale skoro nic nie mówił to może dalej główką w dół po prostu...

Przez 7 godzin masz naliczyć 10 ruchów? Dziwnie jakoś

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

A mi dziś przyszedł krem ze ślimaka Przesyłka z Korei Pd. taka szczelna paczka, że nie wiedziałam, czy nie ma tam wąglika
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:28   #632
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ale jestem dzis opozniona...czytam i kminie....ale jak knedle z mizeria rozumiem z mięsem ale z ogorkiem i śmietaną w środku...

ahh ten zbudynialy ciążowy mózg co??

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-04-30 o 19:31
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:31   #633
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam z Mężem w h&m, bo wczoraj dostałam od niego kartę upominkową i kupiłam sobie ciążowe jeansy, takie najprostsze za 75 zł i 2 staniki do karmienia bawełniane bezszwowe za 79 zł obydwa
Gratuluję zakupów Chciałam tylko zwórcić ci uwagę, żebyś zachowała paragon, może u cibeie nie zrobi się to samo co mi, ale lepiej mieć możliwość reklamacji

Dzisiaj położne lecą, mam nadzieję, że uda mi się obejrzeć między sprzątaniem
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:32   #634
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Gratuluję zakupów Chciałam tylko zwórcić ci uwagę, żebyś zachowała paragon, może u cibeie nie zrobi się to samo co mi, ale lepiej mieć możliwość reklamacji

Dzisiaj położne lecą, mam nadzieję, że uda mi się obejrzeć między sprzątaniem
a co Ci się zrobiło?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:34   #635
surka
Zakorzenienie

Cytat:
a co Ci się zrobiło?
W tym pasie z bawełny porobiły mi się oczka, puściły normalnie jak rajstopy
Stary 2013-04-30, 19:39   #636
malaczarnakejt
Zakorzenienie

oj, to współczuję, ja ma 2 pary spodni z h&m i nic mi się nie działo. A teraz mam nie pas, tylko taką jakby gumę... więc tam raczej nic się nie zrobi

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:44   #637
magdalennne
Wtajemniczenie

Częściowo wysprzątałam, ale brzuch mnie zaczął boleć i musiałam spasować. Trochę mi głupio, bo reszta została mojej mamie i siostrze, a to jednak nasi goście TŻ w pracy i kicha

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po dentyście.
Wiele strachu o nic. Pani dr przemiła, przefantastyczna. Powiedziałam, że jestem histeryczką więc na początku znieczuliła mi dziąsło żelem i dopiero potem zastrzyk zrobiła. Nic nie było czuć, na fotelu siedziałam może z 10 minut!
Teraz się szykuję i jadę na SR!
Nie taki dentysta straszny Też się muszę wybrać, ale kasy brak

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No i po jesteśmy po wizycie-ja i moje kilo dwadzieścia
Super, że wizyta się udała Ja też mam ten stożek cały... Muszę ginkę zapytać o to, bo może to dlatego mnie boli przy pępku

Cytat:
A mnie zainteresował ten sześciopak Tweed
A tak w temacie - pojechaliśmy do Tesco i TŻ wrzucił do koszyka 5 czteropaków browara i stoi i duma:
- Myślisz, że mi tyle starczy do czwartku?
-
- No jak mi braknie to w czwartek dokupię ...
-
- A co ty masz taką minę? To brać więcej bułek czy styka?
-

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A co do takich programów artystycznych... to mój tż się wybiera Tylko on do MBtM i to z jednym, i drugim zespołem jednego dnia jak rzucę hasłem, to trzymajcie kciuki!
W jakich zespołach działa?

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Wrocilam z dobrym humorem-ojciec mnie przeprosił i chodzi i sie "wazelini" ale mu powiedzialam ze musze przemyslec i niewiem czy sie nie wyprowwadzimy itp.. zobaczymy jak sie bedzie zachowywał,pozatym jak poszlam w "tango" na spacer ze szw i malym to ulala wrocilam niedawno .. chodzone ladne .. ale bylysmy u nas w lumpku i ... wydalam tam ok 80 zł ale jakie sliczne rzeczy sa dla dzieci! teraz to juz nawet nie bede wchodzic do H&M itp bo głowa mala jak ja cala siatke za 80 zł mialam a w takim sklepie to jedna rzecz.. a jakie fajne same z NEXT,Mark&spencer,H&M wlasnie.. i takie slynne... zrobilam Wam zdjecia..
Super, że tata przeprosił Nawet jak się zdecydujecie na wyprowadzkę, to jest szansa na utrzymanie normalnych stosunków

A zakupy super!

Cytat:
Mama mnie wkurzyla. Dzwoni do mnie ze mam po nią przyjechać bo ona juz sie spiaca robi ( cały dzień to słyszę, normalnie jakbym noworodka miała). Chociaż sie nie dziwie bo moja teściowa wali takie monologi ze masz ochotę włożyć głowę do piekarnika i odkręcić gaz.
Wracając do tematu....po to zostałam w domu zeby odpocząć i wygrzac przeziębienie a nie robić za taksówkę. Sama ciagle gadala ze chce iść do TZ mamy mi nie zależało.
A TZ oczywiście z nimi nie został bo ma ten sam odruch co ja z piekarnikiem i pojechał do kumpla.
Wracając do tematu (znowu) to czemu do niego nie zadzwoni skoro z nim pojechała. Przecież nie jestem dyspozytorka taksówek
To wyślij po nią TŻ.

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się po męczącym dniu...
Od samego rana gdzieś jeździliśmy sprawy załatwiać a to za jazdy zapłacić, a to kupić to i tamto i tak zleciało...
Ale w końcu zamówiliśmy wózek który chcieliśmy jestem dumna że w takim bolidzie będzie jeździł mój syn
http://www.babyactive.pl/wp-content/...o-n_1/12ns.jpg
http://www.babyactive.pl/wp-content/...o-n_1/12nf.jpg
http://www.babyactive.pl/wp-content/...so-n_1/12n.jpg

Zapomniałabym o najważniejszym
Byliśmy na wizycie u gin i wszystko w porządeczku
USG nie było ale słuchaliśmy serduszka
Macica wysoko jak na 27 tydzień czyli o tydzień dalej
Kolejna wizyta dopiero 6 czerwca... nie doczekam się...
Bardzo ładny wózek I za wizytę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573649]
Na mojej wizycie:
oczywiście w poczekalni same osoby 50,60+
No i ja.
Weszłam do gabinetu, lekarz się tak na mnie patrzy i pyta, czy jestem w ciąży, ja mówię, że tak. On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. No ale zrobił obie, a ja nigdzie nie płaciłam więcej (wizytę opłaciłam już przy rejestracji), więc mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :P

No i dalej: proszę rozebrać rajstopy i spódnicę i stanąć na leżance.
Ja mina: you talkin' to me???? Stanąć?

No tak, stanąć.

No to wlazłam jakimś cudem na tę leżankę i mnie zbadał :P Ale mega krępujące to badanie :P
Miział mnie po nogach, uciskał, potem zrobił USG, no ale najważniejsze, że wszystko wyszło OK, nie ma cech zatoru i żadnych tam patologii.
Mam więcej leżeć i tyle.
Całe badanie trwało może z 5 minut.
[/QUOTE]

Chyba bym tam umarła ze stresu... Dobrze, że wszystko wyszło dobrze Możesz być spokojniejsza.

Cytat:
Antoś ma się dobrze, mój klocuszek waży już 1500 g Pupka nadal uparcie na dole więc na chwilę obecną nadal cesarka, ale już chyba się przyzwyczaiłam do tej myśli poczytałam trochę wypowiedzi i w sumie dziewczyny jakoś nie narzekają na cesarki więc może nie będzie tak źle.
Wyniki też mam dobre profilaktycznie dostałam tylko żelazo i raz na 3 dni mam brać jakieś witaminy dla ciężarnych jak chcę. A i mam liczyć ruchy i od 9 do 16 mam czuć 10 ruchów jak będzie mniej natychmiast do szpitala. Kolejna wizyta za miesiąc a do tego czasu mam jeszcze usg prenatalne zrobić no to na tyle
Jaki ładny klocuszek
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 19:49   #638
surka
Zakorzenienie

Cytat:
oj, to współczuję, ja ma 2 pary spodni z h&m i nic mi się nie działo. A teraz mam nie pas, tylko taką jakby gumę... więc tam raczej nic się nie zrobi
To ja trafiłam na jakiś trefny model i jeszcze paragon przesiałam
Stary 2013-04-30, 19:59   #639
tweedledee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40574081]Tzn. mi USG kazał zrobić mój lekarz prowadzący, głównie ze względu na opuchliznę kostki (cała reszta badań jest OK, nerki, wątroba, itd.), a i jak miałam te d-dimery, to mi tak wyszło 0,3, norma jest wprawdzie 0-0,5, ale taki wynik może świadczyć, że coś tam się zaczyna dziać.

Mój TŻ się ucieszył z wegetariańskiego obiadu :P
A jak już zaproponowałam pizzę, to wcale :P [/QUOTE]
Dobrze wiedziec bo właśnie nie wiem co z tymi nogami zrobic, porobic badania i isc z nimi na wizytę czy po prostu zapisac się na usg

Mój w sumie ucieszy się ze wszystkiego, taki to nieskomplikowany facet gorzej ze mna
Cytat:
za super informacje na wizycie. Ładnego klocuszka już masz

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
W jakich zespołach działa?
Instytut i Przeciwziemia

Świat się kończy dziewczyny, za niedługo pewnie wróci tż, trzeba będzie jechac do sklepu, a chociaż moja twarz potrzebuje generalnego remontu, nie chcę mi się nic z tym robic
Kiedyś nie wyszłabym w takim stanie z domu
Stary 2013-04-30, 19:59   #640
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ghia brawa za wizytę!!

Tweed - może idź do rodzinnego i niech Ci wypisze skierowanie na jakieś badania

Dziewczyny moje dziecko chce wyjść przez brzuch. Mam wrażenie, jakby on się tam o coś zapierał i napierał w mój brzuch.... Macie tak czasami?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:00   #641
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny pojawiło się u mnie nowe odczucie i nie wiem czy mam się martwić czy nie Jak chodzę to przy kroku czuję ból w pochwie (chyba). Tak w środku jak przy uderzeniu Pomóżcie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:00   #642
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
No i po jesteśmy po wizycie-ja i moje kilo dwadzieścia

Cytat:
A co do wizyt-to teraz są takie spokojne. Śmiałam się wczoraj do męża, że to już nie te emocje co kiedyś-ja przed wizytą już 2 dni jeść nie mogłam, TŻ miał sra.czkę A teraz-nuda

Cytat:
Dziękujemy
Wszystko ślicznie, książkowo, +2kg od ostatniej wizyty (doktor pochwalił jak zwykle).
Mały kopał strasznie w pępowinę i lekarz miał problem ze sprawdzeniem przepływów ale udało się w końcu
Wód mam prawidłową ilość, łożysko młode, szyjka długa i zamknięta

I jeszcze pytałam o stożek na brzuchu (zaraz wytłumaczę) i lekarz powiedział, że to przepuklina pępkowa. Pytałam, czy to coś znaczy to powiedział "Tak, że jest pani w ciąży" Żartowniś

O stożku na brzuchu wyczytałam u majowo-czerwcowych. Trzeba zobaczyć jak zachowują się mięśnie brzucha przy wstawaniu do siadu z pozycji leżącej. Czy brzuch jest okrągły cały czas, czy może robi się stożek. Mi robi się stożek
Przy okazji obejrzał mój brzuch i pochwalił, że ładnie się trzymam
A w ogóle to weszłam, a on zamiast zwyczajowego pytania jak się czuję to stwierdził "Widzę, że czuje się pani dobrze"
gratuluję Neni!
hmm..sprawdziłam i sama nie wiem...chyba robi mi się stożek.. jedno jest pewne- zabolały mnie przy tym nerwy wkoło kości ogonowej.. jakaś przepuklina zadkowa

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
I najlepsza dla mnie wiadomosc dnia, cud jakis po prostu - te zastrzyki i masc z antybiotykami DZIALAJA!!! Bosz, ja do tego lekarza na kontrole pojde z wiechciem i bomboniera!!! Nie jest idealnie ofkozzz, ale poprawa ogromna. Nie boli samo z siebie, nie mam lękow przed toaleta, no BOSKO po prostu, cudownie i wspaniale. Kto by pomyslal, ze mozna sie tak radowac ze stanu oczywistego.
Jakby ktora kiedykolwiek potrzebowala, to masc nazywa sie Pimafucort, zawiera antybiotyki natamycyne i neomycyne i cos tam jeszcze obkurczajacego miejscowo naczynka krwionosne..
strasznie się cieszę, że leki działają i wracasz do żywych lekarz cudotwórca

Cytat:
Moj maz i dziecko mlodsze maja glupawke.... wrzuam na moment foty
fajowi są

Cytat:

Przepraszam
a ta znowu brechta

Cytat:
serduszko bije i to najważniejsze
długą masz przerwę do kolejnej wizyty.. ponad miesiąc.. no ale widać wszystko ok

Na mojej wizycie:
oczywiście w poczekalni same osoby 50,60+
No i ja.
Weszłam do gabinetu, lekarz się tak na mnie patrzy i pyta, czy jestem w ciąży, ja mówię, że tak. On na to, że trzeba zrobić obie nogi :O A ja szok. No ale zrobił obie, a ja nigdzie nie płaciłam więcej (wizytę opłaciłam już przy rejestracji), więc mam nadzieję, że mnie nie będą gonić :P

No i dalej: proszę rozebrać rajstopy i spódnicę i stanąć na leżance.
Ja mina: you talkin' to me???? Stanąć?

No tak, stanąć.

No to wlazłam jakimś cudem na tę leżankę i mnie zbadał :P Ale mega krępujące to badanie :P
Miział mnie po nogach, uciskał, potem zrobił USG, no ale najważniejsze, że wszystko wyszło OK, nie ma cech zatoru i żadnych tam patologii.
Mam więcej leżeć i tyle.
Całe badanie trwało może z 5 minut.
[/QUOTE]
cieszę się, że wizyta udana i nie musisz się martwić żadnymi zatorami..kamień z serca

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573715]Jeszcze ten lekarz mi mówi: majtki do góry.
A ja durna je obniżam, prawie do spojenia.
On mi: do góry.

Pewnie se pomyślał, że już jestem taka przyzwyczajona, że ściągam majty od razu :P

Jak dobrze, że mi napisałyście o tym, jak wygląda to badanie, moje przygotowania nie poszły na marne :P[/QUOTE]

Cytat:
kolejna dobra wiadomość Co do cesarki na pewno będzie ok

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:02   #643
tweedledee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40575085]Tweed - może idź do rodzinnego i niech Ci wypisze skierowanie na jakieś badania

Dziewczyny moje dziecko chce wyjść przez brzuch. Mam wrażenie, jakby on się tam o coś zapierał i napierał w mój brzuch.... Macie tak czasami?[/QUOTE]
tak chyba zrobię

Moje też tak wariuje... najczęściej prawym bokiem próbuje mi uciec czuję wtedy wyraźnie główkę, momentami aż robi się nieprzyjemnie
Stary 2013-04-30, 20:06   #644
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
za wizytę! Ja też nie miałam wczoraj USG i następną wizytę mam 6 czerwca! I też mam wrażenie, że to kuuuuupa czasu!

Na mojej wizycie:
[/QUOTE]

super, że ok!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40573715]Jeszcze ten lekarz mi mówi: majtki do góry.
A ja durna je obniżam, prawie do spojenia.
On mi: do góry.

Pewnie se pomyślał, że już jestem taka przyzwyczajona, że ściągam majty od razu :P
[/QUOTE]

Cytat:
Ale jestem dzis opozniona...czytam i kminie....ale jak knedle z mizeria rozumiem z mięsem ale z ogorkiem i śmietaną w środku...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40574122]Kupiłam sobie krem BB z Bielendy, miałyście go może??[/QUOTE]

Ja mam bb z Garniera i polecam!

Cytat:
jest już co nosić!

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40575085]
Dziewczyny moje dziecko chce wyjść przez brzuch. Mam wrażenie, jakby on się tam o coś zapierał i napierał w mój brzuch.... Macie tak czasami?[/QUOTE]

Basik mi ostatnio chciała przez pępek wyjść, ale chyba zauważyła, że nie da rady, więc próbuje bokami - a nóż się uda

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:06   #645
dzoan
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40575085]

Ja tak kilka razy miałam.. wczoraj np. leżałam sobie koło męża tak po skosie i prawy bok miałam dociśnięty w poduchy i męża i nagle poczułam jakby mały chciał mi przez skórę wyjść.. nóżką albo rączką jakby tak naparł na ściankę..aż podskoczyłam to takie w zwolnionym tempie było, ale silne jak na takiego malucha..

Stary 2013-04-30, 20:10   #646
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

gratuluję Neni!
hmm..sprawdziłam i sama nie wiem...chyba robi mi się stożek.. jedno jest pewne- zabolały mnie przy tym nerwy wkoło kości ogonowej.. jakaś przepuklina zadkowa

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Mi też Młody napiera często na brzuch i wystawia boleśnie plecki. Czasami jak leżę na boku i mu niewygodnie to nawala nogą (?) w materac łóżka
A ostatnio mnie rozśmieszył, bo wystawił chyba dupkę koło mojego pępka to ja mu dłonią ją delikatnie wcisnęłam - dupka się schowała ale z boku brzucha coś mi zaczęło wystawać
Stary 2013-04-30, 20:11   #647
dzoan
Zakorzenienie

Brat i bratowa nas olali.. wykręcili się..i jeszcze zwalili na mnie, że niby ja będę zmęczona nim przyjadą i nie chcą późno nam głowy zawracać
Z mężem małe spięcie miałam, więc też nie spędzamy wieczora razem. Jak ja jestem na tv, to on na kompie w drugim pokoju, jak on przyszedł na tv, to ja teraz na kompie..bosko

Niedługo walnę się w wyrko..rzeczywiście jestem trochę zmęczona

Stary 2013-04-30, 20:12   #648
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
A właśnie, miałam jeszcze spytac:

Co robicie jutro na obiad?

Pytanie bardzo ważne, bo dzisiaj muszę kupic produkty, a nie mam weny
TŻ ma ochotę na spaghetti... ja niby zjem wszystko co ugotuję, ale jakoś średnio mi leży...
Jutro zupa kalafiorowa z mrożonki i stek wołowy z pieczonymi ziemniakami i sałatką z ogórka i pomidora i cebuli.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Nie nadrobilam wszystkiego bo nie jestem w stanie. Jeszcze nie wyzdrowialam gardło juz przeszło, gorączki nie mam,ale jestem osłabiona i mam mega zatkany nos.
Jutro ide do gina i mam nadzieje, ze da mi cos na ten moj kulfon i zatoki. Mam swoje krople,ale na nich jest napisane zeby uzywac max.3dni. Ja juz dawno przekroczylam. Cały dzień chodzę z zatkanym nosem i ograniczam sie tylko do tego zeby na noc sobie wciągnąć zeby jakoś spać. No nie umiem buzia oddychać i wydaje mi sie, ze sie dusze.

Do tego dwa dni temu w nocy miałam taki ból pęcherza, ze masakra. Nie spalam do 7rano. Myślałam, ze rodze. Mały sie wiercil jakby chciał przez gardło mi wylezc. Siedzialam sobie na kiblu oparta o deskę i se tak sikalam bo nie opłacało sie kłaść i co chwile wstawać.
Nie wiem co to było,ale przed spaniem wypilam wapno musujace i mały cały dzień mnie walil w pecherz i w jajnik. Moze mi cos nadwyrezyl.

Do tego jestem wkurzona bo łóżeczko,które sobie upatrzylam kosztuje $100 wiecej.
Muszę cała listę co chce na baby shower zmienić bo w niedziele wpadła do mnie ciotka i zadzwoniła z dołu zeby jej zejść pomoc bo miała mi cos podrzucic . Tz zszedł pomagać,a ona przywiozła mi wanienke , huśtawke, bujaka, bauncerek, materac do przwijaka, kojec, mate edukacyjna, pościel do lozeczka nowa , stelarz do wózka i fotelik i milion innych rzeczy Zadzwoniła do niej koleżanka i mówiła , ze nie bedą pewnie mieć juz wiecej dzieci i ze wszystko moze oddać za darmo bo nie ma miejsca gdzie trzymać. Robiła garage sale i sprzedała kilka rzeczy za dosłownie grosze ,ale ze mało jakoś ludzi było i nie ma juz siły na to. Fajnie z jej strony, ze pomyślała o mnie. Nawet jak cos na baby shower dostanę to moge to oddać do sklepu i będę mieć $$$ na cos innego

Jak wyzdrowieje juz do końca to czeka mnie duuuuzo prania , ze nie wspomnę o prasowaniu,ktorego nie cierpię.

Wyczailam fajny program na TVNStyle "Plozne" Masakra normalnie. Teraz wiem wiecej o tym co mnie czeka

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i trzymam za wszystkie wizyty i gratuluje nowych tygodni

Oliath - trzymaj sie kochana
Wracaj szybko do zdrowia! Super,że tyle rzeczy dostaliście dla dzidzi za darmo, pozazdrościć tylko Ten program "Położne" bardzo często z tż oglądamy, bardzo fajny, można zobaczyć co nas czeka Najfajnieszy poród miała tam taka wieloródka, której dziecko dosłownie wyskoczyło, szybko, sprawnie i bezboleśnie Też bym chciała tak urodzić.

Cytat:
Chyba wracam do zywych. Ugotowalam dzis nawet zupke na obiad i zrobilam/ powiesilam pranie. Fakt, ze wszystko na raty, a wracajac z psem ze spaceru odpoczywalam na KAZDYM polpietrze zipiac jak astmatyk, ale jest lepiej

I najlepsza dla mnie wiadomosc dnia, cud jakis po prostu - te zastrzyki i masc z antybiotykami DZIALAJA!!! Bosz, ja do tego lekarza na kontrole pojde z wiechciem i bomboniera!!! Nie jest idealnie ofkozzz, ale poprawa ogromna. Nie boli samo z siebie, nie mam lękow przed toaleta, no BOSKO po prostu, cudownie i wspaniale. Kto by pomyslal, ze mozna sie tak radowac ze stanu oczywistego.
Jakby ktora kiedykolwiek potrzebowala, to masc nazywa sie Pimafucort, zawiera antybiotyki natamycyne i neomycyne i cos tam jeszcze obkurczajacego miejscowo naczynka krwionosne..
Świetnie,że jest poprawa
Stary 2013-04-30, 20:13   #649
surka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40575085]Dziewczyny moje dziecko chce wyjść przez brzuch. Mam wrażenie, jakby on się tam o coś zapierał i napierał w mój brzuch.... Macie tak czasami?[/QUOTE]

Też tak mam czasami, wydaje mi się, że moja wtedy zmienia pozycję

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny pojawiło się u mnie nowe odczucie i nie wiem czy mam się martwić czy nie Jak chodzę to przy kroku czuję ból w pochwie (chyba). Tak w środku jak przy uderzeniu Pomóżcie
Ja nie miałam więc nie pomogę

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Basik mi ostatnio chciała przez pępek wyjść, ale chyba zauważyła, że nie da rady, więc próbuje bokami - a nóż się uda
Fajnie to brzmi

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Mi też Młody napiera często na brzuch i wystawia boleśnie plecki. Czasami jak leżę na boku i mu niewygodnie to nawala nogą (?) w materac łóżka
A ostatnio mnie rozśmieszył, bo wystawił chyba dupkę koło mojego pępka to ja mu dłonią ją delikatnie wcisnęłam - dupka się schowała ale z boku brzucha coś mi zaczęło wystawać

A teraz lecę na położne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 20:13   #650
dzoan
Zakorzenienie

Jak to jest, że Wy wiecie lub z większą pewnością wyczuwacie jaka część ciała się uwypukla w danym miejscu?
Jaka ze mnie matka, że ja tego nie wiem?

Stary 2013-04-30, 20:14   #651
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Brat i bratowa nas olali.. wykręcili się..i jeszcze zwalili na mnie, że niby ja będę zmęczona nim przyjadą i nie chcą późno nam głowy zawracać
Z mężem małe spięcie miałam, więc też nie spędzamy wieczora razem. Jak ja jestem na tv, to on na kompie w drugim pokoju, jak on przyszedł na tv, to ja teraz na kompie..bosko

Niedługo walnę się w wyrko..rzeczywiście jestem trochę zmęczona
A to spryciarze

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Jak to jest, że Wy wiecie lub z większą pewnością wyczuwacie jaka część ciała się uwypukla w danym miejscu?
Ja też nie wiem - zmyślam
Stary 2013-04-30, 20:16   #652
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Normalna?

Ja wiedziałam ostatnio, że to główka, bo kształt i rozmiar mi odpowiadał No i w drugim boku czułam jednocześnie konkretne kopniaki, więc myślę, że to były nóżki
Stary 2013-04-30, 20:16   #653
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
dzisiejsza noc nalezy do nieprzespanych... mega zle mi sie oddychalo, w ogole jak probowalam zasnac to co chwile zmeinialam pozycje, boje sie ze juz tak moze byc do konca ;/
z dobrych wiadomosci to dzwonili ze wozek jest juz do odbioru

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:17   #654
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
poczekaj jeszcze 2-3 tygodnie to też wyczujesz co jest gdzie- serio serio

z usg wiem gdzie ma pupe i plecki i wiem ze tym wlasnie mi sie wypycha bokiem i jak tak dalej pójdzie to wskoczy mi do prawej piersi, nawet mi sie to śniło kiedyś
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:17   #655
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A teraz lecę na położne
Też bym obejrzała
Stary 2013-04-30, 20:18   #656
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

ahh ten zbudynialy ciążowy mózg co??
Nie da sie ukryć

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:24   #657
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie wiem - zmyślam
oszołomka

Cytat:
Normalna?

Ja wiedziałam ostatnio, że to główka, bo kształt i rozmiar mi odpowiadał No i w drugim boku czułam jednocześnie konkretne kopniaki, więc myślę, że to były nóżki
ja bym główkę z dupką pomyliła

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
dzisiejsza noc nalezy do nieprzespanych... mega zle mi sie oddychalo, w ogole jak probowalam zasnac to co chwile zmeinialam pozycje, boje sie ze juz tak moze byc do konca ;/
z dobrych wiadomosci to dzwonili ze wozek jest juz do odbioru
za wózio
ja też miewam gorsze noce, ale są i takie, że śpię jak zabita.. na pewno jeszcze nie raz się wyśpisz

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
poczekaj jeszcze 2-3 tygodnie to też wyczujesz co jest gdzie- serio serio

z usg wiem gdzie ma pupe i plecki i wiem ze tym wlasnie mi sie wypycha bokiem i jak tak dalej pójdzie to wskoczy mi do prawej piersi, nawet mi sie to śniło kiedyś
jak już dzidziol będzie miał ciasno i będzie się tylko po ścinkach mógł przesuwać, nie kopać? czekam z utęsknieniem na tego smoka pod brzuchem
to byś miała asymetrię dopiero

Stary 2013-04-30, 20:24   #658
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem

Cytat:
Też bym obejrzała
Na tvn style leci
Stary 2013-04-30, 20:27   #659
dzoan
Zakorzenienie

Mój kot poluje na rybiki.. kochana bestia wyżera wszelkie paskudztwa

Stary 2013-04-30, 20:28   #660
Neni1984
Zakorzenienie

Dziewczyny a co z Malinką? Mówiła coś, że jej nie będzie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości