|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion, tak, tak, oczywiście, że jest we mnie gorycz, niestety...
Ale jest już dużo mniejsza i czuję, że słabnie, nie narasta, jak to było wcześniej... Miałam z tym ostry problem na tle psychicznym, ale przestaje mnie to męczyć, z dnia na dzień jest lepiej, choć momentami jeszcze mi doskwiera to. Moja cesarka to miała być właśnie taka łatwa cesarka, ale nie czułam się z tym źle, wręcz przeciwnie, cieszyłam się, że nie będę się musiała męczyć ze skurczami... A poród nie czyni z kobiety gorszej, czy lepszej matki. Jeżeli jest cesarka na życzenie, to wtedy można powiedzieć, że kobieta idzie na łatwiznę, ale gorsza? Nie. Bo dlaczego? To nie ma nic do rzeczy. Matką się jest tak naprawdę dopiero później, jak już dziecko jest na świecie, a sposób, w jaki ono na niego przyszło, jest raczej mało ważny i o niczym nie świadczy.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-05-01 o 09:54 |
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Szajka, ja dzisiaj fryzjer
moze cos mi sie rzuci w oczy z tych fryzurek bo dalej nie mam pomyslu na siebie zaraz ogladam tylko sie przerzuce na tabaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
A za mna koszmarna noc, Msla plakala od 23 fo 2.30....ale nie wiem jak temu zaradzic....aaaaa
I jadla o 5 rano, poznoej przed 7 zwrocila taka sline z kawalkami mleka..... Zdycham... Zatkany nos, ale to nie jest taki katar, to jej.wylatuje biale, jak odciagam, wiec to chyba od ulewania Pomocy!!! Nie wiem znowu do lekarza innego isc??
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mialam najlatwiejszego porodu (15h od odejscia wod; 8,5h bolu), ale to, co bylo po nim to bajka. 2h po wstawalam, chodzilam, siedzialam. Bolalo, ale tylko troszke, naprawde niewiele. W dzien przyjscia do domu ze szpitala zabralam sie za sprzatanie lazienki. Nie wiem po co po raz kolejny roztrzasamy dylematy - sn czy cc.... Tyle razy juz o tym gadalysmy. |
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40580465]Dziewczyny, chcę ściąć włosy, wybieramy fryzurę
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1180362064 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1182186201 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1195564640 tu istotne - włosy mam dokładnie takiego typu, tak mi się będą układały https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1195564681 a tak przy nieco dłuższej górnej warstwie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1223031662 tu o kształt grzywki mi chodzi https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1305486338 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1180285709[/QUOTE] mi się podoba taka: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1305486338 i taka https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1180285709 Cytat:
szczególnie że wczoraj u ginka były same ciężarówki i taaaak im zazdrościłam co prawda moja mama jak jej to powiedziałam to stwierdziła "bój się Boga" ale co tam
|
|
|
|
|
#97 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mądrze mówisz Cytat:
Ja chyba zostawie ubranka dla rodzeństwa od Bartusia
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Gaduły
![]() Już 4 str w nowym wątku? Zwariowały... Lecę nadrabiać
|
#99 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nancy, seeeeerio chcesz drugie? ![]() Ja chyba jednak oddam/sprzedam, bo nie planuje drugiego dziecia. szajka, moge szczerze? ![]() Wiekszosc z tych fryzur to takie babciowo-chlopackie (nie gniewaj sie, prosze). Jestes pewna decyzji? Mialas kiedys podobna fryzurke? Wg mnie ta chyba najlepsza: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1182186201 ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, ja nie chciałam nic pisać, ale zgadzam się z Tobą co do fryzur...
Dla mnie mało w nich kobiecości. Szajuś, czemu chcesz się ściąć? Ładnie Ci w aktualnej fryzurze. ![]() Lady, jak noc dzisiaj? Obyło się bez wczorajszego bólu? Bo u mnie na szczęście było okej, a tak się bałam, że znów mnie to napadnie...
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40580646]Odkładam, na al chcę wystawić ale się boję bo nigdy tego nie robiłam
[/QUOTE] Na tablicy wystaw, prowizji nie placisz, wystawienie latwiejsze
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko chciałabym
ale trzeba patrzeć realnie, muszę poczekać aż mi się skończy jedna umowa, mam nadzieję, że mi przedłużą i wtedy będziemy działać
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-05-01 o 10:19 |
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
Dziewcyzny, miałam krótkie nie raz, nie dwa
muszę ściąć, bo się niefajne zrobiły - bardzo suche, bardzo wypadają, nieładnie się układają teraz (hormony!). Przy żadnej się nie upieram z tych, co podałam szukam, szukam.
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Czesc! Jestem w nowej czesci! Dogonilam Was, ale na K. juz czasu brak.
Zostawilam tate z przygotowaniami do obiadu a my myk na spacer i wizaz. A mnie sie, szaja, wybrane przez Ciebie fryzury podobaja. Im krotsze, tym lepsze. Ale ja z tych co wola i lepiej sie czuja w krotkich. |
|
|
|
#106 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co on sobie myśli??? Że będziesz to tolerować?? Zobaczysz że jak się postawisz to on potem będzie błagał Cie o powrót bo zobaczy dopiero co stracił. TRZYMAM KCIUKI KOCHANA Ps. A właśnie! Wrócił na noc???? Cytat:
Cytat:
I jak było?? ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40580465]Dziewczyny, chcę ściąć włosy, wybieramy fryzurę [/QUOTE]oooo dużą zmianę planujesz jak dla mnie ta https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1182186201 i ta https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1180285709 Cytat:
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Yae w koncu odkryla, ze moze cos schwycic, ale grzechotki, gryzaczki czy zwierzatka z maty jeszcze szalu nie robia. Natomiast ciagniecie sie za wlasne wlosy - chyba nie ma lepszej zabawy, tylko zawsze rykiem sie konczy. Przeciez to bolec musi. I teraz mam dylemat: podciac wloski czy nie. Ona ma takie fajne, ze troche szkoda, ale jakby miala sie z nimi meczyc... A moze to przejsciowe? Jak myslicie?
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny postanowiłam!!! Od dziś zaczynam ćwiczyć
![]() Dziś 1 maj więc fajna data na rozpoczęcie ćwiczeń. Poza 2 miechy zostały do lata a więc trzeba coś ze sobą zrobić. KTÓRA ZE MNĄ OD DZISIAJ ĆWICZY??? Będzie raźniej ![]() Mam zamiar ćwiczyć skalpel z Chodakowska (mam pytanie do dziewczyn które to ćwiczyły (Lady?? ) Pomaga?? Wiadć jakieś efekty??I w ruch też pójdzie hula-hop. Dobra ja lecę ćwiczyć!
|
#109 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
to musze ogarnąc i jakis obiad by sie przydało zorganizowac ze statystyk wynika, ze załapałam sie do 10 wow ![]() Szajka, moja opinia podobna do dziewczyn ja tez chce ubranka na tablicy wystawic i moze na all , ale nie moge sie zebrac zeby obfocic ![]() Szykuje mi sie parapetówka u znajomych- mieszkali z rodzicami po sąsiedzku a teraz przenoszą wlasnie manele do siebie. Nie mam pomyslu na prezent help
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40581493]ANo właśnie, krótkie trzeba lubić
Przejściowe, nasyci się i przestanie [/QUOTE]W takim razie wybijam sobie z glowy pomysl ze scinaniem ;-) Szybciej warkocze plesc bedziemy |
|
|
|
#112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wszystkie ubranka mam od niej, po mojej siostrzenicy, więc to, z czego Ola wyrasta od razu jej oddaję z powrotem, mamy dużo takich uniwersalnych, więc na pewno jeszcze z dwójkę dzieci się na tych ciuszkach wychowa No i te, które ja kupiłam czy dostałam w prezencie też jej daję, niech będą w jednym miejscu ![]() Cytat:
Dziewczyny, serio wierzycie w te prognozy, że weekend majowy to 30 st? Przecież wiadomo, że to grubymi nićmi szyte, miliony ludzi polega na tych prognozach planując wyjazd, więc oni nie mogą powiedzieć, że pogoda bedzie do dupy, bo wtedy by nikt nie wyjechał, a turystyka zarabiać musi, szczególnie kiedy niektórzy mają tyle wolnego, więc nakręcać ją trzeba. |
||
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I hula hop też, ale nie umiem krecic
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialabym- dokladnie rok temu o 5 rano moj Bartunio byl dwoma rozowymi kreseczkami
![]() Meneq, a jak sie wymawia imie Twojej malej bo na wlasny uzytek czytam Jae
|
|
|
|
#115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nadal nie wiem co to za fenomen, muszę o niej poczytać chyba, a może Wy powiecie czym ona se na popularność zasłużyła? Nie wiem, jakieś ćwiczenia rewele wynalazła czy co? Matko, jaka ja ciemna jestem i zacofana ![]() Cytat:
Jakieś ręczniki, pościel, szklanki do napojów czy cuś.. Może jakiś fajny porządny koc. Albo kwiatka jakiegoś Jak dziewczyna lubi piec to może jakiś fajny gadżet do ciast, foremki tak banalnie chyba typuję.
|
||
|
|
|
#116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eh, bylo minelo. teraz Bozencja prawie jak ta malowana ![]() co do porodu to drugi chcialabym tez sn, ponoc przy drugim dziecku jest jeszcze szybciej. W 9 miesiacu to chyba bede pod drzwiami koczowac co by zdazyc na czas ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- 8 maja w Superpharm bedzie -30% na dzieciowe akcesoria. Tam zawsze drogo jak diabli, wiec moze teraz bedzie cos w przystepnej cenie
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie 10 st 1 maja, 10 st. drugiego maja i 10 st. trzeciego maja ![]() co do chodakowskiej to poznałam tą panią w zeszłym roku jak zaczęłam się odchudzać, kupiłam shapa z płytą z jej ćwiczeniami, mało ducha nie wyzionęłam a ćwiczyłam ledwo 5 minut, może to dlatego taka znana bo szybko potrafi wykończyć
|
|
|
|
|
#119 |
|
Lurker ;)
|
Aska szok, ze dalas rade ja na sama mysl o tym co przezylas mam ciary
![]() Yellow trzymaj sie, bo na takie zachowanie to slow brak... Co do rekonwalescencji i pionizowania po cc, pamietalam to co napisala Szaja bodajze, zeby wstac jak najszybciej. Gdybym nie wstala tak szybko to pewnie nie bylabym w stanie wsiasc sama do auta jak wracalismy. Jedna z najlepszych rad w zyciu ![]() Moja dzisiaj tez ladnie spala Zasnela chyba cos kolo 21-22 spala do prawie 6, TZ nakarmil i dalej kima w naszym lozku do 10 prawie ![]() Aas kurna kluska nie lubi lezec na brzuchu :/ jak ja klade to histeria, jak przytrzymam lapki to glowka d gory, ogolem ladnie trzyma ja ale na brzuszku lezec i podnosic wtedy nie chce ![]() Silver ja juz cwicze ale chyba czas na ostre odrzucenie sporej czesci zarla, kurna w dupie wejde w spodnie ale w brzuchu nie moglam sie dopiac wczoraj w sklepie ;/ w ogole no sama slonina... fuj
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://demotywatory.pl/4118503/Dlugi...dzie-30%C2%B0C |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Sama chciałabym cesarkę i dalej ją chcę przy drugiej ciąży, tylko w moim przypadku będzie to pójście na łatwiznę po prostu, choć ja już raz urodziłam sn, więc będę mogła porównać, czy to było gorsze, czy to... I tyle na ten temat. Nie przesadzaj. Ja nic takiego nie napisałam.
Ostatnio ja nadinterpretowałam słowa Nawijki, dzisiaj Ty moje, zdarza się, bo to tylko pismo komputerowe, ciężko jest czasem zachować właściwy ton wypowiedzi. Nie da się przekazać emocji. Także nie obrażaj się, bo ja nie pisałam nic takiego, jak "gorsza matka, lepsza matka". 
Ale jest już dużo mniejsza i czuję, że słabnie, nie narasta, jak to było wcześniej... Miałam z tym ostry problem na tle psychicznym, ale przestaje mnie to męczyć, z dnia na dzień jest lepiej, choć momentami jeszcze mi doskwiera to. Moja cesarka to miała być właśnie taka łatwa cesarka, ale nie czułam się z tym źle, wręcz przeciwnie, cieszyłam się, że nie będę się musiała męczyć ze skurczami... A poród nie czyni z kobiety gorszej, czy lepszej matki. Jeżeli jest cesarka na życzenie, to wtedy można powiedzieć, że kobieta idzie na łatwiznę, ale gorsza? Nie. Bo dlaczego? To nie ma nic do rzeczy.
), oddajecie znajomym, sprzedajecie? 

wow
bo na wlasny uzytek czytam Jae
tak banalnie chyba typuję.
i to fakt, to wina szpitala, że tak cierpiałaś... Koleżanka ma rację, powinnaś się sądzić z nimi.