Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 21:15   #481
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
qwa, albo to jest mega skomplikowane albo ja jestem jakas ciemna masa odpowiedz nasuwa sie sama

Pstryczku, powiedzmy, że dajesz (już na dni się nie rozpisuję):
- marhewkę
- jabłko

-marchewkę z jabłkiem (tudzież jabłkoz marchewką )
- kaszkę A
- ziemniaka
- ziemniaka z marchewką
- ziemniaka z dynią
- kaszkę B

czyli po wprowadzeniu nowych smakow (2,3) dopiero wprowadzam kaszke?
i potem znow jakies nowe sloiczki i nowa kaszka?

a skoro nie polecasz tych kaszek ktore podalam (przykladowe, innych nie znam) to co wstawic pod pozycje
-kaszka A
-kaszka B?
Niekoniecznie to w sumie od ciebie zależy, możesz zacząć od kaszki, możesz od słoiczka, co tam wolisz. Podawałam tylko przykładowo. A w ogóle zagęszczanie taką kaszką dla malucha to jest 2-3 miarki max, na butelkę mleka i często dziecko po tym śpi dłużej.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Tez nie ogarniam tego rozszerzania diety :/ Ile razy mleko a ile normalne zarelko? Kurna i jeszcze powrot do pracy i nauka od nowa...

Ide cwiczyc, bo ☠☠☠☠zi w tym domu
5-6 miesiąc posiłek niemleczny raz dziennie, przy czym to wcale nie musi być cały posiłek/słoiczek. To czas na poznawanie smaków, moja starsza często też zjadała mały słoiczek + dopijała mlekiem.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

biedna Szaja, lepiej zeby jednak tą Szajopedie wydała, bo ją na smierc zameczymy

SZAJA a t rozszerzasz juz czy po 6 mies? bo ja czekam do 6
Byście się zdziwiły

po 4, bo we wrześniu do pracy, a w ciągu półtora miesiąca tylko nierealne, by dziecko nauczyło się 2 posiłki niemleczne całe jeść :/ ja dojeżdżam, to dodatkowy czas zabrany jednak. Nie wiem w ogóle, co z karmieniem/nierakmieniem piersią...

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Burza- uwielbiam (choć nie powinnam) stać w oknie i przyglądać się piorunom. Mama wtedy na mnie drze pape. A nie powinnam bo :jakieś 5 lat temu była właśnie taka potęrzna burza(był wtedy 22czerwca), zamieć i trąba. Koło mojego domu stały dwa stare ogrome dęby i pech chciał że ten wir trąby powietrznej wyrwał jedno z drzew które runeło w sam środek naszego domu. Pękła ściana,zawaliło dach,usypało róg domu i zawaliło jeden komin. Mieszkamy tuż przy samej ulicy więc dąb leżał przez drogę oparty o nasz dom. Była straż,radny,burmistrz miasta, telewizja i ktoś z gazety. Kazali nam wyjść z domu (groziło zawaleniem)bo strażacy ściągali to drzewo. Wszystko trwało do późnych godzin nocnych a my jak wyszliśmy z domu tak do końca staliśmy na chodniku patrząc co się dzieje. Pamiętam to dokładnie bo na drugi dzień miałam zakończenie roku szkolnego-byłam bardzo zmęczona. A potem jeszcze jechałam na pogrzeb mamy mojego dobrego kolegi z klasy. Wtedy ta trąba przeszła przez całą wioskę i narobiła ogromnych strat. Połamała drzewa'pozrywała dachy itp. Jednak u nas było najgorzej. Od tej pory moja mama panicznie boi się jak nadciąga burza(miała z nią jeszcze dwa razy do czynienia prócz tego co opisałam).

Teraz idę czytać dalej

O mamo, straszna historia

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja widze, ze przypadla Ci do gustu stronka z fryzurami. Cos wybralas?
lady a Ty wygladasz kapitalnie w nowej wersji!

Yae spi juz, dzis mnie przecwiczyla. Dochodzi 23 i juz czas najwyzszy spac.
Milego popoludnia

Ciągle oglądam ale ty wiesz, jaka dumna z siebie jestem, że w gąszczu tych robaczków dałam radę przechodzić strona po stronie?

Cytat:

Pociesze was dziewczyny z tymi nocami-był już taki moment (cudowny dla mnie ) że Oskar zasypiał mi po kąpieli i jedzeniu (mniej więcej 18-19) i spał do 5 nad ranem. Noce były cudowne. Nie kręcił się,nie wiercił,spał jak anioł. Ale... Minęło mu teraz zasypia mi 20-21 i godz 23,1,2,3,4 mamy pobudki(ja mam bo mąż śpi jak borsuk,jak mu rano mówię ile razy w nocy wstawałam to się dziwi). Oskar w ciągu jednej godziny potrafi budzić się co 15minut. Wyginając się,wiercąc,szukając smoczka/pieluchy. Przez ten czas praktycznie śpi-ale marudzi mimo wszystko-a ja muszę przy nim stać do momentu aż widzę że na jakiś czas przysnął bo jeśli za prędko się położę to i tak za chwilę wstaje.
Nie wiem czy to przez bąki czy przez zęby... A może to i to
Także ostatnio stoję przy tym łożeczku i przysypiam na stojąco-autentycznie głowa mi leci. Jestem po takich nocach wymeczona i nerwowa. I przyjdzie Ci taki mąż (który wstał wcześnie bo już wyspany-cały w skowronkach) i budzi człowieka mimo że dziecko śpi i pyta: co jemy na śniadanie?
W takich momentach chciało by się rzucić na niego z pazurami i wykrzyczeć: g*wno kur** !
A czemu nie weźmiesz go do łóżka chce ci się tak stać?

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Mój TŻ ostatnio tak chodził i jęczał, że go wszystko boli, ma z 39 stopni, ja mierzę a tam 36,7 Jak mu powiedziałam przeszło jak ręką odjął
Tak swoją drogą, to moja normalna temp ciała to ok 35,4 taką mam najczęściej, a ciągle mi gorąco..
Ja też mam obniżoną zawsze w efekcie u mnie 37 to wysoka temperatura, no ale ja potrafię mieć poniżej 35

Cytat:
Bijkora- tak patrzę na twój avatar (piękny ) i grzywka wygląda bardzo dobrze (grubo-bo u mnie np robiła się firanka).
Piszesz że masz cienkie włosy (ja też tylko że u mnie to masakra jest ) i u ciebie takie cięcie jak u Lady by się nie sprawdziło. Hmm powiem ci że możesz być w błędzie- już ci mówię czemu. Ja mam naprawdę bardzo złe włosy do wszystkiego (cięcia,czesania,układani a) i będąc w ciąży (miałam prawie do pasa) ścięłam właśnie na boba-efekt powalający na kolana. Włosy poszły do góry i wyglądało że jest ich wiecej. Byłam bardzo ale to bardzo zadowolona. Moja kumpela -fryzjerka bała się tego że będę wściekła na to co postanowiłam zrobić z włosami i w ogóle ich nie ogarnę. Ale była zaskoczona efektem i pod koniec stwierdziła że nawet lepiej niż w długich. Ot morał taki że nie należy bać się zmian i ryzykować jeśli ma się na to odwagę
Tak w ogóle to podejrzewam że tobie we wszystkim ładnie by było

Bokeh coś się ostatnio nie odzywa
Dokładnie, poza tym włosy odrastają

---------------------------------
Listonosz odchodzi na emeryturę. Mieszkańcy jego rewiru postanowili
> go pożegnać, każdy ma swój własny pomysł.Przychodzi do pierwszego domu, a
> tam otwiera facet, który bierze listy i wręcza mu czek na 200zł.
> W drugim domu dostaje pudelko kubańskich cygar, w trzecim butelkę dobrej
> whisky.
> Przychodzi do czwartego, otwiera mu odziana skąpo, ponętna blondynka.
> Patrzy na niego kocim wzrokiem i zaciąga do sypialni. Jeden, dwa; pięć
> numerków. Po wszystkim kobieta przygotowuje mu wspaniałe danie. Na sam
> koniec podaje mu kawę i banknot dziesięciozłotowy. Facet z lekka
> zblazowany drapie się po głowie. To co pani dla mnie zrobiła było
> wspaniałe, ale po co mi te dziesięć złotych?
> - Zastanawiałam się co panu dać w związku z odejściem na emeryture. W
> końcu mąż mi doradził: ☠☠☠☠☠☠☠ go - daj mu dychę! A kawę sama wymyśliłam

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 21:19   #482
Lenova
Wtajemniczenie

Witam
Ja tak na szybko tylko jedno pytanko chce zadać, bo padaaaam mieliśmy bardzo intensywny dzień - Blanka w zoo ,niestety zimno jak cholera ale co tam.
Szaja co myślisz o słoiczkach i kaszkach z BabyDream z rossa?One bez cukru są widziałam . Różnią się mocno od tych holle?
Aha i może głupie pytanie ale czemu tego glutenu nie powinno się wcześnie podawać ??
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 21:22   #483
bijkora
Rozeznanie

Szajka nasz kawalarz Dobre...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

A właśnie ! Lenova widziałam twoje zdjęcia na fejsie ! Super wyglądasz,promieniejesz! I świetna fryzurka

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-02, 21:25   #484
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny postanowiłam!!! Od dziś zaczynam ćwiczyć
Dziś 1 maj więc fajna data na rozpoczęcie ćwiczeń. Poza 2 miechy zostały do lata a więc trzeba coś ze sobą zrobić. KTÓRA ZE MNĄ OD DZISIAJ ĆWICZY??? Będzie raźniej

Mam zamiar ćwiczyć skalpel z Chodakowska (mam pytanie do dziewczyn które to ćwiczyły (Lady?? ) Pomaga?? Wiadć jakieś efekty??

I w ruch też pójdzie hula-hop.

Dobra ja lecę ćwiczyć!
a skad bierzesz te cwwiczenia??? gdzies na yt sa?

Cytat:
http://snobka.article.sds.o2.pl/19d5...1243a23aee783b

Tę fryzurę kocham

Nr 6

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

http://www.we-dwoje.pl/p/a_i/7/7/7/2.../b_7_29255.jpg

Nr 7

Z tym że bok z lewej bym zrobiła tak jak z prawej.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

http://galeria-fryzur2013.qever.com/...81.jpg_542.jpg

Tu masz mocne cieniowanie i na kręconych wyglądało by to dużo dużo fajniej. Bo naturalne fale same stworzą efekt "potargania" a ta wygląda jakby palce do gniazdka wsadziła

Nr 8

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

http://estyl.pl/blog/wp-content/uplo...zura-pixie.jpg

Nr 9

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

http://www.swiatfryzur.eszuflada.inf...ry2/3/2335.jpg

Nr 10

Uff uf uf-mam nadzieję że coś Ci się spodoba
mi sie ta laseczka zawsze podobala i fryzura tez :P

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40600833]Bokeh, co na nią patrzę to mi ciebie przypomina
http://www.beauty-box.jp/style/short/cir098/[/QUOTE]

kiedys mi duzo osob mowilo ze wygladam jak postac z mangi
Cytat:
ojojoj za godzinę wraca Teżet
2 tygodnie go nie widziałam, może nie poznam bo pewnie zarośnięty jak święty Mikołaj

Ale tak w tajemnicy wam powiem że ja chyba się od niego odzwyczaiłam
Tęsknie za nim cholernie jak go nie ma, nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tą mordkę, a jak przyjedzie to zaraz kłótnia jakaś, albo ja mu coś dotnę.. Irytują mnie jego przyzwyczajenia, ale pracuję ostro nad swoim zachowaniem ostro
Moja wada jest taka że zawsze muszę się odgryźć, dopowiedzieć i moje musi byc na wierzchu, czasem nie umiem zamknąć tej japy ..
oo ja to samo !:P

Ehhh a więc nie mam cos ostatnio czasu tymbardziej ze srednio jestem na bioezaco wiec nie mam sie do czego odnnosic ale dziekuje ze sie martwicie

fotki w klubie piekne ! Lady super fryzurka ))) Szaja właścicielka salonu do ktorego chodze sie obcinac ma fryzure ala to http://galeria-fryzur2013.qever.com/...losy-5.jpg.php tylko te na gorze jej sie kreca i super to wyglada ! http://www.beauty-box.jp/style/short/aks257/ ta tez fajna, koniecznie sie pochwal co postanowilas ))

A co do tego co u mnie wszystko w porządeczku tylko wczoraj ieczorem zaczeło Hani łzawić oczko, rano sie obudziła i miała zalepione ropą ale przemyłam woda i było lepiej potem poszla spać obudziła się koło 16 całe oko zaklejone ropą czerwone spuchnięte biduleczka moja no i pojechalam z nią do przychodni dyzurujacej, Pani doktor ją zbadała dała kropelki jakieś z antybiotykiem i do okulisty kazała iść, mam nadzieję że kropelki jej pomogą bo biedna taka była jak nie umiała tego oczka otworzyć

No... chybae wsio mam nadzieje ze u Was wszystkich ok!
Stary 2013-05-02, 21:26   #485
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane wrociłam

zaglądam na wizaż i zamarłam, na wątku majowym zmarło maleństwo w 37tc

Boże czemu tak często to się dzieje, moja znajoma też ostatnio pochowała malucha, powiesił się na pępowinie

ech miałam napisać jak było w Austrii ale idę się przytulić do mojego maluszka bo mi strasznie smutno
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 21:34   #486
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane wrociłam

Boże czemu tak często to się dzieje, moja znajoma też ostatnio pochowała malucha, powiesił się na pępowinie

ech miałam napisać jak było w Austrii ale idę się przytulić do mojego maluszka bo mi strasznie smutno

boże, to jest tak cholernie niesprawiedliwe
Stary 2013-05-02, 21:36   #487
Konto usunięte

Cytat:
J987 faktycznie dawno nie było. Adusi też nie ale w klubie chyba podglądała fotki. Krowy dawno nie było też. Kija nie umie się wbić w temat dlatego jest rzadko. Zoffka gości na stale gdzie indziej (o ile jej z kimś nie mylę). A reszta z wymienionych czasem pisze. Neti-też od kiedy urodziła to nas nie potrzebuje. A będąc w ciąży pisała jak najęta,teraz od kiedy ma dziecko na nas ma wylane-trochę nie ładne zachowanie ze strony niektórych mam
Wg mnie trzeba by było porządek w klubie zrobić, bo dlaczego nieudzielające się w ogóle dziewczyny mają dostęp mieć?

Cytat:
[/COLOR]Mój dzieciak mnie rozkłada na łopatki... Wyobraźcie sobie że zanim uśnie a nie jest jeszcze wybitnie zmęczony to :
- rozkłada pieluche,ogląda z każdej strony jakby pomiary robił wywija nią na prawo i lewo łapiąc za każdy róg (krawcem jak nic będzie )
- jak leży w naszym łóżku to naciąga kołdre na siebie i odkrywa się po chwili i tak do znudzenia aaa i jeszcze robi zooma różyczkom (kołdra w nie jest) robiąc przy tym zeza
- no i jedno z jego ulubionych zabawa moimi rękoma/palcami. Potrafi je tak długo miętolić,rozciągać,wygina ć,aż uśnie I to tak za każdym razem robi złapie za kciuka i za ostatniego i doi jak krowę
- i ze swoich rąk robi "koszyczek" i tak zbliża do oczu'oddala. Wkłada do buzi'wyciąga.
słodkie to wszystko Wasze też tak robią?
Pięknie!
U nas podobnie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
mała - moja też robi te rzeczy

Pojechaliśmy z Małą na działkę, chciałam kiełbaskę zjeść i co ???
od razu ryk, zmiana pieluchy, ryk, cycek, ryk, do wózka dałam usnęła, spała może z 20 minut, znowu ryk, zjadłam 2 kiełbaski i zawinęłam do domu, bo stwierdziłam że nie ma sensu, mąż został i pije piwko z kumplem
ogólnie od 3 dni tak ma, że płacze na wszystko, na jedzenie, na spanie, na pieluchę i na "sama nie wiem co chcę"
ja wykąpałam, nakarmiłam i zasnęła, to już sen nocny
zjadłam obiad , pranie wstawiłam i nadrobiłam Was gaduły, skąd wy tyle tego czasu bierzecie
no i pierwszy raz autem sama z nią jechałam, ale się stresowałam bo ona jest w tyle i tyłem do kierunku jazdy, więc jej w ogóle nie widzę, a ta cwaniara nic nie jęknęła, nie płakała, nie śmiała się nic , sobie myślę co ona tam robi, zajechałam, zaparkowałam patrzę a ta się namiętnie w świat wpatruje
Mamy IDENTYCZNIE pojechałam do CH dzisiaj i co? w ogóle mogłam z domu nie wychodzić...
I też od 3 dni takie akcje!
Skok?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

[/COLOR]kurcze, nie wiem za bardzo gdzie na all szukac takiej mini tablicy rejestracyjnej do wózka z imieniem bobasa jakies pomysły? w kategorii dziecko- to wiem, a co dalej

masz babo:

http://allegro.pl/listing/listing.ph...rch_scope=baby

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
- spanie w dzień - u nas tylko drzemki + dłuższe spacery, choć dzisiaj nawet na spacerze był exploring świata. W sumie nie dziwię się - w końcu ile można leżeć na plecach i patrzeć w sufit/ niebo

Chuste kup :d tu wiele chustomaniaczek w wątku

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam
Ja tak na szybko tylko jedno pytanko chce zadać, bo padaaaam mieliśmy bardzo intensywny dzień - Blanka w zoo ,niestety zimno jak cholera ale co tam.
Szaja co myślisz o słoiczkach i kaszkach z BabyDream z rossa?One bez cukru są widziałam . Różnią się mocno od tych holle?
Aha i może głupie pytanie ale czemu tego glutenu nie powinno się wcześnie podawać ??

Agatka słoiczki jadła, pewnie, fajne składy mają, tyle że troszkę gęstsze niż innych firm są i zauważ, że inne składy patrząc na miesiące - typu (przykładowo, bo nie pamiętam jak to leci) w PL np. banan po 6mcu, a BD ma po 4 bo to niemieckie. Dla mnie jeden pies w sumie, czym niby niemieckie dzieci od naszych się różnią? nie ogarniam tego
Kaszek nie znam, pokażesz skład?

Cytat:
hej kochane wrociłam

Masakra :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 21:41   #488
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane wrociłam

ehhhhh

Dostałam dzis paczke z bobovity ze sloiczkiem i ksiazeczka

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-05-02 o 21:48
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 21:48   #489
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dzisiejsze smieszko z tata pierwszy raz tak dlugo i czesto

Super. Iguś też lubi jak się podrzuca coś i zaciesz ma
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Szuuuukam bezskutecznie fajnych balerin, wymyśliłam sobie, że beżowe (znaczy "nude":P) mają być, najlepiej bez udziwnień, nie lubię tych kokardek wąsików. Jedyne w miarę to : http://allegro.pl/617-baleriny-balet...0.htmls4lYEVMs ale ???
Mam identyczne tylko czarne
Cytat:
hej kochane wrociłam

hej marsi
jejuuu
Stary 2013-05-02, 21:48   #490
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

A kieckę jakąś w końcu kupiłaś?
No właśnie nie kupiłam :/ nie znalazłam nic fajnego co by się nadawało do karmienia :/

Cytat:
hej kochane wrociłam

Witaj
Jejku jakie to straszne biedni rodzice ;(
Aż mi wszystkie schizy ciążowe wróciły jak Mała się mniej ruszała Ehhh, nie wiem co powiedzieć
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 21:56   #491
Lenova
Wtajemniczenie

Szaja :
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ia-,97669,1671

Tylko takie coś znalazłam. W sklepie patrzyłam ale już nie pamiętam.

Marsi- to strasznie co pisze (((

Bokeh- Oby Hanulce się szybko oczko wyleczyło ;**
Stary 2013-05-02, 21:58   #492
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej Marsi
Ohboze....wlasnie doczytalam.....siedze i placze.....nie jestem w stanie zrozumiec, dlaczego tak sie dzieje.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:07   #493
litllesweetangel
Lurker ;)

Bijkora jakbym czytala o sobie, u nas docinki na porzadku dziennym, nawet nie kontroluje, jak jestem zla to musze mu dowalic. A pozniej gadanie, ze jestem zlosliwa itp ale to wychodzi samo z siebie. Jak to mawial moj ojciec- jadowita po matce :P

Tego co napisala Marsi nawet nie bede komentowac. Nie potrafie sobie wyobrazic tego co czuje matka. Ehh mam sie niedlugo spotkac z ta kumpela ktorej synek zmarl, boje sie jak zareaguje na kluske, jej mialby juz miesiac ponad

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:09   #494
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Szajka nasz kawalarz Dobre...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

A właśnie ! Lenova widziałam twoje zdjęcia na fejsie ! Super wyglądasz,promieniejesz! I świetna fryzurka
O kurcze ! dziękuję bardzo mi milo
Stary 2013-05-02, 22:10   #495
hope01
Zakorzenienie

ehh mi sie od razu H. przypomniała

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:10   #496
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane wrociłam

Siedzę, ryczę i dziękuję Bogu, za zdrową córeczkę.
Nie jestem w stanie sobie wyobrazić rozpaczy rodziców..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:18   #497
Konto usunięte

Lenova, średnia ta kaszka, taki śmietniczek trochę, bo kaszki ryżowe są najmniej wartościowe. No i zaklejają, zapychają brzuszek i powodują zatwardzenia. Starsze dzieci ok, ale do rozszerzania diety będę ryżowej unikać, kleiku tak samo.
Stary 2013-05-02, 22:18   #498
litllesweetangel
Lurker ;)

W ciazy od poczatku mialam taki schiz ze cos bedzie nie tak z mala. Nie wierzylam, ze tak szybko nam sie udalo i do tego wymarzona dziewczynka. Cala ciaze balam sie, ze lekarze czegos nie wykryli az do porodu. Teraz tez ciagle odczuwam strach ze cos moze byc nie tak, ze moglaby byc chora. Prawda jest taka ze czlowiek nie pozna co to strach dopoki nie bedzie miec dziecka, bo strach o siebie nie rowna sie w ogole z tym o malenstwo...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:22   #499
charlizz
Zadomowienie

Ciekawe co u Marsi też się nie odzywa ostatnio.

Szaja taki żarcik-kosmonaucik

Pstryniu, dzieć nadal śpi od tamtej pory? Czy to zwiastuje kolejną pobudkę o 4 nad ranem?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

o, doczytałam, że Marsi jest. nawet nie wiedziałam, że wczasowała. Czytam dalej, tragedie się dzieją okrutne..
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:24   #500
LadyWhisper
Zakorzenienie

Little, przepieknie napisane!

Deli, ja tez od razu o H.pomyslalam....

Lenova, zgadzam sie z Bijkora, noooo iten plaszczyyyyyk!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:26   #501
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ehh mi sie od razu H. przypomniała
chyba każdej z nas.....
Stary 2013-05-02, 22:26   #502
aluap987
Raczkowanie

Cytat:
hej kochane wrociłam

Chyba nie ma większego bólu niż po stracie dziecka. Bardzo im współczuję
aluap987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:34   #503
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Marsi też się nie odzywa ostatnio.

a ja ostatnio myślałam co u Ciebie a jak tam relacje z TZ bo chyba coś mi umknęło

Blogerko, nasza ukochana pani pediatra mnie dziś rozwaliła byłam w sprawie refluksu a ona mi wysnuła teorie że to pewnie przez to,że młodego karmie przed tv a ja jej na to,że nie mam telewizji w domu ja nie wiem skąd ta baba się urwała,mam ochotę ją udusić
Stary 2013-05-02, 22:37   #504
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja ostatnio myślałam co u Ciebie a jak tam relacje z TZ bo chyba coś mi umknęło

Blogerko, nasza ukochana pani pediatra mnie dziś rozwaliła byłam w sprawie refluksu a ona mi wysnuła teorie że to pewnie przez to,że młodego karmie przed tv a ja jej na to,że nie mam telewizji w domu ja nie wiem skąd ta baba się urwała,mam ochotę ją udusić
: hahaha:
o jezu ... nie wierze, hahaha
Marzenka?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

a wiesz ze ostatnio spacerowalismy kolo lasu tam w strone wilczyc i wlasnie Marzenka samochodem zasuwala, ze az si kurzylo .. malo nas nie rozjechala
Stary 2013-05-02, 22:40   #505
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
ojojoj za godzinę wraca Teżet
2 tygodnie go nie widziałam, może nie poznam bo pewnie zarośnięty jak święty Mikołaj

Ale tak w tajemnicy wam powiem że ja chyba się od niego odzwyczaiłam
Tęsknie za nim cholernie jak go nie ma, nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tą mordkę, a jak przyjedzie to zaraz kłótnia jakaś, albo ja mu coś dotnę.. Irytują mnie jego przyzwyczajenia, ale pracuję ostro nad swoim zachowaniem ostro
Moja wada jest taka że zawsze muszę się odgryźć, dopowiedzieć i moje musi byc na wierzchu, czasem nie umiem zamknąć tej japy ..
Ja się złapałam jakiś czas temu że cieszy mnie tylko myśl o popołudniach i weekendach, że spędzimy z tż trochę czasu razem, ale jak już to nadchodzi, to jest masakra, kłótnie itd, a po ostatniej sytuacji to już szkoda gadać

Cytat:
hej kochane wrociłam

Witaj z powrotem masakra... Nie mogę sobie nawet tego wyobrazić. Straszne to

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
W ciazy od poczatku mialam taki schiz ze cos bedzie nie tak z mala. Nie wierzylam, ze tak szybko nam sie udalo i do tego wymarzona dziewczynka. Cala ciaze balam sie, ze lekarze czegos nie wykryli az do porodu. Teraz tez ciagle odczuwam strach ze cos moze byc nie tak, ze moglaby byc chora. Prawda jest taka ze czlowiek nie pozna co to strach dopoki nie bedzie miec dziecka, bo strach o siebie nie rowna sie w ogole z tym o malenstwo...
I ten strach będzie nam już zawsze towarzyszył, o te nasze kochane kluseczki... I jeszcze tyle się słyszy wkoło okropnych rzeczy. Ech

Jutro chyba mnie nie będzie bo jedziemy do teściów a tam zasięgu niet. Na szczęście wieczorem wracamy, trzymajta kciuki za moją cierpliwość no i jeszcze w takiej atmosferze pojedziemy, że szkoda gadać... Ja nadal jestem zła, wróciliśmy z małym późno, tż o nic nie pytał, nie wiem czy coś mu to dało do myślenia. Zobaczymy co dalej.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:49   #506
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
: hahaha:
o jezu ... nie wierze, hahaha
Marzenka?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

a wiesz ze ostatnio spacerowalismy kolo lasu tam w strone wilczyc i wlasnie Marzenka samochodem zasuwala, ze az si kurzylo .. malo nas nie rozjechala

no a kto, pewnie,że Marzenka, nazwisk nie podaje bo to forum publiczne nie mogę patrzec na tę babę
a umowiłam się do Pani Agatki ale ona ją zawołala na konsultacje
a Wy mieliście usg u gastrologa? nas na razie nie kierują do gastrologa bo mały o dziwo przybrał na wadze przez tydzień 450 g no ale też wprowadziliśmy jedną porcję mm z kleikiem ryżowym- maksymalnie 200 ml na dobę, może to przez to?

no a jak robisz takie km to zajdź w końcu do mnie na kawkę

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Acha dziewczyny, macie serdeczne pozdrowienia od Maluchny30
u nich wszystko ok, kolki małej już mijają
Stary 2013-05-02, 22:53   #507
maluchna30
Zadomowienie

Witajcie mamusie!niestety przy mojej Oli nie da sie wizazowac.Dziecie w dzien w ogole nie spi,za to noce super od 21 do 6 lub 7 rano, przy tm przewaznie o 5 budzi sie na cyca.Calineczka rosnie,na moje oko jakies 5kg bedzie juz miala. Dalej ma kolki , ale jest coraz lepiej. Widze na forum duzo nowucj mamusiek , ktore seedecznie witam i gratuluje dzieciatek. 27 kwietnia Ola zostala ochrzczona. Cala msze pieknie przespala, a po wszystkim dwa dni ryczala. Szatan w nia wstapil czy jak? Pewnie wiekszosc z was cieszy
sie z rocznego macierzynskiego, ja niestety ze wzgledow finansowych we wrzesniu wracam do pracy. Goraco was kochane pozdrawiam i sciskam najmocniej jak moge.Wszystkie dzieciaczki w klubie cudowne.
Stary 2013-05-02, 22:57   #508
marsi11
Zakorzenienie

hehe maluchna a ja właśnie napisałam o Tobie
Stary 2013-05-02, 22:57   #509
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
no a kto, pewnie,że Marzenka, nazwisk nie podaje bo to forum publiczne nie mogę patrzec na tę babę
a umowiłam się do Pani Agatki ale ona ją zawołala na konsultacje
a Wy mieliście usg u gastrologa? nas na razie nie kierują do gastrologa bo mały o dziwo przybrał na wadze przez tydzień 450 g no ale też wprowadziliśmy jedną porcję mm z kleikiem ryżowym- maksymalnie 200 ml na dobę, może to przez to?

no a jak robisz takie km to zajdź w końcu do mnie na kawkę

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Acha dziewczyny, macie serdeczne pozdrowienia od Maluchny30
u nich wszystko ok, kolki małej już mijają
Dziekuję kochana
Stary 2013-05-02, 23:50   #510
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

ja pitole, skąd ta baba się wzięła

ano z TŻem coś tam drgnęło, widzę, że mu zależy, bo chce isć na ustępstwa i ogólnie zrozumiał gamoń co i jak. Ale jeszcze długa droga przed nami...
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości