|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
a mój TŻ własnie daje drugą wartwe farby na sufit, jutro rzucamy kolor na ściany, i jeszcze przedpokój zostanei do pomalowania i bedzie prawie gotowe, mam nadzieje ze w sobotnie popołudnie sie bedziemy byczyc w wysprzatanym mieszkanku
|
|
|
|
#782 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Nie ma się czego bać, lekarze są od tego, żeby pomagać, a my płacimy im za pracę co miesiąc. Oczywiście nie życzę tego nikomu, ale lepiej 5 razy jechać niepotrzebnie niż raz nie pojechać i potem żałować do końca życia. |
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
głodna jestem, a nie chce mi sie nic robic, a nikt nawet w domu sie nie kwapi zeby zrobić coś do jedzenia
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-01 o 16:33 |
|
|
|
#784 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(mimo, że z przejściami Współczuję przejść z teściową... Dzisiaj ja mam leniwy dzień a Młody szaleje ze zdwojoną siłą ![]() Tylko się nie przepracuje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do Twoich zastrzyków- podziwiam bo ja bym chyba się zaryczała zanim bym sobie sama igłę wbiła Cytat:
![]() Cytat:
My jutro zaczynamy 30tc ![]() U mnie to jest tak, że położna prowadzi moją ciążę i w razie jakiś wątpliwości mam ją informować. Dlatego zadzwoniłam żeby się poradzić a ona kazała dzwonić do szpitala. W szpitalu stwierdzili, że wypadałoby sprawdzić o co chodzi więc spisali moje dane i czekali aż dojadę do nich- ja dzwoniłam na IP położniczą. Poza tym tak jaki napisała Perse- lepiej dmuchać na zimne Ja miałam w nosie co o mnie pomyślą- ważne było żeby sprawdzić dlaczego Adaś się nie rusza i w razie czego szybko interweniować niż później sobie wyrzucać, że można było coś zrobić a ja to zaniedbałam... |
|||||
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obawiam się, że jak wrócę do domu będę musiała sobie przemalować ![]() ![]() klask i: za wszystkie rozpoczęte dzisiaj tygodnie bo dziś środa
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
Wciagam wlasnie Milke
![]() Mierze od wczoraj 4 razy dziennie ciśnienie i jestem z niego bardzo zadowolona po nocy rano to w ogóle mam niskie więc myśle że slabiutka kawke będę pila wlasnie ranoIdę sie wystylizowac i idziemy z mama i TZ na miasto
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Elaine szerokiej drogi!!!!!!!
Ja uciekam ptaszyny moje, TŻ domaga się uwagi
|
|
|
|
#789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
))Cytat:
![]() Wymyłam na klęczkach podłogę w całym domu (jest tylko kilka razy większy niż moje mieszkanko), po czym ją wypastowałam w podobnej pozycji Kazali mi usiąść w końcu, żebym im tu nie urodziła Ale w żaden sposób to na mnie nie podziałało, ani pół skurczyka czy stawiania się macicy nic... Coraz mniej wierzę, że kiedykolwiek urodzę
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w SR dostalam próbki i tam bylo mleczko do prania lovela do białego,mowila też ze biały jeleń ma płatki mydlane
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- I jeszcze w tej torbie była butelka avent.Z moim tż od wczorajszego wieczora wsio ok.teściowej przeszło bo dziś o rade mnie pytala |
|
|
|
#791 |
|
Konto usunięte
|
No i oczywiście z naszych planów dupa jak zwykle, bo się szanownemu paniczowi nie chce
Nie to nie, łaski bez. Kolejny dzień spędzony w domu.... Naprawdę nie-powiem-co-mi-się-chce tym jego lenistwem :/
|
|
|
|
#792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
)) a jest uniwersalny i do koloru i do białego )A jak będę później prać pieluszki wielo z ubrankami to bez płynu do płukania bo nie wolno (pieluszkom )))Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40588401]No i oczywiście z naszych planów dupa jak zwykle, bo się szanownemu paniczowi nie chce Nie to nie, łaski bez. Kolejny dzień spędzony w domu.... Naprawdę nie-powiem-co-mi-się-chce tym jego lenistwem :/[/QUOTE]Jakbym czytała o moim mędżu Zwykle jak już się zdecyduje gdzieś ze mną wyjść to zaczyna lać i musimy wrócić ))A do Dziewczyn, które narzekają na pogodę to na długi weekend ma być 30 stopni... ...10 w środę,, 10 w czwartek i 10 w piątek
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Margos widzialam to o pogodzie na watku maj czerwiec bodajze hahhaah...
ty tak nie myj bo urodzisz:-P a bialy jelen to co bo to mi sie kojarzy tylko z plynem do intymnej..?:-P to co,prac w samym proszku?bez plynu?to bedzie strasznie sztywne...? jutro chyba jade zmieniac opony mam nadzieje ze nie bedzie kolejek.. ale mam lenia dzis kuzynka pojechala pogadalysmy i fajnie komumia 26 mowila ze nie moze sie napatrzyc na moja pileczke heee...a co do tz to mojemu zazwyczaj tez sie nie chce wychodzic ..
|
|
|
|
#794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam u dziadków, bo mój dziadek kończy dziś 86 lat. Niestety niewiele my życzenia mówią bo ma demencje starczą i nie za bardzo kuma o co chodzi. No cóż, ale warto pojechać. Potem szybka kawka u wujostwa na górze i po sąsiedzku do taty. Ten za to z bratem robią taras. Dokładnie to dziś kładą dechy na podłogę. Zmarzłam okrutnie. Teraz siedzę pod kocykiem i mam zamiar się zdrzemnąć. A pogoda jest koszmarna!
|
|
#795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teściwoa wróciła, dostałam ładną pakę prezencików dla Lilki Nie cyknę fotek, bo popakowałam już w reklamówy i schowałam do szafy, żeby nie uszkodził ich remont. Jak już będzie po i zacznę to ogarniać to się pochwalę
|
|||
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
O bobini mi gdzies wpadl w oko ale nie moglam sobie nazwy przypomniec:-P
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie lubię moją teściową, ale przesadziła dzisiaj z przywitaniem:
Cześć grubasku
|
|
|
|
#798 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyć mi się chce. Cała zima w domu, OK, trzeba było + nie chciało mi się wychodzić na mróz. Ale teraz jest już ciepło, a ja dalej w 4 ścianach. Za chwilę - odpukać, no ale różnie może być - każą mi leżeć 24 h na dobę, to sobie pooglądam świat zza okien. Ale niech on mi tylko wspomni, że gdzieś wychodzi ze znajomymi, o niedoczekanie jego. A nie mam zakazu chodzenia, wręcz przeciwnie - to jest zdrowe przy cukrzycy i przy nadciśnieniu. W końcu sama wyjdę, ale co ja będę sama robić z brzuchem jeszcze, pójdę do baru się napić herbaty? Ech... Cytat:
|
||
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
hejka
![]() gratuluję wizyt, współczuję złych humorów,trzymam kciuki by się poprawiły ![]() Co do proszku ja kupiłam DZIDZIUŚ cenowo wychodził najtaniej i płyn do płukania też dzidziuś. U mnie majówka zimna kupiłam miesa i kiełbaski na grila bo chciałam jechac do siostry ale nic z tego nie mam auta teściom się popsuło i pozyczyli mąż sprząta skrytke na korytarzu a ja siedzę...ale myślę że w sobote pogrilujemy bo mam byc już pogoda
|
#800 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że jest lepiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() I czekamy cierpliwie na zdjęcia )[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40588694]Mnie by nawet to nie przeszkadzało. Wyć mi się chce. Cała zima w domu, OK, trzeba było + nie chciało mi się wychodzić na mróz. Ale teraz jest już ciepło, a ja dalej w 4 ścianach. Za chwilę - odpukać, no ale różnie może być - każą mi leżeć 24 h na dobę, to sobie pooglądam świat zza okien. Ale niech on mi tylko wspomni, że gdzieś wychodzi ze znajomymi, o niedoczekanie jego. A nie mam zakazu chodzenia, wręcz przeciwnie - to jest zdrowe przy cukrzycy i przy nadciśnieniu. W końcu sama wyjdę, ale co ja będę sama robić z brzuchem jeszcze, pójdę do baru się napić herbaty? Ech...[/QUOTE] Dlatego ja cieszę się, że mam psa, bo motywuje mnie do chodzenia Samej też by mi se nie chciało Cytat:
Biały jeleń to normalnie płyn do prania i płukania Z tej samej serii co płyn do higieny intymnej ![]() Ja najpierw piorę w proszku i płynie
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Perse pomysl o tym ze jak bedzie dzidzius to caly czas bedziesz chodzic z nim na spacer he..a powaznie to mojenu tz tez zazzwyczaj sie nie chce no chyba ze w weekend ale pamietam upalne dni gdzie ja chcialam isc gdzies a tz siedziec w domu albo cos w tym stylu..ald chyba sie przyzyczailam a teraz nadrabiam ze szwagierka i malym hahaha
![]() a powiedzcie mi jak wy to robicie macie jakies sposoby bo moj tz jak wraca z pracy ok 16zazwyczaj jest bardzo glodny (nie dziwie ssid bo ma tylko jedna przerwe o11.30..)no i z racji tego ze obiady je w domu u siebie (nieraz,jeszcze) to tesciowa ani wyjsc(oczywiscie w tych godz gdzie obiad wiec zazwyczaj mniej wiecej od 13,14cos pichci zupe lub drugie)bo tz obiad trza zrobic no i ja mysle przyszlosciowo ze jak pogodze spacery z dzieckiem i obiady(i inne rzeczy wiadomo tez)myslalam ze bede gotowac rano a pozniej wolne i tz sobie odgrzeje czy cos ale wsumie my nie lubimy odgrzewanrgo wiec jak Wy to wszystko godzicie lub bedziecie godzic?:-P |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Ok troszkę nadrobiłam, ale idę dalej sprzątać
)Pewnie jeszcze wieczorkiem wpadnę, co byście się zaniedbane nie czuły
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mozna klamac ze soe nie odgrzewalo a bedzie odgrzewane hahahah
)---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Posiedz ze z nami,wiem zd chcesz szybciej urodzic ale bez przesady po co tyle sprzata haaaaa |
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
A ja taki len ze nawet nie chxe mi sie lapka wlaczy i wszystko na lezaco na telefoonie lol.ale musze zrobic wkoncu reszte listy co mam dokupic i jakie kosmetyki dla dziecka...
hm a co sadzicie o kosmetykach nivea dla dzieci? |
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak akurat będzie tak przyjeżdżał, ze da rade mu zrobić świeże to będzie jadł świeże ![]() Ale on kończy o tak różnych porach, że on się będzie musiał dostosować do nas a nie my do niego Zawsze możesz sobie tak dostosować godziny spacerów, żeby w tym czasie coś ugotować... latem z Maleństwem raczej nie będziesz wychodzić w samo południe, bo może być za gorąco i za dużo słonka
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40588401]No i oczywiście z naszych planów dupa jak zwykle, bo się szanownemu paniczowi nie chce
Nie to nie, łaski bez. Kolejny dzień spędzony w domu.... Naprawdę nie-powiem-co-mi-się-chce tym jego lenistwem :/[/QUOTE]skąd ja znam takich paniczów, wielce zmęczonych:sciana: |
|
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
pogodzisz obiadki i spacery
Póki ciepło to na spacer już będziesz mogła wychodzić o np 0 10 na 2 godzinki. Wracasz przygotowujesz obiadek ziemniaki np kotlety. Wychodzisz wracasz 1.5 godziny przed obiadem i wstawiasz. Czy zupke jakąś póżniej to i dzidzi będziesz zupki robiła. Dasz rade
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze niestety całe 1,5 miesiąca ![]() Dobra idę bo mnie noc zastanie na tym lenistwie
|
|
#810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

Jakoś się boję
(mimo, że z przejściami 

ryczalam jak bobr, a maz mnie pocieszal, ze igla krociutka, a pod skora jeszcze tkanka tluszczowa, miesnie, dopiero apartament Lili. Teraz sie staram z daleka od Lili strzykac, bardziej w boczki 
klask i: za wszystkie rozpoczęte dzisiaj tygodnie bo dziś środa

Nie to nie, łaski bez. Kolejny dzień spędzony w domu.... Naprawdę nie-powiem-co-mi-się-chce tym jego lenistwem :/

mąż sprząta skrytke na korytarzu a ja siedzę...ale myślę że w sobote pogrilujemy bo mam byc już pogoda