|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
łał, już jest nowa część? a ja jeszcze starej nie nadrobiłam
![]() co tam u Was dziewczęta i u Waszych pociech ?? Ewa już bardzo ciekawa świata, nic tylko na ręce chce i to najlepiej "przodem do świata" ![]() rozkminiła już któraś może jak należy wypisywać teraz wnioski o ten macierzyński ?? bo to już niedkugo trzeba się za to zabrać ( ja mam do 29,05). ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja na dlugi weekend nad morzem jestem, brak czasu na zagladanie dni nam uciekaja nie ogarniam sie, zaczelysmy zmala wczesniej wstawac tak 9, 10 chociaz tez czasami zdarza soe 11 ale nawet jak o 9 to i tak nie nadazam ze wszystkim, bo majpierw lezymy tak 1,5 2 godziny i "gadamy" ze soba, no ijakos ucieka mi wszystko, jeszce teraz sama jestem bez meza, w domu bajzel na kolkach, i na wizaz nie mam czasu, chociaz bardzo mi brakuje, chcialabym byc na biezaco, o co s zapytam, pozniej mnie nie ma i nawet ne mam czasu nadrobic. Wtelefonie jakos nie umiem, poza tym jak na spacerze, to nie mam gdzie usiasc, a prowadzic i telefon to nie umiem. DZIEWCZYNY JA KUPILAM KASZKE MLECZNO-BANANOWA PO 4 MS BABYDREAM A WY COS PISALES ZEBY BEZMLECZNA DAWAC TAK? dlaczego? sklad ma taki to babdream, wydaje mi sie niezbyt fajny odtłuszczone mleko w proszku 25% płatki ryzowe, maltodekstryna,olej roslinny, platki bananowe 10,8% skrobia kukurydziana,fruktoza, platki kukurydzinae, weglan wapnia, l-tyrozyna, witaminy C, niacyna, kwas pantotenowy, B1, B6, A, E B2, kwas foliowy, D, K, biotyna, B12, dwufosforan żelazowy, aromat: wanilina, L-tryptofan, jodan potasu |
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, tak
na yt są. Ewa Chodakowska: Killer,Skalpel,Trening z gwiazdami,Turbo spalanie,Rozgrzewka,Skalp el II, Szok Trening. Ja sobie ściągnęłam ze stronki te wszystkie filmiki i włączam na TV
|
#575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem naprawdę dumna z mojej Darii że wreszcie podnosi główkę
Nie zwracajcie uwagi na mój dziwny głos. Na żywo całkiem inny jest nie taki dziecinny http://www.youtube.com/watch?v=U1qIbzwm0Vo
|
#577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Darii pięknie podnosi główkę i jak się pięknie uśmiecha
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----- extra ta hula-kula! ze ja jej wczesniej nie widzialam????????????? ![]() zmykam na all w takim razie
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
szaja pieknie zaspiewana piosenka. Gdybym i ja tak potrafila... Czyzby to byla tworczosc wlasna?
silver fajny ten kocyk(?), na ktorym Daria lezy. No i oczywiscie gratulacje za podnoszenie glowki. Nadrobilam tylko po lebkach. Wyjechalismy na caly dzien ogladac pola ryzowe. Wlasnie nawadniaja i sadza ryz. Przy ladnej pogodzie mozna w tafli wody niebo ogladac. Po powrocie czekala na mnie mila niespodziewajka: w podziekowaniu za tlumaczenie dostalam bony towarowe do domu handlowego. I to calkiem przyjemna sumke. |
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#582 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O bezcukrowych pisałyśmy chyba, a bezmleczne - bo tu kilkoro dzieci ze skazą jest, wówczas bezmleczne obowiązkowo Skład o tyle, o ile wg mnie, fruktozą słodzone, po co? no i to głównie kaszka ryżowa, czyli ta najmniej wartościowa. Tzn. ja tych kaszek nie skreślam całkowicie moja starsza też takie jada bo lubi, nie tylko holle zdrowe, ale dla malucha na wprowadzanie wybrałabym coś zdrowszego.Cytat:
Ooo fajne widoki i fajna niespodzianka A jakie tam domy towarowe są? różnią się czymś od naszych? Cytat:
Dorcia mi śpi w chuście - mam wrażenie, że dodatkowo ją pogoda drażni, śpiąca, marudna... |
|||
|
|
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
Wpadam na chwilkę
![]() Filmiki z dzieciaczkami - przecudne! Chyba też muszę młodą nagrać choć ostatnio to nawet trudno jej zdjęcie zrobić - jak widzi wielki obiektyw, to zastyga w bezruchu zaciekawiona Telefonem trochę łatwiej, ale też często przerywa to, co robi i mu się przygląda.Szaja - naprawdę fajny głos ![]() Silver - kula fajna ![]() My dzisiaj mamy dzień śpiocha. Moje dziecię, co to niby w dzień nie śpi, najpierw spało od 8 do 10, a potem zasnęło razem ze mną o 11:00 i spało całe dwie godziny. Obie obudziłyśmy się w lepszym humorze, chociaż budziłam się kilka razy - było mi zimno, bo z lenistwa przykryłam się dziecięcym kocykiem - kurczę, mały jednak jest ![]() Idziemy na obiadek i spadamy na spacer ![]() Miłego! |
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie pada od wczoraj
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
oj jak ja lubię jak oboje zasypiają o tej samej porze
szkoda tylko ze pada i humor do bani , nic się nie chce :/ a to moja mała śmieszka - dawno jej tutaj nie wklejałam
|
#586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem też czemu nie mogę nazywać swojej blizny raną wojenną czy jakoś tak Taka cesarka na zimno, wg mnie to też wojna, o zdrowie dziecka. To nie pierdnięcie tylko operacja. Ja jestem taką matką, która nie doświadczyła ani jednego skurczu, ani podczas ciąży ani jak Michaś się rodził. O cesarce dowiedziałam się niecałe 2h przed zabiegiem. Strasznie bałam się o życie dziecka, dla mnie to była wojna najprawdziwsza. Trochę ubodło mnie to co piszesz o tym, że cesarka to łatwy poród. Dla mnie nie był łatwy, ale bardzo stresujący i bolesny. Nie podczas zabiegu a po nim, jak miałam napady suchego kaszlu i myślałam że mnie porozrywa od środka, kaszlałam i wyłam z bólu. Koszmar jakiś. Ja nawet przez całą ciążę nie zakładałam że tak się może skończyć, wszyctko czytałam o porodzie, omijając tematy o cesarce. Los bywa przewrotny jednak. Najważniejsze nie jest to jak dziecko przyszło na świat, ale to że jest zdrowe i my też.Cytat:
Cytat:
Ja mam pomrożoną dynię z ogródka dla Michałka, mam też przygotowane w zeszłą jesień słoiczki z jabłkiem z ogrodu. Teściowie mają ogród więc stamtąd młody dostanie warzywka. Lady cieszę się bardzo że Piotruś zdrowy! Przepraszam że nie cytuję więcej, ale w starym wątku było i zjadło, a teraz bym post miała na 5 stron. Lecę nadrabiać dalej, bo zanim kończę czytać too następne 10 stron!!! Pleciugi cholerne
|
|||
|
|
|
#587 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Głos podobny do mojego i brawa dla Darii śietnie już podnosi! moja dalej wyciska bruszki w bujaku ![]() A dzis strasznie marudna jest wszędzie jej źle spać nie chce potworek mały pewnie to oko ją wkurza i pogoda może?
|
|
#590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękujemy ![]() Meneq- , ten "kocyk" a raczej taka mata do zabawy, kupiona w...ciucholandzie wyprałam i wygląda jak nowa. A zapłaciłam za nią 4 zł.O coś podobnego do tego tylko było bez tych pałąków dlatego tak tanio. http://blanca-baby.pl/maty-edukacyjn...-baby-mix.html i służy nam to jako taki kocyk raczej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- A właśnie! Śniło mi się że w ciążę zaszłam ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- No właśnie też to zauważyłam ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
i jak tam??? Udało się coś znaleźć? ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
SUPER!!
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-03 o 15:04 |
|||||
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40618285]O bezcukrowych pisałyśmy chyba, a bezmleczne - bo tu kilkoro dzieci ze skazą jest, wówczas bezmleczne obowiązkowo
Skład o tyle, o ile wg mnie, fruktozą słodzone, po co? no i to głównie kaszka ryżowa, czyli ta najmniej wartościowa. Tzn. ja tych kaszek nie skreślam całkowicie moja starsza też takie jada bo lubi, nie tylko holle zdrowe, ale dla malucha na wprowadzanie wybrałabym coś zdrowszego.Nie własna Ooo fajne widoki i fajna niespodzianka A jakie tam domy towarowe są? różnią się czymś od naszych? Brawo Malutka! Dorcia mi śpi w chuście - mam wrażenie, że dodatkowo ją pogoda drażni, śpiąca, marudna...[/QUOTE] Roznia sie i to bardzo. Tu sa centra handlowe takie jak w Polsce i domy towarowe z prawdziwego zdarzenia, a la londynski Harrods. Wiec za wysokie progi na moje nogi, ale teraz moge poszalec... |
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#593 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to biedna Hania, mam nadzieję, że szybko jej to minie Cytat:
przykro mi z powodu dziadka i mam nadzieję, że problemy z karmieniem są tylko chwilowe, najwazniejsze byś się nie stresowała i denerwowała przez to Cytat:
Czasem Ola marudna, ale to wiadomo, tez człowiek, tyle że mały i tez może mieć gorszy dzień.Cytat:
A dziecko... mówiłam Ci wczoraj, wszystko czuje, więc poznał się Borys, że tesciowa to czarownica i nie chce mieć z nią wiele wspólnego Cytat:
W ogóle zobacz jak można docenić wstawanie o 6 rano :d Pomyślałabys kiedyś, że bedziesz szczęśliwa, jak będziesz mogła pospać do 6? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym tam być ![]() oczywiście z kasą którą mogłabym wydać
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobity! Wróciliśmy już od rodziny przedwczoraj ale mam tyle do nadrabiania, że aż odechciało mi się czytać i udzielać
Wyjazd super, maluch dzielnie zniósł 5 godzinną drogę, rodzina zachwycona. Mała dostała kasę od prababć więc dziś zamówiłam już nosidełko ERGObaby (piszą, że to nie wisiadło-zobaczymy). Teraz jestem przeziębiona i czuję się jak pijana ale to wcale nie jest fajne uczucie ![]() Poza tym my już po spacerku na dworzu żywej duszy nie ma, nudno jakoś... Przepraszam, że nie cytuję, muszę się wbić, bo troszkę się zapuściłam z forum
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie TŻ wkurza to masakra
Silver brawa dla Darii Pięknie główkę podnosi Pytanko mam do Ciebie, bo Ty też już nie kp Ile Daria zjada mm i co ile je?Gocha Ewcia piękna
|
|
|
|
#597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czasem ma także wypija tylko 80ml,ale to rzadko. Czemu Cie Tż wkurza??? ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-03 o 15:31 |
||
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę to zazdroszczę, bo moja to je jak chce. Raz zje 160, a raz 40. Raz domaga się co 3 godziny, a raz co godzinę I chodzę tylko i dorabiam tego mleka, a później wylewam ![]() Po prostu wkurzający jest i nie możemy się często dogadać. Przed chwilą jedliśmy obiad, on siedział tak, że małą bujał w leżaczku nogą, a ja przed kompem i zaczął narzekać, że nawet zjeść spokojnie nie może. No to mówię, żebyśmy się zamienili, a on że nie, żeby sobie siedziała, oczywiście z nutką niezadowolenia w głosie No to się wkurzyłam, on się wkurzył i sprzeczka gotowa I tak codziennie ![]() Fewciu przykro mi z powodu dziadka
|
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Silver-
dla małej. A głos też mam podobny
|
#600 |
|
Lurker ;)
|
Dostalam okres w koncu !
Zegnajcie gumy ![]() Komentarz TZ- wiedzialem, ze dostaniesz bo jestes w☠☠☠☠iajaca od 3 dni
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

i to najlepiej "przodem do świata" 
Lila prawie wcale nie spi w dzien a i Gabi do najmniej absorbujacych dzieci nie nalezy 

moja starsza też takie jada bo lubi, nie tylko holle zdrowe, ale dla malucha na wprowadzanie wybrałabym coś zdrowszego.

Ile Daria zjada mm i co ile je?