|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||||
|
zawsze mam racje
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Ja próbowałam kiedyś obejrzeć program tego typu (chyba trudne sprawy, ale nei ejstem pewna) tak o z ciekawości czy wytrzymam cały odcinek ![]() Niestety jest to tak drętwe i nudne, że wolałabym patrzeć się w sufit czy coś takiego. Nie, że oglądam tylko bardzo poważne programy ( w sumie to chyba ich już za bardzo nie ma), bo lubię amerykańskie seriale, ale jest jakaś granica. Dlatego bardzo mnie dziwi jak ludzie mówią, że ich to relaksuje ![]() Cytat:
Mogę zrozumieć, że ktoś uważa, że rolą kobiety jest macierzyństwo, a nie praca, bo taka kultura. Ale jak ktoś mówi, że przemoc jest ok to niestety wymiękam i moja wyobraźnia nie umie tego przetworzyć. Cytat:
Czasem im mniej do stracenia tym człowiekowi lżej, jak człowiek zdrowy, pięknmy i bogaty to się boi ubóstwa, starości, chorób. Inna sprawa, że z niektórych są nieźli aktorzy i wyglądają na pogodnych, a nocami płaczą w poduszkę. Cytat:
Niektórzy i rodzinie nie powiedzą o tym co się dzieje, dopóki np nie trafią nagle do szpitala w nieciekawym stanie, a potem do hospicjum... Są też ludzie, którzy nie lubią jak się nad nimi rozczula. Np ja tak mam. Więc przy czymś poważnym pewnie nawet rodzinie byłoby mi ciężko powiedzieć :P Bo potem traktują człowieka jak niepełnosprytnego, są na siłę milsi, bo boją się jednego złego słowa powiedzieć. A ble, a fuj ![]() -- kliknęłam na ten link do programu o facecie, który bawi się w 2 latka (obejrzałam kawałek, bo dalej mi się nie chiało) i trafiłam na to: http://www.youtube.com/watch?v=0BM4Q7Iq_oI To akurat obejrzę.
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz? latem mi jest w sandałkach za ciepło a zimą noszę ciepłe skarpety i zimowe buty. |
|
|
|
|
#1053 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wprawdzie Pudelek to mało wiarygodne źródło informacji ale proszę. http://www.pudelek.pl/artykul/33506/...ako_trzy_razy/ |
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-05-01 o 18:56 |
|
|
|
|
#1055 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Z tego co mi wiadomo to raczej tak nie jest. No dobra, też większości facetów nie cieszy kobieta, która miała 50 partnerów, ale nie przesadzajmy w drugą stronę. Bo inaczej to odtańcze jakiś taniec radości z tego powodu, że jeszcze mnie nie ukamienowano. --- Chciałam dodać jeszcze jedno w sprawie chorób i pogody życia. Nie do każdego też chyba do końca dociera, że naprawdę może mieć niewiele czasu. Jest to niby prosty komunikat, ale może wydać się tak niemożliwy, że ktoś tego nie będzie potrafił przyjąć do siebie. Niektórzy znajdują nowe hobby, byle tylko nie mieć czasu na myślenie.
|
|
#1056 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40590104]Tak o tego Karola mi chodzi.
Wprawdzie Pudelek to mało wiarygodne źródło informacji ale proszę. http://www.pudelek.pl/artykul/33506/...ako_trzy_razy/[/QUOTE] Cytat:
jednak dobrze kojarzyłam Cytat:
Wkurza mnie kiedy ktoś twierdzi, że taka śmierć na raka jest lepsza niż śmierć nagła, bo nie było okazji się pożegnać. Wcale nie jest lepsza nie ma gorszej i lepszej śmierci, a stratę odczuwa się tak samo. |
||
|
|
|
#1057 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Będzie to boleć moocno, ale dodatkowy żal, że stało się to z czyjejś winy i ktoś mógł życ jeszcze 10/20/50 lat zmienia postać rzeczy. Ja akurat mam inne podejście do śmierci niż inni ludzie i byłabym nieszczęśliwa patrząc na chorobę bliskiej osoby czy przeżywałabym gdybym się z kimś mocno pokłóciła, ale wiem że jak kogoś nie ma to nie ma i automatycznie się z tym godzę. Dopiero po dłuuugim czasie robi mi się dziwnie, że kogoś nie ma. Ale nie umiem płakać na pogrzebie, przez to wyglądam dziwnie jak jakiś lord kamienne serce.
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Też potwierdzam, że to książę Albert taki jurny i szalony...a tej babeczki mi szkoda. W sumie, to czemu ona za niego wyszła? Zmuszać, to sobie mogą
. Durne to jakieś.Też miałam okres łażenia w glanach, nie ważne jaka pogoda . Tyle, że mi wiecznie zimno, więc chyba jestem usprawiedliwiona? A tak serio, to jakoś sobie teraz nie wyobrażam łazić non stop w jednych butach.Moja babcia (ta bardzo chora), zawsze wszystko kryła w sobie. Mam z nią słaby kontakt, właśnie przez takie podejście. |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie chyba sobie nie zdają sprawy jak cierpią fizycznie, psychicznie oczywiście też, ludzie chorzy na raka. (Oby nikt nie musiał się przekonywać.) Moja babcia zawsze mówi, żeby ją Bóg szybko i bezboleśnie zabrał, żeby nie musiała leżeć i się męczyć. Nie mogę tego słuchać, ale coś w tym jest.
|
#1060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że każdy normalny człowiek byłby nieszczęśliwy po stracie bliskiej osoby, nieważne czy przed śmiercią żyli w zgodzie czy nie, a to jak ktoś przeżywa śmierć jest na tyle indywidualną sprawą, że nikogo nie powinno interesować jak ją przeżywa inny człowiek. O ile nie wystawia wirtualnych zniczy i miliona zdjęć na facebooku, bo to jest moim zdaniem obnażanie się z uczuć i narzucanie ich innym użytkownikom. |
|
|
|
|
#1061 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40588625]A mnie znowu zadziwiła stacja Tlc z programem "Dziwne obsesje" czy jakoś tak. Dzisiejszy odcinek był o facecie który żyje jak 2 latek. Ja wszystko rozumiem: zabawki, kojec, śpiochy, wysokie krzesełko ale, że on nosi pieluchy? I jeszcze zachwalał talk dzięki któremu nie ma odparzeń
To przechodzi moje możliwości umysłowe. Zresztą sami się przekonajcie, znalazłam kawałek odcinka na YT.http://www.youtube.com/watch?v=mgQfAylIf_A[/QUOTE] Było jakies zaburzenie psychiczne, które na tym polegało, ale nie pamiętam nazwy ![]() W sumie dzieci Księcia Ciemności powinny być przyzwyczajone do upałów
|
|
|
|
#1062 | |
|
sissy that walk
|
Ja też nie, ale widziałam ten program. Facet mówił, że taki sposób życia zapewnia mu poczucie bezpieczeństwa, którego nie zaznał jako dziecko. Jeśli łączyć to z tym, że w wieku 13 lat (!) zaczął się moczyć w nocy, to trudno sobie wyobrazić co on przeżył. Zwłaszcza, że w programie o rodzinie nie było ani słowa, a on sobie musiał szukać kobitki która mu będzie robiła za matkę. Jak dla mnie, to musiał przeżyć naprawdę coś strasznego w dzieciństwie/młodości i ma potrzebę sobie to odbić organizując drugie dzieciństwo - szczęśliwe i bezpieczne. Biedny człowiek.
|
|
|
#1063 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To polega właśnie na takim organizowaniu sobie drugiego dzieciństwa. Smutne.
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Miałyście rację.Weszłam na wątek na temat edukacji seksualnej dzieci i oczy wyszły mi na wierzch.
Nie sądziłam, że istnieją jeszcze osoby, które uważają osoby homoseksualne za "nienormalne", wpajają takie wychowanie własnym dzieciom i uważają edukację seksualną za niepotrzebną bo w "czasach naszych dziadków nie było takich lekcji i nie było wpadek".
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-05-01 o 23:50 |
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1066 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Alkoholizmu też nie było, tylko się chłop musiał napić po pracy. Ani przemocy domowej, bo babie się należało a dzieci niegrzeczne. Upośledzonych ludzi też nie było, tylko debile. Ani depresji, bo albo ktoś żył normalnie albo się od razu wieszał. Było cudownie, wróćmy do tamtych czasów
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie pochwalam ani jednego, ani drugiego bieguna.
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
sissy that walk
|
No wiadomo, trzeba zachować zdrowy rozsądek. Pewnie i tak psychologowie i wszelkiego rodzaju autorytety społeczne robią masę błędów. Ale pod pewnymi względami jest o niebo lepiej, większości spraw nie zamiata się już pod dywan tylko mówi o nich otwarcie. Jak ktoś mówi, że kiedyś nie było ciąż u nastolatek, to jest głupi. Tak samo jak nierzadko podnoszą się głosy, że nie było aborcji albo chorób psychicznych, albo homoseksualizmu.
|
|
|
#1069 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiesz co tracisz...
|
|
|
|
#1071 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, dajcie linka, mam pół litra, mogę się dowiedzieć czemu jestem zbolem/zwyrolem/świrem i czego dawniej nie było
|
|
|
|
#1072 |
|
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689965 Ale nie czytasz tego gotując albo pedałując na stacjonarnym, rozumiemy się?
|
|
|
|
#1073 |
|
Konto usunięte
|
Taaa jeeeesssst, jedno pytanie - wódka z gwinta czy kieliszek mogę?
|
|
|
|
#1074 |
|
Konto usunięte
|
Jak masz pewną rękę to kieliszek spoko
|
|
|
|
#1075 |
|
Konto usunięte
|
Aaaa, to jest na Mamie z klasą, skończę marnie!!!
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Kuźwa, nie, nie przebrnę przez całość, bo już we mnie wrze, czytam po łebkach |
|
|
|
#1076 |
|
Konto usunięte
|
Jak dojdziesz do posta 32 to napisz czy ten post Cię dziwi
![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Dalej jest też o surykatkach |
|
|
|
#1077 |
|
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=32 Tak, to idealnie pasuje do tego wątku
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Ide powiedzieć mojej mamie, że jej dzieci sa nienormalne, ciekawe co powie xD ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- "O co się znowu kłócisz w Internecie?" - kocham cię, mamo :3 |
|
|
|
#1078 |
|
Konto usunięte
|
Powie, że gdyby wiedziała wcześniej to by was udusiła ale teraz już za późno i co robić :niewiem:
Cofam o surykatkach! Dziwi mnie ksiądz, który bierze kilka razy więcej pieniędzy za pogrzeb młodego chłopaka "bo nie będzie już ślubu". |
|
|
|
#1079 |
|
Konto usunięte
|
Powiem wam, że jak spotykam takich ludzi jak panią Post 32, to aż mam ochotę wyśpiewać niebiosom, że dziękuję za rodzinę
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- TAAAAK!!! Edukacja seksualna to zło, bo jest przyzwoleniem na sekszenie się, ja chromolę xD Niech powie królowej Jadwidze, że dawniej nie było ciężarnych nastolatek xD |
|
|
|
#1080 | |
|
Konto usunięte
|
Artykuł z Wysokich obcasów jest pocieszający
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

To jest piękne, jak się biorą za te POWAŻNE TEMATY tak uroczo nieumiejetnie, a gra aktorska dobija wszystko (chyba tylko Tommy Wiseau w The Room ich pobił kunsztem aktorskim) 

. 

. Durne to jakieś.
To polega właśnie na takim organizowaniu sobie drugiego dzieciństwa. Smutne.