Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-01, 09:49   #91
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Illusion, doczytaj do końca to, co napisałam później... Poza tym, nikt nic nie mówił o gorszej matce, czy ja coś takiego napisałam? Nie ma to jak ostra nadinterpretacja. Sama chciałabym cesarkę i dalej ją chcę przy drugiej ciąży, tylko w moim przypadku będzie to pójście na łatwiznę po prostu, choć ja już raz urodziłam sn, więc będę mogła porównać, czy to było gorsze, czy to... I tyle na ten temat. Nie przesadzaj. Ja nic takiego nie napisałam. Ostatnio ja nadinterpretowałam słowa Nawijki, dzisiaj Ty moje, zdarza się, bo to tylko pismo komputerowe, ciężko jest czasem zachować właściwy ton wypowiedzi. Nie da się przekazać emocji. Także nie obrażaj się, bo ja nie pisałam nic takiego, jak "gorsza matka, lepsza matka".
Zmieniłam później z "gorszą matką" na po prostu "gorsza". Na początku zbyt emocjonalnie do tego podeszłam. Nadal jednak uważam że jest w Tobie bardzo gdzieś głęboko ogromna gorycz że nie miałaś cc i jakoś może nieświadomie (i nie pierwszy już raz) piszesz tak jakby cc to nie był poród tylko wizyta w SPA co najmniej.
Stary 2013-05-01, 09:51   #92
BlackSanctum
Zakorzenienie

Illusion, tak, tak, oczywiście, że jest we mnie gorycz, niestety... Ale jest już dużo mniejsza i czuję, że słabnie, nie narasta, jak to było wcześniej... Miałam z tym ostry problem na tle psychicznym, ale przestaje mnie to męczyć, z dnia na dzień jest lepiej, choć momentami jeszcze mi doskwiera to. Moja cesarka to miała być właśnie taka łatwa cesarka, ale nie czułam się z tym źle, wręcz przeciwnie, cieszyłam się, że nie będę się musiała męczyć ze skurczami... A poród nie czyni z kobiety gorszej, czy lepszej matki. Jeżeli jest cesarka na życzenie, to wtedy można powiedzieć, że kobieta idzie na łatwiznę, ale gorsza? Nie. Bo dlaczego? To nie ma nic do rzeczy. Matką się jest tak naprawdę dopiero później, jak już dziecko jest na świecie, a sposób, w jaki ono na niego przyszło, jest raczej mało ważny i o niczym nie świadczy.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-05-01 o 09:54
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 09:51   #93
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Szajka, ja dzisiaj fryzjer moze cos mi sie rzuci w oczy z tych fryzurek bo dalej nie mam pomyslu na siebie zaraz ogladam tylko sie przerzuce na taba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 09:52   #94
ewadylewska
Zadomowienie

A za mna koszmarna noc, Msla plakala od 23 fo 2.30....ale nie wiem jak temu zaradzic....aaaaa

I jadla o 5 rano, poznoej przed 7 zwrocila taka sline z kawalkami mleka..... Zdycham...
Zatkany nos, ale to nie jest taki katar, to jej.wylatuje biale, jak odciagam, wiec to chyba od ulewania

Pomocy!!!

Nie wiem znowu do lekarza innego isc??
Stary 2013-05-01, 09:52   #95
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nancy, dobrze mówisz... To nie jest tak, że po porodzie sn śmigasz jak nieruszana przez naturę... A już na pewno nie wtedy, gdy nacięte było krocze lub - jak w Twoim przypadku - pękło... Mimo że mój poród był łatwy i wzięłam znieczulenie, które zrobiło to samo, co u Ciebie - 10cm rozwarcia... Przynajmniej tyle dobrego... To potem ledwo chodziłam, a żeby usiąść, jak już wstałam, to naprawdę, ehh... Ciężko było, musiałam siadać na poduszce do karmienia, a i to czasem nie pomagało. Dopiero w domu mogłam siadać normalnie, bo mam miękkie łóżko, ale na krzesłach był problem i musiałam to robić delikatnie.
U mnie akurat niemalze tak bylo, mimo ze zostalam nacieta.

Nie mialam najlatwiejszego porodu (15h od odejscia wod; 8,5h bolu), ale to, co bylo po nim to bajka. 2h po wstawalam, chodzilam, siedzialam.
Bolalo, ale tylko troszke, naprawde niewiele. W dzien przyjscia do domu ze szpitala zabralam sie za sprzatanie lazienki.

Nie wiem po co po raz kolejny roztrzasamy dylematy - sn czy cc....
Tyle razy juz o tym gadalysmy.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 09:52   #96
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40580465]Dziewczyny, chcę ściąć włosy, wybieramy fryzurę

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1180362064
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1182186201
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1195564640 tu istotne - włosy mam dokładnie takiego typu, tak mi się będą układały

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1195564681 a tak przy nieco dłuższej górnej warstwie

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1223031662 tu o kształt grzywki mi chodzi

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1305486338

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1180285709[/QUOTE]
mi się podoba taka:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1305486338
i taka
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1180285709
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wrrrrrrr skasowalo mi posta, a meczylam sie piszac go jedna reka :/

Iffonka, ja bralam tylko wit.c (ale w sporej dawce, po 5 dziennie), plukalam gardlo woda z soda oczyszczona i psikalam Tantum Verde (Hasco septem tez mozna).
Przed ciaza robilam w zasadzie tak samo, bo czy biore leki czy nie to i tak przeziebienie trwa minimum 7 dni.

Yellow, i jak z TZ? Wrocil?

Kubus juz nie kaszle ani nie ma katarku
Podawac mu wit.c profilaktycznie czy zostawic na przyszlosc?

Skubaniec maly - wyrosl mi z prawie wszystkich pajacykow.
Pamietam jak mu w tamtym tygodniu je ubieralam, a dzis juz male!!
Co robicie z takimi ciuszkami? Zostawiacie dla nastepnego dziecia (), oddajecie znajomym, sprzedajecie?
co do ubranek to my zostawiamy szczególnie że wczoraj u ginka były same ciężarówki i taaaak im zazdrościłam co prawda moja mama jak jej to powiedziałam to stwierdziła "bój się Boga" ale co tam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 09:56   #97
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
iffonka nie przejmuj się teściówką, jak dziewczyny pisały olej ją zimnym sikiem, a wiadomo jakie są przyczyny brzuszkowych problemów Małego?

A tak naprawdę to czy Wy dalej przeżywacie ten ból w trakcie czy po porodzie kiedy trzymacie w ramionach swojego Kubusia czy Michalinkę ja nie, ból pamiętam ale nie rozpamiętuję, w końcu wygrałam, ze sobą, z bólem i nagroda jest przy mnie i tak cudownie się do mnie uśmiecha
Właśnie nie wiadomo co jest przyczyną naszych problemów brzuszkowych i to jest najgorsze.

Mądrze mówisz

Cytat:
Iffonka, ja bralam tylko wit.c (ale w sporej dawce, po 5 dziennie), plukalam gardlo woda z soda oczyszczona i psikalam Tantum Verde (Hasco septem tez mozna).
Przed ciaza robilam w zasadzie tak samo, bo czy biore leki czy nie to i tak przeziebienie trwa minimum 7 dni.

Co robicie z takimi ciuszkami? Zostawiacie dla nastepnego dziecia (), oddajecie znajomym, sprzedajecie?
Dzięki za doradzenie odnośnie leków.
Ja chyba zostawie ubranka dla rodzeństwa od Bartusia
Stary 2013-05-01, 09:56   #98
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej Gaduły
Już 4 str w nowym wątku? Zwariowały...

Lecę nadrabiać
Stary 2013-05-01, 09:56   #99
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Odkładam, na al chcę wystawić ale się boję bo nigdy tego nie robiłam

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szajka, ja dzisiaj fryzjer moze cos mi sie rzuci w oczy z tych fryzurek bo dalej nie mam pomyslu na siebie zaraz ogladam tylko sie przerzuce na taba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pokaż na co się zdecydujesz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:02   #100
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Nawijko
, ja odkładam do szafki i zostawiam dla drugiego dziecka , choć moje są typowo dziewczęce i jak nam wyjdzie chłopiec, to niewiele z tego się przyda dla niego. Ale nigdy nie mogłam się powstrzymać przed kupowaniem słodkich, różowych ciuszków. Moja bardzo szybko wyrasta, aż czasem się łapię za głowę - np coś ubrudzi, wrzucę do prania, ubieram jej po maks tygodniu, a to za małe.
U nas to samo, nogi sie straaasznie wyciagaja

nancy, seeeeerio chcesz drugie?

Ja chyba jednak oddam/sprzedam, bo nie planuje drugiego dziecia.

szajka, moge szczerze?
Wiekszosc z tych fryzur to takie babciowo-chlopackie (nie gniewaj sie, prosze). Jestes pewna decyzji? Mialas kiedys podobna fryzurke?
Wg mnie ta chyba najlepsza: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1182186201

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
pisałyście o tym co gorsze cc czy sn, ja uważam, że nie ma czegoś lepszego czy gorszego, łatwiejszego czy trudniejszego, prawda jest taka, że poród czy to sn czy cc jest tak samo trudny, niesie za sobą różne powikłania najczęściej bolesne. Każda z nas, czy rodzi sn czy cc boi się o swojego Maluszka, szczególnie w sytuacjach kiedy spada tętno, czy Maluszek nie chce wyjść. Ja rodziłam sn, mogę powiedzieć, że mój poród w porównaniu np do porodu Asi był łatwy, najpierw wywołanie 12 h, bóli było raptem 4 h potem znieczulenie i zaraz po znieczuleniu 10 cm rozwarcia i prosimy rodzić, partych prawie nie czułam. Ale czy czuję się gorsza/lepsza od tych, które rodziły po kilkanaście godzin, bo za mało "przeżyłam"?Nie, bo tu nikt nie wybiera, ja chcę sn czy ja chcę cc, przecież najważniejsze jest zdrowie nasze (każda z nas żyje, łatwiej czy trudniej ale doszłyśmy do siebie), nasze dzieciaczki są zdrowe, piękne, kochane, czego chcieć więcej?
Co do dochodzenia do siebie... ja mając "łatwy" poród też miałam problem, żeby wstać (pękłam), trzy podejścia żeby dojść do łazienki. Przez 3 tyg po porodzie nie mogłam siadać, szwy ciągnęły. Na sali miałam dziewczyny i po cc i po sn, każda z nas tak samo "żwawo" się ruszała i każda z nas miała problem żeby wstać z łóżka.
A tak naprawdę to czy Wy dalej przeżywacie ten ból w trakcie czy po porodzie kiedy trzymacie w ramionach swojego Kubusia czy Michalinkę ja nie, ból pamiętam ale nie rozpamiętuję, w końcu wygrałam, ze sobą, z bólem i nagroda jest przy mnie i tak cudownie się do mnie uśmiecha
Otoz to

Stary 2013-05-01, 10:03   #101
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko, ja nie chciałam nic pisać, ale zgadzam się z Tobą co do fryzur... Dla mnie mało w nich kobiecości. Szajuś, czemu chcesz się ściąć? Ładnie Ci w aktualnej fryzurze.

Lady
, jak noc dzisiaj? Obyło się bez wczorajszego bólu? Bo u mnie na szczęście było okej, a tak się bałam, że znów mnie to napadnie...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:04   #102
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40580646]Odkładam, na al chcę wystawić ale się boję bo nigdy tego nie robiłam
[/QUOTE]
Na tablicy wystaw, prowizji nie placisz, wystawienie latwiejsze

Stary 2013-05-01, 10:05   #103
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko chciałabym ale trzeba patrzeć realnie, muszę poczekać aż mi się skończy jedna umowa, mam nadzieję, że mi przedłużą i wtedy będziemy działać czyli gdzieś za 3 lata

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-05-01 o 10:19
Stary 2013-05-01, 10:38   #104
Konto usunięte

Dziewcyzny, miałam krótkie nie raz, nie dwa muszę ściąć, bo się niefajne zrobiły - bardzo suche, bardzo wypadają, nieładnie się układają teraz (hormony!). Przy żadnej się nie upieram z tych, co podałam szukam, szukam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:42   #105
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Czesc! Jestem w nowej czesci! Dogonilam Was, ale na K. juz czasu brak.
Zostawilam tate z przygotowaniami do obiadu a my myk na spacer i wizaz.
A mnie sie, szaja, wybrane przez Ciebie fryzury podobaja. Im krotsze, tym lepsze. Ale ja z tych co wola i lepiej sie czuja w krotkich.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:42   #106
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Gadałam dzisiaj z TŻ 3 minuty przez telefon---> koszt: 21 zł
A on 10,50zł. Ma.sa.kra !
wspólczuję

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam się w kolejnej części wątku.

Jestem na bieżąco ale nawet nie odpisuję, nie mam siły... Chyba niedługo będę samotną mamusią. Za nic się z tż nie dogaduję, widzę po jego zachowaniu że ma mnie gdzieś. Dzisiaj np. zamiast spędzić z nami dzień to siedzi gdzieś u znajomych na grillu i sobie chleje. Miał być o 18 w domu a jak zadzwoniłam o 20 gdzie się podziewa bo trzeba małego wykąpać to wyłączył telefony więc nie mam z nim kontaktu. Czuję że nie wróci na noc... No ale wtedy to już koniec na 100 procent. Mam dosyć nigdzie razem nie wychodzimy, marzy mi się jakiś wypad na działkę już od dawna i on wie o tym ale poszedł sobie sam.. Gdzieś mam taki związek, zresztą to tylko gwóźdź do trumny, po wszystkim co z nim przeszłam... Jak ja sobie poradzę? Nie wiem jak to wszystko ułożyć... A jeszcze z tą sytuacją którą mam z moją rodziną to zostanę całkiem sama, zero pomocy... ech dobijcie mnie
Yellow,strasznie mi przykro że Twój Tż tak się zachowuje. Masakra!! Jak się nie poprawi nic przez najbliższe dni to kopnij go w tyłek!! PORADZISZ SOBIE !
Co on sobie myśli??? Że będziesz to tolerować?? Zobaczysz że jak się postawisz to on potem będzie błagał Cie o powrót bo zobaczy dopiero co stracił. TRZYMAM KCIUKI KOCHANA

Ps. A właśnie! Wrócił na noc????

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze maluchy śpią przy zgaszonym całkowicie świetle czy macie jakąś małą lampkę włączoną?
Ja przez pierwszy miesiąc zostawiałam włączoną lampkę a teraz już śpimy przy zgaszonym.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hah, a my najpierw z normalnym swiatlem cala noc, potem lampa grucha z ikei, potem zwykla nocna lampeczka, potem grucha w salonie, a teraz rolety mamy cala noc odsloniete i nam swieci lampa z ulicy tak sobie ewoluowala nasza lampowa historia

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
TŻ przyjechał po 10 dniach właśnie spadam
I jak było??

Cytat:
Jakie macie plany na majówkę? My chyba jednak nigdzie nie wyjeżdżamy...
Myśmy też mieli wyjechać ale raczej nic z tego. Miało być po 30 stopni!! Gdzie ta pogoda ja się pytam????

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40580465]Dziewczyny, chcę ściąć włosy, wybieramy fryzurę [/QUOTE]

oooo dużą zmianę planujesz
jak dla mnie ta
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1182186201
i ta
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1180285709

Cytat:
Dokładnie!! Zgadzam się. Dlatego nic nie napiszę w tym temacie
Stary 2013-05-01, 10:47   #107
meneq
Zakorzenienie

Yae w koncu odkryla, ze moze cos schwycic, ale grzechotki, gryzaczki czy zwierzatka z maty jeszcze szalu nie robia. Natomiast ciagniecie sie za wlasne wlosy - chyba nie ma lepszej zabawy, tylko zawsze rykiem sie konczy. Przeciez to bolec musi. I teraz mam dylemat: podciac wloski czy nie. Ona ma takie fajne, ze troche szkoda, ale jakby miala sie z nimi meczyc... A moze to przejsciowe? Jak myslicie?
Stary 2013-05-01, 10:49   #108
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny postanowiłam!!! Od dziś zaczynam ćwiczyć
Dziś 1 maj więc fajna data na rozpoczęcie ćwiczeń. Poza 2 miechy zostały do lata a więc trzeba coś ze sobą zrobić. KTÓRA ZE MNĄ OD DZISIAJ ĆWICZY??? Będzie raźniej

Mam zamiar ćwiczyć skalpel z Chodakowska (mam pytanie do dziewczyn które to ćwiczyły (Lady?? ) Pomaga?? Wiadć jakieś efekty??

I w ruch też pójdzie hula-hop.

Dobra ja lecę ćwiczyć!
Stary 2013-05-01, 10:49   #109
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc! Jestem w nowej czesci! Dogonilam Was, ale na K. juz czasu brak.
Zostawilam tate z przygotowaniami do obiadu a my myk na spacer i wizaz.
A mnie sie, szaja, wybrane przez Ciebie fryzury podobaja. Im krotsze, tym lepsze. Ale ja z tych co wola i lepiej sie czuja w krotkich.
ANo właśnie, krótkie trzeba lubić w klubie walnę swoje fotki w krótkich.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae w koncu odkryla, ze moze cos schwycic, ale grzechotki, gryzaczki czy zwierzatka z maty jeszcze szalu nie robia. Natomiast ciagniecie sie za wlasne wlosy - chyba nie ma lepszej zabawy, tylko zawsze rykiem sie konczy. Przeciez to bolec musi. I teraz mam dylemat: podciac wloski czy nie. Ona ma takie fajne, ze troche szkoda, ale jakby miala sie z nimi meczyc... A moze to przejsciowe? Jak myslicie?
Przejściowe, nasyci się i przestanie
Stary 2013-05-01, 10:49   #110
sylwietta1988
Zakorzenienie

dzien doberek teraz tylko tak na mega szybko zaglądnełam, bo młody usnął a u mnie w kuchni sajgon nie z tej ziemi to musze ogarnąc i jakis obiad by sie przydało zorganizowac
ze statystyk wynika, ze załapałam sie do 10 wow

Szajka, moja opinia podobna do dziewczyn
ja tez chce ubranka na tablicy wystawic i moze na all , ale nie moge sie zebrac zeby obfocic

Szykuje mi sie parapetówka u znajomych- mieszkali z rodzicami po sąsiedzku a teraz przenoszą wlasnie manele do siebie. Nie mam pomyslu na prezent help
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:57   #111
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40581493]ANo właśnie, krótkie trzeba lubić w klubie walnę swoje fotki w krótkich.

Przejściowe, nasyci się i przestanie [/QUOTE]

W takim razie wybijam sobie z glowy pomysl ze scinaniem ;-)
Szybciej warkocze plesc bedziemy
Stary 2013-05-01, 10:57   #112
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Ja oddaję siostrze Bo wszystkie ubranka mam od niej, po mojej siostrzenicy, więc to, z czego Ola wyrasta od razu jej oddaję z powrotem, mamy dużo takich uniwersalnych, więc na pewno jeszcze z dwójkę dzieci się na tych ciuszkach wychowa No i te, które ja kupiłam czy dostałam w prezencie też jej daję, niech będą w jednym miejscu
Cytat:
U mnie akurat niemalze tak bylo, mimo ze zostalam nacieta.

Nie mialam najlatwiejszego porodu (15h od odejscia wod; 8,5h bolu), ale to, co bylo po nim to bajka. 2h po wstawalam, chodzilam, siedzialam.
Bolalo, ale tylko troszke, naprawde niewiele. W dzien przyjscia do domu ze szpitala zabralam sie za sprzatanie lazienki.

U mnie to samo! Od razu po porodzie poszłam się wykapać i gdyby nie ból glowy i kręgosłupa po zzo to śmigałam jak nowa, po turecku siadalam i jak mi pasowalo, dizeczyny na sali w szoku były.

Dziewczyny, serio wierzycie w te prognozy, że weekend majowy to 30 st? Przecież wiadomo, że to grubymi nićmi szyte, miliony ludzi polega na tych prognozach planując wyjazd, więc oni nie mogą powiedzieć, że pogoda bedzie do dupy, bo wtedy by nikt nie wyjechał, a turystyka zarabiać musi, szczególnie kiedy niektórzy mają tyle wolnego, więc nakręcać ją trzeba.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:58   #113
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dzięki za dobre słowo, teściową nie będę się już martwić.

Wczoraj w nocy obudziłam się z bólem gardła, teraz to już całkiem mnie wzieło, tak bardzo boję się że zaraże małego.

Nawijko i inne dziewczyny chore podczas kp co brałyście?

Mó szkrab też zaczyna pocierać wączkami oczka

Deli jak widzę twój avatar to odpływam
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziś 1 maj więc fajna data na rozpoczęcie ćwiczeń. Poza 2 miechy zostały do lata a więc trzeba coś ze sobą zrobić. KTÓRA ZE MNĄ OD DZISIAJ ĆWICZY??? Będzie raźniej

Mam zamiar ćwiczyć skalpel z Chodakowska (mam pytanie do dziewczyn które to ćwiczyły (Lady?? ) Pomaga?? Wiadć jakieś efekty??

Dobra ja lecę ćwiczyć!
Ja! Ja! jednak zmieniam killera na skalpel bo za ciężko, a dzis mam takie zakwasy, ze chodzić nie mogę.
I hula hop też, ale nie umiem krecic

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:58   #114
sylwietta1988
Zakorzenienie

zapomnialabym- dokladnie rok temu o 5 rano moj Bartunio byl dwoma rozowymi kreseczkami

Meneq, a jak sie wymawia imie Twojej malej bo na wlasny uzytek czytam Jae
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 11:03   #115
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

Dobra ja lecę ćwiczyć!
JA!! Zapasłam się jak swinia. Mam cialo jak stara baba, takie mało jędrne, ba! w ogóle niejędrne! Masuję, hartuję zimną wodą, wecuję ujędrniaczami i gówno, bez ćwiczeń się nie obejdzie. A wiecie, że ja dopiero w tym tyg. pierwszy raz usłyszałam o Chodakowskiej? I nadal nie wiem co to za fenomen, muszę o niej poczytać chyba, a może Wy powiecie czym ona se na popularność zasłużyła? Nie wiem, jakieś ćwiczenia rewele wynalazła czy co? Matko, jaka ja ciemna jestem i zacofana
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dzien doberek teraz tylko tak na mega szybko zaglądnełam, bo młody usnął a u mnie w kuchni sajgon nie z tej ziemi to musze ogarnąc i jakis obiad by sie przydało zorganizowac
ze statystyk wynika, ze załapałam sie do 10 wow

Szajka, moja opinia podobna do dziewczyn
ja tez chce ubranka na tablicy wystawic i moze na all , ale nie moge sie zebrac zeby obfocic

Szykuje mi sie parapetówka u znajomych- mieszkali z rodzicami po sąsiedzku a teraz przenoszą wlasnie manele do siebie. Nie mam pomyslu na prezent help
a no to co się zawsze na nowym mieszkaniu przydaje Jakieś ręczniki, pościel, szklanki do napojów czy cuś.. Może jakiś fajny porządny koc. Albo kwiatka jakiegoś Jak dziewczyna lubi piec to może jakiś fajny gadżet do ciast, foremki tak banalnie chyba typuję.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 11:04   #116
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Generalnie jestem załamana, wiadomo robimy chrzciny w lokalu i w tym miesiącu trzeba będzie zapłacić przynajmniej zaliczkę, a jeszcze.wkladka - 200 zl,.zapisałam się do kosmetyczki - pewnie ze 100, i do tego byłam dzisiaj u dentysty bo mnie coś ząb bolał i okazuje się że czeka.mnie leczenie kanałowe - 400 zł.....a chciałam.sobie jeszcze.jakąś seksi kiecke kupić. A no i jeszcze szczepienie malutkiej....jestem bankrutem w tym miesiącu.
Dzisiaj przyjeżdża bratanica Tz z rodziną na 5 dni, będzie poprostu sajgon, pewnie się poklocimy z Tz, bo jakoś zawsze jak ona jest to tak się dzieje.
A i jeszcze jak byłam na zakupach to najechalam kołem na kraweznik i rozwalilam oponę... na szczęście da się naprawić ale wiadomo kasa....[COLOR="Silver"]
ojoojj, jak sie wali to juz wszystko naraz

Cytat:

A ja i tak nie mam najgorzej, bo jak pomyślę o Pstryni, która się goiła przez 3 miesiące czy dłużej, albo o Lady, którą blizna do tej pory boli i przeszkadza, to w ogóle ehhh, czemu kobiety się muszą z tym męczyć?

Aśka
, biedactwo, Twój poród był najgorszy z opisanych tutaj i to fakt, to wina szpitala, że tak cierpiałaś... Koleżanka ma rację, powinnaś się sądzić z nimi.
a wex mi nawet nie przypominaj eh, bylo minelo. teraz Bozencja prawie jak ta malowana

co do porodu to drugi chcialabym tez sn, ponoc przy drugim dziecku jest jeszcze szybciej. W 9 miesiacu to chyba bede pod drzwiami koczowac co by zdazyc na czas

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
dziendoberek
moja mloda postanowila dzis nie spac od 6,30 a ja wykonczona nie moge dojsc do siebie ... najgorzej ze ma mega czkawke a nie chce cycka .. meczy sie z nia dobre 10 min a ta nie przechodzi
eee, to Ty mialas lajtowa pobudke. ja mialam o 4.15. identyko jak wczoraj

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 11:09   #117
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko chciałabym ale trzeba patrzeć realnie, muszę poczekać aż mi się skończy jedna umowa, mam nadzieję, że mi przedłużą i wtedy będziemy działać czyli gdzieś za 3 lata
I super, akurat Kubus podrosnie

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

8 maja w Superpharm bedzie -30% na dzieciowe akcesoria.
Tam zawsze drogo jak diabli, wiec moze teraz bedzie cos w przystepnej cenie

Stary 2013-05-01, 11:14   #118
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Dziewczyny, serio wierzycie w te prognozy, że weekend majowy to 30 st? Przecież wiadomo, że to grubymi nićmi szyte, miliony ludzi polega na tych prognozach planując wyjazd, więc oni nie mogą powiedzieć, że pogoda bedzie do dupy, bo wtedy by nikt nie wyjechał, a turystyka zarabiać musi, szczególnie kiedy niektórzy mają tyle wolnego, więc nakręcać ją trzeba.
30 st w weekend majowy pewnie 10 st 1 maja, 10 st. drugiego maja i 10 st. trzeciego maja
co do chodakowskiej to poznałam tą panią w zeszłym roku jak zaczęłam się odchudzać, kupiłam shapa z płytą z jej ćwiczeniami, mało ducha nie wyzionęłam a ćwiczyłam ledwo 5 minut, może to dlatego taka znana bo szybko potrafi wykończyć
Stary 2013-05-01, 11:19   #119
litllesweetangel
Lurker ;)

Aska szok, ze dalas rade ja na sama mysl o tym co przezylas mam ciary

Yellow trzymaj sie, bo na takie zachowanie to slow brak...

Co do rekonwalescencji i pionizowania po cc, pamietalam to co napisala Szaja bodajze, zeby wstac jak najszybciej. Gdybym nie wstala tak szybko to pewnie nie bylabym w stanie wsiasc sama do auta jak wracalismy. Jedna z najlepszych rad w zyciu

Moja dzisiaj tez ladnie spala Zasnela chyba cos kolo 21-22 spala do prawie 6, TZ nakarmil i dalej kima w naszym lozku do 10 prawie

Aas kurna kluska nie lubi lezec na brzuchu :/ jak ja klade to histeria, jak przytrzymam lapki to glowka d gory, ogolem ladnie trzyma ja ale na brzuszku lezec i podnosic wtedy nie chce

Silver ja juz cwicze ale chyba czas na ostre odrzucenie sporej czesci zarla, kurna w dupie wejde w spodnie ale w brzuchu nie moglam sie dopiac wczoraj w sklepie ;/ w ogole no sama slonina... fuj

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 11:25   #120
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Myśmy też mieli wyjechać ale raczej nic z tego. Miało być po 30 stopni!! Gdzie ta pogoda ja się pytam????
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
No nawet na demotywatorach podaja ze ma byc 30stopni
http://demotywatory.pl/4118503/Dlugi...dzie-30%C2%B0C

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości