|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
moze przez to wszytsko cale pierwsze dwa miesiace macierzynstwa wspominam jao jeden wielki koszmar
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję.. Ale trzeba to przetrwać.. U nas kolek co prawda niet (tfu), ale za to Mały nie raz jest tak wredny, że na prawdę włosy z głowy mam ochotę sobie powyrywać. Np. ostatnio go usypiam, a ten się wierci wygina, odwraca i nic. Wkurzyłam się w końcu, bo ręce już nie moje, odłożyłam do łóżka i mówię mu A śpij sobie sam. I spał |
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
basiu, sylwietto z tego wynika, ze Yae spi podobnie do Waszych dzieci.
ultra niesiesz mi nadzieje kobieto. W ciagu dnia spi tylko na spacerach lub w samochodzie, ale nie pozbawie jej przeciez takiej przyjemnosci z wlasnego wygodnictwa. Moze uda mi sie wypoczac przez najblizsze dni, mamy dlugi - az 4-dniowy - weekend. |
|
|
|
#334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz? wlasnie to wiercenie, machanie nozkami, raczkami, raczka sobie soczek przypadkiem z buzi wyrzuci, to zaraz placze, i trzea mu podac, przytyrzymac i tak w kolko .. wczoaj 40 min tak nad lozeczkiem stalam i tez mialam ochote zostawic go juz albo wyciagnac i neich sie bawi na macie
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bez okna![]() ![]() Cytat:
a cwiczonka to później ![]() kurna ale pogoda... nie chce mi sie dzis nigdzie wychodzic... ale musze jechac po buty do sukienki i kupić jakiś fajny ciuszek dla małego Aleksa;p jedziemy odwiedzic z tztem dzidzie kolegi urodzil sie 3 tyg temu )
|
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#338 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Treselle0 - współczuję kolek (i oczekiwania na kupę). U nas nie było od dwóch dni, dopiero dziś rano poszło, po masażu brzuszka. Niby wiem, że jak kp, to może dłużej nie być, niemniej czekam i jak się pojawia, to cieszy bardziej niż kurier z paczką
|
|||
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jak pisałąm zamiesznaie na maxa ale ja pierdziele będe robić jak mama mi mówiła, to co na spokojnie dam rade to ok a resztę pierdzielę, będziemy najwyżej w syfie siedzieć. Ja się odenerwuję a potem się to odbija na mnie i na Małej i na mleku. Najgorzej że mama zaraz jedzie a ja zostaej z tym wszystkim. Dobrze że goście planuja wybyć na sobote nad Solinę i wziąść ze sobą Młodą to chociaż odsapnę.
|
|
#340 | |||||
|
Raczkowanie
|
Wczoraj mnie nie było, a tutaj tyle już stron. Po szczepieniu niuniuś boi się
na rękach śpi, odłożę do łóżeczka od razu płacz i znowu na rączki. Cytat:
Chcielibyśmy jeszcze dwójkę i też sn, ale ja wyjątkowo łagodnie przeszłam to wszystko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Yellow oby wszystko się wam ułożyło. Na pewno dasz radę, trzymamy kciuki. U nas też ubranka wędrują po rodzinie i już nawet wiem kogo teraz jest kolej Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że moja mała dzisiaj kończy 2 miesiące |
|||||
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też kp ale jak nie ma 2 kup dziennie to mam stresa, tym bardziej późńiej jest stękanie, płacz a nawet krzyk. Jak dzisiaj pół nocy stękania, trochę krzyku i na końcu qupa się w pamka nie zmieściła.
|
|
#342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a teraz klocka cięzko uniesc ![]() Cytat:
dla "solenizantki" uwinełas sie raz, dwa- łoł ![]() jaka byl;a chmura niedawno... w domu ciemno, ale pobłyskało i przeszło, za to sie rozpadało konkretnie ![]() http://tablica.pl/oferta/rampersy-ro...4-ID2KOA7.html MOJE ale wystroje bobasa
|
||||
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
kurna laski jak wy pedzicie
moja mloda pospala ze mna do 10,30 ale i tak jakas niewyspana jestem. Moze przez pogode ...jak u was dzisiaj. u mnie pogoda z dupy 7 st. az sie nie chce wychodzic z domu ;(
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
ło bosze, szkoda ze aparat mam rozładowany- na wersalce spią oba
mały w pozycji "pan z wami" a duzy zrobił daszek na ptaszek i pochrapuje |
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
nancy, milo, ze pytasz, jestem jestem
![]() Mniej siedze na wizazu, bo siostra jest caly czas u mnie. Bardzo absorbujaca jest, na dodatek niejadek, wiec pol dnia wciskam w nia jedzenie, a drugie pol na dworze siedzimy ![]() fewcia pewnie cieszy sie obecnoscia TZ ![]() Noc tragiczna dzis, pobudka co 1,5h (a przypomne, ze Kubus je co najmniej 20-25min). Chyba nie spodobalo mu sie, ze TZ przed snem przestawil lozko w inne miejsce... Jutro przyjezdzaja moi rodzice - bedzie szal, 5 osob na kawalerce TZ jedzie nocowac do swoich rodzicow, bo nam podlogi braknie, zeby materace rozstawic ![]() ![]() Narzekalam Wam, ze Kubus sie nie usmiecha. Zaczal niesmialo jakies 2tyg temu, a teraz rzuca usmiechami na prawo i lewo Najwiekszy tuz po przebudzeniu po nocy
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-02 o 11:10 |
|
|
|
#347 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale ewidentnie zaczyna już 'uwierać'... A może miała któraś z Was, w sensie Waszego dziecka 'zastój' po kropelkach na wzdęcia (bobotic, espumisam itp.)?? W ulotce pisze, że nia ma skutków ubocznych żadnych, ale może moja właśnie jeden odkryła Cytat:
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-05-02 o 11:16 |
|||
|
|
|
#348 |
|
Lurker ;)
|
☠☠☠☠a co za tepe pipy. Wyobrazcie sobie, jedna pisze mi w mailu ze mam miec fakture na siebie, jade do firmy na drugi koniec miasta i co mi druga mowi? Ze to chyba na firme ma byc
I do tego napierdala mnie kolano i walnely mnie drzwi a autobusie. Z☠☠☠any dzien chce tortu.
|
#349 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do czopków - zdarzyło się nam doraźnie zastosować. Wystarczyła 1/4 i kupa była w ciągu 2 minut. Mamy w domu te czopki, ale traktuję je jak ostateczność. Póki co zadziałało masowanie brzuszka. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
A co do pogrubionego - wybacz, ale |
|||
|
|
|
#350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
STO lat Cytat:
![]() kurczę dziewczyny martwię się, Mały ma cały czas śluzowate kupki, dzisiaj jak go przebierałam to dodatkowo zobaczyłam jak robi kupkę, ona jest taka pianowata i taka jakby trochę strzelająca. Kurde sama nie wiem, nietolerancja? czy co? Niby Mały jest spokojny, często po karmieniu zasypia przy piersi, ogólnie w nocy śpi ładnie, jak robi kupkę to tak stęka. Nie wiem już sama... Ile Wasze maluszki (karmione piersią) robią kupek na dobę? Mój robi co drugie trzecie karmienie, w nocy nie robi w ogóle albo jedną zwykle jak się przebudzi koło 4 i zje to wtedy (szajka kiedyś pisała, że wtedy jelitka zaczynają pracować). Kolek w sumie nie wiem czy ma, bo czasem jest marudny (wieczorem) pręży się ale jak go dostawię do piersi to się uspokaja. |
|||
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Meneq moja zasypia o dziewiętnastej i ma tylko jedna pobudka albo jest o dwudziestej trzeciej albo o dwunastej a czasami o trzeciej ale zawsze jest to tylko jedna pobudka czasami je na spiaco. budzi się o piątej lub szóstej je bawi się i koło ósmej zasypia tak jeszcze na godzinkę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#354 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja będę razem ze słoiczkami, to jest taka sama nowość dla dziecka przecież. Jakiś warzywny słoiczek dam, owocowy, potem kaszkę i może znów tak samo. Ja na swoim mleku zrobię, ale są i mleczne one. Cytat:
![]() Cytat:
Ja tu kupuję: http://www.aptekadziecka.pl/ cenowo wszędzie właściwie to samo wychodzi. Cytat:
![]() Cytat:
Lady, ty se nie myśl kobito, że my zapomnimy o fryzurze dawaj fotkę.Pożarłam się z mężem pffff.
|
|||||
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
kochana uwielbiam Twoje teksty :d:d
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpierw oczywiscie byl straszny placz i co chwila musialam lulac na rekach, usypial, wtedy kladlam do lozeczka, z reguly budzil sie znowu i to moglo trwac nawet 2 godziny ... bywalo tak, ze mialam juz dosc i myslalam, zeby lepiej spal u mnie na rekach ale nie .. no i jakie bylo moje zdziwienie jak ktoregos dnia nie mialam juz sily go nosic na rekach i na wpol spiacego polozylam do lozeczka ... a ten chwilke pomarudzil i sam zasnal i od tej pory nie czekam az zasnie, karmie i odkladam do lozeczka, jak palcze to przychodze podaje smoczka, ale juz nie wyciagam .. i tak sam zasypia .. a wczoraj mialam strasznego dola, bo sie z tz poklocilismy i chcialam zeby maly spal ze mna w lozku, zebym miala do kogo sie przytluc ![]() i co? i wrzask byl straszny, nie chcial ze mna .. musialam go do lozeczka odlozyl i tam zasnal od razu
|
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci, ze ja bym nie ogarneła tylu osób na takiej przestrzeni... przyzwyczajona jestem do duzych pomieszczen, bo u nas w domu było 160 m2, kazdy miał swój pokój, dwie łazienki.... Cytat:
![]() lezy na wznak, recami przykrywa ptaszka pod kocykiem mały buszuje z tesciową na dole to moze cos w domu zrobie
|
||
|
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Ja już po ćwiczeniach. Jak mnie bolą mięśnie brzucha. Ałaaaa...A jeszcze hula-hop dziś. Ale muszę trochę odsapnąć i nakarmić Darię bo już płacze. za 2 miechy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja od wczoraj nie robiła qpy...no i dzisiaj ją tak wystroiłam ładnie... po 5 minutach zrobiła mi qpe po uszy, musialam kąpać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Heh, biedna mała chce jeść, ale zaraz płacz, gaziki, masowanko, noszenie i tak cały dzień - wyłączając spacer, w nocy pobudki co 2h, a dziś od rana to samo
. Biedna ta moja dziewczynka. (mama zresztą też)
współczuję.. Ale trzeba to przetrwać.. U nas kolek co prawda niet (tfu), ale za to Mały nie raz jest tak wredny, że na prawdę włosy z głowy mam ochotę sobie powyrywać. Np. ostatnio go usypiam, a ten się wierci wygina, odwraca i nic. Wkurzyłam się w końcu, bo ręce już nie moje, odłożyłam do łóżka i mówię mu A śpij sobie sam. I spał
albo wyciagnac i neich sie bawi na macie
urodzil sie 3 tyg temu
)

(i oczekiwania na kupę). U nas nie było od dwóch dni, dopiero dziś rano poszło, po masażu brzuszka. Niby wiem, że jak kp, to może dłużej nie być, niemniej czekam i jak się pojawia, to cieszy bardziej niż kurier z paczką
22.05.2008
14.08.2011
na rękach śpi, odłożę do łóżeczka od razu płacz i znowu na rączki. 

a teraz klocka cięzko uniesc 
dla "solenizantki" 
moja mloda pospala ze mna do 10,30 ale i tak jakas niewyspana jestem. Moze przez pogode ...
pffff.

Ja już po ćwiczeniach. Jak mnie bolą mięśnie brzucha. Ałaaaa...