|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
branoc! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
ludzie naprawdę dbają o ogrody. jeszcze na bawarii to już w ogóle - soczysto-zielona trawa, pasące się fioletowe krówki milki ![]() widzę, że obeznana w tematach ogrodowych jesteś (czyli nie tylko na storczykach się znasz ). w razie wątpliwości będę się ciebie radziła
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam wielki nochal.. chyba urósł, zrobił się taki kartoflowaty ale nie chciałam wyjść na marudę więc nic nie mówiłam ![]() -bratowa mnie straszyła, że w ciąży mi urośnie nos i stopy, że jej strasznie urosły... wtedy się z niej śmiałam.. ale teraz widzę, że coś w tym może jest
|
|
|
|
|
#1534 | ||||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
już czasami przesadza z tą troską ![]() Cytat:
Ja się cieszę póki co, że jest nieduży... już teraz mi przeszkadza, a co by było gdyby był jeszcze większy Niech już za dużo nie rośnie Cytat:
Cytat:
Moja mama mi mówiła, że jej przy każdej ciąży nos rósł Straszyła mnie, że pewnie mi też urośnie, bo kształt nosa odziedziczyłam po niej... póki co mam taki sam jak miałam
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam wiem (ze względu na wykształcenie) choć wyszłam już troszkę z wprawy, bo niestety nie pracuję w zawodzie.. trendy szybko się zmieniają.. ale jakaś tam wiedza została.. Do tej pory pamiętam wszystkie łacińskie nazwy drzew i krzewów. Bylin tylko część bo było ich masakrycznie duuużo.. i jak na codzień nie operuje się tym nazewnictwem to szybko z głowy wylatuje.. |
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez, ale nie zawsze jest to mozliwe
wiec biore co daja ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
nie wiem czy dokladnie sie zmierzylam, hehe. nam do terminu zostalo jeszcze troche ponad 3 tyg. tez Ci wszyscy mowia, ze masz wielki brzuch i czy na pewno bedzie jedno? ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
do chudzielcow juz od dawna nie naleze, ale tez nie narzekalam na otylosc w kazdym razie brzuch jest wielki...szeroki na boki jakby mala siedziala po turecku
|
||
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe, to Ty tez jestes jedna wielka meduza?
bo mnie juz przerazaja ilosci wody jakie pochlaniam. nawet babeczka w laboratorium mowila mi dzisiaj, ze zle robie, bo powinnam pic malo, a czesto...no ale jak pic malo skoro ja musze duzo, bo ciagle mi sie chce. wiec pije duzo i czesto zobaczymy co na to gin.Cytat:
Cytat:
u mnie Nelka lezy bardzo podobnie, ale dupcia po prawej stronie (patrzac od gory ), nozki po lewej. baaaardzo podoba mi sie Twoje ptysiowe okreslenie maluszka |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam tez lekarz mowil, ze mala ma dluuugie nogi i...duzy zoladek
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
po porodzie Ty znikasz do znajomych na ploty, a on spedza czas z Laura
|
||
|
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko kuknąć czy nikt nie rodzi.
Widzę, że nikt, to spadam spać. ![]() Aha, u mnie po wizycie ok, szyjka długa, zamknięta. Podobno mam idealne parametry do rodzenia, super rozstaw miednicy i coś tam jeszcze - cokolwiek to znaczy. Dobrej nocki! |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1542 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ubezpieczenia, to obowiazuje jeszcze miesiac po zwolnieniu, a pozniej maz rejestrujac sie w PUPie moze zglosic dziecko, chyba, ze Ty go przejmiesz ![]() bylam dzisiaj w nfz-cie, bo moja karta czasem jest "niewazna", ale e-wus zielony. udalo sie to odblokowac i pytalam wlasnie jak to jest z ubezpieczeniem dziecka. kobieta powiedziala, ze zglasza sie u pracodawcy albo w zusie (jesli DG), ale dopiero jak dziecku nadadza PESEL... ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
najpierw mac polewa czekoladowa (jak to pyszne mleko z tubki, ktore mnie przesladowalo w polowie ciazy hehe!!!), a chwile pozniej galka kwasnych pomaranczowych-sorbetowych ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
superowy blondasek i chyba bardzo podobny do starszego brata.sciskam kciuki za wyniki ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- banka porywaczka noworodkow ![]() Cytat:
niech wiedza, ze nie ma zartow!---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- dokladnie, oni na swoj sposob przezywaja przygotowanie do porodu/tacierzynstwa itd. to zmiana na cale zycie ja tez mojemu ostatnio staram sie dac troche wiecej luzu...to tak jak z "wieczorem kawalerskim". niech teraz wykorzysta ostatnie 5 min. bo pozniej oboje bedziemy musieli troche zmienic przyzwyczajenia :P---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
w stopy bylam w stanie uwierzyc, ale nos? moze ogolnie cala twarz Ci spuchla? ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
nie mierzylam obwodow... po ciazy pewnie szybko zmienie nawyki i bede sie cieszyla z kazdego cm mniej, hehe.---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- nadrobilam, moge isc spac kolorowych!
|
||||||
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy do domu po 24
i musiałam się napić melisy, bo trochę się podenerwowałam Do tego padł mi jeszcze telefon, więc info przekazuję dopiero teraz A teraz zmykam spać, dobranoc! ![]() Info od Kalki (smsa dostała Hump, ale że ona na wyjeździe to ja przekazuję dalej, dostałam ok 23:00 )."Jadę na izbę przyjęć. To już nie są przepowiadacze. 3majcie kciuki!" Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-05-01 o 01:58 |
|
|
|
#1544 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
i idę spać
|
|
#1545 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte i wage małego![]() ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
teraz tylko zacisakj nogi przez te 2 tyg![]() ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1546 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do sapania Przemcia to naprawde mało spał ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
szacun dla niej---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
za wizyte---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Helo , ja pospalam moze ze 4 godziny.... Od 1 w nocy , ale zmeczenie w domu przyjdzie ..
Jenny kciuki za wizyte i Kalka za szybki porod a i gratulacje Aas za dziewczynyy buziaki dla nich ![]() Ja porod i wywolanie opisze z domu juz, maly dokarmiany sztucznym bo wtedy cukier trzymav, wczoraj lepsxy juz byl na noc i zobaczymy rano jakk ma... Wczoraj tak myslam i analizowalam ze o 00.31 zadzwonilam do meza ze bedzid cesarka bo zagrozenie mlodego jest a o 00:44 mlody byl na swiecie , wszystkk tak szybkk poszlo ze hoho i zdalam sobie sprawe ze musial instynkt zadzialac ze pojechalam do szpitala akurat jak mlody uciekal z tetnem szok...
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Wkońcu przespałam całą noc
![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
kalka trzymam kciuki
dziewczyny ze stozkowymi brzuchami przy wstawaniu zapytałam się wczoraj o to i to nie znaczy że mięśnie się rozeszły a jedynie że pracują !!! rozejść mogą się każdej ale podczas porodu co do sposobu co podawała aas o szczypaniu sutków tu też tak mowia !!!
|
#1550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1kg, suuuper Cytat:
Kalka trzymamy kciuki!!! Banka ale słodki ten Wasz blondasek --- dzień dobry w MAJU Małż pojechał na fuchę, pogoda lipna wezmę się chyba za sprzątanie bo jutro mamy gości, jednak robimy grilla nawet jak będzie deszcz - w razie czego chłopaki przygotują wszystko pod parasolem a zjemy w domu ![]() wczoraj 15 minut przed końcem meczu chciałam wyłączyć tv ale dobrze, że tego nie zrobiłam, już myślałam, że ten Real przejdzie całe szczęście NIE ![]() --- edit: właśnie zrobiłam pierwsze podejście do liści malin bo wieczorem zapomniałam niezłe są... jak zaparzałam to zapachniało mi miętą a smakuje jak bardzo słaby rumianek ![]() piję letnią i bez cukru
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-05-01 o 08:41 |
|||
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
justi dobrze bo znaczy że trzymają
![]() a my dalej zostajemy ![]() jutro nawet mam konsultacje okulistyczna
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
I ja sie witam w maju
Justi dla mnie tez to bedzie drugi raz najszczesliwszy miesiac slub i teraz narodziny malca |
|
|
|
#1553 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby szybko znalazł nową pracęno możesz już rodzić, no ja mam termin na jutro, ale skoro nic się nie zdeklarowało to czekamy do 5Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
KALKA TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE I MALENSTWO
blanka ale slodziak jak ja sie tak patrze na te wasze dzieciatka i oczu oderwac nie moge to nie wiem czy mojego odejde na krok chyba go wzrokiem pochlone ,one sa takie piekne ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Tez mi sie podoba pomysl prezentu dla tz wiem ze ja dostane i tez bym mu cos kupila ale co? Jakies propozycje ?
|
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze trochę i wyjdziecie Cytat:
|
||
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko wiem już.
j Zwiększyli dawkę leków. jak się nic nie zmieni i badanie dna oka wyjdzie źle to cesarka i bez maluszka już raczej nie wyjde bo musi być codziennie kto czy nie zanika tętno chyba że się normuje ciśnienie i dno oka będzie ok to jest szansa że do końca tyg wyjdziemy. ciekawe kiedy mój lekarz będzie.
|
#1557 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=gold-fish;40577362]
Wogóle to wczoraj już się zaczęłam cieszyć. Koło północy takie bóle mnie złapały, myślę sobie PORÓD! Tż poszedł jeszcze spać, ja leżałam, obserwowałam zegarek, trochę podsypiałam. Ale poczułam adrenalinkę, cieszyłam się. Koło 3 w nocy chciałam już się kapać, szykować powoli. Ogólnie w bólach przetrwałam półśpiąco do rana i wszystko przeszło Kumacie?!Ja dziś w nocy miała taki ból brzucha i pleców że ała....myślałam że to już jednak po dwóch godzinach przeszło. Was też boli brzuch jak na @? |
|
|
|
#1558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kalka, trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny poród! Cytat:
A malutki blondasek jest uroczy. Dzień doberek. No to spadam poczytać co tam u Was.
|
||
|
|
|
#1559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczniutki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Byłoby miło, ale dla mnie/dla nas największą nagrodą za poród będzie zdrowy synek

). w razie wątpliwości będę się ciebie radziła

nam tez lekarz mowil, ze mala ma dluuugie nogi i...duzy zoladek 

i idę spać