|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super, że jesteś zadowolona
|
|||
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dzień dobry Brzuchatki!
Ja też tylko na chwilę, słońce pięknie świeci, jest całkiem ciepło nad morze. Humor też lepszy bo się w końcu z mężem jak ludzie dogadaliśmy ![]() Wybywamy na majówkę do teściów, ale raczej będę zaglądać do was. Gratuluje tygodni!! Perse: super że dwie nóżki poszły na badaniu! Proszek - kupuje kilka małych na przetestowanie. Zobaczymy. Zakupy na all. Ewewee: zdrówka malutkiej życzę! Ghia: a jaki miałaś termin om? jak wychodzi ci na kalkulatorchz neta?
|
#753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A właśnie Lilka mi się rozkopuje
|
|||
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Leż, nie kopie
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#757 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
czas leci Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Myszolka-
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tż do mnie mówi, że chciał mnie w nocy przytulić. Leżałam do niego bokiem. Mówi: "Dwa razy się do tego zabierałem, ale za każdym razem nie wiedziałem jak to zrobić, więc odpuściłem, co innego, jakbyś leżała do mnie dupką" |
|
|
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mógł nogę zarzucić
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Na glukozie w miarę spokojnie, na początku smakowało jak herbatka z cytryną (bo pielęgniarki wręcz kazały wciskać cytrynę i mają nawet na tę okoliczność spory zapas w lodówce w dyżurce ), ale jak doszłam do połowy kubeczka, pomyślałam "oj koleżanko, chyba nie będzie tak różowo" no i tak po 20 minutach od wypicia całości, zaczęło mi się duszno robić, zaczęłam koszule rozpinać, wachlować się gazetą, ale jak już zaczęły mi się uszy zatykać poszłam powiedzieć, że chyba padne. Położyli mnie na leżance i tak do końca 1wszej godziny poleżałam, a mały po tej glukozie chciał wyskoczyć z brzucha normalnie potem już luzik w drodze powrotnej do domu w nagrodę kupiłam małemu nawet kocyk akrylowy 100x140 za 33 zł z żyrawką i zawstydzonym ptaszkiem na drzewie na granatowo-niebieskim tle mam już dwa, ten i cieńszy, z mikrofibry waniliowy z pieskiem, chyba dokupię jeszcze cieniutki z bawełny ![]() Perse cieszę się, że załatwiłaś nogi i masz spokój Oliath witaj wśród niecierpiących katusze eveewe oby Mała szybko wróciła do zdrowia Rocky - żebyś spędziła jak najmilej i efektywniej czas z przyjaciółką, pamiętam jak niedawno pisałaś, że tęsknisz za rodziną i znajomymi ze Śląska elaine udanej majówki mela ale fajnie, że tyle wiesz, taki9e konkrety i warunki super ![]() czarownica powiem Ci, że ja też zauważyłam, że otoczenie nie jest w stanie zrozumieć kobiety w ciąży, bo niby wyglądasz na zdrową, ruchliwą, a Ty w środku czujesz, że np. głupie wyjście na spacer akurat teraz, o tej porze nie jest na Twoje siły czy chęci. Mnie dziś na siłę chcą wyciągać na jakieś atrakcje, a ja ciągle dziękuję, bo po prostu nie czuje weny i nie mam ochoty, a odnoszę wrażenie, że odbierana jestem jak maruda, co to lenić się chce ![]() surka ale masz już klocuszka, 1,5 kg, pięknie ![]() magdalenne pisałaś o bólu w pochwie, też miewam, i tak jak dziewczyny pisały, to chyba wiązadła się rozciągają, bo ja np. ostatnio miałam takie 'bóle" i brzuchol w nieziemskim tempie w ciągu paru dni mi tak wysadził , że resztki pępka zaginęły, a miałam bardzo głęboki ![]() dotkaa ale super ubranka upolowałaś tweedledee za tydzień ![]() czerwony balonik za tydzień ![]() Oliath za tydzień ![]() Myszolka za tydzień ![]() Anulka trzymaj się i zdrowiej prędko dzoan niech Wam nowe łoże służy ![]() Neni to będę te wschody słońca oglądać z Tobą, bo ja mam pobudki średnio 5-6.00 ![]() malaczarnakejt no mój królewicz w ciągu dnia ostatnio też nie daje koncertów, leniuch ![]() cynamonowa fajnie, że to był fałszywy alarm Tak na prędce Wam odpisałam, będę nadrabiać w międzyczasie, a teraz na obiad, ja całą majówkę goszczę się u rodziców lub teściów, więc obżarstwo moje WITAJ ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-05-01 o 14:27 |
|
|
|
#761 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja...nie bede za bardzo was nadrabiac bo pewno zanim napisze tego posta juz bedzie 100 nowych - choc z racji weekendu troche tu pustawo.....
Cytat:
czarownica nie przejmuj sie - mi tez nikt nie chce wierzyc ze mi cos dolega.....bo przeciez ciaza to nie choroba ciekawe ile jeszcze pociagne
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co wiem, to na ostatniej wizycie ważyła 801 gram i to było tydzień temu, więc aż tak chyba nie nabrała ciałka Pomyliłaś mnie z kimś |
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś mam dziś humor do du.py
![]() Nie wiem co ze sobą zrobić. Mąż piwkuje od rana przy pracach remontowych, a ja też bym piwka się napiła. A najlepiej to kielicha. Tak 3 pod rząd ![]() A wieczorem mój były przyjeżdża na wódkę
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-01 o 14:38 |
|
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
później Was nadrobię, teraz się tylko witam
![]() Byliśmy na działce u teściowej, ale pojechaliśmy bo mnie tylko zdenerwowała (jak można w południe być już spitym?...)a jak jeszcze dodatkowo słyszę uszczypliwości w kierunku naszego (mojego i TŻ) bardzo dobrego stosunku z moją mamą to w ogóle mam dość - jak usłyszała, jak Mała będzie mieć na imię to było coś w stylu "pewnie Twoja mama ma tak na imię" Pogoda średnia, ale co jakiś czas słoneczko wychodzi, więc tragedii nie ma - da się przeżyć, chociaż wolałabym letnią pogodę ![]() za kolejne tygodnie!Aha, dziś w końcu udało nam się nagrać jak Baśka mi szaleje w brzuchu - podchodziliśmy chyba z 15 razy i co włączyłam kamerę to spokój jak na zawołanie
|
#765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cynamonowa tak nas testują te nasze maluchy ![]() Gulasz dochodzi idę szamać
|
|
|
|
|
#766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie taka opcja wogóle nie wchodziłaby w grę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
Helooooooo
![]() Nadrobie was pewnie przed snem bo nie mam czasu po nosie sie podrapac bardzo cieplutko u nasJak przystało na święto pracy ja szaleje z porzadkami.Przenioslam swoje ubrania i bieliznę do nowej komody a ubranka Majeczki poukladalam w jej komodzie i teraz łatwiej mi określić czego jej jeszcze brakuje. Popakowalam tez ubrania zimowe i te w które ie teraz nie mieszcze w worki próżniowe. Teraz w garderobie mam mega przeswity i dużo wolnych wieszakow ![]() Idę robić sałatkę grecka bom zglodniala... Ps. Lata u mnie osa i mnie wkurza ![]() Buziaki
|
|
#768 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwalmy tę pomyłkę na mój zbudyniały mózg a 801 to i tak galancie, więc i tak winszuję ![]() Cytat:
![]() mnie teściowie na ostatniej imprezie zaserwowali Piccolo, jakoś tak mi po nim wesoło było i toasty mogłam ze wszystkimi wznosić może spróbujesz takiej alternatywy![]() Cytat:
też bym się wściekła
|
|||
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
).Mam nadzieję, że będą mieli herbatę lub wodę :P Póki co ciasto na pizzę rośnie, dodatki przygotowane, mniam. Sammi ale akcja na glukozie... Krysia - teściowa również nie do pozazdroszczenia, co to w ogóle za hasło z tym imieniem :/ |
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40586425]My się dzisiaj chyba wybierzemy do pubu. Otwali u nas taki mini-browar, robią tam ponoć własne piwo i TŻ sobie spróbuje (on jest koneserem piwa, czasami jak kupuje te flaszki, to mi włosy stają dęba... przy kasie
).Mam nadzieję, że będą mieli herbatę lub wodę :P /[/QUOTE] We wrocławiu na rynku też jest mini browar i piwo stamtąd jak dla mnie jest mniam .... ![]() Pizzy też ci dzisiaj zazdraszczam
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cynamonowa: dobrze że Adaś tylko postraszył ![]() Czarownica: <przytull> Sammi: ładne przejścia z glukoza.. Dobrze że pielęgniarki miały na ciebie oko.. A ja pozdrawiam z autostrady,mkniemy na południe (hehewszyscy nad morze a my w druga stronę). Maz teraz prowadzi musi się oswajać i przypominać jak sir jeździ bo ja za moment juz za wielki brzuchol będę miała. Udanej majowki!
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My wlasnie wrocilismy z majowki w Ogrodzie Botanicznym Fajnie bylo, jarmark i wata cukrowa wielkosci polowy mojego mlodszego dziecka, i balony kolorowe, i muza na zywo, i zolwie w stawie, i powietrze takie rzeskie, a w kaktusiarni to myslalam, ze zamieszkam na zawsze - tak mi odpowiadalo to wilgotne, cieple powietrze Po majowce zrobilam pyszne risotto z resztek lodowkowych i sos serowy, nakarmilam rodzine wlacznie ze szwagierka, zaraz pekne tak sie objedlismy. Najlepsze rzeczy mi wychodza bez przepisu, ot tak z inwencji wlasnej .Cynamonkowa, nie zazdroszcze stresu!! Moja Lilo bardzo mocno kopusia jak tylko usiade albo sie poloze, a ostatnio zamilkla na godzine jak zakleta po tym, jak sobie zrobilam pierwszy zastrzyk w brzuszek Jezu, jakiego schiza zlapalam, ze zle go zrobilam i przebilam sie ta igla za gleboko albo cos ryczalam jak bobr, a maz mnie pocieszal, ze igla krociutka, a pod skora jeszcze tkanka tluszczowa, miesnie, dopiero apartament Lili. Teraz sie staram z daleka od Lili strzykac, bardziej w boczki ![]() Czeka mnie jeszcze wieszanie pranka na strychu, ale musze przetrawic risotto najpierw ![]() Rodzina bawi sie PS3, starsze dziecko wybylo, swiety spokoj
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że dzisiaj będę miała spokój z remontami, a przyszedł kolega gładzić ścianę. Dzień bez sprzątania to dzień stracony
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee nie chcę Picolo. Próbowałam dziś z pełną powagą męża przekonać, że jak wypiję takie 3 kieliszki to nic się nie stanie Nawet nie wiecie jak się gimnastykował i tłumaczył (delikatnie!!), że CHYBA jednak NIE BARDZO |
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, super, że u ciebie już wszystko wporządku i znowu możesz się wszystkim radować
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath,balonik: gonicie z tymi tygodniami
neni:mądry ten twój maz,
|
#778 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I bardzo roztropny mąż ![]() Cytat:
a mnie remont czeka za tydzień a Ty już wtedy będziesz miała dużą część za sobą ![]() Możecie mi tak po krótce, łopatologicznie napisać jak dodać zdjęcie do klubu, już nawet album stworzyłam, żeby stamtąd zdjęcie wpakować i nie ogarniam (tam coś o jakimś adresie, URLu jest)
|
||
|
|
|
#780 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dotarło do mnie, że dzisiaj środa, czyli zaczynamy 31 tydzień
![]() Teść poszedł spać, bo po co się wyspać w nocy i wyjechać rano, jak trzeba ludziom duuupe zawracać z samego rana, a potem iść spać. Wyjechali o 2 w nocy - 400km. Kretynizm! Cytat:
Jakoś się boję Za każdym razem na szczęście wszystko wracało do normy, ale powinnam mieć odwagę i pojechać sprawdzić...A tak przy okazji... To wy jeździcie na taką normalną IP czy tą położniczą? Czy na pogotowie? Mój raz tak spróbował... oberwał nieziemsko, bo przycisnął mi przy tym brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Mam zmeczenie materialu i chyba spac pojde, ale co to za sen, jak czuwac bede do samego rana.

Młody ma w zwyczaju fikanie w nocy- w niedzielę cisza. Wczorajszy dzień też cisza. Ani jedzenie, ani zimne napoje, słodycze na niego nie działały. No to nic- zadzwoniłam do położnej, ona kazała dzwonić do szpitala no i późnym popołudniem leżeliśmy już z Młodym pod ktg. Wróciliśy do domu mocno po 23. Z Młodym wszystko ok mimo, że przez pierwsze godziny Panicz nie raczył ruszyć swojej dupiny przez co pod tym ktg leżałam ponad 3 godziny i myślałam, że zakwitnę
Później Adaś miał poważną rozmowę z ojcem swoim 
ale ponoć taki mój "urok" i zalecono mi oczywiście... paracetamol na to

Teściu już zaczął mówić wszystkim co i jak mają robić! Mnie brzuch z nerwów boli i jest twardy jak kamień
Niech ta majówka się kończy jak najszybciej.
wyłącz się na teścia i rób swoje

też bym się wściekła
).
ryczalam jak bobr, a maz mnie pocieszal, ze igla krociutka, a pod skora jeszcze tkanka tluszczowa, miesnie, dopiero apartament Lili. Teraz sie staram z daleka od Lili strzykac, bardziej w boczki