Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-03, 20:56   #631
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Co do robienia kaszek na własnym mleku to wyzsza szkoła jazdy ale mozliwe trzeba popróbowac i małe porcje i szybko dziecku podawac bo jak stygna to rzadzizna jak woda
Co polecacie na zabki, Camilla działa ?? a może jakiś zel
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:00   #632
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Co do robienia kaszek na własnym mleku to wyzsza szkoła jazdy ale mozliwe trzeba popróbowac i małe porcje i szybko dziecku podawac bo jak stygna to rzadzizna jak woda
Co polecacie na zabki, Camilla działa ?? a może jakiś zel
u mnie camilla nie działa
a ja nie podaje kaszki na moim mleku tylko na mm

na razie podaje kaszkę ponieważ mały nie może innych zagęstników na refluks a dziś zjadł kaszkę na 60ml wody z mm i trzymała go 2,5 h

nasza lekarka nie zaleciła nam jeszcze rozszczerzania diety, mamy poczekać do 6-go miesiąca
szkoda,bo w pon kończy mi się macierzyński i myślałam,że posiłkek stały załatwi sprawę bo przecież nie uda mi się odciągnąć aż tyle pokarmu, jedna porcja to max tym bardziej,że mały już zjada ok 200 ml
trudno, będziemy wprowadzać jedną porcję mm a najwyżej w weekend będę magazynować pokarm
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:02   #633
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pamiętam pamiętam twój sposób (wtedy pomyślałam jak to ogarnąć żeby dzieć nie uciekł z rąk ). Napewno będę próbować wspólnych kąpieli
Trzymajac lewa reka trzymasz za uszami i opierasz pupe na lonie, jak prawa to pod lewa pacha podtrzymujesz dlonia a glowka i prawa raczka opiera sie o Twoje przedramie, a nozki o swoje lewe udo - Yae je wtedy podkurcza i tak jakby na mnie kleczala. Jak chcesz, to jutro poszukam Tobie jakiegos zdjecia badz filmiku w necie dla objasnienia.

Wstawilam widoczek z wycieczki.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:13   #634
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
u mnie camilla nie działa
a ja nie podaje kaszki na moim mleku tylko na mm

na razie podaje kaszkę ponieważ mały nie może innych zagęstników na refluks a dziś zjadł kaszkę na 60ml wody z mm i trzymała go 2,5 h

nasza lekarka nie zaleciła nam jeszcze rozszczerzania diety, mamy poczekać do 6-go miesiąca
szkoda,bo w pon kończy mi się macierzyński i myślałam,że posiłkek stały załatwi sprawę bo przecież nie uda mi się odciągnąć aż tyle pokarmu, jedna porcja to max tym bardziej,że mały już zjada ok 200 ml
trudno, będziemy wprowadzać jedną porcję mm a najwyżej w weekend będę magazynować pokarm
Ja daje teraz kaszke Sinlac wiec tylko woda ale zjada mi narazie kilka łyżeczek a potem cyc a kleik ryżowy robiłam na swoim mleku
Ja miałam isc po 10 maja do pracy ale dupa mały nie chce butelki i ide dopiero 1 lipca i cholernie sie boje że do tej pory z butelka nie wyjdzie i co my zrobimy nawet jak rozszerze wczesniej to i tak na 8 godzin wyjde i co o kaszcze i marchewce nie wytrzyma tymbardziej ze cycusia kocha miłością bezgraniczna
Stary 2013-05-03, 21:15   #635
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Pięści to pięści a ssanie kciuka to co innego.

W jaki sposób kąpiecie dzieci? Bo ja zanurzam całego w wodzie a główkę podtrzymuje ręką i stwierdzam że jest mi już ciężko trzymać w jednej ręce tego klocka. Macie jakieś inne sposoby na łatwe mycie?

Charliz- mogłabym spać w środku ale Oskar wtedy musiałby od ściany bo inaczej by spadł. Może wypróbuje jak noce nadal będą takie męczące. Np dzisiejsza była ok-usnął o 21 a obudził się o 4. Także poprawa jest-musiałam go oczernić w waszych oczach i się chyba zawstydził

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

No lepiej żeby tego nie robił bo będzie potem problem- podobno (mówię podobno bo nie wiem ile w tym prawdy-tak mówią) jak dziecko ssie kciuk tak notorycznie to potem ma go chudszego Ale nie wiem czy w to wierzyć
Racja, racja nie doczytałam. Moja właśnie preferuje pięści

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-03, 21:19   #636
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Roznia sie i to bardzo. Tu sa centra handlowe takie jak w Polsce i domy towarowe z prawdziwego zdarzenia, a la londynski Harrods. Wiec za wysokie progi na moje nogi, ale teraz moge poszalec...

Fajnie...
A powiedz mi (ależ ja ciekawska jestem, pierdyliard pytań, przepraszam ) jak wyglądają zarobki w stosunku do cen - bo np. u nas przecież zarobki małe, ceny kosmiczne :/

I... zawodowe pytanie orientujesz się, ile nauczyciel zarabia? zawsze mnie ciekawi, ile za granicą mój zawód wart

Cytat:
Mój czasem zaciągnie kciuk ale od razu mu wyciągam z buzi i daje smoczek. Wolę odzwyczaić od smoczka niż od palca (bo gorzej).
Raz, że trudniej (palca nie weźmiesz...), dwa, że deformują się od długiego ssania. A dzieci potrafią i do 7-8 roku ssać!

Cytat:

W jaki sposób kąpiecie dzieci? Bo ja zanurzam całego w wodzie a główkę podtrzymuje ręką i stwierdzam że jest mi już ciężko trzymać w jednej ręce tego klocka. Macie jakieś inne sposoby na łatwe mycie?
Sama, mąż w tym czasie Agu karmi albo kąpie.
Nalewej ręce podtrzymuję pod paszką, prawą ręką myję, włoski tak samo - z butelki troszkę na głowę szamponu i tyle spokojnie 1 ręką się da dziecko umyć.
Nie mam żadnej tetrówki rozłożonej, nie jest mi potrzebna.

Cytat:
Blogerko, takie piłki widziałam ostatnio w smyku w Młynie

a jakie one mają wlaściwości,że są takie polecane? bo powiem szczerze,że średnio na nie zwróciłam uwagę
Fajna do memlania palcami, elastyczna, leciutka, ona jest z silikonu chyba, zębami fajnie da się też gryźć.
Są różne wielkości, i jak średnie jabłko, i większe, i same i z grzechotkami w środku. Ja ogólnie kinestetykiem jestem, lubię różne rzeczy dotykać i nawet mnie dotykanie tego sprawia radochę

Cytat:
U nas dzis dzień marudy chyba zęby nadchodza ale jeszcze nic sie nie przebija,
co do kompania samemu to trzymam jedna reką pod placki na wysokości paszek a druga myje juz kilka razy sama kompałam

Szaja kiedys pytałam ale chyba nie widziałaś jak sie nosiło w elastyku nie za gorąco dzidzi i jak oceniasz szybkośc wiazania bo mój dziec niecierpliwy strasznie i nie wiem czy kupowac chuste czy nie
W elastyku może być za ciepło, ale on ma fajną zaletę - że szybko się wiąże i aby wyjąć dziecko/wsadzić z powrotem - nie musisz odwiązywać chusty ja jeszcze jej używam, bo pogoda jaka jest, każdy widzi chociaż też pisałam już, że już mi trochę Dorotka sprężynuje w chuście. Ale np. w domu dzisiaj 2 razy w niej spała, a ja siedziałam.

Tkaną na początek musiałabyś poćwiczyć wiązanie, ale też to nie trwa długo. No i - właściwie całe dociąganie i wiązanie chusty odwalasz z dzieckiem już na klacie, więc nie jest tak, że młode leży i nerwy mu puszczają

http://www.youtube.com/watch?v=rCSyqGcgGRs tu masz z lalką akurat, ale już tu - z dzieckiem:

http://www.youtube.com/watch?v=R92x0CHgAiQ

--------------------------
Wyszliśmy na spacer. Ja z wózkiem, mąż z Agu i rowerkiem, fajnie było, 18 stopni, leciuteńko kropiło. Powrót - oberwanie chmury takie, jakbym pod prysznic weszła my z mężem mokruteńcy, Dorka luz Agatka miała foliową pelerynkę na sobie.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Dziewczyny, przypomniała mi się ciekawostka :d wiecie, że kleik czy kaszka na maminym mleku nie gęstnieją? tzn wiem od mam podających, sama jeszcze nie podawałam tak.

Kupiłam dzisiaj rpezent dla 4latka na urodziny, idziemy pod koniec maja:

http://www.karba.pl/smoby-cars-kiesz...narzedzie.html mam nadzieję, że to będzie hicior maniak Carsów ponoć
http://www.karba.pl/trefl-gra-jakehej-hej-o-k.html a to mi dziewczyny na forum tu poleciły
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:23   #637
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40625166]Fajnie...
A powiedz mi (ależ ja ciekawska jestem, pierdyliard pytań, przepraszam ) jak wyglądają zarobki w stosunku do cen - bo np. u nas przecież zarobki małe, ceny kosmiczne :/

I... zawodowe pytanie orientujesz się, ile nauczyciel zarabia? zawsze mnie ciekawi, ile za granicą mój zawód wart

Raz, że trudniej (palca nie weźmiesz...), dwa, że deformują się od długiego ssania. A dzieci potrafią i do 7-8 roku ssać!

Sama, mąż w tym czasie Agu karmi albo kąpie.
Nalewej ręce podtrzymuję pod paszką, prawą ręką myję, włoski tak samo - z butelki troszkę na głowę szamponu i tyle spokojnie 1 ręką się da dziecko umyć.
Nie mam żadnej tetrówki rozłożonej, nie jest mi potrzebna.

Fajna do memlania palcami, elastyczna, leciutka, ona jest z silikonu chyba, zębami fajnie da się też gryźć.
Są różne wielkości, i jak średnie jabłko, i większe, i same i z grzechotkami w środku. Ja ogólnie kinestetykiem jestem, lubię różne rzeczy dotykać i nawet mnie dotykanie tego sprawia radochę

W elastyku może być za ciepło, ale on ma fajną zaletę - że szybko się wiąże i aby wyjąć dziecko/wsadzić z powrotem - nie musisz odwiązywać chusty ja jeszcze jej używam, bo pogoda jaka jest, każdy widzi chociaż też pisałam już, że już mi trochę Dorotka sprężynuje w chuście. Ale np. w domu dzisiaj 2 razy w niej spała, a ja siedziałam.

Tkaną na początek musiałabyś poćwiczyć wiązanie, ale też to nie trwa długo. No i - właściwie całe dociąganie i wiązanie chusty odwalasz z dzieckiem już na klacie, więc nie jest tak, że młode leży i nerwy mu puszczają

http://www.youtube.com/watch?v=rCSyqGcgGRs tu masz z lalką akurat, ale już tu - z dzieckiem:

http://www.youtube.com/watch?v=R92x0CHgAiQ

--------------------------
Wyszliśmy na spacer. Ja z wózkiem, mąż z Agu i rowerkiem, fajnie było, 18 stopni, leciuteńko kropiło. Powrót - oberwanie chmury takie, jakbym pod prysznic weszła my z mężem mokruteńcy, Dorka luz Agatka miała foliową pelerynkę na sobie.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Dziewczyny, przypomniała mi się ciekawostka :d wiecie, że kleik czy kaszka na maminym mleku nie gęstnieją? tzn wiem od mam podających, sama jeszcze nie podawałam tak.

Kupiłam dzisiaj rpezent dla 4latka na urodziny, idziemy pod koniec maja:

http://www.karba.pl/smoby-cars-kiesz...narzedzie.html mam nadzieję, że to będzie hicior maniak Carsów ponoć
http://www.karba.pl/trefl-gra-jakehej-hej-o-k.html a to mi dziewczyny na forum tu poleciły[/QUOTE]

Mój się wkurzał przy motaniu więc mysla zamotam elastyka a potem cyk dziecie do środka i jest ok i moge szybko wyciagnąc jak sie nie spodoba i wyjca właczy a pentelke masz ??
Co do sania kciuka ja chodziłam do 6 lat ze smokiem do zerówki złam a w domu ciagnełam smoka i co zgryz idealny zero problemów wiec niezawsze musi byc negatywnie
Stary 2013-05-03, 21:24   #638
laurka23
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Cytat:
hej kochane wrociłam

zaglądam na wizaż i zamarłam, na wątku majowym zmarło maleństwo w 37tc

Boże czemu tak często to się dzieje, moja znajoma też ostatnio pochowała malucha, powiesił się na pępowinie

ech miałam napisać jak było w Austrii ale idę się przytulić do mojego maluszka bo mi strasznie smutno
Jej straszne to jest, pamiętam jak bałam się o Misia jak się nie ruszał, a potem te fatalne przepływy i cesarka na szybko Nie ma nic gorszego dla rodzica.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
hej

Nie było mnie chwilę i już nie mam czego szukać w starym wątku

żyję, choć nie wiem czy ktoś zauważył moją nieobecność
Mamy problemy z Malutką i nie mam czasu na Internet Obraziła się na pierś i ciągle płacze Odciągam mleko i podaję. Nie chce w ogóle spać w dzień (
(skok)??? Skończymy w ponidziałek 10tyg, ale urodziła się tydzień wcześniej.

Do tego wczoraj zmarł mój dziadek...

Z dobrych wieści - Niunia, jak prawdziwa kobieta pierwszy raz zaśmiała się w głos w przymierzalni Zatwierdziła mój wybór sukienki na Jej chrzest

Nie wiem kiedy uda się mi nadrobić Was gaduły...
Bardzo mi przykro z powod dziadka.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem naprawdę dumna z mojej Darii że wreszcie podnosi główkę Nie zwracajcie uwagi na mój dziwny głos. Na żywo całkiem inny jest nie taki dziecinny

http://www.youtube.com/watch?v=U1qIbzwm0Vo
Gratulacje malutka! Ona jest na prawdę śliczna i podobna do Ciebie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40618285]

Dorcia mi śpi w chuście - mam wrażenie, że dodatkowo ją pogoda drażni, śpiąca, marudna...[/QUOTE]

Ehh mój ostatnio szaleje w huście, wygina się, pręży. Nie chce zasnąć. W ogóle gorzej w dzień zaczął sypiać. Masz ładny głos.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
oj jak ja lubię jak oboje zasypiają o tej samej porze szkoda tylko ze pada i humor do bani , nic się nie chce :/
a to moja mała śmieszka - dawno jej tutaj nie wklejałam
Ewcia jest śliczna

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
zyc nie umierac

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

czy Wasze dzieci tez ssa kciuk? moj dzisiaj sie nauczyl, albo dopiero dzisiaj to zauwazylam ... pozwalac mu na to?
kuzynka mnie straszy, bo jej 1.5 roczny synek ciagle ssie kciuk i inaczej zasnac nie potrafi, to chyba niezbyt zdrowe na zgryz?
co myslicie? szaja?
Dziś zaśnięcie zajęło mu 2h. 3 razy odkładałam i 3 razy skończyło się to marudzeniem okropnym, za czwartym razem po zmianie cyca zasnął wreszcie.
Co do kcika, Misiek czasem w dzień włoży do buzi na chwilę i possie, ale przed snem nigdy nie zauważyłam żeby tak robił. Mojej siostry jeden syn ssał mały palec i masakra z oduczeniem była, za to drgi ssał smoka i dopiero jak skończył 3 lata się oduczył, wcześniej histeria była bez. Nie wiem co gorsze

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
U nas tez piachy cały czas w buzce

Zakupiłam piłeczkę oball o ktorej wspominalyscie i potwierdzam, ze to fajna zabawka, maluszek ładnie ja chwyta.

A poza tym, to dzisiaj u nas podobnie jak u Bokeh dzień marudera

Laurko szczerze zazdroszczę bezsmokowego potrafiacego samodzielnie usypiac maluszka

Ostatnio dostałam maila, ze w moim mieście odbędą się warsztaty usypiania maluszkow, oczywiście już się zapisałam mam nadzieje, ze coś to nam pomoże, bo dzisiejsza nic była koszmarna jeszcze bardziej niż zwykle.
A czytałaś książkę którą Nina rozsyłała kiedyś? Mi ona pomogła, wcześniej misiek tylko na cycu w moim łóżku zasypiał.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Juz kiedys pisalam, ale moze nie zwrocilas uwagi. Rozbieram sie, dziecko klade pupa na kolanach: lewa reka podtrzymuje glowke a prawa myje. W miedzyczasie trzymam sluchawke od prysznica kolanami i co jakis czas splukuje mydlo. Pozniej przekladam do prawej dziecko i lewa plecki myje. Na koniec zanurzam w goracej czystej wodzie i ot finito. Sprobuj, bardzo prosty sposob.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

U nas zasypianie wyglada tak samo. Z dnia ma dzien Yae sama zaczela zasypiac na swoim materacu. A smoczka ani razu nawet jej nie podalismy...
Kurczę ja się nigdy z Misiem nie wykąpię, nie mam wanny brodzika zresztą też nie

Aaaaaa witam nowe mamusie, im nas więcej tym weselej.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:27   #639
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Zamawiałyście coś z ebaya z chin mam ochote na takie gatki
http://www.ebay.pl/itm/1-Pair-New-Ca...item950796f185
i nie wiem czy sobie poradze z zamówieniem
Stary 2013-05-03, 21:28   #640
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

No lepiej żeby tego nie robił bo będzie potem problem- podobno (mówię podobno bo nie wiem ile w tym prawdy-tak mówią) jak dziecko ssie kciuk tak notorycznie to potem ma go chudszego Ale nie wiem czy w to wierzyć
wiem

też słyszałam że robi się węższy i jest nie co zniekształcony, już lepiej smoczka dać ( tak ja uważam)
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:30   #641
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamawiałyście coś z ebaya z chin mam ochote na takie gatki
http://www.ebay.pl/itm/1-Pair-New-Ca...item950796f185
i nie wiem czy sobie poradze z zamówieniem
ja
musisz miec paypal, cala reszta jest banalna, robisz to o co Cie prosza ..
ja amowilam mojemu dwie bluzy, ale z tymi szmtakmi to roznie bywa, z reguly jest badziew, na swoje czekam juz miesiac prawie ..
te Twoje gatki tez widzialam ale w troszke innej wersji, z tym ze nogawki wydawaly mi sie "dzwoniaste" i nie zamowilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (55,0 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-05-03, 21:30   #642
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40625166]
]Dziewczyny, przypomniała mi się ciekawostka :d wiecie, że kleik czy kaszka na maminym mleku nie gęstnieją? tzn wiem od mam podających, sama jeszcze nie podawałam tak.
[/QUOTE]

ale numer
fakycznie wygooglowałam
http://blog.sprytnamama.pl/2011/05/k...eku-matki.html
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:34   #643
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja
musisz miec paypal, cala reszta jest banalna, robisz to o co Cie prosza ..
ja amowilam mojemu dwie bluzy, ale z tymi szmtakmi to roznie bywa, z reguly jest badziew, na swoje czekam juz miesiac prawie ..
te Twoje gatki tez widzialam ale w troszke innej wersji, z tym ze nogawki wydawaly mi sie "dzwoniaste" i nie zamowilam
Musze założyc paypala a daj znac jak przyjda i jak z jakością
Stary 2013-05-03, 21:37   #644
Konto usunięte

Mika, ale one na all są też, takie gatki, jak chcesz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:37   #645
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Musze założyc paypala a daj znac jak przyjda i jak z jakością

raz sobie rurki czerwone zamowilam, byly za☠☠☠iste .. na jeden raz, po praniu smietnik ..
ale np. z szortow z kokarda - w zalczaniku - bylam bardzo zadowolona
a mojemu chlopcu wiezielam to ..
tyle ze ja zamawialam przez jakas inna strnke i tam cena rzeczy jest niska ale wysylka drozsza
dam znac jak dotrze, mysle ze na dniach bedzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (19,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201303041736ngd.jpg (59,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201303061055uuf.jpg (50,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-05-03, 21:40   #646
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dostalam okres w koncu ! Zegnajcie gumy

Komentarz TZ- wiedzialem, ze dostaniesz bo jestes w☠☠☠☠iajaca od 3 dni co za niewdziecznik :P
No wreszcie się doczekałaś okresu

A komentarz Tżta --

Cytat:
czy Wasze dzieci tez ssa kciuk? moj dzisiaj sie nauczyl, albo dopiero dzisiaj to zauwazylam ... pozwalac mu na to?
kuzynka mnie straszy, bo jej 1.5 roczny synek ciagle ssie kciuk i inaczej zasnac nie potrafi, to chyba niezbyt zdrowe na zgryz?
co myslicie? szaja?
Moja nie ssie kciuka. Tylko wsadza całą piąstkę do buziuchny. Też słyszałam że potem ciężko dzieci oduczyć wsadzania kciuka

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ale moja Hania dzis marudna ;(
Ojjj bidulka Może przez te oczko

Zjadło mi resztę cytatów
Stary 2013-05-03, 21:41   #647
litllesweetangel
Lurker ;)

OOO to dlatego mam jeden kciuk mniejszy A tak serio, musze spytac matki czy ssalam kciuk. Pamietam, ze smoka ssalam dlugo i chyba przez to mialam straszna wade zgryzu. Nie obylo sie bez aparatu a i tak nie sa super proste bo nie chcialam nosic.

Moja tez ciumka piastke, dzis prawie cala wsadzila sobie do buzki. I ciumka kocyk

Co do kapieli- kapie bez tetrowki ani gabki mimo, ze mam. Trzymam jedna dlonia pod paszka, druga myje. Wczoraj kluska wedrowala od jednego konca do drugiego wanienki. Byla zachwycona

Pisalam, ze dostalam okres. Az zwatpilam bo teraz praktycznie nie krwawie. Chociaz w zeszlym miesiacu bylo podobnie- raz krwawilam raz nie, to nie wiem czy mam dzis polknac te pixe anty czy nie...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:41   #648
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
raz sobie rurki czerwone zamowilam, byly za☠☠☠iste .. na jeden raz, po praniu smietnik ..
tyle ze ja zamawialam przez jakas inna strnke i tam cena rzeczy jest niska ale wysylka drozsza
Ale szorty ZAJEFAJNE!!!!
Stary 2013-05-03, 21:42   #649
Konto usunięte

http://allegro.pl/super-legginsy-smi...208972028.html

http://allegro.pl/super-legginsy-raj...208971976.html
Stary 2013-05-03, 21:46   #650
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziękujemy z Darią za komentarze i komplementy

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Moja tez ciumka piastke, dzis prawie cala wsadzila sobie do buzki. I ciumka kocyk

Pisalam, ze dostalam okres. Az zwatpilam bo teraz praktycznie nie krwawie. Chociaz w zeszlym miesiacu bylo podobnie- raz krwawilam raz nie, to nie wiem czy mam dzis polknac te pixe anty czy nie...
O moja też ciumka kocyk haha

A co do okresu. Ja w pierwszym dniu też miałam taki choćby wcale i nie wiedziałam do końca czy to okres. Ale wzięłam tabl.anty. A na drugi dzień był już krwotok
Stary 2013-05-03, 21:47   #651
blogerka
Wtajemniczenie

i jeszcze w klubie napisałam odnośnie tego mojego wczorajeszego postu
Stary 2013-05-03, 21:48   #652
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40625166]Sama, mąż w tym czasie Agu karmi albo kąpie.
Nie mam żadnej tetrówki rozłożonej, nie jest mi potrzebna.[/QUOTE]

Ja myje tak jak Szaja, tylko daję gąbkę żeby mi się Daria nie ślizgała
Stary 2013-05-03, 21:49   #653
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40625597]Mika, ale one na all są też, takie gatki, jak chcesz [/QUOTE]

Cytat:
Fajne rzeczy wiem ze jakośc to loteria

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40625704]http://allegro.pl/super-legginsy-smi...208972028.html

http://allegro.pl/super-legginsy-raj...208971976.html[/QUOTE]
Teraz zastanawiam sie które wziąsc a cena niewiele wieksza przynajmniej czekac nie bede długo
Stary 2013-05-03, 21:50   #654
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40625704]http://allegro.pl/super-legginsy-smi...208972028.html

http://allegro.pl/super-legginsy-raj...208971976.html[/QUOTE]

Ale superaśne
Stary 2013-05-03, 21:50   #655
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
ja mojego namawiam, zeby sie z Borysem wykapal i juz sie zgdodzil, ale jak przychodzi co do czego to ja z lenistwa wole wykapac go w wanience i jak najszybciej uspic, zeby miec czas na relaks
U nas obaj panowie duży i mały uwielbiają wspólna kąpiel, a mały ma taki zaciesz, tak lubię ta cześć dnia jak moje dwa szczescie się tak dobrze wspólnie bawią a ja dzielona asystentka pochlapuje panów woda
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:53   #656
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze w klubie napisałam odnośnie tego mojego wczorajeszego postu
ja jeszcze nie czytałam Twojego wczorajszego postu. Zaraz może wskoczę do k.poczytać, chociaż spać mi się już chce .... hmhmhm
Stary 2013-05-03, 21:55   #657
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
zyc nie umierac

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

co myslicie? szaja?
Moja ssała,ale w zalążku ucielam. Jak zauważyłam ssie to smoczek w paszcze a że smoczka tak bardzo nie lubi to sie oducza (tzn, dawno juz nie widzialamm zeby ssała). Kciuk ma gorszy wplyw na zgryz niz smoczek.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:56   #658
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
U nas obaj panowie duży i mały uwielbiają wspólna kąpiel, a mały ma taki zaciesz, tak lubię ta cześć dnia jak moje dwa szczescie się tak dobrze wspólnie bawią a ja dzielona asystentka pochlapuje panów woda

powiem Ci, ze u nas jest podobnie ..
nawet jak sie poklocimy bardzo ostro to i tak kapiemy razem, tak bylo od samego poczatku, jak zaczelismy kapac dziecko razem, to nie bylo dnia, zebym kapal go sama
a wtedy, nawet jak caly dzien na siebie warczymy, albo co gorsza nie odzywamy sie do siebei slowem, to przy w spolnej kapieli ciezko sie do siebie nie odzywac nadal, albo nie smiac jak maly takie smieszne minki robi
musze w koncu namowic tz zeby wzial kapiel z naszym synkiem

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-05-03 o 21:58
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:56   #659
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
hej ale pogoda i net mi co chwile się wyłacza ech......

no więc jeśli chodzi o nasz wyjazd do Austrii to całą drogę Leo spał, ściągnęłam pokarm żeby go nie wypinać z fotelika w trakcie jazdy autem i naprawdę nie było dziecka
ale jak wracaliśmy to musiałam mu dać sztuczną paszę bo na miejscu nie miałam warunków do ściągania ani przechowywania pokarmu ale jakoś przeżył i nawet po drodze 3 razy awaryjnie się osrał- po pachy, nie wiem czy go tak wytelepało czy co bo na miejscu w domu znowu jakby go zamurowało

no więc tyle jeśli chodzi o drogę na miejscu już nie było tak różowo, chyba wyczuł,że to nie jego miejsce
w niedziele mieliśmy komunie mojej chrzesnicy i wyl straszliwie w kościele i na przyjęciu też,
było dość gorąco,dużo ludzi i wszyscy pytali czemu płcze wrrrrr
jednego dnia TZ chciał posiedzieć ze znajomymi więc stwierdziliśmy,że u nich go wykąpiemy, położymy spać i potem go śpiącego do fotelika i wrócimy do hotelu no i kurde okazało się,że mały ma zegarek w dupie
rowno o 20 histeria i zero spania, na syrenie zabralismy sie grzecznie,do hotelu i dopiero wtedy w ciszy usnął
ech mój chłopczyk
następnego dnia po tym kinie TZ już nawet nie sugerował,że posiedziałby jeszcze tylko zawijaliśmy się do hotelu
osttniego dnia chyba Leo się zaklimatyzował bo był już jak aniołeczek

acha- chusta w Austrii wzbudzała podziw heheh wszyscy nas zaczepiali i gapili sie niemiłosiernie,chyba im się podobalo a że to mała wioska, gdzie byliśmy więc pewnie stąd to zdziwienie

acha z ciekawych rzeczy kupiłam sobie w Austrii mokre chusteczki hipp, nie wiem czy u nas są, na allegro widziałam- bardzo polecam,są super
kupiłsm też chusteczki penaten i pieluszki- jak się okazuje rozmiar 3 jest u nich dużo większy ale i pieluchy mają droższe
zaraz wkleje jakieś zdjęcie, oczywiście durna Idka zapomniała wziąć kartę pamięci do aparatu, mam tylko photo z tel i na dodatek wszyscy na nim mamy zamknięte oczy ale co niech będzie- pochwalę się chrześnicą
Ja mam niemieckie Hippa i bardzo sobie chwale.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:57   #660
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Moja ssała,ale w zalążku ucielam. Jak zauważyłam ssie to smoczek w paszcze a że smoczka tak bardzo nie lubi to sie oducza (tzn, dawno juz nie widzialamm zeby ssała). Kciuk ma gorszy wplyw na zgryz niz smoczek.
bede sie starala oduczac, dzisiaj dopiero to zauwazylam, ale tz mowi ze kilka dni temu juz to widzial ..
jak poszlismy dzisiaj na pizze razem, to masakra ... tak zassal ze nei dawalam rady mu odciagnac tego kciuka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości