Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 21:43   #1501
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja też, ciekawe co nasze dzieci na to
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja też lubię burze
Antek chyba się cieszy, bo kopie Chociaż on w sumie rzadko kiedy nie kopie

Tak narzekacie na tych swoich chłopów to i ja ponarzekam... mój też nie chce mnie nigdzie zabierać jak idzie z chłopakami np. do baru, bo że źle się poczuję, będę zmęczona, będę musiała głupot słuchać itp. itd. To mówię, żeby zaprosił chłopaków do nas - też nie, bo oni będą mi przeszkadzać i nie będę mogła sobie pójść spać o tej godzinie o której chce, bo oni będą długo siedzieć ... Ok jestem domatorką i zazwyczaj pasuje mi siedzenie w domu, ale ile można...

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-04-30 o 21:45
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 21:44   #1502
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
wróciłam właśnie od lekarza, Nikodem waży 3900, szyjka absolutnie nie gotowa do porodu, mam sobie zrobić KTG 03.05 i jeśli do 05.05 nic się nie zadzieje to mam przyjechać do szpitala i zrobi mi cc,
wolałabym rodzić sn ale do tego czasu mały będzie pewnie 4 kg ważył więc w trójkę zdecydowaliśmy, że jeśli do 5 nie urodzę to wydobędą Nikosia
polepszył mi się humor, bo mamy już jakiś sensowny plan, a nie takie wyczekiwanie
no to czekamy na 6go maja! cos czuje, ze po majowce bedzie wysyp maluchow Nikos to juz konkretny dzidzius
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 21:45   #1503
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Antek chyba się cieszy, bo kopie Chociaż on w sumie rzadko kiedy nie kopie

Tak narzekacie na tych swoich chłopów to i ja ponarzekam... mój też nie chce mnie nigdzie zabierać jak idzie z chłopakami np. do baru, bo że źle się poczuję, będę zmęczona, będę musiała głupot słuchać itp. itd. To mówię, żeby zaprosił chłopaków do nas - też nie, bo oni będą mi przeszkadzać i nie będę mogła sobie pójść spać o tej godzinie o której chce, bo oni będą długo siedzieć ... i dzisiaj siedzę sama w domu... jak zwykle.
To mój by mnie zabrał ale nie potrafi zrozumieć, że nie mogę...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 21:46   #1504
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A co, lody ci się już skończyły?
tak
ide robic kolejne hotdogi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 21:46   #1505
xal
Zakorzenienie

A tak w ogóle to wrócilismy ze spotkania ze znajomymi, mąż nie miał siły siedzieć więc wykorzystał, że ciężarna chce wracać A mała tak mi z godzine napierniczała w brzuchu, że myślałam, że wyjdę z siebie, wszystkim, pupcia, nóżki rączki i nie wiem czy niewygodnie siedziałam czy głośno, czy coś do jedzenia. Do tej pory coś tam się ruszała, a tym razem normalnie ADHD, myślałam, że sobie dziurę w brzuchu do wyjścia zrobi

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 21:50   #1506
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Jak ja miałam 5 tygodni to miałam 97, dzisiaj mam około 3 tygodnie i dobiłam do setki
Ciekawe jak to będzie u mnie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
To mój by mnie zabrał ale nie potrafi zrozumieć, że nie mogę...
Ja mam tylko powiedziane od lekarza żeby się nie przemęczać... siedzeniem w barze raczej się nie zmęczę

---------------------
Kurde już prawie 22, a ja muszę jeszcze się wykąpać, umyć włosy i pomalować pazury
Spadam

Czas edycji: 2013-04-30 o 21:55
Stary 2013-04-30, 21:55   #1507
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam tylko powiedziane od lekarza żeby się nie przemęczać... siedzeniem w barze raczej się nie zmęczę
Jakbym tak miała to na pewno bym pojechała. Jak miałam się oszczedzac to Tż sam raczej nie wychodził.

Laura

Stary 2013-04-30, 21:58   #1508
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jakbym tak miała to na pewno bym pojechała. Jak miałam się oszczedzac to Tż sam raczej nie wychodził.
może się mnie wstydzi chociaż niby mówi, że pięknie wyglądam i że ciąża mi służy
Jak wróci to sobie z nim poważnie porozmawiam

Do potem

Czas edycji: 2013-04-30 o 21:59
Stary 2013-04-30, 22:00   #1509
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
może się mnie wstydzi chociaż niby mówi, że pięknie wyglądam i że ciąża mi służy
Jak wróci to sobie z nim poważnie porozmawiam
Ja z moim nie mam zamiaru. Najchętniej bym spała ale wiem, że tak wcześnie nie zasnę.
Prędzej się martwi o ciebie niż się wstydzi,

Laura

Stary 2013-04-30, 22:02   #1510
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

ale mi się dziecko rozszalało na noc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:08   #1511
xal
Zakorzenienie

Cytat:
U ciebie też?
Chyba taki wieczór dzisiaj.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:08   #1512
banka26
Zakorzenienie

Dzieki dziewczynki , maly jest przecudny i te blond wloski ale cos z cukrem ma nie tak i sie denereuje , czekam na lekarke. Rana boli , w okolicach rzeberbtez cos boli no ale co sie dziwic w koncu operacja a i znieczulenie w kregoslup masakra , to uczucie ze nie czujesz ciala od piersi
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:10   #1513
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
U ciebie też?
Chyba taki wieczór dzisiaj.
no jakoś się rozszalał, nawet po lodach dziś tak nie fikał
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczynki , maly jest przecudny i te blond wloski ale cos z cukrem ma nie tak i sie denereuje , czekam na lekarke. Rana boli , w okolicach rzeberbtez cos boli no ale co sie dziwic w koncu operacja a i znieczulenie w kregoslup masakra , to uczucie ze nie czujesz ciala od piersi
trzymamy za wyniki!

dziś M. mi mówił, że jego kolega z pracy ma bliźniaczki i miały te same wymiary po porodzie, identyczne wyniki badań, wszystko! aż lekarze byli w szoku noo i spore były, po 2900g miały

Stary 2013-04-30, 22:12   #1514
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
za małego i Twój szybko powrót do zdrowia.

Laura

Stary 2013-04-30, 22:16   #1515
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój też nieźle pobudzony... Pewnie się solidaryzuje z BVB i bramki strzela

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Dobra, idę spróbować pomalować sobie pazury u stóp...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 22:17   #1516
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mój też nieźle pobudzony... Pewnie się solidaryzuje z BVB i bramki strzela

tylko szkoda, że BVB nie strzeliło no ale liczę, że Real już nie da rady

ja jutro muszę pomalować swoje bo mam już brzydko zdarte

Stary 2013-04-30, 22:19   #1517
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 3-5 tygodni i mam 96 cm... jestem płasko-brzuchem wątku
No ja pisząc o tych cm to raczej miałam na myśli nie tyle, że mam mało, a tyle, że do porodu to pewnie spokojnie dobiję do jakiś 115 cm

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
co za głupi dzień.........
nie nadrabiam bo ledwie żyje i nie mam humoru na nic ..... najpierw Przemek dał mi w kość bo nie spał od 14 do 20 .... uwierzycie? noworodek i 6 godzin marudzenia i nawet nie zdrzemnął się nawet na moment .... a potem się dowiedziałam że mąż stracił pracę ..... trochę na własne życzenie, bo kiedyś narozrabiał, ale kilka miesięcy temu i nikt się nie spodziewał, a dziś dostał wypowiedzenie. generalnie szef zachował się w porządku, dostanie 3miesięczną odprawę i wypłacone za urlop, a zwolnienie od jutra, mąż się śmiał potem że chciałam żeby był więcej w domu to mam generalnie nie ma na chwilę obecną tragedii bo z jego odprawą z pracy i z moją jesteśmy w stanie przeżyć 5 miesięcy, i mamy jeszcze lokatę na czarną godzinę, ale jestem przerażona przyszłością .... dwie osoby bezrobotne, małe dziecko i kot mąż podchodzi do tego z większym spokojem bo jest pewny że szybko coś znajdzie (ja nie bo widzę jakie są realia) a przynajmniej będzie już szukał w katowicach a nie w gliwicach, i nawet jakby pracował jako fizyczny gdzieś w fabryce w okolicy katowic to zaoszczędzi się 700 zł na dojazdy do pracy. niby tak ale qrcze miał fajne, rozwojowe stanowisko, jako kierownik, dobre zarobki .... boję się
przynajmniej trochę czasu teraz spędzimy razem w domu .... i mąż się śmieje że mam się cieszyć bo będzie częściej do małego wstawał

a za to na pocieszenie Młody dostał bujaczek od teściów .... fajny. teraz mąż wziął go do domu a ja jestem u mamy ale jak będę w domu to zrobię fotki.

aha jeszcze jedno ... któraś z Was się orientuje jak jest z ubezpieczeniem zdrowotnym? Przemek był dopisany do ubezpieczenia męża .... jak to teraz rozwiązać? to znaczy że dziecko już nie podlega opiece zdrowotnej?? nie mamy jeszcze karty nfz dla niego bo pesel jeszcze nie nadany ....
Oj niefajnie, faktycznie realia nie są zaciekawe obecnie ze znalezieniem pracy, ale dobrze, że dostaniecie ładną odprawę no i trzymam by znalazł jak najszybciej.

W ogóle wpadłam dziś na pomysł, że skoro mężczyźni często coś dają kobietom za urodzenie dziecka to właściwie czemu i ja nie miałabym czegoś dać mojemu TŻ'towi z okazji tego, że zostanie ojcem i że tak dzielnie mi będzie kibicował. Z okazji ślubu dostał zegarek Calvina Kleina z dedykacją i generalnie mówił wtedy, że marzy mu się by mieć kilka takich porządnych zegarków na zmianę. Więc sobie dziś wymyśliłam, że skoro dostałam premie to mogę przeznaczyć część na kolejny porządny zegarek z dedykacją np. " Dla świeżo upieczonego tatusia" Dostanie po porodzie albo jak wrócę do domku, bo po mogę czasem nie mieć do tego głowy.

No i mam do Was kolejne pytanko z serii - co dla dzieciaczka, bo sama już zgłupiałam.
Czy kupujecie tzw. leżaczki- bujaczki? Ja dziś przeglądałam allegro pod tym kątem i nieco na końcu już zgłupiałam czy kupować czy nie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:20   #1518
MoTyleKsw
Zakorzenienie

banieczka michał jest cudzy i trZymam kciuki za wyniki

axela to zus się spisał na medal

vil mąż na pewno znajdzie pracę szybciej niż myślisz

tyle bym chciała pisać ale na tel i bez tego programu to nie na moje nerwy

tak się pokłóciłam z jedną z położnych że to się w pale nie mieści. ciśnienia mi nie była w stanie zmierzyć tak mnie w☠☠☠☠ila.stanęło po 2 godz na 150 na 90 pk lekach więc pewnie jutro zostajemy znów przez ta pipe . napisze wam wszystko jak wrócę do domu....ale bardzo bardzo dawno nikt mnie tak nie wierzył i nie wyprowadził z równowagi

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:23   #1519
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez coś zaczyna
Stary 2013-04-30, 22:25   #1520
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

aaa! trzeba dzwonic po karetke?!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No ja pisząc o tych cm to raczej miałam na myśli nie tyle, że mam mało, a tyle, że do porodu to pewnie spokojnie dobiję do jakiś 115 cm

Oj niefajnie, faktycznie realia nie są zaciekawe obecnie ze znalezieniem pracy, ale dobrze, że dostaniecie ładną odprawę no i trzymam by znalazł jak najszybciej.

W ogóle wpadłam dziś na pomysł, że skoro mężczyźni często coś dają kobietom za urodzenie dziecka to właściwie czemu i ja nie miałabym czegoś dać mojemu TŻ'towi z okazji tego, że zostanie ojcem i że tak dzielnie mi będzie kibicował. Z okazji ślubu dostał zegarek Calvina Kleina z dedykacją i generalnie mówił wtedy, że marzy mu się by mieć kilka takich porządnych zegarków na zmianę. Więc sobie dziś wymyśliłam, że skoro dostałam premie to mogę przeznaczyć część na kolejny porządny zegarek z dedykacją np. " Dla świeżo upieczonego tatusia" Dostanie po porodzie albo jak wrócę do domku, bo po mogę czasem nie mieć do tego głowy.

No i mam do Was kolejne pytanko z serii - co dla dzieciaczka, bo sama już zgłupiałam.
Czy kupujecie tzw. leżaczki- bujaczki? Ja dziś przeglądałam allegro pod tym kątem i nieco na końcu już zgłupiałam czy kupować czy nie.
pomysl z prezentem mega fajny
lezaczek mam.. i moim zdaniem super sprawa

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
moja tez coś zaczyna
a moja polozyla sie na boczku... mam po lewej dupkę a po drugiej nogi,wszystko wyraznie czuc,dupke mozna chwycic w reke, nawet mam takie foto bo tak mocno wystaje,ze sie odznacza kulka
oddychac sie nie da aleco tam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-30, 22:28   #1521
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga prosze jakos na czerwono zrobic bo nie umiem w tel.
Michas 30.04.2013 00:30- okolo bo za szybko wszystko 37tc 6 dni 3370 gr 53 cm cc blondyno- rudziutki hii jest piekny zobacze go dop. Kolo 10 , 8godzin zakaz podn. Glowy
Cytat:
Michas
jaki śliczny gratuluję! Zazdroszczę napisz- nie mogłaś nakarmić małego na sali porodowej? nie pozwolili? Wszędzie słysze że trzeba zrobić wszystko zeby nawet po cesarce w ciągu 2 godz. przystawić dziecko do piersi, bo wtedy odruch ssania jest najsilniejszy

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny urodziły się 14:53 Ala i 14:54 Majka
Są cudne. Obie kudlate czarnule
gratulujęteraz dopiero sie zacznie Życie ale powiem Ci że jak jeździłam do pracy to na moim przystanku zawsze wsiadały z rana bliźniaczki. Były takie zabawne, moze 5 latki. Wygłupiały się i widać było że bardzo się kochają Bliźniaki są wyjatkowi

Fajnie, wchodze na forum a tu kolejne dzieciaczki Mam dzisiaj wieczór z Wami, bo mąż poszedł na meczyk Sharp, Axela ja chę do Was dołaczyć na jutro
Moje przeczucia ze urodzę w kwietniu sie nie sprawdziły
Wogóle to wczoraj już się zaczęłam cieszyć. Koło północy takie bóle mnie złapały, myślę sobie PORÓD! Tż poszedł jeszcze spać, ja leżałam, obserwowałam zegarek, trochę podsypiałam. Ale poczułam adrenalinkę, cieszyłam się. Koło 3 w nocy chciałam już się kapać, szykować powoli. Ogólnie w bólach przetrwałam półśpiąco do rana i wszystko przeszło Kumacie?!

Jeszcze wczoraj pojechałam na ktg, lekarka stwierdziła że nie widać skurczy, a ja czułąm jak mi twardnieje brzuszek i jeszcze coś mi wycieka razem ze sluzem. Lekarka zrobiła test na pH i wyszło ze to jednak nie wody... więc co??? mocz na pewno to nie jest, bo czuję jak wylatuje z pochwy

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:29   #1522
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
oddychac sie nie da aleco tam
oj z tym też mam problem

dobra zmykam pod prysznic i do spania

czyli jutro rodzimy, jutro rodzimy, jutro rodzimy - co bym nie zapomniała
Stary 2013-04-30, 22:33   #1523
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
jaki śliczny gratuluję! Zazdroszczę napisz- nie mogłaś nakarmić małego na sali porodowej? nie pozwolili? Wszędzie słysze że trzeba zrobić wszystko zeby nawet po cesarce w ciągu 2 godz. przystawić dziecko do piersi, bo wtedy odruch ssania jest najsilniejszy

gratulujęteraz dopiero sie zacznie Życie ale powiem Ci że jak jeździłam do pracy to na moim przystanku zawsze wsiadały z rana bliźniaczki. Były takie zabawne, moze 5 latki. Wygłupiały się i widać było że bardzo się kochają Bliźniaki są wyjatkowi

Fajnie, wchodze na forum a tu kolejne dzieciaczki Mam dzisiaj wieczór z Wami, bo mąż poszedł na meczyk Sharp, Axela ja chę do Was dołaczyć na jutro
Moje przeczucia ze urodzę w kwietniu sie nie sprawdziły
Wogóle to wczoraj już się zaczęłam cieszyć. Koło północy takie bóle mnie złapały, myślę sobie PORÓD! Tż poszedł jeszcze spać, ja leżałam, obserwowałam zegarek, trochę podsypiałam. Ale poczułam adrenalinkę, cieszyłam się. Koło 3 w nocy chciałam już się kapać, szykować powoli. Ogólnie w bólach przetrwałam półśpiąco do rana i wszystko przeszło Kumacie?!

Jeszcze wczoraj pojechałam na ktg, lekarka stwierdziła że nie widać skurczy, a ja czułąm jak mi twardnieje brzuszek i jeszcze coś mi wycieka razem ze sluzem. Lekarka zrobiła test na pH i wyszło ze to jednak nie wody... więc co??? mocz na pewno to nie jest, bo czuję jak wylatuje z pochwy
dołączaj!
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
oj z tym też mam problem

dobra zmykam pod prysznic i do spania

czyli jutro rodzimy, jutro rodzimy, jutro rodzimy - co bym nie zapomniała
jutro rodzimy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-30, 22:36   #1524
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
banieczka michał jest cudzy i trZymam kciuki za wyniki

axela to zus się spisał na medal

vil mąż na pewno znajdzie pracę szybciej niż myślisz

tyle bym chciała pisać ale na tel i bez tego programu to nie na moje nerwy

tak się pokłóciłam z jedną z położnych że to się w pale nie mieści. ciśnienia mi nie była w stanie zmierzyć tak mnie w☠☠☠☠ila.stanęło po 2 godz na 150 na 90 pk lekach więc pewnie jutro zostajemy znów przez ta pipe . napisze wam wszystko jak wrócę do domu....ale bardzo bardzo dawno nikt mnie tak nie wierzył i nie wyprowadził z równowagi
Jak można tak denerwować kobietę w ciąży i to taką co ma jeszcze nadciśnienie ech....może jak nam opowiesz to nieco się uspokoisz.
Trzym się

Cytat:
pomysl z prezentem mega fajny
lezaczek mam.. i moim zdaniem super sprawa
A jaki masz, bo przy okazji pytania czy kupujecie jestem ciekawa jakie kupiłyście bo tutaj mam kolejny metlik i nie wiem na jaki się zdecydować.
Tzn. baaardzo mi się podobają takie
http://www.chiccopolska.pl/ProdottiC...0/Default.aspx
bo wydają się takie wygodne, ale niestety są one z reguły do 9 kg, więc nawet nie rok,
więc chyba zdecyduję się na takie do 18 kg...tylko nadal nie wiem jaki dokładnie...ech...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-04-30, 22:38   #1525
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

A propos TZow, moj wlasnie sobie siedzi w kinie a zona w szpitalu
Ale mi to akurat nie przeszkadza bo i tak z nim bym nie poszla.nawet gdyby nie szpital. A wole,zeby dzis tam byl niz jak bedzie mial drugi wolny wieczor w tym tyg a ja bede juz w domu
Przed kinem byl u mnie i obejrzelismy wspolnie 2 odcinki The Big Bang Theory na telefonie, podczas gdy mialam zapis KTG, wiec mielismy namiastke naszych zwyczajowych wieczorkow

Vil, czuje,ze Twoj maz ma racjr w tym swoim spokoju co do pracy. Jestem pewna,ze szybko cos znajdzie. I moze byc nawet lepiej niz w tej pracy. Trzymam kciuki!
Moj tz w czwartek przekazuje info, ze bedzie tylko z nimi do konca maja. Oficjalne wypowiedzenie zlozy po tym jak zlozy podanie o tacierzynski... Ale damy rade

Wiecie co, widzialam dzis kilkugodzinne malenstwo kolezanka z sali miala wywolywany porod (42tc) ostatecznie przebijali jej dzis pecherz plodowy i urodzila coreczke 4700 sn. To byl jej 3ci.porod i wszystkie dzieci ponad 4kg wiec dala rade i z coreczka. I tak dobrze, swiezo wygladala po porodzie! No i jej dzieciatko przepiekne!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:40   #1526
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Jak można tak denerwować kobietę w ciąży i to taką co ma jeszcze nadciśnienie ech....może jak nam opowiesz to nieco się uspokoisz.
Trzym się

A jaki masz, bo przy okazji pytania czy kupujecie jestem ciekawa jakie kupiłyście bo tutaj mam kolejny metlik i nie wiem na jaki się zdecydować.
Tzn. baaardzo mi się podobają takie
http://www.chiccopolska.pl/ProdottiC...0/Default.aspx
bo wydają się takie wygodne, ale niestety są one z reguły do 9 kg, więc nawet nie rok,
więc chyba zdecyduję się na takie do 18 kg...tylko nadal nie wiem jaki dokładnie...ech...

http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/...k-bu_13034.jpg taki mam,fisher price tylko inny motyw i kolorki. to jest lzaczek,bujaczek,kilka poziomow, ma pasy,ma wbudowany "wibrator" i tak fajnie masuje a potem podnosi sie te nozki i sluzy jako krzeselko dla wiekszego dzieciaczka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-30, 22:41   #1527
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja miałam kupić, ale mama mojego chrześniaka zapowiedziała, że kupią nam w prezencie, więc na razie odpuszczą... A jak coś wypadnie i nie kupią, to wtedy będę o tym myślała- w każdym razie chcę mieć!

Cytat:
aaa! trzeba dzwonic po karetke?!

A nie trzeba!
To zdecydowanie łatwiejsze i przyjemniejsze niż golenie przed wizytą

----

Uciekam już!

Kolorowych snów i przyjemnego odpoczynku gdybym jutro nie wpadła...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 22:44   #1528
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:

A Ty już wiesz co od niego dostaniesz? Wątpię że mój na to wogóle wpadnie, chyba że ktoś mu podsunie pomysł Byłoby miło, ale dla mnie/dla nas największą nagrodą za poród będzie zdrowy synek

my mamy taki leżaczek/bujaczek. Wiem że się bardzo przydaje

Cytat:
dołączaj! jutro rodzimy
Ax, ja to już stwierdzam, że będę skakać ze szczęścia jak poród sie rozpocznie

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:44   #1529
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
lonely_lady jesteś tak ładna, że bratowa niech się schowa

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Po wczorajszej wizycie ok. Znowu mi się coś w moczu pojawiło i dostałam lekarstwo , a oprócz tego szyjka trochę się skróciła, ale gin powiedział, że jak na ten tydzień ciąży to jest ok; dalej długa i brak jakiegokolwiek rozwarcia. Łożysko ok, wód płodowych dużo. Ptyś leży główką w dół i nie powinien się już obrócić. Po lewej stronie wypina mi plecki , a po prawej kopie rączkami i nóżkami Waży już 2,5 kg i standardowo zasłonił się ręką, ale widziałam też jak ziewa Tym razem tp wg usg wyszedł mi na 31.05 Wczoraj było 34t5d, a gin wpisał mi do karty, że skończony 35 tc hmm No i w końcu różnica między główką a brzuszkiem zmniejszyła się (wcześniej było ok 2-3 tyg) - teraz to tylko 2-3 dni Niestety zapomniałam zapytać o szczepionkę , bo gin wyskoczył z tekstem kiedy przyjść na kolejną wizytę i że mogę rodzić po Bożym Ciele, bo on potem akurat będzie miał dyżury w szpitalu
za wizytę, Wiktorek już duży kawaler

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej wam
gratuluje dziewczynom porodów!!!

Ja wróciłam z wizyty
udało mi sie zapisać na dzisiaj, bo zwolniło sie miejsce..
wszystko ok, przepływy, wody, pępowina, dzidzia głowa w dół.. szyjka skróc0na i na palec rozwarcie.
waga wyszła 2650-2950g ale gin 0bstawia tak 2700 bo jej głowa zawyża pomiary noga mu wyszła na 39 tc ..2 raz zmierzył 37tc...a zaczynamy dopiero 36 heh
mam 6 maja sie pojawić w szpitalu na wizycie, pobierze mi jeszcze wymaz na gbsa z odbytu, bo miałam tylko z szyjki i mam wyniki na mocz donieść z tego samego dnia.. pytałam o znieczulenia wiec u nas jest teraz darmowe zzo i reszta dożylnych także spoko ale czasem anestezjolog sie nie kwapi.. i generalnie mam zakaz rodzenia jeszcze 2 tygodnie

buziaki

Cytat:
To nieźle ci wypchło
nooo wypchało, wypchało
aż się dziwię, że moja skóra wytrzymuje to napięcie..
mam nadzieję, że rozstępy już nie zdążą mi się zrobić.. i chociaż tego uniknę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:44   #1530
Magiusa
Zakorzenienie

a w ogóle z innej baczki powiększyły mi się w tej ciąży usta i nos. I usta to nawet fajnie, ale z nosa mam wielkiego kartofla!!!
Mam nadzieję, że po urodzeniu zniknie, czy któraś też tak ma?

Wiem, że marudzę, ale przed chwilką byłam w łazience przed lustrem i maaasakra

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości