|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
szaja a te kaszki holle patrzę na nie, wybór ogromny :/ od czego zacząć?
jeju jaki ja ciemnogród jestem a jeśli planuję zacząć od warzywek np ziemniak dynia, to co samego ziemniaka mam ugotować i zmiksować?Ugnieść? Dodać mojego mleka? |
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem z poczatku listy, jak sie zacznie wprowadzanie u reszty maluchow to cos czuje ze Szaja sie zalamnie pod ogromem pytan ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- charlizzz, dzieki, przywracasz wiare w ludzi swoja droga, ciekawe co robi teraz nasza biedna Szajka po naszych wpisach ![]() pewnie wali glowa w mur albo wypisala sie z Wizazu
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-05-02 o 14:47 |
|
|
|
|
#424 |
|
Konto usunięte
|
Uwaga, kawał
![]() Maryna na jednym szczycie. Janosik na drugim. > > Janosik: Maryna a puć do mnie > > Maryna: A moz bym i poszła, ale jak przejde? > > Janosik: No po moim > > Maryna: A jak wróce? |
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40603037]Uwaga, kawał
![]() Maryna na jednym szczycie. Janosik na drugim. > > Janosik: Maryna a puć do mnie > > Maryna: A moz bym i poszła, ale jak przejde? > > Janosik: No po moim > > Maryna: A jak wróce? |
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40603037]uwaga, kawał :d
maryna na jednym szczycie. Janosik na drugim. > > janosik: Maryna a puć do mnie > > maryna: A moz bym i poszła, ale jak przejde? > > janosik: No po moim > > maryna: A jak wróce? :d |
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40603037]Uwaga, kawał
![]() Maryna na jednym szczycie. Janosik na drugim. > > Janosik: Maryna a puć do mnie > > Maryna: A moz bym i poszła, ale jak przejde? > > Janosik: No po moim > > Maryna: A jak wróce? Cytat:
w sumie to pewnie wszyscy zadadzą już przede mną wszystkie pytania
|
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...ku,1914899,219
to takie glupie ze az smieszne
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#431 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
możesz od bezmlecznej (wówczas na swoim lub mm robisz) lub mlecznej, wówczas tylko wodę dodajesz, na opakowaniu podane.http://www.galeriabobasa.pl/jedzenie...104952039.html np. ta z glutenem z mąki razowej, bezmleczna http://www.galeriabobasa.pl/jedzenie...104952091.html bez glutenu jaglana, bezmleczna Można też np. do marchewki czy jabłka czy jakiejś potem zupki dodawać te kaszki jako zagęstnik Nancy, ogólnie gotujesz ziemniaka bez soli, potem robisz paćkę - jeśli ugotujesz na miękko to spokojnie przez sitko możesz przetrzeć, takie wiesz, metalowe małe A bywa, że dziecko nie chce próbować - wówczas do takiej papki można dać mleko mamy. Ale ogólnie nie ma takiej potrzeby. Cytat:
![]() Co robi? a nic, karmiłam dziecko
|
||
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój od dwóch tygodni ma fazę, ze po pierwszym spanie, które się niestety skrocilo, bo wcześniej było to od 4-5h, teraz 2-3h reszcie nocy spędza z cycem w buzi, jak mu wypadnie to krzyczy, więc od 2 tyg chodzę jak zombi ale dzisiaj byłam już tak wymeczona, ze nawet tego dokładnie nie pamietam, jak wybudzilam tz żeby zrobił małemu butle, ten zjadł i udało się go mezowi odłożyć na 3h do łóżeczka,już dawno nie udało mi się przesłać jednym ciągiem 3 godzin, tak więc sukces |
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40603407]od dowolnej po 4mcu bez glutenu, jeśli nie chcesz go tak szybko wprowadzać, lub z glutenem, jeśli chcesz
możesz od bezmlecznej (wówczas na swoim lub mm robisz) lub mlecznej, wówczas tylko wodę dodajesz, na opakowaniu podane.http://www.galeriabobasa.pl/jedzenie...104952039.html np. ta z glutenem z mąki razowej, bezmleczna http://www.galeriabobasa.pl/jedzenie...104952091.html bez glutenu jaglana, bezmleczna Można też np. do marchewki czy jabłka czy jakiejś potem zupki dodawać te kaszki jako zagęstnik Nancy, ogólnie gotujesz ziemniaka bez soli, potem robisz paćkę - jeśli ugotujesz na miękko to spokojnie przez sitko możesz przetrzeć, takie wiesz, metalowe małe A bywa, że dziecko nie chce próbować - wówczas do takiej papki można dać mleko mamy. Ale ogólnie nie ma takiej potrzeby. No co ty ![]() Co robi? a nic, karmiłam dziecko [/QUOTE]
|
|
|
|
#434 |
|
Lurker ;)
|
Tez nie ogarniam tego rozszerzania diety :/ Ile razy mleko a ile normalne zarelko? Kurna i jeszcze powrot do pracy i nauka od nowa...
Ide cwiczyc, bo ☠☠☠☠zi w tym domu
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wygooglaj zalecenia WHO na temat zywienia dzieci ![]() ja juz dawno mam wydrukowane i tam wszytko jest rozpisane idealnie tak ze nie ma watpliwosci
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Igusia, leci, leci.....Cytat:
![]() spodobała, jak najbardziej Cytat:
ja tez tego nie ogarniam, co kiedy z czym i dlaczego tak.... masakra Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40603037]Uwaga, kawał ![]() Maryna na jednym szczycie. Janosik na drugim. > > Janosik: Maryna a puć do mnie > > Maryna: A moz bym i poszła, ale jak przejde? > > Janosik: No po moim > > Maryna: A jak wróce? dobre a u mnie znowu leje, ale po porannej burzy wsyzlo slonce, cąłkiem milo sie zrobiło to zjadłam obiad, dziecia nakarmiłam i wio na dwór, usnął po 3 minutach, zagadałam sie ze znajomą jakies 300 m od domu, po jakiejs godznie nagle zerwal sie wiatr, pędem sie pusciłam z ttym wózkiem, wpadłam pod taras i jak luneło w tym momencie..... ale mielismy farta a młody nawet sie nie zmarszczył, teraz jeszcze kima w wózku w ganku a deszcz mu o parapet bebni ![]() wspólczuje wszystkich przejsc z bólami brzuszka i kupkowymi problemami ide oblookac klub, bo cos mi sie wyadaje, że Lady zaszalała ![]() aha, BOKEH- piękne zdjecie na fejsie SZAJA a t rozszerzasz juz czy po 6 mies? bo ja czekam do 6 |
||||
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na 12 stronie ale obawiam się że nie zdążę dobrnąć do końca (Oskar się obudzi).
Deli- samba/lesbijka , edzio/gej Black-właśnie miałam pisać (jak był temat poruszony) że ja bym nie oddała tylko w kojec wpakowała-dopóki w nim jest nic nikomu nie grozi. Jeśli o warzywka chodzi to ja też posiadam swój ogród i całą wiejską plantacje wszystkiego co możliwe akurat będzie sezon jak małemu zacznę dawać. Co do królików- kiedyś miałam miniaturke (śliczny biały puchaty kicek) brat tak go pragnął dla dzieci że mu oddałam ale w zamian dał normalnego (do hodowania). Najpierw był jeden,potem już kilka- i tak chodziłam przy tych królikach jak Marysia przy gąskach. Kiedyś wróciłam ze szkoły-zjadłam obiad (pyszny) i pędze do królików- a tam... Nie ma. Klatka pusta,króliki ubite (były takie plany ale ja nie byłam jeszcze na to gotowa-i nie chciałam tego wiedzieć). Po jakimś roku- dowiedziałam się że tamten pamiętny obiad-to obiad z moich królików Od tamtej pory nie jem i nawet nie mogę słuchać o jedzeniu królików. (może gdybym się nimi nie opiekowała to wszystko jedno by mi było ale jednak to było dla mnie jak pies czy kot=pupil). W ogóle nie przepadam za mięsem-dla mnie może nie istnieć. Za to ryby jem na potęgę. Burza- uwielbiam (choć nie powinnam) stać w oknie i przyglądać się piorunom. Mama wtedy na mnie drze pape. A nie powinnam bo :jakieś 5 lat temu była właśnie taka potęrzna burza(był wtedy 22czerwca), zamieć i trąba. Koło mojego domu stały dwa stare ogrome dęby i pech chciał że ten wir trąby powietrznej wyrwał jedno z drzew które runeło w sam środek naszego domu. Pękła ściana,zawaliło dach,usypało róg domu i zawaliło jeden komin. Mieszkamy tuż przy samej ulicy więc dąb leżał przez drogę oparty o nasz dom. Była straż,radny,burmistrz miasta, telewizja i ktoś z gazety. Kazali nam wyjść z domu (groziło zawaleniem)bo strażacy ściągali to drzewo. Wszystko trwało do późnych godzin nocnych a my jak wyszliśmy z domu tak do końca staliśmy na chodniku patrząc co się dzieje. Pamiętam to dokładnie bo na drugi dzień miałam zakończenie roku szkolnego-byłam bardzo zmęczona. A potem jeszcze jechałam na pogrzeb mamy mojego dobrego kolegi z klasy. Wtedy ta trąba przeszła przez całą wioskę i narobiła ogromnych strat. Połamała drzewa'pozrywała dachy itp. Jednak u nas było najgorzej. Od tej pory moja mama panicznie boi się jak nadciąga burza(miała z nią jeszcze dwa razy do czynienia prócz tego co opisałam). Teraz idę czytać dalej
|
#439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!! I ta cena!!! ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40603037]Uwaga, kawał ![]() Maryna na jednym szczycie. Janosik na drugim. > > Janosik: Maryna a puć do mnie > > Maryna: A moz bym i poszła, ale jak przejde? > > Janosik: No po moim > > Maryna: A jak wróce?
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
sylwietta w sumie okreslenia z jednej "parafii"
Niech, ktoras bedzie laskawa i strzeli mi kulke w leb... Nici z odpoczywania w weekend, tz podziebiony i "umiera". A jeszcze dzis rano prosilam, zeby mi pomogl przy Yae, bo ja juz nie daje rady. Chyba przestane byc perfekcyjna i zaczne robic tak jak ifwka, o ile dobrze pamietam. szaja widze, ze przypadla Ci do gustu stronka z fryzurami. Cos wybralas? lady a Ty wygladasz kapitalnie w nowej wersji! Yae spi juz, dzis mnie przecwiczyla. Dochodzi 23 i juz czas najwyzszy spac. Milego popoludnia |
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tobie Dobrej nocki
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi dodawac komentarzy w klubie
![]() LADY- co za zmiana, rewelacja!' BIJKORA, ILLUSION- swietne macie grzywki
|
|
|
|
#445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mieszkanie naprawde fajne, w takim nowoczesnym stylu ![]() Cytat:
dlugo bylam jedynaczka, takze swoj pokoj tez mialam ![]() Z kolei sama nie chcialabym nigdy miec domu, przeraza mnie ogrom sprzatania ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez strasznie zazdroszcze, jak czytam, ze maluszki spia po 7-8h... U nas zdarzylo sie 2 razy po 5h i to by bylo tyle w tym temacie... Po cycu spi max 3h, po mm zdarzy sie, ze 4h... Do niedzieli jest jeszcze pare dni, masz jakas pomoc w rodzinie? Wierze, ze dasz rade
|
|||
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam od dechy do dechy-oczywiście cały czas mały wisi na rękach. Na moje szczęście śpi.
Budzi się dzisiaj i zaraz płacz... Coś czuje że czeka nas bardzo ciężki dzień. Mąż nadal w pracy-oczywiście nadgodziny! Pociesze was dziewczyny z tymi nocami-był już taki moment (cudowny dla mnie teraz zasypia mi 20-21 i godz 23,1,2,3,4 mamy pobudki(ja mam bo mąż śpi jak borsuk,jak mu rano mówię ile razy w nocy wstawałam to się dziwi). Oskar w ciągu jednej godziny potrafi budzić się co 15minut. Wyginając się,wiercąc,szukając smoczka/pieluchy. Przez ten czas praktycznie śpi-ale marudzi mimo wszystko-a ja muszę przy nim stać do momentu aż widzę że na jakiś czas przysnął bo jeśli za prędko się położę to i tak za chwilę wstaje. Nie wiem czy to przez bąki czy przez zęby... A może to i to Także ostatnio stoję przy tym łożeczku i przysypiam na stojąco-autentycznie głowa mi leci. Jestem po takich nocach wymeczona i nerwowa. I przyjdzie Ci taki mąż (który wstał wcześnie bo już wyspany-cały w skowronkach) i budzi człowieka mimo że dziecko śpi i pyta: co jemy na śniadanie? W takich momentach chciało by się rzucić na niego z pazurami i wykrzyczeć: g*wno kur** ! Przynajmniej sam zrobi to śniadanie. Szaja- Dorka fajna Illusion- za 4 mieszki ![]() Silver-cudny zaciesz córy ![]() Co do nowego reddsa- pycha nie pijcie lepiej bo wpadniecie w nałóg dla mnie trochę smakuje jak szampan a ja kocham szampany Jestem tak głodna że aż kolka mnie złapała-ale nie mogę się ruszyć bo gnida się obudzi.
|
#447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mu powiedziałam przeszło jak ręką odjął![]() Tak swoją drogą, to moja normalna temp ciała to ok 35,4 taką mam najczęściej, a ciągle mi gorąco..
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora- tak patrzę na twój avatar (piękny
Piszesz że masz cienkie włosy (ja też tylko że u mnie to masakra jest ) i u ciebie takie cięcie jak u Lady by się nie sprawdziło. Hmm powiem ci że możesz być w błędzie- już ci mówię czemu. Ja mam naprawdę bardzo złe włosy do wszystkiego (cięcia,czesania,układani a) i będąc w ciąży (miałam prawie do pasa) ścięłam właśnie na boba-efekt powalający na kolana. Włosy poszły do góry i wyglądało że jest ich wiecej. Byłam bardzo ale to bardzo zadowolona. Moja kumpela -fryzjerka bała się tego że będę wściekła na to co postanowiłam zrobić z włosami i w ogóle ich nie ogarnę. Ale była zaskoczona efektem i pod koniec stwierdziła że nawet lepiej niż w długich. Ot morał taki że nie należy bać się zmian i ryzykować jeśli ma się na to odwagę Tak w ogóle to podejrzewam że tobie we wszystkim ładnie by było ![]() Bokeh coś się ostatnio nie odzywa
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-05-02 o 17:35 |
|
|
|
#449 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do Twojej temperatury to mój mąż też ma zawsze poniżej 36 i ciśnienie też ma bardzo niskie. Jak w ciąży miałam problemy z tym moim nadciśnieniem i mi wyszło 190/120 i mąż stwierdził że on zmierzy bo pewne ciśnieniomierz zepsuty i zawyża to mu wyszło 100/50
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
moj dziec spal od 12.00 do 15.30 i teraz znow spi. i co najlepsze chyba juz na nocke
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

odpowiedz nasuwa sie sama 

6 5 4 3 2 1

ale dzisiaj byłam już tak wymeczona, ze nawet tego dokładnie nie pamietam, jak wybudzilam tz żeby zrobił małemu butle, ten zjadł i udało się go mezowi odłożyć na 3h do łóżeczka,już dawno nie udało mi się przesłać jednym ciągiem 3 godzin, tak więc sukces 

dla Igusia, leci, leci.....
ciekawe czy dobre to to, czy jakiś przereklamowany bubel
A Tobie Dobrej nocki 
A w niedzielę chrzciny, w domu nieogarnięte, zakupy nie zrobione, nie wiem jak dam radę z tym wszystkim