|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Antek chyba się cieszy, bo kopie
Chociaż on w sumie rzadko kiedy nie kopie Tak narzekacie na tych swoich chłopów to i ja ponarzekam... mój też nie chce mnie nigdzie zabierać jak idzie z chłopakami np. do baru, bo że źle się poczuję, będę zmęczona, będę musiała głupot słuchać itp. itd. To mówię, żeby zaprosił chłopaków do nas - też nie, bo oni będą mi przeszkadzać i nie będę mogła sobie pójść spać o tej godzinie o której chce, bo oni będą długo siedzieć ... Ok jestem domatorką i zazwyczaj pasuje mi siedzenie w domu, ale ile można...
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-30 o 21:45 |
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Nikos to juz konkretny dzidzius
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to wrócilismy ze spotkania ze znajomymi, mąż nie miał siły siedzieć więc wykorzystał, że ciężarna chce wracać
A mała tak mi z godzine napierniczała w brzuchu, że myślałam, że wyjdę z siebie, wszystkim, pupcia, nóżki rączki i nie wiem czy niewygodnie siedziałam czy głośno, czy coś do jedzenia. Do tej pory coś tam się ruszała, a tym razem normalnie ADHD, myślałam, że sobie dziurę w brzuchu do wyjścia zrobi
|
#1506 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Ja mam tylko powiedziane od lekarza żeby się nie przemęczać... siedzeniem w barze raczej się nie zmęczę ![]() --------------------- Kurde już prawie 22, a ja muszę jeszcze się wykąpać, umyć włosy i pomalować pazury ![]() Spadam
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-30 o 21:55 |
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym tak miała to na pewno bym pojechała. Jak miałam się oszczedzac to Tż sam raczej nie wychodził.
|
#1508 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
chociaż niby mówi, że pięknie wyglądam i że ciąża mi służy Jak wróci to sobie z nim poważnie porozmawiam ![]() Do potem
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-30 o 21:59 |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prędzej się martwi o ciebie niż się wstydzi,
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
U ciebie też?
Chyba taki wieczór dzisiaj.
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki , maly jest przecudny i te blond wloski ale cos z cukrem ma nie tak i sie denereuje , czekam na lekarke. Rana boli , w okolicach rzeberbtez cos boli no ale co sie dziwic w koncu operacja a i znieczulenie w kregoslup masakra , to uczucie ze nie czujesz ciala od piersi
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
no jakoś się rozszalał, nawet po lodach dziś tak nie fikał
Cytat:
za wyniki!dziś M. mi mówił, że jego kolega z pracy ma bliźniaczki i miały te same wymiary po porodzie, identyczne wyniki badań, wszystko! aż lekarze byli w szoku noo i spore były, po 2900g miały
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za małego i Twój szybko powrót do zdrowia.
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też nieźle pobudzony... Pewnie się solidaryzuje z BVB i bramki strzela
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Dobra, idę spróbować pomalować sobie pazury u stóp...
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale liczę, że Real już nie da rady ja jutro muszę pomalować swoje bo mam już brzydko zdarte
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja pisząc o tych cm to raczej miałam na myśli nie tyle, że mam mało, a tyle, że do porodu to pewnie spokojnie dobiję do jakiś 115 cm
Cytat:
by znalazł jak najszybciej.W ogóle wpadłam dziś na pomysł, że skoro mężczyźni często coś dają kobietom za urodzenie dziecka to właściwie czemu i ja nie miałabym czegoś dać mojemu TŻ'towi z okazji tego, że zostanie ojcem i że tak dzielnie mi będzie kibicował. Z okazji ślubu dostał zegarek Calvina Kleina z dedykacją i generalnie mówił wtedy, że marzy mu się by mieć kilka takich porządnych zegarków na zmianę. Więc sobie dziś wymyśliłam, że skoro dostałam premie to mogę przeznaczyć część na kolejny porządny zegarek z dedykacją np. " Dla świeżo upieczonego tatusia" Dostanie po porodzie albo jak wrócę do domku, bo po mogę czasem nie mieć do tego głowy.No i mam do Was kolejne pytanko z serii - co dla dzieciaczka, bo sama już zgłupiałam. Czy kupujecie tzw. leżaczki- bujaczki? Ja dziś przeglądałam allegro pod tym kątem i nieco na końcu już zgłupiałam czy kupować czy nie.
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
banieczka michał jest cudzy i trZymam kciuki za wyniki
![]() axela to zus się spisał na medal vil mąż na pewno znajdzie pracę szybciej niż myślisz tyle bym chciała pisać ale na tel i bez tego programu to nie na moje nerwy tak się pokłóciłam z jedną z położnych że to się w pale nie mieści. ciśnienia mi nie była w stanie zmierzyć tak mnie w☠☠☠☠ila.stanęło po 2 godz na 150 na 90 pk lekach więc pewnie jutro zostajemy znów przez ta pipe . napisze wam wszystko jak wrócę do domu....ale bardzo bardzo dawno nikt mnie tak nie wierzył i nie wyprowadził z równowagi
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa! trzeba dzwonic po karetke?!
![]() Cytat:
![]() lezaczek mam.. i moim zdaniem super sprawa ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- a moja polozyla sie na boczku... mam po lewej dupkę a po drugiej nogi,wszystko wyraznie czuc,dupke mozna chwycic w reke, nawet mam takie foto bo tak mocno wystaje,ze sie odznacza kulka oddychac sie nie da aleco tam
|
|
|
|
|
#1521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz- nie mogłaś nakarmić małego na sali porodowej? nie pozwolili? Wszędzie słysze że trzeba zrobić wszystko zeby nawet po cesarce w ciągu 2 godz. przystawić dziecko do piersi, bo wtedy odruch ssania jest najsilniejszy ![]() Cytat:
ale powiem Ci że jak jeździłam do pracy to na moim przystanku zawsze wsiadały z rana bliźniaczki. Były takie zabawne, moze 5 latki. Wygłupiały się i widać było że bardzo się kochają ![]() Fajnie, wchodze na forum a tu kolejne dzieciaczki Mam dzisiaj wieczór z Wami, bo mąż poszedł na meczyk Sharp, Axela ja chę do Was dołaczyć na jutro ![]() Moje przeczucia ze urodzę w kwietniu sie nie sprawdziły ![]() Wogóle to wczoraj już się zaczęłam cieszyć. Koło północy takie bóle mnie złapały, myślę sobie PORÓD! Tż poszedł jeszcze spać, ja leżałam, obserwowałam zegarek, trochę podsypiałam. Ale poczułam adrenalinkę, cieszyłam się. Koło 3 w nocy chciałam już się kapać, szykować powoli. Ogólnie w bólach przetrwałam półśpiąco do rana i wszystko przeszło Kumacie?!Jeszcze wczoraj pojechałam na ktg, lekarka stwierdziła że nie widać skurczy, a ja czułąm jak mi twardnieje brzuszek i jeszcze coś mi wycieka razem ze sluzem. Lekarka zrobiła test na pH i wyszło ze to jednak nie wody... więc co??? mocz na pewno to nie jest, bo czuję jak wylatuje z pochwy![]() |
||
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
oj z tym też mam problem
dobra zmykam pod prysznic i do spania czyli jutro rodzimy, jutro rodzimy, jutro rodzimy - co bym nie zapomniała |
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to taką co ma jeszcze nadciśnienie Trzym się Cytat:
Tzn. baaardzo mi się podobają takie http://www.chiccopolska.pl/ProdottiC...0/Default.aspx bo wydają się takie wygodne, ale niestety są one z reguły do 9 kg, więc nawet nie rok, więc chyba zdecyduję się na takie do 18 kg...tylko nadal nie wiem jaki dokładnie...ech...
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
A propos TZow, moj wlasnie sobie siedzi w kinie a zona w szpitalu
![]() Ale mi to akurat nie przeszkadza bo i tak z nim bym nie poszla.nawet gdyby nie szpital. A wole,zeby dzis tam byl niz jak bedzie mial drugi wolny wieczor w tym tyg a ja bede juz w domu ![]() Przed kinem byl u mnie i obejrzelismy wspolnie 2 odcinki The Big Bang Theory na telefonie, podczas gdy mialam zapis KTG, wiec mielismy namiastke naszych zwyczajowych wieczorkow ![]() Vil, czuje,ze Twoj maz ma racjr w tym swoim spokoju co do pracy. Jestem pewna,ze szybko cos znajdzie. I moze byc nawet lepiej niz w tej pracy. Trzymam kciuki! Moj tz w czwartek przekazuje info, ze bedzie tylko z nimi do konca maja. Oficjalne wypowiedzenie zlozy po tym jak zlozy podanie o tacierzynski... Ale damy rade ![]() Wiecie co, widzialam dzis kilkugodzinne malenstwo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/...k-bu_13034.jpg taki mam,fisher price tylko inny motyw i kolorki. to jest lzaczek,bujaczek,kilka poziomow, ma pasy,ma wbudowany "wibrator" i tak fajnie masuje a potem podnosi sie te nozki i sluzy jako krzeselko dla wiekszego dzieciaczka
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie trzeba! To zdecydowanie łatwiejsze i przyjemniejsze niż golenie przed wizytą ![]() ---- Uciekam już! Kolorowych snów i przyjemnego odpoczynku gdybym jutro nie wpadła...
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłoby miło, ale dla mnie/dla nas największą nagrodą za poród będzie zdrowy synek my mamy taki leżaczek/bujaczek. Wiem że się bardzo przydaje Ax, ja to już stwierdzam, że będę skakać ze szczęścia jak poród sie rozpocznie
|
|
|
|
|
#1529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę, Wiktorek już duży kawaler ![]() Cytat:
![]() nooo wypchało, wypchało ![]() aż się dziwię, że moja skóra wytrzymuje to napięcie.. mam nadzieję, że rozstępy już nie zdążą mi się zrobić.. i chociaż tego uniknę
|
||
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle z innej baczki powiększyły mi się w tej ciąży usta i nos. I usta to nawet fajnie, ale z nosa mam wielkiego kartofla!!!
Mam nadzieję, że po urodzeniu zniknie, czy któraś też tak ma? Wiem, że marudzę, ale przed chwilką byłam w łazience przed lustrem i maaasakra
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

Ślub 27. X. 2012

za wyniki!

Wczoraj było 34t5d, a gin wpisał mi do karty, że skończony 35 tc hmm