|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() 3- 4 cm
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Hej, wpadłam tylko na chwilkę żeby szybko się zorientować co tu się dzieje
![]() Mamy jakiegoś nowonarodzonego dzieciaczka ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Aaś no to wymęczyłaś się nieźle, ale grunt, żę dziewczynki zdrowe i na pewno śliczne
![]() Ja dzisiaj mam skurczowy dzień. Znowu mnie łapią, zaczynam się denerwować. Mój gin na urlopie majowym, mam nadzieję tylko, że nic w nocy się nie będzie działo...Pojutrze przyjadą teściowie, to chociaż do tego czasu mógłby być spokój...dobrej nocy wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie denerwuj się ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa
![]() Gdyby nie ta niedziela i noc na poniedziałek to naprawde super wszystko bym wspominała ![]() A tak tylko poniedziałek był przecudowny ;-) Ja jeszcze mam pytanie do dziewczyn po cc. Co jadlyscie tuż po? Bo mnie dieta cukrzycowa już nie obowiązuje i mam ochotę np na jogurt owocowy albo na surowe warzywa i owoce ale tego akurat na tej pooperacyjnej podobno nie można.. No i co ja mam jeść?:-( już mam dość tego szpitalnego szitu... ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Aaa to jeszcze wam jedno opowiem. Temat współlokatorek wiecznie żywy ![]() Na położnictwie nie ma miejsc więc leze na ginekologii. A tu są babki po przeróżnych zabiegach. Czekam na miejsce na położnictwie albo na wypis. No i póki co leze z dwiema kobietami. Jedna w wieku mojej mamy a druga babci. I stwierdzam że im człowiek starszy tym glupszy. Mówią i mi i im lekarze że trzeba wstawać koniecznie i myć ranę 2-3 razy dziennie ręką zwykłą wodą z mydlem. A one nie. Leżą twardo i narzekają że je boli i one niczego nie będą dotykać. Jedna udało mi się namówić i już wstaje więcej. Myje ranę itp. A ta starsza leży. Wstaje ale bardzo niechętnie. Żal mi jej trochę bo po paru dniach będzie jej tymbardziej ciężko. Rozumiem wiek ale cały czas ktoś do niej przychodzi to by mógł jej pomagać. Ale nie bo nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podrzućcie linka do porodow mamusiek mrcowych
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze tylko nocka. Mam nadzieje, ze Motylek tez bedzie miala okazje wrocic do domu jutro i czekac na rozwoj akcji ![]() Aas i Happy jestescie boskie! Wasze opisy sa mega i strasznie chce zobaczyc Wasze ksiezniczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam cc rano, do wieczora nie mogłam jeść ani pić, następnego dnia dieta płynna (jogurty, zupki itp) a potem już normalnie. ja już wieczorem drugiego dnia podjadałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
ufff... udało mi się nadrobić.. ale tak z grubsza
![]() Kalka- gratulacje !!!! niech mała zdrowo się chowa, a Ty wracaj szybko do formy ![]() miało być cc, a jednak sn ![]() ![]() Justi- widzisz, liście malin wcale nie są złe, mówiłam że pychotka ![]() ja dzisiaj wypiłam drugi napar ![]() Anoxe - dzięki ![]() ![]() Pawie oczko - a próbujesz jakichś sposobów żeby zmotywować szyjkę do działania? pijesz malinki, łykasz wiesiołka? no i okłady z samca ![]() Happy - widziałam, że pisałaś o nacinaniu.. trzymam mocno ![]() ja właśnie tego boję się najbardziej ![]() ![]() edit: doczytałam kolejny Twój post- tej dziewczynie założyli szwy które miały się rozpuścić same.. nie rozpuściły się i po 3 tygodniach od porodu położna i lekarz jej wyciągali te szwy Banka- ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Aaś - dziękujemy za szczegółową relację, fajnie że tak ładnie poszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Ash właśnie przeczytałam że ty w szpitalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
A ja nie śpię....skurcze są bardziej regularne, jak wstałam to trochę mniej czuję, ale leżeć nie mogę. Jeszcze poczekam i jak coś to najwyżej faktycznie tą karetkę wezwę...no ludu, jak nie chciałam w nocy to mnie w nocy musiało złapać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może zadzwoń już teraz i nie czekaj aż będą bardziej upierdliwe? Co ile je masz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jesteś niesamowita, jeszcze raz gratulacje! Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-05-02 o 06:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
aas twój opis bardzo optymistyczny
![]() a co do skurczow to położne mowia ze przyjeżdżać wtedy gdy są takie że trzeba stanąć ukucnąć bo nie da rady isc bo jak przyjedzie się wcześniej to ten poród bardzo długo trwa... sąsiadki dziś jedną ma cc a drugiej wczoraj dali czopek na rozwarcie i aż jej z wrażenia dopiero czop wypadl u mnie ciśnienie póki co ok ale matylda wczoraj dała czadu na ktg tętni 200 ale świię tak że myślałam że z brzucha wyjdzie. nie powiem bo wystraszył się bardzo ale powiedzieli że to zależy od dziecka i jego aktywności leków i że inne kto są ok i się nie denerwować. no ok. wierze bo co mam robic
#1817 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry...
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-05-02 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Miałam taki straszny sen, ze się obudziłam z krzykiem i dojść do siebie nie mogłam..
Sniło mi sie dużo, ale tak w skrócie byłam w szkole i pokazywałam dzieciom ułożenie dziecka w brzuchu.. I nagle poczułam pod skórą takie male rączki.. I tak dokładnie ze mozna było poczuć każdy paluszek.. Zaczęłam pokazywać innym zeby dotknęli.. Nagle jedna ręka znikła..Przebiła mi się przez brzuch i wyszła na zewnątrz.. Złapalam ją i zaczęłam wkładać do środka.. Wybiegłam i krzyczałam do TZta który akurat stał ze jedziemy na IP.. a on sie na mnie patrzył i nie wiedział po co... |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiadomo kiedy wychodzisz? Pewnie pisałas ale ja już nie nadrabialam tego miliona stron od poniedziałku... Cytat:
Mi się z kolei nawet nie śniło tylko przypomnialo jak wczoraj byliśmy u dziewczyn i były tuż po karmieniu i majka miała taką małą lezke w oku...a ona w ogóle taka tycia jest...i wtedy się poplakalam i dziś w nocy też ![]() Już chce je mieć przy sobie...może dziś coś się wyjaśni.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
![]() Aaś czytałam relacje, współczuje tych męczarni, wycierpiałaś się strasznie.. Dobrze ze z dziewczynami jest wszystko ok i trzymam kciuki, żebyś mogła szybko i bezproblemowo powrócić w koncu do swojego domku.. Mam nadzieje, ze go poznasz po tak długiej nieobecności ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
aas jeszcze troszkę i będziesz je miała 24 h na dobe
![]() ![]() ![]()
#1822 |
Zakorzenienie
|
JEszcze jestem, ale pojadę niedługo. Skurcze były co 4 minuty, potem się uspokoiły. A teraz znowu się zaczynają i bolą plecy i brzuch bardzo napięty. Sęk w tym, że mam mieć cc i nie chcę za wcześnie, ani za późno pojechać, żeby mnie tam nie trzymali w nieskończoność....eh, no nic trzymajcie kciuki w razie czego.
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2013-05-02 o 06:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Jutro tp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lonely- pije herbatke i lykam wiesiolka juz jakies okolo 2 tygodnie... Poza tym duzo chodze, wczoraj zamiatalam na budowie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja sprobuje dostac sie dzis do mojego rodzinnego zeby przedluzyl mi zwolnienie ![]() ![]()
#1825 |
Zakorzenienie
|
Aś, Happy brawa
![]() ![]() ![]() Tity w takim razie trzymam kciuki ![]()
#1826 |
Zakorzenienie
|
Tity w razie czego
![]() ![]() Motyle chciałam zauważyć że po godzinach nazych wpisów widać że jesteśmy w szpitalu ![]() ![]() Pawie kurcze to mi przypomnialas o zwolnieniu. Ciekawe jak ja to teraz ogarnę. Bo mam do zeszłego piątku. Czyli potrzebne mi tylko na weekend. Kurde. Ciekawe czy mi tak wystawią... |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak miałam z pierwszą córką. I teraz marzę o tym samym. Nic Cię nie boli............ kroplówka i po godzinie masz dzidziusia. Chyba każda by tak chciała. A teraz po kilku latach męczą mnie przepowiadacze i nie wiem co mnie czeka. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2) skoro często starsze osoby uważają, że po co się myć częśceij niż raz na tydzień to mycie rzny 3xdziennie jest nieosiągalne. Cytat:
Ja bym bardzo chciała dostać taki pierścionek jak zaręczynowy, ale wątpie, że dostane Cytat:
![]() U mnie dzisiaj termin porodu objawów brak wczoraj Nikoś podczas meczu jakiegoś poweru dostał, bo myślałam, że mi brzuch rozerwie, chyba sam grał w piłkę w brzuchu, walił mnie po żebrach, szyjce i nerwach (tego nie lubię najbardziej bo to takie uczucie jak ktoś się w łokieć uderzy prosto w nerw, tylko, że w nogach) jeszcze na domiar złego zrobiły mi się rozstępy na brzuchu, na sam finał ciąży ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
Wstalam zjadlam i próbuję obudzic malego ale moze ze dwa razy lekko sie ruszyl a to do niego nie podobne no i juz sie martwie , czekam moze sie rozkreci
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale może maluszek po prostu sobie śpi ![]() AAŚ- fajna relacja z porodu ![]() ![]() ![]() czekamy na fotki ![]() barwineczek- ehhh z tymi rozstępami to tak jest... mi teraz od nadmiaru mleka wyskoczyły na piersiach ... wcześniej nie miałam ani jednego Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-02 o 07:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.