Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-03, 13:00   #571
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

łał, już jest nowa część? a ja jeszcze starej nie nadrobiłam

co tam u Was dziewczęta i u Waszych pociech ??

Ewa już bardzo ciekawa świata, nic tylko na ręce chce i to najlepiej "przodem do świata"

rozkminiła już któraś może jak należy wypisywać teraz wnioski o ten macierzyński ?? bo to już niedkugo trzeba się za to zabrać ( ja mam do 29,05).

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przepraszam, ze sie znowu nic nie odzywam ale nawet z czytaniem co u Was ciezko mi byc na biezaco Lila prawie wcale nie spi w dzien a i Gabi do najmniej absorbujacych dzieci nie nalezy Wolnego czasu nie mam wcale
skąd ja to znam
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 13:09   #572
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no to dobrze ze juz jest ok...
o jej, dziekuje! ale mi poprawilas humorek
nie ma za co
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 13:14   #573
sarah67
Zadomowienie

hej
ja na dlugi weekend nad morzem jestem, brak czasu na zagladanie
dni nam uciekaja nie ogarniam sie, zaczelysmy zmala wczesniej wstawac tak 9, 10 chociaz tez czasami zdarza soe 11 ale nawet jak o 9 to i tak nie nadazam ze wszystkim, bo majpierw lezymy tak 1,5 2 godziny i "gadamy" ze soba, no ijakos ucieka mi wszystko, jeszce teraz sama jestem bez meza, w domu bajzel na kolkach, i na wizaz nie mam czasu, chociaz bardzo mi brakuje, chcialabym byc na biezaco, o co s zapytam, pozniej mnie nie ma i nawet ne mam czasu nadrobic. Wtelefonie jakos nie umiem, poza tym jak na spacerze, to nie mam gdzie usiasc, a prowadzic i telefon to nie umiem.

DZIEWCZYNY
JA KUPILAM KASZKE MLECZNO-BANANOWA PO 4 MS BABYDREAM
A WY COS PISALES ZEBY BEZMLECZNA DAWAC TAK? dlaczego?

sklad ma taki to babdream, wydaje mi sie niezbyt fajny odtłuszczone mleko w proszku 25% płatki ryzowe, maltodekstryna,olej roslinny, platki bananowe 10,8% skrobia kukurydziana,fruktoza, platki kukurydzinae, weglan wapnia, l-tyrozyna, witaminy C, niacyna, kwas pantotenowy, B1, B6, A, E B2, kwas foliowy, D, K, biotyna, B12, dwufosforan żelazowy, aromat: wanilina, L-tryptofan, jodan potasu
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 13:15   #574
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a skad bierzesz te cwwiczenia??? gdzies na yt sa?
Bokeh, tak na yt są. Ewa Chodakowska: Killer,Skalpel,Trening z gwiazdami,Turbo spalanie,Rozgrzewka,Skalp el II, Szok Trening. Ja sobie ściągnęłam ze stronki te wszystkie filmiki i włączam na TV
Stary 2013-05-03, 13:16   #575
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
łał, już jest nowa część? a ja jeszcze starej nie nadrobiłam

co tam u Was dziewczęta i u Waszych pociech ??

Ewa już bardzo ciekawa świata, nic tylko na ręce chce i to najlepiej "przodem do świata"

rozkminiła już któraś może jak należy wypisywać teraz wnioski o ten macierzyński ?? bo to już niedkugo trzeba się za to zabrać ( ja mam do 29,05).

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

skąd ja to znam
ja tez bo rodzilam 2 stycznia i ja na razie pisze 4 tygodnie a jak podpisza to pisze o kolejne 2,
Stary 2013-05-03, 13:16   #576
s i l v e r
Zakorzenienie

Jestem naprawdę dumna z mojej Darii że wreszcie podnosi główkę Nie zwracajcie uwagi na mój dziwny głos. Na żywo całkiem inny jest nie taki dziecinny

http://www.youtube.com/watch?v=U1qIbzwm0Vo
Stary 2013-05-03, 13:25   #577
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem naprawdę dumna z mojej Darii że wreszcie podnosi główkę Nie zwracajcie uwagi na mój dziwny głos. Na żywo całkiem inny jest nie taki dziecinny

Stary 2013-05-03, 13:29   #578
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

dla Darii pięknie podnosi główkę i jak się pięknie uśmiecha
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 13:33   #579
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Super!!!

-----
extra ta hula-kula! ze ja jej wczesniej nie widzialam?????????????
zmykam na all w takim razie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 13:51   #580
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

szaja pieknie zaspiewana piosenka. Gdybym i ja tak potrafila... Czyzby to byla tworczosc wlasna?

silver fajny ten kocyk(?), na ktorym Daria lezy.
No i oczywiscie gratulacje za podnoszenie glowki.

Nadrobilam tylko po lebkach. Wyjechalismy na caly dzien ogladac pola ryzowe. Wlasnie nawadniaja i sadza ryz. Przy ladnej pogodzie mozna w tafli wody niebo ogladac.
Po powrocie czekala na mnie mila niespodziewajka: w podziekowaniu za tlumaczenie dostalam bony towarowe do domu handlowego. I to calkiem przyjemna sumke.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 14:03   #581
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-05-03, 14:09   #582
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY
JA KUPILAM KASZKE MLECZNO-BANANOWA PO 4 MS BABYDREAM
A WY COS PISALES ZEBY BEZMLECZNA DAWAC TAK? dlaczego?

sklad ma taki to babdream, wydaje mi sie niezbyt fajny odtłuszczone mleko w proszku 25% płatki ryzowe, maltodekstryna,olej roslinny, platki bananowe 10,8% skrobia kukurydziana,fruktoza, platki kukurydzinae, weglan wapnia, l-tyrozyna, witaminy C, niacyna, kwas pantotenowy, B1, B6, A, E B2, kwas foliowy, D, K, biotyna, B12, dwufosforan żelazowy, aromat: wanilina, L-tryptofan, jodan potasu

O bezcukrowych pisałyśmy chyba, a bezmleczne - bo tu kilkoro dzieci ze skazą jest, wówczas bezmleczne obowiązkowo no i przy KP ja wolę zrobić na własnym mleku.

Skład o tyle, o ile wg mnie, fruktozą słodzone, po co? no i to głównie kaszka ryżowa, czyli ta najmniej wartościowa. Tzn. ja tych kaszek nie skreślam całkowicie moja starsza też takie jada bo lubi, nie tylko holle zdrowe, ale dla malucha na wprowadzanie wybrałabym coś zdrowszego.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja pieknie zaspiewana piosenka. Gdybym i ja tak potrafila... Czyzby to byla tworczosc wlasna?

Nadrobilam tylko po lebkach. Wyjechalismy na caly dzien ogladac pola ryzowe. Wlasnie nawadniaja i sadza ryz. Przy ladnej pogodzie mozna w tafli wody niebo ogladac.
Po powrocie czekala na mnie mila niespodziewajka: w podziekowaniu za tlumaczenie dostalam bony towarowe do domu handlowego. I to calkiem przyjemna sumke.
Nie własna z kolonii przywiozłam, do 5 klasy szłam i jakaś dziewczynka mnie nauczyła.

Ooo fajne widoki i fajna niespodzianka

A jakie tam domy towarowe są? różnią się czymś od naszych?

Cytat:

Brawo Malutka!

Dorcia mi śpi w chuście - mam wrażenie, że dodatkowo ją pogoda drażni, śpiąca, marudna...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 14:14   #583
Ultra81
Rozeznanie

Wpadam na chwilkę

Filmiki z dzieciaczkami - przecudne! Chyba też muszę młodą nagrać choć ostatnio to nawet trudno jej zdjęcie zrobić - jak widzi wielki obiektyw, to zastyga w bezruchu zaciekawiona Telefonem trochę łatwiej, ale też często przerywa to, co robi i mu się przygląda.

Szaja - naprawdę fajny głos

Silver - kula fajna

My dzisiaj mamy dzień śpiocha. Moje dziecię, co to niby w dzień nie śpi, najpierw spało od 8 do 10, a potem zasnęło razem ze mną o 11:00 i spało całe dwie godziny. Obie obudziłyśmy się w lepszym humorze, chociaż budziłam się kilka razy - było mi zimno, bo z lenistwa przykryłam się dziecięcym kocykiem - kurczę, mały jednak jest

Idziemy na obiadek i spadamy na spacer
Miłego!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 14:23   #584
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

super
a u mnie pada od wczoraj
Stary 2013-05-03, 14:26   #585
gochaa_p
Zakorzenienie

oj jak ja lubię jak oboje zasypiają o tej samej porze szkoda tylko ze pada i humor do bani , nic się nie chce :/
a to moja mała śmieszka - dawno jej tutaj nie wklejałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1014758.jpg (96,5 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-05-03, 14:27   #586
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To ja kurczę już sama nie wiem, czemu tyle kobiet wybiera cesarkę na życzenie, skoro ona taka zła. Np jak pytałam tutaj, które z dziewczyn po cc wybiorą sn, to tylko Deli się zadeklarowała, a reszta dziewczyn chce znów cc...
Wiesz, pewnie dlatego że wiadomo czego można się spodziewać, na pewno nie dlatego, że nie boli i jest bardziej estetyczna. Ja na przykład chyba znów wybiorę cesarkę, bo będę bała się o kolejne dziecko. Po 1 cesarce nie można np używać podczas porodu oksytocyny, jest ryzyko pęknięcia macicy czyli śmierci i matki i dziecka.
Nie wiem też czemu nie mogę nazywać swojej blizny raną wojenną czy jakoś tak Taka cesarka na zimno, wg mnie to też wojna, o zdrowie dziecka. To nie pierdnięcie tylko operacja. Ja jestem taką matką, która nie doświadczyła ani jednego skurczu, ani podczas ciąży ani jak Michaś się rodził. O cesarce dowiedziałam się niecałe 2h przed zabiegiem. Strasznie bałam się o życie dziecka, dla mnie to była wojna najprawdziwsza. Trochę ubodło mnie to co piszesz o tym, że cesarka to łatwy poród. Dla mnie nie był łatwy, ale bardzo stresujący i bolesny. Nie podczas zabiegu a po nim, jak miałam napady suchego kaszlu i myślałam że mnie porozrywa od środka, kaszlałam i wyłam z bólu. Koszmar jakiś. Ja nawet przez całą ciążę nie zakładałam że tak się może skończyć, wszyctko czytałam o porodzie, omijając tematy o cesarce. Los bywa przewrotny jednak. Najważniejsze nie jest to jak dziecko przyszło na świat, ale to że jest zdrowe i my też.

Cytat:
Czesc mamuski!
Pytanie do dziewczyn, ktore tylko sa kp. Ile Wasze dzieci spia w nocy? Yae zdarza sie pospac 7-8 godzin, ale zwykle jednak budzi sie po 5-6, zje i dosypia kolejne 3-4. Wiem, ze spi bardzo dobrze, ale i tak ludze sie, ze przespi cala noc. Stad pytanie, czy dziecko na samej piersi tez potrzebuje nocnego karmienia czy z czasem nie...
Mój jak zasypia między 19 i 20 to na pierwsze jedzenie budzi się między 1 a 3. Potem już różnie, co 2 lub 3h.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

co do miesa. jak skonczd karmic. przestaje jesc miecho zupelnie. teraz jem drob. moja mama bedzie fla mlodej krolika przyzadzac. ja bym nie zjadla. mielismy krolika bluncika kupionego spontanicznie na ulicy od babki z kartonu. bydle mialobyc miniaturka. wyrosl z niego dorodny krol kt byl jak pies i lazil za mna wszedzie bobki zostawial ... teraz mnie to przeraza jak ja to znosilam
Ja przez całą ciążę i teraz jak karmię nie tknęłam mięcha, blehhh nic by mnie nie zmusiło do tego. Ostatnio teściowa oczywiście że muszę małemu niedługo zupki na mięsie gotować, taaa jasne, może od razu na kościach? Uświadomiłam jej, że najpierw się pojedyncze składniki podaje i nie daje się wywarów mięsnych, tylko ok pół łyżeczki mięsa ugotowanego dodaje do obiadku, żadne rosołki. Minę miała "itakwiemnajlepiejatymłod aigłpia"

Ja mam pomrożoną dynię z ogródka dla Michałka, mam też przygotowane w zeszłą jesień słoiczki z jabłkiem z ogrodu. Teściowie mają ogród więc stamtąd młody dostanie warzywka.

Lady cieszę się bardzo że Piotruś zdrowy!

Przepraszam że nie cytuję więcej, ale w starym wątku było i zjadło, a teraz bym post miała na 5 stron.

Lecę nadrabiać dalej, bo zanim kończę czytać too następne 10 stron!!! Pleciugi cholerne
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 14:37   #587
misia1505
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
oj jak ja lubię jak oboje zasypiają o tej samej porze szkoda tylko ze pada i humor do bani , nic się nie chce :/
słodka, podobna do braciszka

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wiesz, pewnie dlatego że wiadomo czego można się spodziewać, na pewno nie dlatego, że nie boli i jest bardziej estetyczna. Ja na przykład chyba znów wybiorę cesarkę, bo będę bała się o kolejne dziecko. Po 1 cesarce nie można np używać podczas porodu oksytocyny, jest ryzyko pęknięcia macicy czyli śmierci i matki i dziecka.
Nie wiem też czemu nie mogę nazywać swojej blizny raną wojenną czy jakoś tak Taka cesarka na zimno, wg mnie to też wojna, o zdrowie dziecka. To nie pierdnięcie tylko operacja. Ja jestem taką matką, która nie doświadczyła ani jednego skurczu, ani podczas ciąży ani jak Michaś się rodził. O cesarce dowiedziałam się niecałe 2h przed zabiegiem. Strasznie bałam się o życie dziecka, dla mnie to była wojna najprawdziwsza. Trochę ubodło mnie to co piszesz o tym, że cesarka to łatwy poród. Dla mnie nie był łatwy, ale bardzo stresujący i bolesny. Nie podczas zabiegu a po nim, jak miałam napady suchego kaszlu i myślałam że mnie porozrywa od środka, kaszlałam i wyłam z bólu. Koszmar jakiś. Ja nawet przez całą ciążę nie zakładałam że tak się może skończyć, wszyctko czytałam o porodzie, omijając tematy o cesarce. Los bywa przewrotny jednak. Najważniejsze nie jest to jak dziecko przyszło na świat, ale to że jest zdrowe i my też.

Mój jak zasypia między 19 i 20 to na pierwsze jedzenie budzi się między 1 a 3. Potem już różnie, co 2 lub 3h.

Ja przez całą ciążę i teraz jak karmię nie tknęłam mięcha, blehhh nic by mnie nie zmusiło do tego. Ostatnio teściowa oczywiście że muszę małemu niedługo zupki na mięsie gotować, taaa jasne, może od razu na kościach? Uświadomiłam jej, że najpierw się pojedyncze składniki podaje i nie daje się wywarów mięsnych, tylko ok pół łyżeczki mięsa ugotowanego dodaje do obiadku, żadne rosołki. Minę miała "itakwiemnajlepiejatymłod aigłpia"

Ja mam pomrożoną dynię z ogródka dla Michałka, mam też przygotowane w zeszłą jesień słoiczki z jabłkiem z ogrodu. Teściowie mają ogród więc stamtąd młody dostanie warzywka.

Lady cieszę się bardzo że Piotruś zdrowy!

Przepraszam że nie cytuję więcej, ale w starym wątku było i zjadło, a teraz bym post miała na 5 stron.

Lecę nadrabiać dalej, bo zanim kończę czytać too następne 10 stron!!! Pleciugi cholerne
Laurko ja podobnie myślę, też wybrałam cesarkę, lekarz mnie przekonał, przez całą ciążę dużo przeszłam, chcieliśmy mieć pewność że będzie wszystko dobrze. (choć nigdy nie ma pewności na 100%)
Stary 2013-05-03, 14:38   #588
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ale cudaczek sliczny!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 14:48   #589
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Bokeh, tak na yt są. Ewa Chodakowska: Killer,Skalpel,Trening z gwiazdami,Turbo spalanie,Rozgrzewka,Skalp el II, Szok Trening. Ja sobie ściągnęłam ze stronki te wszystkie filmiki i włączam na TV
dziękuję

Głos podobny do mojego i brawa dla Darii śietnie już podnosi!
moja dalej wyciska bruszki w bujaku

A dzis strasznie marudna jest wszędzie jej źle spać nie chce potworek mały pewnie to oko ją wkurza i pogoda może?
Stary 2013-05-03, 15:10   #590
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Co do porządku w klubie zgadzam się-czemu ktoś ma wiedzieć co tam jest skoro się nie udziela
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dla Darii pięknie podnosi główkę i jak się pięknie uśmiecha
Cytat:
Super!!!
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40618285]Brawo Malutka![/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Dziękujemy

Meneq- , ten "kocyk" a raczej taka mata do zabawy, kupiona w...ciucholandzie wyprałam i wygląda jak nowa. A zapłaciłam za nią 4 zł.
O coś podobnego do tego tylko było bez tych pałąków dlatego tak tanio.
http://blanca-baby.pl/maty-edukacyjn...-baby-mix.html
i służy nam to jako taki kocyk raczej

Cytat:
Ale śliczna

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

A właśnie! Śniło mi się że w ciążę zaszłam

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Głos podobny do mojego
No właśnie też to zauważyłam

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
extra ta hula-kula! ze ja jej wczesniej nie widzialam?????????????
zmykam na all w takim razie

i jak tam??? Udało się coś znaleźć?

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Ooo SUPER!!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-03 o 15:04
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:11   #591
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40618285]O bezcukrowych pisałyśmy chyba, a bezmleczne - bo tu kilkoro dzieci ze skazą jest, wówczas bezmleczne obowiązkowo no i przy KP ja wolę zrobić na własnym mleku.

Skład o tyle, o ile wg mnie, fruktozą słodzone, po co? no i to głównie kaszka ryżowa, czyli ta najmniej wartościowa. Tzn. ja tych kaszek nie skreślam całkowicie moja starsza też takie jada bo lubi, nie tylko holle zdrowe, ale dla malucha na wprowadzanie wybrałabym coś zdrowszego.

Nie własna z kolonii przywiozłam, do 5 klasy szłam i jakaś dziewczynka mnie nauczyła.

Ooo fajne widoki i fajna niespodzianka

A jakie tam domy towarowe są? różnią się czymś od naszych?

Brawo Malutka!

Dorcia mi śpi w chuście - mam wrażenie, że dodatkowo ją pogoda drażni, śpiąca, marudna...[/QUOTE]

Roznia sie i to bardzo. Tu sa centra handlowe takie jak w Polsce i domy towarowe z prawdziwego zdarzenia, a la londynski Harrods. Wiec za wysokie progi na moje nogi, ale teraz moge poszalec...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:11   #592
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Stary 2013-05-03, 15:12   #593
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
A my wstalysmy uwaga o 9! Tz pojechal do swojego domu do niedzicy zalatwic formalnosci do chrztu a my spalysmy tylko ja o 5 nakarmilam jak tz wstawal i spala tyle czasu. Moze przez to oczko? Bo wczoraj tez tak rano spala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie mogła oczkka otworzyć to spala, co miala zrobić
a tak serio to biedna Hania, mam nadzieję, że szybko jej to minie
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
żyję, choć nie wiem czy ktoś zauważył moją nieobecność
Mamy problemy z Malutką i nie mam czasu na Internet Obraziła się na pierś i ciągle płacze Odciągam mleko i podaję. Nie chce w ogóle spać w dzień (
(skok)??? Skończymy w ponidziałek 10tyg, ale urodziła się tydzień wcześniej.

Do tego wczoraj zmarł mój dziadek...

Z dobrych wieści - Niunia, jak prawdziwa kobieta pierwszy raz zaśmiała się w głos w przymierzalni Zatwierdziła mój wybór sukienki na Jej chrzest

Nie wiem kiedy uda się mi nadrobić Was gaduły...
Oczywiście, że zauwazylyśmy
przykro mi z powodu dziadka
i mam nadzieję, że problemy z karmieniem są tylko chwilowe, najwazniejsze byś się nie stresowała i denerwowała przez to
Cytat:
Co do tych wszystkich skoków, ja w to nie wierzę
Daria jakoś nie marudzi bardzo. Czasem płacze ale jak ją węzmę na ręce to się uspokaja...Każde dziecko czasem musi pomarudzić. Ale żeby zwalać winę zawsze na jakiś skok

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Lecę ćwiczyć
Mnie też te skoki nie przekonują, jak je śledziłam, to się zawsze takiego skoku dopatrzyłam, a jak nie czytam o nich i nie sprawdzam w którym tygodniu może się takowy pojawić to jakoś wszystko jest ok i skoku nie widzę Czasem Ola marudna, ale to wiadomo, tez człowiek, tyle że mały i tez może mieć gorszy dzień.
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiecie co, jesli chodzi o skoki, to dopoki je sledzilam to mi sie wydawalo, ze dziecko non stop marudzi i ze ma skok juz nawet tz sie smial, jak maly zaczynal plakac "no pewnie ma skok rozwojowy"
a teraz przestalam czytac o tych skokach i wydaje mi sie, ze dziecko jakies bardziej znosne
tylko wczoraj sie wkurzylam, bo dalam tesciowej dziecko, w swietnym humorze. rozesmiane ... a odebralam co? ... takiej histerii to on chyba z miesiac nie mial, darl sie ile wlezie i nic nie pomagalo, nawet jak go tulilam to sie prezyl i zwijal .. dopeiro zasnal i preszlo ...
o to to to! dokładnie!
A dziecko... mówiłam Ci wczoraj, wszystko czuje, więc poznał się Borys, że tesciowa to czarownica i nie chce mieć z nią wiele wspólnego
Cytat:

nie, pospal z jakies 30 min tylko o dziwo na nocke zasnal o 21!!! i wstal o 6.30!!!!!!!!!!!!!!! czuje sie taaaaaaaaka wyspana

widzisz jakie masz kochane dziecko W ogóle zobacz jak można docenić wstawanie o 6 rano :d Pomyślałabys kiedyś, że bedziesz szczęśliwa, jak będziesz mogła pospać do 6?
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
fajne
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Co do twojego pytania odnośnie -czemu nie wezmę Oskara do łóżka. Otóż jest jeden powód czemu-tym powodem jest mój mąż Często zapomina że mały śpi z nami i tak jest po prostu bezpieczniej. Mimo że czasem jak go do nas biorę to mały śpi przy mnie,na mojej połowie ale mimo wszystko muszę czuwać bo M. bardzo rozłożysty jest Za to jak mąż idzie do pracy to wtedy już mały śpi ze mną
hm a to nie możesz Ty spać w środku tak, żeby w razie gdyby TŻ miał się rozkladać, to na Ciebie a nie na dziecko? ;> Ja tak robiłam, miałam przy okazji takie wyrko, że Ola śpiąc od brzegu nie miała szans spaść.
Cytat:

noooo
Cytat:

A gdzie fotki dla nas z pól ryżowych?!
Cytat:
sliczna
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:13   #594
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Roznia sie i to bardzo. Tu sa centra handlowe takie jak w Polsce i domy towarowe z prawdziwego zdarzenia, a la londynski Harrods. Wiec za wysokie progi na moje nogi, ale teraz moge poszalec...
Łoooo chciałabym tam być oczywiście z kasą którą mogłabym wydać
Stary 2013-05-03, 15:13   #595
meduzza
Zadomowienie

Hej Kobity! Wróciliśmy już od rodziny przedwczoraj ale mam tyle do nadrabiania, że aż odechciało mi się czytać i udzielać Ale tak nie wolno
Wyjazd super, maluch dzielnie zniósł 5 godzinną drogę, rodzina zachwycona. Mała dostała kasę od prababć więc dziś zamówiłam już nosidełko ERGObaby (piszą, że to nie wisiadło-zobaczymy).
Teraz jestem przeziębiona i czuję się jak pijana ale to wcale nie jest fajne uczucie
Poza tym my już po spacerku na dworzu żywej duszy nie ma, nudno jakoś...
Przepraszam, że nie cytuję, muszę się wbić, bo troszkę się zapuściłam z forum
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:14   #596
Ewik86
Zakorzenienie

Jak mnie TŻ wkurza to masakra

Silver brawa dla Darii Pięknie główkę podnosi Pytanko mam do Ciebie, bo Ty też już nie kp Ile Daria zjada mm i co ile je?

Gocha Ewcia piękna

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:34   #597
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Jak mnie TŻ wkurza to masakra

Silver brawa dla Darii Pięknie główkę podnosi Pytanko mam do Ciebie, bo Ty też już nie kp Ile Daria zjada mm i co ile je?
Zjada 130-140 ml co 3- 3,5 godz

Ale czasem ma także wypija tylko 80ml,ale to rzadko.

Czemu Cie Tż wkurza???

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hej Kobity! Wróciliśmy już od rodziny przedwczoraj ale mam tyle do nadrabiania, że aż odechciało mi się czytać i udzielać Ale tak nie wolno
Tylko byś spróbowała

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-03 o 15:31
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:38   #598
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Zjada 130-140 ml co 3- 3,5 godz

Ale czasem ma także wypija tylko 80ml,ale to rzadko.

Czemu Cie Tż wkurza???

Kurczę to zazdroszczę, bo moja to je jak chce. Raz zje 160, a raz 40. Raz domaga się co 3 godziny, a raz co godzinę I chodzę tylko i dorabiam tego mleka, a później wylewam

Po prostu wkurzający jest i nie możemy się często dogadać. Przed chwilą jedliśmy obiad, on siedział tak, że małą bujał w leżaczku nogą, a ja przed kompem i zaczął narzekać, że nawet zjeść spokojnie nie może. No to mówię, żebyśmy się zamienili, a on że nie, żeby sobie siedziała, oczywiście z nutką niezadowolenia w głosie No to się wkurzyłam, on się wkurzył i sprzeczka gotowa I tak codziennie

Fewciu przykro mi z powodu dziadka

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:54   #599
mala_19kw
Zakorzenienie

Silver- dla małej. A głos też mam podobny
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 16:11   #600
litllesweetangel
Lurker ;)

Dostalam okres w koncu ! Zegnajcie gumy

Komentarz TZ- wiedzialem, ze dostaniesz bo jestes w☠☠☠☠iajaca od 3 dni co za niewdziecznik :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości