Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-03, 21:49   #1771
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

samantha ja podczas porodu przeklinalam no i oddech to podstawa, ulga wielka jak sie gleboko oddycha

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:49   #1772
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dobranoc Mamusie
śpijcie dobrze

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:52   #1773
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
TŻ już mi po ścianach chodzi, siedzi w domu prawie 4 tydzień a on chwili na tyłku nie umie usiedzieć. A ja nie wiem jak mu pomóc, nie ma ochoty na nic co proponuję i tak się tylko patrzę jak się męczy z dnia na dzień coraz bardziej Nie wiem już co mogę wymyślić
aaaaa proszę o adres na prv - coś mam dla malucha

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mój mąż pracuje na miejscu (tzn. dojeżdża, ale zaledwie 15 km). Ma fajnego kierownika i po prostu powiedział mu, że będzie potrzebował urlop, ale ciężko mu określić dokładnie na kiedy. Poprosił, żeby szef wziął pod uwagę, że nie będzie go z końcem czerwca, albo w lipcu. Kierownik uznał, że to to naturalna sprawa, że chce być przy mnie i że daty porodu nie można przewiedzieć, więc da znać, że to już i już
u nas jest tak, że w pracy u Roberta wiedzą, kiedy mam termin, więc spodziewają się, że urlop będzie po porodzie, może być tak, że będzie dzień/dwa poślizgu i mąż będzie musiał zajrzeć do pracy, ale ogólnie nie przewiduję problemów. Jeszcze po cc mąż może wziąć opiekę na żonę (do 14 dni), ale to płatne 80% jak L4, więc w naszej sytuacji odpada... Dla mnie dużym zmartwieniem jest to, co będzie z Norbertem jek będę w szpitalu. Nie chcę, żeby mąż tak z nim krążył po 50 km, bo też jak wpadnie z małym to na chwilkę, a ja bym wolała, żeby mi trochę pomógł w szpitalu (kąpiel itp). Taty mojego może nie być, więc mama będzie miała ciężko dojechać po/przed pracą autobusem (25km, z przesiadką), teściowie bez auta i też pracujący na 3 zmiany jak mój mąż... Ciekawe jak to się ułoży

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
No my wtedy niepamietam czy to katowice czy chorzow juz byl...wiem ze zle zjechalismy z autostrady:-P
Tak czy tak się nie mylisz - oficjalnie ZOO jest w Chorzowie, a położone jest na styku Chorzowa i Katowic

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja tez tak mam.
do tego czuje ogromny ucisk na cipkę i dupę, pośladki od środka.
jakby mnie wszystkie mięśnie w środku bolały do jakiś ćwiczeniach.
czuję dziecko?? strasznie nisko. takie wrażenie mam.
no i mi niewygodnie chodzić
skąd ja to znam I na dodatek jak pochodzę więcej, to zaczynam się gibać jak pingwin, z nogi na nogę

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
W Emiratach najlepsze zoo jest w Al Ain i tam byłam i mogę polecić. Lwy , zyrafy i inne duzo fajniej się prezentują tutaj na tle pustyni, no prawie jak safari
jaaaaa, ależ tam pięknie!!!! ja chcę, choćby jutro... Norbercik nas ciągnie do Chorzowa, ogólnie daleko nie mamy, bo ok. 17-20 km, ale... pytanie czy ja dam radę się przekulać przez ten gigantyczny teren

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40619270]Oliath jak Cię to pocieszy - ja mam pełno rozstępów już, nawet jeden mi się zrobił nad pępkiem, a teraz do kompletu doszły siniaki po zastrzykach.

Wygrywam konkurs na najseksowniejszy brzuch na wizażu

Ale nic się nie martwię, ważne, żeby mieszkaniec miał się dobrze.[/QUOTE]

u mnie niestety też rozstępy brykają po brzuchu całymi stadami - i nikt mi nie powie, że to kwestia szybkiego tycia! Z Norbertem na koniec ciąży miałam tylko 4,5kg więcej niż na starcie, teraz nadal na minusie (ok. 4-5kg), a po I ciąży mam całe podbrzusze posiekane i kilka nad pępkiem (od blizny po posiadanym niegdyś kolczyku... jak słoneczko ), teraz mi wylazły skurczybyki na lewo od pępka, wysoko tych już się nie schowa

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej dziewczynki widze, ze She znow sie pojawila tylko "pochwalic" i cisza w eterze ehhhh. Ja tam jestem za tym, ze jesli sie nie odezwie, powinna byc usunieta z Klubu, bo tam dziewczyny pisza rozne sprawy, pokazuja sie i takie tam. Po co nam taka osoba, co tylko do pochwaly wrzuca zdjecia i tyle ja widzialysmy?? Dobrze mowie?
uważam, że masz rację, reszta z Was również... Ja po prostu tych "nie-postów" nie komentuję

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja się już melduję, tym razem ze szpitala... zostałam na obserwacji, bo nie wiadomo, skąd się te moje skurcze biorą Ale przynajmniej wiem, że z małym jest wszystko ok
I wiem, że będzie SYNEK pani doktor na usg prenatalnym coś się przywidziało Waży 750g i jest zdrowy.
dobrze, że zostałaś, sprawdzą, co trzeba i będzie ok Buziaki, trzymaj się cieplutko, dobrze, że masz net, a jakby coś to masz też mój numer, więc się nie krępuj

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Kurcze ja też miałam dziś taki skurcz w prawej łydce nad ranem że szok.Tż się obudził i próbował mi właśnie stopę naciągnąć to było jeszcze gorzej. Po całej akcji stwiedził, że on nie wie jak on poród przeżyje
no biedny, faktycznie poród go będzie bolał tyle, co te skurcze

dopiero się dziś zmobilizowałam i porobiłam fotki na allegro (marne, ale mam to gdzieś, mam nadzieję, że coś sprzedam....) i będę dziś wystawiać (głównie chłopakowe - 62-104), mało, bo ze 20 sztuk, alenie drobnica - spodnie, kurtki, sweterki itp. (wrzucę Wam linka jak wystawię)

aaaaaa, wrzucam moje skarby - 2z3 do klubu (za chwilkę, jak zrzucę z telefonu)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 21:54   #1774
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dobranoc Idzia

Kejt: nam na SR tez babeczka mówiła że krzyk (oczywiście z umiarem) rozluźnia mięśnie pochwy.. no i oddechy.. co mi przypomina że miałam pocwiczyc bo mam problem z pierwszym oddechem..tak długo wciagac powietrza to nie umiem;(

lodami na szczęście nie muszę się z nikim dzielic ani dzieci w domu ani mąż nie lubi

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Roxi: jeszcze możliwe że będzie 2 tyg tacierzyńskiego... jeśli ustawa nie wejdzie przed naszym porodem

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:01   #1775
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się już melduję, tym razem ze szpitala... zostałam na obserwacji, bo nie wiadomo, skąd się te moje skurcze biorą Ale przynajmniej wiem, że z małym jest wszystko ok
I wiem, że będzie SYNEK pani doktor na usg prenatalnym coś się przywidziało Waży 750g i jest zdrowy.
Dobrze ze z synkiem (!)jest ok. Ładnie waży

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja ostatnio dziwie sie jak na mieście ktoś nie popatrz jaki mam fantastyczny brzuchol
Aż będzie dziwnie po porodzie ze juz tak nie przyciagamy każdego wzroku

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:02   #1776
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Z drugiej strony jak się krzyczy, otwiera buzię, to rozluźniają się mięśnie pochwy. Może głupio to zabrzmi, ale coś w tym jest
Następnym razem jak mi tż powie że za dużo na niego krzyczę to mu powiem, że rozluźniam mięśnie pochwy na wieczór

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Dla mnie dużym zmartwieniem jest to, co będzie z Norbertem jek będę w szpitalu. Nie chcę, żeby mąż tak z nim krążył po 50 km, bo też jak wpadnie z małym to na chwilkę, a ja bym wolała, żeby mi trochę pomógł w szpitalu (kąpiel itp). Taty mojego może nie być, więc mama będzie miała ciężko dojechać po/przed pracą autobusem (25km, z przesiadką), teściowie bez auta i też pracujący na 3 zmiany jak mój mąż... Ciekawe jak to się ułoży
Roxi- dowiedz się jak jest u Ciebie w szpitalu, bo w moim nie wpuszczano dzieci poniżej chyba 11 lat

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:04   #1777
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Nom to koniecznie Fiu fiu mężuś o wyglądzie Stathama no pozazdrościć

A jak smakuje?? Nie piłam nigdy
ja piłam wszystkie smaki i dla mnie jak napoje gazowane, pszeniczna bardziej piwo przypomina

szukam inspiracji na sałatkę z jajkiem...

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:05   #1778
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Następnym razem jak mi tż powie że za dużo na niego krzyczę to mu powiem, że rozluźniam mięśnie pochwy na wieczór

Mi czasami by się przydało pokrzyczeć, bo jak się zacisnę to nici z romantycznego wieczoru z mężem.. nie wiem czy Wy też tak macie? takie maksymalne przekrwienie, że aż boli? ;/ Wcale mi się to nie podoba. A niby seksik w 2 trym. miał być taki super

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:07   #1779
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Tweed: a Ty miałaś sie odzywac!
Pewne padła bo po dawce magnezu śpiąca była

jutro nas z rana zasypie spamem bo będzie na nas czekała

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja piłam wszystkie smaki i dla mnie jak napoje gazowane, pszeniczna bardziej piwo przypomina

szukam inspiracji na sałatkę z jajkiem...
jajko, seler naciowy ze słoika, ananas, kukurydza, i jakaś wędlinka + majonez najlepiej kielecki.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:09   #1780
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
U mnie też to standard. Jak wyglądam jak siedem nieszczęść to zawsze spotkam kogoś kogo raczej nie chciałabym akurat widzieć

Dobrze że zostałaś na obserwacji. Przynajmniej nie będziesz się stresować i zastanawiać czy wszytsko jest w porządku. Teraz nich tylko ustalą skąd te skurcze Może to brak magnezu?

Mam podobne odczucia. Poza tym tż bardzo się przydaje żeby pomóc w różnych rzeczach- z łózka zejść czy wodę podać

A z tym logicznym- u mnie tż po porodzie taki był zakręcony, że chciał ukraść kanapkę w sklepie (wychodził nie płacąc), wgiął samochód i zapomniał jak się obsługuje telefon komórkowy
Nom z tym logicznym to może i faktycznie różnie może być
Cytat:
aaaaa proszę o adres na prv - coś mam dla malucha

aaaaaa, wrzucam moje skarby - 2z3 do klubu (za chwilkę, jak zrzucę z telefonu)
Ale, że dla Antosia?? oo jak miło zaraz odezwę się na priva
Stary 2013-05-03, 22:09   #1781
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
hahahha dobre

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

oj pewnie tak
jak majóweczka?

Kejt: u mnie to z miesiąc temu ostatnio... mąż tłumaczy że nie wie jak sie za mnie teraz zabrac, zeby mi krzywdy nie zrobic, nie zgnieśc itd..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-03, 22:09   #1782
tweedledee
Zakorzenienie

odzywam sie odzywam;p
magnez srednio pomogl, wiec niestety dostalam fenoterolśredni o na niego reaguje ale przynajmniej macica jest spokojna
Stary 2013-05-03, 22:11   #1783
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że przeżywanie pierwszej ciąży będzie nie do zapomnienia, w kolejnej będziemy się skupiać na pierworodnych, część rzeczy może nam umknąć. Takie mam wrażenie, choć mogę się mylić. Teraz to dla nas nowość, wszystko mocniej przeżywamy. A później będziemy wiedziały co jest co
dużo w tym prawdy, ja się masakrycznie bałam tego, że ciąża będzie ciężka, leżąco-szpitalna, jak przy Norbercie i miałam dylematy co ja z Norbertem zrobię... Poza tym faktycznie człowiek się nie skupia nad wszystkim, bo nie ma tyle czasu

Cytat:
[/COLOR]Roxi: jeszcze możliwe że będzie 2 tyg tacierzyńskiego... jeśli ustawa nie wejdzie przed naszym porodem
ale już coś podobnego jest od kilku lat - urlop ojcowski:
Urlop ojcowski to przywilej skorzystania z kilku dni wolnych od pracy na spędzenie czasu z nowo narodzonym dzieckiem. Urlop ten może być wzięty niezależnie od urlopu matki. W roku 2013 wymiar tego urlopu będzie wynosił 2 tygodnie.

Aby go uzyskać należy złożyć wniosek, do którego dołączyć należy skrócony akt urodzenia dziecka oraz oświadczenie, że urlop na to dziecko nie był wykorzystany wcześniej. Wniosek należy złożyć na 7 dni przed planowanym rozpoczęciem urlopu.
Pracodawca nie może odmówić udzielenia tego urlopu. Urlop ojcowski nie może być dzielony na mniejsze odcinki, musi zostać wykorzystany w całości i to przed ukończeniem przez dziecko 12 miesiąca życia.

Cytat:

Roxi- dowiedz się jak jest u Ciebie w szpitalu, bo w moim nie wpuszczano dzieci poniżej chyba 11 lat

u nas nie wiem jak jest oficjalnie, ale wiem, że jak na chwilkę, żeby tylko małe zobaczyło mamę wpuszczają, bo koleżanka rodziła tam, gdzie ja chcę we wreśniu i 6-latek wchodził

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
odzywam sie odzywam;p
magnez srednio pomogl, wiec niestety dostalam fenoterolśredni o na niego reaguje ale przynajmniej macica jest spokojna
nie trzepie cię po fenoterolu??? ja miałam odjazd przy pierwszym podaniu, myślałam, że mam padaczkę aż mi serce chciało wyskoczyć...

Stary 2013-05-03, 22:13   #1784
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
dużo w tym prawdy, ja się masakrycznie bałam tego, że ciąża będzie ciężka, leżąco-szpitalna, jak przy Norbercie i miałam dylematy co ja z Norbertem zrobię... Poza tym faktycznie człowiek się nie skupia nad wszystkim, bo nie ma tyle czasu

ale już coś podobnego jest od kilku lat - urlop ojcowski:
Urlop ojcowski to przywilej skorzystania z kilku dni wolnych od pracy na spędzenie czasu z nowo narodzonym dzieckiem. Urlop ten może być wzięty niezależnie od urlopu matki. W roku 2013 wymiar tego urlopu będzie wynosił 2 tygodnie.

Aby go uzyskać należy złożyć wniosek, do którego dołączyć należy skrócony akt urodzenia dziecka oraz oświadczenie, że urlop na to dziecko nie był wykorzystany wcześniej. Wniosek należy złożyć na 7 dni przed planowanym rozpoczęciem urlopu.
Pracodawca nie może odmówić udzielenia tego urlopu. Urlop ojcowski nie może być dzielony na mniejsze odcinki, musi zostać wykorzystany w całości i to przed ukończeniem przez dziecko 12 miesiąca życia.

u nas nie wiem jak jest oficjalnie, ale wiem, że jak na chwilkę, żeby tylko małe zobaczyło mamę wpuszczają, bo koleżanka rodziła tam, gdzie ja chcę we wreśniu i 6-latek wchodził

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

nie trzepie cię po fenoterolu??? ja miałam odjazd przy pierwszym podaniu, myślałam, że mam padaczkę aż mi serce chciało wyskoczyć...
trzepalo straszie na pocztku ale dostalam isoptin i tylko mi goraco i glowa boli
Stary 2013-05-03, 22:14   #1785
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
hahahha dobre

oj pewnie tak
jak majóweczka?

Kejt: u mnie to z miesiąc temu ostatnio... mąż tłumaczy że nie wie jak sie za mnie teraz zabrac, zeby mi krzywdy nie zrobic, nie zgnieśc itd..
Majóweczka do kitu..jak prawie u każdej...pogoda nieźle krzyżuje plany...

28.07.2013r.
Stary 2013-05-03, 22:14   #1786
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no to chyba każda z nas musi to przejść
nie lubię tej końcówki ciązy
Nie mogę narzekać... nic mnie nie boli

Ale zawsze po takim przechwalaniu coś mnie zakuje he he he )
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

Zjedlismy z tz obiad pozamulalismy ogladnelam O MATKO bylo o porodach ( ona juz urodzila?) no i mam pytanie do MARGOS ...
CZY W ZEROMSKIM SIE PLACI ZA TO ZE TZ BEDZIE ZE MNA PRZY PORODZIE?

i jeszcze w jakiej pozycji chcecie rodzic bo z tego co ona mowila to na plecach nie zbyt fajnie sie rodzi ,tzn ze ciezko bo szyjka jest ustawiona ku górze i nie "sciaga" dziecka jak grawitacja,a ze mozna sobie wybrac w jakiej pozycji..? niewiem nie znam sie...
Nic się nie płaci
Możesz sobie wybrać pozycje wertykalne

żeby umówić się na "zwiedzanie" dziewczyny polecają zadzwonić na trakt porodowy w dniu, w którym chcesz przyjechać i zapytać czy akurat nie ma nawału i jest ktoś w stanie Cię oprowadzić
Cytat:
Gratulujemy Synka w takim razie
Ciekawe czy Syn się urodzi

A najgorsze jest to, że w ogóle nie ciekami mnie co ja urodzę

Coś mi się Glut podniósł? Mam nadzieję, że to nie oznacza, że się odwrócił?

Kiedyś jak miał czkawkę to "stukało mi" bardzo nisko na środku, a teraz po prawej stronie pępka?!

A w ogóle od kiedy nie chodzę z psem to zauważam jakąś Glutową nad aktywność! Potrafi się przeciągnąć w ciągu dnia a wcześniej nawet mu to do głowy nie przyszło Co nie zmienia faktu, że się przeciągnie i dalej w kimę

No to tyle mojego nadrabiania i dobranoc )

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:16   #1787
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

jajko, seler naciowy ze słoika, ananas, kukurydza, i jakaś wędlinka + majonez najlepiej kielecki.
o super, dzięki na pewno wezmę pod uwagę ten przepis

Synek
Stary 2013-05-03, 22:17   #1788
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Nie mogę narzekać... nic mnie nie boli

Ale zawsze po takim przechwalaniu coś mnie zakuje he he he )

Nic się nie płaci
Możesz sobie wybrać pozycje wertykalne

żeby umówić się na "zwiedzanie" dziewczyny polecają zadzwonić na trakt porodowy w dniu, w którym chcesz przyjechać i zapytać czy akurat nie ma nawału i jest ktoś w stanie Cię oprowadzić

Gratulujemy Synka w takim razie
Ciekawe czy Syn się urodzi

A najgorsze jest to, że w ogóle nie ciekami mnie co ja urodzę

Coś mi się Glut podniósł? Mam nadzieję, że to nie oznacza, że się odwrócił?

Kiedyś jak miał czkawkę to "stukało mi" bardzo nisko na środku, a teraz po prawej stronie pępka?!

A w ogóle od kiedy nie chodzę z psem to zauważam jakąś Glutową nad aktywność! Potrafi się przeciągnąć w ciągu dnia a wcześniej nawet mu to do głowy nie przyszło Co nie zmienia faktu, że się przeciągnie i dalej w kimę

No to tyle mojego nadrabiania i dobranoc )
pewnie co wstał to go ululałaś spacerkami hehe

28.07.2013r.
Stary 2013-05-03, 22:18   #1789
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Dobrej nocki Brzuszki Pączuszki
Stary 2013-05-03, 22:21   #1790
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

madi: pogoda strasznie krzyżuje plany w tym roku niestety

roxi: właśnie o tym mówię, potocznie zwany tacierzyńskim jeśli ustawa wejdzie w takiej formie jak jest projekt to taki urlop będzie trwał jesli się nie mylę 6 tygodni, nie będzie mógł się pokrywac z macierzynskim (teraz moze) i do wykorzystania do skonczenia przez dziecko 2 lat. ale to od września 2013..na dzień dzisiejszy

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-03, 22:22   #1791
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi czasami by się przydało pokrzyczeć, bo jak się zacisnę to nici z romantycznego wieczoru z mężem.. nie wiem czy Wy też tak macie? takie maksymalne przekrwienie, że aż boli? ;/ Wcale mi się to nie podoba. A niby seksik w 2 trym. miał być taki super
To krzycz Mała krzycz
Ja tak nie mam

Dobranoc

WOJTUŚ
Stary 2013-05-03, 22:23   #1792
fiazo
Zakorzenienie

nie dam rady, idę spać, dobranoc i do jutra

Synek
Stary 2013-05-03, 22:26   #1793
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
roxi: właśnie o tym mówię, potocznie zwany tacierzyńskim jeśli ustawa wejdzie w takiej formie jak jest projekt to taki urlop będzie trwał jesli się nie mylę 6 tygodni, nie będzie mógł się pokrywac z macierzynskim (teraz moze) i do wykorzystania do skonczenia przez dziecko 2 lat. ale to od września 2013..na dzień dzisiejszy
A czy przy wejściu w życie rocznego macierzyńskiego nie miało być tak, że może on być zamieniany na tacierzyński kiedy matka rezygnuje z macierzyńskiego(po iluś tam tygodniach)?

WOJTUŚ
Stary 2013-05-03, 22:30   #1794
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Skylie: to tez ale dodatkowo tacierzynski.. generalnie słabiej ten temat jest rozwijany...

tweed: 3majcie sie cieplutko

a ja zmykam do łózeczka już...bo i tak się dzisiaj nasiedziałam

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-03, 22:36   #1795
krysiaa2608
Raczkowanie

Przed chwilą dostałam takiego kopa w szyjkę (?), że aż podskoczyłam
Czy moje Dziecię kiedyś polubi górne partie?! Przez parę dni były kopy wyżej i po bokach, a teraz znów dolne części... Czy któraś Mama też tak ma, czy tylko moja mała jest taką zwolenniczką bycia nisko i kopy w żebra to tylko w marzeniach?

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:36   #1796
iwona335
Zakorzenienie

Roxi to zdjecie synka w wózku jest mega!! chyba wrzuce go na pulpit, po prostu wieje optymizmem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:37   #1797
madi82
Zakorzenienie

Krysiu a co do klubu (jako, ze nie ma En to ja pozwolę sobie napisać) to mamy taką niepisaną zasadę, że najpierw troszke musimy Cię potrzymać na wątku i jak będziesz się tak ładnie udzielać jak do tej pory to chętnie już niedługo Cię zaprosimy.
Poprostu chcemy mieć pewność, że już będziesz z nami do "końca" a nie tylko na chwilę....
Mamy tam już dość prywatne "rzeczy" więc chcemy mieć pewną paczkę

28.07.2013r.
Stary 2013-05-03, 22:37   #1798
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
A czy przy wejściu w życie rocznego macierzyńskiego nie miało być tak, że może on być zamieniany na tacierzyński kiedy matka rezygnuje z macierzyńskiego(po iluś tam tygodniach)?
z tego, co wiem, urlopy te są niezależne - ten, który już jest przysługuje każdemu ojcu, tamten ma być tylko na życzenie i "ucieka" z urlopu mamy

Stary 2013-05-03, 22:38   #1799
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Przed chwilą dostałam takiego kopa w szyjkę (?), że aż podskoczyłam
Czy moje Dziecię kiedyś polubi górne partie?! Przez parę dni były kopy wyżej i po bokach, a teraz znów dolne części... Czy któraś Mama też tak ma, czy tylko moja mała jest taką zwolenniczką bycia nisko i kopy w żebra to tylko w marzeniach?
powaznie chcesz oberwac w zebra?? nie zartuj, mnie okopuje wyłacznie w górych partiach i marze aby zazela ruszac sie w okolicach pepka przynajmniej
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 22:41   #1800
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Skylie: to tez ale dodatkowo tacierzynski.. generalnie słabiej ten temat jest rozwijany...
Cytat:
z tego, co wiem, urlopy te są niezależne - ten, który już jest przysługuje każdemu ojcu, tamten ma być tylko na życzenie i "ucieka" z urlopu mamy

Dzięki za odpowiedź Znalazłam też coś co może się Wam przydać:
http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla...-rodzicielski/

WOJTUŚ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości